![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co na pierwszy taniec??
Opiumalfa nie dla mnie jest jeszcze za wcześnie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
ja z podobnych powodów wchodze na watki śłubne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
ktory jestes rocznik jessy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
Wiem wiem, instruktor nam to wszystko tłumaczył. Ale mnie nie wychodzi i już. Bardzo lubię tańczyć, ale obroty nigdy nie były moją mocna stroną w żadnym tańcu. Zresztą nie widzę powodu żeby się męczyć. Po co mamy tańczyć na pierwszy taniec walca wiedeńskiego nędznie (w najlepszym wypadku średnio) skoro możemy mniejszym wysiłkiem zatańczyć angielskiego dobrze? Przynajmniej nie będziemy się stresować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
no pewnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
ooooo Opiumalfa odważna jesteś... Slowfox z kimś kto nigdy nie tańczył... Podziwiam Cię i życzę, żeby Wam wyszedł piękny, bo to bardzo elegancki, romantyczny taniec
![]() ![]()
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Tak wiem, ze to sformułowanie nie jest najszczęśliwsze. Chodziło mi o to, że jestem tancerką
![]() Tak mam walce na mp3, ale teraz lcę na trening więc powysyłam jak wrócę, dobrze?? ![]()
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
mysle ze nie o odwagę chodzi jessy tylko oto ze kocham foxtrota a jeszcze berdziej quickstepa, ale to sie nie nadaje na pierwszy taniec-chyba, nie znam się co sie nadaje na pierwszy taniec a co nie.a co do walca angielskiego i wiedenskiego to wole ang. jakos prostota figur w wiedniu mnie nie posciaga.oczywisice to kwestia osobista.tez mam dzis trening
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Z Tobą chcę ogladać świat - bardzo piękna piosenka, sama wybrałam ją na pierwszy taniec. Nie chodzimy na żadne kursy, bo sami wymyślamy sobie mały układ- polecam. Troche pomysłowości ewentualnie jakiś podgląd i jakoś to będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Opiumalfa - ja wiem, że foxtrot jest pięknym tańcem z trudną techniką. Na prawdę. I nie chodziło mi o to, że porywasz się z motyką na księżyc w żadnym wypadku. Chodzi mi o to, że wybrałaś "nietypowy" przyszły pierwszy taniec, którego chcesz nauczyć nietańczącego partnera i za to należy Ci się szacunek i brawa. Jestem bardzo ciekawa jaki będzie Wasz układ i na prawdę trzymam kciuki. Szczerze. Jeżeli w jakikolwiek niemiły sposób zabrzmiała moja poprzednia wypowiedź to przepraszam - nie było to moim zamiarem
![]() Quickstep byłby śliczny. Tylko, że mogłabyś się zaplątać w suknię ślubną, no i potrzeba dużo miejsca... A co do tego co wypada. Myślę, że to zależy od pary młodej. Co oni najlepiej czują i co będą chcieli, aby wprowadziło ich w nowe życie ![]()
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
tez wlasnie myslalam ze musialabym chyba tego quicka zatanczyc bez sukienki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
A to mogło by być ciekawe
![]() ![]() ![]()
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
jessy na avatarku to twoje foto?Ile tańczysz?Jaka klasa, czy hobbystycznie tanczysz?przepraszam ze tak wypytuje ale ja ciekawska jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Bardzo podoba mi się ta piosenka. Niestety nie bardzo potrafie powiedzieć o czym ona jest i czy nadaje się na pierwszy taniec. Prosiłabym o odpowiedź o czym ona jest- nie proszę nawet o konkretne tłumaczenie tylko o czym jest ta piosenka czy o szczęśliwej miłości czy raczej nie. Czekam. Pozdrawiam
![]() "See the day"- Girls aloud When you look at me Tell me what you see Do you see no love at all? Or do you see in me What you always see In every girl that you fall for I will show you how love is meant to be Just watch and learn and listen to me [CHORUS] Will you ever see the day Heartache leads astray Good love will always come from me Will you ever learn to love Without a little doubt Good love will always come from me When you look away Is it mean to say That she haunts you night and day And does it hurt your heart When I say let's start To heal the part that's been torn Don't you see that I'm really worth a try And I say to you I know just what to do [CHORUS] Don't you see that I I'm really worth a try And I say to you I know just what to do [CHORUS X2 (to fade)]
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
No raczej niezbyt wesoła jest, chociaż zależy z której strony patrzeć
![]()
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
sohf, poszła już część walców
![]()
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
W związku z dużym zainteresowaniem zamieszczam jedne z piękniejszych walców angielskich, dla przyszlych panien młodych
![]() 1.the Last Waltz (bardzo romantyczny) 2. Fields of Gold - Eva Cassidy (baaaaardzo piękny, wzruszający) 3. Look Again - Vikki Carr 4. the Magic of Love 5. the Sun, the Sea and the Sky - Manuel 6. With Pen in Hand - Des O'Connor 7. Receurdos de Alhambra - Manuel 8. Sense of spirit (kooocham ![]() 9. Sunrise Sunset - Matt Monro 10. Try to remember - Des O'Connor (rooomantyczny) 11. Women in Love - Manuel 12. Fascination - Al Martino (standard ![]() 13. In Other Words - Matt Monro 14. My Cup Runneth Over - Des O'Connor 15. When Forever Has Gone - Manuel 16. Hello Young Lovers - Matt Monroe 17. the Tip of my Fingers - Des O'Connor 18. Love theme from Romeo &Juliet - Manuel 19. Charade - Matt Monro 20. Happines and Heartaches - Matt Monro Na razie tyle w razie czego proszę o PW, tam mnie najłatwiej znaleźć ![]()
![]() |
#258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://popolsku.org/g/girlsaloud/seetheday,,6098.php sama ocen czy sie nadaje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Rozeznanie
|
to tłumaczenie jest raczej lewe. ale oddaje ogólny sens. moim zdaniem, tekst jest napisany z punktu widzenia osoby zakochanej bez wzajemności w facecie zakochanym w innej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Przyczajenie
|
Czesc,szukam ladnej polskiej piosenki na pierwszy taniec w rytmie walca angielskiego. Czytalam na forum o Niebieskiej piosence. Moze ktos ja moze mi przeslac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Ja również na forum szukałam informacji na ten temat, czytałam też dużo o Niebieskiej piosence i nawet sama byłam nią zainteresowana choć jej nie słyszałam. Trafiłam jednak na forum na notatke, która mnie odstraszyła a mówiła o tym, że ta piosenka jest bardziej pogrzebowa niż miłosna, wię zrezygnowałam. A mój wybór jak już wcześniej pisałam to " Z tobą chce oglądać świat" Wodeckiego i Sośnickiej. Polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
Czy znalazlas jakis walc z polskimi slowami?
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-03 o 16:13 Powód: łamanie praw autorskich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Przyczajenie
|
czy masz walca angielskiego z polskimi slowami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki! Ja jeszcze nie wychodzę za mąż, nei jestem nawet zaręczona, ale zawsze marzyłam sobie żeby ten pierwszy taniec był do "If you're not the one" Daniela Bedingfielda
![]() ![]() ![]()
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
czy ja również mogłabym prosić o niebieską piosenkę? mój e-mail: p_aneta1@o2.pl
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!Ja jeszcze poczekam do slubu!,ale wiemy juz przy czym chcielibysmy zatanczyc!time after time albo fields of gold (super wersja eva cassidy),ale (uwaga) najpierw TZ zagra na gitarze i zapsiewa jedna z tych piiosenek,a przy drugiej bedziemy hulac
![]() Jejku jzu sie nie moge doczekac..a tu jeszcze tyle czasu ![]() pozyjemy zobaczymy!pozdroawiam! ![]() P.S. Co do walca angielskiego...wogole co do tanca nie mam pojecia jak sie to powinno odbyc?pewnei bedziemy wczesniej musieli pocwiczyc bo moj TZ ma male problemy,ale co tam,poradzimy sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak Fields og Gold jest piękne... Martynek w razie jakichś wątpliwości, pytań związanych z tańcem za praszam na PW ![]()
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
jessy - czy masz te wszystkie piosenki ktore wyspisalas? moglabys mi przeslac na maila choc kilka?: nefree@gazeta.pl, bede wdzieczna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
BAN stały
|
Witam!
My w czwartek jedziemy do zespołu. Wczoraj siedzieliśmy sobie i zastanawialiśmy się nad piosenką na pierwszy taniec. Postawiliśmy na polskie piosenki i tak wybieramy spośród poniższych: 1. Stachursky - Jak Anioł 2. Kaja Paschalska - Tylko Ty 3. Stachursky - Bez końca... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.