|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: NATURALIS - nowy sklep!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Kupuję stoppery do uszu
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#243 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
Tak, w każdej aptece za ok. 1zł
![]() A rozwiązanie tez mi Kesja podsunęła ![]()
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
Mam pytanie do posiadaczek lub posiadaczy frakcji sojowej (zwłaszcza do tych którzy niedawno ją nabyli) : jaka jest jej data ważności?
przed złożeniem zamówienia pytałam o to Panią Agnieszkę i na pewno napisała mi że do 2010r. - nie pamiętam do którego miesiąca, bo niestety skasowałam maila. Dzisiaj jednak gdy dotarła moja przesyłka okazuje się, że na opakowaniu jest napisane, że ważność frakcji to 25.11.2009r. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1294848 6]Mam pytanie do posiadaczek lub posiadaczy frakcji sojowej (zwłaszcza do tych którzy niedawno ją nabyli) : jaka jest jej data ważności?
przed złożeniem zamówienia pytałam o to Panią Agnieszkę i na pewno napisała mi że do 2010r. - nie pamiętam do którego miesiąca, bo niestety skasowałam maila. Dzisiaj jednak gdy dotarła moja przesyłka okazuje się, że na opakowaniu jest napisane, że ważność frakcji to 25.11.2009r.[/QUOTE]Moje 5 gr frakcji również do 25.11.2009r. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
moje 30g też ma taką datę
![]() wiem ktoś może jaką objętość zajmie 10g frakcji? bo ja na stronie nie wiedzę ciężaru właściwego, albom ślepa użyłam do tej pory ze dwa razy i ja czuję ten piaseczek co komfortowe dla mnie nie jest ![]() czy po stopieniu i zmieszaniu z olejem czy masłem one znikną ![]() wczoraj rozpieściłam się serum z surowej truskawki + dwu- i trójpeptydy + mix HA, skóra rano przyjemnie gładka, jakby jaśniejsza, napieta, a zapach przy aplikacji ![]() nie wiem czemu ale jakoś wydawało mi się, że używanie tych peptydów będzie uciążliwe a wcale takie nie jest no ale teraz to już lodówka obowiązkowa na górnym piętrze, nawet widziała w Auchanie taką Mastercook bodajże za ~300PLN z 40cm wysokości chyba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
tak, piaseczek jest z lekka upierdliwy, i niestety nie udaje się go całkowicie rozpuścić w gorącej kąpieli - przynajmniej mi to się nie udało
![]() olej poprawia smarowalność, ale u mnie piaseczku nie rozpuszcza, przypuszczam, że masło nie zrobi tego tym bardziej ale faktycznie można przywyknąć, no chyba że dyskomfort wiąże się z podrażnieniem.. peptydy fajnie działają w dużym stężeniu w wodnym serum z małym HA - ostatnio taką wersję ćwiczę i owszem, podoba mi się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do piasku... to połączenie z olejem rzeczywiście zwiększa komfort użytkowania frakcji, chociaż wszystko zależy od tego w jakich proporcjach zmieszasz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, ja nawet od mięciutkiego pędzla EDM mam podrażnioną twarz ![]() ![]() [1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1301769 4]Ila - ciężar frakcji wynosi 0,94 - jest podane pod opisem ![]() Co do piasku... to połączenie z olejem rzeczywiście zwiększa komfort użytkowania frakcji, chociaż wszystko zależy od tego w jakich proporcjach zmieszasz.[/QUOTE] ![]() no super - więc ślepam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, zachęcona recenzjami cudownej frakcji, popełniłam pierwsze zamówienie w Naturalisie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak właśnie robię, dziś użyłam samej frakcji i nic się nowego nie pojawiło, całe szczęście! W weekend popróbuję dalej, ale jak ja nie cierpię eksperymentów na swojej skórze! Potem wiekami usuwam skutki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
Banalne pytanie. Jakie pojemniczki ma Naturalis? Plastyk jak w ZSK czy szkło?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
To zależy od produktu. Oleje, nawilżacz cukrowy itp są w butelkach typu amber, natomiast ekstrakt z jęczmienia, soi, kompleks na naczynka, kerastim są w plastikowych pudełkach
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Hmm no ja własnie sie wymaziałam samą frakcją pierwszy raz, zobaczymy co bedzie za 2 dni. Niech mnie ktoś oświeci co to za piasek i skad sie tam wziął
![]() A no i tak w ogóle muszę powiedzieć że w mojej historii związanej z tym forum nigdy nie miałam ładniejszej skóry niż od 3 dni po wcześniejszej mikrodermabrazji i sotosowaniu biochemii ...tak mnie to cieszy, ze hej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam olej z nasion truskawki oraz frakcję oleju sojowego. Jako próbkę otrzymałam niacinamid - i teraz tak... W jaki sposób mogę go użyć? Do czego dodawać? Bardzo proszę o podpowiedzi
![]()
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Niacynamid możesz użyc praktycznie do wszystkiego
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
O! Bardzo Wam dziękuję
![]()
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Kurcze mam problem. Czy ktoś zauważył u siebie jakieś dziwne reakcje po użyciu ceramidów? Bo wczoraj pierwszy raz się nimi maziałam i dzisiaj cały nos i część czoła mam w takich drobniusieńkich krostkach wypełnionych bezbarwną cieczą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
Wczoraj dostałem przesyłeczkę na Naturalisa.
Tym razem malutko - dwa płyny do dezynfekcji i trzy duże pojemniczki 20ml. Moje zamówienie okazało się szczęśliwe - zamówienie nr 500 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
znów popełniłam zamówienie
![]() wzięłam 50g frakcji, która sobie bardzoo chwalę, bo świetnie nawilża i mogę sobie pozwolic na nieco lżejsze oleje albo i ich brak do tego kompleks jęczmienia i olej truskawkowy oraz pojemniczki ogólnie jestem bardzo zadowolona [odpukać] z mojej naturalisowej pielęgnacji rano: serum z frakcji + HA wielkocząsteczkowy z pantenolem i alantoiną BU + olej + ceramidy wieczorem: serum z frakcji + mix HA + olej + dwu- i tripeptydy do kompletu tonik z liposomami naczynkowymi ZySK na kocance niestety hydrolaty mi nie podeszly, szczypia w oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z liposomami w serum expres trzeba ostrożniej - Kesja zalecała, żeby najpierw zemulgować olej z HA i kroplą emulgatora, dodać liposomy i delikatnie, szybko wymieszać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ekstrat na naczynka to wlasnie liposomy, tak? ![]()
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niedawno zrobiłam sobie na bazie kocanki, dodalam jeszcze NMF, bo dostalam gratisowy z Naturalis hm, albo to moje pobozne życzenia albo faktycznie sie juz tak bardzo nie czerwienię i skora jakby jasniejsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam liposomy z ZySK akurat używam i na dzień, choć w zasadzie powinno się na noc, poniewaz liposomy ulatwiają wnikanie innych substancji do skory, w tym zanieczyszczeń - no ale przecież potem jeszcze na to idzie parę innych rzeczy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.