Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-04, 13:14   #241
nema_
Gość

Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Nema moim zdaniem takie szansy trzeba wykorzystywać, aby później nie móc powiedzieć, że się żałuje. Tym bardziej, że sama piszesz, że byłaby to ciekawa i co najważniejsze rozwijająca praca
Też tak myślę, przede wszystkim warto spróbować, żeby nie było później - a cholera ciekawe co by byłoby gdyby.
Stary 2008-01-04, 13:15   #242
kulbit
Zakorzenienie

Nema, dziewczyny dobrze radza, spróbuj!

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 13:16   #243
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Nema, nie bój się ryzyka, zwłaszcza, jesli masz taką fajną propozycję
Taka szansę trzeba wykorzystać, jak się uda - będziesz przeszczęśliwa, jak się nie uda - będziesz wiedziała, że to nie dla Ciebie
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 13:23   #244
hania811
Zakorzenienie

Nema nie masz nic do stracenia przeciez...mozesz tylko zyskać. Nie kombinuj tylko zabieraj się za pracę

Madlen czekam na tasiemca......
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 13:28   #245
nema_
Gość

No i jakby nie patrzeć to praca - zawsze łatwiej będzie uzbierać mi na aparat czy to na komputer.
Stary 2008-01-04, 13:30   #246
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nema_ Pokaż wiadomość
No i jakby nie patrzeć to praca - zawsze łatwiej będzie uzbierać mi na aparat czy to na komputer.
No ba. Pozatym doswiadczenie Kochana!!!!!! kolejne doswiadczenie, które pozwoli Ci lepiej poznac sama siebie
Stary 2008-01-04, 13:32   #247
nema_
Gość

Madlen, naprawdę tam powieść tworzysz

Swoją drogą przeczytałam na n-k o książce, którą piszesz i szczerze mówiąc jestem niesamowicie zaintrygowana tym faktem i chętnie bym coś więcej na ten temat się dowiedziała

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 13:39   #248
Madlen__18
Zakorzenienie

Po kawałku:

Jest osoba X. Osobę X znam kilka lat, poznałyśmy się na psychologicznym forum w sieci. Potem ona przyjechała do nie, raz i drugi.
Gdy byłam na zakręcie, bardzo wiele m pomogła, dzwoniła do szpitala, zawsze przy mnie była. rozumiała. Bo wiedziała co to znaczy mieć depresję i chorować.
Ucieszyła się gdy znalazłam M i generalnie było pozytywnie.
Jest osobą z charakterem, lubiącą tupnąc nogą, mieć zawsze swoje zdanie, przeforsować rację. Zdarzało nam się kłócić, mimo, że ja nie jestem kłotliwa, ot ma zły dzień, to miło sie o cos przyczepić i wyładowac emocje.

Później, kiedy z M byłam raptem 4 miesiące przyjechało do mnie paru znajomych, robiliśmy imprezę. Przyjaciel z którym nie widziałam się ponad 2 lata, bo mieszka daleko, przyjaciółka która wówczas była w kiepskim stanie psychicznym, moja siostra, ja jeszcze w depresji + Mw ormie nienajlepszej (miał wtedy spory problem)
Ponieważ musiałam zajmować się gośćmi : mimo, że byli to także goście mojej siostry, nie bardzo się poczuwała choćby do zrobienia im kanapek; nie miałam czasu zbytnio by pogadać z X sam na sam, p prostyu byliśmy w gruie, nie mogłam nikogo zaniedbać. M i przyjaciółka nie mieli się najlepiej, Przyjaciel o ktorym pisałam nie mógł się poczuć zaniedbany i w ogóle jakoś tak...
Niemniej X zaczęła bawić się w najlepsze z moją siostra i jak mniemam celowo mnie ignorowac.
W między czasie wyninęla dośc smutna rozmowa z M (powiedział o sobie coś co mnie zasmuciło, miał doła generalnie), więc go przytuliłam i jak zobaczyłam że jemu łzy w oczach stanęły to mnie również.
Więc generalnie więcej uwagi poświęcałam M i zdołowanej przyjaciółce, skoro X rzekomo świetnie się bawiła z moją siostrą.

Po jej powrocie do domu wynikneła kłotnia na gadu (sprowokowana przez nią) gdyż jej zdaniem ją olałam i inne.
Dużo niemiłych słow padło. Osoby które tam były nie bardzo wiedziały o co jej chodzi, ale cóż.
Ja miałam potęznego moralniaka, bo a nóż widelec ona ma racj, w brodę sobie plułam.
Jako, że M jest moim przyjacielem również wiedział o sytuacji.
Postanowił pogadać na gadu chwilę, bo wiedział jak ja się przejmuję, wiedział jakie słowa padły wmoim kierunku i może niepotrzebnie ale stanął w obronie.
No to reakcja natychmiastowa, że jakim prawem to zrobił( w sensie, że się wmieszał, odezwał) itp itd i koniec końców X powiedziała, że w zasadzie to M jest dla niej nikim.

Nie wiem czy przeszło jej przez myśl, że może mnie to zablec, w końcu, choćbym nie wiem jak nie lubiła jej Tz nie powiedziałabym takich słow, przez wzgląd na nią, bo jej sprawa z kim układa sobie życie i minimum szacunku się należy.

Od tego momentu M ma awersję do jej osoby.

Sytuacja numer 2: miała przyjechać do krakowa, ze swoim Tż w między czasie nas (mnie i siostrę) odwiedzić.

Szukałyśmy im hostelu na parę dni przed (oczywiście się to spotkało z pretensjami, że tak późno ale wcześ niej ani nie podano nam dokładnego terminu przyjazdu (więc jak rezerwację robić?) ani nie powiedzieli jakim budżetem dysponują więc nie wiedziałam czego szukać.

Szukałam sporo, większośc się nie podobała ( a wybierałam warunki jak najbardziej okej, chodziło tylko o jedną noc, nocleg sam, parę godzin), wreszcie coś spasowało to nie było miejsca, pretensje rzecz jasna do mnie, że czemu nie poszukalam wcześniej.
wyniknęa sprzeczka, bo ja się na prawdę starałam, a tu znowu foch i puciły mi nerwy.

To X stwierdziła, że nie przyjedzie. Na drugi dzien rano napisał do mnie jej Tz, że mam szukac noclegu, że przyjeźdżają. Napisałam do X bo nie wiedziałam, że ona nie wie o moim kontakcie z jej Tż.

no to dostałam info, że jestem ostatnią osobą o której teraz myśli, ż świetnie się bawi i generalnie adios.
No to napisałam do jej Tz, że nie zamierzam błagać X a on jej nie wsadzi na siłe do pociągfu. Zresztą po jej słowach nie zamierzam głaskac X po głowie.
Tż staął w obronie X, obraził się i cześć.
Po tygodniu dostałam kartkę z Krakowa z cynicznym tekstem w środku, przedstawiającą Stańczyka.

Teraz trochę dobrego: X jest ciepłą, empatyczną osobą, generalnie zawsze mnie rozumiała i była mi bliska..Ale dobrze było tylko wtedy kiedy było u niej coś nie tak i była słabsza psychicznie. Jak stawała na nogi wystarczyło niewiele by wywołać u niej cyniczne uwagi i kłotnię w konsekwencji.
Ale...była mi cholernie bliska, bo wiele przeszłyśmy.
3: znowu miała przyjechac. Ja nie dałam rady się widzieć bo musiałam wyjechać. Widziała się z nią moja siostra. Na mnie się obraziła i nie miałyśmy kontaktu kilka miesięcy.
Aż do dziś. Zaraz napisze co następuje.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 13:44   #249
nema_
Gość

przeczytane, czekam na cd
Stary 2008-01-04, 13:45   #250
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
przeczytane, czekam na cd
nemo, to twój 1000 post

Ja też czekam, bo nie moge usiedzieć, juz bym coś powiedziała, ale doczytam reszte, aby nie planąc głupstwa...
Stary 2008-01-04, 13:48   #251
nema_
Gość

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
nemo, to twój 1000 post

Ja też czekam, bo nie moge usiedzieć, juz bym coś powiedziała, ale doczytam reszte, aby nie planąc głupstwa...
O faktycznie I pewnie duuuuuża większość jest z tego tematu ;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 13:51   #252
Madlen__18
Zakorzenienie

Ad tej rozmowy X z M na gadu jeszcze: padlo potem do mnie coś w rodzaju, że Tż X nigdy by się nie zniżył do takiego poziomu (jak M mam rozumieć?), żeby się mieszac w spór między nami. A pewnie, zostawiłby to tak jak jest, kiedy ona płacze z tego powodu.
Dziś napisała, że łapie się na tym, że wszystkie długowłose w grzywką jakie mija na ulicy przypominaja jej mnie i generalnie jej z tym źle. Napisalam, że ja równiez o tym myślę, że przykro mi, że tak to wszystko wyszło, w gruncie rzeczy to totalne nieporozumienia.

Od długiego już czasu miałam problem z tym czy zaprosić X z jej Tż na mój ślub, kiedyś nie mogłam sobie wyobrazić że miałoby jej nie być. ale chyba zrobiłabym przykrość mojemu Tż. Przyjaciólka i przyjaciel z opisywanego wcześnej pobytu u mnie byli absolutnie na "nie' (nawiasem z Tomkiem, czyli przyjacielem z daleka, zdązyła się na gadu pokłocić), ale ja..nie wiedziałam co robić.
Bałam się kwaśnej atmosfery.
No i dzisiaj jak X napisała to znowu o tym pomyślałam.

Niemniej napisałam jej, że szkoda jak to wszystko wyszło, że wtedy na prawdę wyjechałam i nie mogłam się zobaczyć. Potem dodalam, ż teraz w zasadzie mam inny problem i nie wiem jak się zachować. W sensie ślub. Że znam jej stosunek do osoby M i nie wiem co z fantem zrobić.
X na to cytuję " Ujme to tak. bnie plubiłam Twojego przyszłego od pierwszego wejrzenia, bo cos mi tu w nim nie gra, intuicja nie pozwala mu zaufać w najmniejszym stopniu. Nie powiedziałam nic dopóki nie tknął m i faceta ( ja nie wiem o co chodzi, chyba się zdziwił, że jej Tz nie stanąłby w jej obronie). Przypomnij sobie jak bronił Ciebie. Taka sama zasada. Każdego kto zrobi mi wjazd na faceta zrównam z ziemią. Tym sobie przegrał. i szczerze? Ne powinnaś miec dylematu. Nie spodziewam się zaproszenia. Przyjechałabym dla ciebie NGDY dla was."

Zabolało.

M
Stary 2008-01-04, 13:56   #253
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Zabolało.
Mam wrażenie, że najważniejszego nam nie napisałaś, wiesz? Po przeczytanie tego, co napisałaś dla mnie X to osoba egocentryczna, humorzasta, która nie widzi nic poza czubkiem własnego nosa - z tego co napisałaś, z konkretnych sytuacji i ostatniej waszej rozmowy, ale ja jej nie znam, bo skoro piszesz, że to osoba ciepła i empatyczna, to zapewne jest w tym część prawdy...

Z tym, że... sama tyle razy przejechałam się na "przyjaciółkach po grub, siostrach życia", że do dzisiaj nie mam żadnej w sumie.
Stary 2008-01-04, 13:58   #254
Madlen__18
Zakorzenienie

Generalnie X jest osobą niedowartościowaną z problemami w domu, cięzkie dzieciństwo. Czasem jest do rany przyłoż a czasem lepiej uciekać, kiedy włączy jej się przekonanie z cyklu "jestem pępkiem świata" Nie wiem czy jest to poza czy co....

I mam taki rozdźwięk. Kupę czasu byłyśmy w dobrych, przyjacielskich stosunkach a nagle taka lawina. Teraz mam np wyrzut sumienia już że może za ostro opisałam...

M
Stary 2008-01-04, 13:59   #255
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wrażenie, że najważniejszego nam nie napisałaś, wiesz?

Najważniejszego, czyli?

M
Stary 2008-01-04, 13:59   #256
hania811
Zakorzenienie

Madlen z opisu odnosze wrazenie ze X to ...wyrachowana rozwydzona niewychowana pasożytnicza małolata.
Stary 2008-01-04, 14:00   #257
kulbit
Zakorzenienie

Madlen dla mnie to w ogóle nie jest przyjaciólka... Wiem, że trudno jest uświadomic sobie, że ktos kogo sie miało za przyjaciela tak na prawde nim nie jest. Przykro mi.

Stary 2008-01-04, 14:01   #258
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie X jest osobą niedowartościowaną z problemami w domu, cięzkie dzieciństwo. Czasem jest do rany przyłoż a czasem lepiej uciekać, kiedy włączy jej się przekonanie z cyklu "jestem pępkiem świata" Nie wiem czy jest to poza czy co....
Ja tego nie podważam, bo jest tu osoba, która wie jakie miałam dzieciństwo i jakie jego skutki odczuwam do dziś.

Jeśli chodzi o rozdzwięk, to człowieka poznaje się w sytuacjach kryzysowych, ciężkich, skrajnych - wtedy wiemy jaki jest naprawdę, a nie po tym, jak zachowuje sie gdy jest ok - bo wtedy każdy jest dobry.

Madlen, może zbyt surowe stanowisko przyjęłam, ale uważam, że X przyjaciółką nie jest - przyjaciołka to ktoś, kto jest z Tobą niezależnie od tego co się dzieje.

P.S.
W Liceum miałam taką "przyjaciółke" - tak samo trudna sytuacja rodzinna, takie samo dzieciństwo - siostry, przeznaczenie, na dobre i na złe...
Do dzisiaj (a prawie 3 lata mineły od kiedy nie rozmawiamy) wyleczyć się nie mogę i nadal boli, bo "jak ja się mogłam tak pomylić????"
Stary 2008-01-04, 14:03   #259
nema_
Gość

Cytat:
Mam wrażenie, że najważniejszego nam nie napisałaś, wiesz? Po przeczytanie tego, co napisałaś dla mnie X to osoba egocentryczna, humorzasta, która nie widzi nic poza czubkiem własnego nosa - z tego co napisałaś, z konkretnych sytuacji i ostatniej waszej rozmowy, ale ja jej nie znam, bo skoro piszesz, że to osoba ciepła i empatyczna, to zapewne jest w tym część prawdy...

Z tym, że... sama tyle razy przejechałam się na "przyjaciółkach po grub, siostrach życia", że do dzisiaj nie mam żadnej w sumie.
Hihi bardzo dobrze napisała. Szczerze mówiąc myślę, że troche Madlen ją sobie 'poprawiłaś' w głowie przez urywki wspomnień jak była pomocna. To jak się zachowuje wobec Ciebie i TŻ Twojego jest dla mnie niedorzeczne i z pewnością nie zaprosiłabym jej na ślub. Chociażby przez to jak się wypowiada na temat Twojego ukochanego. Powinna szanować Twój wybór i być przy Tobie na dobre i złe, jesli otrzymała miano przyjaciela. A zdecydowanie na nie nie zasługuje. Ciężko się mimo wszystko odnaleźć w tym wszystkim bo nie znamy tej dziewczyny, tylko znamy kilka faktów - po nich nie pałam do niej sympatią.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 14:04   #260
Madlen__18
Zakorzenienie

Jeszcze 1 sms. Zastanawiający.

"a ty chyba zawsze lubiłaś się trochę uginac pod ciosami (- chyba jej, bo zawsze na rzęsach stawałam, żeby się pogodzić, bo przeciez X ochłonie i wszystko wróci do normy...) stąd słabość Twoja. Będzie Ci lepiej?
Sama się przekonasz. Tego ci Nie powiem. Nigdy nie pochylę czoła przed człowiekiem do którego nie mam szacunku (ludzie, za co O_o?!) . Nigdy nie będę się zmieniać dla innych . Proste reguły. Nie wiem czego ode mnie oczekiwałas, ale nie dostaniesz tego. Proste reguły. Bo taka jestem"

Padło jeszcze wcześniej zdanie ' to ty odeszłaś" - nijak sobie nie przypominam w którym momencie. Po prostu po kolejnej scysji nie zabiegałam tak jak zawsze o kontakt.

M
Stary 2008-01-04, 14:05   #261
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Madlen, może zbyt surowe stanowisko przyjęłam, ale uważam, że X przyjaciółką nie jest - przyjaciołka to ktoś, kto jest z Tobą niezależnie od tego co się dzieje.
No trzeba byc szczerym Przykro mi Madlen ale myslę tak samo....
Stary 2008-01-04, 14:07   #262
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze 1 sms. Zastanawiający.
Madlen jeszcze jedna refleksja mnie naszła, ale na forum tego nie powiem, bo może jestem w błędzie i bardzo się mylę (choć po przeczytanie tego smsa właśnie mnie naszła), czym mogłabym Cię skrzywdzić, a bardzo tego nie chcę, bo cenię Twoje pozytywne nastawienie.
Stary 2008-01-04, 14:07   #263
nema_
Gość

Dodam jeszcze, że zazdroszcze ludziom którzy mają przy sobie kogoś kogo moga nazwać przyjacielem. Ja niestety na wszystkich dotychczasowych/potencjalnych znjaomych do tego miana się zawiodłam, nawet bardzo. Tak naprawdę oprócz Was i jeszcze jednej/dwóch osób(mężczyzn), to nie za bardzo mam komu się zwierzyć. Poza tym zawsze miałam dookoła siebie o wiele więcej płci męskiej, najpierw byłam typową dziewczyną z sąsiedztwa, która łazi po drzewach i garażach, a później po prsotu byłam świetną kumpelą, która nie stroi fochó o byle co. I tak zostało. Jakoś dziewczyny nie za bardzo się mnie trzymają...
Stary 2008-01-04, 14:10   #264
Madlen__18
Zakorzenienie

Wiecie, od jakiegoś czasu (od momentu kiedy się nie odzywałyśmy do siebie, jakoś od wakacji) bardzo się zdystansowałam do niej i nie nazywam jej przyjaciółką. Niemniej kiedyś nią była. Bo wtedy była jedyną osobą która znała całą prawdę o mojej chorobie i rozumiała mnie. Mówiłam jej to czego nie mogłam mówić w domu bliskim udając, że przecież jestem zdrowa i się nic nie dzieje. Pisałyśmy listy, rozmawiałyśmy czasem w środku nocy, wiedziała, że mogę zawsze zadzwonić, że jest. Dzwoniła do mnie do szpitala, na prawdę bardzo dużo wsparcia. Kiedyś, gdy nie bylśmy razem z M, ale znaliśmy się juz bo bylam w szpitalu wówczas, zadzwoniła. Bardzo mnie ta rozmowa wyprowadziła z równowagi, bo miała kiepski okres i potęznego doła.
Mateusz wówczas wziął ode mnie słuchawkę i na prawdę miło nia pogadał, jako osoba postronna, nie będąca ze mną razem.
Minęło parę miesięcy, zaczęliśmy być razem, spotkali się z x i trach.

Na pewno nie jestem tak silną osobowością jak ona i może trochę pozwoliłam sobie wejść na głowę. M nie. Więc został skreślony.

M
Stary 2008-01-04, 14:11   #265
Madlen__18
Zakorzenienie

hihi : pisz śmiało, jak chcesz to Pw.

Jeszcze coś dodam:
Obecnie niewiele we mnie jest tej słabej Madlen jaka byla kiedy poznałam X i kiedy chorowałam.
Obecnie umiem tupnąc noga, wyrażam głośno swoje zdanie, nie pozwalam się zdominowac. Jestem otwarta, silniejsze, nie uginam się i nie dopasowuję. Nauczyłam się myśleć, że mam prawo miec inne zdanie, mm prawo być sobą i nie dam się stłamsić. Zresztą przez mojego Tz nigdy zdominowana nie byłam. W zasadzie mimo silnej więzi czuję się wolna, wiem, że czego nie zrobię to będzie przy mnie.

W relacji z X nie miałam tego poczucia.

M
Stary 2008-01-04, 14:12   #266
vadi
*sportaddict*

Cytat:
dla mnie X to osoba egocentryczna, humorzasta, która nie widzi nic poza czubkiem własnego nosa - z tego co napisałaś, z konkretnych sytuacji i ostatniej waszej rozmowy, ale ja jej nie znam, bo skoro piszesz, że to osoba ciepła i empatyczna, to zapewne jest w tym część prawdy...
Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Madlen z opisu odnosze wrazenie ze X to ...wyrachowana rozwydzona niewychowana pasożytnicza małolata.
Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Madlen dla mnie to w ogóle nie jest przyjaciólka... Wiem, że trudno jest uświadomic sobie, że ktos kogo sie miało za przyjaciela tak na prawde nim nie jest. Przykro mi.
Cytat:
Hihi bardzo dobrze napisała. Szczerze mówiąc myślę, że troche Madlen ją sobie 'poprawiłaś' w głowie przez urywki wspomnień jak była pomocna. To jak się zachowuje wobec Ciebie i TŻ Twojego jest dla mnie niedorzeczne i z pewnością nie zaprosiłabym jej na ślub. Chociażby przez to jak się wypowiada na temat Twojego ukochanego. Powinna szanować Twój wybór i być przy Tobie na dobre i złe, jesli otrzymała miano przyjaciela. A zdecydowanie na nie nie zasługuje. Ciężko się mimo wszystko odnaleźć w tym wszystkim bo nie znamy tej dziewczyny, tylko znamy kilka faktów - po nich nie pałam do niej sympatią.
nic dodać, nic ująć.
na drzewo z taką 'przyjaźnią', pewnie na ślubie też by Ci krew psuła, gdyby nie była w centrum zainteresowania
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 14:13   #267
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, od jakiegoś czasu (od momentu kiedy się nie odzywałyśmy do siebie, jakoś od wakacji) bardzo się zdystansowałam do niej i nie nazywam jej przyjaciółką. Niemniej kiedyś nią była. Bo wtedy była jedyną osobą która znała całą prawdę o mojej chorobie i rozumiała mnie. Mówiłam jej to czego nie mogłam mówić w domu bliskim udając, że przecież jestem zdrowa i się nic nie dzieje. Pisałyśmy listy, rozmawiałyśmy czasem w środku nocy, wiedziała, że mogę zawsze zadzwonić, że jest. Dzwoniła do mnie do szpitala, na prawdę bardzo dużo wsparcia. Kiedyś, gdy nie bylśmy razem z M, ale znaliśmy się juz bo bylam w szpitalu wówczas, zadzwoniła. Bardzo mnie ta rozmowa wyprowadziła z równowagi, bo miała kiepski okres i potęznego doła.
Mateusz wówczas wziął ode mnie słuchawkę i na prawdę miło nia pogadał, jako osoba postronna, nie będąca ze mną razem.
Minęło parę miesięcy, zaczęliśmy być razem, spotkali się z x i trach.

Na pewno nie jestem tak silną osobowością jak ona i może trochę pozwoliłam sobie wejść na głowę. M nie. Więc został skreślony.
Madlen a to nie było tak, że póki potrzebowałaś wsparcia i pomocy X, póki byłaś chora i słaba, byłaś idealna dla niej? A w momencie, gdy stuknęłaś nóżką, samodzielnie - bez głównego udziału X coś zrobiłaś, nie była centrum Twojego świata, to okazało się, że ona wcale juz taka dobra nie ejst?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 14:14   #268
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Takich ludzi nazywa sie emovjonalnymi wampirami... wypijaja z ciebie co najlepsze.. Masz racje ty pozwolilas sobie wejsc na glowę, M nie.
Madlen może zadaj sobie pytanie - do czego ona jest ci potrzebna,m co ci dawała, wynotuj sobie zyski i straty, tak jest łatwiej.. jak sie to wszsytko sobie wypisze i porówna.

Stary 2008-01-04, 14:14   #269
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Takich ludzi nazywa sie emovjonalnymi wampirami... wypijaja z ciebie co najlepsze.. Masz racje ty pozwolilas sobie wejsc na glowę, M nie.
Madlen może zadaj sobie pytanie - do czego ona jest ci potrzebna,m co ci dawała, wynotuj sobie zyski i straty, tak jest łatwiej.. jak sie to wszsytko sobie wypisze i porówna.
To miałam na mysli pisząc posta wyżej.
Stary 2008-01-04, 14:22   #270
Madlen__18
Zakorzenienie

Wiecie...bardzo to jest możliwe co piszecie.
Bo nagle jak stanęłam a nogi zaczęła miec pretensje, że ja zaniedbuję, bo nie siedziałam już w domu non toper (kiedy balam się własnego cienia) i nie mogłam być na gadu kiedy X mnie woła etc etc.
Każdy ma różne okresy i może się zdarzyć pogorszenie, może mieć doła, niemniej ja tez żyję i oddycham, nie moge być na skinienie, choćbym nie wiem jak chciała.

Tym bardziej, że kiedy x poznala swojego ówczesnego faceta (jeden i ten sam cały czas, ale rozstawali się parę razy) także fruwała nad ziemią i nagle czas jej się skurczył. Bo to normalne, że każdy żyje własnym życiem.
W odniesieniu do mojej osoby po prostu zaczęła czuć się zaniedbana...

Mimo , że M bardzoo jej nie lubi, dałby się przekonać do zaproszenia jej na ślub bo to jest mój dzień. Tak samo jak nigdy (poza opisanym przypadkiem) nie mieszał się w tę sytuację. Do czasu aż jak mówił " nie zobaczyłem, że ona cię po prostu krzywdzi, na to pozwalać nie będę"

Wcześniej jeszcze się łudziłam, że X raz pomyśli szerzej i się dogadają. Ale chyba bez sensu.

Hihi : napisałas to co chciałaś, a się obawialaś, że mnie urazisz, czy to jeszcze coś innego?

M
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości