|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamy z Niemiec
No hej, i juz po wszystkim
Jestem z siebie dumna, ze nie kopnelam lekarza bo i owszem dwa razy bardzo bolalo. Tz stal grzecznie i tez ociaral mi lezki i nawet chcial za raczke trzymac...Najlepsze bylo jak lekarz do mnie powiedzial, zebym nie unosila pupy tak wysoko, a ja wiadomo jak bolalo to troche skakalam do gory... No i on do mnie drugi raz (jak mnie zabolalo) mowi po niemiecku "Prosze opuscic pupe na dol" , a ja do mojego tz'ta po angielsku powiedzialam cos w stylu "Alez on madry ciolek jeden, ciekawe czy on sam by spokojnie siadzial gdyby mu wsadzali cos wiadomo gdzie" a na to lekarz spojrzal na mnie z usmiechem i ze stoickim spokojem odpowiedzial...po angielsku, ze gyby musial to i w dobrym celu to owszem stralaby sie siedziec ![]() Po tym wszyscy zaczelismy sie tak smiac, ze i o bolu zapomnialam....A wynik badania ogolnie swietny-wszystko otwarte jak trzeba wiec nadal nie wiemy dlaczego proby nie sa zakonczone do tej pory sukcesem... Chyba ze cos sie otworzylo w momencie badania i dopiero teraz jest ok...a tego sie dowiemy pod koniec cyklu...
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
Hahahha usmialam sie Kareninko
Dlatego ja tak zawsze sie z tym angielskim pilnuje, bo mio, ze duzo Niemcow jednak zbytnio go nie zna, to jednak nigdy nie wiadomo kiedy trafi sie ten co zna ;pWiesz co czasem naprawde dlugo trwa, moja kolezanka w pierwsza ciaze zaszla z zaskoczenia... natomiast kiedy po 3 latach postanowili postarac sie o nastepne - rok czasu sie meczyla, mowila ze seks juz jej obrzydl, a udalo sie po roku tylko dlatego ze brala antybiotyki i sobie calkowicie odpuscili no i raz ich naszlo i pyk
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem...moja kolezanka 3 lata starala sie z mezem o dzidziusia - przeszla praktycznie przez wszystko co sie da (kilka inseminacji, operacji) i miala juz termin na in vitro. Z tym, ze musiala odczekac przez zabiegiem miesiac i to bylo grudzien/styczen wiec na ten czas dali sobie z mezem spokoj z planowaniem- pojechali ze znajomymi na sylwestra w gory,upili sie oczywiscie, zaraz potem na pocz. stycznia ona zachorowala i brala antybiotyki a jak poszla na pocz. lutego do lekarza umawiac sie na in vitro...okazalo sie, ze jest w ciazy i fasolka ma dzisiaj 3 latka...
![]() A z tymi jezykami to ja juz mialam tyle wpadek w roznych jezykach, ze szkoda gadac...Raz w Portugalii chcialam zablysnac przed rodzinka mojego tz'ta i tak cos powiedzialam, ze jak sie dowiedzialam co to bylo to chcialam pod stol wejsc..... (chcialam powiedziec "Nie zgadzam sie z tym" a powiedzialam "G..wno prawda") A moje tlumaczenia tekstow Homera po lacinie do dzisiaj sa legenda w szkole... Z kolei po francusku zawsze wymawialam slowa inaczej niz trzeba i wychodzily baaaardzo interesujace kombinacje... No ma sie ten dar i juz...![]()
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nabazgralyscie
![]() Ja tylko na chwilke, pozegnac sie Jade dzisiaj do Polszuni ![]() Nie piszcie za duzo co bym nie miala za wiele czytania Do milego kochane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie, ze poszlo dobrze Sniezynko, milego ppbytu w Pl!! Jak dobrze pojdzie, to ja polece za 3 tyg |
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)) Bedziemy tesknic, a ja juz za 9 dni
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
karenina19: widzisz trzymalysmy kciuki i niebylo tak zle
![]() Sniezynka21: udanego pobytu w Polsce i czekamy na powrot i relacje z wyjazdu ![]() Mijalea: nieboisz sie leciec w tym stanie ?? melisanka: now Twoj wyjazd zbliza sie duzymi krokami ![]() Ja dzis bylam na chwile w sklepie (Gamerdingen) z roznego rodzaju ozdobami/rzeczami do domu - ogrodu i wiecie ze jak zawsze tam jechalam to maz mial problem mnie wyciagnac a dzis 40 min i mialm dosc no i na dodatek nic niekupilam maz bykl w szoku
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Fredziu, nie boje sie, bo jak dotad czuje sie normalnie. Przeciwskazania sa jedynie w ostatnim miesiacu ciazy-z wiadomych przyczyn.
Spytam jeszcze lekarza, ale mysle, ze nie powinno byc problemu, 40 minut w samolocie jest jeszcze znosne. Moja kolezanka poleciala sobie w 7mym miesiacu na Kanary na wczasy, i to juz dla mnie jest nie do pomyslenia. Balabym sie leciec tak daleko
|
|
|
|
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
Mijalea 40min????? Tylko to jak Ty lecisz? Bo ja ze Stuttgartu na Warszawe i mi to 1,40min zajmuje bo cholender jasna musza latac przez Austrie jakby po prostej nie mozne bylo
![]() Fredzinia znam ten ból, mnie z takich sklepow nigdy wyciagnac nie mozna, i majatek bym przetrwonila na te pierd.ólki tudziez inne ozdobki ;p A kilogramy jak najbardziej przyjme wyslij mi DHL-em ;p
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
J to zazdroszcze
To u mnie germanwings do 1,30 max, kurcze 45min to by marzenie moje bylo, nie zdazylabym sie bac, bo w styczniu jak lecialem to nad Polska bylo spokojnia, ale nad Niemcami to mna ladnie wytrzepalo u teraz juz wiem do czego tak naprawde sa te pasy potrzebne ![]() Mam nadzieje, ze za tydzien to bez przygod bedzie, bo do tej pory zawsze z przygodami latalam Najlepsza byla usterka silnika Jak siedzac w samolocie widzialam ja gorozkreceja lzy w oczach i powiedzialam ze chce wysiadac tym samolotem leciec nie bede ![]() Na szczescie po 3h podstawili nam inny
|
|
|
|
|
#252 |
|
Rozeznanie
|
Mijalea:no jesli to faktycznie tylko 40 min to chyba ok , ja to chyba przewrazliwona jakos jestem
wiec podczas pobytu w polsce polecam kompletowac wyprawke (bynajmniej posciel jesz sliczna i o niebo tansza niz tu melisanka: no to obie mozemy sobie podac reke jesli chodzi o tego typu sklepy ale dzis wyjatkowo nic niekupilam i jak maz pomnie podjechal pod sklep pyta zdziwiony a gdzie zakupy ![]() chyba ostatnio jedyna rzecza na jakiej sie skupiam to moj maly "juniorek" i to kiedy zechce wyjsc te ostatnie 2 tygodnie to takie wyczekiwanie Dzis wkoncu byla pogoda jaka lubie |
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
No ja sie lotow wyjatkowo nie boje, bo zawsze samolot wystartuje, panie stewardessy zaczynaja sprzedaz przekasek i najczesciej po 5 min musza konczyc, bo jest kolowanie
![]() Ale jakbym miala jakas przygode, to na pewno byloby inaczej Tak Fredziu, juz robie liste zakupow W koncu po co sie jezdzi do Polski.Na pierwszym miejscu proszek Lovela A wyprawke to mam juz prawie, no ale na pewno cos sie jeszcze kupi Co do zakupow, Wyskoczylam dzis sobie do centrum handlowego. spedzilam w H&M godzine, naprzymierzalam sie rzeczy i ostatecznie kupilam tylko spodnie dresowe i bluzeczke. Bluzka jest czarna, z ladnego materialu wiec cos ladniejszego. Ale oczywiscie na dziale dla przyszlych mam byly same namioty i szmatki, wiec musialam po normalnym sklepie sie rozgladac i tam ja kupilam, a dresiki sa dla ciezarowek ![]() Jestem zalamana, wrocilam z bolem glowy. Zakupy w tym stanie to juz nie dla mnie Przymierzanie spodni to istna katorga, spocilam sie cala, brzuch zajal prawie cala kabine, a w lustrze widzialam malego hipopotama. KAbina byla cala w lustrach wiec moglam sie obejrzec.Plecy zrobily mi sie jakies grube, sam boczek normalnie A ja myslalam, ze jakos wygladam
|
|
|
|
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
Mijalea: to ty chba jeszcze mnie niewidzialas jak teraz wygladam
napewno nastroj by ci sie poprawil jutro zalacze ci fotke mojego brzucha i boczkow bo dzis jestem na kompie meza Co do ciuszkow ciazowych mam jedynie spodnie z H&M mama i jedna bluzke tak zawsze wybieralam cos z normalnych rzeczy tyle ze dlugich (a teraz taka moda) |
|
|
|
|
#255 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
My mamy leciec 8 kwietnia do polski na wesele ![]() Ja tez latam wizzair z dortmundu do katowic, lot trwa jakies 1:20 czasem 1:30 zalezy od pilota, nawet znosze to calkiem dobrze, najdluzej leciealam niecale 5 godzin na Gran Canarie i to bylo mi juz za dlugo chodz lot byl idealny, rzadnych wstrzasow albo innych cyrkow. Trzeba bedzie w przyszlym tygodniu zaczac sie pakowac |
|
|
|
|
#256 |
|
Rozeznanie
|
Magdalenko GRATULACJE!!!!
mam nadzieje, ze następnym razem ja i kareninka bedziemy mogly tez sie pochwalic ![]() a wiecie ja jakos wizzair nie lecialam, ale tyle sie nasluchalam od ludzi na lotnsku ze dajcie spokoj, no ale oni do Szkocji lecieli wiec moze na tej trasie jest inaczej. Hi hi a wiecie co, przezemnie to my nigdzie nie latamy na wakacje, jezdzimy tylko po Europie bo ja paniki dostaje jak mam przez wode leciec
|
|
|
|
|
#257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do wizzair, to nie ma sie czego dobrego spodziewac po tanich liniach. No ale jak za 27 euro, w godzinke jestem w Pl, to jak tu pogardzic i narzekac
|
|||
|
|
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
Mijalea germanwings to tez tania linia ale poziom obslugi pierwsza klase i nigdy jeszcze odkad nim latam sie nie spoznil
w sumie teraz doszlodo tego, ze jak gdzies nie moge doleciec germanwingsem to tam nie lece ;pWlasnie robilam tescik nie jestem w ciazy!!! jupi nawet nie wiedzialam, ze moze mnie to ucieszyc, ale az ulge odczulam, nie cchcialabym sie martwic przez 9 miesiecy czy dziecko bedzie zdrowe czy nie. Ale mam nadzieje ze juz nastepny cykl w koncu zaciaze )) i dolacze do waszego grona
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
magdalena gratulacje !!
no to teraz trzymamy kciuki za rozwijanie sie fasolki ![]() Co do lotow to jak mieszkalam te dwa lata w chinach to dosc czesto latalam do polski, a to bylo loty ponad 11 - godzinne...i raz tylko pamietam jak lecialam do pekinu, ze nagle ogarnal mnie jakis dziwny strach i stewardessy uraczyly mnie tyloma buteleczkami wina ile tylko chcialam i jeszcze koniakiem...takze jak padlam po ok.2 godzinach lotu to obudzilam sie zaraz przed ladowaniem...za to z duuuzym bolem glowy.... a oczy mialam prawie tak male jak chinczycy...![]()
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
Madziu zlozylam ci gratulacje na PW ale jeszcze raz trzymam kciuki za pozytywne 9 miesiecy i lekkie szybkie rozwiazanie
Umnie dzis piekna pogoda sie zapowiada az energia czlowieka w taka pogode roznosi mam nadzieje ze niebedzie sobie z nas robil zartow ![]() A co uwas bo tu jakas cisza ??? |
|
|
|
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje dziewczyny za gratki
Ale ciagle jestem przerazona, wczoraj mialam zalamke bo tak strasznie bolal mnie brzuch, co chwile chodzilam do WC sprawdzic czy @ nieprzyszla, dziewczyny radza zebym nospe brala ale skad ja tu nospe wytrzasne , ale maz powiedzial ze do wizyty mam lezec i nic nierobic |
|
|
|
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
Nio tu chyba nospy niedostaniesz
a maz ma racje lez i odpoczywaj do wizyty a najlepiej caly pierwszy trymestr uwazaj na siebie ![]() Umnie dzis piekna pogoda 21 stopni Wy widze tez na spacerkach chyba bo taka cisza ![]() aaa zalanczam moja pilke "lekarska"
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Fredzia piekny brzusio
Wygladasz ladnie, jak na ostatnie tygodnie ciazy Ja tez chcialam na spacer, ale slonce gdzies zaszlo i wyglada jakos wietrznie na dworku
|
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
magdalena ja zawsze przywoze sobie nospe z polski w ilosciach hurtowych (pani aptekarka zawsze patrzy ná mnie bardzo podejrzliwie...)i mam...szkoda, ze tak daleko mieszkasz....
|
|
#265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nio do dzis przytylam niecale 15 kg napewno bylo by wiecej gdyby nie to ze musze trzymac diete zewzgledu na cukier Ja w sumie tez niebylam na tym spacerku bo jak zjadlam obiad jakos rozbolala mnie ta glowa i sie polozylam |
|
|
|
|
|
#266 |
|
Rozeznanie
|
fredziunia slicznie wygladasz
A pileczka niedlugo spadnie i zow swietna figurka ![]() Ja dzis na komunii u chrzesniaka TZeta bylam... i znow z przygodami, nalozylam sukienke bez ramiaczek, i jak juz bylismy w restauracji i zdjelam plaszcz, tesciu kochany mnie poinformowal ze wszytko z tylu mam na wierzchu, ba zamek od gory po sam dol poszedl ![]() Dobrze ze jeszcze duzo ludzi nie bylo wiec cichaczem przeszlo, ale 20min siedzialam w lazience i zszywalam
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to mialas przygode ale wazne ze wyszlas z tego No mam taka nadzieje ze po porodzie uda mi sie szybko wrocic do figury sprzed ciazy a moze nawet mniej (bylo by super)
|
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja tez mam wiekszosc lekow z polski ale nospa jakos na mniie nigdy niedzialala wiec tez jej niekupowalam, zawsze na bol glowy to tylko ibuprom max, Fredziuniu sliczna pileczka |
|
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Witam po świętach
![]() Wczoraj wróciliśmy z Polski, było jak zwykle fantastycznie, ale za szybko zleciało, synek już tęskni za babciami.... Przez parę dni udało mi się jakoś trzymać z daleka od jedzenia, ale potem.... nawet nie pytajcie ;-) Poza tym udało mi się przeżyć jazdy - wykupiłam, bo prawko niby mam od bardzo dawna, ale nie jeździłam, więc wiadomo - zapomniałam, jak to się robi... Teraz czeka mnie zakup jakiegoś grata - byle toto jeździło i żebym się nie stresowała, jak gdzieś nie wyrobię, jak w coś przywalę ;-) Miałam też spotkanie klasowe - podstawówka. Boszzzz, było bosko - czar wspomnień zadziałał... Najpierw nagadać się nie mogliśmy, potem trafiliśmy na dyskotekę - a tam same dzieciaki, 15-19 to chyba była średnia wieku, ale co tam - szaleliśmy pomimo wszystko Może to dlatego mam od 2 dni bóle w boku? Ale tak poważnie - wysiedzieć nie mogę, boli jak diabli - może się przedźwigałam?Dobra - pora zabrać się za wypakowywanie i sprzątanie mieszkania... Pozdrawiam Was wszystkie, z nowymi dziewczynami się witam, niektórym gratuluję tego i owego
|
|
|
|
|
#270 |
|
Rozeznanie
|
kwiecien: wiec widac pobyt w polsce byl udany w 100% a co do jedzenia w polsce i pozniejszych kg to ja cos wiem na ten temat
![]() "Magdalena": nio ty tez sie takiej doczekasz Umnie wczoraj bylo 24 stopnie i piekne sloneczko a dzis pochmurno totalna mieszanka pogodowa i przez to chyba to moje cisnienie takie niskie i co za tym idzie bol glowy ale daje sie wytrzymac |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

Jestem z siebie dumna, ze nie kopnelam lekarza bo i owszem dwa razy bardzo bolalo. Tz stal grzecznie i tez ociaral mi lezki i nawet chcial za raczke trzymac...Najlepsze bylo jak lekarz do mnie powiedzial, zebym nie unosila pupy tak wysoko, a ja wiadomo jak bolalo to troche skakalam do gory...
No i on do mnie drugi raz (jak mnie zabolalo) mowi po niemiecku "Prosze opuscic pupe na dol" , a ja do mojego tz'ta po angielsku powiedzialam cos w stylu "Alez on madry ciolek jeden, ciekawe czy on sam by spokojnie siadzial gdyby mu wsadzali cos wiadomo gdzie" a na to lekarz spojrzal na mnie z usmiechem i ze stoickim spokojem odpowiedzial...po angielsku, ze gyby musial to i w dobrym celu to owszem stralaby sie siedziec

Chyba ze cos sie otworzylo w momencie badania i dopiero teraz jest ok...a tego sie dowiemy pod koniec cyklu...

Dlatego ja tak zawsze sie z tym angielskim pilnuje, bo mio, ze duzo Niemcow jednak zbytnio go nie zna, to jednak nigdy nie wiadomo kiedy trafi sie ten co zna ;p
A moje tlumaczenia tekstow Homera po lacinie do dzisiaj sa legenda w szkole...
Z kolei po francusku zawsze wymawialam slowa inaczej niz trzeba i wychodzily baaaardzo interesujace kombinacje... No ma sie ten dar i juz...

Jak siedzac w samolocie widzialam ja gorozkreceja 

Przymierzanie spodni to istna katorga, spocilam sie cala, brzuch zajal prawie cala kabine, a w lustrze widzialam malego hipopotama. KAbina byla cala w lustrach wiec moglam sie obejrzec.Plecy zrobily mi sie jakies grube, sam boczek normalnie
A ja myslalam, ze jakos wygladam 

no to teraz trzymamy kciuki za rozwijanie sie fasolki
bo jak zjadlam obiad jakos rozbolala mnie ta glowa i sie polozylam