![]() |
#241 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Adopcja - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() Ja widziałam jak zostal adoptowany 2 miesięczny chłopiec. Cudowny widok.. rodzice łzy w oczach, tato cały się telepał z przyjęcia, mama taka przejęta, (chyba miała ochote skakać z radości ![]() ![]() ![]() ![]() Jak patrzyłam, to sama miałam łyz w ocach ![]()
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi Karotko, w jakim wieku są rodzice? Bo u nas w grupie my jesteśmy najmłodszą parą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
Ci którzy adopowali tego chłopczyka mieli ok. 30 lat.
![]()
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Czyli tak jak my. Bo jak się spotykaliśmy z rodzinami czekającymi na dzidziusia to wszyscy mieli prawie 40-tkę na karku. I tacy poważni...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Wtajemniczenie
|
Przebrnęłam przez watek jako tako i pozwoliłam sobie coś napisać.
To co mnie z Wami łączy to wielkie pragnienie dziecka, uczucie pustki a czasami zazdrości patrząc na innych. Moja historia jest inna, bo ja nie uczestniczę w procedurze adopcyjnej, ale życie mnie nauczyło że nigdy nic nie wiadomo. Swoje pierwsze dziecko urodziłam chore, niepełnosprawne.. i byłam mamą tylko/ aż 9 miesięcy( nie licząc ciązy). Mogłabym tu pisać o mojej tęsknocie za nim o tym jakie to okropne dotknąć nieba i spaść na ziemie.Ale nie o tym chciałam opowiadać.... Zostałam mamą chorego dziecka bo los tak chciał. Z dnia na dzień musiałam się oswoić z sytuacją, zaakceptować, pokochać. Musze przyznac że poznałam zarówno słodki jak i gorzki smak macierzyństwa.. a przecież to nie tak miało być. Podczas ponad pół rocznego pobytu z synkiem w szpitalu poznałam wiele rodziców chorych dzieci. W tym rodziców adopcyjnych. Ja , sceptycznie podchodząca do ludzi, nie wierząca w zwykłą dobroć ludzką i oni. Pokochali i zaadoptowali dziecko- nie zdrowe chore. I wiecie.. widziałam jak taka matka, siedziała pod salą operacyjna gdy jej dziecko miało operowane serduszko. Widziałam te emocje - bardzo dobrze mi znane. Wiedziałam ze się nie różnimy. Ja urodziłam- ona zaadoptowała obydwie kochamy i jesteśmy wstanie stanąć na rzęsach za życie naszych dzieci. Jestem bardzo wdzęczna losowi że mogłam poznać takie rodziny. Bo gdyby mi to ktoś opowiadał to bym nie uwierzyła.. Ach i jeszcze taka mała dygresyjka .. może za dużo złych informacji do nas dociera. Ciagle słyszymy o wyrodnych rodzicach, o biciu, piciu itd. Te informacje są potrzebne wiadomo. Ale dlaczego tak mało się mówi o tych dobrych ludziach? Może mniej by było zdziwionych min i słów "podziwiam Cie ja bym tak nie umiała"
![]() |
![]() |
#246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: Karotko, a z jakiego jesteś województwa? Bo u nas nie ma mowy o tym, żeby odwiedzać jakieś dzieciątko, no ale u nas też maluchy do półtora roku przebywają w pogotowiach rodzinnych. Więc coś takiego jak odwiedziny nie ma miejsca. Chyba, że właśnie dopiero wtedy, gdy już wiadomo, że jest maluch i w sumie jest ten krótki czas pomiędzy wiadomością z ośrodka i pieczą. Ale tak to nie ma czegoś takiego... I ile się u Was czeka na adopcję? Edytowane przez ukrycior Czas edycji: 2008-12-29 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
Wychodze za maz w przyszlym roku, duzo rozmawialam na temat dzieci z moim, zaczelam robic badania rok temu i bardzo sie zmartwilam, o roku wlasnie lecze tarczyce, mam niedoczynnosc i zapalenie tarczycy, okazalao sie, ze nie tylko tarczyca jest moim problemem, mam wysokie inne hormony meskie, nadnerczy itp., i w zwiazku z tym obawiam sie, ze nie bede mogla zajsc w ciaze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://wyborcza.pl/1,76842,5483843,Wybor_Julii.html Jestem z lubelskiego.(a ty?) Nie wiem jakto jest z ta dziewczynką i z przychodzeniem tych adoptycyjnych rodziców bo panie z dzomu dziecka, tez niewiele o tym mówią. A na adopcje, wiem że znajomy moich rodziców czekał 1,5 roku. ale nie wiem jak to konkretnie jest. Nie znam tych spraw od podszewki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karotko, ja kujawsko-pomorskie. I u nas się czeka jakieś 3 lata z hakiem niestety, panie z ośrodka nie pozostawiły nam złudzeń. Ale mimo to, my już czekamy ponad rok, więc jakoś to leci. Edytowane przez ukrycior Czas edycji: 2008-12-29 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Tak niestety mam Hashimoto, teraz robie badania dalej, bo jest obawa, ze mam rowniez zespol policystycznych jajnikow, bardzo sie boje na przyszlosc, i zaluje ze wczesniej nie zaintersowalam sie sprawami hormonalnymi w moim organizmie, ciezko jest tez trafic na dobrego lekarza, w tym roku juz 3 endokrynolog moj, pierwszy przedawkowal mi leki, drugi stwierdzil, ze jesli nie staram sie obecnie o dziecko to nie ma sensu podjac leczenia, teraz prywatnie chodze do pani ginekolog-endokrynolog i widze calkiem inne podejscie do calej sytuacji, oczywiscie gdybym poszla panstwowo to wizyta za min. pol roku-masakra....Pracuje w szkole podstawowej (w ksiegowosci) i w tym roku szkolnym doszlo 15 dzieci z domu dziecka z naszego rejonu, bardzo mi szkoda tych dzieci, zawsze marzylam o licznej rodzinie (przynajmniej 3 ), wiec nawet jesli gdzies w przyszlosci Bog da mi dziecko to i tak bede powaznie myslec o adopcji dziecka. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie wszystko dobrze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Kici kici miau miau
|
Madzia - nie martw sie, najwazniejsze zeby sie leczyc. Polecam ginekologow z poradni nieplodnosci - chyba najbardziej sie nzaja na rzeczy, plus dobry endokrynolog.Znam osoby i z PCO i z Hashimoto i problemami z nadnerczami - maja po 1, 2 dzieci
![]() wiem ze to nie ten wątek ale mysle ze czasami trzeba dodac otuchy i tym starajacym sie o dzidzie w naturalny sposob ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Madziu. polecam www.nasz-bocian.pl, to kopalnia wiedzy, a Twoj problem nie jest tam czyms nieznanym. Dziewczyny Ci chetnie doradzą, a moze poleca jakieś lekarza blisko Twojego miejsca zamieszkania?
U nas było krwawienie, więc panika w szeregach. Narazie ustalo, ale niepkoj pozostal. Słuchajcie, mam taka myśl. Poniewaz u nas czeka sie 4 lata, dla nas ten czas nastapi końcem tego roku. Jesli wszystko dobrze pojdzie i urodzę Antka, to chciałabym odstąpic swoje miejsce w kolejce dziewczynie, której wyszły złe kariotypy, co przekreśla jej szanse na biologiczne dziecko. Jak myslicie? Jest taka możliwość?
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myśl jest świetna. A oni skończyli szkolenie? Myślę, że to kwestia dogadania się w ośrodku. Daj znać co wyszło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Ukrycior, 18 tydzien. Wiesz, dokuczały mi zaparcia i chciałam cos zrobic na silę. Mysle, ze to dlatego. Zachował spokój. Powiedział, ze jego zdaniem krwawienie juz sie kończy, mam leżec i za dwa dni przyjść na kontrole. Na razie jest ok. Zobaczymy, co jutro na usg. Panicznie sie boje, czy mały żyje...
Na razie nie chce jeszcze mówic w ośrodku na wszelki wypadek (tfu tfu). Ale ok marca zadzwonie i umówie sie na rozmowę, bo to nie na telefon. Chociaz obawiam się, ze nie będą sie chcieli zgodzic. Nie, oni dopiero się dowiedzieli, dlatego też tak bardzo się z tym nie spieszę. Łatwiej bedzie mi się rozmawiało, jak bede juz znani w osrodku. Tak sobie wymysliłam. ![]()
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz rację. Niech spokojnie się szkolą, a potem zobaczycie jak będzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Życze Ci byś długo nie musiała czekać na swój skarb ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
he zapraszam na kawkę
![]() Musze zapytać jak ich spotkam teraz znów jestem chora a najczęściej spotykamy sie na spacerkach ![]()
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A spray nazywa się Bioparox. Ohydny w smaku ale działa! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
dzięki miałam w ciąży to cudo chyba znów poproszę
![]() zapraszamy za tak ok tydzień mam nadzieję ![]()
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
![]()
Koniec offa
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Ukryciorku, Patrillę już męczyłam, ale skoro i ty się przyznałaś do mieszkania w Toruniu, to proszę napisz mi, czy twoje osiedle jest fajne? Bo bardzo prawdopodobne, że będę tam mieszkała już w przyszłym roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Przeglądałam ostatnio stronę dot adopcji. Były tam pytania i porady. Kobieta odpowiedziała kilku parom, pytającym się o czas oczekiwania na dziecko, że to bardzo zależy od ośrodka adopcyjnego, ale, że skrajnie może dojść nawet do 3-4 lat. Zdziwiło mnie to, bo ty mówiłaś o trzech latach jako o normie a nie skrajności. To może być tak, że twój ośrodek jest jednym z niewielu takich wolnych? I co zdecydowało o jego wyborze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
ukrycior, ale dlaczego tak długo sie czeka? czy może dlatego, bo maja specyficzne wymagania typu wiek dziecka tak? czy w kujawsko pomorskim jest tak amol dzieci z uregulowana sytuacja prawną
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.