Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-13, 21:24   #241
Dog-Rose
Zadomowienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Ups, pomyliłam BU z LU
LU to Laboratorium Urody, wrzuć w google hasełko z dopiskiem Talika, znajdziesz cały wątek, dziewczyny mieszają tam różne wersje tego mazidełka do oczu.
ok, dzieki
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 21:29   #242
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Polecam się
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 11:22   #243
nioniol
Raczkowanie

Weszłam tu w sumie tylko żeby sie pochwalić. Jeszcze w poprzednim wątku skarżyłam się , że nagle włosy w ogóle przestały mi rosnąć... (zniszczone, za często farbowane itp) . Poczytałam trochę na ten temat. Mam mnóstwo odżywek i szamponów, ale sukces jet: po miesiacu stosowania waxu włosy urosły mi 1 cm w przeciągu dwóch tygodni! Na czubku głowy masa odrastających króciótkich włosków! Stosuję wszystkiego po trochu na przemian, ale myślę, że to tempo wzrostu to zasługa głównie waxu, no i Was Dziewczyny, bo dowiedziałam się o waxie z forum i ogólnie to forum zdopingowało mnie do dbania o włosy!!!
Dzięki
Stary 2008-02-14, 11:41   #244
fructissa
BAN stały

nioniol to swietnie . Ja dla waxa nie mam czasu jakoś... y... :P
fructissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 11:44   #245
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angela__ Pokaż wiadomość
tulipanna. na stronie nissima wyczytałam że ten akcelerator nie działa na farbowane włosy
a Ty swoje masz naturalne?
czy na nie farbowane odrosty zadziala?
Ja mam gorzej: dekoloryzowane a potem farbowane na podobny do naturalnego kolor. Teraz wracam do swoich naturalnych wlosow. Zaczelam stosowac Nisim z 3 miesiecznymi odrostami - facet z firmy napisal mi, ze jego zdaniem to wystarczajacy okres niefarbowania, zeby szampon zadzialal na cebulki No i fakt - dziala
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 14:52   #246
madzienka001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nioniol Pokaż wiadomość
Weszłam tu w sumie tylko żeby sie pochwalić. Jeszcze w poprzednim wątku skarżyłam się , że nagle włosy w ogóle przestały mi rosnąć... (zniszczone, za często farbowane itp) . Poczytałam trochę na ten temat. Mam mnóstwo odżywek i szamponów, ale sukces jet: po miesiacu stosowania waxu włosy urosły mi 1 cm w przeciągu dwóch tygodni! Na czubku głowy masa odrastających króciótkich włosków! Stosuję wszystkiego po trochu na przemian, ale myślę, że to tempo wzrostu to zasługa głównie waxu, no i Was Dziewczyny, bo dowiedziałam się o waxie z forum i ogólnie to forum zdopingowało mnie do dbania o włosy!!!
Dzięki
mi po waxie tez zaczeły rosnąc jak szalone i to te nowe na czubku i stare włosy...
zawsze narzekałam na wolno rosnące włoski a teraz widze( w porównaniu z fotkami sprzed kilku miesiecy), ze urosło mi dobre 12cm w niecałe pół roku...to chyba niezły wynik... bo wczesniej tyle mi rosło ale na rok
madzienka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 15:16   #247
karla_92
Zakorzenienie

Można sie przyłączyc? Ja też zapuszczam wlosy ale dlatego żeby jak najszybciej odrosły zdrowe wlosy a zeby te zniszczone moc szybko sciac. Do tej pory na skore glowy używalam tylko waxa zagranicznego (raz w tyg) i polskiego (2 razy w tyg), ale teraz sie biore za nie i dojdzie olejek rycynowy, rozmarynow i tymiankowy, wcierki z pokrzywy+brzozy, zółtko, masaż glowy, picie codziennie pokrzywy i może jeszcze nafta. Nie za dużo?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 15:21   #248
saszulek23
Raczkowanie

a ja nie widze zadnych nowych wloskow :/ czy to znaczy ze nie dziala?? zawsze mialam i mam duzo wlosow, wiec moze nowe nie beda rosly a rosna ciut szybciej niz kiedys, chyba:P
saszulek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 17:31   #249
natikot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Można sie przyłączyc? Ja też zapuszczam wlosy ale dlatego żeby jak najszybciej odrosły zdrowe wlosy a zeby te zniszczone moc szybko sciac. Do tej pory na skore glowy używalam tylko waxa zagranicznego (raz w tyg) i polskiego (2 razy w tyg), ale teraz sie biore za nie i dojdzie olejek rycynowy, rozmarynow i tymiankowy, wcierki z pokrzywy+brzozy, zółtko, masaż glowy, picie codziennie pokrzywy i może jeszcze nafta. Nie za dużo?

a widzisz jakąś różnicę między polskim a zagranicznym wax-em? ja uzywałam tylko polski i ten co go kupiłam jakiś taki rzadki jest

pyt. nr 2:
w jaki sposób uzywa się olejku rycynowego? czytałam na forum, że przyciemnia włosy- czy to prawda? (mam jasne włosy)... myślałam, żeby stosować go tylko na włosy przy skórze, tak jak to robię z rzęsami... ale boję się efektu..

kupiłam też dzisiaj nisim fast- oby poskutkował....
natikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 17:36   #250
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

J
Cytat:
Napisane przez natikot Pokaż wiadomość
a widzisz jakąś różnicę między polskim a zagranicznym wax-em? ja uzywałam tylko polski i ten co go kupiłam jakiś taki rzadki jest

pyt. nr 2:
w jaki sposób uzywa się olejku rycynowego? czytałam na forum, że przyciemnia włosy- czy to prawda? (mam jasne włosy)... myślałam, żeby stosować go tylko na włosy przy skórze, tak jak to robię z rzęsami... ale boję się efektu..

Ja tez mam jasne wlosy i mi przyciemnia.Wiec go nie stosuje uzylam raz czy dwa ;D

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 17:49   #251
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:

pyt. nr 2:

Z tym pryzciemnianiem sprawa nie jest do końca wyjaśniona. Jedne dziewczyny uważają że nie, inne z kolei że przyciemnia. Musisz sprawdzić na sobie. Od siebie dodam, że bardzo dobrze działa na włosy. Jest cały wątek o olejku rycynowym, poczytaj:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=74174
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 18:03   #252
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Co do tego przyciemniania do mysle ,ze to zalezy od koloru wlosow.Bo zanim zaczelam stosowac to pytalam takiej dziewvczyny (na zdjeciu mila wlosy jasnego blondu) Ja tez mam jasnego blondu.Powiedziala ze jej przyciemnia i faktycznioe moj kolor tez sie przyciemnil ;D

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-02-14, 18:16   #253
laza
Zakorzenienie

Wyrównałam włosy i sa równej dł. ale obcięłam prosto grzywkę i mi nie za bardzo sie podoba, niby wszysyc mówili, ze bedzie mi pasować;/ w ogole ta fryzjerka mi obciela za krotko no i srasznie krzywo tak wygryzla;(
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 18:20   #254
koonikpolny
Raczkowanie

natikot, a nisim to zamówiłaś przez neta czy kupiłaś gdzieś ? bo ja bym chciała to jakoś nabyć własnie nie przez internet bo boje sie reakcji rodziców na kupno szamponu i odzywki za 90 zł
koonikpolny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 21:41   #255
natikot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laza Pokaż wiadomość
Wyrównałam włosy i sa równej dł. ale obcięłam prosto grzywkę i mi nie za bardzo sie podoba, niby wszysyc mówili, ze bedzie mi pasować;/ w ogole ta fryzjerka mi obciela za krotko no i srasznie krzywo tak wygryzla;(
heh, skąd ja to znam . pewna pani fryzjer zaproponowała mi jakiś czas temu sesję zdjeciową i dopiero przed faktem okazało sie, że zamierza mi wyciąć 'baczek' z jednej strony. głupio było się wycofać, więc się zgodziłam. po sesji obiecała mi, że obetnie mi tak samo z drugiej strony. w efekcie pierwszy 'baczek' wygląda jeszcze jako tako, natomiast ten później obcięty jest krzywy, nie układa się i nie można z nim nic zrobić (nawet upiąć opaską). fryzjerka olała sprawę, każe umówić się na normalne strzyżenie (i płacić kolejną kasę). nie znoszę takich cwaniar...
no i stąd też mój udział w tym forum
Stary 2008-02-14, 21:49   #256
natikot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koonikpolny Pokaż wiadomość
natikot, a nisim to zamówiłaś przez neta czy kupiłaś gdzieś ? bo ja bym chciała to jakoś nabyć własnie nie przez internet bo boje sie reakcji rodziców na kupno szamponu i odzywki za 90 zł

kupiłam przez nisim.pl, z tym, że poprosiłam o odbiór osobisty (przez telefon, na stronie jest nr). no i odebrałam dziś, jeszcze nie używałam
zauważyłam, że pojemność szamponu i odzywki jest dość duża- po 360 ml.
biorąc pod uwagę, że normalny szampon ma 200-250ml, wydatek staje się troszkę mniej przerażający

pozdrawiam
Stary 2008-02-14, 21:53   #257
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
A masz na mysli tylko konsystencje? Porownam jutro i Ci napisze

Cytat:
Napisane przez koonikpolny Pokaż wiadomość
Skad ja to znam

Cytat:
heh, skąd ja to znam . pewna pani fryzjer zaproponowała mi jakiś czas temu sesję zdjeciową i dopiero przed faktem okazało sie, że zamierza mi wyciąć 'baczek' z jednej strony. głupio było się wycofać, więc się zgodziłam. po sesji obiecała mi, że obetnie mi tak samo z drugiej strony. w efekcie pierwszy 'baczek' wygląda jeszcze jako tako, natomiast ten później obcięty jest krzywy, nie układa się i nie można z nim nic zrobić (nawet upiąć opaską). fryzjerka olała sprawę, każe umówić się na normalne strzyżenie (i płacić kolejną kasę). nie znoszę takich cwaniar...
no i stąd też mój udział w tym forum
Ja na te fryzjerki to juz s**m poprostu Jedna lepsza od drugiej. Teraz obcina mnie siostra a do fryzjera pojde chyba dopiero za pare miesiecy na podciecie "pazurkow" przy twarzy bo ona tego nie umie zrobic
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 02:04   #258
atenaz
Zakorzenienie

Witajcie

ja też zapuszczam włosy
po tym jak podcinając sobie końcówki wyciachałam sobie z tyłu schodki co 10 cm... , poszłam w rozpaczy do fryzjera, który to jeszcze bardziej spaprał- zrobił mi co a la lata 80-te, z tyłu długo, na górze bardzo wycieniowane, nastroszone, zupełnie nie pasujące do kształtu mojej twarzy... ech, przynajmniej nauczyłam się, że więcej nie podcinam sobie sama końcówek, bo to nie moja profesja bardzo też osłabiły mi się włosy od farb palette wypadały jak głupie, co tydzień musiałam czyścic kretem syfon w brodziku od zbierających się tam moich kudłów, które w trakcie mycia wypadały masowo, teraz w trakcie mojej kuracji - sporadycznie po kilka włosów

dla mnie piękne włosy ma nicole i kim, właśnie takie zamierzam osiągnąć - to mój CEL

a środki do tego wiodące?

-biotyna [wit.H] w pastylkach do ssania, 2 dziennie, pomaga rzeczywiście, wzmacnia też paznokcie, które dużo szybciej rosną i są mocniejsze, poza tym zauważyłam, że dużo szybciej rosną mi włosy na nogach co uważam ze "skutek uboczny" kuracji bo akurat te mogłyby sie wstrzymać z rośnięciem, nie mam siły woskować się co 2 tygodnie...
-zapisałam się do klubu Pijaczek Pokrzywy - raz dziennie pół kubeczka mocno zaparzonej pokrzywy, w niedziele zamiast niej skrzyp, który ni jak mi nie smakuje ale to też przyspiesza porost włosów

-łykam tran w kapsułkach

-z raz na tydzień maseczka WAX

-czasem olejek rycynowy wcierany w przesuszone końcówki

-szampon bez sls-ów

-zaczynam wcierać też seboradin lotion regenerujący, ale jeszcze nie mogę się o nim wypowiedzieć ani źle ani dobrze

-staram się też nie szarpać włosów przy myciu czy wycieraniu, nie lać na nie gorącą lub lodowatą wodą

pamiętajcie, żeby -jak to moja babcia powiedziała- dbać o włosy jak o ukochana bluzkę z jedwabiu -> "prac" ręcznie w niezbyt ciepłej wodzie co by nie poniszczyć "włókien" i nie sprać koloru, dobierać odpowiednie środki piorące i pielęgnujące, nie szarpać, bo zniszczone "włókno" jest nie do odbudowania [tylko do ścięcia] itp.

pozdrawiam

wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711

szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy
atenaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 08:25   #259
Mircalla
Rozeznanie

A ja mam znowu krótsze włosy
Przez jakiś miesiąc co drugi dzień chodziłam z głową posmarowaną olejkiem rycynowym który nawilżył mi włosy. Natomiast teraz nie mogę sobie na to pozwolić i efekt jest taki, że włosy mi się znowu wykruszają Mam na oko 2cm krótsze włosy niż miesiąc temu, a nic nie obcinałam Od wtorku stosuję nisim (szampon + odżywkę) i od bardzo dawna Silicę, raz w tygodniu Wax i nic nie pomaga Na mnie to nic nie działa

- tym, co stymuluje człowieka najskuteczniej, jest egoizm.
- a miłość?
- miłość wynika z pragnienia, żeby ktoś nas kochał. A to znowu egoizm.
Mircalla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 09:40   #260
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atenaz Pokaż wiadomość
pamiętajcie, żeby -jak to moja babcia powiedziała- dbać o włosy jak o ukochana bluzkę z jedwabiu -> "prac" ręcznie w niezbyt ciepłej wodzie co by nie poniszczyć "włókien" i nie sprać koloru, dobierać odpowiednie środki piorące i pielęgnujące, nie szarpać, bo zniszczone "włókno" jest nie do odbudowania [tylko do ścięcia] itp.
Mądra babcia teraz to trzeba oprawić w ramkę, powiesić nad łóżkiem i powtarzać codziennie jak mantrę
Uważam dokładnie tak samo. Jak się tak nie postępuje z włosami, to nawet drogie odżywki niewiele pomogą.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 10:32   #261
fructissa
BAN stały

Ja bym się jednak trochę obawiała, że olejek rycynowy przetłuści i przyciemni mi moje włosy Nie wiem czy spróbować...
Stary 2008-02-15, 10:45   #262
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mircalla Pokaż wiadomość
A ja mam znowu krótsze włosy
Przez jakiś miesiąc co drugi dzień chodziłam z głową posmarowaną olejkiem rycynowym który nawilżył mi włosy. Natomiast teraz nie mogę sobie na to pozwolić i efekt jest taki, że włosy mi się znowu wykruszają Mam na oko 2cm krótsze włosy niż miesiąc temu, a nic nie obcinałam Od wtorku stosuję nisim (szampon + odżywkę) i od bardzo dawna Silicę, raz w tygodniu Wax i nic nie pomaga Na mnie to nic nie działa
Zniszczone koncowki trzeba podciac, bo nic ich nie naprawi. Proponowalabym udac sie do fryzjera w tym celu po czym zaopatrzyc sie w swietne serum na koncowki. Wtedy, gdy juz beda chronione mozesz spokojnie zapuszczac.

Ja wpadlam sie podzielic kolejna obserwacja. Otoz jako wlascicielka lokow czesto na nie narzekam, bo choc sa piekne po myciu wystarczy noc czy inne lozkowe perypetie, zeby znacznie stracily ksztalt. Moje wlosy staly sie grubsze i mocniejsze. Zaczely sie jeszcze bardziej krecic, a po nocy dalej mam na glowie swietne loki, ktore wystarczy prysnac sprayem nawilzajacym, zeby blyszczaly i byly odrobine bardziej miekkie i nawilzone, ale wciaz zachowaly ladna forme. Nie wiem czy to Nisim czy Vitapil, ale jestem pewna, ze ani z jednym ani z drugim sie dlugo nie rozstane. Tzn po skonczeniu calego Nisimu zrobie sobie przerwe i bede sie nawilzac Matrixem, ale na pewno kupie go jeszcze raz A Vitapil zamierzam na stale umiescic w moim "jadlospisie".
Stary 2008-02-15, 10:49   #263
fructissa
BAN stały

Ja też bardzo polubiłam Vitapilek
Stary 2008-02-15, 11:12   #264
Mircalla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Zniszczone koncowki trzeba podciac, bo nic ich nie naprawi. Proponowalabym udac sie do fryzjera w tym celu po czym zaopatrzyc sie w swietne serum na koncowki. Wtedy, gdy juz beda chronione mozesz spokojnie zapuszczac.
Juz tu kiedys pisalam, ze fryzjerka spalila mi wlosy farbowaniem. Od tamtej pory mam juz nowe wlosy, tzn obcielam wszystkie farbowane, wiec nie sa zniszczone tak bardzo. A teraz mam tak, ze tyle co urosna od skory, to tyle samo lub wiecej koncowek sie zatrze. Moze bede chodzic ze zwiazanymi caly czas zeby nie ocieraly sie o ramiona (kiedys czytalam ze to moze powodowac kruszenie wlosow).

- a miłość?
Stary 2008-02-15, 12:06   #265
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Juz tu kiedys pisalam, ze fryzjerka spalila mi wlosy farbowaniem. Od tamtej pory mam juz nowe wlosy, tzn obcielam wszystkie farbowane, wiec nie sa zniszczone tak bardzo. A teraz mam tak, ze tyle co urosna od skory, to tyle samo lub wiecej koncowek sie zatrze. Moze bede chodzic ze zwiazanymi caly czas zeby nie ocieraly sie o ramiona (kiedys czytalam ze to moze powodowac kruszenie wlosow).
ale od gumki tez beda sie niszczyc...
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 13:08   #266
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie pamietam historii wlosow kazdej z was, bo jednak sporo nas tu jest Moim zdaniem nie gumka do wlosow - chyba ze duza i miekka - ale wlasnie swietne serum. Np. Matrix Sleek Look. Moje wlosy sa po dekoloryzacji, przesuszone, a jeszcze krecone, wiec z natury suche. Stosowalam podcinanie, a teraz regularnie serum na koncowki lub jedwab i nie mam problemow z kruszeniem sie wlosow. Mozesz tez odstawic suszarke, jesli oczywiscie uzywasz. No i bardzo intensywnie nawilzac wlosy.
Stary 2008-02-15, 13:26   #267
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej koleżanko. Czytam o twoim problemie i trudno mi cię jakoś zagrzać do walki. Nie wiem co to za zjawisko te ścieranie się końcówek, ale nie zazdroszczę, choć moje włoski też maja problem (rozdwajają się choć nie są zniszczone).
Spróbuj jakichś kuracji wzmacniających twoje włoski, witaminek więcej, jakieś odzywki na zewnątrz włosa, broń boże gumka do włosów, jak już coś to klamra, końcówki trzeba jakoś wspomódz dopalaczami.
Poczytaj tutaj-jest trochę sposobów (seboradiny, waxy, pokrzywy, olejki itp.).
Trzymam kciuki próbuj, napewno coś podziala. Wierzę w to.
Aha do tamtego fryzjera już nie chodź.

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 14:08   #268
Mircalla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Niestety nie pamietam historii wlosow kazdej z was, bo jednak sporo nas tu jest Moim zdaniem nie gumka do wlosow - chyba ze duza i miekka - ale wlasnie swietne serum. Np. Matrix Sleek Look. Moje wlosy sa po dekoloryzacji, przesuszone, a jeszcze krecone, wiec z natury suche. Stosowalam podcinanie, a teraz regularnie serum na koncowki lub jedwab i nie mam problemow z kruszeniem sie wlosow. Mozesz tez odstawic suszarke, jesli oczywiscie uzywasz. No i bardzo intensywnie nawilzac wlosy.
Serum mówisz... Może to jest jakiś sposób, jedwab odpada, miałam kiedyś tali z leclerca i był ok, ale teraz już go nie mogę spotkać. Kupiłam CHI i za bardzo obciąża mi moje cienkie włosy. Zastanawiam się ejszcze nad matrix bioalge o którym pisałaś, ale to może po wypłacie, na razie za bardzo zaszalałam

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Hej koleżanko. Czytam o twoim problemie i trudno mi cię jakoś zagrzać do walki. Nie wiem co to za zjawisko te ścieranie się końcówek, ale nie zazdroszczę, choć moje włoski też maja problem (rozdwajają się choć nie są zniszczone).
Spróbuj jakichś kuracji wzmacniających twoje włoski, witaminek więcej, jakieś odzywki na zewnątrz włosa, broń boże gumka do włosów, jak już coś to klamra, końcówki trzeba jakoś wspomódz dopalaczami.
Poczytaj tutaj-jest trochę sposobów (seboradiny, waxy, pokrzywy, olejki itp.).
Trzymam kciuki próbuj, napewno coś podziala. Wierzę w to.
Aha do tamtego fryzjera już nie chodź.
Nie mam zamiaru więcej do niej iść :cfaniak: Wątek przeczytałam kiedyś cały (obie części ) i obecnie używam:
* Silica
* Wax raz w tygodniu + olejek rycynowy + olejek rozmarynowy
* nissim fast - od wtorku
* woda brzozowa - też od wtorku
* vitapil - zamówiony, będzie w poniedziałek
Moja nowa fryzjerka kiedyś powiedziała, że z moimi włosami nie jest aż tak źle - tzn rosną w tempie normalnym. Natomiast sama zauważyła, że końcówki mi się ścierają Chyba będę sobie wcierać odrobinkę olejku rycynowego na noc na same końcówki i często prać poduszkę bo to najlepiej na mnie działało.

- a miłość?
Stary 2008-02-15, 15:22   #269
taka_sobie_ja
Rozeznanie

a słuchajcie, czy Waxu nie można potem spłukiwać szamponem, tylko samą wodą? bo jak nie spłukam szamponem to następnego dnia mam takie flee włosy... zresztą myję codziennie i nie chcę zrywać z tą tradycją ...
Stary 2008-02-15, 15:28   #270
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_ja Pokaż wiadomość
a słuchajcie, czy Waxu nie można potem spłukiwać szamponem, tylko samą wodą? bo jak nie spłukam szamponem to następnego dnia mam takie flee włosy... zresztą myję codziennie i nie chcę zrywać z tą tradycją ...
Ja splukuje woda a potem myje szamponem.

Papierosy
zapuszczanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości