|
|
#241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
fajnie maly chinczyczek ![]() Cytat:
potrafie dziennie 5 bananow zjesc sie opanowac nie moge.... dlatego moj tz mi tak po dwa codziennie przynosi bo niestety jak kupil dwie duze kisci to zjadlam w pol dnia ![]() Cytat:
u mnie to roznie .... w sumie wszyscy mniej wiecej w terminie... moj brat przetrzymany a jedna siostra wczesniak urodzila sie w 7 mc ... ja podobno mialam byc na 11 maja a jestem z 7 wiec wszystko okej ![]() a twoja mamusia to musiala nie miec ciekawie w 3 miesiacu chcialas wyjsc ale dobrze ze sie wszystko dobrze skonczylo
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
pakusia ty z 7 maja?? a ja z 10 hihi
![]() ja sie urodzilam przed terminem jakis tydzien czyli wporzadku
|
#243 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym ryżu nie zjadła, chleb mi przestaje smakować :PZa to wcinam fete z oliwkami, wiem że niby nie można ale ja wmawiam sobie, że można:P RAAAAANY,moje zachowanie czasem mnie samą powala. Cytat:
Cytat:
Ja wpadłam rano w taką panikę, że już chciałam jechać do szpitala...
|
|||
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
a właśnie, teraz już poważnie (chociaż zawsze piszę poważnie)
W koło brodawki robią mi się takie kulki,nonie? I jedna z tych kulek na prawej piersi zrobiła się taka odstająca, jak odstający pieprzyk, tak jakby miała odpaść i to tak mnie boli Myślałam,że to jakiś faflun i próbowałam oderwać. Dodatkowo z tego cyca wycieka mi mleko...Co to ma być?
|
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny własnie widziałam w informacjach dziś urodziły sie blizniaczki 2 dziewczynki ważyły po 400g
![]() ![]() tylko nie dosłyszałam w którym tygodniu obie żyją są w inkubatorach itd wiadomo że same nie mogą funkcjonować szok mój synek waży 450g wiecie te dziewczynki to takie malutkie niemowlaki tylko chudziutkie wiadomo nie nagromadziły tłuszczyku jeszcze tak sobie pomyślałam że mój synek chyba tak wygląda a ich rodzice bardzo młodzi myśle ze 17-18 lat kurde i takie zmartwienie ale pewnie będzie dobrze
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie mam pojecia, moze idz szybciutko do lekarza... nie slyszlaam o niczym takim
|
|
#247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby tylko wszystko bylo z nimi okej... a mowili co bylo powodem wczesnego porodu??? ja pamietam z 3 lata temu taka dziewczyna (kuzynka mojego kolegi z klasy) chyba miala wtedy 15 lat, ale nie wiem czy skonczone.... zaszla w ciaze.... okazalo sie ze to blizniaki beda.. no nic rodzina mowila ze pomoze i wogole.... a ta (za przeproszeniem) gown...a w 5 miesiacu wybrala sie na sanki (mamy taka dosc spora gorke w okolicy) no i juz po koryms tam zjezdzie dostala silnych skorczy.... przyjechala erka wzieli ja do szpitala i urodzila dwoch chlopcow, ale nie pamietam ile wazyli.... suma sumarum byli ponad pol roku w szpitalu a matka pokazala sie moze 4 razy u dzieci ... byla zajeta swoim nowym chlopakiem zallll... dzieciaki sa teraz w domu dziecka.... ja to normalnie tak przezywalam to wszystko, ze nawet mowilam swojemy tz ze chce ich adoptowac... serce mi sie krajalo ehhh jak sobie przypomne
|
|
#249 |
|
Zadomowienie
|
ja nie strasze
![]() zobaczcie jaki postep w medycynie da sie takie maleństwa ratowac to chyba dobrze no może nie musiałam tego pisać ale takie jest zycie nie zawsze jest pięknie
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
no.. ale cale szczescie ze udalo im sie przezyc..
)to naprawde cos wspanialego ![]() maugoszatka ty juz masz mleko? mleko czy siare?
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
wode właśnie jakąś, z cyca mi jakby coś mokrego leci i mam na bluzce plame wielkości suta.
|
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
Ojjjjjjj!!!!
Was się dziewczyny doczytać, to szaleństwo, tyle piszecie, że przez kilka godzin mam kilka stron zaległości. Ja dziś się ostro wziełam za męża, i nie chciało mi się dyskutować więc napisałam mu list, i sie lekko wkurzył yyyyy.... ale przeprosił i powiedział że już nie będzie mnie denerwował, kochany ale ma nauczkę bo cały dzień prawie się do niego nie odezwałam. Mój synuś pięknie przeszkadzał mamusi w nauce, ale miłe uczucie więc wybaczam poiglot91 - no z tą wątrobą to zabawne, chyba jakaś małolata to napisała maugoszatka - krejzolkuuuu wyluzuj, bo serio z tych wrażeń prędzej urodzisz. Musimy przymykac oko na niektóre rzeczy bo wykitujemy. Ja z początku miałam takie wariacje i pomysły, ale już jestem o wiele spokojniejsza i się z tego śmieje. Tak że Gosiu na luz. Hmmm.... a z tymi piersiami, dziwna sprawa chociaż może nie koniecznie nic złego. A Twoje menu mnie poraziło hehehe kuroikaze - no nie dogodzi się, wy z Esti macie problem szczupłej sylwetki a inne, nie mogą nic na siebie kupic bo wszystko za małe, ja akurat jestem tą co jest pomiędzy tymi dwoma typami. Teraz jak wam się lekko przytyje spodnie będą akuratttttt, nie będziecie potrzebowały pasków Małgosia - a jak z chęciami Twojego Tż? No podobno kobietom w ciąży się nie odmawia, bardzo mocny argument, u mnie diała he he. Chociaż ja z moim mężem nie miałam problemów, wszystko zrobi w domku zobaczymy jak wychowa synusia.gabriellao0 - no, no, no kobitko Tobie to ta ciąża służy i to bardzo, zdjątko na avatarku jest mega, jak z kolorowego pisemka pakusia86 - ja też kiedyś miałam fioła na punkcie bananów, wcinałam ile weszło, dziennie kupowałam, a teraz sporadycznie. Dobrze że na owoce nas ciągnie a nie na same słodycze Esti - ja też gratuluje serdecznie córeczki, ja też tak bardzo chciałam ale ok, postaramy sie przy drugim już mężowi zaznaczyłam Trzymajcie się laseczki uja śmigam się jeszcze pouczyć bo jutro ciężki dzień 12h w szkole. |
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
to pewnie ta siara..
bo ona ma barwe przezroczytsa albo taka zoltawadobre to?
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha
![]() ![]() ale tak naserio ?
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
poiglot91 na serio to niestety nie wiem ale specjalnie dla Ciebie następnym razem spróbuję
![]() ![]() marika2121] dzięki forum to ja już też powoli wrzucam na luz, ahhh gdyby nie WY,cóż ja bym poczęła.
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie chyba siara...U mnie tez zauwazylam, ze cos wyciekalo, ale tylko odrobinke
![]() Maugoszatka mozesz jesc fete, ale tylko z pasteryzowanego mleka. Sama wcinam Bercia wlasnie dzisiaj sobie ogladalam na youtube. takie filmiki z wczesniaczkami i widzialam juz nawet takie z 25.i 27. tygodnia i tak mi bylo szkoda tych maluszkow Wyobrazalam sobie mojego malego dzidziusia w brzuszku, ze wyglada tak samo jak te malenstwa Taka mala sliczna laleczka
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
Przestańcie o tych wcześniakach już:P Mi się kojarzą z takim embrionalnym jeszcze płodem, nie wiem jak to określić, no po prostu jak jakieś piskle albo nieowłosione kocie. Nawet nie chcę patrzeć. Nie mam na tyle wytrzymałości,bo ich środowisko jest w brzuchu a nie na zewnątrz. Nie jest to normalne, że się rodzi wcześniej...:/ I szkoda, że w ogóle coś takiego się dzieje i nie ma techniki,która wykluczałaby od razu takie coś.Tzn,żeby nie istniały już takie przypadki kiedy baba rodzi w 5,6,7mies...
Ja zjadam te arla feta snack...;] drogie to ale uwielbiam |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
Bercia2000 widzialam, urodziły się w piątym m-cu. Niesamowite, jakie taką taki mały czlowiek ma wole walki...
maugoszatka, mnie wlasnie nic nie lecie i to też jest powód do zmartwień. ![]() pakusia86, zapewne nie uregulowała ich sytuacji prawnej i biednr dzieciaki są tam do dziś, a w ośrodkach adopcyjnych ludzie czekaja po 4 lata na dziecko. Wiem, bo sama jestem w takiej "kolejce". ![]() Przestałam plamić, więc może będzie dobrze. Jutro ide na kurs włoskiego. Maż zabiera mnie wieczorkiem na parapetówe do znajomych. Powiedziałam mu, ze pójdę, jak zalatwi mi miejsce leżące.
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
maugoszatko bardzo milo z twojej strony
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tez nic nie leci mam sie martwic???a co do tej dziewczyny to moze rzeczywiscie... w tym roku bedzie miec 18, ale w sumie sie nimi wogole nie interesuje to smutne bo tyle ludzi czeka na adopcje a oni nigdzie nie moga trafic jeszcze moj kuzyn czekal 4 lata ale w tamtym roku sie im udalo i maja 4,5 letniego Karolka ![]() oj zazdroszcze parapetowy i wloskiego tez moje marzenie nauczyc sie tego pieknego jezyka
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
ale piszecie....
Ja za godzinę mam wizytę... Stres większy niż przed ślubem ![]() A faktycznie, biedne te maluszki. Ja sobie nie wyobrażam żebym już urodziła.... A co do męża, to dobra bestia z niego. Nie narzekam (za bardzo)
|
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Cały dzień jestem głodna i nie wiem, na co mam ochote :/
Zjadam co popadnie. Teraz ide zrobić twarożek ze szczypiorkiem i bede oglądać "na dobre i na złe", wciągneły mnie wszystkie polskie seriale odkąd jestem na zwolnieniu ![]() PS. popijam sobie karmi, czyli tzw. piwko tylko ciiiiicho... ... a potem będą gazy
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko napewno okej czekamy na same rewelacyjne wiesci
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
tez bym sobie ogladla jakis polski serial
ide zobaczyc moze mi pierwsza milosc zadziala ostatnio cos strasznie scinalo ale doszlam juz do 630 odcinka jeszcze troszke i bede na bierzaco .... to jedyny jak narazie seral ktory ogladam a stasznie tesknie za m jak milosc i na wspolnej.... zostaja tylko seriale polsatu lepszy rydz niz nic
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I takie będą.... ![]() Anulka - ty telemaniaczko..... Dokarmiaj dzieciaki. Ja karmi niestety nie trawię, za słodkie... ale cola mi smakuje (a chyba słodsza)... Gazy, no cóż, Ja wypróbowałam mieszankę- suszone morele i chrupki orzechowe. Zaczadzić się można. Małż spał w drugim pokoju, bo nie chciałam go narażać na efekty dźwiękowo - zapachowe. Rozwód mi niepotrzebny
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze nie probowalam zadnych mieszanek, ale ostatnio naszla mnie ochota na jajka w majonezie tez nie bylo za lekko naszczescie malz na noc do pracy mial wiec go to ominelo... rano wszedl i odrazu otworzyl okno
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
ja to mam tak po owocach ![]() nie mowiac juz o fytkach posypanych czosnkiem granulowanym wtedyy to juz tragediiiiiiiiija ![]() mam straszna ochote na zupke chinska takiej ostatniol ochoty mi narobilyscie.. trzeba sie najesc troche takich rzeczy.. i korzystac bo potem jak juz bd sie karmic piersia.. to niestety... ale duzo bd musialy sobie udmowic
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-01-09 o 20:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

w 3 miesiacu chcialas wyjsc

Zapytalam o to ostatnio mojego gina i powiedzial, ze to normalne i mam sie nie martwic
SYNEK