APEL do korzystających z ALLEGRO! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-21, 23:26   #241
anka_res
Zakorzenienie

Dot.: APEL do korzystających z ALLEGRO!

A to się dorzucę.
Otóż rozmaite bliskie mi osoby (zanim się zabrałam za nawracanie - już nawróciłam) kupiły rozmaite podróbki na allegro (co prawda głównie kolorówka). Nawet miały pewne podejrzenia bo konto sprzedającej regularnie zawisało ale - hoho - sprzedająca zapewniała w @ że jest to skutek starań wrednej konkurencji
To było dawno temu, sprzedająca już pewnie ma 50te wcielenie allegrowe ale mam pytanie do Was dziewczyny: czy pamiętanie wysyp tuszów do rzęs :Hugo Boss, Dolce & Gabbana, a nie wiem czy nie było wrecz jakichś zwanych "Light Blue"?
Wiem, że niewiele jest gorszych rzeczy od skalania podrobieniem perfum Chanel, ale to jest chyba gorsze! Ostatecznie najgorszym możliwym efektem używania kopii perfum jest powiedzmy, alergia i ostracyzm społeczny, tudzież wizażowy ale podróbka tuszu??Kremu??Rzęsy mogą wypaść, skóra zleźć, kto wie co tam w nich jest?? A podkłady Shiseido pojemność jedyne 70 ml??

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2009-03-21 o 23:27
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-28, 14:25   #242
skarbiatko
Zakorzenienie

wczoraj wykosiłam kilku sprzedawców z ich wspaniałymi ofertami z okazji Wielkiejnocy ,także liczna "perfuma "znikła na chwile z allegro,oczywiście do czasu założenia nowego konta

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 13:15   #243
beata11
Rozeznanie

Wspomóżcie mnie duchowo ( bo ja strasznie niepewna siebie jestem oraz swoich opinii- już się chwalilam)
palec trzymam nad zgloszeniem naruszenia..
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=598387265

( a jak jakaś wersja wyszła, a ja skrzywdzę niewinnego)
beata11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 18:41   #244
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata11 Pokaż wiadomość
Wspomóżcie mnie duchowo ( bo ja strasznie niepewna siebie jestem oraz swoich opinii- już się chwalilam)

Boshe. Nic nie powiem.

Nic się nie bój, zgłaszaj. W ogóle się nie bój, zgłoszenie do weryfikacji nie jest jednoznaczne (niestety) z uwieszeniem aukcji. Team Allegro dopiero potem to, no coż, weryfikuje, jeśli stwierdzą że zgłosilać oryginał, to aukcji nie zdejmą.
Stary 2009-03-30, 18:50   #245
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:

beato, anka dobrze prawi - niewinnego All nie usunie (inna rzecz, ze nierzadko, poprzez opieszalosc w dzialaniach swych, rowniez i winnym sie upiec moze...).
swoja droga - czy to kwestia zdjecia, ze ten flakon taki kaczkowaty jest
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-30, 19:44   #246
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
beato, anka dobrze prawi - niewinnego All nie usunie (inna rzecz, ze nierzadko, poprzez opieszalosc w dzialaniach swych, rowniez i winnym sie upiec moze...).
Ej chyba nie...bo karton na tym samym zdjęciu nie spłaszczony.
To po prostu gorszej jakości (taaa...) podróbka.
Stary 2009-03-30, 19:47   #247
beata11
Rozeznanie

Cytat:
A jest- jakby go ktoś z góry młotkiem walnął.
Że oczywiście nie wspomnę o żółtym pierścieniu i badziewnym pudełeczku.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 20:44   #248
eldl
Raczkowanie

Cytat:

zglaszaj, zglaszaj
eldl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 12:30   #249
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
To było dawno temu, sprzedająca już pewnie ma 50te wcielenie allegrowe ale mam pytanie do Was dziewczyny: czy pamiętanie wysyp tuszów do rzęs :Hugo Boss, Dolce & Gabbana, a nie wiem czy nie było wrecz jakichś zwanych "Light Blue"?
Pamiętam dobre, ze 2 lata temu koleżanka z pracy tak się cieszyla, że kupilam sobie tusz Hugo Bossa chyba. Nie miałam serca wyprowadzic jej z błędu... i może źle?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 13:04   #250
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Pamiętam dobre, ze 2 lata temu koleżanka z pracy tak się cieszyla, że kupilam sobie tusz Hugo Bossa chyba. Nie miałam serca wyprowadzic jej z błędu... i może źle?
Ja bym wyprowadzila bo utrata rzes to zbyt duze ryzyko. Ale teraz (tuszu juz pewnie dawno zuzyty) to chyba nie ma sensu...
Stary 2009-04-02, 10:32   #251
siarka40
Szef ds. Wymianek

ciag dalszy historii z panem od podrobek CK:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=598636972
(temat zapoczatkowany w watku z chichotem)
napisalam do sprzedajacego, zeby zdjal aukcje, bo fakt, ze otwarcie mowi o tym, ze sprzedaje podrobke, nie zmienia tego, ze jest to przestepstwo. i oto przyszla odpowiedz:
Cytat:
za tą sztuke zwróciłem pieniadze i sprawa została zakończona wtedy ja sam też byłem wprowadzony w błąd co do pochodzenia owych perfum i była to moja jedyna sztuka która sprzedałem, gdyż potem byłem już swiadomy że są to podróbki

szęściem w nieszczęciu było to że kupujacym była wtedy pewna Pani sędzina, i wyjasniła mi wszystkie zagadnienia z tym związane
dodam że nie ona zwróciła mi uwage że to podróbka, ale ja natychmiast jak sie dowiedziałem wysłałem sms-a z informacją że perfumy są podróbka i że zwróce pieniążki

zwraca mi Pan uwage, a tymczasem na allegro 75% perfum to podróbki, sprzedawane jako oryginał, ja staram się być uczciwym, i nawet udzialem wielu rad na temat perfum osobom które do mnie się zgłaszają z pytaniami, w moim ogłoszeniu jest nawet przestroga i oferta pomocy wiec uważam że jestem w porzadku wobec allegrowiczów dodatkowo zgłaszam wiele perfum z allegro, co do których mam 200% pewnosci że są podróbkami
chciałem iśc na policje z tym , ale nie chcieli sie tym zając!!!!!

a nie ma komentarza ponieważ , z mojej głupoty nie ukrywam, transakcja przebiegała mailowo, nie za posrednictwem allegro i zostałem oszukany na 800zł
teraz mam mase podróbek, i tylko te Euphorie które oferuje są podróbkami dobrymi o zapachu takim jak oryginał i ,powiedzmy sobie wprost, przcietnej trwałości bo czym jest 8 godzin? namiastą tylko oryginału

reszta perfum które kupiłem ma kompletnie różne od oryginału zapachy, a nawet smrody! i śmierdza jakieś 3-5 minut, wiec ich nie oferuje nikomu.....

ludzie którzy licytują moje 3 podróbki, najprawdopodobniej kupiliby tą samą droga, ale za kwote około 120zł, równierz podróbki które rzekomo są oryginałami i dopiero po rozpakowaniu paczki zorientoaliby sie że zostali oszukani

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2009-04-02 o 10:33

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-02, 22:35   #252
falubaz
Rozeznanie

buhaha:ha haha: koleś jest niesamowity
falubaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-03, 15:08   #253
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
ciag dalszy historii z panem od podrobek CK:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=598636972
(temat zapoczatkowany w watku z chichotem)
napisalam do sprzedajacego, zeby zdjal aukcje, bo fakt, ze otwarcie mowi o tym, ze sprzedaje podrobke, nie zmienia tego, ze jest to przestepstwo. i oto przyszla odpowiedz:

Czy bezczelność ma jakieś granice?

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-03, 15:20   #254
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

obawiam się ,że nie ma

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 20:00   #255
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

hmm, okazalo sie, ze ma
w odpowiedzi na mejla tamtego pana, wyslalam mu kolejnego, saznistego dosc, po czym on odpisal, znow "cwaniakujac". wymienilismy w sumie kilka mejli tamtego dnia, jego ostatni brzmial tak:
Cytat:
aukcje już usuneli więc po bólu a ja itak na maila któregos pieknego poranka wyśle Pani, nie link bo juz nie wystawie aukcji, ale sposób w jaki sprzedac to w taki sposób jaki napisałem powyżej i tylko dla zabawy, nie żeby potem móc kantowac*

Pozdrawiam i dziekuje za postawienie do pionu
* dotyczylo to watku, ze niby pan chcial mi udowodnic, ze mozna obejsc prawo, sprzedajac "legalnie" podrobke.
nie wiem, czy pan mnie oklamal, ale jednak mam poczucie dobrze spelnionego obowiazku co, oczywiscie, dodalo mi wiatru w skrzydla w mojej w moje walce z wiatrakami (a raczej podrobkami) - i kolejne mejle zamierzam pisac. nawet moze opracuje sobie schemat takiego mejla "ostrzegawczego"

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2009-04-05 o 20:02
Stary 2009-04-05, 23:27   #256
beata11
Rozeznanie

To kolejny rodzaj do klasyfikacji: sympatyczny altruista
Aż jestem ciekawa tego maila, aczkolwiek ujawniony mógłby stać się instrukcją dla uprawiających wiadomy proceder
Stary 2009-04-11, 17:00   #257
karolina2008
Raczkowanie

PRYECZYTAŁAM WSZYSTKO DOKŁADNIE CO TUTAJ PISZECIE I ZAINTERESOWAŁ MNIE WATEK CZY BEZCZELNOŚĆ NIE ZNA GRANIC??:rolley es:JEDNAK CHYBA NIE.OSTATNIO PRZEGLĄDAJAC ALLEGRO WPADŁY MI W OKO AUKCJE PEWNEGO UŻYTKOWNIKA.PONIZEJ PODAJE LINK
http://allegro.pl/item604933568_chan...klep_w_wa.html

SPOJRZAŁAM NA CENE I MNIE ZSZOKOWAŁO.WIĘC CZYTAM DOKŁADNIEJ A TAM PISZE ZE TO SKLEP.WIĘC POSTANOWIŁAM TO SPRAWDZIĆ.ZADZWONIŁAM DO TEGO PANA KTÓRY MI POWIEDZIAŁ IZ TO ZE POSIADA SKLEP NA ALLEGRO NIE JEST RÓWNOZNACZNE Z TYM ZE PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ.SKLEP SOBIE ZAŁOZYŁ ABY BYĆ"WIARYGODNIEJSZYM"SPRZ EDAWCĄ.NA PYTANIE O PARAGON FISKALNY LUB FAKTURE ODPOWIADA IZ NIE WYSTAWIA.SPOJRZAŁAM NA KOMENTARZE A TAM JUZ 2 KOMENTARZE PRZY 100ILUS ZE TO PODRÓBKI.WIĘC ZGŁOSIŁAM TO DO ALLEGRO IZ POD ICH SZYLDEM SKLEPU ALLEGROWSKIEGOS PRZEDAWANE SA PODRÓBKI.Z 7 RAZY ZGŁASZAŁAM NADUZYCIE.MIMO TO ZADNEGO ODEZWU AUKCJE JAK BYŁY TAK SĄ...A TEN PAN BEZCZELNIE WMAWIA ZE TO TAKA PROMOCJA.CO O TYM MYSLICIE??CHYBA DOBRZE ZROBIŁAM ZGŁASZAJĄC TEGO SPRZEDAWCĘ.
karolina2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 17:17   #258
siarka40
Szef ds. Wymianek

karolino, to podroby jak sie patrzy! w ogole, po pierwszym zdjeciu, ten roz mnie oslepil, jakie dziwne ujecie
Stary 2009-04-11, 17:25   #259
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez karolina2008 Pokaż wiadomość
PRYECZYTAŁAM WSZYSTKO DOKŁADNIE CO TUTAJ PISZECIE I ZAINTERESOWAŁ MNIE WATEK CZY BEZCZELNOŚĆ NIE ZNA GRANIC??:rolley es:JEDNAK CHYBA NIE.OSTATNIO PRZEGLĄDAJAC ALLEGRO WPADŁY MI W OKO AUKCJE PEWNEGO UŻYTKOWNIKA.PONIZEJ PODAJE LINK
http://allegro.pl/item604933568_chan...klep_w_wa.html

SPOJRZAŁAM NA CENE I MNIE ZSZOKOWAŁO.WIĘC CZYTAM DOKŁADNIEJ A TAM PISZE ZE TO SKLEP.WIĘC POSTANOWIŁAM TO SPRAWDZIĆ.ZADZWONIŁAM DO TEGO PANA KTÓRY MI POWIEDZIAŁ IZ TO ZE POSIADA SKLEP NA ALLEGRO NIE JEST RÓWNOZNACZNE Z TYM ZE PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ.SKLEP SOBIE ZAŁOZYŁ ABY BYĆ"WIARYGODNIEJSZYM"SPRZ EDAWCĄ.NA PYTANIE O PARAGON FISKALNY LUB FAKTURE ODPOWIADA IZ NIE WYSTAWIA.SPOJRZAŁAM NA KOMENTARZE A TAM JUZ 2 KOMENTARZE PRZY 100ILUS ZE TO PODRÓBKI.WIĘC ZGŁOSIŁAM TO DO ALLEGRO IZ POD ICH SZYLDEM SKLEPU ALLEGROWSKIEGOS PRZEDAWANE SA PODRÓBKI.Z 7 RAZY ZGŁASZAŁAM NADUZYCIE.MIMO TO ZADNEGO ODEZWU AUKCJE JAK BYŁY TAK SĄ...A TEN PAN BEZCZELNIE WMAWIA ZE TO TAKA PROMOCJA.CO O TYM MYSLICIE??CHYBA DOBRZE ZROBIŁAM ZGŁASZAJĄC TEGO SPRZEDAWCĘ.
nie pisz z wlaczynonym Caps Lockiem!
tego nie da sie czytac

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-11, 18:05   #260
karolina2008
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
nie pisz z wlaczynonym Caps Lockiem!
tego nie da sie czytac
oki sorrypoprawie sie

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

nioo własnie ja tez tak patrzyłam.to zdjęcie chyba dlatego jest takie ciemne zeby nie było widać mankamentów tych"oryginałow"hihihi
Stary 2009-04-11, 18:09   #261
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez karolina2008 Pokaż wiadomość
nioo własnie ja tez tak patrzyłam.to zdjęcie chyba dlatego jest takie ciemne zeby nie było widać mankamentów tych"oryginałow"hihihi
nie wiem, czemu ma sluzyc puszczanie zdjecia w takich nasyconych - przesyconych - kolorach (na innych aukcjach tez tak jest), ale te pozostale dwie fotki nie wygladaja mi na real foto, o czym zapewnia w opisie aukcji sprzedajacy <mysli>
Stary 2009-04-11, 21:41   #262
karolina2008
Raczkowanie

nio dokładnie.wogóle to zgłosiłam normalnie pare razy naduzycie a potem zgłosiłam w inny sposób czyli opisówke do nich napisałam o tym iz w tych cenach są podróbki a ten pan sobie spokojnie sprzedaje bo ma sklep.ale wciaz nic...dalej sobie sprzedaje i wciąż przybywa "szczęśliwych nabywców" chanel za 120zł;(
Stary 2009-04-11, 21:54   #263
siarka40
Szef ds. Wymianek

karolino, tak jak dziewczyny wyzej pisaly, nauczone doswiadczeniami - lykendy to raj dla podrobkowiczow, aukcje raczej nie znikaja od razu, stad mozna odnotowac regularny wysyp szaneli za 100 zl i inszych takich...
Stary 2009-05-21, 12:00   #264
siarka40
Szef ds. Wymianek

buszujac wlasnie po All, natknelam sie na taka oto aukcje:
http://www.allegro.pl/item638551109_...lle100_ml.html

Cytat:
SUPER OKAZJA !!
Cytat:
PRZEDMIOTEM MOJEJ AUKCJI JEST DAMSKI PERFUM CHANEL ALLURE MADEMOISELLE 100MLJEST OCZYWIŚCIE NOWA,NIEUŻYWANA,ORGINALNI E ZAPAKOWANA. ŚWIETNIE NADAJE SIĘ NA PREZENT!!

GWARANTUJE:
-BARDZO ATRAKCYJNE CENY
-PRODUKTY ŚWIEŻE I NIEUŻYWANE
-NIEPOWTARZALNY ZAPACH
-100% SATYSFAKCJI

nie, no rewelacja, ze perfUM jest oryginalnie zapakowany, a do tego ma niepowtarzalny zapach (zapewne przede wszystkim niepowtarzalny w porownaniu do oryginalu). i jasne - nie ma to jak obdarowac kogos podrobka...
Stary 2009-05-21, 13:35   #265
anka_res
Zakorzenienie

Tak, czekam na ten moment w swoim zyciu, gdy ktos mnie obdaruje ORGINALNIE ZAPAKOWANYM PERFUMEM. Ale akceptuje tylko takie, ktore pochodza z wyprzedazy w UK, najchetniej wyprzedazy typu "Buy One Get One Free". Wybredna jestem, a co, byle czego nie chcem.
Stary 2009-05-24, 22:16   #266
siarka40
Szef ds. Wymianek

szukajac dla siebie Rush, znalazlam oto nowego cFaniaka:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13543111

tu masz, panie, setke Szanela przedniego, nie za 100 zl, lecz jedynie za 79,90 zl...

Stary 2009-05-24, 22:39   #267
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
szukajac dla siebie Rush, znalazlam oto nowego cFaniaka:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13543111

tu masz, panie, setke Szanela przedniego, nie za 100 zl, lecz jedynie za 79,90 zl...

No a Ty się jeszcze zastanawiasz, gdzie kupić Diamonds ?
Stary 2009-05-29, 16:53   #268
radioheadka
Zadomowienie

http://www.allegro.pl/item646453244_...z_orginal.html
i ktoś kupuje podróbę za 180zł
radioheadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 19:56   #269
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez radioheadka Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item646453244_...z_orginal.html
i ktoś kupuje podróbę za 180zł
Niemądrych i nierozważnych mi nie szkoda.
Stary 2009-05-30, 11:03   #270
falubaz
Rozeznanie

Cytat:
z tym się niezgodzę. Moja znajoma sprzedaje na Allegro i już nieraz likwidowano jej aukcję, bo ktoś życzliwy zgłosił, że być może sprzedaje podróbkę. Allegro ma w nosie to czy ktoś handluje podróbami czy nie! zamykają aukcję i już jezeli sprzedający złoży zażalenie, to All łaskawie przywróci aukcję.
falubaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości