|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zrobić loki prostownicą !!??
ahhh też chce takie loczki bo moje włosy na lokówke zakręcic to nawet fryzjerkom zajmuje godzine ;/
i te z prostownicy sa o wiele ładniejsze... tylko prostownice druga musze zakupić bo ta co mam to słaba i duze płytki ma ;/ a macie może jakies patenty na długie i gęste włosy jak szybko uzyskać taki efekt??
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny coś czuję, że od dziś będę się czynnie udzielała na wizażu
do tej pory kilka tylko razy podczytywałam. Jak dziś zobaczyłam Wasze loki i Was to pobiegłam do łazienki sprobować co wyjdzie na moich włosach! Loki wyszły tylko mi się bardziej podobają loki takie większe i grubsze! nie wiem czy dobrze to opisałam ale jak znajdę jakąś fotkę to postaram się wrzucić! wiem chodzi mi o coś takiego jak wyszło u Oli!Macie na takie loki patent? moje włosy obecnie są beznadziejne i tylko mega duże uszy powstrzymują mnie od zgolenia się na łyso! Patrzeć na siebie nie mogę!!!!!!!! ![]() dobra zmykam. I tak dużo popisałam jak na 1-szy raz tutaj ![]() Pozdrawiam z Wrocławia! |
|
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
a u mnie nie wychodzi
|
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
witam
czy prostownica gama digital z turmalinami, jonizacja i reg temperatury mozna robic loki? czy ladne wychodza? czy jest ergonomiczna? ![]() pozdraiwam
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
kazdą prostownicą zrobisz loczki
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdy tylko zobaczyłam ten temat, od razu wyjęłam prostownicę i wio!
![]() Na początku nic mi nie wychodziło, włosy robiły się całkowicie proste, dopiero potem zorientowałam się, że muszę bardziej odwrócić prostownicę... i loczki wyszły świetne. Na razie machnęłam tylko trzy razy, tak na próbę i jestem bardzo zadowolona. Cóż za cudowny przyrząd mam w domu .
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
A ja próbowałam kilka razy i na różne sposoby kręcić i czasem mi to wychodzi super, a czasem nie jestem zadowolona. Dzisiaj spróbowałam ponownie i nawet ładnie wyszło, ale po pół godzinie już miałam po lokach
Moje włosy nigdy nie były za bardzo podatne na kręcenie, trzymały się względnie długo jedynie wtedy, kiedy przed kręceniem spryskałam je lakierem. Ale w tym przypadku chyba nie jest to dobry pomysł, bo jak potem przeciągnę włosy prostownicą Macie jeszcze jakieś inne sposoby, aby taki ładny efekt utrzymać dłużej?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!
mam problem !! ostatnio moja fryzjerka zaproponowala mi ze zrobi mi loki prostownica... to co ona zrobila prostownica z moimi wlosami przeszlo mojo najsmielsze oczekiwania... ani walki ani lokowka nie daje takiego efektu .. Loczki byly idealne... Tylko ze moje wlosy sa takie ze po nocy jak wstalam czesc moich wlosow bylo juz lekko wyprostowana. chcialam sobie poprawic te loki wzielam prostownice... i nic,.,. moje wlosy sie wyprostowaly... ![]() Myslalam ze jest to proste jednak okazalo sie calkiem inaczej... ogladalam filmiki zamiszczone w internecie gdzie dsiewczyna pokazuje jak uzyskac te loczki jednak mi nadal nie wychodza... choc fryzjerka zrobila mi piekne loki. wiec to nie jest wina moich wlosow. i moja prosba blagam jezeli macie jakies rady jak robic loki prostownica pomozcie,.,poniewaz robi sie je szybciej niz lokowka i wygladaja o wiele lepiej ... moglabym je robic rano... a z lokowka trzeba sie meczyc bardzo dlugo czekam na jakies porady!!
|
|
#249 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Loki na prostownicę!! jak je robic?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
to jest specjalna prostownica do robienia lokow...a moja fryzjerka robila zwykla prostownica
|
|
#251 |
|
Konto usunięte
|
http://www.youtube.com/watch?v=EQzOY...eature=related - tu zobaczysz jak sie to robi. Po prawej stronie masz wyswietlone mase innych filmikow dot. tego jak sie robi loki prostownica. Mam nadzieje, ze pomoglam. x
|
|
|
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
Prawda jest taka że nie każda prostownica się do tego nadaje... ja mam 3 prostownice i tylko jedną z nich da się zrobić loki... Bynajmniej nie jest ona specjalna, raczej w niczym nie różni się od innych. Nie mam pojęcia z czego to wynika ale skoro tak się dzieje to chyba nie jest to kwestia umiejętności tylko właśnie tego co trzymasz w ręku...
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
ee czy ja wiem...mialam dwie prostiownice-wszytskie z najnizszej polki;] wszytskie robily loki;]
|
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
mi tez się wydaje, że trochę to zależy od prostownicy :/ szybkość i łatwość, ale również myślę , że można loki zrobi każdą, ja próbowałam trzema adlera za 20zł cieniutka ok 1,5cm, mpm ceramiczna i Vidal sasoon, ostatnia jest to najłatwiejsze w wykonaniu, ale wychodziły każda
chyba kwestia wprawy i chyba im szersze płytki tym łagodniejsze loki ![]() A teraz jeszcze jeden fakt z życia Remington s 1051 specjalny do robienia loków, prosto szybko łatwo i efekt całodniowy, pierwsze zdjęcie po zrobieniu drugie po całym dniu łazenia w spiętych włosach w mglista pogodę
Edytowane przez Isenia Czas edycji: 2008-11-05 o 23:22 |
|
|
|
|
#255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od wielu osob słyszałam że świetny jest hegron, zamierzam wypróbować przy najbliższym "kręceniu" ![]() alieen0709, ślicznie wyszły Ci te fale, mimo krótszych włosów, wlaśnie taki efekt chciałabym uzyskać, bo mi włosy już nie chcą więcej rosnąć jakiej używasz prostownicy??
cel (-15kg)-> 2 cel -> 60kg (BMI: 21.50) Od stycznia na diecie MM: 64,2 (-15,8kg) ![]() ![]() Edytowane przez em!L!a Czas edycji: 2008-11-06 o 16:33 |
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Isenia fajne
pokaz aka to prpstownica?
|
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
A to loczki które zrobiłam siostrze, prostownica rewelka tak łatwiutko się robią, że aż dziw
, to taka http://www.allegro.pl/item468371586_...1_strazak.html
Edytowane przez Isenia Czas edycji: 2008-11-08 o 17:45 |
|
|
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
remington 1051 jaki ma kolor plytek?kazda prostownica ma biale?a jak znalazlam w internecie fajna fryzure to jak mam to pokazac fryzjerce?wydrukowac\?
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Isenia fajniuchne!
))
|
|
#260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ten remington s1051, jest specjalnie do loków płytki ma aż takie wywinięte na boki i jest przy nim dziwne wrażenie, jakby się płytki nie stykały, ale przy kręceniu lub prostowaniu idealnie przesuwa się po włosach, leciusieńko, nie ma momentów, żeby się zacinała , co prawda przy jej poprzedniku s 1031 dziewczyny pisały, że po ok roku schodzi powłoka z blaszek, ale zobaczymy może to ulepszyli no i ma dwa lata gwarancji... Jestem w szoku, bo nie sądziłam, że to może być takie proste jak na tym filmiku "prostownicy GHD" przeciągasz i cyk lok się skręca ![]() Dzięki SMV
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj znalazłam ten o to wątek i dzisiaj postanowiłam swoje włosy też zakręcić. No ale mam włosy tak do zapięcia stanika xD Z tyłu głowy wyszły mi śliczne loczki, ale po bokach już się nie chciały zakręcić <hmm> Robiłam na suchych włosach tylko przed nawinięciem na prostownicę pryskałam odżywką Gliss Kur Hair Repair - Włosy jak jedwab. ![]() Mam jeszcze piankę z Nivea Ochrona Koloru i ona jest na bardzo mocne utrwalanie. Jak myślicie pryskać dalej odżywką, czy zastosować piankę? Mam prostownicę Vidal Saasson ustawioną na 180st![]()
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
no to kolor na próbkach albo spróbuj znaleśc w jakiejs gazecie ...
|
|
|
|
|
#264 |
|
Rozeznanie
|
nie moge sie doczekac prostownicy z all remington s1041,moze jutro dojdzie?
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
180st??
o retyyy strasznie duzo.. ja uzywam na 100st;]
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
mi na 100st nic się nie robi... ani się włosy nie prostują, tym bardziej kręcą
|
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny które mają remington s1051 - powieccie czy on rowniez bardzo dobrze prostuje, bo chce ja sobie kupic i czasem krecic a czasem prostowac zalezy na co bede miala ochote
Tylko ze moje wlosy trudno sie prostuja - i stad wlasnie moje pytanie jak jest z prostowaniem, bo z kreceniem to juz wiem ze super wychodzi ...
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
moje loczki
hehe nie podobają mi sie jakos;P
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
smv - zazdroszczę, mi to się nawet za bardzo kręcić nie chcą przy 180, dopiero przy najwyższej temperaturze (230 st) mam ładny efekt Dlatego kręcę bardzo bardzo rzadko, a jeśli już, to poprzestaję na 180, bo szkoda mi włosów A co do Twoich loczków - bardzo ładne |
|
|
|
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
a ja dopiero chcę sobie kupić prostownicę, bo chociaż mam jedną w domu (Vidal Sassoon vs201) to ona nic na moich włosach nie robi, może mam za grube włosy... i właśnie chcę się pokusić na GHD bo znalazłam na allegro http://allegro.pl/item478809114_pros...d_edition.html
ale zastanawiam się czy warto tyle kasy wydawać, a potem się okaże, że i ta moich włosów nie ujarzmi... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.

60kg (BMI: 21.50) 

do tej pory kilka tylko razy podczytywałam. Jak dziś zobaczyłam Wasze loki i Was to pobiegłam do łazienki sprobować co wyjdzie na moich włosach! Loki wyszły tylko mi się bardziej podobają loki takie większe i grubsze! nie wiem czy dobrze to opisałam ale jak znajdę jakąś fotkę to postaram się wrzucić! wiem chodzi mi o coś takiego jak wyszło u Oli!
Szymuś- mój skarbek <3
Macie jeszcze jakieś inne sposoby, aby taki ładny efekt utrzymać dłużej?

A co do Twoich loczków - bardzo ładne