|
|
#241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chow chow
A czy wasze pieski też tak ochoczo zaczepiją nieznajomych? niby chowki sa ostrożne w stosunku do obcych ale moj Melvin poprostu uwielbia zaczepiać każdego przechodnia - ciagnie jak głupi nawet jak ktos idzie kawałek dalej zeby tylko wyłudzić głaskanie , bardzo sie cieszy na widok kazdej osoby co jest dosc uziązliwe bo zazwyczaj kazdy zwraca sam na niego uwage i chce pogłaskać a jak ktos chce przejsc obojętnie bo np. sie spieszy to Melvin sam zaczepia
Mam nadzieje ze z tego wyrosnie bo nie moge przejsc spokojnie chodnikiem ...
|
|
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
No moj tez strasznie lubi przechodniow. Niektorych zaczepia lub za nimi chce leciec a niektorych olewa. Wiesz trafil ci sie bardzo towarzyski chowek.
A ile ma juz Melvinek???????... I kiedy sie urodzil??? (prosze o dokladna date)
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
Melvinek urodził sie 18 lutego
dzieciakom pozwala na wszytko - moga go tarmosic ile chcą no kochany jest- a juz jakby mniej gryzł to wogołe mogłabym go zjeść
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Drejo też domaga się pieszczot od nieznajomych
A miskę ma zwyczajną, taką metalową dla psiaków, więc to na pewno nie wina miski, że moczy pyszczek. Robienie kupek przez pieska jest związane z tym co je. Zależy od karmy, po jednej są kupki mniejsze, a po innej większe, nie wiem czemu... Ale na pewno lepiej żeby załatwiał się 4 razy niż wcale A ile razy Melvinek był odrobaczany? Bo szczeniaczki trzeba częściej, ale na pewno wiesz o tym
|
|
|
|
|
#245 |
|
Rozeznanie
|
Melvin był dwukrotnie odrobaczony i miał dwa szczepiania - wet powniedział ze jeszcze zostały mu dwa szczepnia - w kolejnych miesiącach
|
|
|
|
|
#246 |
|
Rozeznanie
|
wiesz tylko jakby nie podgryzal i jakbys go schrupala to psiaczka bys nie miala
hehe... Oj moj tez jest straszny pieszczoch.
|
|
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
hej a jak tam u waszych psiaczkow???
borys111 dlugo nie pisales jak tam Zarka???????????!!!!!!!!! !...
|
|
|
#248 |
|
Przyczajenie
|
Jak zarka, chyba dobrze ale tak dokladnie to nie wiem,ten caly tydzien pracuje daleko od domu i zarki ale w poniedzialek wracam.zarka nie miala kleszcza na szczescie.pozdro dla was
|
|
|
|
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
Dla Ciebie i Zarki tez pozdrowienia. No jak juz pisalam Cortezik mial juz kleszcze.
borys a moglbys wkleic jeszcze jakies aktualne zdjatka Zarki?????? fajnie ze nie miala kleszcza Pozdrawiamy Renia i Cortezik!!!!!!!!
Edytowane przez Goldi13 Czas edycji: 2008-05-03 o 10:13 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#250 |
|
Przyczajenie
|
spoko,ze wkleje ale niewiem czy w tygodniu bede mial czas,mam wolne ale mam tez wyjazd dlugi i takie tam ale postaram sie.wmiare aktualne
|
|
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
Dziekujemy za pozdrowienia.
Tak super zdjątka te z 7 podstrony. Czekam z wielka niecierpliwoscia. Tak,tak prosimy o najaktualniejsze. Pozdrowionka ode mnie i Cortezka.
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu nie zrobiłam żadnych nowych zdjęć Drejusia
Jak pojechaliśmy z nim ostatnio na spacer to wszyscy nas zaczepiali i pytali jakiej jest rasy i czy mogą zrobić zdjęcie A Drejo był przeszczęśliwy, bo był w centrum zainteresowania. w ogóle ostatnio zrobił się z niego taki mały pieszczoszek-wskakuje koło mnie na łóżko i leżymy sobie Charakter mu się stabilizuje Zakochałam się w nim od nowa, a mój narzeczony na mnie się wkurza, że mam świra na punkcie psa, ale co ja na to poradzę, że jest taki cudowny??:p
|
|
|
|
|
#253 |
|
Rozeznanie
|
Moze jest zazdrosny...(hmm...)
Oj ale jak bedziesz miala czas to strzelaj zdjecia i wklejaj. Pozdro
|
|
|
#254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczny Avatarek Chciałabym mieć takiego pieska, lecz mam już swojego, malutkiego ( i do tego jeszcze 2 kotki ) Napewno nie zamieniłabym go na Chow chow, ale może kiedyś, gdy będe miała więcej miejsca w domu, nie będe musiała nic zamieniać tylko po prostu mieć dwa psy ( to by był dla mnie raj )Po drugie, może rzeczywiście twój TŻ jest zazdrosny ?
|
|
|
#255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na żywo jest jeszcze śliczniejszy niż na avatarze![]() A Twój piesek to szczeniaczek, czy mała rasa? Napisz coś o nim. Lubi bawić się z kotkami? |
||
|
|
|
|
#256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To taki mieszaniec (chihuahua + jakiś ratlerek ) Ma już 6 lat Ma na imię Miki, jest cały czas malutka Z kotkami uwielbia się bawić Koty uważają ją za siostrzyczkę Czasami nawet razem śpią Są młodsze od Miki) , bo poczuła się trochę odrzucona, już nie była tym "jedynym skarbkiem" Ale przeszło jej i dobrze, bo troszkę się bałam
|
|
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
A czy strzyżecie swoje Chowki na lato? moj Melvinek jest jeszcze malutki ale juz boje sie upalnego lata - na szczęscie do lata jeszcze nie urosnie mu futro ale za rok to go chyba ostrzyge zeby było mu chodniej
Marzy mi sie jeszcze maluch typu Yorczek albo Shih zu - bo one sa takie słodziutkie - można je wszedzie ze sobą zabrać , ubranka im ładne zakładać itd Choć Chowki sa słodziutkie nawet bez ubranek i spineczek Melvin rosnie jak na drożdzach - już cieżko mi jest nosić tego malego pluszaka Fotka z dzisiejszego spacerku |
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zastanawiam nad ostrzyżeniem Drejka, ale zobaczymy czy lato będzie bardzo upalne i jak będzie to znosił. Zrobimy mu miejsce w garażu, żeby mógł chować się do cienia. Na razie jest ładna pogoda, dosyć cierpło, bo ok. 20 stopni, to Drejuś nie ucieka do cienia tylko wygrzewa się w słoneczku, więc może latem nie będzie tak bardzo źle. A ostatnio rozmawiałam z chłopakiem który kończy weterynarię i mówiłam o dolegliwościach Drejka (alergia, oczka). Powiedział, że jest to bardzo słaba rasa, źle znosi polski klimat i dlatego tak się dzieje. Yorki i chow chowy to rasy psów na których weterynarze zarabiają najwięcej kasy, więc zastanów się dobrze nad zakupem Oczywiście nie mówię, że Melvin będzie chorował, miejmy nadzieję, że nic mu nie będzie dolegało
|
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
czemu nikt nic nie pisze
powyjeżdżaliście?!!Kurcze drejkowi coś sie poprzestawiało w głowie i jak się cieszy to podskakuje i gryzie po tyłku...
|
|
|
|
|
#260 |
|
Przyczajenie
|
Chowy to takie małe lwiątka dla mnie ^^
Ostatnio na mieście takiego wychaczyłam, od razu rzucił się w oczy ![]() Tym bardziej, że był kolosalnych rozmiarów ![]() Potem rozstrzęsałam się znajomym jaki to fajny pies. Nie dla mnie jednak, jak na razie. Teraz czekam na mojego Shih Tzu
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tak czekam na mojego miska i czekam...
czy sie doczekam? mam nadzieje
|
|
#262 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ja na mojego shiha też czekam z niecierpliwością , ale mówię sobie: najpierw przetrwaj długi weekend , potem tydzień zleci jak z bicza trzasnął, potem dzień dziecka, ciepełko w końcu -też szybko minie i będzie u ciebie
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
no ja jeszcze z dwa miesiace musze poczekac,a ten czas jak na zlosc tak wolno plynie...
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich (;
Od 3 dni też jestem właścicielką chow chow i bardziej kochanego psa nie widziałam nigdy w życiu ![]() Odnosząc się do tego czy zaczepia przechodniów? Nie bardzo. Raczej rozczłapia się na chodniku i obserwuje zbiżających się ludzi ;D Jest raczej nie ufna, ale to nawet i lepiej.
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy serdecznie
Jak się wabi Twoja chowka i ile ma tygodni? Jaki ma kolor, czy lubi gryźć Może wkleisz zdjęcia jak masz, my tu chętnie oglądamy fotki
|
|
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
A więc tak mój psiak ma na imię Misia - adekwatnie do wyglądu ;D
Ma 8 tygodni i ma barwę błękitną (; A z tym gryzieniem to różnie bywa. Jak jej odbije to się czepia wszystkiego ;D Ale już kupiłam jej specjalne specjały do gryzienia, żeby nie robiła sajgonu w domu
|
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
A fotki wkleję niedługo (;
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
foooootki prosimy
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Daję fotkę, ale z góry uprzedzam
ze na tym zdjęciu jej oczy wyszły nadzwyczaj inaczej niż ma w rzeczywistości ;D normalnie są bardziej szarawe (; Dziewczyny, jak dajecie swoim psiakom do zrozumienia, żeby czegoś nie robiły? Działacie krzykiem czy innym sposobem?
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna![]() Ja Drejka odsuwałam i mówiłam "fe", a jak próbował na mnie warczeć, to dawałam lekkiego klapsa, żeby wiedział o co chodzi-od razu zaczynał lizać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

Mam nadzieje ze z tego wyrosnie bo nie moge przejsc spokojnie chodnikiem ...

dzieciakom pozwala na wszytko - moga go tarmosic ile chcą
A miskę ma zwyczajną, taką metalową dla psiaków, więc to na pewno nie wina miski, że moczy pyszczek. Robienie kupek przez pieska jest związane z tym co je. Zależy od karmy, po jednej są kupki mniejsze, a po innej większe, nie wiem czemu...

Jak pojechaliśmy z nim ostatnio na spacer to wszyscy nas zaczepiali i pytali jakiej jest rasy i czy mogą zrobić zdjęcie

śliczna