![]() |
#241 |
BAN stały
|
Dot.: Blogowe dzieciaczki 07/08
A ja właśnie uwielbiam piwko ale chyba już zapomniałam jego smak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Aguś, ja uwielbiam piwko ale Redd's a u nas ciężko o niego :/ więc delektuje sie polslodkim winkiem
![]() Fajnie masz, że mąż teraz jest przy Milence. Mojego zagoniłam rano ![]() ![]() Moja Miki ma już inne kupki, ale na dzisiaj odstawiam wszystko i poję ją mlekiem i herbatką. Nie wiem co mogło jej zaszkodzić, bo przecież je zawsze te same produkty ![]()
Nasza Milenka przyszła na świat 9 stycznia 2008 o 6:13 w QMC w Nottingham W dniu narodzin: waga 3620 i 58cm wzrost i uroda po tatusiu oczy i dusza po mamusi ![]() www.bubus-malutki.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
BAN stały
|
Olu dobrze robisz, ze odstawiłaś wszystko - poczekaj na kupkę a potem stopniowo dodawaj nowy produkt do jej diety. Ja od 5 dni podawałam Milence marchewkę ale zauważyłam ze ją zatwardziła więc odstawiłam i znowu na samym jabłuszku jedziemy;/, ale kupka dzis była konkretna więc znowu mogę coś sprobować tylko nie wiem co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Agus, a jak stosowalas marchewke przez jeden dzien to juz zauwazylas inna kupke? Czy dopiero po 5 dniach?
Nasza Milenka przyszła na świat 9 stycznia 2008 o 6:13 w QMC w Nottingham W dniu narodzin: waga 3620 i 58cm wzrost i uroda po tatusiu oczy i dusza po mamusi ![]() www.bubus-malutki.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
BAN stały
|
Jak jej dawałam marchewkę to w pierwszym dniu zrobiła norlaną kupkę więc myślałam że jest ok ale potem 3 dni nie zrobiła więc ją odstawiłam a na czwarty dzień zaczęła robic i bardzo cierpiała i w nocy płakała a kupka była malutka i zbita w bobka, dałam jej więc czopka po którym zrobiła ogromną kupkę ale taką jak dorosły - długa i zbita, dodam że bolało ją jak robiła więc marchew - odpada.
A poza tym Milenka - chora! Ma niewielką gorączkę, kaszel i katar ogrony i co chwila do niej chodzę bo płacze rzez sen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Oj, biedactwo
![]() ![]() Jakie czopki stosujesz? Z przepisu lekarza?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
BAN stały
|
Dałam jej czopek glicerynowy ale pare sekund potem gdy go jej dalam zaczela robic kupkę i go wypchneła. Mam je z Polski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Rozeznanie
|
AgaMili oj biedactwo male, mojej niunce juz lepiej, chyba naprawde jakis taki czas na choroby jest...
Miszalinkowo moja Lenka to robi kilka kupek dziennie i od razu widac czy jest ok ( ale to dzieki mleku) i widac co zjadla np bananka.Jak bylismy w anglii to niestety musialam czekac na rezultat dzien lub dwa bo robila kupki takie jak Mowila Aga "kiszeczki", ale jej to nie bolalo.I co nic w bootsie nie bylo? jesli chcesz to moge ci podeslac te leki - nie ma problemu - wiem co znaczy jak dzidzius cierpi. A lenka zaczyna porzadnie gadac, mowi we ee, mamu jak placze jej wychodzi, a osatatnio sie zdenerwowala to to adziu powiedziala, no i am sie zdaza tyle ze to chyba wcale jedzenia nie dotyczy... Starszne ma pryszczyki w papmersie chyba od tego antybiotyku, stosuje mąke ziemniaczana, sudocrem i clotrimalzolum ale nie pomaga poki co.W koncu sie doczekalam przewrot na brzuszek, mala robi to non stop tyle sie wkurza starsznie bo na plecki juz ciezej jej spasc.Co moj mąż nauzyl Lene, i chyba to juz przestaje byc smieszne..., Lenka wysuwa jezyczek i sie oblizuje, coraz czesciej i do kazdego, bo mąż ją jec uczyl ze smakiem ![]() A teraz potzrebuje porady...Otoz moi rodzice pojechali do pradziadkow lenki - tych ktorzy powiedzieli ze lena jest bękartem - i co mam zrobic, boi wiem ze maja przyszykowane pieniadze dla leny, czy mam je wziasc? ja mowie nie, mąz tak.Ale jelsi je wezniemy to oni beda chcieli i moj ojciec zebysmy do nich jezdzili - a tego nie chce - albo oni zaczna przyjezdzac - tego tez nie chce, wiec juz sama nie wiem..kiedys sobie przyzeklam ze oni leny nigdy nie zobacza.
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczynki za pomoc.
Czas jest chyba najrozsądniejszym rozwiązaniem. Dziękuję Madziu za zaoferowaną pomoc ale nie mam sumienia fatygowac Cie na poczte jak Leni jest chora. Juz poprosiłam moją mamę o przysłanie czopków glicerynowych. Dziękuję Kochana ![]() Hmm Madziu, ciężka sytuacja. Nie znam Twoich pradziadków. A może to jest gest do zażegnania sporu? W końcu to miłe z ich strony, że prawnusi chcą coś podarować. Na Twoim miejscu zabrałabym małą i pojechała w odwiedziny do nich, aby ją zobaczyli. Zobaczysz jaki będzie dalszy rozwój sytuacji. Zrobisz miły gest starszym ludziom i nie zostaniesz posądzona o materialność, jeśli Twoi rodzice przywiozą prezent dla małej zamiast pradziadkowie. Wiem, że słowa bolą, lecz i czas leczy rany. Daj im szansę. Uwierz mi, zobacza Lenę i odrazu pożałują!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
zagladam do was na chwilkę.
Madziu - ja bym na Twoim miejscu postarała się zapomnieć o tym co kiedyś było. Wiem że to bardzo bolesne słowa, ale za kilkanaście lat, jak zabraknie dziadków, możesz żałować że tak postąpiłaś. Zresztą, całe życie nie uda Ci się ukrywac córki przed nimi. Jest malutka i niech ma tą przyjemność posiadania pradziadków (nie każdy miał takie szczęście). Niech dziecko wie, że wszyscy ją kochają. Moja Amelia czuje się już trochę lepiej. Najgorsze jest tylko to że jeszcze bardzo mało je. Wczoraj od 14.00 zjadła tylko deserek o 21.00. tak cały czas tylko pije. Dzisiaj na śniadanko zjadła 80ml mleka. Mam nadzieję że jak wstanie, to uda mi się jej coś dać do wszamania. Ja mam kiepski humor. Bardzo dużo myślę i tak się zastanawiam, czy potrzebne jest dopiero nieszczęście, żeby ludzie docenili, to co mają? Przestali zajmować się duperelami? Rano w mojej miejscowości doszło do strasznego wypadku samochodowego. Zginął młody chłopak. Zostawił żonę w wieku 24 lat i 3 letnią córeczkę. Taka fajna była z nich rodzinka. Ja sama ryczę, nie potrafię sobie wyobrazić bólu tej kobiety. Naprawdę nie warto zwracać uwagi na przyziemne sprawy, kłócić się, życie jest takie ulotne. Jesteśmy, a po chwili już nas nie ma ![]() Przepraszam za ten smutny fragment. Miłego i bezpiecznego weekendu
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
ja22 - to smutna historia. Masz racje, zycie jest ulotne ... Taki młody chłopak.
Biedna Twoja dzidzia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
AgaMili - może częściej podawaj malutkiej jabłuszko na te kupki?
Moja Amelia też czasem robi takie twarde, zbite babolki. Dobrze że dajesz jej czopki glicerynowe, one są bardzo dobre na zatwardzenie dla maluszka. Przynajmniej tak mówiła mi pani doktor. Nie wiem, co jest z tymi chorobami. Mam nadzieje że szybciutko pozbędziecie się gorączki i katarku.
![]() |
#253 |
Przyczajenie
|
Witam u nas też Tomcio coś pokaszluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
widzicie dziewczyny, tylko ze tu chodzi o to ze oni nawet do nas nie zadzwonili ani nie probowali sie skontaktowac, wszystko mi mama przekazuje, nawet za te slowa nie przeprosili, a lena ma juz tutaj pradziadkow na miejscu nawet praprababcie.Nawet by jej na rece nie wzieli a za plecami by nas obgadali - tacy juz są.Tylko by nas strofowali ze to zle ze tamto i ze sie nie odzywalismy 3 lata, jakos nie wierze w ich intencje.
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
AgaMIli: Aga ja też lubię piwko a szczególnie Redsa tak jak Ola teraz jak bede w Polsce to moze sie napije choc wiem nie powinnam bo karmie piersia ale jak wypije troszke to malej chyba nie zaszkodzi
![]() ![]() Zyletowe zycie: Ja nikomu nie chce doradzac w takich spawach ale powiem ci ze czasem to trzeba ludziom wciaz wybaczac wybaczac choc nie jest to takie latwe ![]() Całuski dla was dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do tego wypadku to strasznie ![]() ![]() Oluś Milenka przesliczna!!! ja normalnie nie wierze ,że Twoja i moja są z jednego dnia prawie ,różnica kolosalna gratuluje ![]() A mam takie pytanie dziewczyny czy dostałyscie już okres ??? bo ja nie ![]() I jeszcze jedno poradzcie co mam robic bo nabawilam sie jadłowstrętu ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Kasiu, ja tez nie lubie miesa, kurczaka nawet nie dotkne, ewentualnie piers. Tak mam od malego brzdąca. Kasiu, wiec jedz duzo żelaza i magnezu. Brokuły, sałatę itp. Nie skusisz się nawet na pomarańczę?
Ja okresu nie mam od bardzo dawna, przed ciążą miałam ![]() ![]() ![]() Madziu, trudna sytuacja. Starych ludzi juz nie da sie zmienic. Moze mają cięty język ale pewnie, skoro chcą podarować Lence pieniązki, zw sercu czują coś innego. Wyciąg do nich rękę, takie jest moje zdanie ![]() Dziewczyny, czy Wy również po porodzie macie manię na punkcie zabijania w domu bakterii? ![]() ![]() ![]() Kasiu, odstawię wszystko na trzy dni. Mysle, ze wystarczy. Narazie kupka lekko sie poprawila, ale to jeszcze nie jest to ![]() ![]() Bylam w aptece a tam powiedzieli, ze dla tak malych dzieci nic nie maja!!!! Horror! Niby tak rozwiniety kraj a zacofany, że szkoda gadać!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ,że ta eliminacja przyniesie skutki. Trzymam kciuki ![]() A na koniec "dziesiejszy" Majutek ![]()
![]() |
![]() |
#259 |
Rozeznanie
|
Ja tez z jedzeniem tak nie za bardzo, ale to chyba z innych przyczyn.
Olu ja tam nie sterylizuje az tak zabawek, bo nienadazylabym ze wszystkim, poza tym co z tego ze bym je odbakteriowala skoro przyjdzie mi taka A. i paciorkowcem zaraza...
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Jakie sliczne zdjecia!
![]() ![]() Maja juz taka duza i coraz ladniejsza ![]() Madziu, macierzynstwo Ci bardzo sluzy! Widac ogromna radosc na Twojej twarzy! ![]() ![]() Madziu, rozmawialas z ta A.?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
dzis jej maila napisalam, bo nie ma czasu zeby gadac przez telefon, a pojechac nie moge poki lenka chora.Nie odpisala, wiec podejrzewam ze nie zrobia badan i bedzie afera.Bo maz przedtem mowil ze nie bedziemy sie kotaktowac a teraz to juz nie wie.Ja napewno nie pojade ale to i tak bez sensu bo maz to moze przywlec od nich.To jest najgorsze ze oni wcale nie musza miec tego paciorkowca chodzi o to ze musze byc pewna ze to nie oni, bo nie moge lenki narazac na takie niebezpieczenstwo, oni sobie chyba nie zdaja sprawy co znaczy powiklania po paciorkowcu! Lenka ciagle sie smieje, byleby na rekach byla.
![]() |
#262 |
BAN stały
|
Właśnie Milenka zasnęła, a ja mam chwilkę wolnego. Kurcze dziś pierwszy raz od wielu miesięcy, a może nawet odkąd Miluśka była noworodkiem mieliśmy tak okropną noc. Mała zasnęła o 20.00, potem pobudka o 21.00 ale dałam smoczka i spała dalej. położyłam się do niej spać o 23.30, ale niedługo potem skończyło się spanie a zaczął płacz i pobudki co 15 minut. Musiałam ją nosić, świeciłam światło, mierzyłam temperaturę (37,5'C) i zmieniłam raz pieluchę. Nie chciała za bardzo jeść, jadła może ze 2x a tak to pociągnęła chwilę cycusia i w płacz. Wydaję mi się że ją gardło boli. Od 3 dni jest na samej piersi i jabłuszku, nie chce nawet butelki. Wczoraj jak jej dawałam jabłko to zaciskała wargi i kręciła głową że nie chce oraz strasznie się krzywiła, jakby jadła pierwszy raz, a je to już od 2 miesięcy. Poza tym kaszle, niespokojnie śpi i leci jej ciurkiem katar z nosa a nienawidzi jak jej go czyszczę. Dziś o 16.00 mój tata nas zawiezie do lekarza, ale obawiam się że nic to nie da. Już się trochę poznałam na tutejszych lekarzach i boję sie teraz o Milenkę bo wiem że przepiszą jej tylko kropelki do nosa bo nic więcej tu niemowlakom nie dają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Madziu, kurcze ... nie wiem co Ci poradzic? Ta kobieta tez jest matka ... powinna zrozumiec.
Agus, w Bootsie sa syropki na kaszel dla niemowlaków. Dzialaja rowniez na gardlo, warto sprobowac. Ale mialas noc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
BAN stały
|
Olu ja mam takie ochraniacze na łóżeczko ale nie takie tylko koło główki ale rozłożone na całym łóżeczku, kupiłam je w IKEI, nie da się ich ściągnąć bo się je przywiązuje do łóżeczka. Moja Milenka to najwyżej sobie podniesie w jednym miejscu trochę jak chce coś zobaczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
BAN stały
|
A tak poza tym to dawno fotek nie wklejałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
tez nad nimi myslalam i chyba niebawem wybierzemy sie do Ikei
![]() musze znalesc sposob na lobuza ![]() Milenka rosnie w oczach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
BAN stały
|
Zgadzam się z Tobą. Tutaj ubranka są śliczne i tanie jak barszcz - bez porównania do Polski.
A muszę się Wam pochwalić, że Milena już całkiem dobrze sama siedzi. Jak sie za bardzo pochyli do przodu to się sama podeprze i nie spada juz w przód, czasem tylko na boki, ale bawi się już na kocyku na podłodze, na siedząco (obłożona poduszkami dookoła - na wszelki wypadek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Hmm, ja widzialam wczoraj w Bootsie taki maly
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
BAN stały
|
A masz wysokie krzesełko? Ja zamierzam kupic już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Tez zamierzam, ale jeszcze nie kupuje
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.