Suknia ślubna z muślinu - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-30, 12:21   #241
anoola
Zadomowienie

Dot.: Suknia ślubna z muślinu

Witajcie Fajnie że was znalazłam bo wątek jest idealnie dla mnie. Jeszcze nie wiem jaki dokładnie chcę mieć fason sukni ale na 100% będzie ona z muślinu. Jak znajdę chwilę to sobie was poczytam od początku, bo widzę, że ciekawe rady macie (też mnie zastanawiało czy np. muślin się gniecie...i juz wiem Dzięki)
anoola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 14:07   #242
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Sliczna suknia koniecznie nam pokaz fotki jak juz bedziesz miec
Dziękuję Na pewno wkleję nie pokazuję jej nikomu prócz mojej mamy i siostry (nawet świadkowej nie pokażę) - będzie większa niespodzianka na ślubie , ale Wam pokażę :P

Cytat:
Napisane przez kfaska Pokaż wiadomość
Fajna! A co do niej na głowe ubierasz?
Na głowę dłuuugi welon mgiełkę, tylko szukam jakiegoś wąskiego, bo jakoś bardziej mi takie się podobają. A co do fryzury, to mam ciemne, gęste włosy, dość krótkie, bo ledwo ramion sięgają i myślałam nad czymś, co z przodu wyglądałoby tak jak na pierwszym zdjęciu (takie poprzeplatane kosmyki) a z tyłu pokręcić wszystko i luźno upiąć- tak jak na kolejnych załącznikach. W miejsce spinki wpięłabym welon (nie lubię welonów spod koka :P), a jak znajdę fajna spinkę, to też ją wepnę.
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 14:38   #243
kfaska
Rozeznanie

To się zgadzamy! też uważam że długi welon- (włąśnie wąski!tylko panie mi radziły zeby był na dole szrszy, żeby nie było "lejcy", wysmukla) i też mam zamar pokręcic i spiąć włosy. A co masz
kfaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-01, 14:23   #244
olimpia23
Raczkowanie

ja znalazłam takie fryzurki może ci się spodobają
olimpia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 21:43   #245
6000ewka
Raczkowanie

Dziewczyny, co sadzicie o takiej bizuterii do tej sukni? Zdjecia welonu nie mam, ale bedzie mgielka do pasa obszyta na krawedzi malenkimi krysztalkami. Wlosy jeszcze nie wiem, ale mam takie pomysly jak zalaczone. Bukiet bedzie z eustomy, ale chyba luzniejszy niz ten na zdjeciu. Co sadzicie o calosci???

Edytowane przez 6000ewka
Czas edycji: 2010-05-05 o 14:47
6000ewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 21:54   #246
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Napisane przez 6000ewka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co sadzicie o takiej bizuterii do tej sukni? Zdjecia welonu nie mam, ale bedzie mgielka do pasa obszyta na krawedzi malenkimi krysztalkami. Wlosy jeszcze nie wiem, ale mam takie pomysly jak zalaczone. Bukiet bedzie z eustomy, ale chyba luzniejszy niz ten na zdjeciu. Co sadzicie o calosci???
Kolczyki prześliczne bransoletka idealnie do nich pasuje. Myślę, że wszystko będzie grało
Stary 2010-05-04, 23:10   #247
6000ewka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorotheaa Pokaż wiadomość
Kolczyki prześliczne bransoletka idealnie do nich pasuje. Myślę, że wszystko będzie grało
Dorotheaa, dzieki bardzo kolczyki i bransoletke wlasnie dzis zamowilam i zastanawialam sie czy wszystko pasuje...
Stary 2010-05-04, 23:16   #248
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Znalazłam zdjęcie katalogowe mojej sukni! Załączam poniżej
Stary 2010-05-05, 07:18   #249
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Dorotheaa, dzieki bardzo kolczyki i bransoletke wlasnie dzis zamowilam i zastanawialam sie czy wszystko pasuje...
a mozna wiedziec gdzie zamowilas bizuterie? bo jest sliczna
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 08:33   #250
kfaska
Rozeznanie

Cytat:
Dorothea, śłiczna!
A ja w sobotę w końcu ide na pomiar i suknia się zacznie szyć! Już się nie mogę doczekac
kfaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 10:04   #251
6000ewka
Raczkowanie

Cytat:
Super suknia))) uwielbiam takie zwiewne i proste

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
a mozna wiedziec gdzie zamowilas bizuterie? bo jest sliczna
Ciesze sie ze sie podoba Zamawialam nastronie www.arsneo.pl tam jest bardzo duzo recznie robionej bizuterii, polecam ta stronke)))
Stary 2010-05-05, 10:59   #252
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Ewka piękna suknia a biżuteria - oh i ah cudowna. Żałuję, że do mojej sukni nie pasuje srebro tylko złoto bo bym sobie takie cacko tez może sprawiła. Bukiecik moim zdaniem uroczy i w ciekawych kolorkach. Co do fryzurki nie pomoge bo sama mam w tej kwestii problem jak upiąć włosy

Dorotheaa suknie skromna i prosta ale podoba mi się. Można poszaleć z dodatkami, z długim i zwiewnym welonem Zdradzisz ile kosztowała sukienka?

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 11:01   #253
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Mogę zdradzić - 1780zł, kupowałam w Krakowie, ale jak się okazało firma jest z Rzeszowa
Stary 2010-05-05, 11:16   #254
mafda
Zadomowienie

piekny ten zestaw bizu zaraz ogladam sobie stronke i coś napewno zamówię
Stary 2010-05-05, 11:37   #255
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę zdradzić - 1780zł, kupowałam w Krakowie, ale jak się okazało firma jest z Rzeszowa
No to i cena zjadliwa

M&M

Staś

Stary 2010-05-05, 12:27   #256
6000ewka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ewka piękna suknia a biżuteria - oh i ah cudowna. Żałuję, że do mojej sukni nie pasuje srebro tylko złoto bo bym sobie takie cacko tez może sprawiła. Bukiecik moim zdaniem uroczy i w ciekawych kolorkach. Co do fryzurki nie pomoge bo sama mam w tej kwestii problem jak upiąć włosy

Dorotheaa suknie skromna i prosta ale podoba mi się. Można poszaleć z dodatkami, z długim i zwiewnym welonem Zdradzisz ile kosztowała sukienka?
Dzieki Susanna Co do bizuterii to naprawde polecam stronke arsneo (nie zebym jakos strasznie napedzala im klientow), jest tam cala masa przeroznej bizuterii do wzoru do koloru))) zerknelam na Twoja suknie i jest super (tez ja mierzylam:P). Jak juz zdecydujesz sie na fryzurke, to daj znaki Ja myslalam tez o fryzurze bardziej luznej, (wlosy mam mocno ponizej lopatek) ale boje sie ze taka fryzurka nie przetrzyma wesela i bedzie klapnieta... (mam dosyc ciezkie wlosy, ktore niekoniecznie chetnie poddaja sie falom i kreceniom...) wiec mysle ze upiecie bedzie bezpieczniejsze. pzdr hmm, moze pokusze sie o luzno upiete na plener tak chyba zrobie) i wilk syty i owcy jeszcze troszeczke :P

Edytowane przez 6000ewka
Czas edycji: 2010-05-05 o 12:30
Stary 2010-05-05, 13:05   #257
Susanna
Zakorzenienie

OO no to napisz proszę jak Ci się widzi white one 414? Jak wyglądała na żywo?? Plis, poratuj człowieka. Nie miałam okazji widzieć jaj ani na żywo ani tym bardziej przymierzyć...

M&M

Staś

Stary 2010-05-05, 13:11   #258
6000ewka
Raczkowanie

Cytat:
OO no to napisz proszę jak Ci się widzi white one 414? Jak wyglądała na żywo?? Plis, poratuj człowieka. Nie miałam okazji widzieć jaj ani na żywo ani tym bardziej przymierzyć...
Jest sliczna))) Jedyne co bym zmienila to ten kwiat, jakos srednio mi pasowal. Natomiast bardzo podobaly mi sie rekawki, zupelnie nietypowe, reweacja. A na twoim miejscu pobieglabym do salonu i ja sobie przymierzyla!!!!
Ja niestety na zakup sukni mialam niecale 2 dni, wiec wszystko biegiem i potezne rozterki, ktora wybrac. No i oczywiscie pozniej masa watpliwosci czy to ta czy nie ta...... ech. Jak masz mozliwosci i czas to lec i przymierzaj!!!!

Pzdr

Edytowane przez 6000ewka
Czas edycji: 2010-05-05 o 13:20
Stary 2010-05-05, 13:22   #259
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Jest sliczna))) Jedyne co bym zmienila to ten kwiat, jakos srednio mi pasowal. Natomiast bardzo podobaly mi sie rekawki, zupelnie nietypowe, reweacja. A na twoim miejscu pobieglabym do salonu i ja sobie przymierzyla!!!!
Ja niestety na zakup sukni mialam niecale 2 dni, wiec wszystko biegiem i potezne rozterki, ktora wybrac. No i oczywiscie pozniej masa watpliwosci czy to ta czy nie ta...... ech. Jak masz mozliwosci i czas to lec i przymierzaj!!!!

Pzdr
Oj niestety tego modelu już nie ma w sprzedaży - chyba że wtórnej typu allegro. Mi się właśnie ten kwiatek podoba... sama będę go robić na ciut sztywniejszym materiale. Rękawki tez bardzo mi się podobają bo moge sobie darowac szale/bolerka itp. Uspokoiłaś mnie... troche dziękuję

M&M

Staś

Stary 2010-05-05, 13:25   #260
6000ewka
Raczkowanie

Cytat:
Oj niestety tego modelu już nie ma w sprzedaży - chyba że wtórnej typu allegro. Mi się właśnie ten kwiatek podoba... sama będę go robić na ciut sztywniejszym materiale. Rękawki tez bardzo mi się podobają bo moge sobie darowac szale/bolerka itp. Uspokoiłaś mnie... troche dziękuję
Ciesze sie) naprawde juz nie ma? ja mierzylam w salonie w warszawie jakos w styczniu. I w dalszym ciagu naja ja na stronie jako dostepna... hmmm
Stary 2010-05-05, 13:45   #261
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesze sie) naprawde juz nie ma? ja mierzylam w salonie w warszawie jakos w styczniu. I w dalszym ciagu naja ja na stronie jako dostepna... hmmm
Możesz podać stronę? Wiem, że były w styczniu, nawet była w wyprzedaży ale już jej nie widzę na tej stronce. Do W-wy jechać niekoniecznie chcę tym bardziej że jestem zdecydowana na uszycie właśnie tego i tylko tego modelu

M&M

Staś

Stary 2010-05-05, 14:09   #262
6000ewka
Raczkowanie

Cytat:
Możesz podać stronę? Wiem, że były w styczniu, nawet była w wyprzedaży ale już jej nie widzę na tej stronce. Do W-wy jechać niekoniecznie chcę tym bardziej że jestem zdecydowana na uszycie właśnie tego i tylko tego modelu
http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...e-one-414.html

O, tu jest) jest w kolekcji 2009, wyslij im maila i zapytaj czy jeszcze jest
Stary 2010-05-05, 14:14   #263
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...e-one-414.html

O, tu jest) jest w kolekcji 2009, wyslij im maila i zapytaj czy jeszcze jest
Aaa do nich to już pisałam. I dostałam odpowiedź ze jest dostępna (przynajmniej wtedy była) ale cena dla mnie za wysoka niestety.

M&M

Staś

Stary 2010-05-05, 14:26   #264
6000ewka
Raczkowanie

Cytat:
Aaa do nich to już pisałam. I dostałam odpowiedź ze jest dostępna (przynajmniej wtedy była) ale cena dla mnie za wysoka niestety.
No suknie tam tanie nie sa..... ale za to jakosciowo doskonale. Obsluga tez wysoce wyrozumiala i pomocna. Ja tam kupilam swoja i nawet dostalam maly rabat. Mam nadzieje ze na przymiarce bedzie wszystko ok, bo dopiero tydzien przed slubem bede mogla mierzyc.......
Stary 2010-05-05, 14:41   #265
6000ewka
Raczkowanie

Susanna, wlasnie ogladalam twoje butki, bardzo ladne. Troche podobne do moich, ale musze przyznac ze ladniejsze Ja musze miec cos co sie bedzie stopy trzymalo, bo mam bardzo waskie stopy i wszystkie pantofle bez paskow mi klapia ..... co myslisz o tych?
Stary 2010-05-05, 15:07   #266
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
No suknie tam tanie nie sa..... ale za to jakosciowo doskonale. Obsluga tez wysoce wyrozumiala i pomocna. Ja tam kupilam swoja i nawet dostalam maly rabat. Mam nadzieje ze na przymiarce bedzie wszystko ok, bo dopiero tydzien przed slubem bede mogla mierzyc.......
Wierzę kochana Jak kupowałam materiał na suknię w salonie to pani obsługująca - babka I klasa. Wszystko wyjaśniła, podpowiedziała, zasugerowała. Wyszłam ze sklepu z uśmiechem na twarzy
Myślę że w przymiarce wszystko będzie OK i wyjdziesz zachwycona

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Susanna, wlasnie ogladalam twoje butki, bardzo ladne. Troche podobne do moich, ale musze przyznac ze ladniejsze Ja musze miec cos co sie bedzie stopy trzymalo, bo mam bardzo waskie stopy i wszystkie pantofle bez paskow mi klapia ..... co myslisz o tych?
dziękuję
Mi się te ze zdjecia baaardzo podobają ale t-bary mają czasem (nie zawsze) jeden "feler" - mam takie, które ten pasek wzdłuż stopy mają za długi i buty się kompletnie nie trzymają skracałam go u szewca i nadal klapa totalna. A inne 2 pary są super wygodne. Jak chce zrobić krok to stopa leci do góry a but zostaje na dole Mam nadzieję że te z Akcesu będą dobre.
Jak masz wąską stopę to moze zdecydujesz sie na buty szyte na miarę? Bo oni tez właśnie proszą o podanie szerokosci stopy i to w 2 miejscach Buty szyją dość szybko, ok. 2 tygodnie trzeba czekać.

M&M

Staś

Stary 2010-05-05, 15:14   #267
6000ewka
Raczkowanie

dziękuję
Mi się te ze zdjecia baaardzo podobają ale t-bary mają czasem (nie zawsze) jeden "feler" - mam takie, które ten pasek wzdłuż stopy mają za długi i buty się kompletnie nie trzymają skracałam go u szewca i nadal klapa totalna. A inne 2 pary są super wygodne. Jak chce zrobić krok to stopa leci do góry a but zostaje na dole Mam nadzieję że te z Akcesu będą dobre.
Jak masz wąską stopę to moze zdecydujesz sie na buty szyte na miarę? Bo oni tez właśnie proszą o podanie szerokosci stopy i to w 2 miejscach Buty szyją dość szybko, ok. 2 tygodnie trzeba czekać.[/QUOTE]

Ja juz te butki mam, takie wlasnie jak na zdjeciu i wygodne, nie klapia i jak na razie ok, jedyny mankament to to ze paseczek sie nieco przesowa i nie jest idealnie na srodku stopy... no ale bede musiala z tym zyc. I tak to byly zdaje sie najszybciej kupione buty w mojej zakupowej karierze :P
Stary 2010-05-06, 07:29   #268
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja juz te butki mam, takie wlasnie jak na zdjeciu i wygodne, nie klapia i jak na razie ok, jedyny mankament to to ze paseczek sie nieco przesowa i nie jest idealnie na srodku stopy... no ale bede musiala z tym zyc. I tak to byly zdaje sie najszybciej kupione buty w mojej zakupowej karierze :P
Skoro je już masz i są wygodne to nic tylko się cieszyć A że środkowy paseczek sie przesuwa - u mnie to normalna sprawa, ten typ tak ma Taki "urok" tego modelu

M&M

Staś

Stary 2010-05-06, 18:38   #269
aszi7
Przyczajenie

Dziewczyny proszę doradźcie mi jakie powinnam mieć dodatki do tej sukienki... Jaka biżuteria, welon itd.. Fryzurę mam już na myśli, a reszta nie mam pojęcia... Dziękuję za Wasze wszelkie propozycje. Pozdrawiam ciepło :dzieku je-kwiatek:
aszi7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 18:40   #270
aszi7
Przyczajenie

Zdjęcie wyszło jakieś maleńkie, przesyłam większe. Oczywiście suknie będzie jak najbardziej biała
aszi7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości