![]() |
#241 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
miłego wizażowania ![]() bez przesady, banan może być, ale lepiej, przed południem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
W
1. Kromka ciemnego żytniego duża z szynką drobiową i jajkiem 2. Z 6 wafli ryżowych: 2 grubasy, a reszta cienkie light 3. Spaghetti lekkie z makaronem orkiszowym, podduszone, z lekkim sosem 4. Znowu wafle ryżowe 5. Bułka kukurydziana z wędliną drobiową i jajkiem ; wafel z plasterkiem szynki drobiowej |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Znowu mało? ;( No to ja już nie wiem.
Dzisiaj miałam problemy żołądkowe. Ile wychodzę? No nie wiem tak piszę, bo nadal jest mi ciężko się przełamać...W takim razie będę pisać U. |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
UUUUUUUUU:
Ś: wielka grahamka, 50 g twarożku, jajko na twardo, ogórek, salata, kubek kakao z mlekiem IIŚ:big jabłko, kromka żytniego z żółtym serem, szynką drobiową i pomidorem O: udko kurczaka, ziemniaczki, surówka z marchwi i jabłka P: miseczka budyniu capuccino, serek homo naturalny z migdałami,marcheweczka K: 2 skrzydełka kurczaka z grilla, kromka żytniego, ketchup, 2 mandarynki ![]()
#246 |
Raczkowanie
|
Hello wszystkim
![]() Dzisiejszy jadlospis na RRR: Sniadanko: jajecznica z 2 bialek i jednego zoltka, 1 kromka chlela pelnoziarnistego posmarowanego jogurtem naturalnym z plasterkiem poledwicy drobiowej, pomidor, jablko II Sniadanie: 100g chudego twarogu z kefirem i odrobina cukru brazowego, pomarancz Obiad: Piers z kurczaka grillowana, salata, pomidor, zielony ogor, kefir. Wszystko to zawiniete w tortille pelnoziarnista z siemieniem lnianym. Podwieczorek: jogurt naturalny( bo nie mam homo w domu) z kilkoma orzechami laskowymi, plaster szynki drobiowej Kolacja: twarog chudy(ok 100g) Prosze o ocenke ![]()
#247 |
Konto usunięte
|
jabłko
grahamka, ok 50 g twarogu, dwa plastry wędliny, 2 wielkie rzodkiewki i pół papryki, brzoskwinia kawa z odrobiną mleka (Tak myślę na tą kawą z mlekiem. Czy jeżeli codziennie wypijam jedną kawę z ok 50ml mleka 2%, to czy to bardzo neizdrowo i czy to bardzo mi w biora idzie?) Bo tak słyszałam kotlet z piersi kurczaka, 100g ryżu, kilka ogórków ze słoika - Czy to nie za dużo jak na jeden posiłek? kawalątek ciasta kakaowego posmarowanego twarożkiem teraz pogryzam sobie pokrojone warzywka -rzodkiewkę paprykę marchewką I jak pod co byście to zakwalifikowały? Proszę o rzetelną ocenę. Skorzystam z porad wiec nie pójdzie to na marne. Miało to chyba być wychodzenie z iety bo chce unormalizowac poziom kcal schudnąc troche ale powoli powracac do jakiegoś normalniejszego odzywiania. |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
moje dzisiejsze U:
śn: serek wiejski light(150g)+dużo szczypiorku, jogurt naturalny(200g) i (30g) płatków bran flakes IIśn: bułka grahamka(80g), serek wiejski(150g), sałatka z ogórków i pomidorów obiad:roladki ziemniaczano-pieczarkowe z green way z młodą kapustą i sałatka z pomidorów z cebulka kolacja:serek wiejski (200g), sałatka brokułowa(200g) ok godziny 20 próbowałam wczesniej z podwieczorkiem ale nie wychodzi, zle sie czuje z taka ilościa posiłków, zaznacze ze mam zaburzenia odzywiania wiec nie jest mi łatwo, i jeszcze jedno pytanie czy nie za dużo tych serków wiejskich bo to chyba jedyna rzecz która naprawde mi smakuje i mogłabym jeść w kazdym posiłku? |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
U:
Śniadanie: z 200 ml kaszy manny na wodzie + łyżeczka miodu, 3 śliwki, garść orzechów nerkowca, ziaren słonecznika, płatków migdałowych 2 śniadanie: jajko sadzone, kromka chleba razowego z masłem, pomidorem i górą kopru + 2 ogórki małosolne 3 ![]() kubek budyniu czekoladowego z czubatą łychą wmieszanych do niego płatków migdałowych, kawa obiad: pól koszyczka małego malin a potem 2 klopsy z sosem i kaszą gryczną, buraczki, ogórki małosolne + szklanka Nesti "biała herbata" podwieczorek ![]() reszta malin, kilka węgierek kolacja: gauacamole z całego avokado + pół bułeczki toskańskiej
#250 |
Raczkowanie
|
Poproszę o ocenkę mojego dzisiejszego jadłospisu... Tak kontrolnie, czy nie robię głupich błędów. Moje dzisiejsze R:
I Śn owsianko-otrębianka na wodzie z 2 łyżek płatków owsianych i 2 łyżek otrębów o smaku jabłkowo-śliwkowo-żurawinowych (mix zrobiony z tego co kupiłam, bo nie mogłam się zdecydować w sklepie, więc wszystko wymieszałam w jednym pojemniku ) + serek homo nat + nektarynka + kawa z mlekiem II Śn wieśniak lekki + papryka III Śn pół bułki grahamki (wieeelka była, więc dlatego pół) + kawałek gotowanej piersi z kurczaka (pokrojona w plasterki) + pomidor + ogórek O pół torebki ryżu brązowego + 100 g chudego twarogu + jedno jabłko upieczone z cynamonem (tylko cynamon i jabłko) i to wszystko polane 100 g jogurtu nat K 130 g tuńczyka wsw + pół serka nat bielucha + ogórek + pomidor Wiem, że w jadłospisie brakuje NNKT, ale wczoraj mnie strasznie żołądek bolał po słoneczniku i stwierdziłam, że za dzień-dwa sobie odpuszczę orzechy i pochodne.
#251 |
Zakorzenienie
|
Gdzie moge znalezc przetlumaczenie tych skrótów: r, u, rrr itp? :P
Dzisiejsze jedzenie ... chyba za duzo jak na redukcje :/ 7:30 - herbata, nesqiki z mlekiem 2% 9:30 - jogurt bananowy - 300g, kawa z mlekiem 0%, 0,5 pomidora, wasa z pasztetem, ketchupem, plaster szynki 13:00 - kawa z mlekiem 0% 15:00 - warzywa na patelnie z ziemniakami 500g, 2 plastry szynki z ketchupem, pomidor 17:00 - 200g jogurtu bananowego, wasa z pasztetem, szynka, serem 18:30 - 6 ciastek przekładanych 20:00 - 2 jabłka 22:00 - 2 szklanki mleka 0% i jak tu wygrać z efektem jojo ? Prosze o podpowiedzi i sugestie :P |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsza strona wątku.
R- redukcja W- wychodzenie z diety U- utrzymanie P- przytycie
#253 |
Raczkowanie
|
/Mój wczorajszy jadłospis nie został (d)oceniony
![]() ![]() ![]() Dzisiejsze lekkie P: Ś:3 duże łyżki musli Nestle Traditional, 3/4 szklanki mleka koziego, 2 łyżeczki suszonej żurawiny; poza tym owoce: 3 mniejsze śliwki, 8-10 dag malin i parę jeżyn IIŚ:250 ml mleka sojowego czekoladowego, kilka(naście) winogron !gałka loda o smaku jogurtowym (na razie bez wafelka ![]() ![]() O:15 dag pieczonego filetu z mintaja, 30 dag mrożonych "warzyw po chłopsku" Frosty (jak na zdjęciu;56 kcal/100g),1/2 pomidora P:kawa z mlekiem kozim, ok.30 g Cookie Crisps, z 10 wanilków, b. duże jabłko, 3 śliwki K:bułka sojowa 60 g posmarowana freskiem ziołowym, plaster filetu z indyka, 1/2 pomidora, kilka winogron po kolacji, na noc, doszła kawa z kozim mlekiem (ok. 2/5 szklanki) ![]() Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
moje wczorajsze U:
I. owsianka [pół szklanki płatków, pół szklanki mleka, 3/4 dużego banana, łyżeczka kakao, garść pistacji] capuccino z mlekiem [zakupy] II. 2 kromki chałki z kruszonką posmarowanej masłem śmietankowym jogurt naturalny [150g.] III. porcja sałatki owocowej- brzoskwinie, maliny, jabłka, banany ugniecione z homo waniliowym; [spacer do dentysty i z powrotem- około 40min.] IV. kawałek mintaja w panierce porcja ziemniaków sałatka jajeczno-warzywna z majonezem [w międzyczasie: trochę pestek dyni] V. jakieś 150g. białego chudego sera z warzywami [szczypior, ogórek, pomidor, rzodkiewki, sałata, cebulka] 3 kromki wasy z sezamem [trochę tańca w domu- podekscytowanie, że TO JUZ DZISIAJ. xDD] VI. serek wiejski dość duża parówka drobiowa kilka różyczek brokułów [dojście do dyskoteki na piechotę- 15min. drogi baaal do białego rana- 6godz. spędzonych w dyskotece, w tym spokojnie 1/2 czasu to taniec ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2008-08-23 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze U :
9- 60g musli tropikalnych ze szklanką mleka 2%, 2 łyżki otrąb, 5 śliwek 11-12- grahamka(80g),1 połówka posmarowana serem białym z ogórkiem i szczypiorkiem, 2 z pomidorem i szczypiorkiem, brzoskwinia , 2 śliwki 15-udko z kurczaka(bez skóry) przysmażone bez tłuszczu ze 160g ryżu polanym lekko jagodami, marchewka 18-serek wiejski ze szczypiorkiem 150g,pomidor 20:30- 100g sera białego z pomidorem,szczypiorkiem, papryką, 2 łyżkami słonecznika |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Up |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zadomowienie
|
Piątkowe Utrzymanie :
I. Kromka jasnego żytniego chleba na zakwasie z serem,plastrem szynki, Pastellą śródziemnomorską,pomidor, 3 łyżki sałatki majonezowo-jarzynowej , ok.10szt prażonych i solonych nerkowców , mocna herbata II. Duże Capuccino, McFlurry (truskawka+Daim) ,kostka mlecznej czekolady III.Kurczakoburger,kilka nerkowców,RedBull b.c IV.Po kawałeczku ciast;keksa,sernika (z Biopiekarni na razowej mące i innych bajerach ;P) 1/3 babeczki twarogowej, lód Viva wiśniowy, jogurt Dr.Oetker o smaku sernika z bakaliami, półtorej ciastka owsiano-miodowego Marks&Spencer o_O ,kawa z mlekiem V.1/2 wianka szpinakowego (białe ciasto,szpinak,oliwa) Danio pomidorowy ok. 2100 (był też dwugodzinny spacer w środku dnia, 40min tańca bezpośrednio przed pójściem spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
moje wczorajsze U:
Ogólnie źle się wczoraj czułam, jadłam bez apetytu, a na koniec dnia zazkodziła mi surowa marchewka, którą schrupałam po kolacji ![]() ![]() I Ś (ok.10): budyń czekoladowy(niestety duuużooo, oj pewnie ze 350ml ![]() II Ś (13.30): grahamka + 100g twarogu chudego + papryka i ogórek zielony III Ś(14.30)(przekąska? ![]() OBIAD(ok.18,a raczej obiadokolacja): 2 jajka z teflonu, 1,5 kolby kukurydzy gotowanej, pomidor z bazylią (wszytsko bez grama tłuszczu) 20 minut marszu, na nic więcej nie miałam wczoraj siły.. ![]() ![]() K (po 20.00): wieśniak lekki, no i po jakiś pięciu minutach ta nieszczęsna marchewka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Domyślam się, że powinno być bardziej kalorycznie ale muszę jeszcze trochę nad sobą popracować ![]() Ten lód to i tak mój sukces(ik) Co do obiadu, to był syty bo te warzywa były w sosie (miał w składzie smalec ![]() W sumie i tak się cieszę, że ten jadłospis pasuje na U- bo najbardziej chciałabym właśnie utrzymywać wagę. Niestety, musi to być na troszkę wyższym poziomie. A wieczorem pochwalę się dzisiejszym jadłospisem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
![]()
Przedstawiam mój dzisiejszy jadłospis <U> i proszę o opinie i podliczenie kalorii bo jakoś nie moge znaleść wartości wszystkich produktów. Pozdrawiam i z góry dziękuję!
10.00- śniadanie: omlet <2 całe jajka+3 białka+ 2 pokrojone suszone śliwki i 2 suszone morele+ szklanka namoczonych w mleku płatków owsianych+ cynamon>. To wszystko zmiksowane i usmażone na 1 łyżeczce masła. 12.00-14.00 trening siłowy + 30 min aerobów <odrazu po nim(14.00) odżywka proteinowa 24g białka, 2g ww> 15.00- obiad: 80g białego ryżu, grillowana pierś z kurczaka<250g>, gotowane na parze brokuły, zielona fasolka i pomidory <ok 150-200g> 18.30- obiad II: gotowana pierś z kurczaka <120g>, pół szklanki makaronu razowego, pomidory <150g>, ćwiartka zielonej i ćwiartka żółtej papryki, 10 oliwek to wszystko polane łyżką oliwy z oliwek z 1 tłoczenia z dodatkiem oregano, bazylii, chilli, pieprzu i papryki słodkiej. Całość w formie sałatki 21:30- kolacja: serek wiejski <200g>+ mały jogurt naturalny bez cukru+ 2 łyżki stołowe płatków owsianych+ łyżka muesli+ połowa brzoskwini z zalewy<pokrojona w kostke>. To wszystko wymieszane razem z dodatkiem cynamonu 23:00- odżywka proteinowa <ta sama co po treningu> 00:00- łóżko Edytowane przez DannyDan Czas edycji: 2008-08-23 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
Yuza - skoro nie miałaś homow domu to trudno, ale połączyłaś przez to w podwieczorku węglowodany (jogurt) z tłuszczami (orzechy). I do twarogu na kolację doda.łabym jeszcze warzywo - nie przytyjesz od tego, kalorii mało a za to więcej witamin dostarczysz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
dzisiejsze U: [bardzo dziwne, bo nie dość, że ząb mnie bardzo boli i jem same papki, to w dodatku późno wstałam po wczorajszych baletach i mi się nieco jadłospis poprzewracał.
![]() I. owsianka kakaowo-bananowa [pół szklanki płatków, pół szklanki mleka, łyżeczka kakao, pół dużego banana] II. surówka marchewkowo-buraczana [starte na tarce] pół bułki owsianej z plasterkiem chudej wędliny i papryką [ więcej nijak nie dałam rady przegryźć.. ![]() ogromny pomidor malinowy 2 kubki capuccino z mlekiem III. 2 kawałki smażonej na oleju sojowym ryby panierowanej mizeria z jogurtem naturalnym ziemniaki w międzyczasie: trochę malin ; ) IV. serek wiejski wymieszany z homo brzoskwiniowym capuccino z mlekiem na kolację będzie kolejny serek wiejski i na dzisiaj to już podziękujemy. ![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
"hmmm ok, ale STRASZNY porządek, wszystko idealne, zero luzu, posiłki jak dla mnie nadają się na idealną reduckję wszystko liczysz i ważysz??"
Rozgryzłaś mnie :P Niestety te jadłospisy stały sie ostatnio moją obsesją. Na luz czasem sobie pozwalam <tak ze 2 razy w tygodniu>- kawa+ciacho ![]() Trochę mnie to męczy, ale muszę przyznać, że takie jedzonko coraz bardziej mi smakuje i efekty są warte wyrzeczeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"dziewczyny, nie wiem co robić, nie umiem jeśc normalnie, ciagle licze kalorię, myślę tylko o tym. pomóżcie!!" powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
yhmmm... wolę kiedy w stosunku do mojej osoby używa się rodzaju męskiego- Daniel jestem ![]() Może masz trochę racji- z dietami nie ma co przesadzać. Z początku jest wszystko fajnie, tłuszczyk spada, człowiek lepiej się czuje, ale widzę po sobie, że zaczynam za bardzo do tego przywiązywać wage. Czy istnieją jakieś inne zagrożenia prócz psychicznego uzależnienia od pilnowaniatego tego co się je? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co innego ważyć składniki np. dodając je do ciasta (pysznego jak zawsze, a jakże, tkaiego czekoladowego ![]() ![]() Dla mnie to cos jak nienormalne brzmi . a jak powiedzmy będziesz miała taki problem jak Niusia a gdzies wyjdziesz i nie będziesz miała jak wszystkie zwazyc ? no i są inne też przykłady . ![]() No i mój jadłospis przyczepiam wagę do swojego wyglądu itp ale nie narzekam jakoś specjalnie że jestem gruyba choć zmieniłabym w sobie nogi .. ![]() Zjadłam rano ok 10 gdzieś tak 1,25 parówki ;P potem ok 12 płatki do mleka kukurydziane zwykłe najzwyklejsze bo wzięłam kilka i mi posmakowały to wzięłam sobie małą miseczkę prawie całą ich ^^ potem ok. 16 był kurczak i zjadłam udko i pól skrzydełka no i teraz zjadłam serek . ogólnie wszystko w haosie ale dzisiaj taki dzień, bo kończy mi się remont i nie ma tato czasu gotować a ja .. się powiedzmy lenię i mam dużo spraw na głowie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.