Wrocławskie Panny Młode :D - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-23, 11:24   #241
molka11
Rozeznanie

Dot.: Wrocławskie Panny Młode :D

Anetko dziękuję za maila na priv. Dziewczyny czy macie jeszcze jakieś namiary na sprawdzonych fotografów? Szukamy kogoś sprawdzonego, miłego we współpracy, a przede wszystkim osoby, która będzie otwarta na propozycję, a nie tylko ustawiająca w standardowych pozach PM Jakie macie pomysły na plenery?

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-26, 10:11   #242
szczepka1
Przyczajenie

Witam serdecznie,

ja tez dołączam do tego grona przyszłych mężatek- ślub 05.09.2009 w Lądku Zdroju))
jesli chodzi o namiary na fajnych fotografów z Wrocławia lub okolic, to po przebytych kilku rozmowach jeszcze w 2008 roku polecam następujących:
Blue Horse- naprawdę konkurencyjni pod zwględem cenowym, tylko że maja duże obłożenie ludzi, więc ciężko z terminem ( koleżanka zapłaciła 700 zł)
Mariusz Żyto ( mój fotograf)- ładne zdjęcia, cena w przybliżeniu około 1000zł
co do wrocławia to byłam na spotkaniu z p. Maciejem Służenko (www.sluzenko.com), bardzo polecam p. Sylwię Myżyło- www.sylwiamuzylo.com.pl- świetne zdjęcia i super kontakt

co do zespołu , bo widzę że ten wątek jest chyba najczęściej poruszany tutaj, to my mamy zespół Odeon z Wrocławia- bardzo fajni ludzie ( 3 osoby- dwóch mężczyzn i kobieta) i z tego co czytam to konkurencyjni cenowo( my placimy 3100 za 1 dzień)- bylismy u nich na spotkaniu - okglądalismy kasety, mamy tez kilku znajomych u ktorych grali i naprawdę polecam- są też wodzirejami więc dobra zabawa gwarantowana)
sukienke tez juz mam polecam gorąco salon Flossmann , w ktorym co prawda sukienki nie kuopiłam ale bylam częstym gościem i ostatecznie sukienke tam perzerabiałam- suknię która wymarzyłam sobie kupiłam na Alllegro za 1300zł- w salonie 3500suknia używana- ale czyszczona chemicznie- bez jakiegokolwik śladu używania)

na razie poszukuje kamerzysty, bo o dobrego ciężko:-( jesli macie namiary na kogoś kto jest dobry to proszę o pomoc)
pozdraiam

szczepka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-27, 22:13   #243
molka11
Rozeznanie

Witaj szczepka1, dzięki wielkie za namiary, na pewno sprawdzę. Niestety nie znam żadnego kamerzysty. My rezygnujemy z tej przyjemności za to zależny mi na pięknych zdjęciach. Widzę, ze u Ciebie przygotowania idą pełną parą.

Ja w poniedziałek idę ustalać do USC datę. Mam trochę stresa bo chcemy aby urzędnik przyszedł do hotelu, a słyszałam, ze od kiedy wyremontowali budynek USC mają obiekcję do udzielania ślubów poza budynkiem :/

Stary 2009-02-27, 22:15   #244
Claris
Zakorzenienie

szczepka1 ja mam kamerzystę z Wrocławia, a właściwie to jest babka. Trochę kosztuje, ale myślę, że warto. Chcesz namiar?
Claris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-02, 08:14   #245
szczepka1
Przyczajenie

Smile Dot.: Wrocławskie Panny Młode :D

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
szczepka1 ja mam kamerzystę z Wrocławia, a właściwie to jest babka. Trochę kosztuje, ale myślę, że warto. Chcesz namiar?

Jak najbardziej pozdrawiam
szczepka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-02, 16:30   #246
molka11
Rozeznanie

Własnie otrzymalam ofertę z Ibiza Studio. Widze, że jest także mozliwośc filmowania. Może warto się z nimi skontaktować, bo zdjęcia robią b. ładne.

Stary 2009-03-02, 17:30   #247
poppppy
Zadomowienie

Hihi MOLKA11 - my bylismy w Ibizie w piatek na spotkaniu...Zdecydowalism y sie, podpisalismy umowe, wplacilismy zaliczke
Wydaje mi sie, ze robia naprawde porzadne zdjecia. Jak filmy nie wiem, bo ta opcja nas nie interesuje.
Jestem zachwycona zdjeciami P. Edwarda z Ibizy - ale jest on tez najdrozszy , wiec wybralismy kogos innego u nich
W kazdym razie wybor duzy a i rozmowa konkretna.
poppppy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 11:39   #248
molka11
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,
byłam wczoraj w USC i zaklepałam datę na ślub chociaż nie obyło się bez przeszkód - jak to bywa w urzędzie. Zdziwiły mnie tez pyt. o wykształcenie i prace. Akurat jestem bezrobotna i musiałam oświadczyć, że jestem na utrzymaniu tż, porażka

Popppy ja myślę, że w dniu Twojego ślubu zjawię się w Arcie zobaczyć jak to wszystko przygotowali, pstryknę zdjęcia. Poproszę też o zrobienie torcika do spróbowania.

Stary 2009-03-10, 17:01   #249
poppppy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez molka11 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
byłam wczoraj w USC i zaklepałam datę na ślub chociaż nie obyło się bez przeszkód - jak to bywa w urzędzie. Zdziwiły mnie tez pyt. o wykształcenie i prace. Akurat jestem bezrobotna i musiałam oświadczyć, że jestem na utrzymaniu tż, porażka

Popppy ja myślę, że w dniu Twojego ślubu zjawię się w Arcie zobaczyć jak to wszystko przygotowali, pstryknę zdjęcia. Poproszę też o zrobienie torcika do spróbowania.
A pewnie - zapraszam

Ja wlasnie dzis zrobilam "projekt" tortu - taki maly fotomontaz , zeby wiedzieli jak udekorowac i wyslalam do Pani Kasi.
Mam juz ustalone cale menu, dostalam dzis kosztorys.
Tak wiec przyjecie w sumie zaplanowane.
Fotograf jest, obraczki sa, z florystka tez sie juz dogadalam.
Stroje w polowie - sukienka sie "szyje"....tylko TZ nie ma jeszcze garnituru
Ciesze sie ze mam praktycznie wszystko z glowy

MOLKA11 - a co za problemy w tym urzedzie???? I ciekawe co maja na celu te pytania o prace
My termin mamy zaklepany juz jakis czas - dokumenty jedziemy zlozyc jutro
To na kiedy Wasz termin MOLKA11?

A gdzie reszta Wroclawianek? Cos malo prężny ten wątek

Edytowane przez poppppy
Czas edycji: 2009-03-10 o 17:05
Stary 2009-03-10, 18:20   #250
Claris
Zakorzenienie

Ano mało prężny, też nad tym ubolewam My już mamy zapłacone zaliczki i podpisane umowy z zespołem, kamerzystką i fotografem, jeszcze tylko z salą i już można spokojnie czekać z roczek
Stary 2009-03-10, 18:20   #251
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poppppy Pokaż wiadomość
A gdzie reszta Wroclawianek? Cos malo prężny ten wątek
A reszta nie ma zbyt wiele do powiedzenia. Ja jeszcze nie przejrzałam wszystkich ulotek foto z targów - jakoś za dużo tego chyba mam.

Z zespołem Metropolis chciałam się umówić na spotkanie, ale jest post i mają taki przymusowy urlop i robią jakieś przeprowadzki i nie bardzo mają gdzie się z nami spotkać.

No cóż. Jakoś te przygotowania stanęły chwilowo w miejscu
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 18:24   #252
Claris
Zakorzenienie

Elitka szukaj foto, bo ceny skaczą w górę. Nasz fotograf kosztuje już 350zł więcej (na szczęście udało nam się z niższą ceną) i nawet kamerzystka gadała, że będzie więcej kosztować
Stary 2009-03-10, 18:35   #253
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Elitka szukaj foto, bo ceny skaczą w górę. Nasz fotograf kosztuje już 350zł więcej (na szczęście udało nam się z niższą ceną) i nawet kamerzystka gadała, że będzie więcej kosztować
Masakra teraz z tymi cenami. 350 zł przemawia do mnie wystarczająco tylko muszę poczekać, aż lapek wróci z serwisu, bo ze stacjonarnego, to zaraz przyjdzie siostra i mnie przegoni że za długo tu siedzę.
Stary 2009-03-10, 18:50   #254
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
Masakra teraz z tymi cenami. 350 zł przemawia do mnie wystarczająco tylko muszę poczekać, aż lapek wróci z serwisu, bo ze stacjonarnego, to zaraz przyjdzie siostra i mnie przegoni że za długo tu siedzę.

Jakbyś chciała, to ja mam parę cenników, mogę Ci podesłać, o ile jeszcze aktualne
Stary 2009-03-11, 09:44   #255
molka11
Rozeznanie

no cos się ruszyło

ja mam juz termin zaklepany na 08.08.09 i strasznie nie mogę się doczekać.

W urzędzie jak to w urzędzie, zawsze jakieś problemy. Najśmieszniejsze dla mnie było, jak powiedzieliśmy, że zalezy nam na jak najpóźniejszej godz. Pani otworzyła zeszyty, sprawdza dostępność i widze dokładnie, ze 17/18 sa wolne, a ona próbuje nas wcisnąć na 15,45. No ręce opadają Na szczęście udało się wynegocjowac późniejsza godz.

Co do pytań to pewnie biora je do statystyk, ale nie byłam na nie przygotowana

Dziewczyny co do fotografów to czytałam na innym forum, że ceny szaleją i wypowiedź jednego fotografa: ceny muszą póść w górę bo zł nisko stoi, sprzęty sa coraz droższe przez co usługa także zdrożeje. No myślałam, że umrę
My na szczęście znaleźlismy 2 młodych chlopaków, którzy robili zdjęcia na slubie znajmomych i bardzo spodobała nam się ich praca. Do tego biorą 1500 zł za fotografowanie ślubu, kolacji i plener

Polecam także stronke fotografów, gdzie można zamieścic ogłoszenie 'szuka fotografa'. Podaje się date slub i miejsce i zainteresowani sami się do Was zgłoszają. ja po moim ogłoszeniu dostałam ok 20 maili.
http://foto.forumslubne.pl/ogloszenia.php

Stary 2009-03-11, 16:28   #256
libra66
Przyczajenie

Molka, jesteś dla mnie kopalnią wiedzy)
Chyba znowu skorzystam..
A u mnie tak: sale mam w "Jesterze", umowę z dj z zespołu Marki i ślub .... 16 maja
Niezły czas mamy biorac pod uwagę, że mój M oswiadczył sie po Bozym Narodzeniu
Nic nas w zasadzie nie goni poza tymm że po prostu chcemy byc juz mężem i żoną :P
Fotografa znalazłam z Wałbrzycha, ale martwi mnie że ma jakis taki beztroski stosunek, mówi ze zaklepał sobie juz nasz termin i spotkamy sie gdzieź z miesiac przed i omówimy wszystko....
Boje sie że wtedy sie dowiem, że cena sie zmienila, czas nie taki i Bóg wie co jeszcze:/
Wolałabym miec spisana umowę, wiec mozliwe że z niego zrezygnuje...
No i nie mam jeszcze kiecki, ale to cywilny, a ja chyba za stara jestem na białe suknie z welonem... mozliwe że kupie po prostu jakas gotową.
A może macie namiary na jakaś sensowną krawcową???
chciałabym miec cos w takim stylu (ta niebieska) http://www.allegro.pl/item573849092_...leona_lee.html
z drobnymi poprawkami.
A tak w ogole to pozdrawiam was serdecznie
libra66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 18:04   #257
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Jakbyś chciała, to ja mam parę cenników, mogę Ci podesłać, o ile jeszcze aktualne
Dzięki Zgłoszę się do Ciebie jak już co nieco poprzebieram w tych ulotkach i będę wiedzieć kto mi się podoba

Cytat:
Napisane przez libra66 Pokaż wiadomość
chciałabym miec cos w takim stylu (ta niebieska) http://www.allegro.pl/item573849092_...leona_lee.html
z drobnymi poprawkami.
A tak w ogole to pozdrawiam was serdecznie
Ja miałam bombową krawcową (szyła mi sukienkę na komunię). Babka super utalentowana i szyła do salonów ślubnych, ale teraz niestety jej córka też jest krawcową, a nie odziedziczyła po mamusi talentu nawet w 1/100. Krawcowa jest z Żernik Wrocławskich (tych na południu), ale w sumie to nie wiem czy Ci ją polecać czy nie, bo na studniówkę jak szyłam tam suknię, to córka i matka była przy rozmowach, a potem się okazało, że to córka szyła suknię i jeszcze mi zrobiła zamek w gorsecie zamiast wiązania i tyle miałam po mojej sukni hiszpańskiej Gdyby Ci ktoś polecał te krawcowe, to matka jest super (wręcz niesamowita), ale córka kompletnie do bani!!!
Stary 2009-03-11, 18:06   #258
poppppy
Zadomowienie

To ja Wam teraz napisze jaki numer wywinal nam USC
Zarezerwowali nam termin - rozmawialam z nimi 2 razy - w tym ostatnio w zeszlym tygodniu kiedy potwierdzono mi ponownie, ze wszystko ok termin na nas czeka - 2 rozne osoby mi to mowily....
Dzis pojechalismy z dokumentami.....i okazuje sie ze na 15 nie moze byc ....bo cos tam.....w tej sali nie moze byc....ze niby o tej porze kierowniczki nie bedzie.....bzdury jakies
I jest na 15:30....tyle szczescie w nieszczesciu, ze przesunelo sie minimalne do przodu.....gorzej by bylo gdyby mialo byc wczesniej, albo w innym dniu
Ale i tak jestem wsciekla na maxa .....zaproszenia rozdane i taki numer i teraz to odkrecac, wstyd na calego

MOLKA11 - tez mysle ze te pytania to dla GUS-u czy cuś...
LIBRA66 - ladne te sukienki...natknelam sie juz na nie kiedys
Eeee tam z stara......moja babka ze strony ojca jak owdowiala wyszla ponownie za maz...po 50 ubrala biala kiecke.....i co Ty na to (niestety nie widzialam tego na zywo bo kiepskie kontakty z ta czescia rodziny...)

Stary 2009-03-12, 08:05   #259
libra66
Przyczajenie

a nie, do wieku twojej babki, to jeszcze nie dobiłam
współczuję ci z tym usc, niepoważni są.....

a kto was będzie czesal i robil makijaz?

Edytowane przez libra66
Czas edycji: 2009-03-13 o 12:31
Stary 2009-03-13, 18:51   #260
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
a kto was będzie czesal i robil makijaz?
Z tym to u mnie będzie problem, bo nie mam swojej ulubionej fryzjerki a makijaż, to już w ogóle nie wiem. Sama na pewno nie, bo oczy to sobie zrobię, ale podkłady i takie tam, to wolałabym żeby się tym zajął profesjonalista. Może w przyszłym roku na targach się porozglądam za tym. Nie pamiętacie czy na targach są pokazy makijaży i fryzur? Bo ja chętnie bym się dała tak próbnie na targach umalować i uczesać, ale w tym roku rozglądałam się wyłącznie za foto i kamerzystami i nie pamiętam co tam było z makijaży i fryzur. Fajnie by było zrobić wszystko w jednym miejscu albo żeby fryzjer był blisko makijażystki można by rano dłużej pospać
Stary 2009-03-13, 18:57   #261
Claris
Zakorzenienie

Elitka makijaże napewno były, czy fryzury - nie pamiętam Też nie wiem kompletnie kto mnie umaluje i zrobi fajną fryzurę, tym bardziej, że próbne też kosztują niemało, więc niewiadomo ile różnych nie można sobie wypróbować i wybrać najlepsze....
Stary 2009-03-13, 21:28   #262
poppppy
Zadomowienie

Mnie bedzie czesac mama....
Fryzura jest prosta - tylko trzeba najpierw zrobic loki na papilotach....
Bylam u fryzjera na probnej zeby sprawdzic jak dlugo sie beda trzymac - i porazka, najpierw nie umialy wysuszyc (mam dlugie i ciezkie wlosy)...a potem pospinaly tak ze ........ z fryzura na zdjeciu mialo to malo wspolnego....
A mama i dobrze zakrecila i pospinala jak trzeba, wiec problem z glowy.
Co do makijazu - mialam malowac sie sama, mam nawet juz caly arsenal porzadnych kosmetykow....
Ale najpierw umowie sie z moja kolezanka-wizazystka na probny....jak bede zadowolona to bede chciala jej zlecic malowanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Magnolia2.jpg (41,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Magnolia-Back.jpg (65,9 KB, 32 załadowań)
Stary 2009-03-14, 10:55   #263
libra66
Przyczajenie

śliczna fryzurka

ktos mi mówił, że w magnolii robią makijaż kosmetykami MACA , ale jak, to nie mam pojęcia.
Stary 2009-03-14, 11:45   #264
molka11
Rozeznanie

Popppy marzyła mi się właśnie taka fryzura, ale stwierdziłam, że do mojej sukni bardziej pasować będą spięte włosy.

Ja na pewno oddam się w ręce profesjonalistów bo uwielbiam się rozpieszczać w tej kwestii. Jeśli chodzi o fryzjerów to mogę Wam polecić salon Brodway w Patio Hotelu oraz fryzjerkę z salonu w Pasażu Grunwaldzkim - Basię. Kilkakrotnie gościłam w tych salonach i wychodziłam zadowolona. Chciałabym jeszcze wypróbować fruzjerkę w Art Hotelu, ale nie wiem czy mi czasu starczy

Co do makijażu szukam, szukam i sama nie wiem, ale jak coś znajdę to na pewno dam znać

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
ktos mi mówił, że w magnolii robią makijaż kosmetykami MACA , ale jak, to nie mam pojęcia.
Idąc tropem Magnoliowym, to w Dauglasie robią także profesjonalne makijaże, ale nigdy z nich nie korzystałam. Może warto się wybrać na przećwiczenie

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

powtórzony wpis

Edytowane przez molka11
Czas edycji: 2009-03-14 o 11:46
Stary 2009-03-14, 20:52   #265
kasitta
Przyczajenie

<złamanie zakazu kupna-sprzedaży>

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2009-03-14 o 21:39 Powód: złamanie regulaminu
kasitta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 21:11   #266
Claris
Zakorzenienie

kasitta To nie jest forum z ogłoszeniami, zaraz polecisz. Swoją drogą suknia śliczna, bardzo w moim guście.
Stary 2009-03-17, 11:08   #267
szponasia
Przyczajenie

witajcie... wrocławianka sie zgłasza.... nietypowo bo na codzień mieszkam w Dublinie ale wszystko bedzie sie działo we wrocławiu !!! dzisiaj sukienka zamówiona w Bellisimie... jedyny przedstawiciel MS we Wrocławiu ale panie bardzo mile i wszystko wporzadu.... sala , orkiestra, fotograf załatwieni jedynie kamerzysta nam został do załatwienia.... może macie kogoś wartego polecenia... pozdrawiam
szponasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 11:12   #268
jaguraaa
Raczkowanie

my mamy fotografa Miłosza i kamerzystę właśnie z Ibiza Studio. Nastaw się na to, że są drodzy, jednak naszym zdaniem warto. Tym bardziej, że mój TŻ troche się zna na fotografi i zanim się zdecydowaliśmy wiele zdjęć obejrzeliśmy. Także polecam Ibiza Studio.
A zespół Kramer
Nasz Ślub Kościelny 20.06.2009 r.

Edytowane przez jaguraaa
Czas edycji: 2009-03-18 o 11:17
jaguraaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 11:56   #269
molka11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szponasia Pokaż wiadomość
witajcie... wrocławianka sie zgłasza.... nietypowo bo na codzień mieszkam w Dublinie ale wszystko bedzie sie działo we wrocławiu !!! dzisiaj sukienka zamówiona w Bellisimie... jedyny przedstawiciel MS we Wrocławiu ale panie bardzo mile i wszystko wporzadu.... sala , orkiestra, fotograf załatwieni jedynie kamerzysta nam został do załatwienia.... może macie kogoś wartego polecenia... pozdrawiam
szponasia ja byłam także w Bellisimie bo podobało mi się kilka modeli z kolekcji MS, ale jak się okazało na miejscu nie mają oni tam nawet 1/4 modeli z kolekcji MS prezentowanej w necie. Czy Ty zamówiłaś suknię z katalogu czy może przemierzałaś wybrany model? Na którą konkretnie się zdecydowałaś?
Swoją drogą szkoda, ze MS nie ma więcej przedstawicieli w okolicy, może warto zainwestować w taki butik Na forach ślubnych dziewczyny zachwycają się tymi sunkniami. Inna spraca to cena, ale skoro Pronovias ma wzięcie ... musze to przemyśleć

My wczoraj podpisaliśmy umowę z fotografami i mamy się namyślić co do charakteru sesji. Jestem bardzo zadowolona z ich podejścia

Stary 2009-03-18, 11:57   #270
poppppy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaguraaa Pokaż wiadomość

my mamy fotografa Miłosza i kamerzystę właśnie z Ibiza Studio. Nastaw się na to, że są drodzy, jednak naszym zdaniem warto. Tym bardziej, że mój TŻ troche się zna na fotografi i zanim się zdecydowaliśmy wiele zdjęć obejrzeliśmy. Także polecam Ibiza Studio.
A zespół Kramer
U nas bedzie Grzegorz z Ibizy Tez mi sie wydaje, ze Ibiza to dobry wybor.

LIBRA - ja mieszkam pare krokow od Magnolii...i hmmm....wiem ze tam jest sklep z kosmetykami Maca..ale ze robia makijaze nie wiedzialam.... Musze to obadac
SZPONASIA - witam nowa wroclawska panne mloda Jaki model MS wybralas?
MOLKA - do Twojej sukni widzialabym takie luzne upiecie.....cos a la' starozytna grecja czy rzym (tak mi sie kojarzy )

A ja nie wiem co z tym makijazem......moja kosmetyczka ostatnio stwierdzila, ze maluje sie bardzo dobrze i ze sobie poradze spokojnie sama.....

Edytowane przez poppppy
Czas edycji: 2009-03-18 o 12:03
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości