![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podzielcie się mamuśki wrażeniami z porodu :)
blode_hair- noo to boli bardzo jak główka do połowy jest juz.
![]() ale co tam juz zapomniałam jak to jest. też zaraz po porodzie powiedziałam "nigdy więcej" a położna na to " a czemu? tak pani super poszło, kiedy pani wróci?" hehe a ja że może za pare lat ![]() ![]() Co do lewatywy to ja nie miałam zrobionej nie zdążyli zrobić myśleli że mają czas a tu ząk nagle wody poszły rozwarcie juz duże nie było czasu na to.. coprawda "załatwiłam się" na łóżku przy skurczach ale trudno wyczyściła położna wszyściutko nawet mnie ![]() Ale sie rozpisałam ![]() ![]() Szaja- czekam na twój poród, chętnie poczytam
![]() |
#242 |
Konto usunięte
|
Jastinada - a wiesz, że niektóre szpitale, te bardziej europejskie, że tka powiem, pozwalają na przekąski w trakcie porodu?
![]() Sugar, czekaj do maja, czekaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Ja zjadłam śniadanie w domu o 6 rano w poniedziałek i pojechałam na ktg. Zatrzymali mnie na oxy, o 16 odeszły wody. Rano we wtorek miałam cc i dopiero wieczorem dostałam kubeczek zupy pomidorowej i dzbanek rumianku. Przez ponad 30 godzin wypiłam małą butelkę wody, bo podczas porodu zabroniła położna pić. Dlatego miałam przy cc znieczulenie ogólne, bo odwodniona byłam.
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18278476]Jastinada - a wiesz, że niektóre szpitale, te bardziej europejskie, że tka powiem, pozwalają na przekąski w trakcie porodu?
![]() Sugar, czekaj do maja, czekaj ![]() to od mojego meża znajoma rodziłą 3 dni ![]()
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
No to teraz wyobraź sobie, że nic nie jesz 3 dni - a siły na poród mieć trzeba
![]() Mojej kuzynce położna sama kazała jeść czekoladowe cukierki w trakcie porodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Mi też kazali jeść i pić. Jadłam wafle ryżowe, ale pić mi się nie chciało w ogóle.
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Mi nie pozwalali jeść
![]() ![]() ![]() Zjedzcie dziewczyny coś przed przyjazdem do szpitala, nawet do samochodu weźcie coś do jedzenia ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2010-04-01 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo 3 dni bez jedzenia to by byla masakra.No a mi sie jeść nie chciało w sumie miałam zresztą krótki poród ale za to pić baardzo to przez te skurcze takie męczące bardzo.
![]() ![]()
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Mi też nie pozwolono jeść ani pić na wypadek gdyby poród zakończyć się miał cesarką. Pod koniec podano mi tylko dożylnie płyny "żebym miała siły urodzić". Gdy 2 godziny po porodzie wstałam do toalety, zemdlałam. Po przewiezieniu do sali przez godzinę nie bardzo wiedziałam co się ze mną dzieje. Co chwilę popadałam w jakiś letarg ledwie pamiętam twarze pielęgniarek które zaglądały sprawdzić jak się czuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
No to ja opowiem o moim lajtowym porodzie.
Wróciłam od gina o 19-ej , a na wizycie powiedział ze jezszce trzeba bedzie poczekać na poród. O 22-ej zaczęły się skurcze, rano o 7 kąpiel i o 8-ej mąż mnie zawiózł na porodówkę. Trafiłam(celowo)na obchód, zbadano mnie, podłaczono ktg i oxy i po 11.30 już przytulałam córeczkę. Teraz jestem w 17 tyg. ciąży, córeczka ma 3,5 roczku i chciałabym mieć drugi poród taki sam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
o taki poród jak miała martakmarta to tylko pozazdrościc
![]() ![]() w kazdym bądź razie pojesc przed porodem sobie trzeba ![]() ja w 7tc i już wiem,że będę miec CC,wiec jakoś porodem się nie martwię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() także UWAGA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
Nie mam traumatycznych wspomnien z sali porodowej. rodziłam siłami natury pierwsze dziecko pod koniec stycznia. synek był duzy. Nie miałam znieczulenia. porod nie był bezbolesny ale ból był jak najbardziej do wytrzymania. tylko raz jęknełam. podczas porodu skupiałam sie na oddychaniu i na robieniu tego, co mówiła położna. poród miałam krótki - niecałe 2 godziny od wejscia na sale porodowa urodziłam synka. naciecia i szycia w ogóle nie czułam, jodynowania tez nie. aha - jestem matka 33letnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratuluję szybkiego porodu Lence ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bóle dostałam około 4 w nocy. O 4.30 byliśmy w szpitalu, badanie, przejście na porodówkę. Położyli mnie na łóżko i......o 7.55 córeczka była z nami. Pierwsze dziecko rodziłam przez cc, drugie chciałam sn i udało się ![]() Bóli partych nie pamiętam dokładnie, bo byłam skupiona na tym, czy już maleńka wychodzi. Robiłam to, co mówił położnik ( tak facet odbierał poród - nota bene super gość ) i poszło gładko.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-05-14 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
Bydgoszczanka-zazdroszczę,że tak Ci to szybko poszło.Ja niestety mam taką twardą szyjkę,że tymi masażami próbowano ją rozerwac,ale po 7 godzinach porodu doszło tylko do 3-4 cm rozwarcia,wiec zadecydowano o CC.Moje masaże były najgorszym bólem na świecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Konto usunięte
|
Jest chłopak, ale ma jajka !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Konto usunięte
|
A to odnośnie czego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;19314660]Jest chłopak, ale ma jajka ![/QUOTE]
To pierwsze slowa, ktore powiedzial lekarz lub polozna po tym, jak urodzilas? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Konto usunięte
|
Jakby nie było, cały poród mieści się w jednym zdaniu, reszta to pierdoły, a w wątku chodzi o wrażenia.
Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-05-15 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
hehe wlasnie te maluchy mają bardzo duże jajka..
![]() u mnie pierwsze co powiedziala położna (jak zobaczyła główkę)to było- Marcel ma blond włosy! a potem jak juz wyszedł- dała pani sobie świetnie rade, kiedy pani znowu przyjdzie rodzić?? ![]()
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
no to i ja opowiem...
Termin miałam na 9.03.2010... 7 dni po terminie trafiłam na patologie ciąży bo córeczka nie miała zamiaru wyjsc ![]() ![]() W sobote chwile przed 24 złapał mnie pierwszy skurcz... ale znosny... przespałam tak do 2.30... poszłam do połoznej, badanko... rozwarcie na 1cm... szyjka długa... nie skróciła się... wiec dla spokoju zrobiła ktg mówiąc ze jak skurcze wyjda co około 5 min to na porodówke... (chyba piczk* myslała ze zmyślam z tymi skurczami bo zgięta nie chodziłam ![]() -tak jak wczoraj?? i się rozłączył... bo wczesniej dzwoniłam i myslałam ze rodze jak ten czop mi odszedł... hehe oddzwonił i juz wierzył ![]() I tak sobie lezałam do 8... badanko... a tam nadal rozwarcie na 1 cm i szyjka długa... no to sobie mysle ze w tym tempie to janigdy nie urodze a ból był juz nie dozniesienia, miałam wrazenie ze mi ktos miliony igieł wbija w biodra i probuje je rozerwac od srodka... aa i mała wogóle nie była w kanale rodnym... o 9 przyszedł mój doktorek... ponowne badanie... ponownie to samo... wiec idziemy na usg... a tam dziołek 5 kg ![]() ![]() ![]() Teraz lezy sobie na łózeczku... ma 8,5 tyg... waży sobie 5440. (tyle w 7tyg) i jest kochaniutka ![]() przepraszam ze tak nabazgrałam ale nadal nie potrafffffieee tego ogarnąc ![]() ps... chciałam zeby mała była rybką... od 21.03 był juz baran... babcia nie chciala zeby urodziła się w niedziele... i co?? uparta jak baran i nadodatek z niedzieli ![]() ![]()
Wiktoria 21.03.2010 4190g, 57cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Mysia1234 Czas edycji: 2010-05-19 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Mysia śliczna historia
![]() ![]() ![]()
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
Mysia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
dziekuje dziewczyny
![]()
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Ja w skrócie
było to 13.06.2009 wody odeszły o godzinie 1 w nocy (przedtem żadnych bóli) do szpitala pojechałam o 2;30 z lekkimi bólami z uśmiechem na twarzy gdy dotarłam do szpitala rozwarcie było 8 cm a urodziłam moją kochaną córeczkę o 4;15 po 8 cm bolało bardzo ale dało się wytrzymać po prostu słuchałam położnych i robiłam co mi kazali. rodziłam bez męża stał na korytarzu i czekał ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.