![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nie chcemy miec dzieci?
no a czego sie spodziewałas? zapewne byl to watek..jak bardzo kocham swoje dzieci i chce miec własne przedszkole
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
''Kobieta która nie chce mieć dziecka jest jak drzewo które nie daje owoców-powinno się je ściąć'' Mimo że mnie to nie tyczyło myślałam ,ze mu dam w twarz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
i to jeszcze facet taki mądry
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Wtajemniczenie
|
No bo faceci przecież sie najwięcej narobią przy wychowywaniu dziecka więc swoje 3 grosze trzeba powiedzieć
![]()
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
hah tez racja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() (a ja czekam na dzień, w którym skończą się emerytury "po mężu" i dla gospodyń domowych na emeryturę ich własny mąż pieniądze na jakiś specjalny fundusz wpłacac będzie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czytalam gdzie ze kobiecie w momencie gdy zamieszka z mezczyzna dochodzi 7godzin prac domowych tygodniowo, nie chce wiedziec jak wyglada ta statystyka po urodzeniu dzieci ![]() Cytat:
![]() Z tymi emeryturami to madry pomysl, w ogole powinni wiek zawyzyc zeby ludzie troche wysilku wlozyli a nie po 40 i siedziec w domu przed telewizorem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale to już wywody na inny temat. To jak te baby już tak w domach siedza, niech chociaż dzieci rodzą, ku chwale ojczyzny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo pracują na dwuch etetach.w domu i w pracy zawodowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Kolejny argument za nieposiadaniem dzieci
![]() http://wiadomosci.onet.pl/1810187,11,item.html W tym chorym kraju juz nawet cesarka bedzie zakazana (poza wskazaniami medycznymi) takze pozostają tylko prywatne kliniki. ale wkurza mnie to strasznie, ze KRAJ ciagle decyduje o ciązy kobiety.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biorąc pod uwagę, że juz teraz opieka nad kobietami w ciąży czasami woła o pomstę do nieba, to chyba juz nie może być gorzej. No, ew. znieczulenia też zakażą stosować...
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze lekarz powie, ze kobieta to nie walizka, ktorą się zamyka i otwiera.
myslaby kto, ze tak sie o kobiety martwia. Jak juz sie zdecyduje na dziecko to czemu do diabla mam cierpiec i rodzic silami natury? czmu znowu inni mają decydowac JAK mam rodzic. antykoncepcja jest dosc trudno dostepna, wiec nie kazda kobieta moze sie dobrze zabezpieczyc. zakazana aborcja, wiec rodzic trzeba. rodzic trzeba naturalnie, bo tak sobie wymyslili. niedlugo wymysla, ze kazda kobieta ma zajsc w ciaze do 25 roku, bo inaczej popelni zbrodnie przeciwko narodowi. gosh, gorzej niz w chinach ![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh, emocjonalnie podchodzę do sprawy, ale zbyt wiele widziałam dzieci uposledzonych i opóźnionych i zbyt wiele matek nienawidzących lekarzy, którzy przyjmowali porody "siłą natury"...
![]() |
![]() |
#254 |
Konto usunięte
|
I znowu argumenty zdrowo przesadzone
![]() To NIE jest argument by nie mieć dzieci raczej by glosować w wyborach na kogo trzeba lub spakować walizki i próbować szukać swego szczęscia gdzie indziej(...w Chinach ? zyczę powodzenia ![]() Tak na poważnie-artykuł jest przerażający i mam nadzieję ,ze przez resztkę rozsądnych ludzi zostanie ta propozycja zablokowana ale jeszcze raz podkreslam- utrwalanie sobie każdym głupim pomysłem naszych światłych rzadzących swoich z góry ustalonych światopoglądów jest troszke nie teges. Jak ktos dzieci mieć nie chce to zawsze będzie przeszkadzać sytuacja polityczna/ finansowa/rodzinna itp itd a jak ktos chce to dokładnie odwrotnie-nic go od tego nie odwiedzie nawet pani Kopacz. Z trudnością dostepu do atykoncepcją tez bym polemizowała-to,ze nie rozdają za darmo przy ulotkach Reala to jeszcze nie argument |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Łajko- dla ciebie przesadzone, dla mnie nie.
Przez to, co sie w kraju dzieje naprawde strach jest w tą ciąże zajsc. strach, ze ci odmówia aborcji nawet jesli bedziesz mogla stracic zdrowie lub zycie, strach, ze umrzes przy porodzie bo zmuszą cie do rodzenia siłami natury. dla mnie to jest argument. i nie rozumiem czemu się czepiasz ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu najlepiej w Polsce zrobić wszystko, aby nie miec nic wspólnego ze służbą zdrobia ![]()
![]() |
![]() |
#257 |
Konto usunięte
|
Czepiam się ? może
Po prostu liznęłam życia z innej strony / chwała bogu nie z autopsji/ i znam kobiety które pragną mieć dziecko tak bardzo ,ze podpisałby pakt z diabłem byle tylko mieć to zagwarantowane. Moja dość bliska znajoma jest większość roku w klinikach leczących bezpłodność ,tabletek wszelkiej maści zjadła chyba wagon ,o finansach nie wspomnę więc jak czytam ,że dla kogoś zakaz/no jeszcze go nie ma/ cesarki jest aż nadto powodem by nie mieć dzieci to żal serce sciska. Uwierz są kobiety dla których poród trwający 69 godz nie jest zadnym ale Uderzyłam w ckliwy ton? może ,ale i taki bywa dramat w prywatnych czyichś scianach. Przyjaciółka jest po aborcji -miała cięzko uszkodzony płód i wierz czy nie odbył się bez problemów zadnych ,ale wiadomo sensancją jest jak pan pogryzie psa a nie odwrotnie dlatego poszczególne przypadki są tak /odmowa aborcji/ nagłosnione Zresztą awio Ty nie chcesz nie chcesz mieć dzieci,prawda? Podkreslam co napisałam post wyzej -sam pomysł jest durny ale to nie jest powód by nie mieć dzieci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#259 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zaczynam prawie 8 miesiąc ![]() chuchają na mnie ile wlezie lekarze w Polskiej Służbie Zdrowia /i nie tylko na mnie / doslownie strach cos powiedzieć bo z marszu na badania do szpitala chcą wysyłać ![]() ![]() tyle |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak 8 miesiąc, to juz niedługo przyjdzie na świat Krasnal ![]() Oby było zdrowe i mamusi życie tylko uprzyjemniało ![]()
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sama nie wiem, czy chcę mieć dziecko / dzieci, kiedyś pewnie tak, ale... jeszcze nie teraz. Teraz nie stać mnie na to ani psychicznie, ani finansowo. A że jestem z tych martwiących się i wymyślających problemy, to chyba bym w Tworkach wylądowała na początku, a potem to bym robiła wszystko, żeby dać sobie radę i już. Jakbym wpadła to teraz bym chyba ciąży nie usunęła, chyba że byłoby zagrozenie chorobą, ale jeżeli dziecko miałoby byc zdrowe to urodziłabym. Ale na razie się zabezpieczam i jeżeli zdecydowalibyśmy się z TŻtem na dziecko, to wolałabym odstawić tabletki i przez rok jeszcze zabezpieczać się prezerwatywą, żeby oczyścić organizm z hormonów. Ale na razie nie śpieszy mi się do rozmnażania się ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
ja również nie chcę mieć dzieci. jestem jeszcze b. młoda i nikt raczej nie traktuje tego poważnie, ale ja swoje wiem i wiem, czego chcę w zyciu.
![]() ![]() mam okropny nos i został mi on dany w genach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
BAN stały
|
Aż rok jest niepotrzebny, starczą jakieś 2-3 miesiące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
eee tam nosy mozna latwo zoperowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
oj nie tak łatwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Całego wątku czytać mi się nie chce
![]() Ale już na pierwszej stronie znalazłam to, pod czym się mogę podpisać ![]() Cytat:
![]() I 30 skończyłam już :P Instynkt się nie obudził, budzić się nie ma zamiaru. U Lubego instynkt też się nie budzi ![]() A jak się obudzi za parę lat i będzie za pózno? Trudno, jestem przygotowana na konsekwencje swojej decyzji i tyle. Ale z drugiej strony - jak się jakimś cudem okaże, że "wpadliśmy", też jestem w stanie ponieść tego konsekwencje i szat rwać nie będę, tylko wychowamy, jak potrafimy. Proste ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Osoby z mojego otoczenia podają powody:
- brak ustabilizowanej sytuacji zawodowo/finansowo/mieszkaniowej - brak instynktu rodzicielstwa/syndromu gniazda - brak "godnego" partnera/partnerki - wygodnictwo.... - nosicielstwo choroby Całe szczęscie,że MNIE TO NIE DOTYCZY. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mialam OGROMNE problemy z dostepem do antykoncepcji, zanim dostalam pigulki, to musialam przez pol godziny sluchac ze jestem za mloda (18-latka!) i jakie to jest niezgodne z organizmem kobiety (z tym sie akurat zgodze po czesci) i bla bla bla. Oczywiscie testow hormonalnych zadnych nie bylo, Pani zobaczyla 2 pryszcze na moim czole w skutek czego dala mi Diane 35 i w pryszcze nie znikly, bo mloda bylam a przytylam za to 10kg w ciagu roku ![]() Dla mnie to jest troszke paranoja, ze antykoncepcja darmowa (albo chociaz latwo dostepna) nie jest, a jak cos pojdzie nie tak, to aborcji tez nie ma. I potem mamy mnostwo mlodych matek ktorym ulubionym zajeciem jest malowanie pazurkow, borsukowaniem sie i chodzenie na dyskoteki. Dodam jeszcze ze edukacja seksualna to akurat w Polsce jest na niskim poziomie i ja nie czulam sie w pelni uswiadomiona. Ech ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
A ja marzę o dziecku, ale jak myślę, że miałabym mu zgotować życie w wynajętej kawalerce...nie pracować, a tym samym być zdaną na utrzymanie się w 3 os z tego co zarobi mój tż...a jest to głodowa pensja, to muszę niestety uciszyć mój instynkt macierzyński i poczekać na lepsze czasy...tylko kiedy te nadejdą???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.