![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Witam Wszystkich
![]() mam dzisiaj 8 dzień I fazy. Bardzo mi się podoba ta dieta, niestety TŻeta nie udało mi się przekonać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Madzia mozesz pic czerwona, nie ma problemu, ja pije czerwona, zielona i rooibosa najczesciej w roznych odmianach i kombinacjach. I pije herbat jakies 3 litry dziennie ![]() Ja uciekam do domu, juz mi sie nie chce siedziec, a roboty mialam huk. ![]() Uzupelnilam zapas maki. Wiecie zaskoczyla mnie maka pytlowa, ale to podejrzewam pszenna 2000, tylko w gospodarstwie tak nazwana ![]()
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie. Ile masła orzechowego można zjeść dziennie? Zamiast orzechów.
#244 |
Zadomowienie
|
Heloł
Ja wlasnie obiadek wszamalam - niestety ani ladny ani za smaczny nie byl ![]() ![]() ![]() Aaaa a przedtem zapomnialam sie z Elianka i agolkiem przywitac ![]() Fru masz racje chodzi o "w suchej masie" - doczytalam to dzis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ide sernik wstawic... a potem albo SCI LA albo dr.Hause ![]() ![]() Sylwia - mozesz zjesc 2 lyzeczki masla orzechowego |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
#246 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
sitkowa - 1400 graham - 1850 pełnoziarnista - 2000 z pełnego przemiału - 3000 o, to nie tylko ze mnie taki "żłopacz" herbaciany ![]() ostatnio najbardziej smakuje mi rooibos z dodatkami [jakieś kwiatki w niej pływają] i mate a tak ogólnie to mam całą szafkę herbat - mąż mi z Indii przytargał, pyszne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ... oba dobre ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-12 o 17:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
Djanka, a ja wlasnie najbardziej lubie ta ciagnaca sie mozarelle w sosiku, mniam mniam, szczegolnie w pomidorowym
![]() u mnie tez sie juz piecze serniczek, za 20 minut wylaczam, takze mozemy zjesc razem ![]() bylam w tym Lidlu, duzo rzeczy kuszacych niska zawartoscia tluszczu, a najwiecej fafolow, a od tego mam przeciez uciekac, no wiec kupilam tylko ser typu gouda no i moj ulubiony starty ![]() ja w ogole zapomnialam dodac, ze u mnie w szafce od Swiat leza dwie wielkie czekolady terawity i jak na razie je je tylko moj maz...tak sie pozmienialo, hehehe ![]() i dzisiaj robie soczewice po etiopsku na jutrzejszy obiadek ![]()
#248 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich wieczorową porą
![]() Dzisiejszy jadłospis przedstawia się następująco Ś: jajecznica z 2 jajek, 1/2 pomidora, rzodkiewka, sałata lodowa, 1 trójkącik serka topionego light i 4 plasterki chudej wędliny P: mix pestek- słonecznik, dynia i orzechów-wloskie,laskowe, migdałki O: gotowany dzwonek łososia z gotowaną fasolką szparagową P; jogurt naturalny z kakao i słodzikiem K: wieśniak z pomidorkiem, czerwoną papryką i ogóreczkiem kwaszonym z ziolami prowansalskimi ![]() Jakoś I fazowo mi wyszło, ale obiecuję poprawę jutro na śniadanko wprowadzę chlebek, a na przekąskę jabłuszko ![]() Dziewczny , a jak to jest z dżemami tudzież konfiturami- mozna? ![]() ![]() Ostatnio przemknęłam przez sklep,który się nazywa kuchnie świata ![]() ciasteczka typowo dla osób dbających o linię np: ciasteczka, które się nazywają otrębusie o IG 45 ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam cieplo ![]()
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja natknęłam się na konfiturę malinową słodzoną dozwoloną splendą i nawet to smaczne natomiast maltoza jest zakazana zupełnie - IG 110 bardzo ładne jadłospisy a obwody pięknie poleciały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
I badz tu czleku madrym - post pod postem sprzeczne informacje
![]() ![]() Przyznam sie bezceremonialnie - oblizalam wiertelka od miksera i miske ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak tak piekarnik podpalalam to tak mi sie zachcialo mufinow owsianych ze ech ![]() ![]() ![]() Ilonko a co oba?? Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-01-12 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
Djana, jak Twoj sernik?moj tradycyjnie opadl strasznie
![]() ![]() ![]() teraz ide sprzatac i przygotowywac soczewice, a potem na stepa!!!
#252 |
Zakorzenienie
|
Djano, seriale
![]() spowiedź: ś: jajecznica z pieczarek, jajka i żółtka oraz plasterka topionego sera fit gouda, latte IIś: 180ml jogurtu naturalnego + 10 migdałów o: porządna porcja zapiekanki z soczewicy, 70g kawałków piersi grillowanej [tyle zostało w lodówce] p: zwijas z szynki, sera Hit i kapki majonezu 2 kubki czerwonej herbaty k: czeka sałatka z pomidorów, kiszonych, lodowej i sera z oliwą podejrzewam, że wieczorkiem jeszcze jogurt albo ciepłe mleczko zaliczę idę moczyć cieciorkę Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-12 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
ja i moja blyskotliwosc
![]() Bambi ja tez juz chce ![]() ![]() sie doczekac juz nie moge ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-01-12 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczny , a jak to jest z dżemami tudzież konfiturami- mozna?
![]() ![]() w dżemach niskosłodzonych też jest mnóstwo cukru. Najlepiej zrobić samemu, ale o tej porze roku trochę ciężko ![]() Jakieś 2 godziny temu jadłam obiad - pieczeń z mięsa mielonego (chude, z szynki) z dużą ilością pieczarek i warzyw. Do tego 300 g( ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
O 19.05 postanowilam, ze rozbiertamy choinke. Dol sie sypie na maksa, a chlopaki tylko kombinuja, jakby te igly z niej sciagac, poza tym wiktor postanowil sie w choinkowych iglach rozsmakowac...
![]() ![]() Ilonko ciesze sie bardzo ![]() ![]() ![]() Bambii no wlasnie tak myslalam, ze Lidl ok, ale ja pewnie kupie serek topiony, bo nigdzie hohlanda u nas nie widze. W ten tarty sie zaopatrzylam wczesniej ![]() Co do mozzarelli to moze Wy sie nie dogadujecie. Bo jest specjalna mozarella do zapiekanek sosow i salatek. Twarda, zoltawa, ja uzywam czasami do zapiekanek, ona jest poltlusta i ciagnie sie cudnie ![]() Ilona dzieki za info o mace. To teraz zgupialam ![]() ![]()
#256 |
Zadomowienie
|
Effa a czy ty czasami nie mowisz o mozzarelli wedzonej?? dzis taka w careffurze widzialam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
Djana jesli 13% to tluszcz w suchej masie, to tak. 13 razy 0,5 to 6,5.
![]() Mi w piekarniku uda z kuraka ze skorka sie pieka. ![]() ![]() ![]() U mnie na mace pelnoziarnistej nie jest nawet napisane jaki to typ. Ale skoro to pelnoziarnista, to pewnie 2000. A takiej z pelnego przemialu jeszcze nie widzialam. ![]() Ja tam tego nie rozbieram, biore po prostu pelnoziarnista i na tym koniec. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-12 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Wtajemniczenie
|
Pletts migdały można nawet na 1fazie (15 dziennie). W razie wątpliwości co można spójrz na pierwszą stronę wątku - Marzenka wkleiła podstawowe informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Fajnie, że jeszcze o mnie zupełnie nie zapomniałyście!
No to już pewnie wiesz jakie są moje postanowienia. Byłam, byłam 1,5 miesiąca temu... Ale już się tłumaczę: chcę znowu wpaść w rytm przygotowywania posiłków, odzwyczajenia się od słodyczy, itd. Pobędę na 1 może tydzień lub 2 bo uwielbiam 2 fazę. Dziś jadłam tak: 1 - jajecznica z 2 jaj z: rzodkiewkami, chudą parówką, soczewicą, cebulką 2 - micha zupy z soczewicy 3 - koreczki z chudej wędliny i sera feta z soczewicą z puszki 4 - pierś kuraka z pieczarkami i porem A przed powrotem na 1 tak: 1 - kanapka z serkiem i kawałek sernika 2 - 3 kanapki razowca z serkiem i kawałek makowca 3 - ryż razowy z owocami, jogurtem i czekoladą 4 - wafelki i krówki sojowe Więc chyba za dobrze nie było, w moim przypadku 1 faza konieczna! Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
A ja juz probowalam sernika
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale mam okropnego faceta - jak mu przez telefon powiedzialam taka dumna ze sernika pieke on tylko westchna "o Boze..." no to sie go pytam co mu tak ciezko a on ze jak wroci do domu to mu bede dawac do sprobowania i sie pytac jak mu smakuje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
Moj sie wlasnie obiadl udami (ja zreszta tez
![]() Ale do slodkiego to go gonic nie trzeba. ![]() ![]() Zrobilam pierwszy raz taki dwuwarstwowy sernik, siedzi wlasnie w piekarniku i nie moge sie doczekac kiedy go bede mogla zjesc. A chlebek w automacie dla TZ wlasnie przeszedl na faze pieczenia. Zrobilam znowu z tej gotowej mieszanki pelnoziarnistej i dodalam tylko slonecznik. Bardzo dobry ten chlebek jest.
#263 |
Zakorzenienie
|
Moje menu dzisiejsze
śniadanie: jajka faszerowane II śniadanie: serek wiejski obiad(lunch) : sałatka z tuńczyka, czerwonej cebuli, oliwek i ogórka kolacja: pierś z kurczaka i surówka szwedzka uff ciężki dzień miałam, nie dietowy, ale ogólnie ![]()
#264 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() ![]() ![]()
#265 |
Zakorzenienie
|
Kasiamaja: ja polecam jajecznicę albo omlet
![]()
#266 |
Wtajemniczenie
|
o jak milo
![]() ![]() hej laleczki, u mnie gorzej dzis, zwlascza w prayc mi ciezko bo wychodze o 7.40 a wracam przed 6 wiec caly dzien poza domem a w pracy nie mam mozliwosci zrobienia nic SB a tym bardziej zjedzenia przy biurku...wiec tak to wygladalo s koktajl z bialka czystego czekolad+sojowe mleko+blonnik II jablko i kawa(wiem ze owoc nie bardzo ale padalam z glodu a w pracy jak wyzej..) lunch salatka z piersi kurczaka,szparagowej fasolki i papryki podw 4 trojkaciki odluszczonego serka Laughing Cow kolacja szparagowa fasolka+gotowane udko+zawijas z salaty i 2 lasterkow chudej szynki teraz popijam kubek goracej czekolady bananowej(38 kal,3.8 g wegli wiec chyba nie jest zle..) co myslicie?wiem ze owoce be ale tak wyszlo... powodzenia jutro wszystkim zycze ![]() dobranoc
#267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() kupilam w lidlu mate do cwiczen oraz pilke ![]() ![]() ![]() ![]() agolku co to za koktajl z bialka czystego? A i kawa oraz jablko to nienajlepsze duo ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-01-12 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
Elianka ,paprak dzięki
![]() ![]()
#269 |
Zakorzenienie
|
W książce na temat South Beach doktor Agatson pisze, że jajka bez ograniczeń, jeśli się nie ma ograniczeń zdrowotnych.
A jak to nie ma wybory: jajka, mięso, sery... całe mnóstwo możliwości
#270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na śniadanie planuje jajecznice z cebula ,pieczarkami i pomidorem ,a do tego zielona herbata bez cukru. II śn sałatka z sera fety ,polowy pomidora ,kapusty pekinskiej i cebuli polane sosem tzatziki i jajko na twardo obiad: kostka mintaja pieczonego w piekarniku w folii z poniższą sałatką podwieczorek 10 orzechów włoskich kolacja serek wiejski lekki wymieszany z cebulka i tuńczykiem w sosie własnym Co o tym sądzicie ??? Z góry dziękuje za odpowiedź edit: I jeszcze jedno pytanko czy istnieje jakaś alternatywa dla Oliwy z Oliwek ktorej szczerze nie cierpie ??? Może olej rzepakowy ???
Moja śliczna pszczółka Maja ![]() ![]() pszczółka I znowu odchudzanki ![]() 70,60...68,2.....66....64.....62....6 0 ![]() Edytowane przez Kasiamaja Czas edycji: 2009-01-12 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.