Zaręczyny - wątek zbiorczy - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-20, 21:10   #241
iwciunia
Zakorzenienie

Dot.: pierścionek zaręczynowy:)

Cytat:
Napisane przez magdziaS
I reszta ulubieńców- wszytskie wklejone przeze mnie są zrobione z białego złota, które ubóstwiam . Rózowe kamyczki to szafiry, większość to diamenty część cyrkonie
Z jakiej strony są te pierścionki? Piękne
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-20, 21:45   #242
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez iwciunia
Z jakiej strony są te pierścionki? Piękne
Sklep nazywa się H.Samuel . http://www.hsamuel.co.uk/ Wypatrzyliśmy z TŻ ten sklep w Glasgow i ustaliliśmy, że właśnie z niego dostanę pierścionek, co mnie ogromnie cieszy Mają niezliczone ilości prześlicznej biżuterii. Nie wiem czy jest tylko w Szkocji, ale wydaje mi się , że obejmuje teren GB

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-20, 22:14   #243
iwciunia
Zakorzenienie

Szkoda, że nie obejmuje Polski Bo widzę, że mamy podobne gusta
Stary 2005-12-20, 22:19   #244
iwciunia
Zakorzenienie

Talking Dot.: pierścionek zaręczynowy:)

Ja sobie wypatrzyłam takie (nie są może idealnie takie, jakie bym chciała, no ale niestety innych nie znalazłam [JESZCZE ]):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7516_2_85_p.jpg (12,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7860_2_25_p.jpg (13,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b_2802_3_1_p.jpg (11,6 KB, 23 załadowań)
Stary 2005-12-20, 22:20   #245
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magdziaS
Sklep nazywa się H.Samuel . http://www.hsamuel.co.uk/ Wypatrzyliśmy z TŻ ten sklep w Glasgow i ustaliliśmy, że właśnie z niego dostanę pierścionek, co mnie ogromnie cieszy Mają niezliczone ilości prześlicznej biżuterii. Nie wiem czy jest tylko w Szkocji, ale wydaje mi się , że obejmuje teren GB
fajna strona, tyle ze ja niezminnie odczuwm chęc posiadania klasycznego pierścionka z oczkiem, wczesniej bałam sie ze bedzie zaczepiał i nie bede nosić, a teraz mi egal jak nie obdaruje mnie mąż to sprawie sobie kiedys sama taki

http://www.abramowicz.de/ - tu sobie poogladajcie
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-21, 10:35   #246
nadziejka_82
Raczkowanie

i wlasnie to ten typ pierscionkow ktory mnie sie podoba najbardziej. prosty nie za cienki, nie obraczkowy, jedne ladny kamien.
tylko ze ja sie pewnie nie doczekam na taki od mojego TZ , a 3 lata nam mmija za dwa tygodnie:-| i ja jeszcze nie mysle o slubie, dopiero za jakies 3 nastepne lata. ale cos mi mowi ze nawet 30 nie byloby by wystarczajaco. :-|
nadziejka_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 10:25   #247
dorotka___23
Przyczajenie

Dot.: Jak wyglądały Wasze zaręczyny?

My mieliśmy zaręczyny 25,05,2005r było pięknie no i oczywiście totalne zaskoczenie mój misiu najpierw się krzatał popokoju a potem wszedl z bukietem pieknych czerwonych róż i zapytal czy zostałabym z nim juz do konca oczywiscie łzy szczescia polecialy....
To byly nasze oficjalne zareczyny nie ma zdjec sa tylko wspominia piekne zreszta i piekny pierscionek moja mama dowiedziala sie w dzien matki
ale przezyla
dorotka___23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-22, 19:54   #248
Nikita-v
Zadomowienie

Dot.: Na której ręce nosić pierścionek zaręczynowy??

Ja dziś dwie godziny temu również zostałam poproszona o ręke i na moim paluszki lśni teraz piękny pierscionek
Nikita-v jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-23, 13:59   #249
Nikkolaa
With Beauty In Love

Ja noszę pierścionek zaręczynowy na środkowym palcy prawej ręki, a na serdecznym prawej obrączkę. Taka u nas w domu tradycja. Wsowa przekłada obrączkę na lewą rękę.
Nikkolaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-23, 15:06   #250
Dagi_80
Przyczajenie

Zgadzam sę w 100% z Agą. Nawet szukałam tego w internecie na stronach dla narzeczonych. Zaręczynowy nosimy na serdecznym prawej ręki, tam gdzie później bedzie obrączka. Gdy wychodzimy za mąż wtedy zaręczynowy wędruje na serdeczny lewej ręki, a na serdecznym prawym pojawia się obrączka.
Stary 2005-12-26, 10:52   #251
moniola
Raczkowanie

Od wczoraj noszę śliczny pierścionek na serdecznym palcu lewej dłoni Nie wiem jakie są zwyczaje (chociaż spotkałam sie że najczęściej nosi się właśnie tak).Przekładać nic nie bede choćby z tego powodu że mam inny rozmiar palców serdecznych na obu dłoniach a z resztą na prawej jest miejsce na obrączkę

Pozdrawiam.
moniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 21:44   #252
Sovilo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagi_80
Zgadzam sę w 100% z Agą. Nawet szukałam tego w internecie na stronach dla narzeczonych. Zaręczynowy nosimy na serdecznym prawej ręki, tam gdzie później bedzie obrączka. Gdy wychodzimy za mąż wtedy zaręczynowy wędruje na serdeczny lewej ręki, a na serdecznym prawym pojawia się obrączka.
A nie bierze się pod uwagę róznych rozmiarów palców...?
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-03, 18:35   #253
caren
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Masza_20
Ja jestem przeciwnego zdania. Uwazam ze fajnie jest wybrac sobie pierscionek, bo wtedy jest taki jaki bysmy naprawde chcialy. Oto moje typy:

Jetem tego samego zdania. Mam taką prośbę do Ciebie gdzie znalazłaś ten drugi pierścioneczek złoty z niebieskim kamieniem. Jeste prześliczny bardzo mi się podoba i również mojemu TŻ. Jak możesz to wyślij mi odpowiedz na mojego e-maila: julia01@op.pl. Z góry dziekuję i pozdrawiam
caren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-03, 18:42   #254
muron
Zakorzenienie

ja mam inny problem. Nie nosze bizuterii bo nie cierpię, a jak TŻ okaże sie w tym aspekcie tradycjonalista i kupi? Nie wyobrazam sobie chodzić w nim. Nie znoszę dotyku metali, wszelakich.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-03, 19:04   #255
iwciunia
Zakorzenienie

Moja koleżanka też nie znosi trzyma w pudełeczku, a narzeczony się nie obraził, ale zastanawia się co będzie z obrączką hehe
Stary 2006-01-03, 19:57   #256
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muron
ja mam inny problem. Nie nosze bizuterii bo nie cierpię, a jak TŻ okaże sie w tym aspekcie tradycjonalista i kupi? Nie wyobrazam sobie chodzić w nim. Nie znoszę dotyku metali, wszelakich.
to porozmawiaj z narzeczonym o zamianie pierscionka na inną rzecz która sprwiłaby ci radość.
Mam znajomego który podarował dziewczynie kolczyki z czegos tam (muszla...?) sprowadzanego z USA, własnie w ramach zaręczyn
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-03, 23:21   #257
agatha_c
Rozeznanie

GG do agatha_c

a ja nie nosze wcale ani pierścionka ani (o zgrozo ) obraczki po prostu nigdy nie nosiłam pierścionków ... pracuje na kompie w czasie pracy mi ręce puchłu i machinalnie ściągałam (nawet nie wiem kiedy) najgorzej jak myłam ręce na bank zostawiałm na umywalce... tyle razy wydzwaniałam po rodzinie i znajomych w poszykiwaniu obraczki i zaręczynowego że postanowiłam nie nosić wcale żeby nie zgubić (zresztą mój TŻ tez nie nosi) ubieramy czasem od święta i nawzajem się pilujemy żeby nie zgubić
Stary 2006-01-03, 23:34   #258
agatha_c
Rozeznanie

GG do agatha_c

Cytat:
Napisane przez muron
muron ... ja podobnie nie znosze biżuteri machnialnie ją ściągam ... mam pierścionek i obrączke po prostu ich nie nosze (mój TŻ podobnie) ubieramy od święta i się wtedy pilnujemy żeby nie zgubić wydaje mi się że to kwestia dogadania między Wami
Stary 2006-01-05, 15:11   #259
Masza_20
Raczkowanie

Dot.: Zaręczyny

Ta opowieść powalila mnie na kolana!!! Jesli to wszystko byles w stanie zorganizowac i przekonac do tego obce osoby to musisz mocno kochac swoja narzeczona!!! Podziwiam, bo mezczyzni rzadko maja na tyle inwencji tworczej zeby wymyslic cos innego. Ten moment, jaki by on nie byl, i tak zapamieta sie na cale zycie. Gratuluje super pomyslu. Tak bardzo bym chciala zeby moj TŻ tez cos w koncu wymyslil i zeby bylo to cos co bede mogla opowiadac naszym dzieciom z zachwytem!!! Moze kiedys sie doczekam
Masza_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-05, 16:32   #260
syla-78
Rozeznanie

Aż mnie w gardle ścisnęło z wrażenia. Boże, jak ja zazdroszcze Twojej narzeczonej, będzie to wspominać do końca życia. Skąd Ty się wziąłeś chłopie takie romantyczny?!Historia jak z filmu. Gratuluję pomysłu, naprawdę powala na kolana. Mój chłopak a obecnie mąż nie wysilił się zbytnio, mieliśmy tzw. tradycyjne zaręczyny z rodzicami i jego siostrą. Wtedy uważał, że rodzicom byłoby przykro jakby ich przy tym nie było, że to im się należy. Mieliśmy wtedy po 22 lata, chyba trochę za młodo, ślub po dwóch latach. Teraz mąż mi powiedział, że żałuje, że nasze zaręczyny tak wyglądały, że teraz by tak nie zrobił. Ale co mi z tego, czasu się nie wróci. To powinna byc niepowtarzalna i najbardziej romantyczna chwila w życiu, a mnie na samo wspomnienie moich zaręczyn jest bardzo przykro. . Życzę Wam z całego serca wszystkiego najlepszego, zaskakuj swoją ukochaną całe życie!!!
syla-78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-05, 21:04   #261
annLee
Zakorzenienie

Też kiedyś wyobrażałam sobie tą chwilę...romantyczne miejsce,zachód słońca,szczyt góry... mój misiek jednak nie chciał zbędnych ceregieli-oświadczył mi się podczas przeprowadzki do naszego nowego mieszkanka,kiedy to zmęczeni i spoceni noszeniem sterty rzeczy padliśmy na materac... na którym zostaliśmy troszkę dłużej i mimo,że NIE TAK TO SOBIE WYOBRAŻAŁAM,to serducho biło i łezka w oku się zakręciła i to najważniejsze.zupełnie sie tego nie spodziewałam pierścionek śliczny,aż boję się go nosić ślub dopiero teraz po 5 latach,ale to on od dawna jest prowodyrem tego wydarzenia w końcu uległam,bo stara się robię a stara panna to nie młoda
annLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-06, 21:16   #262
Dobra_Wilczyca
Raczkowanie

My mieliśmy niezwkłe zaręczyny. Mój TŻ oświadczył mi po trzech dniach znajomości, że będę jego żoną, potraktowałam to z przymrużeniem oka. Po półtora roku nagle zdecydowaliśmy się na ślub, bez zaręczyn, oświadczyn. Od jego rodziców dostalismy stare obrączki. Ślub miał być po kulki miesiacach, jednak musialiśmy przesunąc termin. Został wyznaczony na lipiec 2006 roku. W grudniu szukaliśmy sali itp. Kiedy to w drugi dzień świąt kochany klęka przede mną, w obecności rodziców, pyta czy zostanę jego żoną. Byłam bardzo zaskoczona, zaniemówiłam co mi się zazwyczaj nie zdarza. Gdy się do niego przytulilłam już z pierścionkiem na palcu, powiedziałam .. nie i gorąco pocałowałam. Przecież czuję się już jego.
Jak tak to opowiadam to wydaje mi się to dziwną historią, ale to tylko życie z moim TŻ.
Dobra_Wilczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-06, 22:05   #263
carla1010
Rozeznanie

GG do carla1010

Ja troszkę sama sobie ten moment popsułam bo przez jakiś rok trułam mu że jż bym chciała. Potem przestałam aż tak bardzo chcieć i wreszcie nadszedł ten dzien
Rok temu w moje 22 urodziny kiedy już dostałam wszystkie życzenia i prezenty od niego też, kładłam się już spać. Jeszcze siedziałam chwilkę przed kompem zmywając resztki makijażu i nagle telefon. Dzwoni TZ mowi żebym podeszła do okna (mieszkam na parterze), otwieram żaluzje a tam stoi on i trzyma coś w ręce. Pyta czy zostanę jego żoną, a ja nie wiedziałam co powiedzieć, no zamurowało mnie. Poprosiłam żeby wszedł. Wtedy jeszcze raz zapytał a ja powiedziałam tak . Dostałam śliczy pierścionek z białego złota z jednym kamieniem na prawdę śliczny ale był troszkę za duży i od razu nie mogłam go nosić.
Kolacji z rodzicaminie było i nie będzie bo mnie takie historie tremują i są sztuczne. W końcu to nasza sprawa, nasze życie i rodzice nie mają tu nic do tego, tym bardziej że moi rodzice się rozeszli. powiem szczerze że dziś nawet bym wesela nie chciała, zbyt sztywne takie imprezy. Najchętniej wziełabym cichy ślub tylko dla nas dwojga a reszcie powiedziałabym:Kochani od dziś jesteśmy mężem i żoną. Nie ma wkoło mnie osób z którymi chciałabym dzielić ten wyjątkowy dzień.
carla1010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 09:21   #264
Audacieux
Wtajemniczenie

my o zaręczynach mówiliśmy du żo wcześniej, ale nie wiedziałam, kiedy one nastąpią.
W Wigilę zrobiliśmy sobie małą współną kolacyjkę, później mieliśmy jechać do mojej rodziny na kolację.
Zapalałam własnie świece kiedy mój luby klęknął i z pudełeczkiem w dłni zapytał "zostaniesz moją żoną?" Byłam w takim szoku, że stałam przed nim i zamiast cokolwiek odpowiedzieć gapiłam się jak sroka w gnat.
Oczywiście się zgodziłam
A póxniej informowaliśmy o tym całą rodzinę.
Pierścionek jest z białego złota z diamentem i kryształkami górkskimi

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 09:34   #265
shiral
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapsiaaa
Eh u mnie to była ciekawa historia
Spałam w najlepsze gdy nagle słyszę głos osoby, która wisi nade mna dosłownie "Wyjdziesz za mnie?", ponieważ byłam zaspana i nieświadoma tego co się własnie stało odpowiedziałam tylko - "Daj mi spać". Na całe moje szczęscie był uparty

hahahaha chciałabym to zobaczyc he he he
shiral jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 16:11   #266
agi_kn
Rozeznanie

My zareczylismy sie 21.12.2005 akurat w ten dzien mielismy uczcic nasza 3 rocznice. Przyszedl po mnie z piekna czerwona roza i winem. Napoj kazal schlodzic a mnie porwal do nowo otwartego lokalu. Byla cudowna atmosfera pan gral na pianinie piekny wystuj i w ogole.... zjedlismy po pysznym deserze i nagle widze na stole pudeleczko... Smiesznie bylo pozniej bo obok siedzialy dziewczyny ktore bacznie nam sie przygladaly a potem podjely temat jakie pierscionki ktora by chciala. Czulam sie wyjatkowo bo chyba kazda w takiej chwili sie tak czuje )
agi_kn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 16:22   #267
agi_kn
Rozeznanie

zapomialam dodac ze byly to moje 2 zareczyny bo pierwsze byly z miesiac wczesniej. W supermarkecie kiedy ja stalam przy kasie moj TZ upatrzyl w monopolowym wielki piercionek-lizak ktory w srodku ma lampeczke i polecial po niego. Idac pasazem Moj TZ ukleknal i wreczyl mi ten big pierscien potem dodal wyjmujac z torebki kubusia i batony ze nie potrzebny nam szampan i ekstrawagancka kolacja bo mamy cos co lubimy najbardziej
agi_kn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-30, 16:20   #268
celka2000
Zakorzenienie

Talking Dot.: Jak wyglądały Wasze zaręczyny?

A mi moj Luby oswiadczyl sie w gorach. Szczerze mowiac czekalam na ten moment dosc dlugo. Po drodze bylo mnostwo okazji, chodzilismy ze soba juz kilka lat, mowilismy o malzenstwie itp. Zasugerowalam jaki mi sie podoba pierscionek A wygladalo to tak. Zaproponowal wyjazd na weekend na narty. Byla PIEKNA pogoda, normalnie jak na zamowienie. Potem poszlismy do naszej ulubionej knajpki w Dusznikach Zdroju (bylismy tam rok wczesniej i podobalo nam sie strsznie). W ogole mielismy smieszne przezycia zwiazane z Dusznikami jak na wielka gore wchodzilismy z bagazami do schroniska...ach...W kazdym razie bylismy w tej knajpce, siedzimy siedzimy i...nic. Hmm, wiedzialam ze chcial sie oswiadczyc, a tu nic. Potem poprosil zebysmy poszli na ta gore, co rok temu nie moglismy sie wspiac do schroniska. Poszlismy tam. Pieknie, miasto oswietlone w dole. A on kleknal na sniegu wyciagnal piersionek, cos wydukal, no i bylo slicznie

A potem mi opowiadal jak chcial to zrobic. Ze chcial ubrac sie w garnitur na to pianke narciarska i rozebrac sie na stoku i wreczyc mi pierscionek...Opcji ktore przemyslal bylo sporo. Ta jedna mnie rozbawila najbardziej. Ogolnie bylo pieknie!!!
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 22:31   #269
Karolina_1983
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

GG do Karolina_1983
Smile Dot.: Jak wyglądały Wasze zaręczyny?

Mój obecny narzeczony oświadczył mi się przy moich rodzicach Przyszedł niespodziewanie takwiec nizdazyłyśmy nic przygotowac, tata dostał tradycyjnie flaszkę a ja mama i siostra bukiet róz czerwonych Jego rodzice wiedza o tym a my planujemy oficjalnie pójśc do nich w następny weekend i z nimi porozmawiać osobno.Chcemy by nasi rodzice spotkali sie niebawem a poniewaz ślub dopiero w przyszłym roku to chyba nie jest to az tak pilne??

Czy uważacie że na oficjalnych zareczynach muszą być rodzice narzeczonego???
Karolina_1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 22:58   #270
Kate-cz
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sovilo
Mam do Was pytanie: w jaki sposób zostałyście poproszone o rękę? czy było to spotkanie sam na sam, oficjalne przy rodzicach czy może oba? Mama opowiadała mi, ze tata kiedy jej się oświadczał zrobił to bardzi uroczyście, przy przyszłych teściach, z klękaniem i tą całą ''szopką'' . Mój chłopak jest raczej nieśmiały i trudno mi mysleć o tym co musiałby przechodzić... Opiszcie mi proszę swoje zareczyny- i te przy świadkach i te na osobności... jak to wygląda... czy może miałyście jakieś niespodzianki, romantyczne scenerie, itp...
Czesc,

Bez przesady z pompą! Moje oświadczyny wyglądały następująco: jechałam pociągiem przez 10 godz. i w trakcie tej podróży zdążyłam sie pokłocić przez telefon z moim mężczyzną. Wtedy mi wykrzyczał:"tak, ja tutaj kupiłem pierścionek zaręczynowy a ty jesteś taka wredna! ok, więc go wyrzucę" Pomyślałam wtedy: o cholera, coś chyba narozrabiałam. Byłam zaskoczona i zła na siebie. Ale wyszedł po mnie na dworzec z kwiatami. Przywitaliśmy się a ja powiedziałam, że na pewno kłamał, że nie ma pierścionka. Wtedy on wyjął go z kieszeni, pokazał mi i powiedział, że już nie ma sprawy. Schował go do kieszeni.Powiedziałam, że mam to gdzieś. Całą drogę do domu nie odzywaliśmy się do siebie. Kiedy weszliśmy do domu, w przedpokoju uklęknął i zapytał czy zostanę jego żoną. Wtedy minęła złość i zaczęliśmy się smiać. Oczywiście oświadczyny przyjęłam.
Byliśmy tym momencie sami, żadnych mam, tat, żadnej pompy. Moja Mama obraziła się na mnie z tego powodu, ale miałam to w nosie. Później Jej przeszło.
Dzisiaj śmiejemy się, że mój mąż oświadczył mi się "w pociągu". Niczego nie żałuję. Myślę, że jest to tak intymny moment dla dwojga ludzi, że powinni być sami. Jakieś tam staromodne oświadczyny przy rodzicach są krępujące i sztywne. Chyba że toś to lubi, ale nie ma takiego obowiązku.
Jeżeli Twój Chłopak jest nieśmiały, to po co narażać go na oświadczyny przy rodzicach, ciociach itp. W tym momencie powinniście czuć się swobodnie i być naturalni.
Pozdrawiam
Kate-cz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości