Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-09, 18:36   #241
pakusia86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
kochane nie wiem co mi sie kurde dzieje z moim ukladem pokramowym ale ja codziennie na obiad jem .... ryz
z kawalkami kurczaka i sosem
i mam tak juz od paru tygodni

tak mi smakuje ze szok.. tyle ze sosmusze co jakis czas zmieniac hehe bo sie nudzi

moja mama powiedziala ze
chinczyk bedzie

fajnie maly chinczyczek

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
poliglot, nie przejmuj się.... ja wczoraj na kolację zjadłam 3 grapefruity...

Dziś w pracy 2..., zaraz zjem trzeciego.

A tak co dzień to staram się w 2 mieścić.

No i potrafię zjeść np. 5 kiwi naraz.

O 21 mam dziś wizytę u lekarza.... Mam nadzieję że z Antosiem wszystko ok....
ja mam podobnie ale z bananami potrafie dziennie 5 bananow zjesc sie opanowac nie moge.... dlatego moj tz mi tak po dwa codziennie przynosi bo niestety jak kupil dwie duze kisci to zjadlam w pol dnia
Cytat:
gabriela - ciuszki super.... tylko wydaje mi się że zanim dziecku ten soczek witaminkę dasz - to on się przeterminuje

No moja mama rodziła braci moich w 8 miesiącu. Ja się zaczęłam w 3 rodzić, ale założyli szwy i leżała w szpitalu i dotrzymała do 8....
hihih no witaminka napewno sie przeterminuje

u mnie to roznie .... w sumie wszyscy mniej wiecej w terminie... moj brat przetrzymany a jedna siostra wczesniak urodzila sie w 7 mc ... ja podobno mialam byc na 11 maja a jestem z 7 wiec wszystko okej
a twoja mamusia to musiala nie miec ciekawie w 3 miesiacu chcialas wyjsc ale dobrze ze sie wszystko dobrze skonczylo

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 18:42   #242
poiglot91
Zakorzenienie

pakusia ty z 7 maja?? a ja z 10 hihi

ja sie urodzilam przed terminem jakis tydzien
czyli wporzadku
Stary 2009-01-09, 18:48   #243
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
kochane nie wiem co mi sie kurde dzieje z moim ukladem pokramowym ale ja codziennie na obiad jem .... ryz
z kawalkami kurczaka i sosem
i mam tak juz od paru tygodni

tak mi smakuje ze szok.. tyle ze sosmusze co jakis czas zmieniac hehe bo sie nudzi

moja mama powiedziala ze
chinczyk bedzie

Ja bym ryżu nie zjadła, chleb mi przestaje smakować :P
Za to wcinam fete z oliwkami, wiem że niby nie można ale ja wmawiam sobie, że można:P RAAAAANY,moje zachowanie czasem mnie samą powala.

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość

Dziewczyny popytajcie mam, sióstr itd. czy rodziły przed czy po czy w terminie bo to niby genetycznie uwarunkowane (to czy poród będzie lekki itd. już nie) ale "tendencje terminowe" niby genetycznie przekazywane są.
Moja mama urodziła mnie tydzień po terminie, mojego ojca urodzono też jakoś po terminie. Więc może nie będzie źle. Za to mój dziadek od strony matki urodził się w 8mc.

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mialam takie same bole, najlepsze bylo, ze bolalo mnie kiedy lezalam, a kiedy chodzilam to juz tak nie Zapytalam o to ostatnio mojego gina i powiedzial, ze to normalne i mam sie nie martwic W ogole na poczatku wszytkimi sie martwilam, ale teraz juz nie, bo w koncu zachodza tam pewne zmiany i musi nas od czasu do czasu cos pobolec
Ufff... To dobrze Ja wpadłam rano w taką panikę, że już chciałam jechać do szpitala...

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 18:52   #244
maugoszatka
Wtajemniczenie

a właśnie, teraz już poważnie (chociaż zawsze piszę poważnie)
W koło brodawki robią mi się takie kulki,nonie? I jedna z tych kulek na prawej piersi zrobiła się taka odstająca, jak odstający pieprzyk, tak jakby miała odpaść i to tak mnie boli Myślałam,że to jakiś faflun i próbowałam oderwać. Dodatkowo z tego cyca wycieka mi mleko...Co to ma być?

Stary 2009-01-09, 18:59   #245
Bercia2000
Zadomowienie

Dziewczyny własnie widziałam w informacjach dziś urodziły sie blizniaczki 2 dziewczynki ważyły po 400g tylko nie dosłyszałam w którym tygodniu obie żyją są w inkubatorach itd wiadomo że same nie mogą funkcjonować szok
mój synek waży 450g wiecie te dziewczynki to takie malutkie niemowlaki tylko chudziutkie wiadomo nie nagromadziły tłuszczyku jeszcze tak sobie pomyślałam że mój synek chyba tak wygląda a ich rodzice bardzo młodzi myśle ze 17-18 lat kurde i takie zmartwienie ale pewnie będzie dobrze

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 19:00   #246
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
pakusia ty z 7 maja?? a ja z 10 hihi

ja sie urodzilam przed terminem jakis tydzien
czyli wporzadku
hihi fajnie

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
a właśnie, teraz już poważnie (chociaż zawsze piszę poważnie)
W koło brodawki robią mi się takie kulki,nonie? I jedna z tych kulek na prawej piersi zrobiła się taka odstająca, jak odstający pieprzyk, tak jakby miała odpaść i to tak mnie boli Myślałam,że to jakiś faflun i próbowałam oderwać. Dodatkowo z tego cyca wycieka mi mleko...Co to ma być?
nie mam pojecia, moze idz szybciutko do lekarza... nie slyszlaam o niczym takim

Stary 2009-01-09, 19:00   #247
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny własnie widziałam w informacjach dziś urodziły sie blizniaczki 2 dziewczynki ważyły po 400g tylko nie dosłyszałam w którym tygodniu obie żyją są w inkubatorach itd wiadomo że same nie mogą funkcjonować szok
mój synek waży 450g wiecie te dziewczynki to takie malutkie niemowlaki tylko chudziutkie wiadomo nie nagromadziły tłuszczyku jeszcze tak sobie pomyślałam że mój synek chyba tak wygląda a ich rodzice bardzo młodzi myśle ze 17-18 lat kurde i takie zmartwienie ale pewnie będzie dobrze
Biedne... ale przestańcie już straszyć :P

Stary 2009-01-09, 19:07   #248
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
ojej zeby tylko wszystko bylo z nimi okej... a mowili co bylo powodem wczesnego porodu???

ja pamietam z 3 lata temu taka dziewczyna (kuzynka mojego kolegi z klasy) chyba miala wtedy 15 lat, ale nie wiem czy skonczone.... zaszla w ciaze.... okazalo sie ze to blizniaki beda.. no nic rodzina mowila ze pomoze i wogole.... a ta (za przeproszeniem) gown...a w 5 miesiacu wybrala sie na sanki (mamy taka dosc spora gorke w okolicy) no i juz po koryms tam zjezdzie dostala silnych skorczy.... przyjechala erka wzieli ja do szpitala i urodzila dwoch chlopcow, ale nie pamietam ile wazyli.... suma sumarum byli ponad pol roku w szpitalu a matka pokazala sie moze 4 razy u dzieci ... byla zajeta swoim nowym chlopakiem zallll... dzieciaki sa teraz w domu dziecka.... ja to normalnie tak przezywalam to wszystko, ze nawet mowilam swojemy tz ze chce ich adoptowac... serce mi sie krajalo

ehhh jak sobie przypomne

Stary 2009-01-09, 19:07   #249
Bercia2000
Zadomowienie

ja nie strasze
zobaczcie jaki postep w medycynie da sie takie maleństwa ratowac to chyba dobrze
no może nie musiałam tego pisać
ale takie jest zycie nie zawsze jest pięknie

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 19:10   #250
maugoszatka
Wtajemniczenie

biedne są niektóre dzieci

Stary 2009-01-09, 19:21   #251
poiglot91
Zakorzenienie

no.. ale cale szczescie ze udalo im sie przezyc..
)
to naprawde cos wspanialego

maugoszatka ty juz masz mleko? mleko czy siare?
Stary 2009-01-09, 19:23   #252
maugoszatka
Wtajemniczenie

wode właśnie jakąś, z cyca mi jakby coś mokrego leci i mam na bluzce plame wielkości suta.

Stary 2009-01-09, 19:25   #253
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Ojjjjjjj!!!!

Was się dziewczyny doczytać, to szaleństwo, tyle piszecie, że przez kilka godzin mam kilka stron zaległości. Ja dziś się ostro wziełam za męża, i nie chciało mi się dyskutować więc napisałam mu list, i sie lekko wkurzył yyyyy.... ale przeprosił i powiedział że już nie będzie mnie denerwował, kochany ale ma nauczkę bo cały dzień prawie się do niego nie odezwałam. Mój synuś pięknie przeszkadzał mamusi w nauce, ale miłe uczucie więc wybaczam .

poiglot91 - no z tą wątrobą to zabawne, chyba jakaś małolata to napisała , a co do ryżu, to też uwielbiam i to na ostro jak i na słodko mniammmm, chociaż ostatnio moim głównym daniem jest UWAGA: galaretka z owocami i rozrabiam z 4 saszetki żeby było na chwilę .

maugoszatka - krejzolkuuuu wyluzuj, bo serio z tych wrażeń prędzej urodzisz. Musimy przymykac oko na niektóre rzeczy bo wykitujemy. Ja z początku miałam takie wariacje i pomysły, ale już jestem o wiele spokojniejsza i się z tego śmieje. Tak że Gosiu na luz. Hmmm.... a z tymi piersiami, dziwna sprawa chociaż może nie koniecznie nic złego. A Twoje menu mnie poraziło hehehe

kuroikaze - no nie dogodzi się, wy z Esti macie problem szczupłej sylwetki a inne, nie mogą nic na siebie kupic bo wszystko za małe, ja akurat jestem tą co jest pomiędzy tymi dwoma typami. Teraz jak wam się lekko przytyje spodnie będą akuratttttt, nie będziecie potrzebowały pasków

Małgosia - a jak z chęciami Twojego Tż? No podobno kobietom w ciąży się nie odmawia, bardzo mocny argument, u mnie diała he he. Chociaż ja z moim mężem nie miałam problemów, wszystko zrobi w domku zobaczymy jak wychowa synusia.

gabriellao0 - no, no, no kobitko Tobie to ta ciąża służy i to bardzo, zdjątko na avatarku jest mega, jak z kolorowego pisemka . No to teraz na córcie czekacie z taką gotową wypraweczką. U mnie będize o tyle gorzej że w koło są same dzieczynki, więc ubranek nie podziedzicze, trzeba pokupować.

pakusia86 - ja też kiedyś miałam fioła na punkcie bananów, wcinałam ile weszło, dziennie kupowałam, a teraz sporadycznie. Dobrze że na owoce nas ciągnie a nie na same słodycze .

Esti - ja też gratuluje serdecznie córeczki, ja też tak bardzo chciałam ale ok, postaramy sie przy drugim już mężowi zaznaczyłam . Taka lala rośnie w Twoim brzuszku, Julcia będize miała raj, taką żywą zabaweczkę.

Trzymajcie się laseczki uja śmigam się jeszcze pouczyć bo jutro ciężki dzień 12h w szkole. dla każdej z osobna.
Stary 2009-01-09, 19:26   #254
poiglot91
Zakorzenienie

to pewnie ta siara..
bo ona ma barwe przezroczytsa albo taka zoltawa

dobre to?
Stary 2009-01-09, 19:29   #255
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
to pewnie ta siara..
bo ona ma barwe przezroczytsa albo taka zoltawa

dobre to?
przepyszne

Stary 2009-01-09, 19:32   #256
poiglot91
Zakorzenienie

hahaha

ale tak naserio?
Stary 2009-01-09, 19:34   #257
maugoszatka
Wtajemniczenie

poiglot91 na serio to niestety nie wiem ale specjalnie dla Ciebie następnym razem spróbuję
marika2121] dzięki forum to ja już też powoli wrzucam na luz, ahhh gdyby nie WY,cóż ja bym poczęła.

Stary 2009-01-09, 19:34   #258
boszenka69
Zakorzenienie

No wlasnie chyba siara...U mnie tez zauwazylam, ze cos wyciekalo, ale tylko odrobinke
Maugoszatka mozesz jesc fete, ale tylko z pasteryzowanego mleka. Sama wcinam

Bercia wlasnie dzisiaj sobie ogladalam na youtube. takie filmiki z wczesniaczkami i widzialam juz nawet takie z 25.i 27. tygodnia i tak mi bylo szkoda tych maluszkow Wyobrazalam sobie mojego malego dzidziusia w brzuszku, ze wyglada tak samo jak te malenstwa Taka mala sliczna laleczka
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 19:38   #259
maugoszatka
Wtajemniczenie

Przestańcie o tych wcześniakach już:P Mi się kojarzą z takim embrionalnym jeszcze płodem, nie wiem jak to określić, no po prostu jak jakieś piskle albo nieowłosione kocie. Nawet nie chcę patrzeć. Nie mam na tyle wytrzymałości,bo ich środowisko jest w brzuchu a nie na zewnątrz. Nie jest to normalne, że się rodzi wcześniej...:/ I szkoda, że w ogóle coś takiego się dzieje i nie ma techniki,która wykluczałaby od razu takie coś.Tzn,żeby nie istniały już takie przypadki kiedy baba rodzi w 5,6,7mies...

Ja zjadam te arla feta snack...;] drogie to ale uwielbiam

Stary 2009-01-09, 19:39   #260
pimach
Raczkowanie

GG do pimach

Bercia2000 widzialam, urodziły się w piątym m-cu. Niesamowite, jakie taką taki mały czlowiek ma wole walki...

maugoszatka, mnie wlasnie nic nie lecie i to też jest powód do zmartwień.

pakusia86, zapewne nie uregulowała ich sytuacji prawnej i biednr dzieciaki są tam do dziś, a w ośrodkach adopcyjnych ludzie czekaja po 4 lata na dziecko. Wiem, bo sama jestem w takiej "kolejce".

Przestałam plamić, więc może będzie dobrze. Jutro ide na kurs włoskiego. Maż zabiera mnie wieczorkiem na parapetówe do znajomych. Powiedziałam mu, ze pójdę, jak zalatwi mi miejsce leżące.
Stary 2009-01-09, 19:48   #261
poiglot91
Zakorzenienie

maugoszatko bardzo milo z twojej strony
Stary 2009-01-09, 19:58   #262
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pimach Pokaż wiadomość

maugoszatka, mnie wlasnie nic nie lecie i to też jest powód do zmartwień.

pakusia86, zapewne nie uregulowała ich sytuacji prawnej i biednr dzieciaki są tam do dziś, a w ośrodkach adopcyjnych ludzie czekaja po 4 lata na dziecko. Wiem, bo sama jestem w takiej "kolejce".

Przestałam plamić, więc może będzie dobrze. Jutro ide na kurs włoskiego. Maż zabiera mnie wieczorkiem na parapetówe do znajomych. Powiedziałam mu, ze pójdę, jak zalatwi mi miejsce leżące.

mi tez nic nie leci mam sie martwic???

a co do tej dziewczyny to moze rzeczywiscie... w tym roku bedzie miec 18, ale w sumie sie nimi wogole nie interesuje to smutne bo tyle ludzi czeka na adopcje a oni nigdzie nie moga trafic jeszcze moj kuzyn czekal 4 lata ale w tamtym roku sie im udalo i maja 4,5 letniego Karolka

oj zazdroszcze parapetowy i wloskiego tez moje marzenie nauczyc sie tego pieknego jezyka

Stary 2009-01-09, 20:01   #263
Małgosia:)
Wtajemniczenie

ale piszecie....

Ja za godzinę mam wizytę...

Stres większy niż przed ślubem

A faktycznie, biedne te maluszki. Ja sobie nie wyobrażam żebym już urodziła....

A co do męża, to dobra bestia z niego. Nie narzekam (za bardzo)
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:06   #264
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cały dzień jestem głodna i nie wiem, na co mam ochote :/
Zjadam co popadnie.
Teraz ide zrobić twarożek ze szczypiorkiem i bede oglądać "na dobre i na złe", wciągneły mnie wszystkie polskie seriale odkąd jestem na zwolnieniu

PS. popijam sobie karmi, czyli tzw. piwko tylko ciiiiicho...
... a potem będą gazy

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:06   #265
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
ale piszecie....

Ja za godzinę mam wizytę...

Stres większy niż przed ślubem

A faktycznie, biedne te maluszki. Ja sobie nie wyobrażam żebym już urodziła....

A co do męża, to dobra bestia z niego. Nie narzekam (za bardzo)
nic sie nie stresuj wszystko napewno okej czekamy na same rewelacyjne wiesci

Stary 2009-01-09, 20:09   #266
pakusia86
Zakorzenienie

tez bym sobie ogladla jakis polski serial ide zobaczyc moze mi pierwsza milosc zadziala ostatnio cos strasznie scinalo ale doszlam juz do 630 odcinka jeszcze troszke i bede na bierzaco .... to jedyny jak narazie seral ktory ogladam a stasznie tesknie za m jak milosc i na wspolnej.... zostaja tylko seriale polsatu lepszy rydz niz nic

Stary 2009-01-09, 20:11   #267
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
nic sie nie stresuj wszystko napewno okej czekamy na same rewelacyjne wiesci

I takie będą....

Anulka - ty telemaniaczko..... Dokarmiaj dzieciaki.

Ja karmi niestety nie trawię, za słodkie... ale cola mi smakuje (a chyba słodsza)...

Gazy, no cóż, Ja wypróbowałam mieszankę- suszone morele i chrupki orzechowe. Zaczadzić się można.

Małż spał w drugim pokoju, bo nie chciałam go narażać na efekty dźwiękowo - zapachowe. Rozwód mi niepotrzebny
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:13   #268
poiglot91
Zakorzenienie

hehehe
Stary 2009-01-09, 20:13   #269
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Gazy, no cóż, Ja wypróbowałam mieszankę- suszone morele i chrupki orzechowe. Zaczadzić się można.

Małż spał w drugim pokoju, bo nie chciałam go narażać na efekty dźwiękowo - zapachowe. Rozwód mi niepotrzebny
hehehe ja jeszcze nie probowalam zadnych mieszanek, ale ostatnio naszla mnie ochota na jajka w majonezie tez nie bylo za lekko naszczescie malz na noc do pracy mial wiec go to ominelo... rano wszedl i odrazu otworzyl okno

Stary 2009-01-09, 20:15   #270
poiglot91
Zakorzenienie

hehe

ja to mam tak po owocach

nie mowiac juz o fytkach posypanych czosnkiem granulowanym

wtedyy to juz tragediiiiiiiiija

mam straszna ochote na zupke chinska takiej ostatniol ochoty mi narobilyscie..
trzeba sie najesc troche takich rzeczy.. i korzystac
bo potem jak juz bd sie karmic piersia.. to niestety... ale duzo bd musialy sobie udmowic

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-01-09 o 20:17
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości