![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
a więc :d
Juno - calkiem dobrze mi sie ogladało, chociaz moi bracia mniej wiecej w polowie filmu zaczeli narzekac na lekka nude i rutyne ;p cóz, jestem zawiedziona, ze wątek Marca nie zostal jakos rozwiniety...a raczej dokonczony jakos ciekawiej ![]() ![]() zadnych przesłodzonych zakonczen, chociaz do rzeczywistosci polskiej nastolatki tez mi nie pasuje ;P i obawiam sie, ze niezbytnie to bedzie pouczenie i ostrzezenie dla takowej ;D ale moze nie takie bylo zalozenie tego filmu ![]() dla mnie niezły, nie nudzilam sie, daje 7/10 Fracture (słaby piunkt) - aaaaach, w końcu dorwałam ![]() Hopkins mi swietnie pasowal do swojej roli - jego twarz, mimika, doskonaly 'czarny charakter' ;P Gosling też się spisał ;] chociaz wole go np w 'stay'. młody, przystojny prawnik...do tego zna sie na rzeczy ![]() dobry, nie zaluje spedzonego przed tv czasu ale nie wiem czy tak by mi sie spodobal bez tej naprawde dobrej obsady ![]() nie ma jednak co gdybac ![]() American Pie 6 - nie bede sie rozwlekac ![]() ![]() ![]() ![]() Szalony Weekend - hem, cos pokroju American Pie ![]() ![]() ![]() Mgła - jestem jakies dwie godziny po seansie ;p jeszcze na swiezo ![]() nie lubie filmow, w ktorych leje sie kre a nogi latają kilogramami xD a takie mialam wyobrazenie o tym filmie ![]() w koncu jakos jednak uleglam namowom. grono ogladajacych? niestety w kolo mnie same małolaty, ktore nie potrafią zachowac sie w kinie. myslalam, ze zrobie im krzywde xD koszmar. ale wracajac do samego filmu...nie znam sie na takich produkcjach, bo sie ich boje ![]() ![]() pewien wątek skojarzyl mi sie z ostatnio ogladanym 'czarownice z salem' ![]() za to zakonczenie... ehhhh...nie dla mnie. chociaz zapewne niektorym moze sie spodobac, byc moze wiekszosci ;p nie jestyem znawca gatunku, ale mi sie nawet podobalo. niezbyt drastycznie ;D 7/10
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
"Odważna" (The Brave One; 2007)
Erica Bain, prowadząca własny program w nowojorskim radiu, wiedzie wspaniałe życie u boku ukochanego mężczyzny. Jednak traci to wszystko na skutek brutalnego napadu, w którym jej narzeczony ginie, ona sama zaś zostaje ciężko ranna. Kobieta nie może zapomnieć o tej tragedii, dlatego też każdej nocy krąży ulicami miasta, podążając śladem sprawców zbrodni i szukając zemsty. Ciężki dramat psychologiczny. Praktycznie cały czas trzyma w napięciu. Opowieść o tym, jak strata ukochanej osoby może wpłynąć na człowieka… I pokazuje, jak zwykły spacer z psem może zamienić się w koszmar. Mnie zmusił do myślenia o życiu i miłości. Na pewno nie jest to film do oglądnięcia dla rozrywki i odprężenia się. Mi bardzo się podobał i gorąco polecam! Gra Jodie Foster jak zawsze na medal ![]() Nika0503 – do filmów tanecznych dorzucę jeszcze "Rewanż" (You Got Served; 2004), no i "W rytmie hip-hopu 2" (Save the Last Dance 2; 2006). |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
BLAIR WITCH PROJECT z poczatku nudnawy bo to w koncu dokument ale po rozkreceniu zapiera dech w piersiach, serce walilo jak oszalale, przerazajace zakonczenie, ciekawa jestem tylko, czy to faktycznie prawda..
9/10 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Dzisaj oglądnęłam Eurotrip
uważam że jest on kolejnym dziełem wytwórni „Dream Works”, twórców między innymi znanej wszystkim chyba na świecie bajki „Shrek”. dzięki za polenie mi tego filmu |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
27 sukienek.
kolejna komedia romantyczna z serii na leniwe niedzielne/świąteczne popołudnie. ogląda się to to nawet przyjemnie, choć większych zachwytów nie wzbudza. jak zwykle przewidywalna aż do bólu, ale to typowe ![]() mimo wszystko film całkiem, całkiem 6,5/10
#251 |
Zakorzenienie
|
Skończyłam oglądać film Czekolada Chocolat (2000)
Cóż moge napisać...film mi się podobał, miły, ciepły i przyjemny ![]() Poprawia nastrój tak jak i czekolada ![]() Najbardziej urzekła mnie w filmie rola Johnnego Deppa. ![]() Pewna kobieta samotnie wychowująca córke przeprowadza się do małego miasteczka gdzie otwiera sklep z czekoladą. Burmistrz miasta nie chce sie z tym pogodzić uważając ze jedzenie słodkości w post to wielki grzech. Próbuje doprowadzić do zamknięcia sklepu. Czy mu się to uda...zobaczcie sami ![]() Ocena 7/10
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
Once - w zasadzie to nie mam konkretnego zdania, ot taki sobie film, momentami nudny ale dosc krotki, wedlug mnie taaki sobie, nie zachwyca, ale tez nie jest taki znowu najgorszy dalabym 4/10
#253 |
Zakorzenienie
|
Wszystko będzie dobrze piękny film i bardzo mi się spodobał. 10/10
Nic śmiesznego Plusy za ironię,fabułę.Minus za delikatne przekombinowanie końca. 8/10
#254 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Helikopter w ogniu - 9/10 Siedziałam wbita w fotel z szeroko otwartymi oczami i nie mogłam oderwać wzroku od monitora. Świetnie zrobiony film pokazujący trudy walki. Oglądając go jesteśmy w stanie poczuć, jak tam naprawdę było.
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś czytałam,że jednak w tym filmie jest troche prawdy
![]() Ale to pewnie bujdy... ![]()
![]() |
#256 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
i Jak każdy film, tak i w przypadku tego chciano żeby się dobrze wypromował, dlatego od samego początku wmawiano ludziom, że jest to prawdziwy materiał trójki zaginionych studentów.
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Into the wild - Film, z którego aż tchnie wolnością i nieskrępowaniem. Historia młodego człowieka,który nie mogąc znieść hipokryzji i.. hmmm.... właściwie ogólnego porządku świata, wyrusza w samotną podróż. Porzuca samochód, pali pieniądze i kieruje się w stronę Alaski. Jedno z głównych przesłań - Szczęście ma wtedy wartość gdy można się nim dzielić. Film opowiada prawdziwą historię Christophera McCandlessa. Dodatkowo dobry soundtrack.
Z czystym sumieniem - polecam.
#258 |
Wtajemniczenie
|
The Mist - Mgla wlasnie skonczylam ogladac. Z poczatku myslalam, ze to kolejny glupi pseudo horror, gdzie krew sie leje strumieniami, konczycy sa pourywane itp.
Jednak wraz ze zblizajacym sie koncem filmu byl tak wzruszajacy, ze az sie poplakalam. Ryczalam strasznie. Ogolne wrazenie to 8/10. Taka wysoka ocena ze wzgledu na strasznie wzruszajacy koniec (przynajmniej wg mnie). |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Konto usunięte
|
Komora - właśnie skończył się na TVNie. Dający do myślenia - poruszony został temat, dość trudny, kary śmierci. Spodziewałam się innego zakończenia. Podobał mi się, lubię takie trudniejsze filmy, temu dam 9/10, bo jednak czegoś mi brakowało (i nie chodzi mi o zakończenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Wtajemniczenie
|
Rozstania i Powroty - bardzo mi sie podobal film, ogolne wrazeni ebardzo dobre, bardzo lubie Juda Lawa, Juliette Binoche zreszta tez wiec pewnie to tez troche podwyzsza ogolne wrazenie o filmie, ciekawy scenariusz, calkiem dobrze przedstawiona roznica 2 roznych swiatow, 8/10
#261 |
Zadomowienie
|
Muszę się z Wami czym podzielić. Właśnie skończyłam oglądać duński flm "Jabłka Adama" z 2005 r. Obejrzałam COŚ takiego, że postanowiłam wejść specjalnie na wizaż o tej porze by o tym Wam napisać
![]() Kino genialne, fenomenalne, takich perełek warto szukać wśród zalewu tandety i przeciętności. To historia neonazisty Adama, który trafia na parafię pastora Ivana. Ivan uważa, że wszystkie nieszczęścia, które spadają na niego to zasługa szatana i niczym Hiob przyjmuje od losu kolejne baty, co irytuje z kolei Adama. Film momentami porusza i zmusza do płaczu, by za chwile zaskoczyć i rozbawić widza, niesamowicIe zaskakuje. Czyste emocje, zmusza do zastanowienia. Zbałamucił mnie reżyser totalnie. Absolutne 10/10/!!!! Dawno czegoś takiego nie widziałam, polecam każdej z Was, bo to prawdziwy RARYTAS ![]()
#262 |
Raczkowanie
|
10 000 BC-kumpel wyciagnal mnie na to do kina,za dużo się po tym filmie nie spodziewałam ale miałam cichą nadzieje że bedzzie to przynajmniej coś w stylu Apocalypto,no i niestety się zawiodłam,troche za wiele na raz jak na jeden film-mamuty,inkowie,bogowie,lu dzie z czymś co wyglądało jak ul na głowach,szablastozebne tygrysy,no i oczywiście wielka miłośc,po obejrzeniu tego filmu trzeba dojść do wniosku że neolit to była bardzo romantyczna epoka,żaby czerpać przynajmniej minimalna przyjemność z oglądania radze wyłączyć logiczzne myślenie 3/10
Persepolis-chyba za bardzo nie trzeba go przedstawiać bo było o nim głośno ostatnio,poprostu cudowny-zabawny,z przesłaniem,inny,prosta ale bardzo fajna animacja,nie wiem jak mogli go w końcu nie zakwalifikowac do oscara ![]() Siódma pieczęć-hmmm...poprostu Bergman nic dodać niż ująć,ale akurat nie jestem jakąś jego wielką fanką,film jest czarno biały co działa tu akurat na korzyść,ładne zdjęcia,denerwował mnie natrętny symbolizm,ale rozumiem że niektórym może się ten film podobać może to jest arcydzieło...ale jak dla mnie dosyć nudne arcydzieło jak włączyli światło to więszośc osób na sali przeciągało się i próbowało ukryć ziewanie...podsłuchiwałam potem co inni o nim mówili to najczęściej padały słowa typu"inny","specyficzny", "interesująy punkt widzenia" itp. ale to chyba dlatego że mało kto by się przyznał że kompletnie nie zrozumiał o co chodzi...jednak myśle ze warto obejrzeć i wyrobic sobie swoje zdanie,bo to w koncu klasyk ,powiedzmy 7/10 no i jeszcze Malowany Welon-świetny,na końcówce się poryczałam,dla samego Edwarda Northona warto obejrzeć no i fantastycznie zagrał Toby Jones,poprostu majstersztyk,...9/10
#263 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
"Wiek namiętności" - 6.5/10
Fajna gra aktorska, ładne zdjęcia i krajobrazy. Dobrze się ogląda, film do "popłakania sobie". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Rozeznanie
|
'W rytmie hip hopu 2' - pierwsza część zdecydowanie lepsza. Kolejny raz sprawdza się powiedzenie, że sequel zazwyczaj nie wychodzi tak dobrze jak poprzednia część. Poza tym osobiście nie przepadam za zmianą odtwórczyni głównej roli w drugiej części filmu (dopiero po kilku minutach oglądania zorientowałam się, że to jednak kontynuacja, bo cały czas myślałam, że to opowieść o jakiejś koleżance tej dziewczyny z pierwszej części..). Końcówka trochę uratowała moją ocenę tego filmu, no i oczywiście fajna muzyka. Taniec nawet nawet, ale ogółem - i tak pierwsza część lepsza
![]()
#266 |
BAN stały
|
madagaskar, jakie fajne te lemury
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Tak. Oglądany po raz 4. i za każdym razem bawi tak samo.
Lemury i pingwiny rządzą ![]() No po prostu lodzio miodzio Panowie, looodzio miodzio ![]()
![]() |
#268 |
BAN stały
|
super
![]() ![]() a pioseneczka po polskiemu bardziej mi leży ^^ http://pl.youtube.com/watch?v=S0W20WT-mtA |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Ooo pingwiny gniotą
![]() ![]()
#270 |
Zakorzenienie
|
"27 sukienek"
Jak każy film tego rodzaju - ani specjalnie ambitny, ani specjalnie śmieszny. Ot, zwykła komedia romantyczna z jakimśtam morałem i happy endem. Jak się nie ma nic lepszego pod ręką, to może być. 6/10 "Madagaskar" wyżej wspomniany. Jakoś nigdy nie przepadałam za tym filmem. Ale owszem, momentami jest śmieszny i całkiem przyjemnie się go ogląda w trakcie trawienia świątecznych przysmaków. 7/10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.