Wszystko o Avonie 4 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-02, 12:50   #241
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie 4

Witajcie znowwu wizazanki

Możecie polecić mi puder z avonu ?
Chciałam kupić ale nie mam pojęcia który.

Myślałam o "sypkim pudrze".
co o nim myślicie ?
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 13:10   #242
Asiek15
Raczkowanie

GG do Asiek15

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
wg. mnie Always
Cytat:
Napisane przez szczesliwa19 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie zawsze ALWAYS
Cytat:
Napisane przez Basienka27 Pokaż wiadomość
Ja always nie wachałam ale od jakis 2 lat uzywam tylko Today zarowno latem jak i zima i jak dla mnie jest sliczny i odpowiedni na obie pory roku,

Dziekuje
Asiek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 13:29   #243
littlevenus
Raczkowanie

Dot.: Torba Tahiti ze str 21 z katalogu wakacje 2008

Cytat:
Napisane przez 89szafira89 Pokaż wiadomość
Wiesz Littlevenus myślałam, że ta torba thaiti to badziew cienkie i nie solidne mimo, że bardzo mi się podobała ale po twojej wypowiedzi kupię sobie ją w katalogu 10/2008 bo widzę, że naprawdę WARTO !!!
Kupuj, kupuj Będziesz zadowolona!
Stary 2008-07-02, 14:11   #244
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Moje klientki wiedzą,że kosmetyki mają 3 letni okres wazności, jednak kupują u mnie wlaśnie dlatego,że otrzymują kosmetyki świeżutkie. Nie chcą kosmetyków zleżałych w niewiadomych warunkach. Musiałyby mi wierzyć na słowo, że takie otrzymalam prosto z firmy, a nie ja trzymalam je przez rok np. w slońcu na placu.Dlaczego ja mam sie im tlumaczyć. Kupując kosmetyk w sklepie można sprawdzić jego datę produkcji i z zakupu zrezygnować tutaj zamawia się w ciemno i dlatego powinni wysylać tylko świeże kosmetyki, a pozostale sprzedawać w ofercie netto.
Cd. przepychanek dot. daty produkcji Programu liftingującego okolice oczu, zdopingowana przez Was odpisałam:
Spodziewam się rzetelnego wytłumaczenia, przeprosin i wymiany na nowszy produkt na koszt AVON, gdyż poniższa odpowiedź nie satysfakcjonuje ani mnie, ani moją klientkę.

W odpowiedzi zaproponowano mi zwrot do COK cyt. (jednorazowo zostanie przekazana prośba do Centrum Obsługi Konsultantek o przyjęcie zwrotu).
Oczywiście nie zgodziłam się, bo tracę udział w programie motywacyjnym Anew i napisałam:
Jedynym uczciwym rozwiązaniem byłoby umieszczenie informacji, zarówno na stronach Avon dostępnych dla klientów i konsultantów, jak również w materiałach dołączonych do najbliższej faktury, że Program liftingujący okolice oczu nie uległ zmianie w zakresie składu kosmetyku.
Cytat:
Napisane przez Asiek15 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ktory z zapachow today tomorrow czy always jest odpowiedni na lato ??
Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
wg. mnie Always
Cytat:
Napisane przez szczesliwa19 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie zawsze ALWAYS
ALWAYS
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 14:48   #245
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Dot.: Torba Tahiti ze str 21 z katalogu wakacje 2008

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Jestem szczęśliwą posiadaczką tej torby. I MA w środku dwie kieszonki, tak jak nawet w katalogu jest napisane. Fakt faktem, są to tylko 2 małe przegródki na telefon i jedna ciut większa, ale zawsze coś. Jak za te 39.90 to naprawdę sie opłaca. Przynajmniej u mnie niegdzie za taką cenę podobnej i równie ładnej nie znajdę. Ja tam jestem baaaardzo zadowolona, Tahiti stała się moja ulubioną torbą Ale jeszcze dodam coś odnosnie jej koloru. Kiedy zamawiałam ją dla siebie, wzięłam też dla koleżanki. I co dziwne obie.... różnia się delikatnie kolorem! moja jest odrobinę jaśniejsza,ale i tak nie odbiera jej to uroku. Te złote cekiny pięknie błyszczą,na lato jest jak znalazł. I co najważniejsze- wykonanie naprawdę porządne. Nie powinna pójść na szwach. Tak więc POLECAM chciałabym jeszcze do niej ten zestaw 3 branzoletek, ale drogie są. Chyba poszukam czegoś innego. Pozdrawiam!
Dziękuję za odpowiedź, teraz pozostaje tylko pytanie, czy można jeszcze zamawiac z katalogu 9/2008?
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 15:52   #246
AnULka248
Zakorzenienie

Mam podgląd faktury, zamówienie wynosiło jakieś 250 zł a prezentKrem do stóp z minerałami z Morza Martwego jakoś się tam nie pojawił... czemu?
Ta firma coraz bardziej mnie przerasta.
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 16:07   #247
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

A i co powiecie o kremie uelastyczniającym stopy i sztyfcie na otarcia stóp ?

mam delikatną skórę stóp i szukam czegoś, żeby kązda para butów mnie nie raniła
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 16:17   #248
gayenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
Mam podgląd faktury, zamówienie wynosiło jakieś 250 zł a prezentKrem do stóp z minerałami z Morza Martwego jakoś się tam nie pojawił... czemu?
Ta firma coraz bardziej mnie przerasta.
A dalas na odbior w coku? PREZENT TYLKO ZA ODBIOR W COKU ,nie dostaniesz go jesli zamawialas tak jak zwykle z dostawa do domu.Ja dostalam ,zamawiajac na Cok :tak:
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

gayenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 16:43   #249
mischelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Cd. przepychanek dot. daty produkcji Programu liftingującego okolice oczu, zdopingowana przez Was odpisałam:
Spodziewam się rzetelnego wytłumaczenia, przeprosin i wymiany na nowszy produkt na koszt AVON, gdyż poniższa odpowiedź nie satysfakcjonuje ani mnie, ani moją klientkę.

W odpowiedzi zaproponowano mi zwrot do COK cyt. (jednorazowo zostanie przekazana prośba do Centrum Obsługi Konsultantek o przyjęcie zwrotu).
Oczywiście nie zgodziłam się, bo tracę udział w programie motywacyjnym Anew i napisałam:
Jedynym uczciwym rozwiązaniem byłoby umieszczenie informacji, zarówno na stronach Avon dostępnych dla klientów i konsultantów, jak również w materiałach dołączonych do najbliższej faktury, że Program liftingujący okolice oczu nie uległ zmianie w zakresie składu kosmetyku.

Ciekawe czy Ci na niego jeszcze odpiszą.
Czy użyli oni chociaż raz słowa "Przepraszam"?
Bo wydaje mi się, że zachowali się jak z łaski - ostatecznie i jednorazowo może go Pani sama (na własny koszt dojazdu) oddać go do COK'u.
Żenujące.

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 16:48   #250
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
A więc jednak Ashiva sugerujesz petal ??? Ja wąchałam tylko flower ładny ale nie wiem jak ten drugi pachnie
ja bym wybrała Petal bo nie znoszę zapachu lilii a te frezje całkiem przyjemne, niemniej nie wiem jak na skórze bo nie próbowałam na sobie

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Czy któraś z Wizażanek widziała tę torbę na żywo? Niepokoi mnie nieco skład materiału, z którego została uszyta. Chciałabym się dowiedziec, czy jest on grubo tkany i matowy, czy też cienko tkany i błyszczący, przez co torba może byc podobna do tych dodawanych do gazet. Nigdy nie zamawiałam torebki z katalogu, nie wiem, jakiej jakości się spodziewac. Nie mogę nic ostatnio znależc w sklepach, a ta torba mi się bardzo spodobała. Pomyślałam, że dzięki konsultacji z Wami uniknę rozczarowania zakupem. Proszę o pomoc.
moja siostra ma i jest nią zachwycona, jest matowa, jest świetnie odszyta, naprawdę warto a tu zdjęcia
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=348

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
mam prośbę - czy ktoś mógłby wrzucić fotkę szminki ANEW BEAUTY powiększającej usta lub chociaż próbki odcieniu BEIGE SHIMMER.Byłabym bardzo wdzięczna, niestety nie można zamówić próbek a nie chcę zamawiać tak zupełnie w ciemno a przyznam szczerze ,że mnie zdjęcia wklejane na wątku zdjęciowym bardzo pomagają w doborze odcieni kolorowki i nie tylko.
nie mam próbek ale mam pomaziane na kartce więc ją zeskanowałam i wrzuciłam do katalogów, może choć trochę pomoże..
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1215013300

Cytat:
Napisane przez Asiek15 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ktory z zapachow today tomorrow czy always jest odpowiedni na lato ??
według mnie żaden bo wszystkie są ciężkie, ale jesli już wybierać to Always

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź, teraz pozostaje tylko pytanie, czy można jeszcze zamawiac z katalogu 9/2008?
można

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Pokaż wiadomość
dla mnie ten krem jest do bani.. kompletnie nic nie robił..

Edytowane przez ashiva
Czas edycji: 2008-07-02 o 17:19
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 16:56   #251
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Witajcie znowwu wizazanki

Możecie polecić mi puder z avonu ?
Chciałam kupić ale nie mam pojęcia który.

Myślałam o "sypkim pudrze".
co o nim myślicie ?
używałam sypkiego najjaśniejszego odcienia i byłam bardzo zadowolona nie podkreślał skórek, nie wyglądął sztucznie

Zauważyłam pytania na temat nowego serum do twarzy solution? kupiłam go w demo, używam jakieś półtora tygodnia i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona. Nie spodziewałam się, że to co o nim piszą okaże się prawdą ale pozytywnie mnie zaskoczył. Pierwsze co zauważyłam to wyraźna poprawa kolorku skóry- z szarej stała się jakby świeższa, zdrowsza, kolor jest wyrównany, w dodytu miła i spręzysta. Opakowanie bardzo wygodne, formuła żelu, szybko się wchłania choć przez chwilę skóra jest trochę leoka ale to chyba standard polecam z czystym sumieniem. Mam nadzieję, że pomogłam
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 17:16   #252
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość

moja siostra ma i jest nią zachwycona, nie jest matowa, jest świetnie odszyta, naprawdę warto a tu zdjęcia
Oj Wy Kochane, Wam to tylko dziękowac i dziękowac Ashiva-Twoje real foto ostatecznie mnie przekonało do zakupu. Zamawiam jutro Dziękuję za pomoc.
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 17:31   #253
dwi071
Doncia

Cytat:

mam delikatną skórę stóp i szukam czegoś, żeby kązda para butów mnie nie raniła
... niestety ani jednego, ani drugiego nie moge polecić: krem taki sobie nic specajlnego nie uczynił, a ten sztyft to takie mazidło, które zostawia na skórze tj błonkę, nie wiem do czego to porównać moze do białka z jajka kurzego rozsmarowanego i wyschniętego na skórze
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 18:34   #254
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
Zauważyłam pytania na temat nowego serum do twarzy solution? kupiłam go w demo, używam jakieś półtora tygodnia i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona. Nie spodziewałam się, że to co o nim piszą okaże się prawdą ale pozytywnie mnie zaskoczył. Pierwsze co zauważyłam to wyraźna poprawa kolorku skóry- z szarej stała się jakby świeższa, zdrowsza, kolor jest wyrównany, w dodytu miła i spręzysta. Opakowanie bardzo wygodne, formuła żelu, szybko się wchłania choć przez chwilę skóra jest trochę leoka ale to chyba standard polecam z czystym sumieniem. Mam nadzieję, że pomogłam
Ja również jestem zadowolona z tego serum O wiele mniej się klei niż serum winogronowe Planet Spa. Po jego użyciu skóra jest miękka, nawilżona, wygładzona i, co dla mnie bardzo ważne, nie trezba po nim używać kremu na noc - w tym sensie, że nie ma uczucia ściągnięcia i dyskomfortu, które trzeba by :likwidować" kremem.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 19:48   #255
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja również jestem zadowolona z tego serum O wiele mniej się klei niż serum winogronowe Planet Spa. Po jego użyciu skóra jest miękka, nawilżona, wygładzona i, co dla mnie bardzo ważne, nie trezba po nim używać kremu na noc - w tym sensie, że nie ma uczucia ściągnięcia i dyskomfortu, które trzeba by :likwidować" kremem.
potwierdzam- zero "ściągania"
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 20:30   #256
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja również jestem zadowolona z tego serum O wiele mniej się klei niż serum winogronowe Planet Spa..
Też mam to serum winogronowe - niepotrzebnie go kupowałam. Owszem od razu po użyciu skóra jest napięta - ale to serum jest troche klejące. O niebo lepsze jest serum rozświetlające sake i ryż

Mam paczuszkę. Róż przysłali dobry - czyli mimo iż zamówiłam ceder rose to dali rose lustre Mama zadowolona heh
i zamawiałam lakier do paznokci z netto Sangria....data produkcji "świeża" ale lakier jest bardzo rzadki jakoś wcześniej były gęstsze

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 21:06   #257
89szafira89
Raczkowanie

Cytat:
ja bym wybrała Petal bo nie znoszę zapachu lilii a te frezje całkiem przyjemne, niemniej nie wiem jak na skórze bo nie próbowałam na sobie

moja siostra ma i jest nią zachwycona, jest matowa, jest świetnie odszyta, naprawdę warto a tu zdjęcia
Poczytałam trochę recenzji i jednak wybiorę delikatniejszy petal aaaa i dzięki ashiva za fotki torby - rzeczywiście jest fajna

Jutro paczka - już nie mogę się doczekać moich dwóch odcieni szminki pro-to-go a wy ją kupiłyście ??? Ja wzięłam pink sizzle i frozen rose ....

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2008-07-03 o 07:12 Powód: prosze nie pisać postu pod postem, tylko korzystać z funkcji "edyctuj" i "multicytuj"!
89szafira89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 21:26   #258
esztonek
Raczkowanie

GG do esztonek Send a message via Skype™ to esztonek

Mam pytanie, nieśledze niestety na bierżaco forum, ale gdzies widziałam zze sa braki Far away i incadennse z netto- nie wiecie jaka to przyczyna?? Proszę o odpowiedź

Jedno Niebo, Jeden Świat A Dwa Serca, Bija Zawsze Mocno Razem Rytmem Swym KC!!!!

esztonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 22:00   #259
mischelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez esztonek Pokaż wiadomość
Mam pytanie, nieśledze niestety na bierżaco forum, ale gdzies widziałam zze sa braki Far away i incadennse z netto- nie wiecie jaka to przyczyna?? Proszę o odpowiedź

Produkty z netto są na tzw.wyprzedaż produktów - więc pewnie się skończyły -produkcja dawno zakończona.Prosimy nie zamawiać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-03, 08:24   #260
MaT
Wtajemniczenie

mischelle na końcu ostatniego maila było Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji.

Popatrzcie jaki bajer http://youravon.com/static/catalog/2...6.html?ba=null jest w najnowszym katalogu USA, ciekawe czy byłyby u nas chętne na zakup takowego
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 09:51   #261
kotekpsotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
mischelle na końcu ostatniego maila było Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji.

Popatrzcie jaki bajer http://youravon.com/static/catalog/2...6.html?ba=null jest w najnowszym katalogu USA, ciekawe czy byłyby u nas chętne na zakup takowego

A jaka piekna maja bizuterie

Kotek Psotek
kotekpsotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 11:09   #262
renia0809
Wtajemniczenie

Cytat:
Poczytałam trochę recenzji i jednak wybiorę delikatniejszy petal aaaa i dzięki ashiva za fotki torby - rzeczywiście jest fajna
.
nie wiem czy zwróciłaś uwagę na to że oba znacznie różnią się pojemnościami,flower ma jej 50ml a petal 30ml
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 13:41   #263
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Kilka lat temu w Avonie był krem przeciw otarciom stóp - rewelacyjny! Mam go jeszcze i używam go na miejsca podatne na otarcia (mnie nawet japonki potrafią urazić nogi). Szkoda, że tego kremu nie ma już w ofercie. Bo ten mały w sztyfcie nic nie daje.
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-03, 15:09   #264
alexandra84
Raczkowanie

Cytat:

Jutro paczka - już nie mogę się doczekać moich dwóch odcieni szminki pro-to-go a wy ją kupiłyście ??? Ja wzięłam pink sizzle i frozen rose ....
ja dziś kupiłam sobie w COK-u frozen rose. na łapce mi się podobał, ale na ustach mnie nie zachwyca. mam dość ciemny odcień ust, a ten właściwie nie zmienia ich zabarwienia (na co liczyłam, bo chciałam odmiany ), tylko intensyfikuje kolor.... natomiast pink sizzle był straasznie blady, naprawdę jaśniutki, liczyłam na jakiś ładny różyk Mam pytanie do posiadaczek odcienia rose sorbet-próbowałam na ręce i wydał mi się zbyt jaskrawy jak dla mnie. czy na ustach też jest taki? bo ja chciałabym dość ciemny, ale stonowany róż...

kupiłam sobie jeszcze maseczkę do włosów kokosowo-bananową i chyba z niej się bardziej cieszę Jeszcze jej nie wypróbowałam, ale pachnie cudownie, tak jak w katalogu
alexandra84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 15:49   #265
Hot Lady
Zakorzenienie

Woda toaletowa Blue Rush Intense pachnie przepięknie prawda boski zapach, jak dobrze, że już go mam i mogę podarować go mojemu TŻ-towi
Że jest na świecie taki ktoś,
Kto będzie DUSZĄ, SERCEM, CIAŁEM
Chciał podzielić ze mną los
Hot Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 16:12   #266
mischelle
Rozeznanie

Jest już internetowa do 10 w strefie - jak dla mnie nic specjalnego

Stary 2008-07-03, 16:12   #267
Superchic(k)
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, mam pytanie do tych, które mają już może nowe katalogi od dziewiątego wzwyż. Moja klientka chciała zamówić tusz wodoodporny, ale w obecnym katalogu 09/2008 nie znalazła takowego (dziwne, przecież jest sezon wakacyjny) i nie wie czy ma szukać w sklepie, czy może czekać na następny katalog. Z góry dziękuję za fatygę, zależy mi dość na tej informacji, bo klientka się niecierpliwi. Pozdrawiam.

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 17:04   #268
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam pytanie do tych, które mają już może nowe katalogi od dziewiątego wzwyż. Moja klientka chciała zamówić tusz wodoodporny, ale w obecnym katalogu 09/2008 nie znalazła takowego (dziwne, przecież jest sezon wakacyjny) i nie wie czy ma szukać w sklepie, czy może czekać na następny katalog. Z góry dziękuję za fatygę, zależy mi dość na tej informacji, bo klientka się niecierpliwi. Pozdrawiam.
jak to przecież w K9 na stronie 11 jest tusz wodoodporny i to w rewelacyjnej cenie 14,90..
Stary 2008-07-03, 17:07   #269
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
jak to przecież w K9 na stronie 11 jest tusz wodoodporny i to w rewelacyjnej cenie 14,90..
Tylko że właśnie tam nie ma żadnej wzmianki o tym, że on jest wodoodporny. Owszem - trwały, ale nie odporny na wodę...

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 17:15   #270
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
Tylko że właśnie tam nie ma żadnej wzmianki o tym, że on jest wodoodporny. Owszem - trwały, ale nie odporny na wodę...
według mnie on jest wodoodporny, mam klientki które go kupują jako właśnie taki i żadna go nie zwróciła, a wręcz przeciwnie bardzo chwalą, jedna nawet wypróbowała go podczas pływania i mówiła że faktycznie jest wodoodporny bo się nie rozmazał..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości