![]() |
#241 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mycie włosów odżywką
a ta sie nada? Elseve multiwitamina
aqua/ water, cetyl alcohol, ped-180, niacinamida, tocopheryl acetate, hydroxyethyl-cellulose, stearamidopropyl dimetyhalamine, megnesium gluconate, trideceth-12, chlorohexidne dihydrochloride, limone, panthenol, lanolin, benzyl benzoate, linnalool, banzyl salicylate, cetyl esters, methylparaben, citric acid, citronellol, butylphenyl methylpropinal, lauryl peg/ppg-18/18 mathicone, hexyl cinnamal, parfum/ fragrance (przepraszam za bledy ale odpisywalam z opakowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też kallos bardzo dobrze się pieni
![]() ![]() Dziś, z braku laku, znowu umyłam włosy tą Schaumą, ale jutro już na pewno zaopatrzę się w coś lepsiejszego ![]() ![]() ![]()
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
No to mnie pocieszyłaś
![]() ![]()
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Pora na małe podsumowanie po pierwszym myciu tym sposobem. Ogólnie rzecz biorąc efekt mnie nie powalił, włosy po wyschnięciu były bardzo napuszone (dużo bardziej niż po myciu szamponem) i kompletnie niezdyscyplinowane.
Jednak biorę poprawkę na to, że prawdopodobnie nie trafiłam ze specyfikiem to mycia (umyłam maską Glorii, bo tylko to miałam dziś pod ręką), a także nie wiem, czy dobrze wykonałam wszystko technicznie, np. czy dostatecznie obficie spłukałam. Mam w planach kupić teraz coś z Mrs Potters i spróbować jeszcze raz. A tak przy okazji mam do Was moje drogie pytanie: w jaki sposób mycie włosów odżywką wpływa na włosy farbowane, a konkretnie na wypłukiwanie koloru? Jakie są Wasze doświadczenia? (szybciej/wolniej/porównywalnie jak szampon) Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Wtajemniczenie
|
A teraz moje wrażenia po drugim umyciu włosów odżywką - włosy świetne! Miękkie, gładkie, jak nie moje... A co mnie najbardziej zaskoczyło - wcześniej miałam lekki łupież, a po myciu odżywką nie ma ani śladu :shock: Ogólnie rzecz biorąc, te drugie mycie dało lepsze efekty niż pierwsze, zauważalną poprawę. Może włosy muszą się przyzwyczaić do mycia odżywką? Ciekawe, jak będzie następnym razem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
Skoro tak mówisz to świetnie, wnioskuję, że po czasie będzie tylko lepiej, skoro przy drugim podejściu już jest taka różnica w stosunku do pierwszego
![]() ![]()
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki kochane!
Od zeszłego wtorku myję włosy odzywką! ![]() ![]() ![]() Moje pytania: czy na tym własnie co uczyniłam w niedzielę, polega metoda OMO? Czy Was też bolą cebulki? Czy odkąd myjecie odżywką, zauważyłyście szybszy wzrost włosów? Czy taka metoda OMO jest lepsza czy gorsza od samego mycia odzywką? Jestem zadowolona z efektów jakie daje mycie odżywką, ale jednak mam trochę szamponów, i ... wypadałoby je zużyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
OMO, to nic innego jak nałożenie odżywki na suche włosy, polanie wodą czubka głowy, następnie umycie go szamponem, później normalne spłukanie i odżywka znów na włosy lub jej brak, jak kto woli
![]() O OMO dużo jest w "Walce o zdrowe i piękne włosy", zapraszam serdecznie do lektury ![]()
![]() |
#259 | |
BAN stały
|
Cytat:
Gratulacje ;P Mnie cebulki nie bolą, a myję włosy odżywką już ok. 2 tyg ![]() Ja również zauważyłam, że efekty mycia włosów odżywką widzą już znajomi, a nie tylko ja ;P Mówią, że są miękkie w dotyku i wyglądają zdrowiej (; Tylko jeszcze jedno. Ostatnio włosy zaczęły mi się lekko kręcić. (nie przeszkadza mi to w sumie). Zastanawiam się, co miało na to wpływ. Może to od mycia włosów odżywką? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
prosze odpowiedzcie mi czy jesli mam wlosy rozjasniane i ca dziwne bo u nasady czasem sie pzretluszczaja a konce sa przesuszone moge myc wlosy odzywka?? i czy elseve albo timotei albo fructis sie nadaja?? czy moge je stosowac?? mam tez maske wax do wlosow blond ale strasznie mi sie po niej wlosy przetluszczaja czy moge nia myc ?? czy lepiej zainwestowac w glorie?? u mnie w sklepiku pod domem jest po 4,50
mam tez pytanie czy moje wlosy nie beda sie przetluszczaly i jak czesto mam myc wlosy odzywka szamponem muyje co 2-3 dni i prosze wytlumaczcie mi o co chodzi z tym OMO natknelam sie kilka razy na to w waszych wypowiedziach a nie wiem o co chodzi bede bardzo wdzieczna za odpowiedz
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kwestii OMO- odżywka- mycie- odżywka (nakładasz odżywkę na suche włosy- moczysz czubek głowy- myjesz szamponem- spłukując szampon spłukujesz też uprzednio nałożoną odżywkę- po myciu nakładasz odżywkę ponownie- lub nie- do wyboru)
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Też mam za soba mycie odżywką, włoski są boskie, mięcutkie i fajnie się układają. Ale mam pytanie co do rozczesywania, z racji tego ,że mam falowane włosy nie czesze ich na codzień ( wyglądam wtedy jak pudel), tylko po myciu. Ale z racji masowania odżywką głowy podczas mycia, strasznie się plątają i potem nie mogę ich rozczesać. Wiem, że do tego lepszy byłby grzebień, ale jakoś nie mogę sobie poradzić z grzebieniem, rozszesuje nim włosy z 30 min, a kołtuny jak były tak są, wolę przejechać kila razy szczotką i już. Czy faktycznie używanie grzebienia jest zdrowsze dla włosów niż szczotki?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
najpierw wmasowuja odzywke w same koncowki, przeczesuje placami, zeby wloski sie rozdzielily i nie plataly. Dopiero potem myje skore glowy. Jak dla mnie dziala ![]() Ja uzywam grzebienia z szeroko rozstawionymi zabkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
Mi krótsze włosy czesze się lepiej grzebieniem, ale jak miałam długie, grzebieniem tylko bardziej plątałam i wyrywałam, natomiast szczotką rozczesywałam bez problemu, także to chyba sprawa indywidualna
![]()
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Jestem po drugim podejściu, znowu myłam Glorią bo nie zdążyłam zaopatrzyć się w inny specyfik, ale tym razem bardziej się przyłożyłam
![]() ![]() Włosy mokre, schną, zobaczymy, co będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj pierwszy raz myłam włosy odżywką. Zmieszałam polskiego Waxa dla blondynek z miodem i odrobiną piwa. Masowało sie świetnie, a włosy są bardzo ładne i świeże. Zobaczymy co bedzie jutro i pojutrze. Na razie włosy są czyste.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Witajcie! Trafiłam na ten wątek kilka dni temu (żałuję, że tak późno!) i mimo wewnętrznego sprzeciwu postanowiłam spróbować. Myję odzywką już 5 dzień i jestem zachwycona:
włosy miękkie, pogrubione łanie się układają błyszczące jak nigdy nie oklapują w ciągu dnia Oprócz tego mam tez inne spostrzeżenia. Moje włosy dotąd z lekką skłonnością do falowania stały się bardziej proste? Zauważyłam też, że mniej ich wypada. Żałuję tylko, że parę dni wcześniej poszłam do fryzjera pocieniować, żeby się lepiej układały a mogłam po prostu umyć odzywką.... Cały czas szukam najlepszej dla siebie. Przyglądam się składom i według Waszych zaleceń kupuję tylko te o najprostszym. Pozdrowienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
A ja jestem lekko zaszokowana... Bo moje proste włosy zaczęły falować
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.