STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-01, 17:34   #241
rekrut5
Raczkowanie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Zgadzam sie z Eleonore. Mało prawdopodobne że się powtórzą, ale widac podobieństwo do tych testowych jak i do tych co podał Chaoz. 16 maja jest święto SG, w czerwcu wybory UE więc mogą byc pytania dotyczące tych wydarzeń.
rekrut5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 17:36   #242
eleonore1
Rozeznanie

gosiaczek napisz jak to jak to się stało że tak szybko po kilku miesiącach możesz podchodzić do egz. ? nie musiałaś ponownie od początku rozpoczynać procesu rekrutacji?
eleonore1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 17:46   #243
gosiaczek020
Przyczajenie

Musiałam napisać podanie do komendanta z prośba o kolejny drugi etap miałam jechać już w lutym ale pożniej odłożyli na maj. W styczniu nie zdalam bo bylam chora i wogole jakos sie tak złozylo zreszta ci co zdali dopiero we wrzesniu jada na szkolke boo nie ma kasy too pewnie jak zdam pojedziem z moja poprzednia grupa na szkólke

Eleonor z jakiego jestes oddziału ??
gosiaczek020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 17:50   #244
rekrut5
Raczkowanie

A to że szkółka jest we wrześniu to kiedy się dowiedziałaś?
Stary 2009-05-01, 18:05   #245
gosiaczek020
Przyczajenie

wiem od koleżanek ktore zdały w styczniu ale nie wiadomo czy sie na nia załapiemy z jakiego odziału jeste s??
gosiaczek020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 18:18   #246
rekrut5
Raczkowanie

Jestem z sąsiedniego oddziału. Ciekawi mnie to czy ten wrześniowy termin to jest w miarę pewna informacja czy po prostu jakaś prognoza tak jak ta ze na 99% w pierwszej połowie tego roku miało nic nie byc (a w maju macie egzaminy).
Stary 2009-05-01, 18:19   #247
marlen25
Przyczajenie

Hejka wszystkim jestem tu nowa mam pytanko odnośnie II etapu kiedy odbywa się rozmowa kwalifikacyjna? pozdrowienia
marlen25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 18:23   #248
eleonore1
Rozeznanie

ja z podlaskiego jestem... a Ty? dobrze że zostaje jakaś furtka gdyby się noga powinęła myślałam że od początku ze wszystkim się trzeba bujać... a jak teraz się czujesz gosiaczek kondycyjnie? teraz się uda z tą sprawnością?

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

hej marlena... rozmowa jest po testach i egz. ze sprawności w tym samym dniu oczywiście... miejmy nadzieję że do niej dojdziemy (cali i zdrowi) tak sobie myślę czy oni chociaż do 20-tej się wyrobią z maglowaniem nas...
Stary 2009-05-01, 18:43   #249
marlen25
Przyczajenie

dzieki za odp tez tak myslalam ale ktos wprowadzil mnie w blad teraz juz wszystko jasne oby starczylo nam sil w ten dlugi dzien...
marlen25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 08:43   #250
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonore1 Pokaż wiadomość
ja z podlaskiego jestem... a Ty? dobrze że zostaje jakaś furtka gdyby się noga powinęła myślałam że od początku ze wszystkim się trzeba bujać... a jak teraz się czujesz gosiaczek kondycyjnie? teraz się uda z tą sprawnością?

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

hej marlena... rozmowa jest po testach i egz. ze sprawności w tym samym dniu oczywiście... miejmy nadzieję że do niej dojdziemy (cali i zdrowi) tak sobie myślę czy oni chociaż do 20-tej się wyrobią z maglowaniem nas...
Spokojnie, ok. 16:00 pewnie będziecie już wolni
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-02, 19:38   #251
Chaoz
Raczkowanie

Lepiej nie liczyć na to że pytania się powtórzą ja miałem testy dzień przed Rekrutem bo różne oddziały miały różne terminy jeden po drugim i nasze pytania były zupełnie inne…
Nasz chyba był troszkę trudniejszy i u nas kilka osób go oblało. Tak jak Rekrut jestem w szoku co to terminu wrześniowego ja też nie znam daty tak jak i u mnie w oddziale to chyba tylko plotki, a chciał bym w końcu poznać datę.
A te minus 25stopni faktycznie utrudniało bieganie no i nogi na śniegu się ślizgały więcej siły się traciło
Chaoz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 12:14   #252
szwaku
Raczkowanie

hello jedzie może ktoś 8-go do Chełma na próbną sprawnościówkę ??Apropo testów z wiedzy ogólnej np. pytania z historii to tylko są z historii Polski czy jeszcze czegoś??
szwaku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 14:00   #253
eleonore1
Rozeznanie

a co Ty szwaku dopiero na próbny się wybierasz, czy cu? myślę że przekrój pytań jest szerszy, dużo szeeeeerszy niż tylko historia Polski. ale jak dla mnie to nawet "skromna" historia Polski może wystarczyć żeby się wyłożyć. ale i tak się nie dam... hahahi...
Stary 2009-05-04, 18:11   #254
szwaku
Raczkowanie

Exclamation Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

a no wybieram się w piątek trochę poćwiczyć miałem w grudniu próbny ale byłem chory i nie pojechałem a dzwonili że robią 8go i pytali czy przyjadę to myślę pojadę zobaczę nad czym jeszczcze trzeba popracować (mam nadzieje że dojdę do tych ćwiczyń na egz) i może cos ustalimy z tymi co będą na temat wyjazdu.Może jakiegoś busa czy cos wynająć i w kilka osób pojechactakże pojade i zobacze co tam będzie.
No ja czytałem historie polski ale nic nie pamiętam heheh trzeba jakiś inny program nauki sobie ułożyć bo z niemaca chyba zrezygnuje to nie ma sensu
Stary 2009-05-04, 19:27   #255
eleonore1
Rozeznanie

co tak zacichli, ha...? Onaaa co u Ciebie? nie ucz się tyle bo za dobrze wypadniesz... jak sprawność? ja biegać muszę, a nie chce mi się aż strach!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 19:39   #256
szwaku
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

ELEONORE teraz tak szczerze panimajesz coś??heheh ja z niemca totalne zero a z wiedzy to może coś się strzeli zresztą jeszcze przez te dni cos można po polsku po czytać hehe szczerze to nie widze tego zbyt dobrze no ale zobaczymy Ludzie oddejdzcie na chwile od ksiązek i piszcie ze MNĄ i ELEONORE heheh bierzcie przykład z naszej nauki:pisz e::p arty:
Stary 2009-05-04, 20:31   #257
Dudi11
Przyczajenie

Czesc wszystkim. Jestem z podlaskiego oddziału SG , 26 maja jade do Ketrzyna na egzaminy. Jedzie ktos ze mną moze ? W grupie razniej ;] Pozdr
Dudi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 20:45   #258
szwaku
Raczkowanie

Cześc DUDI może ELEONORE pojedzie tez jest z podlaskiego ja jeszcze nie wiem którego będę miał ale pewnie tez gdzieś tego dnia heheh a skąd wyjeżdzasz???
Stary 2009-05-04, 22:37   #259
katiuszaaa
Rozeznanie

Heja! Witam wszystkich przyszlych funkcjonariuszy i funkcjonariuszki SGJestem tu nowaChcialabym pociagnac watek rozmowy kwalifikacyjnej ale tej z I etapu. Czy ktos z was mial przyjemnosc stanac przed komisja kwalifikacyjna w I etapie postepowania?Jakich pytan mozna sie spodziewac?
katiuszaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-05, 07:37   #260
eleonore1
Rozeznanie

szwaku, na pewno coś pamiętasz skoro się uczyłeś, nie ważne jak dawno, pewnych rzeczy po prostu się nie zapomina ja coś tam rozkminie... chyba? z ogólnej poczytaj sobie konstytucję i inne ogólne rzeczy np. o Unii, II wojnie (to co najciekawsze) . ja jeszcze nie dostałam "wezwania" ale skoro Dudi pisze że 26 to musi tak będzie... W każdym razie ja wybieram się na kilka dni przed "tym dniem" wyluzować się do Mrągowa a stamtąd do Kentaki... do zobaczyska.
Stary 2009-05-05, 07:53   #261
Dudi11
Przyczajenie

Ja dostałem list z mojego POSG jakies tydzien temu ze II etap odbedzie sie w Ketrzynie w dnich 25-29 maja a wczoraj mialem tel ze dokladnie 26 bede mial egzaminy. Pozdr
Dudi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 08:02   #262
waga76
Przyczajenie

Witam rowniez wszystkich!Odzywalam sie dosc dawno na forum.Jestem rowniez z podlaskiego oddzialu i dzwonili do mnie wczoraj czy mi majowy termin pasuje co do egzaminow w ketrzynie ale jeszcze zadzwonia powiedzieli.Na probnym sprawnosciowym jeszcze nie bylam gdyz jeszcze nie proponowali.Jak bede wiedzial konkretny termin dam znac to jak napisal DUDI11 w grupie razniej i sie wybiarzemy.Pozdrawiam i do uslyszenia!!!
waga76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 08:28   #263
szwaku
Raczkowanie

ELEONORE pamiętam Ich bin heheh no tak myslałem żeby jednego dnia o powstaniach sie uczyć drugiego np IIwojne trzeci unia itd. ale czy mi to wyjdzie tego to nie wiem kurcze do mnie cos nie dzwonią (tzn. nie puszczają syganłu żeby zadzwonić ) ani pismo nie przychodzi w sumie jeszcze jest trovche czau więce czekamy dalej
Stary 2009-05-05, 08:54   #264
eleonore1
Rozeznanie

no to może i do mnie się odezwą... masz rację szwaku jeszcze troche czasu zostało tylko żeby go nie zmarnowac na pierdoły... ja na przykład biorę słuchawki na uszy i idę biegać... o słodki jesssu... i po co mi to było?
Stary 2009-05-05, 09:31   #265
szwaku
Raczkowanie

heheh no biegaj biegaj u mnie trochę chmur naszło więc nici z biegania żeby nie ten obcy całkiem inny bym miał humor heheh a tak po nocach mi się śni o bo... juz tylko 3 tyg ale to zleci hehe
Stary 2009-05-05, 09:53   #266
jaras
Raczkowanie

Witam wszystkich Właśnie odezwali się do mnie z kadr i jadę 25 do Kętrzyna na drugi etap Poświadczenia jeszcze nie mam ale powiedzieli mi że dadzą mi je po zakończeniu rekrutacji. Najważniejsze że jadę A tak przy okazji jestem z Nadwiślańskiego Oddziału więc sądzę, że każdy oddział (ewentualnie 2 oddziały) ma 2 etap dzień po dniu zaczynając od poniedziałku 25 maja. No to teraz muszę sobie przypominać znowu anglik i wiedzę ogólną. Pozdrawiam
jaras jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 10:59   #267
katiuszaaa
Rozeznanie

Jaras!Gratuluje!!!Ja tez jestem po sąsiedzkuRównież liczyłam, że załapię się na II etap, ale niestety chyba będę musiała poczekać na kolejny "rzut"Jestem po wario i psychotestach, złozyłam ankiete i właśnie się dowiedziałam, że czeka mnie jeszcze rozmowa przed komisjąNapisz proszę, jak to u Ciebie wyglądało? Czego można się spodziewać na takiej rozmowie?Moje postępowanie rozpoczęło sie w listopadzie zeszlego roku i wlecze się do dzisiaj, ale z tego co czytam, to są na forum prawdziwi kombatanciChyle czoła
katiuszaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 12:01   #268
Onaaa23
Raczkowanie

Talking Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

hejo wszystkim eleonore u mnie jakos idzie, ale moze byc lepiej, mam zapalenie krtani wiec ciezko mi biegac, cwiczenia silowe jakos tam robie ale tez z uporem do mnie tez dzwonili i pytali sie czy wole maj czy wakacje, zdecydowalam sie na maj mam dosc tego czekania, chce miec juz to wszystko za sobą. Co do nauki powiem szczerze , że dawno zagladalam gdziekolwiek, ale chyba czas na ponowna naukę tez jestem z POSG wiec do zobaczyska na "imprezie"

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

juz nie chce nic mówic o stresie, od 2 tyg. mam biegunke z nerwów predzej te egzaminy bo sie odwodnie
Onaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 12:31   #269
waga76
Przyczajenie

Do onaa23.Do mnie tez dzwonili i podobnie jak u ciebie pytali sie ktory mi lepiej pasuje termin....Mowilam ze maj ale i tak mi babka powiedziala ze jeszcze jakby co zadzwonia...Nie podala konkretnego mi terminu tylko sie pytala co mi pasuje .Czy u c=Ciebie podobnie czy moze podala juz Tobie termin dokladny egzaminu...?
waga76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 13:32   #270
Onaaa23
Raczkowanie

ja wiem ze na 100 % bedzie to maj, ale nie wiem jeszcze który
Onaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości