![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe mamusie 2007 II
troche sie z Wami podraznie, ale ja wspominam ciaze jako najwaspanialszy okres w moim zyciu
![]() ![]() Teraz niestety niedosypiam, ciagle sie stresuje, ze z malym cos nie tak. W sumie chlopak nie jest chory - a wizyt u lekarzy mnostwo. Nie ma dnia, zeby jakiejs wizyty nie bylo (laryngolog, ortopeda, neurolog, okulista, audiolog, rehabilitacja, itd...) och.... Trzymac sie ciezarowki i nie narzekac! Potem bedzie ciezka harowka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że to fizycznie niemożliwe, żeby siedziała we mnie do końca świata - ale na dzień dzisiejszy nie znajduję żadnych wytłumaczeń, ze wyjdzie... A kto następny zadzwoni spytać, czy JUŻ - to zbluzgam chyba ![]() Moja mama wydzwania cały czas - i jak tylko nie odbiorę tel w przeciągu 5 sekund - to jest święcie przekonana, że rodzę ![]() Ech, chyba dziś nie jest mój dobry dzień... Takiego beznadziejnego nastroju to już nawet nie pamiętam, kiedy miałam... idę się na jakiś spacer wypuścić, może mi przejdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
primavera ja też mam tak "cudowny" dzień, że lepiej nie mówić....
![]() ![]() ![]() celko dzięki za pocieszenie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
Taaa ciężko się z Celką niezgodzić... wie kobita co mówi z tą ciążą. Ja to już zaczynam odczuwać niechęć do wieczornego kladzenia się spać, bo mały zaraz i tak mnie obudzi. Chociaż ostatnio mu się troche poprawia i w nocy nawet daje przymknąć oko. Ciekawe do kiedy będzie taki grzeczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ot tyle tylko sobie przypominam nie sięgając do archiwum. A teraz to jestem przekonana, że jeden, jedyny uśmiech Adasia wszystko wynagradza, zwłaszcza nieprzespaną noc. ![]() Podrażniła się mama, której właśnie ręce odpadaja od noszena córci. ![]()
![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
Primavera znam ten ból. Jeszcze tydzień temu byłam w takiej samej sytuacji jak ty, tylko już kilka dni po terminie. Wyć mi się chciao, nie wychodziłam z domu bo te pytania wszystkich ludzi wykańczały mnie psychicznie, nie miałam co robić więc kombinowałam na wszystkie sposoby ze sprzątaniem. A potem jedna chwila i wszystko się zmieniło.
Jakie to jest wszystko niepoukładane że dziewczyny na odchowalni nie mają czasu na nic, tutaj czekanie i wymyślanie pracy na siłe. A ja na razie na pograniczu. Próbuję się ogarnąć i przyzwyczaić do nowej sytuacji. Kocham moje słoneczko ale jak mi się pręży w nocy to dopada mnie taka bezsilność że mogłabym wyć z nim. Koniec Filozofowania. Co z Inką?
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
Skrobnęlam do Ineczki ale sie nie odezwała - mam nadzieje, że wszystko u niej dobrze i jak będzie mogła to sie odezwie...
Szafka nadal nie ruszona - jestem jakaś dzisiaj rozlazła - nawet kawa mi nie pomogła... Siedze na wizażu i tak mi pewno spełznie cały dzień... ![]() Edit; Dostałam smsa od Inki Mam skurcze co 4 minuty odeszły mi wody i krwawy czop także może dziś... pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas dziś piękna pogoda, taka wiosenna - cieplutko i słonecznie. Zabieram się za lepienie pierogów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałąś termin na 5 listopada, urodziłaś 26 października - więc nie wiesz, jak frustrujące może być czekanie już w końcówce lub po terminie, kiedy już wszystko i wszyscy czekają, a każdy telefon oznacza tylko jedno pytanie. Mnie w sumie najbardziej to denerwuje - że wszyscy wypytują, czy to telefonicznie czy napotkani znajomi - tak jak dziś na spacerku kolega "jeszcze nie urodziłaś?". Urodziłam, tylko wsadziłam sobie z powrotem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
oj na szczęście mnie to ominęło,a pewnie też bym nerowowo nie wytrzymała
![]() ![]() ale ale doładujcie telefony,bo po porodzie codziennie ktoś będzie dzwonił i pisał z zapytaniem:jak się czujecie? ![]() ![]() 3mcie się kobiałki-jeszcze troszku ![]() Ineczko-już za chwilę ju z za momencik ![]() ![]() 3mam kciuki! Martko-też tak miałam ![]() ![]() ![]() i będzie świetnie-zobaczysz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
A propos glupich pytan i stwierdzen:
Wlasnie wrocilysmy ze sklepu. W sklepie przy jednej kasie stal znajomy, ktory cala ciaze widzial mnie conajmniej raz w tygodniu. My podchodzimy do drugiej kasy, Pchelka w nosidelku na brzuchu. Znajomy kiwnal mi glowa, ja pytam kasjerke czy maja mniejsze obcinacze, ona pyta, czy to dla dzidzi. W tym momencie on sie odwraca, z szokiem wypisanym na twarzy: TO TY MASZ DZIDZIE? To co on, kurcze, myslal ze sie w takim tempie spaslam?? Ja zawsze najpierw mowie pozniej mysle, wiec wypalilam z tym pytaniem do niego... ![]()
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Aaaaa trzymam mocno kciuki!! Ineczko trzymamy mocno!!!!!!
Z kawy wirtualnej nici, przepraszam kochane, ale cały dzien ktos przyłaził i za chwile znowu goscie. Jak juz chciałam walnąc fotkę to siadły akumulatorki w aparacie.. Czyli kawa bedzie jutro. Język w trąbke trzeba zwinąc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Dostałam smsa od Ineczki
3350g 55cm Antoś już u mnie na ręku odpoczywamy ok 19 bedziemy w pokoju Gratulacje dla Ineczki i Antosia ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Sławka2 Czas edycji: 2007-12-07 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
hahaahah!!!!!!!!!!!!!!!!1
to zdrowie za Ineczke i Antosia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Medusia - no normalnie wygralas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() primavera - faktycznie nie moge Cie do konca rozumiec, bo jak slusznie zauwazylas urodzilam przed terminem. Choc pamietam jak sie stresowalam, co to bedzie jak mnie beda kilka tygodni w szpitalu trzymac i czekac na porod naturalny. I jak sie dowiedzialam juz w szpitalu ze bede mogla rodzic naturalnie - to i po schodach zaczelam biegac ![]() ![]() ![]() Trzymaj sie kochana! A jak wizyta u lekarza? Co mowil? martka- a co robi Twoj maly w nocy? Tez sie tak prezy i jeczy jak moj? I trzeba go nosic, zeby sie uspokoil? Boli go brzuszek? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Wielkie gratulacje dla Inki i Antosia
![]() ![]() Jeszcze zdążysz, spokojnie - w końcu nasze koligramy nabieramy przez 9 miesięcy (chociaż mam oczywiście nadzieję, że zrzucanie aż tyle nie potrwa ![]() Cytat:
Generalnie gdyby coś się zaczęło w weekend -to mogę jechać rodzić do niego do Oleśnicy, a gdybym miała jakieś wątpliwości - to dzwonić. Tylko że po jego minie nie wynikało, że przed środą coś ruszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
Inka - serdeczne gratulacje. Masz prawdziwe Mikołajowe Dziecko
![]() Zdrówka Wam zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Ineczko serdeczne gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
ineczko-ogromne gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Ineczko-serdeczne gratki dla Ciebie I Antosia!(Mikołaja
![]() duuużo zdróweczka dla Was! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
I ja rowniez przyłączam sie do gratulacji dla Inki, choc znając zyci nie bedzie miala czasu ich podebrać przy dwóch szkrabach
![]() Primavera doskonale Cię rozumiem, ja przed terminem ciągle odbieralam telefony w stylu :czy to juz? jeszcze nie urodzilaś? Myslałam że pozagryzam. I nie będę Ci mówila, żebys cieszyła się ostatnimi dniami i przespanymi nocami, bo wiem, że to też wkurza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
Ineczko serdeczne gratulacje, niech się Antoś chowa zdrowo
![]()
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie wyszli od nas goście - co prawda planowali połączyć odwiedziny na nowym domu z przywitaniem nowego członka rodziny - ale stwierdzili, że nie wiadomo, kiedy się urodzi ![]() Była też u mnie przyjaciółko- sąsiadka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Primaverko trzymam kciuki za jak najszybsze rozdwojenie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zadomowienie
|
A ja myśle ze Primavera do niedzieli urodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim...
![]() Mam dziś drugi dzień złego samopoczucia ![]() ![]() Powinnam jechać do szpitala zrobić sobie ktg ale nie mam siły - zupełnie nie wiem co sie ze mną dzieje... Pozbierać sie nie mogę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Rozeznanie
|
Sławko, może po prostu zbierasz siły na poród? Daj sobie luz i wypoczywaj
![]() ![]() Z dobrych rad poszpitalnych ![]() ![]() dziewczyny, a może wstawcie swoje zdjęcia z brzuszkami, co?? AnnLee wstawila i zaraz pojechala rodzić, ja wstawiłam i na drugi dzień dostałam skurczy, mowię Wam, warto spróbować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
koletynka też mi sie zdaje, że mój organizm zbiera siły do porodu tylko nie chciałam głośno tego mówić
![]() ![]() Strasznie jeszcze chciałam te dwie szafki sprzątnąć... Ja też mam ten krem z rossmana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
coś z tymi zdjęciami może być
![]() ![]() też mam ten krem i też małż mi go przywoził do szpitala ![]() smarowałam mlekiem po każdym karmieniu i jak wyschło to kremem on się nawet ładnie wchłania i nie trzeba go zmywać zdecydowanie niezbędny ![]() Sławko-wypoczywaj ![]() a szafka nie zając ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
Wypoczywam, wypoczywam...
Coś czuje , że sama na tym wątku zostałam ![]() primavery nie widać ani pusziny i ja tylko taka bidusia... ![]() ![]() Cały dzień pewno przesiedze przed komputerem i bedę sama do siebie pisać ![]() W weekend będzie TŻ w domu to mi jakoś raźniej będzie i zawsze coś sie dziać będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.