Mój Sposób Na Cellulitis! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-22, 11:20   #241
lolly_girl
BAN stały

Dot.: Mój Sposób Na Cellulitis!

dziewczyny jak długo masujecie się syrenką? bo kupiłam swoją w rossmanie ale nie wiem jak dlugo się nią szorowac pod prysznicem
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 18:43   #242
milkNhoney
Rozeznanie

Wow! brawa dla Autorki za pomysł i entuzjazm ktorym zaraża !!! Nie mam raczej problemu z panem C. , ale chętnie wyprobuję na ujędrnienie. Do tej pory nie poznawałam się z Syreną i Masażerem 3000 Przy najbliższej wizycie w Rossmanie zakupię chyba oba sprzęty, taka szczotka też powinna być, prawda?

Uczę się żyć na nowo. Tym co tu i teraz.

milkNhoney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 20:52   #243
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emfaza1989 Pokaż wiadomość
Wolałabym dostać wypasioną szczotkę samomasującą zamiast Nobla, Noblem to ja raczej Mr C. nie wyszczotkuję ale dziękuję, dziękuję
Nigdy nie wiadomo, może byłoby kolejne epokowe odkrycie?

Nie posiadam masażera 3000 ale jutro nabędę bo niestety cellulit mi się zrobił na udkach, łydkach i ramionach (szczęśliwie widać go dopiero po ściśnięciu skóry, a ten na łydkach i ramiona chyba dopiero powstaje bo trzeba poszukać, ale chcę się świństwa pozbyć jak najszybciej)

Tak więc od jutra zaczynam swoją przygodę z masażerem 3000 (i peelingiem kawowym ) i będę zdawać relację z efektów
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 22:09   #244
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

dziewczyny, a czy ktoras z Was ma naczynka na nogach i uzywa "masazera 3000"? czy nie powoduje ta szczotka większych problemow z naczynkami? Odpiszcie prosze, bo bardzo bym chciala tez sprobowac ale troche sie boje, ze sobie bardziej szkody narobie i popeka mi duzo wiecej naczynek..
Stary 2009-06-22, 22:11   #245
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kochaneczka Pokaż wiadomość
dziewczyny, a czy ktoras z Was ma naczynka na nogach i uzywa "masazera 3000"? czy nie powoduje ta szczotka większych problemow z naczynkami? Odpiszcie prosze, bo bardzo bym chciala tez sprobowac ale troche sie boje, ze sobie bardziej szkody narobie i popeka mi duzo wiecej naczynek..
ponoc powoduje, poczytaj wątek
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 22:22   #246
czarnula2009
Przyczajenie

GG do czarnula2009

Myślę, że nie powinnaś użuwać "Masażera 3000" jak masz popękane naczynka. Ja też ostatnio zauważyłam u siebie ten problem więc raczej ten masaż to nie dla mnie, choć pomysł jest genialny .
czarnula2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 22:24   #247
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

szkoda. cholera;/ chociaz nie mam widocznego cellulitu tylko jak napne miesnie. wiec pewnie kupie zachwalonego eweline zielona tubkę
Stary 2009-06-22, 22:39   #248
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochaneczka Pokaż wiadomość
szkoda. cholera;/ chociaz nie mam widocznego cellulitu tylko jak napne miesnie. wiec pewnie kupie zachwalonego eweline zielona tubkę
mozesz przeciez masowac tylko posladki - tam raczej naczynka nie pekaja

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 22:41   #249
czarnula2009
Przyczajenie

GG do czarnula2009

Może na początek spróbuj skorzystać z delikatniejszych masażerów. Jakiś czas temu były taki masżer w komplecie z żelem na cellulit Eveline.
czarnula2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-30, 10:51   #250
quintesse
BAN stały

Więc zaczynam walkę z moim okropnym towarzyszem Mr. C! Mam go już od dobrych 4 lat. Jest widoczny bez napinania skóry, ale nie jest aż tak, zaawansowany że boli przy dotyku. Po prostu wygląda jakby to delikatnie ująć OCHYDNIE!!! Mam już szczotkę, idę dziś na zakupy, po jakieś balsamy czy kremy, zmieniam też dietę, będę piła więcej wody i ćwiczyłą. Chcę pozbyć się cellulitu na wakacjach, wiem, że wszyscy chcą pozbyć się go na wakacje, ale ja odwrotnie. Wkleję później zdjęcie moich okropnych ud i będę je wklejać systematycznie, mam nadzieje że efekty będą, trzymajcie kciuki
quintesse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 20:44   #251
Merry94
Raczkowanie

Hej! Czytam ten wątek z zaciekawieniem;] całkiem ciekawy sposób ale ja posiadam już sówj! równie skuteczny i chetnie się nim podziele;] sądze iż nie jest to kwestia czy masujemy się szczotką czy czymś innym bo tu chodzi o poprawienie krążenia krwi i limfy. ja posiadam taki przyrządzik jak na zdjeciu znaczy mam takie gumowe kolce bo kółka mam tylko dwa malutki niepozorny przyrząd.... a potrafi wiele! Moje nózki są jędrniejsze, skóra bardziej gładka i ładniej wyglada i Pan C powoli się wyprowadza ;p więc polecam masaże masaże masaże i jeszcze raz masaże! Życzę wszystkim powodzenia w eksmitowaniu pana C;]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg masażer.jpg (8,9 KB, 55 załadowań)
Merry94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 21:07   #252
mila17
Zakorzenienie

uu ja od jutra tez zaczynam szczotkową walkę
mila17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 22:31   #253
carlet
Przyczajenie

Wlasnie przeczytalam caly watek i doszlam do wniosku ze my dziewczyny naprawde ejstesmy stukniete czasami w dobrym tego znaczeniu oczywiscie, no i zaraz lece po ta szczotke i co tam jeszcze ujrze do masowania od ok 3 miesiecy robie po 40 minut aeroby nie az tak systematycznie no ale robie do tego dojda masaze no i mam andzieje ze bede meic piekne cialo.. kiedys :roll eyes:
carlet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 10:35   #254
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

O kurczę Chyba też się zacznę szczotkować...

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Haha, nie zgadniecie... Wyruszyłam do łazienki w poszukiwaniu odpowiedniego sprzętu i fartem zupełnym znalazłam szczotkę (starą, nieużywaną pewnie od lat ) identyczną jak ta, której używała emfaza... Tylko zieloną, a emfazy była niebieska Z elastycznymi "kolcami". Umyłam wodą i mydłem i zamierzam wypróbować
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 15:28   #255
anioleczek25
Rozeznanie

Dziś przeczytałam ten cały wątek i nigdy nawet bym nie wpadła na to aby masować się szczotką do włosów, ale dużo Was zachwala tutaj tę metodę, więc od dzisiaj zaczynam również stosować tę polecaną przez was moje drogie wizażanki metodę, bo mam troszkę cellulitu na udach i pośladkach, choć nie jest on bardzo zaawansowany, ale jednak wolałabym, aby go nie było wogóle. Do tej pory stosowałam peelingi antycellulitowe np. Lirene na zmianę z peelingiem kawowym, a potem nacierałam się preparatami wyszczuplającymi i antycellulitowymi i dawało to efekty, ale nie spektakularne. Od dziś zacznę stosować szczotkę do masażu i zobaczę czy ten sposób będzie przynosił lepsze efekty. Mam jednak takie pytanko odnośnie tego masażu. Czy mogę masować się szczotką po nałożeniu peelingu kawowego czy raczej to nie jest dobry pomysł?

Edytowane przez anioleczek25
Czas edycji: 2009-07-03 o 15:30
anioleczek25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 16:48   #256
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Nie wiem czy peeling kawowy i drapanie szczotki to nie za dużo na raz, możesz spróbować i się przekonać

Ja użyłam chłodzącego serum Eveline, antycellulitowego właśnie. Fajnie to razem działa, bo szczotka rozgrzewa skórę a balsam intensywnie chłodzi.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 18:50   #257
anioleczek25
Rozeznanie

Lexie dzięki za opinię. Jednak sama wypróbowałam niedawno peeling kawowy ze szczotką i musiałam po nałożeniu kawy dać więcej balsamu, bo jak zaczęłam masaż szczotką to było to bolesne doznanie, gdyż szczotka nie ślizgała mi się po ciele, bo więcej miałam kawy na ciele, a za mało balsamu. Potem już było lepiej i nawet dobrze mi szło. Wymasowałam się do czerwoności, a potem wmasowałam preparat antycellulitowy. Już po pierwszym użyciu widzę fajny efekt (choć narazie malutki) i mam zamiar regularnie stosować masaż szczotką z nadzieją, że mi pomoże w pozbyciu się cellulitu.
anioleczek25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-11, 11:57   #258
kalinkii
SPAMER
Nieopłacona reklama

Dotychczas robiłam tylko peeling kawowy i czasem masaże szorstką gąbką pod prysznicem, wcieram też regularnie serum slim extreme 3 d firmy eveline ( taki czerwony,rozgrzewający żel) , ale od dzisiaj zacznę masaże słynną szczotką ;D
Zobaczymy, czy będą jakieś efekty ;-)
kalinkii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-15, 11:03   #259
Gadugabi
Raczkowanie

Brawa dla autorki wątku za kreatywność!
Według mnie to najważniejszy jest solidny i REGULARNY masaż, czy masażerem, czy szczotką do włosów (rzeczywiście absurdalnie to brzmi ). Miejmy nadzieję, że współlokatorka podkradająca szczotkę nie czyta wizażowego forum...
Gadugabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-15, 17:47   #260
Arya90
Zakorzenienie

Skoro tak zachwalacie tą metodę to i ja się skuszę i od dziś będę szczotkować pana C. Walczę z nim a walczę, ale skubany nie chce się poddać. Może jak wyskoczę na niego ze szczotą, to odpuści xD

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-15, 23:07   #261
satoshi
Przyczajenie

Jak Wy to ja też!
satoshi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 08:42   #262
robaczek w trawie
Raczkowanie

kurczę dziewuszki chyba do was dołączę
Bo zostało mi niecałe 2 miesiące do ślubu, a uda i posladki tak nie bardzo wyglądają , mimo ćwiczeń
ale szczotkę zaraz jakąś znajdę i do dzieła!!!
myslicie że 1,5 miesiąca wystarczy? i robicie masaż codziennie, tak?
robaczek w trawie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 11:08   #263
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Cytat:
Napisane przez robaczek w trawie Pokaż wiadomość
kurczę dziewuszki chyba do was dołączę
Bo zostało mi niecałe 2 miesiące do ślubu, a uda i posladki tak nie bardzo wyglądają , mimo ćwiczeń
ale szczotkę zaraz jakąś znajdę i do dzieła!!!
myslicie że 1,5 miesiąca wystarczy? i robicie masaż codziennie, tak?
Pocieszam...Na ślubie masz długą suknie więc C. nie będzie widać
Ale za 2 miesiące przy odpoewiedniej diecie i ćwczeniach dasz rade...
Gorzej ze mną mma 2 miesiące do wakacji i 3 cm z talii do zrzucenia plus pozbycie się C.... Życze sobie powodzenia

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 11:17   #264
ola090492
Raczkowanie

Ja zaczęłam masaż szczotką od wczoraj. Stosuję peeling kawowy i papkę ale ze zmniejszoną ilością imbiru i cynamonu aby zapobiec pękaniu naczynek i powiem zapowiada się nieźle. Wcześniej tez stosowałam peeling kawowy i powiem ze efekty były spektakularne. Ale się trochę zapuściłam. Jestem szczupłą osobą ale cellulit mam i chcę się go pozbyć.

Dodatkowo ćwiczę: jazda rowerem, ćwiczenia rano, duuużo wody.

Odezwę się jak juz będzie widać efekty.
ola090492 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 22:14   #265
ola090492
Raczkowanie

Mam jeszcze pytanie po jakim czasie zauważalne był jakiekolwiek efekty?
Stary 2009-08-30, 23:01   #266
kamila27b
Raczkowanie

Ja stosuję już taki masaż od miesiąca, codziennie wieczorem i efektów zero. ZERO ! Nie wiem co mam począć. To cholerstwo mnie irytuje!! Nie wiem, czy przyczyną są jakieś błędy które popełniam? Nie masuję się pod wodą, tylko normalnie tak na sucho, codziennie wieczorem dzień w dzień,systematycznie. Już nawet bólu nie czuję a efektów no żadnych! Masuję jednak nie koliście, tylko "czeszę" uda i pośladki od dołu do góry. Nie mogę patrzeć na ten cellulit ! Mam dopiero 17 lat, chuda jestem jak szkapa a to cholerstwo wygląda jak u 50 latki ;/// Nie mówiąc o meega rozstępach, też nie wiem jakim cudem utworzyły się na kimś tak chudym jak ja (co najgorsze są już perłowe więc żeby zacząć się ich pozbywać mogę sobie powiedzieć - no chyba nie,za późno!) Nie ma u mnie w domu żadnych antycellulitowych kremów, balsamów. Przed snem zawsze "czeszę" te uda, pośladki. Wczoraj obejrzałam w lustrze cały mój tył, by srawdzić jakie są rezultaty. PAtrzę i widzę, że Mr C. nadal jest !! POMOCYY !!! Co ja mam robic ?!

http://www.mojeciuchy.pl/u/kamilab/

lub

http://szafa.pl/profil/kamila27b

Zobacz, być może któryś z moich ciuszków Ci się spodoba.
W swoich ofertach posiadam głównie NOWE
ubrania, torby,kurtki.

ZAPRASZAM!

Edytowane przez kamila27b
Czas edycji: 2009-08-31 o 10:45
kamila27b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 08:56   #267
kaaachnaa
Przyczajenie

to chyba genetyczne. ja tez kiedy byłam chuda i wysportowana już gomiałam. a teraz gdy przytyłam to wogóle... Odchudzam się teraz przez diete i ćwiczenia i mam cichą nadzieje na lekka poprawę. moz i zacznę się masować choć kiedyś chodziłam na rolletik i dupa blada. efektów wcale.
jestem świeża wizażanką i mam pytanie jak poszukac kosmetyków np. na cellulit które maja najwięcej dobrych opinii? szukam i szukam i znaleźć niemogę.
kaaachnaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 09:28   #268
mmm87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaachnaa Pokaż wiadomość
to chyba genetyczne. ja tez kiedy byłam chuda i wysportowana już gomiałam. a teraz gdy przytyłam to wogóle... Odchudzam się teraz przez diete i ćwiczenia i mam cichą nadzieje na lekka poprawę. moz i zacznę się masować choć kiedyś chodziłam na rolletik i dupa blada. efektów wcale.
jestem świeża wizażanką i mam pytanie jak poszukac kosmetyków np. na cellulit które maja najwięcej dobrych opinii? szukam i szukam i znaleźć niemogę.
Wejdź w Kosmetyk Wszech Czasów, wybierz kategorię Pielęgnacja ciała - Antycellulitowe, wyszczuplające, rozstępy i posortuj listę malejąco według średniej ocen
mmm87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 17:55   #269
natasza1
Przyczajenie

Na celullit jedynym dla mnie skutecznym rozwiązaniem jest kawa ;-) tzn. miesza się ze dwie łyżki kawy , łyżkę cynamonu i trochę soli do tego dolewa się jakikolwiek żel pod prysznic, tak aby powstała masa, ktorą należy wetrzeć w miejsca gdzie znajduje się skorka pomarańczowa tzn. celullit. Po wsmarowaniu masy w ciało należy spłukać się letnią wodą. Efekt gwarantowany !! Ciała bardzo wygładzone, już po dwoch, trzech zabiegach widać efekt... Probowalam już rożnych sposobów, kosmetyki, ćwiczenia itp. - bez efaktu. Spróbujcie tego. Pozdrawiam.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Dotatkowo taką wtartą masę kawową można na sobie obwinąć folią spożyczą lub streczem i pozostawić na 20 min. - efekt jeszcze lepszy. Tylko nieprzesadzać z tym zabiegiem trzy razy w tygodniu po 20min z folią - Polecam ;-)
natasza1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-04, 20:24   #270
podusia
Rozeznanie

Ja niestety mam skłonność do C. w genach po mamie. Mama ma dosyc spory, ja mam juz taki że nie muszę ugniatac skóry a na udach są takie nierównośc, jak ścisnę to pomarańcz jak regularnie stosowałam gabkę syrenke i masaż robiłam a potem chociażby zwykłym balsamem smarowałam to było nawet ok, ale się zapuściłam i sa efekty na moich udach , brzuchu i niestety juz ramionach. Ale dziś juz solidnie sie masowałam i mam zamiar to robić codziennie. Szukam tez fajnego żelu lub balsamu na cellulit takiego który nie chłodzi bo bardzo nie lubie tego uczucia.

podusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości