Płaski brzuch - walczymy razem :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-29, 14:04   #241
Majeczka993xy
Rozeznanie

Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)

hmmm no ale co ta folia da ?? woda tylko odparuje ... ale jak sie napijemy to po pewnym czasie znow nawodnimy organizm ... ale to tylko moje zdanie ;p moze sie myle ??
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 14:32   #242
eifersucht
Zadomowienie

Folia to jest tylko takie SOS przed wielkim wyjściem, a nie do stosowania cały czas, bo wtedy można zrobić sobie krzywdę

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 15:13   #243
Majeczka993xy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eifersucht Pokaż wiadomość
Folia to jest tylko takie SOS przed wielkim wyjściem, a nie do stosowania cały czas, bo wtedy można zrobić sobie krzywdę
tez tak sadze ;D chociaz czy to duzo da (ta folia)?? nie wiem bo nigdy nie stosowalam ...
Stary 2008-12-30, 16:07   #244
xhardcorex
Raczkowanie

Witam, zatem i ja podpisuję się pod tematem i walczę o jędrny, umięśniony brzuszek ^_^

I mam kilka pytań... czy wszystkie ćwiczenia będą skuteczne na oponkę 'na pępku' bądź pod nim? czy działają tylko na mięśnie, które mają swoje rozmieszczenie 'tam, gdzie wątroba'? [w sensie, górne partie] mam nadzieję, że dobrze się wyraziłam ^_^

Aaa... i niestety nie mam w domu hula hop czy tzw 'skręcanie tułowia' i jego obroty [wyginanie tułowia,w sensie 'niewidzialne' hula hop ] będą tak samo skuteczne? i w jakim stopniu, jeżeli tak? ^_^

A, i właśnie... Słyszałam, że mięśnie ważą więcej niż tłuszcz... czyli gwarantowane jest to, że po tych ćwiczeniach będę ważyła więcej ze względu na 'wyrobienie' mięśni? bo zależy mi właśnie, by poprawić 'kondycję' brzuszka, a przy tym nie przytyć

Jak to jest, Drogie Wizażystki ? liczę na Was ^_^ !

Be strong, be strong now.
Too many, too many problems. . .

xhardcorex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-30, 17:45   #245
eifersucht
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majeczka993xy Pokaż wiadomość
tez tak sadze ;D chociaz czy to duzo da (ta folia)?? nie wiem bo nigdy nie stosowalam ...
Robiłam tak ze dwa razy. Coś tam daje, ale cudu nie należy się spodziewać. Spróbuj sama

Cytat:
Napisane przez xhardcorex Pokaż wiadomość
A, i właśnie... Słyszałam, że mięśnie ważą więcej niż tłuszcz... czyli gwarantowane jest to, że po tych ćwiczeniach będę ważyła więcej ze względu na 'wyrobienie' mięśni? bo zależy mi właśnie, by poprawić 'kondycję' brzuszka, a przy tym nie przytyć
Co do tego fragmentu to owszem, ważą więcej niż tłuszcz. Tylko co to za różnica. Nie powinnaś sugerować się wagą, a bardziej obwodami

Stary 2008-12-30, 19:45   #246
xhardcorex
Raczkowanie

Cytat:
Co do tego fragmentu to owszem, ważą więcej niż tłuszcz. Tylko co to za różnica. Nie powinnaś sugerować się wagą, a bardziej obwodami

Hmmm jednak boję się, że po tym wszystkim będę wyglądała jak taki byczek, czego oczywiście bym nie chciała w ogóle, sylwetka 'masywna' do mnie by nie pasowała, ponieważ mierzę to swoje 155cm i byłabym niskim 'koksownikiem' ^^"

Hmmm... czy da się uniknąć przybrania na masie nawet wtedy, kiedy się ćwiczy te mięśnie brzucha, itp?
Pytam, pytam, duuużo pytam, ponieważ w tych tematach jestem kompletnym laikiem, a zależy mi na opiniach osób, które wiedzą coś więcej na ten temat

Stary 2008-12-30, 20:07   #247
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm jednak boję się, że po tym wszystkim będę wyglądała jak taki byczek, czego oczywiście bym nie chciała w ogóle, sylwetka 'masywna' do mnie by nie pasowała, ponieważ mierzę to swoje 155cm i byłabym niskim 'koksownikiem' ^^"

Hmmm... czy da się uniknąć przybrania na masie nawet wtedy, kiedy się ćwiczy te mięśnie brzucha, itp?
Pytam, pytam, duuużo pytam, ponieważ w tych tematach jestem kompletnym laikiem, a zależy mi na opiniach osób, które wiedzą coś więcej na ten temat
Ja mam 158 i też się zamartwiałam czy aby nie nabiorę zbytniej masy.
Wyczytałam w internecie, że należy robić ćwiczenia rozciągające mięśnie (streching), wtedy mięśnie będą dobrze ukrwione, elastyczne i rozciągnięte.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-30, 21:23   #248
eifersucht
Zadomowienie

Dziewczyny, gdyby masy nabierało się po kilku ćwiczeniach to wszelkie siłownie nie miały by racji bytu - jak myślicie dlaczego 'pakerzy' faszerują się specjalnymi odżywkami i spędzają tam godziny podnosząc duże ciężary? Bo stanie się napakowanym to nie jest prosta sprawa i Wam nic takiego nie grozi

Stary 2008-12-30, 21:31   #249
mmooonia
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, gdyby masy nabierało się po kilku ćwiczeniach to wszelkie siłownie nie miały by racji bytu - jak myślicie dlaczego 'pakerzy' faszerują się specjalnymi odżywkami i spędzają tam godziny podnosząc duże ciężary? Bo stanie się napakowanym to nie jest prosta sprawa i Wam nic takiego nie grozi
hehe dokladnie nie grozi wam na pewno przybranie masy na tyle ile byscie nie chcialy, bo nawet jak sie chce to to jest baaardzo ciezka i dluga praca.

poza tym od samych brzuszkow oponka nie zniknie :/

Co do tej partii pod pepkiem to unoszenie nog lezac na plecach, podciaganie nog do tulowia w zwisie. Takie odwrotne brzuszki, gdzie pracujemy nogami a nie tulowiem bardziej dzialaja na ta partie. w ktoryms watku sa dokladnie te cwiczenia opisane ale teraz nie pamietam, jak poszukasz dokladniej to powinnas sie natknac gdzies na to

Aaa po samych miesniach brzucha nie zauwazysz roznicy na wadze

"Nie okłamuj samej siebie, po prostu więcej trenuj" Soria

mmooonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-30, 21:52   #250
xhardcorex
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmooonia Pokaż wiadomość

Co do tej partii pod pepkiem to unoszenie nog lezac na plecach, podciaganie nog do tulowia w zwisie. Takie odwrotne brzuszki, gdzie pracujemy nogami a nie tulowiem bardziej dzialaja na ta partie. w ktoryms watku sa dokladnie te cwiczenia opisane ale teraz nie pamietam, jak poszukasz dokladniej to powinnas sie natknac gdzies na to

Aaa po samych miesniach brzucha nie zauwazysz roznicy na wadze

hm, słyszałam, że dolna partia brzucha [pod pępkiem] jest jedną z tych, przy których najciężej jest osiągnąć wymarzone efekty, prawda to? Mniej więcej, po ilu tygodniach powinnam liczyć na efekty?

W sumie, czas 'oczekiwań' na wymarzoną sylwetkę jest katorgą, bo osobiście dla mnie jest to męczące, ale niczego 'bez kiwnięcia palcem' się nie osiągnie, niestety. ;/

Stary 2008-12-30, 22:02   #251
andziunka
Raczkowanie

hej hej No to ja się też przyłączam Trzeba zgubić sadełko i to nie tylko z brzucha (który jest ogrony, jakbym balon połknęła!!). Dziś 3 dnień ćwiczę (Tamelee, ćwiczenia z hantlami, fitball). Mam nadzięję, że efekty pojawią się już niedługo, bo mam naprawdę dość tego sadła (bo to nie jest sadeło)! 3mam kciuki za nas wszystkie - wierzę, że się uda!
andziunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-30, 22:08   #252
mmooonia
Rozeznanie

Cytat:
hm, słyszałam, że dolna partia brzucha [pod pępkiem] jest jedną z tych, przy których najciężej jest osiągnąć wymarzone efekty, prawda to? Mniej więcej, po ilu tygodniach powinnam liczyć na efekty?

W sumie, czas 'oczekiwań' na wymarzoną sylwetkę jest katorgą, bo osobiście dla mnie jest to męczące, ale niczego 'bez kiwnięcia palcem' się nie osiągnie, niestety. ;/
No niestety ta partia pod pepkiem wiekszosci najtrudniej znika :/

I wszelkie slodkosci oddalaja zadowalajacy efekt.
Nie potrafie Ci powiedziec po ilu tygodniach cwiczen mozesz liczyc na efekty, bo do tego zeby tluszczyk zniknal trzeba troche zmienic sposob odzywiania :/

Nie praktykowalam nigdy robienia samych brzuszkow bo wydaje mi sie ze to troche moze byc marny efekt.

Cwiczenia tak jakby tylko wszystko wspomagaja i sprawiaja ze to cialo nabiera innych ksztaltow ale tluszczyk dalej moze temu towarzyszyc :P

Mozesz probowac robic te "odwrotne" brzuszki, aczkolwiek sa one dosc ciezkie na poczatek, uwazaj zeby nie obciazac sobie kregoslupa bo na poczatku mozesz sie ratowac napinaniem plecow . po jakims czasie juz beda za proste i przydaloby sie je zmienic, to poszukaj cwiczen i urozmaicaj to.

Ale naprawde bardzo ciezko pozbyc sie takiej oponki pod pepkiem :/

Trening silowy calego ciala + aeroby/interwaly i zmiana sposobu odzywiania -- dziala

"Nie okłamuj samej siebie, po prostu więcej trenuj" Soria

mmooonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-30, 22:19   #253
xhardcorex
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmooonia Pokaż wiadomość
No niestety ta partia pod pepkiem wiekszosci najtrudniej znika :/

I wszelkie slodkosci oddalaja zadowalajacy efekt.
Nie potrafie Ci powiedziec po ilu tygodniach cwiczen mozesz liczyc na efekty, bo do tego zeby tluszczyk zniknal trzeba troche zmienic sposob odzywiania :/

Nie praktykowalam nigdy robienia samych brzuszkow bo wydaje mi sie ze to troche moze byc marny efekt.

Cwiczenia tak jakby tylko wszystko wspomagaja i sprawiaja ze to cialo nabiera innych ksztaltow ale tluszczyk dalej moze temu towarzyszyc :P

Mozesz probowac robic te "odwrotne" brzuszki, aczkolwiek sa one dosc ciezkie na poczatek, uwazaj zeby nie obciazac sobie kregoslupa bo na poczatku mozesz sie ratowac napinaniem plecow . po jakims czasie juz beda za proste i przydaloby sie je zmienic, to poszukaj cwiczen i urozmaicaj to.

Ale naprawde bardzo ciezko pozbyc sie takiej oponki pod pepkiem :/

Trening silowy calego ciala + aeroby/interwaly i zmiana sposobu odzywiania -- dziala

O, kurczę... czyli widzę, że jednak dużo się nie myliłam bo fakt faktem... na całym ciele udaje mi się schudnąć, ale zawsze zastanawiało mnie, 'dlaczego oponka zniknąć nie może?'- i strasznie się mnie trzyma i teraz wiem już dlaczego.
Zmiana nawyków żywieniowych... Ciężko będzie, ale poszperam gdzie trzeba, może jeszcze coś wynajdę

Jedno wiem jednak na pewno,że bez poczucia samoakceptacji jest ciężko, a nawet bardziej ciężko, bo w sumie ona powinna stanowić cały fundament naszej 'babskiej [małej] próżności' związanej z wagą... W sumie, kolejne moje postanowienie noworoczne " Ucz się laiku samoakceptacji".

Stary 2008-12-30, 22:57   #254
andziunka
Raczkowanie

ja właśnie skończyłam ćwiczyć, chociaż ciężko trochę jest, bo jak się "wieki" nic nie robiło, to teraz się ma zakwasy :P ale daję radę, bo wytrwałym trzeba być 2 lata temu ostro się zawzięłam i w przeciągu 1,5 miesiąca 8 kg schudłam (na racjonalnej diecie), do tego robiłąm codziennie 600 brzuszków i efekty było widać. Teraz niestety mam dużo więcej do nadrobienia, bo kilogramów jest więcej Mam nadzieję, że się nie poddam i będę wytrwała. za 3 tygodnie studniówka i mam nadzięję, że do tego czasu uda mi sie zrzucić ok 6 kg (tygoniowo 2 kg jest dopuszczalne).

jak Wy cwiczycie bo pozbyc się "sadełka" ?
Stary 2008-12-30, 23:14   #255
Curly
Raczkowanie

andziunka - podziwiam Cie
Curly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 00:03   #256
Majeczka993xy
Rozeznanie

o matko 600 brzuszkow???? ja robie 50 i do tej poory sadzilam ze to duzo .... widze ze sie mylilam ... ile powinnam dziennie robic ?
Stary 2008-12-31, 00:06   #257
madziolaxd
Wtajemniczenie

chętnie się dołączę.

do efektu w tytule baaaaaaaardzo daleko, sądzę, że do tej wiekopomnej chwili nie doczekam bo ona prawdopodobnie nie nadejdzie ale zawsze jakaś większa motywacja

robie a6w od 4 dni oraz 8 min buns od 4 dni i 8 min legs od wczoraj no i staram się na razie ograniczyć z jedzeniem. no i w sumie to mogłabym brzuszki porobić. ale mi się nie chce
Stary 2008-12-31, 08:52   #258
andziunka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majeczka993xy Pokaż wiadomość
o matko 600 brzuszkow???? ja robie 50 i do tej poory sadzilam ze to duzo .... widze ze sie mylilam ... ile powinnam dziennie robic ?
Ja robiłam 300 rano i 300 po południu i w sumie nie odczuwałam tego, że robię aż tak dużo. Jakoś wtedy lepiej szło. Nie wiem, ile powinno sie robić - to zależy od predyspozycji indywidualnych. Stopniowo mozesz sobie zwiększać ilość np. co tydzień o 10 więcej.

Curly ja również pozdrawiam
Stary 2008-12-31, 08:59   #259
Brenda_21
Zakorzenienie

GG do Brenda_21 Send a message via Skype™ to Brenda_21

Witam Dziewczynki.
Ja to zacznę ćwiczyć już od 1 stycznia.. jeden dzien to jakos mi sie nie chce zaczać.
Załączam Wam ćwiczonka na brzuch przede wszystkim, z których możecie skorzystać, ja robiłam je przez pewien czas, jakies 2 miesiące i widzialam efekty. Jak coś to na tej stronce są tez na inne partie ciała,ale jak nie znajdziecie to tez wkleję.

http://www.modeling.pl/?sub=artykuly...0&dz=11&page=1
Stary 2008-12-31, 13:39   #260
Arya90
Zakorzenienie

Dziewczyny i ja się do Was dołączam
Mam tylko nadzieję, ze nie będę kolejny raz miała słomianego zapału, bo czasem niestety tak u mnie bywa
Chciałabym zrzucić oponkę, którą jest w zasadzie mój cały brzuch. Nie ejst jakiś wielki, ale zawsze...
Nie znam jednak żadnych ćwiczeń domowych, oprócz brzuszków, które by pomogły uzyskać wymarzony efekt. Podpowiecie mi coś?
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 13:45   #261
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Nie znam jednak żadnych ćwiczeń domowych, oprócz brzuszków, które by pomogły uzyskać wymarzony efekt. Podpowiecie mi coś?
Nożyce i podnoszenie nóg - to na oponkę w okolicach pępka
Hula-hop - na smukłą talię i boczki
A6W - na wyrobienie mięśni i spalenie tłuszczyku.

Ja trzymam się takiego zestawu ćwiczeń (który notabene jest bardzo zachwalany na forum) i wierzę, że przyniesie efekty

Teraz czekam na lepsze hula-hop (takie z masującymi kulkami).

Podrzucę Tobie przydatne linki:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...51156&page=106 -> hula-hop
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=97516 -> A6W

Powodzenia!
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-31, 14:06   #262
Arya90
Zakorzenienie

Wielkie dzięki. To teraz ja też już zaczynam ćwiczyć. i mam nadzieję, że wytrwam i że efekty będą widoczne

6cs
Stary 2008-12-31, 14:07   #263
Brenda_21
Zakorzenienie

GG do Brenda_21 Send a message via Skype™ to Brenda_21

a ja naprawde polecam tez te..
http://www.modeling.pl/?sub=artykuly...0&dz=11&page=1
Stary 2008-12-31, 16:23   #264
Merlieth
Raczkowanie

Dziewczynki
Pięknie nam ta walka idzie;]
U mnie z brzuszkiem coraz lepiej

Szczęśliwego Nowego Roku kochane
Merlieth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 13:26   #265
xhardcorex
Raczkowanie

Witam ponownie ^_^
Mam po raz kolejny pytanie do Was, Wizażystki ^_^
Otóż... podjęłam walkę z brzuchem, dlatego też ćwiczę 3 dzień 8min ABS... Jak myślicie, czy to pomoże chociaż w jakimś małym stopniu pozbyć się oponki na dolnej partii brzucha?

Czy znacie linki [najlepiej na YouTube, itp] na których znajdę filmik, przy którym będę mogła spokojnie ćwiczyć swoje dolne partie 'oponki'? Byłabym niesamowicie wdzięczna! ^_^

P.S. Szczęścia na Nowy Rok

Stary 2009-01-01, 15:36   #266
creatka
Zadomowienie

Question Gruby brzuch

Hej mam do was pytanko może nie jestem osobą grubą, ale mój brzuch jest stanowczo za duży co z tym mogę zrobić by był szczupły i płaski?? może jakieś ćwiczenia.... pomocy!!!!
creatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 17:02   #267
Marzeniatko
Zakorzenienie

Dot.: Gruby brzuch

Zgadza się, ćwiczenia.
Odwiedź podforum fitness i tam poszukaj ćwiczeń.

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-01, 17:20   #268
bazylia15
Przyczajenie

nie moge sie zabrać za te ćwiczenia:/ Ale do zielonej herbaty już się przyzwyczaiłam. Moze sie zmusze dziś wieczorem. Najbrdziej lubie hula-hop
bazylia15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 19:03   #269
Arya90
Zakorzenienie

A ja zaczęłam. pierwsze koty za płoty. Póki co nie czuję bólu mięśni, ale pewnie nie mam się z czego cieszyć, bo jeszcze przyjdzie na niego pora.

6cs
Stary 2009-01-01, 22:39   #270
Merlieth
Raczkowanie

U mnie dzisiaj jakiś totalny pobalangowy zastój.Ani nie biegałam ,ani nie ćwiczyłam ....o rannny tylko leżałam i jadłam .

Dziś miał być dzień 31 jednak dzień ten nadejdzie dopiero jutro->gdyż dziś odpuściłam sobie na maksa.
Ale powiem wam dziewczyny ,że tak jak tej Sylwestrowej nocy to nie bawiłam się jeszcze nigdy

Jutro potrenuję intensywniej i poograniczam się w jedzeniu.Nie chcę żadnego przybytku
Merlieth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości