|
|
#241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
Cytat:
Znieczulica u niektórych kobiet tez mnie dziwi. Za mną kiedyś szły dwie takie i rozprawiały o kobietach w ciąży pracujących w ich firmach. Rozmowa wyglądała mniej więcej tak: Zachodzą w ciążę i nic ich nie obchodzi, mnożą sie i żeby to jedna, nie - całe stada kobiet w ciązy. Szok! Cytat:
Proszę o namiary na taka listę, bo jeszcze nie ma mnie w takim zestawieniu ![]() Cytat:
Zacnie duży brzusio, ale kształtny i pięknie ubrany. Te kilogramy zdecydowanie mieszczą sie w tym bębenku i biuście też sporo kg się mieści Gratuluję, wyglądasz bardzo ładnie.Cytat:
Gratuluję córeczki. Duża babka ![]() Cytat:
Wiercenie zaczęłam czuć w 17 tyg i to bardzo wyraźnie, ale to moja druga ciąża, więc może byc inaczej niż przy pierwszej. W pierwszej poczułam jakie dwa tyg. później. |
|||||
|
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
izzi no nie bądź taka! daj w końcu znać czy mamy gratulować!!!!
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Hajjj laski
![]() Agnes- no cudownie słyszeć takie dobre wiadomości!!! Gratulacje dodatkowych kilogramów ![]() Magflieg- super! hehe dziewczyny rządzą a może zdradzisz nam cóż Ty takiego jesz że tak wspaniale córcia rośnie Ci w brzuszku??? Fajnie mieć taką pewność że dziecku nic nie brakuje do prawidłowego i tak szybkiego rozwoju ![]() Przede wszystkim muszę napisać że jestem zachwycona zdjęciami brzuszkowymi!!! Agnes - pięknie wyglądasz i masz bardzo fajną bluzeczkę!!! Goga - hehe no bębenek jak malowanie! Normalnie sweeet!!! A ile masz teraz w talii? GoniaJ - ja poczułam tak naprawdę dopiero 2 tygodnie temu więc ok 21 tyg. Ale jak widać z wypowiedzi dziewczyn to sprawa indywidualna ![]() Iwa - na wzdęcia wiem że można brać espumisan a takich naturalnych sposobów to raczej nie znam ![]() Jaroszaniu - już bliżej niż dalej ... zauważ że czas jakoś mija coraz szybciej teraz No chyba że to tylko ja mam takie wrażenieDziewczynki, bardzo Wam dziękuję za trzymanie kciuków. Niestety nie udało mi się zdać chociaż miałam fajnego egzaminatora (takiego starszego gościa) i normalnie tak mu było przykro że musiał mi nie zaliczyć tego egzaminu że w końcu to ja go pocieszałam ![]() Placyk zrobiłam ekspresowo i bardzo zgrabnie i jak pojechałam na miasto to po paru skrzyżowaniach kazał mi skręcić w lewo w jakąś uliczkę i tam czekała na mnie zasadzka bo akurat była taka zatoczka parkingowa po prawej i tuż obok wyjazd z uliczki równorzędnej no i stał sobie pan samochodem i ja mu nie ustąpiłam pierwszeństwa bo myślałam że to wyjazd z tego parkingu... No ale cóż, pierwsze koty za płoty jak to się mawia Egzaminator mnie bardzo pochwalił że mnóstwo manewrów wykonałam poprawnie i był bardzo zadowolony no i nie mógł przeboleć tego mojego błędu ale to nic ... trudno Następny termin mam na 8 lipca Tak łatwo sie nie poddam \Buziaki!
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystke laseczki!!
Jakie sliczne brzusie sie nam tutaj wysypuja ![]() Gratuluje zdrowych dzieciaczkow i synka Kasi. Wlasnie wrocilam z wycieczki ze znajomymi. TZ w pracy ale my z Amelcia sie wypuscilysmy i odpoczelysmy w sloneczku. Dzisiaj jak tak sobie siedzialam w ogrodku i czulam jak sie moja dziewusia rusza popatrzylam na brzuch i normalnie widzialam jak sie rusza i podkakuje. Poza tym teraz czuje ja juz w okolicach pepka a nawet wyzejm wiec to taka nowosc ode mnie bo dotychczas czulam ja ponizej pepka i w podbrzuszu. A to chyba znak ze rosnie i mamusie rozpycha. a wy gdzie swoje dzieciny czujecie? |
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki super brzucholki
![]() A już Liatris wymiatasz Jaki duży i kształtny... Mój jest taki jakby niżej ułożony i już nie tak fajnie wygląda... Z tym, że ja jestem w 18 tygodniu![]() Magflieg, jaka duża dziewuszka śliczności będzie napewno!Aha, dziewczynki powiedzcie jak to jest u Was z tym kopaniem? Bo mnie dzidzia zaczęła kopać tak tydzień temu. No i super tyle radości, ale też zmartwienia ![]() Najpierw dzidza kopała prawie bez przerwy przez 3 dni... taka była ruchliwa ![]() a później dwa dni przerwy Ja już się w takich momentach załamuję, bo miałam trochę problemów i nerwy mnie zżerają... A później znów kopniak i happy...Ale nerwów się najem Wszyscy mi tłumaczą, że dziecko jest jeszcze malutkie i kiedy inaczej się ułoży to poprostu jeszcze nie czuję, ale się martwię, bo jak inaczej???
Wiosennie i calineczkowo zapraszamy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501801&page=4 Papierki: http://https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=280191 Decoupage: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=261362 |
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
ja słyszałam, że ruchy są regularne dopiero od 30 tc i wtedy jeżeli ich się nie odczuwa w ciągu dnia to można się martwić, ale z autopsji tego nie wiem tylko ze słyszenia
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
dajanka mi tez sie zdarzaja mniej aktywne dni a potem jak poczuje ruch to az sie wzruszam
![]() izzi rzeczywiscie czas leci szybciej, ale blizej do porodu = blizej do sesji niestety co do egzaminu - jak pan Cie chwalil to tlylko sie cieszyc, nastepnym razem na pewno juz pojdzie gladko.
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
No to glowa do gory IZZI nastepnym razem bedzie dobrze... zobaczysz
![]() Wedlug tego co mowicie to ja chyba czuje juz babelka bo mam takie smieszne "motylki" w brzuszku. Jakby mi sie cos smiesznie przelewalo w brzuszku ale inne niz te jelitowe sprawy. Czesto gesto zdarza sie to wieczorkiem lub jak sie poloze na pleckach zeby sie zrelaksowac.
|
#250 |
|
Rozeznanie
|
Izzi ze ten samochód akurat musiał stamtąd wyjezdzać.
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry dziewczynki, ja powolij ukladam sie do snu, chcialam wam pokazac jakie dzis male zakupki zrobilam babelkowi. Moje pierwsze i narazie chyba ostatnie bede musiala poczekac na wiesci czy jest to dziewusia czy chlopczyk...
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za gratulacje
Co jem Izzi? No właśnie w przeciwności do pierwszej ciąży troszkę mniej zdrowo tzn mam np witaminy zapisane ale ciagle o nich zapominam. ogólnie faktem jest ze na codzień raczej odżywiam się w miare zdrowo jakies razowce zamist smietan jogurty itp bo nie lubie. ALe to pewnie wieczorne lody i czekoladki tak pasą mała a mój mąż mówi ze teraz robię wszytsko zeby zamiast we mnie poszło w maludę. Bo w pierwszej ciaży przytyłam ponad 30 kg i teraz staram sie pilnowac chodze na basen itp - dobra i tak niewiele to daje heheh. ALe po poierwszej ciazy tez przez niecały rok to wszystko zgubiłam bez zadnych wysiłków wię cjakos specjalnie sie nie przejmuje I wszytskim które martwię się o kg - jak bedziemy karmić piersią i zaliczymy maratony przy maluszku to nic z nas nie zostanie![]() Zyczę pieknego słońca WAm bo u mnie cudnie świeci i pachnie bzami ach...
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki z rana!
Anah, u nas listą mamuś zajmuje się Taurus_ek, z tym że ostatnio rzadko się tutaj pojawia. Izzi następnym razem napewno się uda, szkoda tylko, że termin taki odległy... GoniaJ gratuluję nieśmiałych ruchów, myślę, że już niedługo rozkręcą się na całego. A ciuszki słodziutkie. |
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Czeeeeeść
![]() Goga - no wymiary masz super ![]() GoniaJ - to na bank maluszek się uaktywnił! Podobno właśnie takie ,,motylki w brzuszku" to już to! Śliczne te ciuszki!!! Oj aż mi narobiłaś ochoty na takie zakupy ![]() Dziewczyny zapisujcie sobie kiedy poczułyście pierwsze ruchy bo mnie np. położna o to pytała na wizycie ![]() Magflieg - racja 100% Nie ma co się przejmować wagą bo i tak dziecko nam zrobi ,,szkołę przetrwania" i będziemy jeszcze chudsze niż przed ciążą ![]() Kochane, no niestety w W-wie są takie beznadziejne terminy oczekiwania na egzamin praktyczny Ale napiszę podanie o przyspieszenie tego terminu nic mnie to nie kosztuje a może akurat się coś wolnego znajdzie ![]() Troszkę jestem przybita tym niezdaniem ale mam zamiar poprawić sobie humor zakupem kwiatków i upiększaniem mojego balkonu w weekend ![]() Buziak!
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Izzi
|
|
|
|
#256 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny trochę mnie to niepokoi, że mam aż taki bęben
, chociaż Goguś144 jesteś niedaleko za mną . Stwierdziłam, że nie będę szła na to usg 2d teraz tylko od razu pójdę na 4D, też ze względu na tż. Bo na tą wizytę z 2D nie mógłby się wyrwać z pracy, a chciałabym żeby był przy tym. Izzi i tak poszło Ci świetnie, oby tylko udało się jakiś bliższy termin wykombinować. Zdradź mi czy Tobie się jeszcze chce tak po godzinach nad projektami siedzieć. Bo mi się już nawet tak nie chce pracować. Najchętniej bym szykowała już pokoik albo stroiła balkon w kwiaty. Najgorsze jest to, że mam określone terminy a nie mogę się zmusić Gonia ciuszki słodkie i takie milusie. Dzidzia już Cię tam po cichu podkopuje Magflieg gratuluję Ewelinki . Twój małż powinien być dumny. Ilu mężczyzn marzy żeby otaczały go kobiety ? A on będzie miał aż trzy.Które to ostatnio tak prawiły o arbuzach????? Przyznać się. Ledwo siedzę tak się nimi obżarłam. A mój tż, to w 7 niebie. Wykorzystuje moje zachcianki i sam się raczy ile się da. Dzisiaj dziewczyny robię sernik na zimno, na spodzie biszkoptowym z galaretką polaną na brzoskwinie |
|
|
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj wybralam sie na kabaret Paranienormalnych i K. pod wyrwigroszem. Naśmiałam się nieźle, co prawda przy skeczach tych pierwszych. Tylko miałam wyrzuty sumienia, bo momentami było trochę głośno i czy to maluchowi nie zaszkodziło.
|
|
|
|
#258 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochanie Już mi raźniej ![]() Cytat:
W domku jakoś idę siłą rozpędu z tymi projektami, zresztą to są takie małe rozbudowy , projekcik robię w tydzień , oddaję go i mam z nim święty spokój ... i zaczynam następny ![]() Marzę o weekendzie i grzebaniu łopatką w skrzynce z kwiatkami ![]() A za ten Twój sernik to normalnie zabić bym się dała!!! Ojjj chyba dziś u mnie też się nie obędzie bez takiego rarytasu
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
A ja dla odmiany piekę croissanty
![]() Chciałam kupic, ale najbliższe we wrocławiu, a jakos teraz wole zielona trawkę niz tłoczne miasto. Dlatego zabrałam sie za nie sama, ciekawe czy wyjdą - robie je po raz pierwszy i jak zwykle przepis biorę z przymrużeniem oka. Wczoraj wymysliłam sobie ze doczyszcze panele, tak na spokojnie, jak bede czuła ze cos nie tak to dam spokój. Zrobiłam sobie wygodna podkładke pod siedzenie i dzien powolutku mi zlecial. panele czysciutkie, ja nie zmeczona, zadowolona z siebie... do wieczora... wieczorem rozbolała mnie miednica i tak trzyma do tej pory ... echhh
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
izzi - jesli Cie to pocieszy to ja do tej pory nawet nie zabrałam sie za robienie prawa jazdy, a przydałoby sie baaardzo... wiec to wszystko jeszcze przede mną
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
hehe dziewczyny ten sernik na zimno to jawna prowokacja
A cóż to croissanty? Właśnie się umówiłam do Pasiecznego na usg 4d. Myślałam, że uda się wcześniej niż miałam wizytę na to 2d (13.05), niestety dzień po. Zaśpiewali 200 zł. Żabulka też tyle płaciłaś u niego? |
|
|
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
Byłam właśnie w szpitalu u koleżanki która urodziła śliczną córeczkę.Niestety pech chciał że przechodziłam koło porodówki a tam jakaś kobitka krzyczała z bólu wniebogłosy.Mówię wam jescze w życiu nie słyszałam żeby ktoś tak krzyczał
ale się zestrachałam
|
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
najprosciej mowiac, rogaliki z ciasta, ni to drozdzowego obrobionego jak francuskie
![]() Koniec kónców, po moich modyfikacjach przepisu, nie wyszedł efekt porządany - dałam zdroworozsadkowo o połowe mniej tłuszczu niż było w przepisie... no i nie wygladają jak te prawdziwe, za to sa o połowe mniej tłuste .
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Liatris a czym ty się martwisz?? Piękny masz bębenek! Mnie rozczulił i sama bym już taki chciała.
Ja też uwmówiłam się na usg 3d no ale tydzień temu patrzyłam na bąbla, więc wytrzymam jeszcze 18dni. Później usg dopiero w połowie lipca, ahhhh jak ja wytrzymam...Byłam u fryzjera i wyszłam praktycznie taka jak weszłam... W sumie to też i moja wina, bo zapuszczam włosy i szczególnie grzywkę, więc poprosiłam, żeby kobieta za bardzo nie szalała, tylko podcieła trochę, aby się lepiej układały. No to podcięła chyba z 1 cm, kasę zgarnęła, a ja dalej wyglądam jak wyglądałam, czyli w dalszym ciągu niezadowolona z siebie. I już siedzę w związanych włosach, żeby się nie denerwować. A miałam sobie poprawić tym humor. No cóż, nie udało się. Aha i jeszcze supermenka anuha zakupiła zgrzewkę wody, złapała w jedną rękę, resztę zakupów w drugą, a teraz bęben boli... która skopie dupsko??? I znowu kulinarne kuszenie na wątku... Ja wam dam! Moja waga coś się chyba ostatnio popsuła, bo coś za dużo zaczyna pokazywać
|
|
|
|
#267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale z Ciebie nie dobra dziewczynka-wody mineralnej sie zachcialo???!!!! i jeszcze w jednej rece nosic zgrzewke oj nie dobra nie dobra.... ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi sie tez czasem wydaje ze jest tak jak dawniej i cos zrobie a potem mnie boli i sie pukam głupia w czoło po co mi to. No ale cóż jak moj TZ tak sie rozleniwił odkod siedze na zwolnieniu ze juz nawet naczyn do zmywarki nie wsadzi ani nie wyciagnie. Nie wspominajac o tym ze jak wyrzuci smieci łaskawie to nowego worka juz nie załozy do kubła.
|
|
#270 |
|
Rozeznanie
|
Kasiek cos mi sie wydaje ze po tych naszych bacikach to anuhaaa długo usiasc nie bedzie mogła.
![]() ![]() Niemal rownoczesnie na nia napadłysmy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

. Zastanawiam się ile z tego waży dziecko.
Gratuluję, wyglądasz bardzo ładnie.
to wyjasnia nocne wedrowki do WC

tzn mam np witaminy zapisane ale ciagle o nich zapominam. ogólnie faktem jest ze na codzień raczej odżywiam się w miare zdrowo jakies razowce zamist smietan jogurty itp bo nie lubie. ALe to pewnie wieczorne lody i czekoladki tak pasą mała
. Stwierdziłam, że nie będę szła na to usg 2d teraz tylko od razu pójdę na 4D, też ze względu na tż. Bo na tą wizytę z 2D nie mógłby się wyrwać z pracy, a chciałabym żeby był przy tym.
Ojjj chyba dziś u mnie też się nie obędzie bez takiego rarytasu
1 cs