|
|
#241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrocławskie Panny Młode :D
Anetko dziękuję za maila na priv. Dziewczyny czy macie jeszcze jakieś namiary na sprawdzonych fotografów? Szukamy kogoś sprawdzonego, miłego we współpracy, a przede wszystkim osoby, która będzie otwarta na propozycję, a nie tylko ustawiająca w standardowych pozach PM
Jakie macie pomysły na plenery?
|
|
|
|
|
#242 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie,
ja tez dołączam do tego grona przyszłych mężatek- ślub 05.09.2009 w Lądku Zdroju ))jesli chodzi o namiary na fajnych fotografów z Wrocławia lub okolic, to po przebytych kilku rozmowach jeszcze w 2008 roku polecam następujących: Blue Horse- naprawdę konkurencyjni pod zwględem cenowym, tylko że maja duże obłożenie ludzi, więc ciężko z terminem ( koleżanka zapłaciła 700 zł) Mariusz Żyto ( mój fotograf )- ładne zdjęcia, cena w przybliżeniu około 1000złco do wrocławia to byłam na spotkaniu z p. Maciejem Służenko (www.sluzenko.com), bardzo polecam p. Sylwię Myżyło- www.sylwiamuzylo.com.pl- świetne zdjęcia i super kontakt ![]() co do zespołu , bo widzę że ten wątek jest chyba najczęściej poruszany tutaj, to my mamy zespół Odeon z Wrocławia- bardzo fajni ludzie ( 3 osoby- dwóch mężczyzn i kobieta) i z tego co czytam to konkurencyjni cenowo( my placimy 3100 za 1 dzień)- bylismy u nich na spotkaniu - okglądalismy kasety, mamy tez kilku znajomych u ktorych grali i naprawdę polecam- są też wodzirejami więc dobra zabawa gwarantowana )sukienke tez juz mam polecam gorąco salon Flossmann , w ktorym co prawda sukienki nie kuopiłam ale bylam częstym gościem i ostatecznie sukienke tam perzerabiałam- suknię która wymarzyłam sobie kupiłam na Alllegro za 1300zł- w salonie 3500 suknia używana- ale czyszczona chemicznie- bez jakiegokolwik śladu używania ) na razie poszukuje kamerzysty, bo o dobrego ciężko:-( jesli macie namiary na kogoś kto jest dobry to proszę o pomoc )pozdraiam |
|
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
Witaj szczepka1, dzięki wielkie za namiary, na pewno sprawdzę. Niestety nie znam żadnego kamerzysty. My rezygnujemy z tej przyjemności
za to zależny mi na pięknych zdjęciach. Widzę, ze u Ciebie przygotowania idą pełną parą. Ja w poniedziałek idę ustalać do USC datę. Mam trochę stresa bo chcemy aby urzędnik przyszedł do hotelu, a słyszałam, ze od kiedy wyremontowali budynek USC mają obiekcję do udzielania ślubów poza budynkiem :/ |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
szczepka1 ja mam kamerzystę z Wrocławia, a właściwie to jest babka. Trochę kosztuje, ale myślę, że warto. Chcesz namiar?
|
|
|
|
|
#245 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#246 |
|
Rozeznanie
|
Własnie otrzymalam ofertę z Ibiza Studio. Widze, że jest także mozliwośc filmowania. Może warto się z nimi skontaktować, bo zdjęcia robią b. ładne.
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
Hihi MOLKA11 - my bylismy w Ibizie w piatek na spotkaniu...Zdecydowalism y sie, podpisalismy umowe, wplacilismy zaliczke
Wydaje mi sie, ze robia naprawde porzadne zdjecia. Jak filmy nie wiem, bo ta opcja nas nie interesuje. Jestem zachwycona zdjeciami P. Edwarda z Ibizy - ale jest on tez najdrozszy , wiec wybralismy kogos innego u nich ![]() W kazdym razie wybor duzy a i rozmowa konkretna. |
|
|
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
byłam wczoraj w USC i zaklepałam datę na ślub chociaż nie obyło się bez przeszkód - jak to bywa w urzędzie. Zdziwiły mnie tez pyt. o wykształcenie i prace. Akurat jestem bezrobotna i musiałam oświadczyć, że jestem na utrzymaniu tż, porażka ![]() Popppy ja myślę, że w dniu Twojego ślubu zjawię się w Arcie zobaczyć jak to wszystko przygotowali, pstryknę zdjęcia. Poproszę też o zrobienie torcika do spróbowania. |
|
|
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wlasnie dzis zrobilam "projekt" tortu - taki maly fotomontaz Mam juz ustalone cale menu, dostalam dzis kosztorys. Tak wiec przyjecie w sumie zaplanowane. Fotograf jest, obraczki sa, z florystka tez sie juz dogadalam. Stroje w polowie - sukienka sie "szyje"....tylko TZ nie ma jeszcze garnituru ![]() Ciesze sie ze mam praktycznie wszystko z glowy MOLKA11 - a co za problemy w tym urzedzie???? I ciekawe co maja na celu te pytania o prace ![]() My termin mamy zaklepany juz jakis czas - dokumenty jedziemy zlozyc jutro To na kiedy Wasz termin MOLKA11? A gdzie reszta Wroclawianek? Cos malo prężny ten wątek
Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2009-03-10 o 17:05 |
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Ano mało prężny, też nad tym ubolewam
My już mamy zapłacone zaliczki i podpisane umowy z zespołem, kamerzystką i fotografem, jeszcze tylko z salą i już można spokojnie czekać z roczek
|
|
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
A reszta nie ma zbyt wiele do powiedzenia. Ja jeszcze nie przejrzałam wszystkich ulotek foto z targów - jakoś za dużo tego chyba mam.
Z zespołem Metropolis chciałam się umówić na spotkanie, ale jest post i mają taki przymusowy urlop i robią jakieś przeprowadzki i nie bardzo mają gdzie się z nami spotkać. No cóż. Jakoś te przygotowania stanęły chwilowo w miejscu
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Elitka szukaj foto, bo ceny skaczą w górę. Nasz fotograf kosztuje już 350zł więcej (na szczęście udało nam się z niższą ceną) i nawet kamerzystka gadała, że będzie więcej kosztować
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko muszę poczekać, aż lapek wróci z serwisu, bo ze stacjonarnego, to zaraz przyjdzie siostra i mnie przegoni że za długo tu siedzę.
|
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś chciała, to ja mam parę cenników, mogę Ci podesłać, o ile jeszcze aktualne
|
|
|
|
|
|
#255 |
|
Rozeznanie
|
no cos się ruszyło
![]() ja mam juz termin zaklepany na 08.08.09 W urzędzie jak to w urzędzie, zawsze jakieś problemy. Najśmieszniejsze dla mnie było, jak powiedzieliśmy, że zalezy nam na jak najpóźniejszej godz. Pani otworzyła zeszyty, sprawdza dostępność i widze dokładnie, ze 17/18 sa wolne, a ona próbuje nas wcisnąć na 15,45. No ręce opadają Na szczęście udało się wynegocjowac późniejsza godz. Co do pytań to pewnie biora je do statystyk, ale nie byłam na nie przygotowana ![]() Dziewczyny co do fotografów to czytałam na innym forum, że ceny szaleją i wypowiedź jednego fotografa: ceny muszą póść w górę bo zł nisko stoi, sprzęty sa coraz droższe przez co usługa także zdrożeje. No myślałam, że umrę ![]() My na szczęście znaleźlismy 2 młodych chlopaków, którzy robili zdjęcia na slubie znajmomych i bardzo spodobała nam się ich praca. Do tego biorą 1500 zł za fotografowanie ślubu, kolacji i plener ![]() Polecam także stronke fotografów, gdzie można zamieścic ogłoszenie 'szuka fotografa'. Podaje się date slub i miejsce i zainteresowani sami się do Was zgłoszają. ja po moim ogłoszeniu dostałam ok 20 maili. http://foto.forumslubne.pl/ogloszenia.php |
|
|
|
|
#256 |
|
Przyczajenie
|
Molka, jesteś dla mnie kopalnią wiedzy
)Chyba znowu skorzystam.. A u mnie tak: sale mam w "Jesterze", umowę z dj z zespołu Marki i ślub .... 16 maja ![]() Niezły czas mamy biorac pod uwagę, że mój M oswiadczył sie po Bozym Narodzeniu ![]() Nic nas w zasadzie nie goni poza tymm że po prostu chcemy byc juz mężem i żoną :P Fotografa znalazłam z Wałbrzycha, ale martwi mnie że ma jakis taki beztroski stosunek, mówi ze zaklepał sobie juz nasz termin i spotkamy sie gdzieź z miesiac przed i omówimy wszystko.... Boje sie że wtedy sie dowiem, że cena sie zmienila, czas nie taki i Bóg wie co jeszcze:/ Wolałabym miec spisana umowę, wiec mozliwe że z niego zrezygnuje... No i nie mam jeszcze kiecki, ale to cywilny, a ja chyba za stara jestem na białe suknie z welonem... mozliwe że kupie po prostu jakas gotową. A może macie namiary na jakaś sensowną krawcową??? chciałabym miec cos w takim stylu (ta niebieska) http://www.allegro.pl/item573849092_...leona_lee.html z drobnymi poprawkami. A tak w ogole to pozdrawiam was serdecznie
|
|
|
|
|
#257 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgłoszę się do Ciebie jak już co nieco poprzebieram w tych ulotkach i będę wiedzieć kto mi się podoba Cytat:
Gdyby Ci ktoś polecał te krawcowe, to matka jest super (wręcz niesamowita), ale córka kompletnie do bani!!!
|
||
|
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
To ja Wam teraz napisze jaki numer wywinal nam USC
![]() Zarezerwowali nam termin - rozmawialam z nimi 2 razy - w tym ostatnio w zeszlym tygodniu kiedy potwierdzono mi ponownie, ze wszystko ok termin na nas czeka - 2 rozne osoby mi to mowily.... Dzis pojechalismy z dokumentami.....i okazuje sie ze na 15 nie moze byc ....bo cos tam.....w tej sali nie moze byc....ze niby o tej porze kierowniczki nie bedzie.....bzdury jakies I jest na 15:30....tyle szczescie w nieszczesciu, ze przesunelo sie minimalne do przodu.....gorzej by bylo gdyby mialo byc wczesniej, albo w innym dniu ![]() Ale i tak jestem wsciekla na maxa ![]() MOLKA11 - tez mysle ze te pytania to dla GUS-u czy cuś... ![]() LIBRA66 - ladne te sukienki...natknelam sie juz na nie kiedys ![]() Eeee tam z stara......moja babka ze strony ojca jak owdowiala wyszla ponownie za maz...po 50 ubrala biala kiecke.....i co Ty na to |
|
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
a nie, do wieku twojej babki, to jeszcze nie dobiłam
![]() współczuję ci z tym usc, niepoważni są..... a kto was będzie czesal i robil makijaz? Edytowane przez libra66 Czas edycji: 2009-03-13 o 12:31 |
|
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
Z tym to u mnie będzie problem, bo nie mam swojej ulubionej fryzjerki
a makijaż, to już w ogóle nie wiem. Sama na pewno nie, bo oczy to sobie zrobię, ale podkłady i takie tam, to wolałabym żeby się tym zajął profesjonalista. Może w przyszłym roku na targach się porozglądam za tym. Nie pamiętacie czy na targach są pokazy makijaży i fryzur? Bo ja chętnie bym się dała tak próbnie na targach umalować i uczesać, ale w tym roku rozglądałam się wyłącznie za foto i kamerzystami i nie pamiętam co tam było z makijaży i fryzur. Fajnie by było zrobić wszystko w jednym miejscu albo żeby fryzjer był blisko makijażystki można by rano dłużej pospać
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Elitka makijaże napewno były, czy fryzury - nie pamiętam
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Mnie bedzie czesac mama....
Fryzura jest prosta - tylko trzeba najpierw zrobic loki na papilotach.... Bylam u fryzjera na probnej zeby sprawdzic jak dlugo sie beda trzymac - i porazka, najpierw nie umialy wysuszyc (mam dlugie i ciezkie wlosy)...a potem pospinaly tak ze ........ z fryzura na zdjeciu mialo to malo wspolnego....A mama i dobrze zakrecila i pospinala jak trzeba, wiec problem z glowy. Co do makijazu - mialam malowac sie sama, mam nawet juz caly arsenal porzadnych kosmetykow.... Ale najpierw umowie sie z moja kolezanka-wizazystka na probny....jak bede zadowolona to bede chciala jej zlecic malowanie
|
|
|
|
|
#263 |
|
Przyczajenie
|
śliczna fryzurka
![]() ktos mi mówił, że w magnolii robią makijaż kosmetykami MACA , ale jak, to nie mam pojęcia. |
|
|
|
|
#264 | |
|
Rozeznanie
|
Popppy marzyła mi się właśnie taka fryzura, ale stwierdziłam, że do mojej sukni bardziej pasować będą spięte włosy.
Ja na pewno oddam się w ręce profesjonalistów bo uwielbiam się rozpieszczać w tej kwestii. Jeśli chodzi o fryzjerów to mogę Wam polecić salon Brodway w Patio Hotelu oraz fryzjerkę z salonu w Pasażu Grunwaldzkim - Basię. Kilkakrotnie gościłam w tych salonach i wychodziłam zadowolona. Chciałabym jeszcze wypróbować fruzjerkę w Art Hotelu, ale nie wiem czy mi czasu starczy ![]() Co do makijażu szukam, szukam i sama nie wiem, ale jak coś znajdę to na pewno dam znać ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- powtórzony wpis Edytowane przez molka11 Czas edycji: 2009-03-14 o 11:46 |
|
|
|
|
|
#265 |
|
Przyczajenie
|
<złamanie zakazu kupna-sprzedaży>
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-03-14 o 21:39 Powód: złamanie regulaminu |
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
kasitta To nie jest forum z ogłoszeniami, zaraz polecisz. Swoją drogą suknia śliczna, bardzo w moim guście.
|
|
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
witajcie... wrocławianka sie zgłasza.... nietypowo bo na codzień mieszkam w Dublinie ale wszystko bedzie sie działo we wrocławiu !!! dzisiaj sukienka zamówiona w Bellisimie... jedyny przedstawiciel MS we Wrocławiu ale panie bardzo mile i wszystko wporzadu.... sala , orkiestra, fotograf załatwieni jedynie kamerzysta nam został do załatwienia.... może macie kogoś wartego polecenia... pozdrawiam
|
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
![]() my mamy fotografa Miłosza i kamerzystę właśnie z Ibiza Studio. Nastaw się na to, że są drodzy, jednak naszym zdaniem warto. Tym bardziej, że mój TŻ troche się zna na fotografi i zanim się zdecydowaliśmy wiele zdjęć obejrzeliśmy. Także polecam Ibiza Studio. A zespół Kramer
Nasz Ślub Kościelny 20.06.2009 r. ![]() Edytowane przez jaguraaa Czas edycji: 2009-03-18 o 11:17 |
|
|
|
|
#269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą szkoda, ze MS nie ma więcej przedstawicieli w okolicy, może warto zainwestować w taki butik Na forach ślubnych dziewczyny zachwycają się tymi sunkniami. Inna spraca to cena, ale skoro Pronovias ma wzięcie ... musze to przemyśleć ![]() My wczoraj podpisaliśmy umowę z fotografami i mamy się namyślić co do charakteru sesji. Jestem bardzo zadowolona z ich podejścia
|
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
LIBRA - ja mieszkam pare krokow od Magnolii...i hmmm....wiem ze tam jest sklep z kosmetykami Maca..ale ze robia makijaze nie wiedzialam.... Musze to obadac SZPONASIA - witam nowa wroclawska panne mloda Jaki model MS wybralas?MOLKA - do Twojej sukni widzialabym takie luzne upiecie.....cos a la' starozytna grecja czy rzym (tak mi sie kojarzy )A ja nie wiem co z tym makijazem......moja kosmetyczka ostatnio stwierdzila, ze maluje sie bardzo dobrze i ze sobie poradze spokojnie sama.....
Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2009-03-18 o 12:03 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

Jakie macie pomysły na plenery?

tylko muszę poczekać, aż lapek wróci z serwisu, bo ze stacjonarnego, to zaraz przyjdzie siostra i mnie przegoni że za długo tu siedzę.
Na szczęście udało się wynegocjowac późniejsza godz.
Gdyby Ci ktoś polecał te krawcowe, to matka jest super (wręcz niesamowita), ale córka kompletnie do bani!!!
....bo cos tam.....w tej sali nie moze byc....ze niby o tej porze kierowniczki nie bedzie.....bzdury jakies 
Nasz Ślub Kościelny 20.06.2009 r.