![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro.
Cytat:
![]() Ja też myślałam o bucikach z Allegro, ale troszkę się boję, bo ja mam stopę troszkę szeroką i nie każde na mnie pasują, ale może to jest kwestia dogadania ze sprzedawcą. A myślałam o takich 4 opcjach: http://www.allegro.pl/item646414406_...bcas_6_cm.html http://www.allegro.pl/item646412735_...3cm_s_2_7.html tylko obcas ok. 6 cm lub wyższy http://www.allegro.pl/item638039376_...8_cm_r_39.html http://www.allegro.pl/item641241076_...tlas_r_40.html Tylko teraz muszę się zastanowić nad kolorkiem, czy biały gorset, pończoszki i buty czy w czerni. Fajne buciki, te satynowe swarovski, tylko skoro masz jeszcze rok czasu to pewnie jeszcze nie raz będziesz myśleć, że może coś innego. ![]() ![]() ![]()
"Pesymista widzi ciemny tunel, optymista widzi światełko w tunelu, realista widzi pociąg, maszynista widzi 3 debili na torach..." Edytowane przez Brzydal82 Czas edycji: 2009-05-29 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Brzydal82 i Kubusewa - ja tez myślę nad dodatkami, z halką poczekam na suknie, chyba że się trafi jakaś okazja - przynajmniej dostałam fason jaki pasować będzie do sukni... co do bucików, to szkoda mi trochę kasy na nowe które ubiorę tylko raz... szukam na allegro używanych, czasami tylko właśnie przez ten jeden dzień
![]() A na suknie wciąż czekam i czekam... niecierpliwiec ze mnie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
No moja sukienka kupiona, zapłacona i dzisiaj będę przesyłac wymiary. Teraz będzie 6 tygodni czekania i modlenia się o to żeby była taka jak ma byc...
![]()
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po tym jak mi tu narzeczony opowiadal ze moj zareczynowy pierscionek utknal na cle i wy tutaj opowiadalyscie neiktore ze suknie z napisem gift potrafili zatrzymac.. a potem ktos naopowiadal ze musial przerabaic u krawcowej.. no to ja sie naszykuje i pol roku przed weselem zamowie suknie .... raaaany ale mnie nerwa podnietowa zlapala czekam na suknie razem z Tobą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Ciekawe która pierwsza się doczeka...
![]() Kubusewa - może napisz maila z pytaniem, jaka halka pasuje... ja tak zrobiłam i dostałam nawet jej zdjęcie ![]() W ogóle jakie sukienki zamówiłyście??? Moja w załączniku... Ja zamówiłam pół roku przed ślubem - za bardzo jestem strachliwa żeby czekać na ostatnią chwilę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-05-29 o 21:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No wg daty zamówienia to Twoja powinna być szybciej. Ten, u którego ja zamawiałam pisał, że 15 - 25 dni będą szyć suknię a od kolegi dowiedziałam się, że jak wszystko dobrze pójdzie, to ok. 10 dni idzie przesyłka. Moją suknię już co prawda wklejałam, ale że mi się podoba, wkleję raz jeszcze. ![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Kubusewa - ja chciałam kupić u tych sprzedawców - http://myworld.ebay.pl/kusar_cn1/ i http://myworld.ebay.pl/happyseller16888/ ilość pozytywów chyba mówi za siebie
![]() Brzydal82 - Twoja też cudna, bardzo oryginalna i niepowtarzalna ![]() ![]() Edytowane przez joasiek31 Czas edycji: 2009-05-29 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No wiesz jeśli ją kupisz pół roku przed weselem to jest większe prawdopodobieństwo, że będziesz szła do krawcowej. Wymiary nam sie niestety zmieniają raz na jakiś czas ![]() Juz teraz widzę, że ze sprzedawcą mam dobry kontakt na każdego maila odpowiedź mam w max 1,5h. Żeby to tylko nie był "dobry złego początek"
![]() |
![]() |
#252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja zamawiałam u tego sprzedawcy: http://myworld.ebay.pl/jianghua988/ Jak suknia dojdzie, to napiszę czy warto. ![]() No właśnie to uwzględniłam przy ustaleniu terminu zamawiania sukni.
![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
joasiek, piękna ta twoja suknia, tylko ja osobiście wolałabym całkiem prosty dół.
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Wow dziewczyny, jestem w kompletnym szoku właśnie dostałam maila od sprzedawcy z ebaya, że jako prezent ślubny od firmy dostane halkę bez żadnej dopłaty i że jeśli chce jakieś zmiany to nie ma sprawy
![]() A suknia śliczna tylko ja bym zmieniła kolorek na stalowy i byłaby gicior (jak dla mnie oczywiście)
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Raczkowanie
|
Dokładnie taka powinna być. Tak mnie naszło jakoś na czerń.
Cytat:
![]() ![]() A z tą halką super- ja też bym chciała taki prezent. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#258 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Dostałam wiadomość że suknia w drodze do Polski...
![]() Napięcie wzrasta powiem Wam szczerze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja bym chciała zeby już był listopad Juz bym sobei suknie zamawiała ![]() joaśku... zazdroszczę CI |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Ja zrezygnowałam z zakupu sukni przez ebay (z Chin) ponieważ muszę mieć suknię szytą na miarę (zaszłam w ciążę i będę w 5 miesiącu podczas ślubu).
I szukając teraz materiałów (to jest prawdziwa gehenna- w Warszawie ciężko znaleźć coś w przyzwoitej cenie, a wybór np koronek bardzo mały) sądzę że oszczędnością w tych sukienkach z Chin są kiepskie materiały. Rozmawiałam z krawcową i zabroniła mi kupować syntetyczne jedwabie czy podszewkę. Osobiście uważam że ten jeden raz można się pomęczyć w sztuczyźnie, w końcu to jedna doba, a sukienki kosztują bardzo dużo...ale trzeba liczyć się z tym że w takiej sukience spływa się potem, skora nie oddycha itd. Te tanie sukienki na pewno są z kiepskich jakościowo materiałów, inaczej nie byłyby tanie ![]() No i trzeba doliczyć pieniądze potrzebne na poprawkę, bo rzadko kiedy sukienki leżą idealnie. Tak czy siak gdyby nie sytuacja pewnie bym zdecydowała się zakupić sukienkę z Chin, a tak będę miała sukienkę szytą na wzór tej z Chin :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Jakości szycia nie podważam, wiem tylko że ciężko dopasować sukienkę na podstawie wymiarów podanych przez internet, jak kupuje się sukienkę w sklepie nawet z przymiarką to i tak trzeba ją poprawić.
A co do materiałów- nie wierzę że w tej cenie szyje się za naturalne materiały. Wg mnie to niemożliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy zobaczyć czego dobre krawcowe sobie życzą wymiar, zeby to wiedzieć... Ja widziałąm takie oferty, w kórych kazali sobie podaćnawet odległość między sutkami Trzeba wiedzieć co sięrobi i dobrze poszukaćzanikm sięzdecyduje na zakup takiej sukni |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Ja naprawdę nie podważam tego że suknie są dobrze uszyte.
Ale jak się szyje u krawcowej to chodzi się na przymiarki, mimo że krawcowa mierzy nas na początku bardzo dokładnie, czyż nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Hej, wlasnie trafilam na to forum.
Zamowilam 20 maja suknie z firmy kanacca ale ze mam slub 4 lipca to jako szybkie zamowienie (rush order), chineczka pytala sie na kiedy ja chce i na moja odpowiedz ze na 5 czerwca powiedziala ze oki. Pisalam do niej ostatnio i powiedziala ze suknia bedzie wysylana 2go czerwca, ciekawa jestem czy dojdziedo tego 5tego ![]() Jesli tak to moge poradzic by te ktorym sie spieszy doplacaly te 30 dolarow i suknia bedzie wczesniej (wg ich strony 5-10 dni roboczych). Powiedzialam im ze nie musza mi robic na wymiar (przymierzalam ta suknie w salonie sukien slubnych i wiem ze 38 to moj rozmiar + oczywiste dopasowanie u krawcowej) jednak oni twierdzili ze mimo pospiechu robia na wymiar, no zobaczymy bo podalam im dokladne wymiary i to po wstaniu z lozka a dziewczyny radzily wymiary po solidnym obiedzie podawac. Myslicie ze za mala suknie da sie powiekszyc czy to juz duzy problem? No i myslalam ze bedzie juz z halka, przeciez bez halki suknia traci fason, co za sens tak sprzedawac, teraz bede musiala sie martwic jak zdobyc odpowienia halke ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o halkę, to przecież ją mierzyłaś, a więc znasz fason ![]() ![]() ![]() Powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Raczkowanie
|
Tak jak mówi Joasiek31 napisz do sprzedawcy, żeby podali Ci jaka halka pasuje do tej sukienki. Myślę też, że większość lepszych zakładów krawieckich lub modystek szyje halki więc jak będziesz już miała sukienkę zawsze można iść i zamówić. A swoją drogą nie szkodzi zapytać o halkę w salonie w którym sukienkę przymierzałaś to i tak przecież dla nich zysk (mały bo mały ale zawsze), a dobrze obsłużona klientka to 10 następnych
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Przekonałam się już kilka razy, że za niższą ceną nie zawsze idzie spadek jakości, to samo się tyczy materiałów. Zgadzam się co do poprawek które kosztują. Ale ja osobiście wole dac 500zł za sukienke i drugie 500zł za poprawki niż 2500zł za sukienke z salonu. Jest jeszcze jedna rzecz ( wynika to z mojej wrodzonej "ekonomicznosci") ja ją będę miała tylko raz na sobie... po cholere mi sukienka za tyle kasy?! A tą mogę oddac do sklepu charytatywnego czy po poprostu odsprzedac za 200zl..
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się zTobą |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
dziewczyny co do halek nie panikujcie w kazdym salonie dokupicie wszystko zalezy jaka suknia musicie isc do salonu pokazac jaki fason suki macie panie doradza ..ciezko mi tu pisac o modelach bo jest ich kilka standardowych inne sa do sukni np w typie A a inne do takich bardziej ksiezniczkowatych .
aha haleczke warto zmierzyc bo ja tez robi sie na odpowiednia dlugosc (mierzymy juz w butach w ktorych idziemy do slubu ) no i co jest bardzo wazne za krotka halka wyglada strasznie powinna byc prawie rowna ze spodnica sukni (oczywiscie nie wystawac z pod niej bo kiedy halka jest za krotka koszmarnie to wyglada (suknia nagle sie tak ''lamie'' na dole (niestety bardzo czesto kiedy ogladam zdjecia slubne jest to czesto spotykane . ![]() dodam fotki bo nie wiem czy wiecie o co mi chodzi . Na pierwszej jest zle dobrana halka widac na dole jak suknia nagle sie zalamuje .( dul sukni traci ''stelarz'') na 2-giej fotografi halka jest ladnie dobrana jak uda mi sie nzalezc lepsze foto zle dobranej halki to wam wstawie bo nie wiem czy widzicie na tej o co mi chodzi ![]()
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI Edytowane przez Aaliyah1981 Czas edycji: 2009-06-03 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.