|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tylko wytrwałe i zdeterminowane!!!Bez jęków i stęków:)))ZAPRASZAM!
Cytat:
Dlatego nosze sobie notatnik tylko i co tam ewentualnie jeszcze potrzebne ![]() Gabka, jedzonko ładne Tak mi się wydaje przynajmniej Ja miałam dzisiaj jakiś popieprzony dzień jeśli chodzi o jedzenie Śniadanie i II śniadanie były jeszcze okej (Odpowiednio: miseczka owsianki z orzechami, pół kubka kawy zbożowej, grejpfrut sweete, a na II kubek activii naturalnej z fitellą śliwkową) ale potem...najpierwgodzine po tym jogurcie zeżarłam kanapkę do towarzystwa (Razowiec z plasterkiem żółtego sera i z zielonym ogórkiem), z dwie godziny później poszłam na stołówkę, bo akurat miałam okienko, więc zjadłam w miarę normalny obiad: kasza gryczana, mięso jakieś niezidentyfikowane (mielony?) z sosem pieczeniowym, do tego surówka z czerwonej kapusty i szklanka kompotu. A kolejne 3h później (koło 16.00) przyjechał po mnie M na zajęcia i pojechaliśmy do Maca... Chęć miałam straszną na frytki ale tylko kilka skubnęłam Za to zjadłam 5szt Nuggetsów z sosem słodko-kwaśnym i małą sałatkę warzywną z sosem cesarskim... A, w międzyczasie wpadło jeszcze 0,5l Coli light..A na kolacje zjadłam właśnie drugą kanapkę, która mi ze szkoły została, bo kuchnia zajęta i nie mam jak się dostać do lodówki ![]() Uff, w końcu udało mi się wpłacić jakąś kasę na konto, ale z drugiej strony.. Allegro zaczęło kusić Obiecałam sobie, że jeśli waga w sobotę znów pokaże mniej niż tydzień temu to zakupię sobie twister
|
|
|
|
#242 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A teraz moja spowiedz... Dziś było przebrzydko... Chora jestem, na nic nie mam ochoty. Wczoraj wieczorem nie zrobiłam jedzenia do pracy, wiec |
||||
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#244 |
|
Rozeznanie
|
Nie było mnie tu kilka dni - sesja się zbliża wielkimi krokami, więc nie wiem w co ręce włożyć, tyle do roboty
Na niedomiar złego , większość prof zażyczyła sobie egzaminów przed sesją, czego efektem jest nałożenie się wszystkich zaliczeń i egzaminów w jednym tygodniu Nie będę Wam tu teraz pisać mojego całotygodniowego jadłospisu, bo nie wiem czy wszystko pamiętam, ale mogę zapewnić, że nie grzeszyłam zbytnio ). Poza tym cieszę się, bo w końcu mój żołądek wrócił do prawidłowego rozmiaru i czuję się syta po normalnej porcji jedzenia, a nie po końskiej Ale za to zawaliłam kompletnie ćwiczenia- nie ruszyłam nawet palcem Za to należy mi się srogi lincz. Ale... najprawdopodobniej będę chodzić na basen![]() ![]() ![]() Aha, no i to, że nie piszę, to nie oznacza, że Was kochane nie czytam
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
o pizzy nam tu będzie jeszcze opowiadała nieładnie, nieładniemało, brak białka - jakaś wędlinka może -jadłam u TŻ, a w jego lodówce tylko ser żółty i salami ![]() raczej były, NNKT mało jesz - czy ja wiem? do większości potraw nie żałuję sobie oliwy z oliwek (np. do dzisiejszego kurczaka z marchewką)nie jestem pewna co do tej maślanki -ooo, a dlaczego? Myślałam ze maślanka jest całkiem ok na R powinno być białkowo wiem, wiem, wiem....<autobicz> ale jakąś mam traumę po ostatnim tuńczyku z pomidorem.....nie smakował mi okropnie, nie zniosę go w takiej postaci ale od jutra postaram się jeść ładniejsze kolacje Zrobiłam kilka par kolczyków (taaaa, Gabka robi wszystko by sie nie uczyć ) i idę spać. Padam z nóg.
|
|
#246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gabka, a pokaż jakieś swoje kolczyki tutaj na wątku, bo na tym poświęconym robótkom ręcznym nie chce mi się szukać.... Leń jestem... |
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Padłam ![]() Hmm, chyba faktycznie chudnę bo mi się kozaki zaczęły z łydek zsuwać BTW, kefir/jogurt naturalny na kolacje to dobra myśl? Tzn nie żeby teraz jeść, ale tak generalnie się pytam
|
|
|
#248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że tak Ja dzisiaj na kolację zjadłam 2 jajka w sosie musztardowo-chrzanowym
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tak obiecuje sobie od jakiegos czasu... Tylko ze oprócz braku czasu jestem tez leniem - wracam wieczorem zmeczona i juz serio nie mam sily myslec o nastepnym dniu... ![]() Postawnowiam sobie co 3 godziny cos jesc w pracy, bo faktycznie nie mam ochoty sie potem użerać z przyspieszeniam metabolizmu W ogole to mam teraz ochote się skupić troche na tej diecie i bede robic jakies sałatki z kurczakiem i sałata & innymi warzywkami do pracy... ![]() Dosc smieciowego jedzenia! No i wiecej ruchu potrzebuję. Od wiosny moze zaczne biegac - miałam juz do tego jakies tam podejcie, ale nie jest to moj ulubiony sport ![]() No i rolki rolki A na razie decha ![]() gohs ale stopy tez ci sie zmniejszyły Ja w pazdzierniku kupiłam jeansy i sa na mnie za duze. wczoraj byłam w tym samym sklepie i generalnie numer mniejsze sa dobre. Nie jest to moze jakies mega osiagniecie, ale mnie cieszy, zwlaszcza, ze te ktore wtedy kupowałam były troche ciasne.
|
|
|
#250 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra Zrobię zdjęcia moich NOWSZYCH wytworów i wrzucę tutaj ![]() Nie strasz! Ja już i tak mam nieproporcjonalne łydki do monstrualnych ud! jakby się tak spodnie z dupki zsuwały to bym była szczęśliwsza ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Eh, a myślałam, że zrobię dzisiaj porządek z fizjologią Białka to nawet dosyć szybko scharakteryzowałam, ale przy witaminach....padłam. Konkretnie to mózg odmówił współpracy przy wit B5 Wiedziała babka, co zadać do domu ![]() No nic, za niedługo będzie obiadek, a potem ćwiczonka (dam sobie niezły wycisk, żeby już paść całkowicie )Bużki
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaaa i szpiki z nosa wiszą
Nie nie, to ja juz pozostane na razie przy desce i łyżwach ![]() No dopsh, to ja sie niedługo zbieram...jade do domku Pewnie G. każe mi znowu zjeść jakas kolacje, ktore nie bedzie spelniac wymogów trudno - wieczorem planujemy isc na jakas impreze, wiec moze oprócz hodowania piwnego brzucha skusimy sie na jakies podrygi ![]() BTW - chyba przesadzacie z monstrualnościa swoich czesci ciała... Mierzycie sie tak w ogole? Moze jakies wymiarki podamy?
|
|
#253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ha - i dlatego mnie też bieganie zimą nie pociąga... Nie żeby mnie pociągało latem, ale zimą zdecydowanie bardziej odpycha... |
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, a ja się nie mam czym pochwalić
Znowu nie mogę się zmobilizować do dietki ). Na koniec tak pięknego dnia strzeliłam sobie maseczkę. I stwierdziłam, że z zieloną glinką na twarzy wyglądam wprost....zjawiskowo ![]() No, i czeka mnie niezły maraton przed tv. W kolejności: Crusoe, Wideo z Jezusem, Pod osłoną nocy.
|
|
|
#255 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakby mi rozmiar stopy zmalał z 40 do 39 to bym się nie obraziła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Hmmm, mój organizm najwyraźniej poczekał z chorowaniem do weekendu, bo z godziny na godzinę coraz gorzej się czuję Dobre chociaż to, że zdążyłam to koło z mechaniki rano napisać z przytomnością umysłu Także dzisiaj ćwiczenia odpadają chyba. Wypiłam sobie zieloną herbatkę z miodem, cytryną i sokiem malinowym, potem kubek mleka z miodem, zeżarłam gripexa i pewnie niedługo pójdę spać... No i jutrzejszy pilates się poszedł je.... miłować ![]() EDIT: Cztery razy zmieniałam avatar dzisiaj, bo się nie mogłam na żaden zdecydować
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2009-01-16 o 20:53 |
||||
|
|
|
|
#256 | |||
|
Zadomowienie
|
Nooooo, ja podczas 1 biegu zużywam ok. 5 chusteczek
Ale dla mnie to zaleta, bo zwykle mam problem z zapchanymi zatokami, więc to pomaga Cytat:
Co do podawania wymiarków to pewnie znów się okaże, że jestem najgrubsza A tak poważnie to obwód mojego brzucha na wysokości pępka mnie przeraża uda tez mogłyby być szczuplejsze.Cytat:
nie chciałam wydziwiać (o mało co nie zjadłam zupy grochowej, ale tutaj już zaprotestowałam ) Cytat:
![]() Właśnie zauważyłam avatar i miałam o nim pisać ![]() Dzisiaj(późno wstałam): rano: 2 kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym obiad: zupa ogórkowa z ryżem, schab z sosem, surówką z kap.kiszonej i czerwoną kapustą, mała porcja ziemniaków (zestaw obiadowy z....hmmm...powiedzmy eleganckiej stołówki ), mandarynka.podwieczorek(?)- 2 małe naleśniki z serem i 1,5 kanapki z rybą z puszki. kolacja: kawałek mięsa rosołowego do tego nici z mojego dzisiejszego biegania, bo jakoś nie miałam kiedy-rano spałam, po obiedzie wracałam do Żywca. Poćwiczyłam chwilę na twisterze. Jutro się ważę.
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gabka, jak ten twister? Fajne to? Bo się chyba też przymierzam Miał być rower stacjonarny, ale narazie z kasą krucho. Chociaż mama powiedziała, że jak nic mi nie zostanie do zaliczenia w sesji poprawkowej to mi się trafi prezent EDIT: To jeszcze jedzenie dzisiejsze wrzuce.. Chorobowo, kolacja jakaś bez sensu.. Śniadanie: Mała miseczka owsianki z kilkoma rodzynkami, pestkami dyni i słonecznika, szklanka soku pomarańczowego Hortex bez cukru II śniadanie: Knoppers i ciastko owsiane z cynamonem Obiad: Zapiekanka makaronowa z sosem serowym (makaron pełnoziarnisty, sos na jogurcie a nie na śmietanie, żółtego sera chyba z pół plastra bo więcej nie było )Podwieczorek przespałam ![]() Kolacja: Miseczka owsianki (ze śniadania zostało W międzyczasie były jeszcze dwie kostki gorzkiej czekolady z nadzieniem migdałowym, zielona herbata z łyżeczką miodu, łyżeczką domowego soku malinowego i cytryną, kubek mleka 0,5% z łyżeczką miodu.. Leki na gardło typu Cholinex też może powinnam uwzględnić bo cukier mają
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2009-01-16 o 22:02 |
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam taki terminarz studencki gdzie wszystko uwzględniam
![]() Twister fajny, kupiłam w Tesco za 15 zł Nie bawiłam się jeszcze nim tak zbyt dużo, pierwszy raz kręciłam może z 5 minut i miałam zakwasy więc chyba działa Hmm....zaszalałaś dzisiaj ze słodyczami Ten Knoppers chyba małym grzeszkiem jest, czekolada z nadzieniem również
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pokarało mnie już, bo gardło tak boli, że nic nie przełknę chyba jutro ![]() Iiiiiidę spać!
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
To ja dzisiaj też się zmierzę (z) centymetrem
Zobaczymy, czy będzie mi do śmiechu Arkusz w Excelu to dobry pomysł Nie czuję się ciężko, jak zazwyczaj bywało po zbyt obfitych posiłkach. Nauczyłam się jeść tyle ile potrzebuję i ogroooomnie się z tego cieszę, bo tutaj była moja blokada, w tym leżał mój problem. Jak już to opanowałam, to wierzę, że teraz będzie już tylko lepiej ) Nie brakuje mi białego chleba, na dodatek pumperniklem jakoś tak się bardziej najadam - wystarczy jedna kromka i czuję się syta (rzecz jasna kromka z dodatkami, a nie suchy chleb ) Do słodyczy (wafelków, batoników, cukierków) mnie nie ciągnie...no może jedynie do czekolady, ale na to mogę sobie pozwolić Ale nie ukrywam, że solidnie siebie pilnuję i ten trening silnej woli przynosi efekty. Mam za to słabość do wszelkiego rodzaju pestek i orzechów Oglądając film potrafię wyłuskać duże opakowanie słonecznika lub woreczek dyni... no ale zdrowsze to niż chipsy, no nie ? Aha, jeszcze jedno - dajcie mi ogromne baty za moje lenistwo do ćwiczeń! Błagam, niech ktoś na mnie nakrzyczy ![]() Wczoraj dostaliśmy z TŻ od rodziców pół lodówki różnych warzyw, więc dzisiaj pokombinuję z jakąś sałatką, bo inaczej tego nie przeżremy w takich ilościach ![]() Zdrówka Wam dziewczynki życzę, bo widzę że choróbska nie śpią i coraz więcej ludzi kaszle i pociąga nosem ![]()
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam jakiś intensywnych treningów (poza pilatesem w fitnesclubie) ale tak się przyzwyczaiłam do codziennej porcji ćwiczeń na brzuch i/lub nogi wieczorem, że jak się kładę spać bez ćwiczeń to aż mi głupio Także na początku się trzeba mocniej zmobilizować, potem samo przychodzi ![]() Hmm, waga ładnie w dół - 1,5kg mniej niż tydzień temu Ale chyba po prostu mierzyłam się nie dokładnie w tym samym miejscu Tak czy siak widać efekty i to się liczy ![]() Ale przeziębienie trzyma Bolący łepek, katar, ból gardła i podwyższona temperatura to nie jest dobry sprzymierzeniec wysiłku fizycznego i intelektualnego....
|
|
|
|
#262 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Obiecuję, że dzisiaj się poruszam Cytat:
![]() A ja właśnie pichcę zupę-krem brokułową. Do tego warzywa z patelni (chyba wkroję do nich trochę kiełbaski, bo zapomniałam rozmrozić pierś z kurczaka ) I to będzie mój obiad. Na kolację będzie sałatka z wszystkiego, co wpadnie pod nóż Zmierzyłam się i oto wyniki: wzrost: 170cm waga: 60,5 kg (60 - po przebudzeniu) biust: 90 talia: 71 biodra: 89 udo: 51 łydka: 35 biceps (a raczej jego brak Dobre, czy złe? Chciałabym zrzucić jeszcze min. - 7kg z wagi, min. -6cm z talii i 2-3cm w udzie Reszta może zostać![]() Na dobrą sprawę nie wiem, czy mierzyłam się w odpowiednich miejscach Kłopot miałam w ustaleniu, w którym miejscu powinnam mierzyć biodra i uda - gdzie wy mierzycie??No i czekam na Wasze wymiary
*Szczęście nie jest celem... jest sposobem podróżowania* Edytowane przez metafora Czas edycji: 2009-01-17 o 14:13 |
||
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To ja mam tyle samo wzrostu co Ty i planuję ważyć 65kg w lipcu... A Ty chcesz schudnąć do 53kg?? ![]() Ja już swoje wymiary podawałam jakiś czas temu, ale mogę je trochę zaktualizować ![]() wzrost: 170cm waga: 72 biust: 94 talia: 75 biodra: 109 brzuch pod pępkiem: 81 łydki, uda i biceps to nawet nie wiem, bo nie mierzyłam ![]() Jeśli chodzi o miejsce pomiarów to biodra w tym najszerszym miejscu U mnie to wypada tuż pod linią pupy.Fajne jest to, że przez te 2 tygodnie z brzucha spadło 10cm a nic mi biust nie zmalał
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2009-01-17 o 14:13 |
|
|
|
|
|
#264 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mówiłam ze będę mieć doła przez was paskudy?? ![]() 1,5 kg i 5 cm z brzucha na tydzień! Zazdroszczę gohs.... U mnie nie okazało się tak kolorowo niestety, według mojej wagi w ciagu 2 tygodni niecałe 0,5 kg Tzn. podejrzewam ze jak wtedy się ważyłam to waga coś przekłamała bo nie chciało mi się wierzyć że jest tak mało, podejrzewałam 62 kg a pokazała 60,7dziś było 60,4. z brzucha zeszedł 1 lub 2 cm, ale nigdy nie umiem tego dokładnie zmierzyć. a wiec moje wymiary: wzrost: 162 waga: 60,4 talia: chyba 77 brzuch na wysokości pępka: 86-87 (było 88)biodra: 99 udo (w najszerszym miejscu): 57 (było 58)biustu nie mierzyłam, początkowo było 95-96 ...kurcze niedobrze, jestem trochę podłamana... Ale dodam ze rok temu ważyłam najwięcej: 67 kg w biodrach ponad 100, brzuch 91, udo 60.
Edytowane przez gabka9 Czas edycji: 2009-01-17 o 14:39 |
|||
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to się boję, że jak tak chudnę ekstra, to potem sam samo ekstra będę tyć
|
|
|
|
#266 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyglądałam okej. Mam po prostu drobną budowęCytat:
Więc nie przejmuj się, że Tobie idzie to troszeczkę wolniej To ma nawet zaletę - skóra zdąży w takim czasie dostosować się do nowej wagi i nie zwiotczeje![]() Edit: Jakie ładne avatarki dziewczyny ![]() Przesadziłam z pieprzem w zupie Właśnie jem ją, a łzy same lecą po policzku
*Szczęście nie jest celem... jest sposobem podróżowania* Edytowane przez metafora Czas edycji: 2009-01-17 o 14:59 |
||
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Z ciekawości zmierzyłam się dokładniej i tak:
Udo: 61cm ![]() Łydka: 41cm ![]() Strach pomyśleć ile było 2 tygodnie temu ![]() Gabka, śliczny avatar Trochę podobny do mojego
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2009-01-17 o 15:01 |
|
|
|
|
#268 | |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za podniesienie na duchu
Cytat:
Co do avataru.... zapragnęłam zmian, próbuję coś wymyślić, wrzucam i faktycznie zauważyłam że podobny To tylko stan przejściowy, jeszcze się zmieni.
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o budowę ciała to jestem chyba typooową gruszką. Normalne ramiona, normalny biust (nie za mały, nie za duży), talia całkiem zgrabna i MONSTRUALNE nogi i biodra
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
gdybym miała wybór wolałabym być gruszką. Jest bardziej kobieca
Wróciłam do starego av, pokombinuje coś w Krk, tam mam więcej zdjęć. Ech...humor nie dopisuje.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

jabłko i mała garść mieszanki orzechów (w obiedzie oczywiście przesadziłam z ilością- to jabłko i orzechy nie były potrzebne)
Dlatego nosze sobie notatnik tylko i co tam ewentualnie jeszcze potrzebne
Tak mi się wydaje przynajmniej
Śniadanie i II śniadanie były jeszcze okej (Odpowiednio: miseczka owsianki z orzechami, pół kubka kawy zbożowej, grejpfrut sweete, a na II kubek activii naturalnej z fitellą śliwkową) ale potem...

to to na pewno nie posiłki
Na niedomiar złego , większość prof zażyczyła sobie egzaminów przed sesją, czego efektem jest nałożenie się wszystkich zaliczeń i egzaminów w jednym tygodniu

Aha, no i to, że nie piszę, to nie oznacza, że Was kochane nie czytam
o pizzy nam tu będzie jeszcze opowiadała
do większości potraw nie żałuję sobie oliwy z oliwek (np. do dzisiejszego kurczaka z marchewką)

Dobre chociaż to, że zdążyłam to koło z mechaniki rano napisać z przytomnością umysłu