Ostatnio obejrzane filmy cz. II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-24, 16:51   #241
Kota
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. II

Cytat:
Napisane przez Nika0503 Pokaż wiadomość
może wy coś polecicie DOBREGO o tańcu ?? "How she move" - nie widziałam, a szkoda :/
Dobry o tańcu- Billy Eliot. Ale nie wem, czy o to Ci chodziło...
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 16:54   #242
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Dobry o tańcu- Billy Eliot. Ale nie wem, czy o to Ci chodziło...
Zgadzam się z Kota "Billy Eliot" jest jednym z lepszych filmów jakie ostatnio oglądałam, niestety ostatnimi czasy trafiam na same przeciętniaki i gnioty "Billy Eliot" mogłabym z czystym sumieniem polecić
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 17:04   #243
kapelutek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Kota "Billy Eliot" jest jednym z lepszych filmów jakie ostatnio oglądałam, niestety ostatnimi czasy trafiam na same przeciętniaki i gnioty "Billy Eliot" mogłabym z czystym sumieniem polecić
Mnie "Billy Elliot" zupełnie się nie podobał Nie wiem dlaczego, ale ten film mnie wręcz odpycha...
kapelutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 17:59   #244
magda_aparatka
Zakorzenienie

GG do magda_aparatka

a więc :d

Juno - calkiem dobrze mi sie ogladało, chociaz moi bracia mniej wiecej w polowie filmu zaczeli narzekac na lekka nude i rutyne ;p
cóz, jestem zawiedziona, ze wątek Marca nie zostal jakos rozwiniety...a raczej dokonczony jakos ciekawiej bo generalnie jego postac mi sie podobala troche swiezosci w poukladanym zyciu panny 'mysle tylko o sobie'.
zadnych przesłodzonych zakonczen, chociaz do rzeczywistosci polskiej nastolatki tez mi nie pasuje ;P i obawiam sie, ze niezbytnie to bedzie pouczenie i ostrzezenie dla takowej ;D ale moze nie takie bylo zalozenie tego filmu
dla mnie niezły, nie nudzilam sie, daje 7/10

Fracture (słaby piunkt) - aaaaach, w końcu dorwałam nie wiem czy bede calkiem ovbiektywna ;p uwielbiam Goslinga i jego role wiec... obawiam sie, ze nie xD
Hopkins mi swietnie pasowal do swojej roli - jego twarz, mimika, doskonaly 'czarny charakter' ;P Gosling też się spisał ;] chociaz wole go np w 'stay'. młody, przystojny prawnik...do tego zna sie na rzeczy czego chciec wiecej.
dobry, nie zaluje spedzonego przed tv czasu ale nie wiem czy tak by mi sie spodobal bez tej naprawde dobrej obsady
nie ma jednak co gdybac 8/10

American Pie 6 - nie bede sie rozwlekac ... za pierwszym razem nie wytrzylalam nawet 10 minut xD teraz, w gromadzie troche inaczej sie ogladalo zadne arcydzielo ;p szczegolnie, ze to 6 czesc filmu. malo smiesznych (dla mnie) momentow... jedyne co mi sie podobalo, to jeden z aktorow był wizualnie nawet ok ;D przypominal mi jednego z bohaterow 'csi miami' bodajze XD a wiec dzieki niemu filmik dostanie 4/10

Szalony Weekend - hem, cos pokroju American Pie jeden moment naprawde mnie rozsmieszyl i nic wiecej ;D jak ktos ma sentyment do Chrisa Kleina albo hmmm...Brendana Fehra (?) i do komedyjek pełnych gołych biustow? prosze bardzo. od czasu do czasu jednak i ja lubie sie troche 'odmozdzyc' i cóz, nie oczekuje od takich filmow wyszukanej fabuły XD jednak po niedlugim czasie szybko zaczal mnie nudzic, dlatego chyba tylko 3/10.

Mgła
- jestem jakies dwie godziny po seansie ;p jeszcze na swiezo
nie lubie filmow, w ktorych leje sie kre a nogi latają kilogramami xD a takie mialam wyobrazenie o tym filmie
w koncu jakos jednak uleglam namowom. grono ogladajacych? niestety w kolo mnie same małolaty, ktore nie potrafią zachowac sie w kinie. myslalam, ze zrobie im krzywde xD koszmar. ale wracajac do samego filmu...nie znam sie na takich produkcjach, bo sie ich boje nie na moje nerwy wyskakujace z zaskoczenia potwory, duchy i chodzace trupy hehehe. jednak mysle, ze osoba taka jak ja spokojnie moze pojsc...najwyzej ze 3 razy zakryje oczy dłonią
pewien wątek skojarzyl mi sie z ostatnio ogladanym 'czarownice z salem' heh, usatysfakcjonowala mnie calkowicie finalowa scena z 'guru' ;D
za to zakonczenie... ehhhh...nie dla mnie. chociaz zapewne niektorym moze sie spodobac, byc moze wiekszosci ;p
nie jestyem znawca gatunku, ale mi sie nawet podobalo. niezbyt drastycznie ;D 7/10

FC BAYERN - Stern des Südens

magda_aparatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 20:23   #245
Nusia7
Zakorzenienie

"Odważna" (The Brave One; 2007)

Erica Bain, prowadząca własny program w nowojorskim radiu, wiedzie wspaniałe życie u boku ukochanego mężczyzny. Jednak traci to wszystko na skutek brutalnego napadu, w którym jej narzeczony ginie, ona sama zaś zostaje ciężko ranna. Kobieta nie może zapomnieć o tej tragedii, dlatego też każdej nocy krąży ulicami miasta, podążając śladem sprawców zbrodni i szukając zemsty.

Ciężki dramat psychologiczny. Praktycznie cały czas trzyma w napięciu. Opowieść o tym, jak strata ukochanej osoby może wpłynąć na człowieka… I pokazuje, jak zwykły spacer z psem może zamienić się w koszmar. Mnie zmusił do myślenia o życiu i miłości. Na pewno nie jest to film do oglądnięcia dla rozrywki i odprężenia się. Mi bardzo się podobał i gorąco polecam! Gra Jodie Foster jak zawsze na medal Ocena: 10/10

Nika0503 – do filmów tanecznych dorzucę jeszcze "Rewanż" (You Got Served; 2004), no i "W rytmie hip-hopu 2" (Save the Last Dance 2; 2006).
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 20:46   #246
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
"Odważna" (The Brave One; 2007)

Ciężki dramat psychologiczny. Praktycznie cały czas trzyma w napięciu. Opowieść o tym, jak strata ukochanej osoby może wpłynąć na człowieka… I pokazuje, jak zwykły spacer z psem może zamienić się w koszmar. Mnie zmusił do myślenia o życiu i miłości. Na pewno nie jest to film do oglądnięcia dla rozrywki i odprężenia się. Mi bardzo się podobał i gorąco polecam! Gra Jodie Foster jak zawsze na medal
Mówisz,że taki dobry...hmm w taki razie musze obejrzec koniecznie. właśnie mi się ściaga

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 20:51   #247
agus87
Zakorzenienie

BLAIR WITCH PROJECT z poczatku nudnawy bo to w koncu dokument ale po rozkreceniu zapiera dech w piersiach, serce walilo jak oszalale, przerazajace zakonczenie, ciekawa jestem tylko, czy to faktycznie prawda..
9/10
Stary 2008-03-24, 20:52   #248
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Mówisz,że taki dobry...hmm w taki razie musze obejrzec koniecznie. właśnie mi się ściaga
Mam nadzieję, że Ci się spodoba Ja siedziałam 2h wbita w fotel.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 21:31   #249
ona366
Raczkowanie

Dzisaj oglądnęłam Eurotrip
uważam że jest on kolejnym dziełem wytwórni „Dream Works”, twórców między innymi znanej wszystkim chyba na świecie bajki „Shrek”.
dzięki za polenie mi tego filmu
ona366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 21:52   #250
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

27 sukienek.
kolejna komedia romantyczna z serii na leniwe niedzielne/świąteczne popołudnie. ogląda się to to nawet przyjemnie, choć większych zachwytów nie wzbudza. jak zwykle przewidywalna aż do bólu, ale to typowe
mimo wszystko film całkiem, całkiem 6,5/10

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 22:17   #251
Cassandra 23
Zakorzenienie

Skończyłam oglądać film Czekolada Chocolat (2000)
Cóż moge napisać...film mi się podobał, miły, ciepły i przyjemny
Poprawia nastrój tak jak i czekolada
Najbardziej urzekła mnie w filmie rola Johnnego Deppa.

Pewna kobieta samotnie wychowująca córke przeprowadza się do małego miasteczka gdzie otwiera sklep z czekoladą. Burmistrz miasta nie chce sie z tym pogodzić uważając ze jedzenie słodkości w post to wielki grzech.
Próbuje doprowadzić do zamknięcia sklepu.
Czy mu się to uda...zobaczcie sami
Ocena 7/10

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-24, 22:20   #252
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Once - w zasadzie to nie mam konkretnego zdania, ot taki sobie film, momentami nudny ale dosc krotki, wedlug mnie taaki sobie, nie zachwyca, ale tez nie jest taki znowu najgorszy dalabym 4/10

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 22:28   #253
pink69
Zakorzenienie

Wszystko będzie dobrze piękny film i bardzo mi się spodobał. 10/10

Nic śmiesznego Plusy za ironię,fabułę.Minus za delikatne przekombinowanie końca. 8/10

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 22:40   #254
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
BLAIR WITCH PROJECT z poczatku nudnawy bo to w koncu dokument ale po rozkreceniu zapiera dech w piersiach, serce walilo jak oszalale, przerazajace zakonczenie, ciekawa jestem tylko, czy to faktycznie prawda..
9/10
Oczywiście, że nie.

Helikopter w ogniu - 9/10
Siedziałam wbita w fotel z szeroko otwartymi oczami i nie mogłam oderwać wzroku od monitora. Świetnie zrobiony film pokazujący trudy walki. Oglądając go jesteśmy w stanie poczuć, jak tam naprawdę było.
Stary 2008-03-24, 22:45   #255
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Oczywiście, że nie.
Ja kiedyś czytałam,że jednak w tym filmie jest troche prawdy
Ale to pewnie bujdy...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-03-24, 22:56   #256
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś czytałam,że jednak w tym filmie jest troche prawdy
Ale to pewnie bujdy...
Aktorzy myśleli, że legenda jest prawdziwa. Dopiero po wydaniu filmu dowiedzieli się, że wszystko było spreparowane przez reżyserów.

i

Jak każdy film, tak i w przypadku tego chciano żeby się dobrze wypromował, dlatego od samego początku wmawiano ludziom, że jest to prawdziwy materiał trójki zaginionych studentów.
Stary 2008-03-24, 23:17   #257
Wulkaniczna
Raczkowanie

Into the wild - Film, z którego aż tchnie wolnością i nieskrępowaniem. Historia młodego człowieka,który nie mogąc znieść hipokryzji i.. hmmm.... właściwie ogólnego porządku świata, wyrusza w samotną podróż. Porzuca samochód, pali pieniądze i kieruje się w stronę Alaski. Jedno z głównych przesłań - Szczęście ma wtedy wartość gdy można się nim dzielić. Film opowiada prawdziwą historię Christophera McCandlessa. Dodatkowo dobry soundtrack.

Z czystym sumieniem - polecam.
Że bez marzeń, pragnień tych
Życie wtedy traci sens."
Wulkaniczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 23:28   #258
klajdla
Wtajemniczenie

The Mist - Mgla wlasnie skonczylam ogladac. Z poczatku myslalam, ze to kolejny glupi pseudo horror, gdzie krew sie leje strumieniami, konczycy sa pourywane itp.
Jednak wraz ze zblizajacym sie koncem filmu byl tak wzruszajacy, ze az sie poplakalam. Ryczalam strasznie.
Ogolne wrazenie to 8/10. Taka wysoka ocena ze wzgledu na strasznie wzruszajacy koniec (przynajmniej wg mnie).
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 00:07   #259
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Komora - właśnie skończył się na TVNie. Dający do myślenia - poruszony został temat, dość trudny, kary śmierci. Spodziewałam się innego zakończenia. Podobał mi się, lubię takie trudniejsze filmy, temu dam 9/10, bo jednak czegoś mi brakowało (i nie chodzi mi o zakończenie ), sama nie wiem czego.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 00:26   #260
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Rozstania i Powroty - bardzo mi sie podobal film, ogolne wrazeni ebardzo dobre, bardzo lubie Juda Lawa, Juliette Binoche zreszta tez wiec pewnie to tez troche podwyzsza ogolne wrazenie o filmie, ciekawy scenariusz, calkiem dobrze przedstawiona roznica 2 roznych swiatow, 8/10

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 00:50   #261
Luna83
Zadomowienie

Muszę się z Wami czym podzielić. Właśnie skończyłam oglądać duński flm "Jabłka Adama" z 2005 r. Obejrzałam COŚ takiego, że postanowiłam wejść specjalnie na wizaż o tej porze by o tym Wam napisać

Kino genialne, fenomenalne, takich perełek warto szukać wśród zalewu tandety i przeciętności. To historia neonazisty Adama, który trafia na parafię pastora Ivana. Ivan uważa, że wszystkie nieszczęścia, które spadają na niego to zasługa szatana i niczym Hiob przyjmuje od losu kolejne baty, co irytuje z kolei Adama. Film momentami porusza i zmusza do płaczu, by za chwile zaskoczyć i rozbawić widza, niesamowicIe zaskakuje. Czyste emocje, zmusza do zastanowienia.

Zbałamucił mnie reżyser totalnie. Absolutne 10/10/!!!! Dawno czegoś takiego nie widziałam, polecam każdej z Was, bo to prawdziwy RARYTAS

Mój blog modowy - zapraszam

http://ana-collection.blogspot.com

Mój instagram: https://instagram.com/anacollection83/

Luna83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 02:38   #262
Angie_88
Raczkowanie

10 000 BC-kumpel wyciagnal mnie na to do kina,za dużo się po tym filmie nie spodziewałam ale miałam cichą nadzieje że bedzzie to przynajmniej coś w stylu Apocalypto,no i niestety się zawiodłam,troche za wiele na raz jak na jeden film-mamuty,inkowie,bogowie,lu dzie z czymś co wyglądało jak ul na głowach,szablastozebne tygrysy,no i oczywiście wielka miłośc,po obejrzeniu tego filmu trzeba dojść do wniosku że neolit to była bardzo romantyczna epoka,żaby czerpać przynajmniej minimalna przyjemność z oglądania radze wyłączyć logiczzne myślenie 3/10

Persepolis-
chyba za bardzo nie trzeba go przedstawiać bo było o nim głośno ostatnio,poprostu cudowny-zabawny,z przesłaniem,inny,prosta ale bardzo fajna animacja,nie wiem jak mogli go w końcu nie zakwalifikowac do oscara10/10

Siódma pieczęć-
hmmm...poprostu Bergman nic dodać niż ująć,ale akurat nie jestem jakąś jego wielką fanką,film jest czarno biały co działa tu akurat na korzyść,ładne zdjęcia,denerwował mnie natrętny symbolizm,ale rozumiem że niektórym może się ten film podobać
może to jest arcydzieło...ale jak dla mnie dosyć nudne arcydzieło
jak włączyli światło to więszośc osób na sali przeciągało się i próbowało ukryć ziewanie...podsłuchiwałam potem co inni o nim mówili to najczęściej padały słowa typu"inny","specyficzny", "interesująy punkt widzenia" itp.
ale to chyba dlatego że mało kto by się przyznał że kompletnie nie zrozumiał o co chodzi...jednak myśle ze warto obejrzeć i wyrobic sobie swoje zdanie,bo to w koncu klasyk ,powiedzmy 7/10

no i jeszcze Malowany Welon-świetny,na końcówce się poryczałam,dla samego Edwarda Northona warto obejrzeć no i fantastycznie zagrał Toby Jones,poprostu majstersztyk,...9/10
Stary 2008-03-25, 08:14   #263
Karola20
Zakorzenienie

GG do Karola20

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
9/10
O nie Mi sie absolutnie nie podobało. Od samego początku się nudziłam i koniec też nie wywarł na mnie żadnego wrażenia. Obejrzałam ten film tlko dlatego, że sieostra chciała a ona sama żadnego "horroru" nie obejrzy. Dla mnie 3/10.

Cytat:
Napisane przez emememsik
Helikopter w ogniu - 9/10
Cytat:
Napisane przez emememsik
Siedziałam wbita w fotel z szeroko otwartymi oczami i nie mogłam oderwać wzroku od monitora. Świetnie zrobiony film pokazujący trudy walki. Oglądając go jesteśmy w stanie poczuć, jak tam naprawdę było.
O tak tak. Jeden z moivh ulubionych filmów. Ogólnie nie przepadam za takim gatunkiem filmowym ale "Helikopter w ogniu" oglądałam z zapartym tchem.

"Nie mam chłopaka, bo kocham polskich siatkarzy"

Skra
Wrona,Qrek

Karola20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-25, 09:51   #264
protka
Zakorzenienie

"Wiek namiętności" - 6.5/10
Fajna gra aktorska, ładne zdjęcia i krajobrazy.
Dobrze się ogląda, film do "popłakania sobie".
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 11:39   #265
bubelmart
Rozeznanie

'W rytmie hip hopu 2' - pierwsza część zdecydowanie lepsza. Kolejny raz sprawdza się powiedzenie, że sequel zazwyczaj nie wychodzi tak dobrze jak poprzednia część. Poza tym osobiście nie przepadam za zmianą odtwórczyni głównej roli w drugiej części filmu (dopiero po kilku minutach oglądania zorientowałam się, że to jednak kontynuacja, bo cały czas myślałam, że to opowieść o jakiejś koleżance tej dziewczyny z pierwszej części..). Końcówka trochę uratowała moją ocenę tego filmu, no i oczywiście fajna muzyka. Taniec nawet nawet, ale ogółem - i tak pierwsza część lepsza 6/10

anyone who can touch you
- can hurt you or heal you
bubelmart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 12:38   #266
Hultaj
BAN stały

madagaskar, jakie fajne te lemury pingwiny też
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 12:40   #267
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Tak. Oglądany po raz 4. i za każdym razem bawi tak samo.

Lemury i pingwiny rządzą

No po prostu lodzio miodzio Panowie, looodzio miodzio

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-25, 12:45   #268
Hultaj
BAN stały

super

a pioseneczka po polskiemu bardziej mi leży ^^
http://pl.youtube.com/watch?v=S0W20WT-mtA
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 13:48   #269
cytrynowa88
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to cytrynowa88

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Ooo pingwiny gniotą drugi raz oglądalam, za pierwszym razem mniej mi sie podobal. Chyba dlatego ze mialam wersje nagrana z kina zwykla kamera i tak nie fajnie to wyszlo. W tv o wiele lepiej

cytrynowa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 13:50   #270
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

"27 sukienek"

Jak każy film tego rodzaju - ani specjalnie ambitny, ani specjalnie śmieszny. Ot, zwykła komedia romantyczna z jakimśtam morałem i happy endem.

Jak się nie ma nic lepszego pod ręką, to może być. 6/10

"Madagaskar" wyżej wspomniany.

Jakoś nigdy nie przepadałam za tym filmem. Ale owszem, momentami jest śmieszny i całkiem przyjemnie się go ogląda w trakcie trawienia świątecznych przysmaków. 7/10
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości