![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: APEL do korzystających z ALLEGRO!
A to się dorzucę.
Otóż rozmaite bliskie mi osoby (zanim się zabrałam za nawracanie - już nawróciłam) kupiły rozmaite podróbki na allegro (co prawda głównie kolorówka). Nawet miały pewne podejrzenia bo konto sprzedającej regularnie zawisało ale - hoho - sprzedająca zapewniała w @ że jest to skutek starań wrednej konkurencji To było dawno temu, sprzedająca już pewnie ma 50te wcielenie allegrowe ale mam pytanie do Was dziewczyny: czy pamiętanie wysyp tuszów do rzęs :Hugo Boss, Dolce & Gabbana, a nie wiem czy nie było wrecz jakichś zwanych "Light Blue"? Wiem, że niewiele jest gorszych rzeczy od skalania podrobieniem perfum Chanel, ale to jest chyba gorsze! Ostatecznie najgorszym możliwym efektem używania kopii perfum jest powiedzmy, alergia i ostracyzm społeczny, tudzież wizażowy ![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2009-03-21 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | ||
Zakorzenienie
|
wczoraj wykosiłam kilku sprzedawców z ich wspaniałymi ofertami z okazji Wielkiejnocy ,także liczna "perfuma "znikła na chwile z allegro,oczywiście do czasu założenia nowego konta
![]()
![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
Wspomóżcie mnie duchowo ( bo ja strasznie niepewna siebie jestem oraz swoich opinii- już się chwalilam
![]() palec trzymam nad zgloszeniem naruszenia.. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=598387265 ( a jak jakaś wersja wyszła, a ja skrzywdzę niewinnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic się nie bój, zgłaszaj. W ogóle się nie bój, zgłoszenie do weryfikacji nie jest jednoznaczne (niestety) z uwieszeniem aukcji. Team Allegro dopiero potem to, no coż, weryfikuje, jeśli stwierdzą że zgłosilać oryginał, to aukcji nie zdejmą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
swoja droga - czy to kwestia zdjecia, ze ten flakon taki kaczkowaty jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To po prostu gorszej jakości (taaa...) podróbka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Że oczywiście nie wspomnę o żółtym pierścieniu i badziewnym pudełeczku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zglaszaj, zglaszaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam dobre, ze 2 lata temu koleżanka z pracy tak się cieszyla, że kupilam sobie tusz Hugo Bossa chyba. Nie miałam serca wyprowadzic jej z błędu... i może źle?
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wyprowadzila bo utrata rzes to zbyt duze ryzyko. Ale teraz (tuszu juz pewnie dawno zuzyty) to chyba nie ma sensu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Szef ds. Wymianek
|
ciag dalszy historii z panem od podrobek CK:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=598636972 (temat zapoczatkowany w watku z chichotem) napisalam do sprzedajacego, zeby zdjal aukcje, bo fakt, ze otwarcie mowi o tym, ze sprzedaje podrobke, nie zmienia tego, ze jest to przestepstwo. i oto przyszla odpowiedz: Cytat:
![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2009-04-02 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Rozeznanie
|
buhaha
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Czy bezczelność ma jakieś granice?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Szef ds. Wymianek
|
hmm, okazalo sie, ze ma
![]() w odpowiedzi na mejla tamtego pana, wyslalam mu kolejnego, saznistego dosc, po czym on odpisal, znow "cwaniakujac". wymienilismy w sumie kilka mejli tamtego dnia, jego ostatni brzmial tak: Cytat:
____________________ nie wiem, czy pan mnie oklamal, ale jednak mam poczucie dobrze spelnionego obowiazku ![]() ![]() ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2009-04-05 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
To kolejny rodzaj do klasyfikacji: sympatyczny altruista
![]() Aż jestem ciekawa tego maila, aczkolwiek ujawniony mógłby stać się instrukcją dla uprawiających wiadomy proceder ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
PRYECZYTAŁAM WSZYSTKO DOKŁADNIE CO TUTAJ PISZECIE I ZAINTERESOWAŁ MNIE WATEK CZY BEZCZELNOŚĆ NIE ZNA GRANIC??
![]() ![]() http://allegro.pl/item604933568_chan...klep_w_wa.html SPOJRZAŁAM NA CENE I MNIE ZSZOKOWAŁO.WIĘC CZYTAM DOKŁADNIEJ A TAM PISZE ZE TO SKLEP.WIĘC POSTANOWIŁAM TO SPRAWDZIĆ.ZADZWONIŁAM DO TEGO PANA KTÓRY MI POWIEDZIAŁ IZ TO ZE POSIADA SKLEP NA ALLEGRO NIE JEST RÓWNOZNACZNE Z TYM ZE PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ.SKLEP SOBIE ZAŁOZYŁ ABY BYĆ"WIARYGODNIEJSZYM"SPRZ EDAWCĄ.NA PYTANIE O PARAGON FISKALNY LUB FAKTURE ODPOWIADA IZ NIE WYSTAWIA.SPOJRZAŁAM NA KOMENTARZE A TAM JUZ 2 KOMENTARZE PRZY 100ILUS ZE TO PODRÓBKI.WIĘC ZGŁOSIŁAM TO DO ALLEGRO IZ POD ICH SZYLDEM SKLEPU ALLEGROWSKIEGO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Szef ds. Wymianek
|
karolino, to podroby jak sie patrzy! w ogole, po pierwszym zdjeciu, ten roz mnie oslepil, jakie dziwne ujecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego nie da sie czytac
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
oki sorry
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- nioo własnie ja tez tak patrzyłam.to zdjęcie chyba dlatego jest takie ciemne zeby nie było widać mankamentów tych"oryginałow"hihihi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Szef ds. Wymianek
|
nie wiem, czemu ma sluzyc puszczanie zdjecia w takich nasyconych - przesyconych - kolorach (na innych aukcjach tez tak jest), ale te pozostale dwie fotki nie wygladaja mi na real foto, o czym zapewnia w opisie aukcji sprzedajacy <mysli>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
nio dokładnie.wogóle to zgłosiłam normalnie pare razy naduzycie a potem zgłosiłam w inny sposób czyli opisówke do nich napisałam o tym iz w tych cenach są podróbki a ten pan sobie spokojnie sprzedaje bo ma sklep.ale wciaz nic...dalej sobie sprzedaje i wciąż przybywa "szczęśliwych nabywców" chanel za 120zł;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Szef ds. Wymianek
|
karolino, tak jak dziewczyny wyzej pisaly, nauczone doswiadczeniami - lykendy to raj dla podrobkowiczow, aukcje raczej nie znikaja od razu, stad mozna odnotowac regularny wysyp szaneli za 100 zl i inszych takich...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | ||
Szef ds. Wymianek
|
buszujac wlasnie po All, natknelam sie na taka oto aukcje:
http://www.allegro.pl/item638551109_...lle100_ml.html Cytat:
Cytat:
nie, no rewelacja, ze perfUM jest oryginalnie zapakowany, a do tego ma niepowtarzalny zapach (zapewne przede wszystkim niepowtarzalny w porownaniu do oryginalu). i jasne - nie ma to jak obdarowac kogos podrobka... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Tak, czekam na ten moment w swoim zyciu, gdy ktos mnie obdaruje ORGINALNIE ZAPAKOWANYM PERFUMEM. Ale akceptuje tylko takie, ktore pochodza z wyprzedazy w UK, najchetniej wyprzedazy typu "Buy One Get One Free". Wybredna jestem, a co, byle czego nie chcem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Szef ds. Wymianek
|
szukajac dla siebie Rush, znalazlam oto nowego cFaniaka:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13543111 tu masz, panie, setke Szanela przedniego, nie za 100 zl, lecz jedynie za 79,90 zl... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
http://www.allegro.pl/item646453244_...z_orginal.html
i ktoś kupuje podróbę za 180zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.