![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Różane zapachy
Ja zamiawiałam zapachy bezpośrednio na stronie Tauera i stamtąd mam próbkę. To mogło być ze 2 miesiące temu - dostałam taką fiolkę przyklejoną do karteczki , nie wiedziałm nawet, że to jakaś nowość...
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam jeszcze był wymieniony blog T. ![]() Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2009-06-01 o 23:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
No, wsiadłyście mi trochę na ambicję... Aż sprawdziłam listę operacji na karcie kredytowej. Oczywiście, macie rację. Data jest już majowa... Teraz sobie przypominam, że te próbki przyszły bardzo szybko. Rose Chypree raz przetestowałam, wrzuciłam do mojego pudła i nie interesowalam się nią więcej. Ponieważ jednak kupowałam w ostatnim czasie trochę próbek (także za granicą), niektóre przychodziły nawet po paru tygodniach, a poza tym trochę wymieniałam, miałam wrażenie, że zamówienie u Tauera składalam dawniej. W każdym razie fiolkę mam, pochodzi z zamówienia ze strony Tauera i mogę się podzielić.
Dziewczyny, ja nie mam zamiaru kreować się na jakiś perfumiarski autorytet, przeciwnie, każdy post piszę z pewną obawą, bo nie wiem, czy mam rację. Interesowałam się od bardzo dawna zapachami, choć tak raczej na własny użytek. Ale gdy byłam w ciąży, nabawiłam się strasznej zapachowej awersji i przez długi czas nie używałam i nie testowałam perfum w ogóle. I mój powrót do "normalności" w odbiorze zapachów zbiegł się u mnie z poznaniem Wizażu, co zaowocowało jakąś straszną ekspolozją moich poszukiwań w tym zakresie i stąd moje gadulstwo i może przesadne zaangażowanie, a wątek różany jest pewnie jednym z niewielu, gdzie w ogóle mogłabym coś napisać, dlatego tak się panoszę. Cieszę się, że natrafiłam na inne osoby, które się tym interesują ![]() ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
Olu! Pisz i to jak najwięcej. Bardzo lubię Cię czytać
![]() I nie tylko dlatego, że zazwyczaj mam podobne odczucia na temat zapachów. I co ja tam czytałam stronę wcześniej? ![]() "Fiołek z cedrem podobny do He Wood, tylko mniej rozwodniony" ![]() No to po mnie ![]() Ja na temat Paestum Rose chciałabym... testowałam sobie ostatnio i wobec zdań na temat jego "męskości" trochę przeraziła mnie myśl, że jednak chciałabym chociaż spróbować nosić je globalnie, bo ... pasują mi do wyglądu ![]() ![]() ![]() Stanowczo wolałabym, żeby pasowało do mnie Ecume de Rose albo przecudne Mille et une Roses , ale cóż ( i tak używam, jakbyco ) . I znów: Olu ![]() ![]() Edytowane przez beata11 Czas edycji: 2009-06-02 o 00:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Olu, kochana - utrzymujesz ten wątek przy życiu i mam nadzieję, że tak będzie nadal
![]() ![]() ![]() ![]() A co to w ogóle była za akcja z tym wspólnezakupy1 ![]()
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
Taak, Olu
![]() Swojego bloga perfumowego (o ile mi wiadomo) można reklmować... Wspólnezakupy1 to któryś-tam klon użytkownika, który kiedyś dostał bana stałego, ale czasami wpada do wątku wspólnozakupowego (i przy okazji do innych). Zanim Moderatorzy go zauważą, zwykle zdąży napisać parę postów, które są potem kasowane.
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Wyszperane
![]() ![]() za Now Smell This: Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Beatko, Kasiu, Porzeczki, Mitsouko! Dzięki Wam wszystkim za miłe słowa!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Homyku, bardzo ciekawy wynalazłaś pościk! Czy to Nobile to jakaś dostępna w Polsce marka, nie wiecie? ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Beatko, co do tego fiołka i He Wood napisałam dość krótko i na razie nie jestem gotowa, aby napisać coś więcej - musiałabym jeszcze raz do He Wood podejść, bo mogło mi się już trochę w pamięci zatrzeć, ale takie było moje pierwsze skojarzenie i mysle, że nie było mylne. Ale jak uda mi się odswieżyć He Wood, to napisze Ci zdanko, jak się ma do Violet Wood. Co do męskości Paestum to dla mnie jest tak: większość unisexów nie jest ani do końca męska, ani kobieca. A Paestum jest jednocześnie i bardzo męskie, i bardzo kobiece. Na pewno też inaczej pachnie na kobiecie, a inaczej na mężczyźnie. Myslę, ża są kobiety, który taki zapach mogą nosić, to sprawa indywidualna - jedna z moich pań profesorek na studiach, bardzo nietuzinkowa osobowość, miała perfumy w tym stylu i do niej pasowały idealnie (to własnie jeden z zapachów, który kojarzy mi się z Paestum, ale nigdy do końca nie rozszyfrowałam, co to było). Także spokojnie!
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2009-06-02 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tego zestawu znam tylko waniliowca i kurczę... fajny jest ![]() Nutki w dwóch różanych kompozycjach też wydają się być ciekawe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Olu, dotarła próbeczka. Dziękuję
![]() ![]() ...A.Tauer Le Maroc Pour Elle jest, zgodnie z opisem na stronie Tauer'a, orientalny i naturalny. Moim zdaniem prym wiedzie mocny jaśmin, różę słabo wyczuwam, ale, o dziwo, wcale mi to nie przeszkadza ![]() Pachnąc tymi perfumami czuję się jakbym stała w wąskiej marokańskiej uliczce. Widzicie zdjęcie? Za murem, po prawej jest gorąca plaża, a z lewej strony słychać i czuć targ, na którym sprzedaje się kwiaty, owoce, świeczki i kadzidła. A na koniec niespodzianka: orientalny jaśmin lekko się wysładza ![]()
Przygarnę Meharees ![]() Edytowane przez KasiaxQ Czas edycji: 2009-06-03 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To fajnie Kasiu, że Ci przypadł do gustu! Ja niestety mam problem i z jaśminem, i z dużą częścią orientów, też gust mi jakos tam ewoluuje oczywiście ale do tego punktu nie doszłam. Chociaż muszę przyznać, że Le Maroc przy kolejnych próbach spodobał mi się trochę bardziej niż na początku, więc może kiedyś... W każdym razie zaczął mi pachnieć piaskiem, slońcem i wspomnianym przez Ciebie bazarkiem, i to mnie nastawilo do niego nieco bardziej pozytywnie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Szkoda
![]() Cytat:
![]() Czekam na 2 próbki różanych perfum (jedna będzie najpóźniej w przyszłym tygodniu, druga nie mam pojęcia kiedy, bo to wspólne zakupy na LS). Jak przetestuję - opiszę ![]() A ten set mnie korci... http://www.ausliebezumduft.de/kosmet...92&language=en Olu, może Ty chciałabyś go rozdzielić? ![]()
![]() |
![]() |
#257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! szukam czegos zbliżonego zapachem do tego kosmetyku ;
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=318829
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=OlaVS;12540657]Ależ Ty masz nosa Mitsuoko! Wyobraź sobie, na dnie mojego pudła trzymałam sobie i Safran, i Rose Chypree wrzucone tam z etykietką "jestem na nie", a dziś aby sprostać Twojemu pytaniu oba zakropiłam sobie na nadgarstki i ze zdziwieniem stwierdzam, że ich pokrewieństwo jest niesamowite, a sam bym na to nie wpadła! No i że są to bardzo obiecujące zapachy, więc się cieszę, że skłoniłaś mnie do ich odkurzenia!
![]() ![]() Genaralnie są bardzo podobne, ale są i pewne różnice. Safran kręci lekko w nosie początkową szafranową nutą. Rose Chypree zjawia się w postaci ogólnie podobnej, ale nieco łagodniejszej, bogatszej, bardziej obłej, bardziej miodowej (i jest to taki miód spadziowy, z żywicznym aromatem). Potem dopiero stopniowo zaczyna się wyostrzać i właśnie wibrować na skórze, bardzo ładnie ten efekt się tu prezentuje. I gdy Safran uspokaja się, ukazując swoje drugie oblicze - takie milutkie waniliowe tło, Rose Chypree nadal dzielnie wibruje i nie ma tendencji do szybszego wygasania jakichś nut. Jednak Rose Chypree ma taki typowo Tauerowski smaczek, który mnie właśnie do niej zniechęcił, bo znałam go już z Incense Rose i źle mi się kojarzył. Natomiast Paestum Rose jest od Safranu dalsze. Po prostu nagromadzenie nut żywiczno-drzewnych jest tu nieporównywalnie większe, nadając mu zdecydowany, bardziej męski charakter. Według mnie to zapach dla silnych i nietuzinkowych osobowości, no i troszkę jak dla mnie to właśnie za męski, choć niesamowicie wprost piękny. QUOTE] Cytat:
![]() Rose Chypree zadowolić powinna miłośników zapachów i różanych, i szyprowych i orientalnych, gdyż posiada wszystkie elementy tych kategorii. Jest zmienna, zmieniająca się, chłodnawa, Choć bardzo wyczuwalna i niezwykle trwała, jednocześnie jest eteryczna, rozdegrana, krótko mówiąc - piękny neurotyczny zapach. Ma barwę róż kremowych, bladych , nerwowych . Wyniosła, dość klasyczna, stroniąca od przyziemności tego świata, za to Paestum Rose jest ekstrawertyczna, bujna, purpurowa, mięsista, głośna, ciepła dzięki kadzidłu, pieprzna, energiczna. Piękność wielka, ale przyjazna człowiekowi. Wolę i kocham, choć jeszcze nie mam Paestum Rose. Na toruńskim zlocie perfumoholicznym, to Paestum Rose wyrwała z gardeł zbiorowe "oh! " oraz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
Jak pięknie to napisałaś Mitsouko!!!
Ja dziś wpadam tylko na chwilkę, bo czasu trochę mi brak, ale oto dowiedziałam się od bardzo miłej ekspedientki w Galilu, zresztą jak się okazało - wielkiej wielbicielki Paestum Rose, że już wkrótce w Galilu będą dostępne także perfumy Tauera - są w drodze, w trakcie formalności celnych, a część jest już na miejscu. Tak więc jeśli ktoś się przymierza do zakupu, to może warto chwilkę poczekać - choć wiadomo, że po doliczeniu cła (bo Szwajcaria jest już poza Unią) oraz marży, ceny mogą być zabójcze.
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
Dorzucam do różanego wątku jeszcze dwie różyczki - he, he, różyczki to troszkę dla nich mało odpowiedni określenie
![]() Pierwsza to bardzo miłe zaskoczenie - bo to UWAGA! luksusowy produkt POLSKI!!! (nie pomyliłam się, tak, tak!), czyli perfumy Fridge by yDe nr3, indyjska róża w pełnym rozkwicie. Byłam w salonie Fridge, bo ostatnio pracy mam nie za wiele i wcześniej wychodzę do domu, a raczej do kolejnych perfumerii (do których nie miałam czasu się wybrać od miesięcy) i w salonie Fridge bardzo miłe dziewczyny opowiadały mi szczegółowo o nutach poszczególnych zapachów, ale ja trochę się spieszyłam i niezbyt uważnie słuchałam, bo myślałam, że sobie przeczytam na stronie internetowej. A na stronie listy nut nie ma. Tylko, że indyjska róża w pełnym rozkwicie. No i jest to róża z przyprawami w klimacie jak najbardziej indyjskim, moja fantazja mi mówi, że to imbir, curry, szałwia, papryczka chilli i drzewo sandałowe czy raczej kadzidełko o zapachu drzewa, ale na pewno jest trochę inaczej i specjalista by to opisał inaczej. W każdym razie kompozycja to gorąca, namiętna i bardzo oryginalna - spokojnie może stanąć między Safranem a Une Rose Chypree i wcale im się kłaniać pierwsza nie musi. Na dodatek bardzo trwała, choć nie zawiera alkoholu, jak wszystkie produkty tej firmy. Warto ją poznać i inne zapachy Fridge, są naprawdę ciekawe! Kolejna róża to ostatnia z róż Sonomy, czyli Vintage Rose. I jak sie okazało, najbardziej wyrafinowana. Chłodna, niesłodka, nieco winna róża z ciepłą ambrą oraz cedrem i drzewem sandałowym. Róża jest tu jakby przytłumiona (ale to nie oznacza nic złego), przygaszona, pokryta patyną. A drzewo suche, jakby wyblakłe i rozgrzane. Ciekawie się komponują te skladniki, drzewo przyciemnia i przygasza różę, a róża owiewa drewno chlodnym aromatem. Niestety, na mojej skórze występuje w pierwszych minutach niezbyt przyjemna, brudna faza, ale potem się to już ładnie układa.
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2009-06-13 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Stanowczo zapowiada się napad na Sonomę ![]() ( należałoby jedynie pokończyć chociaż część wspólnych zakupów a to chyba niemożliwe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Beatko, ten salon jest w centrum Warszawy, od niedawna na ul. Miedzianej. Ale próbki można zamówić także w sklepie internetowym (fridgebyyde.com), w pakietach 8 dowolnych produktów/30 zł. Niestety w trosce o warunki przechowywania wysyłka tylko kurierem - aż 19 zł. I ta wysoka cena wysyłki wstrzymywała mnie jakiś czas przed zamówieniem próbek - niby pracuję w Warszawie, ale jazdy przez centrum unikam jak ognia i dopiero w sprzyjających okolicznościach długiego weekendu podjechalam tam sobie, aby zestaw (6 zapachów i 2 kremy) nabyć na miejscu. Przy okazji usłyszałam conieco o filozofii firmy i prestiżowych nagrodach przez nią otrzymanych, i wyszłam z torebeczką próbek oraz cała wysmarowana balsamikami itp. w międzyczasie przez przemiłe konsultantki prezentowanymi. Ale nie mialam czasu na pogawędki, bo dzieci, obiad i te sprawy.
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2009-06-15 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Ola, jest niemożliwa
![]() ![]() ![]() Sama ostatnio poznałam się bliżej z Rose Muskissime Maitre Parfumeur et Gantier. Cudna, młodzieńcza róża, zmieszana z owocami, co sprawia, że przywodzi mi na myśl beztrosko spędzone na wsi lato. Wokół skwar, w ogrodzie róże, irysy i goździki drgają odwiedzane przez pszczoły, a w słońcu dojrzewają czarne porzeczki. W składzie są też marakuja, papaja oraz mango, ale najwyraźniej czuję porzeczkę i marakuję, takie lekko kwaskowe, orzeźwiające. Bazę stanowią drzewo sandałowe i ambra, tej drugiej niestety nie wyczuwam. Całość jest naprawdę przyjemna, dość lekka, świetna na lato.
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Kasiu, masz bardzo kreatywną stylistkę
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#269 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mitsouko, mnie też ten okres przydatności nurtuje. Ale zauważyłam, że informacja o 2,5-miesięcznym okresie przydatności jest przy wszystkich kosmetykch pielęgnacyjnych, a przy dezodorancie i perfumach nie. Może to ich nie dotyczy? Żałuję, że nie zapytałam... z tego, co wiem, jesli nie ma informcji o okresie przydatności, to według europejskich ustaleń musi on wynosić co najmniej 2 lata... Trzeba by się upewnić, jak to jest z tymi zapachami Fridge... ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Przygarnę Meharees ![]() Edytowane przez KasiaxQ Czas edycji: 2009-06-16 o 23:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.