..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-12, 15:26   #241
Madzia_M77
Zadomowienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Witam Wszystkich
mam dzisiaj 8 dzień I fazy. Bardzo mi się podoba ta dieta, niestety TŻeta nie udało mi się przekonać jest mnie już jakieś 1,5kg mniej, nie jestem głodna i to mi się najbardziej podoba Mam pytanko odnośnie czerwonej herbaty - jako, że nie mogę się przekonać do zielonej - mogę sobie ją popijać bez ograniczeń? zdarza mi się nawet ok. litra
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 15:38   #242
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich
mam dzisiaj 8 dzień I fazy. Bardzo mi się podoba ta dieta, niestety TŻeta nie udało mi się przekonać jest mnie już jakieś 1,5kg mniej, nie jestem głodna i to mi się najbardziej podoba Mam pytanko odnośnie czerwonej herbaty - jako, że nie mogę się przekonać do zielonej - mogę sobie ją popijać bez ograniczeń? zdarza mi się nawet ok. litra

Madzia mozesz pic czerwona, nie ma problemu, ja pije czerwona, zielona i rooibosa najczesciej w roznych odmianach i kombinacjach.
I pije herbat jakies 3 litry dziennie

Ja uciekam do domu, juz mi sie nie chce siedziec, a roboty mialam huk. CHyba kuraka kupie po drodze i zrobie gyrosa, a cicierzyce ugotowana tez pewnie wykorzystam.
Uzupelnilam zapas maki. Wiecie zaskoczyla mnie maka pytlowa, ale to podejrzewam pszenna 2000, tylko w gospodarstwie tak nazwana

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 16:50   #243
sylwusia3688
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanie. Ile masła orzechowego można zjeść dziennie? Zamiast orzechów.

Jillian
Tiffoczki
Mel B
Zumba
sylwusia3688 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 16:52   #244
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Heloł

Ja wlasnie obiadek wszamalam - niestety ani ladny ani za smaczny nie byl chcialam dodac mozarelli zeby sie ladny sos zrobil a wyszedl mi glut ktory sie ciagnal jak pajeczyna ale nie poddam sie kiedys mi w koncu wyjdzie

Aaaa a przedtem zapomnialam sie z Elianka i agolkiem przywitac

Fru masz racje chodzi o "w suchej masie" - doczytalam to dzis wczesniej tak pi razy oko wiedzialam o co chodzi a dzieki Tobie wiem dokladnie tylko ja poprosze te przeliczenia na konkretnym przykladzie ze jak mamy 100g camamberta to w nim jest 50%(0,5) suchej masy czyli 50g, a w tym powiedzmy 13% tłuszczu czyli 6,5g czystego tluszczu zgadza sie?

Ide sernik wstawic... a potem albo SCI LA albo dr.Hause zdecyduje podczas robienia sernika

Sylwia - mozesz zjesc 2 lyzeczki masla orzechowego
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 16:58   #245
sylwusia3688
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
Dzięki

Jillian
Tiffoczki
Mel B
Zumba
sylwusia3688 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 17:07   #246
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Madzia mozesz pic czerwona, nie ma problemu, ja pije czerwona, zielona i rooibosa najczesciej w roznych odmianach i kombinacjach.
I pije herbat jakies 3 litry dziennie

Ja uciekam do domu, juz mi sie nie chce siedziec, a roboty mialam huk. CHyba kuraka kupie po drodze i zrobie gyrosa, a cicierzyce ugotowana tez pewnie wykorzystam.
Uzupelnilam zapas maki. Wiecie zaskoczyla mnie maka pytlowa, ale to podejrzewam pszenna 2000, tylko w gospodarstwie tak nazwana
pytlowa to żytnia 720 czyli "biała" żytnia

sitkowa - 1400
graham - 1850
pełnoziarnista - 2000
z pełnego przemiału - 3000

o, to nie tylko ze mnie taki "żłopacz" herbaciany
ostatnio najbardziej smakuje mi rooibos z dodatkami [jakieś kwiatki w niej pływają] i mate
a tak ogólnie to mam całą szafkę herbat - mąż mi z Indii przytargał, pyszne
Cytat:
Napisane przez sylwusia3688 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Ile masła orzechowego można zjeść dziennie? Zamiast orzechów.
2 łyżeczki na I fazie
Cytat:
Heloł

Ja wlasnie obiadek wszamalam - niestety ani ladny ani za smaczny nie byl chcialam dodac mozarelli zeby sie ladny sos zrobil a wyszedl mi glut ktory sie ciagnal jak pajeczyna ale nie poddam sie kiedys mi w koncu wyjdzie

Fru masz racje chodzi o "w suchej masie" - doczytalam to dzis wczesniej tak pi razy oko wiedzialam o co chodzi a dzieki Tobie wiem dokladnie tylko ja poprosze te przeliczenia na konkretnym przykladzie ze jak mamy 100g camamberta to w nim jest 50%(0,5) suchej masy czyli 50g, a w tym powiedzmy 13% tłuszczu czyli 6,5g czystego tluszczu zgadza sie?

Ide sernik wstawic... a potem albo SCI LA albo dr.Hause zdecyduje podczas robienia sernika

mozarella nie nadaje się do sosów
...
oba dobre

Edytowane przez IlonaP
Czas edycji: 2009-01-12 o 17:15
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 17:12   #247
bambi1311
Rozeznanie

Djanka, a ja wlasnie najbardziej lubie ta ciagnaca sie mozarelle w sosiku, mniam mniam, szczegolnie w pomidorowym
u mnie tez sie juz piecze serniczek, za 20 minut wylaczam, takze mozemy zjesc razem
bylam w tym Lidlu, duzo rzeczy kuszacych niska zawartoscia tluszczu, a najwiecej fafolow, a od tego mam przeciez uciekac, no wiec kupilam tylko ser typu gouda no i moj ulubiony starty
ja w ogole zapomnialam dodac, ze u mnie w szafce od Swiat leza dwie wielkie czekolady terawity i jak na razie je je tylko moj maz...tak sie pozmienialo, heheheoby zjadl je jak najszybciej!!!!!!!!!
i dzisiaj robie soczewice po etiopsku na jutrzejszy obiadek

67 .....77 .....65,8 ...... ?
74 masakra
bambi1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 17:29   #248
mamaoli1979
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mamaoli1979

Witam wszystkich wieczorową porą
Dzisiejszy jadłospis przedstawia się następująco
Ś: jajecznica z 2 jajek, 1/2 pomidora, rzodkiewka, sałata lodowa, 1 trójkącik serka topionego light i 4 plasterki chudej wędliny
P: mix pestek- słonecznik, dynia i orzechów-wloskie,laskowe, migdałki
O: gotowany dzwonek łososia z gotowaną fasolką szparagową
P; jogurt naturalny z kakao i słodzikiem
K: wieśniak z pomidorkiem, czerwoną papryką i ogóreczkiem kwaszonym z ziolami prowansalskimi
Jakoś I fazowo mi wyszło, ale obiecuję poprawę jutro na śniadanko wprowadzę chlebek, a na przekąskę jabłuszko
Dziewczny , a jak to jest z dżemami tudzież konfiturami- mozna? -oczywiście mam na myśli towar bez cukru i chyba jest coś jeszcze takiego jak niskosłodzone???????????? ?
Ostatnio przemknęłam przez sklep,który się nazywa kuchnie świata /dokładnie we wrocławskiej Magnolii/ co?????????wpadły mi w oko takie produkty jak:
ciasteczka typowo dla osób dbających o linię np: ciasteczka, które się nazywają otrębusie o IG 45, czy też ciasteczka o nazwie amarantki, tu różnie /kokosow,sezamowe,orzechow e/ słodzone maltozą o IG 49, chipsy /jabłka suszone wzbogacone witaminą C o róznych smakach np. jabłkowe, jagodowe, truskawkowe/, nie mialam wówczas zbyt dużo czasu, ale wrócę tam niedługo i zdam dokładniejszą relację Myślę, ze warto się zaopatrzyć w takie produkty na czarną godzinę i jeśli już "grzeszyć" to z głową, a nie rzucać się na niedozwolone rzeczy i mieć później wyrzuty sumienia.
Pozdrawiam cieplo

mamaoli1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 17:48   #249
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoli1979 Pokaż wiadomość
Dziewczny , a jak to jest z dżemami tudzież konfiturami- mozna? -oczywiście mam na myśli towar bez cukru i chyba jest coś jeszcze takiego jak niskosłodzone???????????? ?
Ostatnio przemknęłam przez sklep,który się nazywa kuchnie świata /dokładnie we wrocławskiej Magnolii/ co?????????wpadły mi w oko takie produkty jak:
ciasteczka typowo dla osób dbających o linię np: ciasteczka, które się nazywają otrębusie o IG 45, czy też ciasteczka o nazwie amarantki, tu różnie /kokosow,sezamowe,orzechow e/ słodzone maltozą o IG 49, chipsy /jabłka suszone wzbogacone witaminą C o róznych smakach np. jabłkowe, jagodowe, truskawkowe/, nie mialam wówczas zbyt dużo czasu, ale wrócę tam niedługo i zdam dokładniejszą relację Myślę, ze warto się zaopatrzyć w takie produkty na czarną godzinę i jeśli już "grzeszyć" to z głową, a nie rzucać się na niedozwolone rzeczy i mieć później wyrzuty sumienia.
Pozdrawiam cieplo
niskosłodzone odpadają bo nadal zawierają sporo cukru
ja natknęłam się na konfiturę malinową słodzoną dozwoloną splendą i nawet to smaczne
natomiast maltoza jest zakazana zupełnie - IG 110

bardzo ładne jadłospisy a obwody pięknie poleciały - widzisz, opłacało się więcej jeść, prawda?
Stary 2009-01-12, 17:50   #250
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

I badz tu czleku madrym - post pod postem sprzeczne informacje ale przynajmniej wiem ze wyszlo tak jak mialo wyjsc - wniosek z tego prosty - my sie raczej w tej formie nie polubimy

Przyznam sie bezceremonialnie - oblizalam wiertelka od miksera i miske w ramach podwieczorku a co - humorek odrazu lepszy jak male dziecko

jak tak piekarnik podpalalam to tak mi sie zachcialo mufinow owsianych ze ech nawet pomyslalam ze w wielkiej sowjej dobrotliwosci TZtowi upieke sciemnologia stosowana - w koncu z 6 pewnie zjadlabym przyanjmniej 4, jesli nie wszystkie

Ilonko a co oba??

Edytowane przez Djana
Czas edycji: 2009-01-12 o 18:06
Stary 2009-01-12, 18:06   #251
bambi1311
Rozeznanie

Djana, jak Twoj sernik?moj tradycyjnie opadl strasznieale przynajmniej sie nigdzie nie przypalil, i jest jakis lekko wodnistyale i tak wsuwam ze smakiem

teraz ide sprzatac i przygotowywac soczewice, a potem na stepa!!!

67 .....77 .....65,8 ...... ?
74 masakra
bambi1311 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 18:12   #252
IlonaP
Zakorzenienie

Djano, seriale

spowiedź:
ś: jajecznica z pieczarek, jajka i żółtka oraz plasterka topionego sera fit gouda, latte
IIś: 180ml jogurtu naturalnego + 10 migdałów
o: porządna porcja zapiekanki z soczewicy, 70g kawałków piersi grillowanej [tyle zostało w lodówce]
p: zwijas z szynki, sera Hit i kapki majonezu 2 kubki czerwonej herbaty
k: czeka sałatka z pomidorów, kiszonych, lodowej i sera z oliwą
podejrzewam, że wieczorkiem jeszcze jogurt albo ciepłe mleczko zaliczę

idę moczyć cieciorkę

Edytowane przez IlonaP
Czas edycji: 2009-01-12 o 18:13
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:14   #253
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

ja i moja blyskotliwosc

Bambi ja tez juz chce a tu jeszcze z godzinke... zanim sie dopiecze i wystygnie

sie doczekac juz nie moge

Edytowane przez Djana
Czas edycji: 2009-01-12 o 18:15
Stary 2009-01-12, 18:20   #254
ninaad
Wtajemniczenie

Dziewczny , a jak to jest z dżemami tudzież konfiturami- mozna? -oczywiście mam na myśli towar bez cukru i chyba jest coś jeszcze takiego jak niskosłodzone???????????? ?[/quote]

w dżemach niskosłodzonych też jest mnóstwo cukru. Najlepiej zrobić samemu, ale o tej porze roku trochę ciężko . W sklepach bywają dżemy/konfitury słodzone fruktozą

Jakieś 2 godziny temu jadłam obiad - pieczeń z mięsa mielonego (chude, z szynki) z dużą ilością pieczarek i warzyw. Do tego 300 g() surówki- niestety kupnej, ale sądząc po smaku była raczej na jogurcie niż majonezie.I do tego garść orzechów (wrrr- mówiłam,że to już uzależnienie chyba). No i tak się objadłam,że kolacja to chyba mi się nie zmieści- chyba, że uda mi się wmusić małego lekkiego wieśniaka...
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:26   #255
effa79
Zadomowienie

O 19.05 postanowilam, ze rozbiertamy choinke. Dol sie sypie na maksa, a chlopaki tylko kombinuja, jakby te igly z niej sciagac, poza tym wiktor postanowil sie w choinkowych iglach rozsmakowac... Wiec mam syf na maksa. Maly spi, to chociaz tyle dobrego, ze go trzymac nie trzeba

Ilonko ciesze sie bardzo Ja najchetniej bym znowu zrobila dzis Ale musze w koncu zarzadzic wyjedzenie lodowki, bo zaraz sie miescic nie bedziemy

Bambii no wlasnie tak myslalam, ze Lidl ok, ale ja pewnie kupie serek topiony, bo nigdzie hohlanda u nas nie widze. W ten tarty sie zaopatrzylam wczesniej

Co do mozzarelli to moze Wy sie nie dogadujecie. Bo jest specjalna mozarella do zapiekanek sosow i salatek. Twarda, zoltawa, ja uzywam czasami do zapiekanek, ona jest poltlusta i ciagnie sie cudnie I moze mowicie o dwoch innych typach.

Ilona dzieki za info o mace. To teraz zgupialam Ja dostaje maks 1850 pszenna, a ta pytlowa to do czego w koncu moge uzywac Ona jest grubiej zmielona od 1850... eh...

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:31   #256
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Effa a czy ty czasami nie mowisz o mozzarelli wedzonej?? dzis taka w careffurze widzialam i ona byla taka zolta i bez zalewy i pewnie twardsza od normalnej
Stary 2009-01-12, 19:20   #257
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Djana jesli 13% to tluszcz w suchej masie, to tak. 13 razy 0,5 to 6,5. Ale chyba jeszcze takiego nie widzialam, zeby tak malo mial w suchej masie.

Mi w piekarniku uda z kuraka ze skorka sie pieka. A zaraz po tym wstawiam tez serniczek. Chcialabym chetnie dodac tam rodzynki, ale chyba sie powstrzymam.

U mnie na mace pelnoziarnistej nie jest nawet napisane jaki to typ. Ale skoro to pelnoziarnista, to pewnie 2000. A takiej z pelnego przemialu jeszcze nie widzialam. Za to jakies niby "normalne" maki, np jest napisane orkiszowa, a ma wysoki typ, 1700 czy 1800.
Ja tam tego nie rozbieram, biore po prostu pelnoziarnista i na tym koniec. Jest nawet chyba tansza niz te na ktorych sa te wysokie typy napisane.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

Edytowane przez fruity
Czas edycji: 2009-01-12 o 19:24
fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 19:23   #258
Pletts
Raczkowanie

hej hej niewiecie jak się ciesze ale przetrwałam sobote i niedziele i trzymam diete dla mnie to duży sukces a cieszy najmniejszy! Dziś poczęstowałam się kilkoma małymi migdałami -nie wiem czy można ale nie zaszkodzą. Pomału uczę się odżywiania już za tydzień wprowadze inne smaczki i napweno upieke sobie chleb orkiszowy tylko dajcie proszę przepis zważe się dopiero w piątek jak wytrzymam
Pletts jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 19:29   #259
ninaad
Wtajemniczenie

Pletts migdały można nawet na 1fazie (15 dziennie). W razie wątpliwości co można spójrz na pierwszą stronę wątku - Marzenka wkleiła podstawowe informacje
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-12, 19:50   #260
Rosalyn
Zakorzenienie

Fajnie, że jeszcze o mnie zupełnie nie zapomniałyście!
Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Rosalyn wczoraj weszlam na twoj blog i sie zastanawialam, gdzies ty
No to już pewnie wiesz jakie są moje postanowienia.

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Rosalyn czy mi się wydaje, czy niedawno byłaś na 1-szej fazie?
Byłam, byłam 1,5 miesiąca temu...
Ale już się tłumaczę: chcę znowu wpaść w rytm przygotowywania posiłków, odzwyczajenia się od słodyczy, itd. Pobędę na 1 może tydzień lub 2 bo uwielbiam 2 fazę.

Dziś jadłam tak:
1 - jajecznica z 2 jaj z: rzodkiewkami, chudą parówką, soczewicą, cebulką
2 - micha zupy z soczewicy
3 - koreczki z chudej wędliny i sera feta z soczewicą z puszki
4 - pierś kuraka z pieczarkami i porem

A przed powrotem na 1 tak:
1 - kanapka z serkiem i kawałek sernika
2 - 3 kanapki razowca z serkiem i kawałek makowca
3 - ryż razowy z owocami, jogurtem i czekoladą
4 - wafelki i krówki sojowe
Więc chyba za dobrze nie było, w moim przypadku 1 faza konieczna!

Cytat:
Napisane przez Nightwind Pokaż wiadomość
A ja po 8 dniach plazowania odkrylam ciekawa rzecz: nie mam napadow glosu. Zadnych! Nie jestem glodna, a jak jestem to jem jogurt naturalny albo serek i jest ok. Pierwszy raz spotykam sie z taka dieta, gdzie w sumie nie mysle caly czas o jedzeniu. I naprawde jestem z siebie dumna.
No i właśnie dlatego kochamy tę dietę!!!

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 20:17   #261
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

A ja juz probowalam sernika dobry wyszedl ale musze rozgladnac sie za fruktoza so takie chwile kiedy sama nie moge uwiezyc jak mi sie smaki wyostrzyly - do niedawna nie bylo dla mnie zadnej roznicy czy slodze cukrem czy slodzikiem a dzis ten sernik, no nie smakuje najlepiej niestety, okropnie tym slodzikiem go czuc a do tego za malo cytryny dalam i w ogole jej nie czuc

ale mam okropnego faceta - jak mu przez telefon powiedzialam taka dumna ze sernika pieke on tylko westchna "o Boze..." no to sie go pytam co mu tak ciezko a on ze jak wroci do domu to mu bede dawac do sprobowania i sie pytac jak mu smakuje a on w ogole ochoty na placki nie ma no to sie z nim nie podziele - co za problem - dla mnei bedzie wiecej ale zdenerwowal mnie okrutnie
Stary 2009-01-12, 20:29   #262
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Moj sie wlasnie obiadl udami (ja zreszta tez) i juz tez mowi, ze nie wie kiedy sernik zmiesci.
Ale do slodkiego to go gonic nie trzeba. Jak poczuje go przed nosem, to sam sie na niego rzuci i bedzie mowil, ze to tylko jego. Ale nie ze mna takie numery.
Zrobilam pierwszy raz taki dwuwarstwowy sernik, siedzi wlasnie w piekarniku i nie moge sie doczekac kiedy go bede mogla zjesc.
A chlebek w automacie dla TZ wlasnie przeszedl na faze pieczenia. Zrobilam znowu z tej gotowej mieszanki pelnoziarnistej i dodalam tylko slonecznik. Bardzo dobry ten chlebek jest.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 21:13   #263
elianka
Zakorzenienie

Moje menu dzisiejsze

śniadanie: jajka faszerowane
II śniadanie: serek wiejski
obiad(lunch) : sałatka z tuńczyka, czerwonej cebuli, oliwek i ogórka
kolacja: pierś z kurczaka i surówka szwedzka

uff ciężki dzień miałam, nie dietowy, ale ogólnie
Stary 2009-01-12, 21:25   #264
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Witam dziewczyny Chciałam od jutra do was dołączyć bo się baaardzo ostatnio zapusciłam . Odchudzanie zaczynam razem z moją mamą więc tak będzie mi łatwiej. Nie wiem jak wytrzymam bez chleba , ziemniakow i makaronu ,ale musi mi się udać :P Co polecacie na śniadanie żeby się naprawde najeść ???

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 21:26   #265
elianka
Zakorzenienie

Kasiamaja: ja polecam jajecznicę albo omlet po takim śniadaniu dłuuugo nie chce się jeść
Stary 2009-01-12, 21:27   #266
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Heloł
o jak milo witaj

hej laleczki,

u mnie gorzej dzis, zwlascza w prayc mi ciezko bo wychodze o 7.40 a wracam przed 6 wiec caly dzien poza domem a w pracy nie mam mozliwosci zrobienia nic SB a tym bardziej zjedzenia przy biurku...wiec tak to wygladalo

s koktajl z bialka czystego czekolad+sojowe mleko+blonnik

II jablko i kawa(wiem ze owoc nie bardzo ale padalam z glodu a w pracy jak wyzej..)

lunch salatka z piersi kurczaka,szparagowej fasolki i papryki

podw 4 trojkaciki odluszczonego serka Laughing Cow

kolacja szparagowa fasolka+gotowane udko+zawijas z salaty i 2 lasterkow chudej szynki

teraz popijam kubek goracej czekolady bananowej(38 kal,3.8 g wegli wiec chyba nie jest zle..)

co myslicie?wiem ze owoce be ale tak wyszlo...

powodzenia jutro wszystkim zycze

dobranoc
Stary 2009-01-12, 21:29   #267
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Kasiamaja: ja polecam jajecznicę albo omlet po takim śniadaniu dłuuugo nie chce się jeść
ja tez jajeczniczke proponuje i do tego salata ze wszelkimi warzywami i oliwa albo mizeria na chudym jogurcie czy maslance

kupilam w lidlu mate do cwiczen oraz pilke Serki kupilam juz wczoraj bo wczesniej wykladali A teraz zapiekam mozarelle w piekarniku i racze sie lampka shiraza Juz nie moge sie doczekac wyjazdu

agolku co to za koktajl z bialka czystego? A i kawa oraz jablko to nienajlepsze duo

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-01-12 o 21:34
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 21:34   #268
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Elianka ,paprak dzięki ,a ile jajek dziennie w tej dietce można zjadać ?? Bo moja mama wyczytala gdzies ,że 2... Jednak jak dla mnei to troche mało bo ogólnie nie ma za wielkiego wyboru

Stary 2009-01-12, 21:36   #269
elianka
Zakorzenienie

W książce na temat South Beach doktor Agatson pisze, że jajka bez ograniczeń, jeśli się nie ma ograniczeń zdrowotnych.

A jak to nie ma wybory: jajka, mięso, sery... całe mnóstwo możliwości
Stary 2009-01-12, 21:50   #270
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
W książce na temat South Beach doktor Agatson pisze, że jajka bez ograniczeń, jeśli się nie ma ograniczeń zdrowotnych.

A jak to nie ma wybory: jajka, mięso, sery... całe mnóstwo możliwości
Dzięki !!! W sumie masz racje tylko ,że ja pierwszy raz podchodze do tej diety i narazie jedzenie czegokolwiek bez chleba wydaje mi się nie możliwe tzn obawiam się ,że nie zaspokoje swojego wilczego głodu ,ale zobaczymy

Na śniadanie planuje jajecznice z cebula ,pieczarkami i pomidorem ,a do tego zielona herbata bez cukru.

II śn sałatka z sera fety ,polowy pomidora ,kapusty pekinskiej i cebuli polane sosem tzatziki i jajko na twardo

obiad: kostka mintaja pieczonego w piekarniku w folii z poniższą sałatką

podwieczorek 10 orzechów włoskich

kolacja serek wiejski lekki wymieszany z cebulka i tuńczykiem w sosie własnym

Co o tym sądzicie ???

Z góry dziękuje za odpowiedź

edit: I jeszcze jedno pytanko czy istnieje jakaś alternatywa dla Oliwy z Oliwek ktorej szczerze nie cierpie ??? Może olej rzepakowy ???

Edytowane przez Kasiamaja
Czas edycji: 2009-01-12 o 21:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości