![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2008 ?
Jestem przerażona...
Wiem kiepskie powitanie, dlatego poprawiam się: Witam Panny Mlode 2008 ![]() A przerażona jestem dlatego, że po przeczytaniu całego wątku okazuje sie, że będę pierwsza: 12 kwietnia, a NIC jeszcze nie mam! Tzn. mam Narzeczonego i to już od 2005 też 12 kwietnia ![]() ![]() Będę uważnie śledzić ten wątek i z cała stanowczością stwierdzam: zmobilizowałyście mnie ![]() Btw. Lubelski wątek też mam zamiar pilnie śledzić, bo ślub będzie w Lublinie. Pozdrawiam ![]()
#242 | |
Zakorzenienie
|
Robisz w piątek wesele ??
![]() Bo 8.08.2008 to piątek właśnie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
Hej,
Co do wcześniejszego planowania, to wszystko zależy od meijsca w którym organizujesz ślub i wesele. Ja koniecznie chciałam wybraną salę. Wyszło,że będzie to maj 2008, bo czerwiec, lipiec i sierpień były już zajęte (chyba były tylko dwa wolne terminy). Myślę, że sala i zespół to podstawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
dziewczyny a powiedzcie mi jedno... czy wsrod tych sukienek, sal , zalatwiania kapel i innych tego typu rzeczy nie ogarnely was jakies watpliwosci.....? nie mowie ze jakies duze ale takie tyci tyci...malutkie...... ja tez mam slub w sierpniu 2008 i jakos mnie to wszystko przeraza
![]() ![]() nie no oczywiscie zartuje ...caly urok w slubie koscielnym...zreszta moja tesciowa by zawalu na miejscu dostala jakbysmy koscielnego nie wzieli ![]() ale dosc tego....dzisiaj po raz pierwszy mierzylam suknie slubna......... boze co to za uczucie.........az siebie nie poznalam i wszystko byloby super gdybym sie w nie dopiela hehehe ![]() ![]() buuuziaki dla wszystkich zaobraczkowanych. |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
aqartha - co do watpliwosci to ja mialam straaszne... I szczerze... nie tylko jesli chodzi o organizacje slubu i wesela... Raczej te przyspieszone szukanie dzwonienie organizowanie zrodzilo we mnie watpliwosci co do przyszlego zycia... Czy ja na pewno jestem tego pewna, czy to nie za wczesnie... czy wyszumialam sie juz wystarczajaco... Czy podolam wszsytkim nowym obowiazkom... Czy bede mogla dalej czuc sie bezpieczna tak jak czuje sie pod skrzydlem rodzicow... Czy damy arde finansowo... eh... duzo tych watpliwosci...
Ogolnie wyszlam juz prawie na prosta... ale moj TZ postaral sie o to bym znow czula sie do dupy ![]() Rany... jak ja bym chciala przymierzac juz suknie ![]() ![]() Ale to dopiero zaczne gdy zarezerwujemy sale orkiestre kamerzyste i fotografa - wtedy bedzie czas na przyjemnosci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
kulka_julka nasz Wielki Dzień bedziemy miały tego samego dnia ![]() Jak przygotowania, my w sumie to mamy juz prawie wszystko (sale, orkiestre, kamerzyste i fotografa) jeszcze zamierzamy teraz zarezerwowac autko i kościół i narazie spokój ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
O zdecydowanie mniej
![]() ![]() W ogóle wydaje mi się, że jesteśmy w nieco lepszej sytuacji, bo nasze miesiące nie są tak "popularne", jak okres wakacyjny. Życzę powodzenia i pozdrawiam ![]() A co do wątpliwości...długo zastanawiałam się, czy ślub w ogóle jest nam potrzebny. Mieszkamy od jakiegoś czasu razem, więc ten papierek jakoś wiele w naszym życiu nie zmieni. Ale z drugiej strony, czuję, że jak nie zdecydujemy się teraz, kiedy "nasza" data wypada w sobotę (następny 12.04 w sobotę będzie wypadał w 2014) to pewnie nie zdecydujemy się już nigdy. A jednak małżeństwo jest jakąś stałą w życiu. Np. do tej pory w Wigilię każdy jechał w swoje strony, a jako małżeństwo będziemy traktowani bardziej serio i rodzina zrozumie, że w tym roku wybieramy tę drugą i na odwrót. W sumie to naturalna kolej rzeczy ![]()
#251 |
Zadomowienie
|
Katka_r, już powoli wszystko ustalamy, sala upatrzona, zespół, kucharki, suknia, garnitur itp.
Nasz termin to pierwszy dzień Wielkanocy, więc podobno oblegany. Ja chciałam iść już do księdza, żeby zaklepać, ale moja mama stwierdziła, że nie mam panikować i poczekać 2-3 miesiące, bo przecież biorę ślub na wsi i nie będzie tak źle. Również życze powodzenia ![]()
#252 |
Raczkowanie
|
No to ja chyba zacznę się rozglądać
![]() ![]()
#253 |
Raczkowanie
|
Witam nowe panny mlode 2008 .
Ja jakos ostatnio nie mam czasu na forum. Ale mam nadzieje ze mnie jeszcze pamietacie. Najwazniejsze to trzeba miec sale.... i zespol. pozniej oczywiscie kamerzysta i fotograf ksiadz i samochod jezeli chcecie jakas limuzyne lub zabytkowe-. Ja mam nadzieje ze wszystkie bedziemy szczesliwe i wszystkie ze wszystkim zdarza. Pozdrawiam was serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj byliśmy u orkiestry, skład 3-osobowy tradycyjnie 1 babka 2 facetów (małżeństwo+znajomy), mąż pokazał nam filmiki z jakiegoś z wesela, ogólnie powiem, że bardzo nam sie podobało-maja ładne głosiska, dobrze się prezentują itp. Facet był rozgadany, że dopiero po kilku godzinach wyszliśmy z jego domu, zaczał nam opowiadać jako to Para Młodych zawsze wydziwia na swoim pierwszym tancu, chodzą wczesniej na nauki tanca żeby póżniej pokazać coś w oryginalnym stylu, a kiedy przychodzi ten wazny moment na parkiecie, stres (przeważniejsze najbardziej widoczny u meżczyzn) paraliżuje i Młoda w lewo, Młody w prawo wszystko poplątane pomieszane i na nic były te nowoczesnie kroki.Oj mój boze widziałam jedną taką parę, troche było mi przykro że sie pogubili, no ale taki urok emocji i wrażen swoim dniem ![]() Ja osobiście nie będę tańczyła walca, salse czy rumbe ![]() ![]() ![]() Koszt zespołu 2.000 tys zł ale są szanse że 2 stówki policzy nam mniej z tytułu tak wcześnie zawartej umowy (jesli sie na 100% zgodzimy), na razie dał nam czas do namysłu.Szczerze przyznam, że nie chce mi sie juz nikogo szukac i prawdopodobnie przy nich zostaniemy.Wszyscy ich chwalą, co sie okazało są bliskimi znajomymi właścicielki domu weselnego, w którym bedziemy świętować swój dzien wiec chyba dobrze sie zapowiada. Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
M.a.r.t.a - a czy ta Twoja upatrzona 3-osobowa orkiestra ma perkusje?? Kurcze... my tez mamy upatrzona 3 -osobowa ale perkusji nie maja
![]() A druga upatrzona 4-osobowa - ale jest problem - jest perkusja, klawisze, i dwie gitary w tym jedna basowa???? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Kakusia bez perkusji.Wstyd sie przyznać, ale nawet nie pamiętam wszystkich instrumentów na których pogrywali.Gitara basowa?cholera chyba mieliśmy gitare ale dokładnie niewiem jaką
![]() P.S jak mój pracus przyjedzie z pracy spytam sie Go dokładnie, On powinien pamietac. Pozdrawiam
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
DZisiaj załatwiłam kolejna sprawe sama, zarezerwowałam bryczke, widziałam konie i najprawdopodobniej bedą nas ciągły 3 konie i drugą bryczką pojada rodzice. ale bryczka jest piekna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() p.s. jak bede miała zdjecie bryczki i koni to postaram sie je wkleic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
witajcie.
chetnie bym zobaczylam te bryczke,tez myslismy zeby do kosciola jechac bryczka ...ale juz od kosciola na sale pojedziemy autem Jezeli zespol jest naprawde swietny,nie zastanawialabym sie ani jednej chwilki zaraz bym podpisala umowe z nimi i jeszcze mialambym znizke. pozdrawiam was wszystkie !!! Milej niedzieli u mnie zapowiada sie dzien bardzo fajnie.papa |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Kolejną rzecz mamy załatwioną, wczoraj tata tż zarezerwował orkiestre i wpłacił zaliczke nam zostaje podpisanie umowy ale to wtedy jak tż przyjedzie na przepustke, teraz jeszcze tylko fotograf i kamerzysta i bedzie jakis rok spokoju. Pozdrawiam.
p.s.zdjecia bryczki jeszcze nie mam, ale jak tylko dostane to wkleje. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie... Wiecie moze czy mozna wypozyczac takie biale narzuty na krzesla ?? Wyslalabym zdjecie o jakie mi chodzi ale nie umiem
![]() Ale jak ogladacie jakies zdjecia z dekoracjami sal to zapewne wiecie o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Przyczajenie
|
Kakusia znalazłam kilka stron mam nadzieje, że o cos takiego Ci chodziło.
http://www.obrusy.hg.pl/Pokrowce_na_krzesla.htm http://www.catering-max.com.pl/wypozyczalnia.htm http://www.agent-oland.com/ http://www.garden.waw.pl/strona.php?9255 http://www.dekorowanie.com/ http://www.bigscreen.webpark.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe stronki podałaś ;-)
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
reśka - dziekuje bardzo za stronki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Kakusia kiedy podpisujesz umowe z salą?
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
M.a.r.t.a - podpisanie umowy z sala to dla mnie taaakie odlegle
![]() Dzisiaj bedziemy dzwonic do faceta od tej sali przy szkole zeby nam juz powiedzial na 100% czy moze tam czy nie i czy mozemy oficjalnie z alkoholem czy nie (facet chcial podpisac umowe ze wesele bez alkoholu i ze jakby co to on o alkoholu nic nie wie ![]() Jak z facetem sie dzis nie ugadamy - w tym tyg dzwonimy do babki z domu dzialkowca, moj TZ wymieni krzesla lub zalatwi pokrowce ![]() ![]() ![]() Dziekuje za zainteresowanie ![]() Dam znac jak bede wiecej wiedziala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby nie było raz w życiu możemy w nich uczestniczyć, a później gdy bedziemy przygotowywac nasze dzieci, ale to za hen hen czasu ![]() ![]() Oj tak tak daj znać, jak Wam idzie.Trzymam kciuki i tak osobiście przyznam, że gdybym miała wybierac wesele w szkole a wśród zieleni w odizolowaniu od reszty świata (teren ogódków) wybrałabym drugą opcje. ![]() Pozdrawiam serdecznieeeee ![]() P.S My podpisujemy umowe jutro, babka mieszka jak sie okazało na osiedlu obok i póżnym popołudniem wpadnie do nas do chałupki. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
Ja mimo że slub w 2008 roku , mam juz podpisana umowe o sale, z kamerzysta, fotografem i zespołem i zarezerwowany termin w kościółku
![]()
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie na osiedlu na drzwiach księżulka pisze ze 6 max-3 min miesięcy przed planowana ceremonią trzeba sie do Niego zgłosić, ale w takim razie podpytam sie czy byłabym możliwośc jeszcze wcześniej.Bo w końcu jeśli do wiosny-lata bedziemy mieli z wszystkimi umowy pospisywane to na co czekac?.Mozna by było i to mieć z głowy. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
No tak akurat nam sie trafiło że ksiadz nas zapisal w swoim kalendarzu , ustalil godzinke
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.