|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Ślicznie Pucka się przewraca
, a na niektórych zdjęciach, to jakbym Olcię widziała Cytat:
![]() A my jutro na 3 dawkę wzwB. Boże spraw, aby pediatra nic nie wymyśliła Cytat:
|
||
|
|
|
#242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak was czasem czytam to jak mogę miec zły humor i sie smucić? poissonivy- nie wychodź z siebie bo możesz nie wrócic a tak poważnie to dogrze bedzie tylko tez sama nic nie wymyslaj edytko- jesteśmy z toba! powodzonka w pracy
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra nie będę wychodzić z siebie, tylko ja uduszę Więc jak wiadomościach jutro usłyszycie, że w Białymstoku uduszono w przychodni lekarza, to niewątpliwie będzie o mnie
|
|
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
no no Krolewna Olenka w koncu postanowila skosztowac troche swojskiego jadla
![]() Pucka,to faktycznie Pucka Demoniku,pojechalam dzis do sklepu i mysle sobie zrobie jedna z salatek,ktorych jeszcze nie probowalam i tak o to wrocilam ze sklepu z 2,3 skladnikami na kazda salatke,ale wszedzie brakuje mi czegos musialm to jakos pomieszac,ale ogolnie nie o to mi chodzilo ;/ mam w domu salaty rozne,gruszki,ser brie,ser kozi,papryke,tunczyka,ana nasa,czerwona cebulke,ogorki,pomidory.. .grrrr a teraz z innej beczki.ja wiem,ze to kazdego indywidualna sprawa,ale czy mialyscie kamerzyste na weselu? ja jakos nie moge sie przekonac do tego pomyslu,zdecydowanie wole zdjecia.
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieliśmy i cieszę się, będę potomnym pokazywać (czyt. Olci) jakie były początki... Fotografa też mieliśmy, radzę zainwestować i w jedno i w drugie. |
|
|
|
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wiem że to ta lekarka, chodziło mi tylko żebys ty sie dodatkowo nie nakręcała bo na pewno wszystko będzie dobrze. a jak zacznie wymyslac jakies dziwne rzeczy to uduś koniecznie
|
|
#247 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Martusia musi się przyzwyczaić do nowej twarzy, na pewno szybko przywyknie. Cytat:
Cytat:
My mieliśmy kamerzystę i fotografa. Z obu pamiątek się cieszę, choć nie ukrywam większy sentyment mam do zdjęć. |
|||
|
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
ja szybciochem... Dziewczynki w Angliii czulyscie trzesienia dzis w nocy? Dobrze sie czujecie?Pierwsza wiadomoscia jaka przeczytalam bylo wlasnie to i od razu dzonilam do Tz czy mu sie nic nie stalo. U nas noc taka sobie ..czyli zero jedzenia, zero przebierania i ciagla wstawanie bo sie krecil i kwekal przez sen. Musialam go wtedy obracac to raz na jeden bok to na drugi. Max nie lubi spac na plecach a sam z jednego boku na drugi . musze zmykac . Bo ksieciunio jest juz spiacy i czas na drzemke. CDN Sylwus kuruj sie.Ja anemi uniknelam i nie wiem jak ja leczyc ale widze ,ze dziewczyny napisaly wiele cennych rad. Sama musze sobie porobic badania bo cos ostatnio kiepskawo sie czuje. Hurra Olcia je Dzielna dziewczynka. Ivy teraz bedzie tylko lepiej. Za to Max ostatnio nie chce jablka, banana...zupki i owszem ale owockow cos nie che.Joli Agatka sliczna. Ona ma zawsze takie piekne rumience. A moze to tak na zabki.? Akrobatka z niej ![]() U mnie w szpitalu nic nie dawali przy wypisie. Matraa ja bym nie rezygnowala z kamerzysty. Fajna pamiatka , taki filmik . I potem po latach oglada sie z usmiechem na buzi . Zdjecia oczywiscie to podstawa. Edytko milego dnia w pracy. Na dzis zapowiedziala sie tesciowa. Cale szczescie ,ze ladna pogoda to wyprawie ja na spacer a sama ogarne mieszkanie. Wczoraj za towarzyszke spacerow mialam 10 letnia dziewczynke moja sasiadke. jej mama jest policjantka a ona chyba zostanie detektywem zna wszystkie blokowe plotki...tyle co sie nasluchalam to sama przez rok bym nie wykabinowala
Edytowane przez motylek78 Czas edycji: 2008-02-27 o 07:54 |
|
|
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
Co godzinę przez całą noc wstawałam przystawiałam dopiersi a córcia usypiała, odkładałam ją do łóżeczka a po 40-50 min. kwękanie i znów.... Jestem zmęczona, senna i zalamana bo jak pomyślę że miałabym iśc po takiej nocy do pracy to strach mnie ogarnia.
Edytko od dziś życzę Ci żeby dziecko spało w nocy bo inaczej cięzko Ci bedzie, powodzenia! Dość że zimy nie było to jeszcze jakieś trzęsoenia ziemi nawiedzają Anglię? Żyjecie dziewczynki, jakie wrażenia? |
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy z rana
U nas nocka OK, Kubuś wstał o 8:40 wesolutki a teraz idę mu ściągnąć katarek bo caly czas go jeszcze ma wrrrrrrrrrrrrP.S. Kilka Kubusiowych foteczek
![]()
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Taki miły widok z rana, Kubuś słodziak Noc spokojna 2 karmienia i pobudka przed 8, mogłaby być o 9 Maja buszuje w łóżeczku, jeszcze godzinka i drzemka pewnie będzie.
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
jestesmy po laryngologu -wszystko ok
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
Motylku dziekujemy za troske. nic nam nie jest,wlasciwie to dopiero przeczytalam o co chodzi z tym trzesieniem. kurcze....ja sie tak boje takich kataklizmow
![]() Kubus slodki jak zawsze. Barbeaa wspolczuje ciezkiej nocy,ja jak narazie w ogole nie wyobrazam sobie pracowac,chyba nawet zapomnialam jak to sie robi +++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++ noc mielismy ciezka,ale oplacilo sie.... ZĄBEK na dole sobie rosnie wczoraj caly dzien na spacerze, nawet obiadek byl na swiezym powietrzu.dzis musimy to powtorzyc
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
No to gratulujemy grono małych szczerbulców nam się rozrasta
A w Kubusiowej paszczy brak oznaków ząbkowania
|
#255 |
|
Rozeznanie
|
Maatra i Lea ciesze sie ,ze nic nie odczulyscie. Ja tez sie boje takich kataklizmow . Bedac we Wloszech tylko raz odczulam lekkie telepniecia. Nic milego Simus gratulacje dal ciebie z okazji wyklucia sie zabka ![]() Anusiu zycze aby Majunia caly czas taka byla grzeczna w nocy.Aniol nie dziecko. |
|
|
|
#256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kubusiek jak zawsze uroczy
Cytat:
Życzę, żeby Maksio jadł owoce ze smakiem. Cytat:
Nawet cycuchów się nie czepiała (a według mnie wcale się ni zmniejszyły), głowa twarda, mamy zmniejszać ilość Vigantolu stopniowo. Olcia płakała i wrzeszczała, ale to już inna historia. |
||
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję Simonkowi ząbka. Grono zębaczy się powiększa.
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6724756]
Chyba zrezygnuje z zakupu nowego wozka, po co ![]() A po godzinie z Olim w nosidelku to kregoslup mi peka ![]() Wrrrrrrr[/quote] A jak Oli toleruje fotelik samochodowy? Bo jeśli dobrze, to można zakupić jakiś niedrogi wózek z możliwością montażu fotelika na spacerówce. Olcia wietrzy się na balkonie. Gratulacje dla Simonka z okazji ząbka
|
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6724756]Huraaaaaaa
Chyba zrezygnuje z zakupu nowego wozka, po co ![]() A po godzinie z Olim w nosidelku to kregoslup mi peka ![]() Wrrrrrrr[/quote] Simus dziekuje za gratulacje i obiecal,ze dzis w nocy bedzie spal ladnie,zeby go mama na wizazu pochwalila ![]() Lea jak to jest mozliwe??? ja myslalam,ze wszystkie dzieciaczki kochaja spcery.moj jak jestesmy out, to nawet glodny nie jest. w jakiej pozycji go wozisz??? nadal na plasko?? moze on wolalby na siedzaco,zeby wszytsko widziec
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
no coz Lea...chyba musisz zaczekac,az Oli zacznie chodzic...
![]() moze jak juz bedzie siedzial sztywno w innym wozku to polubi....
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
bryyy
ja jak zwykle na chwile i w skrocie co u mnie zabkow brak nadia je wszystko co jej dobuzi wloze, ostatnio nawet miala smaka na sznurek przy mojej bluzie a tak na powaznie to juz zjada duuuuzo, wszystkie dozwolone zupki wszystkie owoce oprocz jagod.... takze z karmieniem problemu nie ma, najgorsze jest to ze wieczorem nie chce jesc kaszki z lyzeczki i musze dawac jej z butli, a co za tym idzie, jest ona nie tak gesta jak bym chciala. a mam pytanie-kiedy sie glowka zamyka? sliczne te wasze maluszki
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
mycha zdjecia!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o ciemiączko, to przednie zrasta się między 2 a 6 miesiącem, a tylne między 10 a 18 miesiącem.
|
|
|
|
#264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
....sylwus obiecuje, za kilka dni wstawie dzis naladuje baterie, jutro zrobie fotki i wstawie obiecuje naprawde nie krzycz na mnie juz![]() poisson skarbie a nie odwrotnie?? ja myslalam ze pierwsze tylnie sie zrasta Edytowane przez myycha Czas edycji: 2008-02-27 o 11:48 |
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
mycha a jak sprawy z mezem?
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
przednie później
tak jak poissy napisała ale odwrotnie |
|
|
|
#268 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Tak przepraszam za pomyłkę.
To wszystko przez królika (Easter Bunny), tak śpieszyłam się do gry, że źle napisałam. |
|
|
|
#270 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry naraeszcie dostałam sie do kompa. dziś TŻ miał spotkanie z klientem i od rana okupował komputer.
Zobaczyłam zawartość niebieskiego pudeła i najciekawsze były : herbatka laktacyjana?!!! Patrząc na wagę i wygląd Pucki zupełnie zbędna Jednorazowa maszynka do golenia wilkinson. Po co mi, chyba na następny poród?!!!!A tak to tylko ksiażeczki, (mam ich juz parę) na temat pzrebiegu ciaży, opieki nad noworodkiem i reklamy z hipppa. Słowem wszystko aktualne i na czasie ![]() Gratulacje Simonek Kubuś jak zawsze uroczy. dziś stwierdziłam, że Pucka nie robiła kupki 2 tygodnie ![]() Po aplikacji czopka pół godzinki i zrobiła kupke. Bez wysiłku, normalną jak zawsze. fakt,dużo jej było, nawet na spodnie mi przeciekła, ale nic nadzwyczajnego.teraz śpi juz 2 godzinki. Jutro idę do przychodni, może moja dieta jej nie służy? Może za dużo słodkiego żrę. Ja wypróżniam się codziennie. Dzisiaj tatusiowi pokazała przewrotkę, chyba w końcu zajarzyła o co w tym chodzi. Tatus był zachwycony i dumny ze swojej królewny. Nawet z radością przyjmuje pozycje na brzuszku, chyba zauwazyła, ze mozna fajne rzeczy robić. teraz juz idę robic obiad, bo o 15 wychodzimy na usg. Pa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

, a na niektórych zdjęciach, to jakbym Olcię widziała 

Dzielna dziewczynka. Ivy teraz bedzie tylko lepiej. Za to Max ostatnio nie chce jablka, banana...zupki i owszem ale owockow cos nie che.
wrrrrrrrrrrrr

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)