![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki najpiękniejszy soundtrack?:)
WŁADCA PIERŚCIENI
Requiem dla snu Imperium Wilków (L'Empire Des Loups) K-Pax Donnie Darko Shrek ![]() ![]() Muzyka z Pulp Fiction mi się podoba choć nie widziałam filmu.. ale zamierzam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Rozeznanie
|
Dirty Dancing i Moulin Rouge
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
![]()
Zdecydowanie Dirty Dancing 1 i 2 oraz Step Up, bo wyzwalają radość i od razu chce się tańczyć, ale również Miasto Aniołów, bo się rozpływam jak tylko włączę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Jak wiekszosc z Was:
*requiem dla snu (rewelacja) *dirty dancing *the bodyguard
![]() |
![]() |
#245 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Na muzyke w filmie zawsze zwracam uwagę. Kiedy jakis film mi się spodoba, to uwielbiam tez i jego ścieżkę dźwiekową. Słuchając muzyki, wczuwam sie ponownie w cały klimat filmu, własciwie "widze" go ponownie.
Dlatego jesli miałabym wypisac wszystkie ulubione, musiałabym zrobić dłuuugą listę filmów. ![]() Ostatnio znów zasłuchuje sie w soundtracku z "Natural Born Killers". Świetny jest. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Ojej, dziewczyny i chłopaki [?] baaaardzo proszęęę, wysłałby mi ktoś soundtrack z Ameli? /edit/
bardzo bardzo go pożądam! Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2007-04-15 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
o tak! amelia, k-pax i requiem dla snu z pewnością. No i władca też oczywiście, ale ja bym jeszcze dodała:
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie Requiem for a dream, jak i "Le moulin" z Amelii - CUDOWNE!
Poza tym "mad world" R.E.M. z Donniego Darko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
Ja poza tym uwielbiam jeszcze covery w wydaniu Vondy Shepard z "Ally Mc Beal" (jej oraz innych śpiewających tam bohaterów, w szczególności Roberta Downey jr)
![]()
Jesteśmy średnimi dziećmi historii. Nie mamy celu ani miejsca. Nie mamy Wielkiej Wojny. Wielkiej Depresji. Naszą wielką wojną jest wojna duchowa. Naszą wielką depresją jest życie. Edytowane przez Szczypta Chili Czas edycji: 2006-12-16 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Amelia, Pan od muzyki, ew. Requiem dla snu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
soundtrack z "Great Expectation" (Wielkie NAdzieje)
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Mi się strasznie podoba soundtrack z filmu "Człowiek w ogniu"
![]() Oczywiście "dirty dancing" ![]() "Grease" w ogóle muzyka z tanecznych filmów, Gorączka sobotniej nocy itp ![]()
![]() |
#254 |
po prostu Em :)
|
jak mogłam o tym zapomnieć? uwielbiam piosenki z tego filmu
![]()
![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
kod davinci .. z reszta jak wszystkie soundtracki ktorych dotnie sie hans zimmer <3
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
Najpiękniejsza muzyka filmowa...
Szukałam i szukałam i drugiego takiego wątku nie znalazłam :P Więc w jakim filmie muzyka podobała się wam najbardziej? Jaka jest wasza ulubiona piosenka z filmu? Wykonawca, bądź kompozytor? Albo poprostu tytuł filmu, którego muzyke można uznac za fenomenalną waszym zdaniem? :P
Proszę o wpisywanie tytułów filmów... ![]() Z góry dziękuję ![]()
"Moje serce obawia sie cierpien. Powiedz mu, ze strach przed cierpieniem jest straszniejszy niz samo cierpienie. I ze zadne serce nie cierpialo nigdy, gdy siegalo po swoje marzenia, bo kazda chwila poszukiwan jest chwila spotkania z Bogiem i Wiecznoscia." /Paulo Coelho "alchemik"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsza muzyka filmowa...
bardzo mi się podobała w "Piratach z karaibów"! O! i jeszcze w "step up" też była fajna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
Mam bzika na punkcie muzyki z "Gladiatora"
![]() ![]() Jest naprawdę cudowna... "Braveheart", "Ostatni Mohikanin", "Upiór w operze" Ale kilka dni temu kumpela przesłała mi kawałek z Troji Josh Goran- Remember Me Mówie Wam cudoownaa!! Ściągajcie i płaczcie ![]() Ogólnie muzyka filmowa to gatunek który lubię najbardziej! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Były już takie wątki
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...muzyka+filmowa http://www.wizaz.pl/forum/showthread...muzyka+filmowa Przesuwam na Kulturę ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
muzyka " Samotność w sieci " genialna.
mam też płytę z muzyką z " Wiernego Ogrodnika" też świetna... hm...lubię bardzo piosenkę "PURE SHORES " ALL SAINTS z Niebiańsikiej Plaży. ... piosenka Angel - Sarah Mclachlan z filmu Miasto Aniołów...troche tych piosenek jest !!
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
"Podwojne życie Weroniki" w rezyserii Kieślowskiego.
Muzykę skomponował Zbigniew Preisner. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Dot.: ulubione SOUNDTRACKi
oj to chyba nie będę oryginalna- requiem dla snu, gladiator, królestwo niebieskie
![]()
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
Bezapelacyjnie ścieżka dźwiękowa z "Cruel Intentions"
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
requiem dla snu i amielia
![]()
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Zagubiona autostrada, Mulholland Drive, Amelia, Virgin Suicide
![]()
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam filmy, a co za tym idzie kocham muzyke filmowa.
Moglabym wymieniac w nieskonczonosc tytuly filmow, ktorych muza mnie oczarowala ![]() ![]() Moj nr 1: Danny Elfman, scisle zwiazany z moim ukochanym rezyserem, Timem Burtonem. Uwielbiam wszystko, co stworzyl, ale wymienie te naj, najulubiensze sciezki dzwiekowe: Batman, Batman Returns, The Nightmare Before Christmas ![]() ![]() Nr 2: Angelo Badalamenti ![]() Nr 3: Eric Serra- Leon, Nikita, The Fifth Element (Piaty Element), Golden Eye. Nr 4: Wojciech Kilar- Dracula, Pianista, Zemsta. Nr.5: Zbigniew Preisner- Podwójne życie Weroniki, Europa Europa, Tajemniczy Ogrod, Trzy kolory. Generalnie podoba mi sie muza tworzona, przez b. plodnych i czesto nagradzanych kompozytorow ![]() ![]() -Jahna Williamsa- Star Wars, Indiana Jones, E.T., The Witches of Eastwick (Czarownice z Eastwick), Harry Potter, Minority Report (Raport mniejszosci) i wiele innych ![]() -Jamesa Hornera- Braveheart ![]() -Hansa Zimmera- Gladiator ![]() Jerry'ego Goldsmitha- Alien, Star Trek, The 13th Warrior (Trzynasty wojownik) ![]() i Howarda Shore'a: Wladca Pierscieni, Dogma, Se7en, Ed Wood,Mrs. Doubtfire, Milczenie owiec..... Kiedys b. lubilam soudtrack z Bandyty i Psow (Michala Lorenca) Oprocz tego czesto siegam po sciezki dzwiekowe filmow: The Crow, Le Pacte des lups (Braterstwo wilkow), The Last of the Mohicans (Ostatni Mohikanin), Queen of the Damned ![]() Wlasnie zobaczylam ile tytulow wymienilam ![]() ![]() ![]() Edit: No i zapomnialam o Goranie Bregovicu ![]() ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2007-04-15 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drakula kocham od lat ![]() Kattarina podziwiam zestaw także cenie sobie muzyczkę z Queen of the Damned, The Crow, Le Pacte des lups (Braterstwo wilkow), The Last of the Mohicans ![]() teraz słucham właśnie H.G Willamsa kroniki Narni Twin Peaks odkryłam na nowo Mój mąż kocha muzykę z trainspoting super temat sporo zapisałam i postaram się pozyskać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od kilkudziesieciu minut zastanawiam sie nad filmami, z ktorych muzyke lubie i uswiadomilam sobie, ilu soundtrackow nie wypisalam, w poprzednim poscie ![]() ![]() ![]() Czesto jest tak, ze lubie film, glownie z powodu sciezki dzwiekowej ![]() O i przypomnialas mi Trainspoting ![]() "Kronik Narnii" nie znam, bo nie ogladalam jeszcze filmu- ale sadze, ze tez mi sie spodoba. Przegladam moja obszerna kolekcje i jeszcze mi wpadly w oko: Terminator i Johnny Mnemonic ![]() Dopisuje jeszcze: Dances with Wolves (Tanczacy z wilkami) ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2007-04-15 o 21:16 Powód: dopisek:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Mi się ostatnio baaardzo spodobał soundtrack do "Daisy"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
Do listy moich ulubionych dopisuje soundtracki :
The Fountain ( Zrodlo ) Clinta Mansella Jesli komus podobala sie muzyka z Requiem dla snu, na pewna ta tez polubi. Piekne, liryczne kompozycje. Zakochalam sie w tej muzyce. Ostatnio slucham tylko jej. Stay ( Zostań) Spokojne,nieco ambientowe.Podobnie jak pierwszy , tez nastraja nieco smutno. La finestra di fronte (Okna) Ale tylko za piekny temat instrumentalny. Chociaz sam soundtrack nieco niespojny - jest kilka piosenek imprezowych i spokojnych plus temat przewodni z filmu.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.