|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011? | |||
Tak, przybede z miła chęcią. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 80,00% |
Nie, i nie pytajcie dlaczego. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 20,00% |
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic
witajcie kochane
ja mieszkam w Eccles ktore tez nalezy do Manchester ![]() ![]() ![]() ![]() jade dzisiaj na jakies male zakupy ciuchowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Czy mogę się do Was przyłączyć? Nie jestem jeszcze co prawda w UK, ale w przeciągu kilku miesięcy planujemy z TŻ przeprowadzkę do Manchesteru.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() shehzadi witamy ![]() ![]() w ogole przepraszam, bo ja jak taka burak wczoraj poszlam spac i nawet sie nie pozegnalam ![]() ale teraz mowie dzien dobry ![]() Joplin - no i wykrakalas nam brzydka pogode ![]() Muaa - ja nie powiedzialam, ze Salford jest fajne :P tylko ze ja mieszkam w fajnej dzielnicy ![]() co do prania i TŻow, to ja nawet nie narzekam, bo od razu jak z moim zamieszkalam, to powiedzialam zeby sie do prania nie dotykal, bo niestety biedaczek nie przejmuje sie ani temperatura ani segregacja kolorow i wrzuca co popadnie ![]() ![]() Milego dnia babeczki, Luca - powodzenia na wloskim ![]() ja spadam do pracy, pomeczyc sie z dziadkami... ![]() do wieczora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
shehzadi witaj witaj
![]() ![]() ![]() i pojechalam na zakupy z moja mala i kurcze chyba zrezygnuje z zakupow ze mna bo wszystkie wieszaki sciagala, chodzila po calych sklepach i musialam ja szukac i ogolnie stresowo bylo ![]() ![]() ![]() hana spoko tak zrozumialam ze tak napisalas ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co musialas zrobic zeby zalozyc takie przedszkole? bo moja przyjaciolka i ja myslalysmy o tym tez, tylko przeraza mnie cala procedura, papierki, zalatwianie no i oczywiscie koszty :/ a co do zakupow jeszcze, to wiem,ze to nei to samo, ale zawsze zostaje ebay, tam mozesz duzo fajnych rzeczy kupic przeciez ![]() Edytowane przez hana_sakura Czas edycji: 2011-02-09 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
hana oj ebay to ja codziennie przegladam
![]() ![]() ![]() co do przedszkola to nie ma wcale az tak duzo przygotowan. kurs pozniej inne kursy i juz wyslac aplikacje czekac na inspekcje i dzialac ![]() ![]() ![]() ![]() ech nastepnym razem jak bede jechcala sobie cos zakupic to mala zostawie w domku bo kurcze widzialam pare fajnych rzeczy na szybko i widzialam ze byly przecenione ale Nika mi znikala i juz zapomnialam albo mi sie odechcialo .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak sie fajnie nam watek rozkrecil, ze az w pracy musialam na niego wejsc ![]() ![]() do wieczora moje kochane ![]()
![]() |
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, dlugi dzien mialam, znow zostalam godzinke dluzej, bo dalam odpowiedz, ze zostane chrzestna z przyjemnoscia i szykuje mi sie wypad do Polski i okazja by kupic nowe ciuszki
![]() ![]() jak juz jestesmy przy zakupach to mam pytanko czy ktoras byla w cheshireoaks czy jakos tak, podobno jakis outlet i duzo fajnych tanich rzeczy. Cytat:
![]() jestes jak najbardziej normalna. z czasem przyjdzie a jak nie to zawsze mozna byc najlepsza na swiecie ciocia ![]() buziaki i byc moze do pozniej, teraz lece jesc i moze jakis spacer |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
witam ponownie! własnie sie przyturlałam z włoskiego. niby trzecie spotkanie a jedziemy z koksem równo
![]() ide zmyc z siebie trudy nauki i wracam do was ![]()
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Luca widac, ze bardzo przyjemna ta twoja nauka
![]() Zmykam do lozka poczytac gazety, bo mi dzis przyszly (sponsorowane przez tesco clubcard ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
och te gazetki z Tesco
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
ufff...w koncu udalo mi sie dotrzec tutaj.
oj ciezki to byl dzien, dziewczyny mowie wam, nigdy nie piszcie sie na prace w domu starcow!! istny dom wariatow ![]() luca - popieram gasienice, wszystko z Toba ok ![]() ![]() ![]() gasienica - ja tam bylam, szczerze mowiac jakiegos mega szalu to tam nie ma, ale tez nie zaglebialam sie jakos wiec duzo moglo mi umknac. warto jechac dla samego polazenia, bo fajnie tam jest, sama idea takiego 'centrum handlowego' na swiezym powietrzu bardzo mi sie podoba. i maja tam super sklep firmowy "Lindt" i maja fajne promocje i najlepsza czekolade na swiecie ![]() muaa - wysylam ci wiadomosc na priv z informacjami co do przyszlego tygodnia ![]() i chyba nie posiedze sobie z wami niestety bo padam na twarz ![]() dobrej nocki ![]() Edytowane przez hana_sakura Czas edycji: 2011-02-09 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Madza - ja oczywiscie nie doczytałam o Cheshire Oaks
![]() ![]() jak bys miala ochote sie wybrac na weekend np to ja słuze pomoca i ramieniem ![]() Kasia - dom starców, podziwiam! ja to jestem malo cierpliwa, wiec naprawde jestem pełna podziwu ze pracujesz w ten sposob ![]() Miłego dnia moje piękne hehe.!
![]() |
#254 | ||
Raczkowanie
|
Witam drogie panie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co tez zbierasz punkty tesco i masz prenumerate? ja mam 'she' i 'zest' i korzystalam tez z wymiany punktow na bilety do muzeum beatelsow w liverpoolu i ogolnie jestem zadowolona. i tak tam robie zakupy to mi nie szkodzi zeskanowac karte.. Dobra koniec ploteczek, trzeba zaczac sie szykowac do pracy. Milego dnia! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam bardzo za miłe przyjęcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
dzien dobry Wam kochane :
![]() hana sakura wiadomosc otrzymalam i zobacze jaki dzien mi pasuje ![]() luca tez sie zgadzam z dziewczynami, przyjdzie i na Ciebie czas albo i nie ![]() ![]() ![]() ![]() gasienica slyszalam o Cheshireoaks ale jeszcze tam nie dotarlam ... moj maz uwaza ze nie bedzie tak daleko jezdzil na zakupy a ja sama to nie chce jechac bo co to za przyjemnosc samej...a jakos kolezanki nie chca tam jechac ![]() ![]() shehzadi bedziemy czekaly teraz az dolecisz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj biore sie za lodowke i rozmrazanie zamrazalki bo ledwo kieszenie mozna otworzyc tyle lodu ![]() ![]() a moze dziewczyny z czasem poznamy sie wszystkie w sumie? jakies spotkanko na kawce albo cos takiego? co wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
luca popieram przedmówczynie i bardzo dobrze Cię rozumiem. Ja też na razie nie czuję wielkiego parcia na dzieci
![]() ![]() muaa Mój TŻ ma już polskie obywatelstwo, które nabył przez małżeństwo ze mną i ponad 3-letni pobyt w Polsce. A oryginalnie pochodzi z Pakistanu. Właśnie za 2 tygodnie wybiera się do rodziny a ja już się martwię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Nie noooooo kochane , wystarczylo tu 2 dni nie zagladac i juz tyle naspamowalyscie
![]() ![]() hana w sprawie slubu to jest to dopiero etap rozmow o nim , bo TZ sam siebie okresla mianem rajskiego ptaka ![]() ![]() Lucaa Twoje autko rzadzi na tym forum , jak je zobaczylam , to humor mi sie od razu poprawil . A czy macie jakies plany na Walentynki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Rozeznanie
|
Czesc
![]() ![]() Ja mam na imie Agnieszka (nie lubie byc nazywana Aga) i mieszkam w Eccles. Nie uwazam, zeby ta okolica byla niewiadomo jak wspaniala, ale stad jest blisko wszedzie, a do tego w koncu zaczyna sie tu cos dziac ![]() Starsznie zajeta bylam ostatnio i nie bardzo mialam czas siedziec na forum. Od kilku tygodni ja i moj partner uczestniczymy wraz z grupa ludzi w organizacji charytatywnej, ktora ma na celu zajecie sie rozwojem polskiej kultury w Manchesterze. Idea jest prosta - rozbudzanie zycia kulturalnego polskiego srodowiska, a takze integracja z lokalnymi spolecznosciami (nie tylko angielskimi) i przyblizanie innym polskiej kultury (a przy okazji poznawanie innych kultur). W planach polskie ksiazki w bibliotece w Eccles, spotkania literackie, projekcje filmowe, moze zorganizowanie jakis grup sportowych? To wszystko dopiero zaczyna sie jakos rozwijac, ale mysle ze jest to rewelacyjna okazja do poznania kreatywncyh ludzi, ktorzy chca sie udzielac spolecznie. Jak na razie jestesmy po pierwszej imprezie kulturalno-integracyjnej, ktora okazala sie sporym sukcesem, bo pokazala, ze jest potrzeba, by cos takiego powstalo ![]() Troche mi sie nie chce wierzyc, ze juz czwartek jest - ten tydzien blyskawicznie mi mija! Dopiero co mielismy przerwe w pracy, a juz teraz juz czekamy na nastepna - yupi! ![]() Hana_sakura - bardzo podobaja mi sie Twoje zdjecia! Czy mozna wiedziec jakiego aparatu uzywasz i jakich obiektywow? (mam nadzieje, ze mnie nie wywalicie z tym pytaniem na forum fotograficzne ![]() Smieszna sprawa, ale akurat w sobote dosyc mocno zirytowalam sie jakoscia zdjec w moim bardzo biednym aparacie (tzn. aparacie typu 'pstryknij ten przycisk to bedzie zdjecie' ![]() ![]() Muaa - czy to Aga Cz? ![]() ![]() Lucaa-rules - a jak to jest z Twoimi lekcjami wloskiego? Masz kurs w college'u i mozesz wybrac poziom z ktorego startujesz, czy tez jak to wyglada? Wyglada, ze masz bardzo fajna ekipe ![]() W temacie dzieci - gdy mialam lat okolo 25 bardzo chcialam miec dziecko, bo mialam wrazenie, ze to juz chyba 'ten czas', itd. W ciagu dwoch lat niestety (albo stety?) przeszlo mi i teraz totalnie nie chce mi sie ustatkowac. Chce miec meza i dzieci w przyszlosci, ale na razie delektuje sie tym co mam ![]() A Jagoda to przepiekne imie, tak samo jak Malina zreszta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
lodowka umyta
![]() ![]() ![]() agia tak ja to Aga z Eccles :p no jak widac swiat jest mniejszy niz myslalam. pytasz o aparat a przeciez Twoj partner zna sie na tym :P:P ( nie dogryzam ) ![]() ten caly projekt to swietna sprawa, czekam na kolejne spotkanie ![]() shehzadi wszystko bedzie wporzadku. nie martw sie na zapas ![]() ![]() denise my narazie nie mamy planow na Walentynki bo jak tu cokolwiek planowac jak moj maz nigdy nie wie o ktorej skonczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To Lukasz mnie zarazil fotografowaniem tak naprawde, gdy zobaczylam porownanie fotek z jego aparatu i ze swojego ![]() Projekt jest jeszcze w bardzo wczesnej fazie, ale nastepne spotkania na pewno beda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
jeeeeeeeny tyle naskrobalyscie tutaj, ze nie wiem od czego zaczac
![]() Luca - ja tez siebie podziwaiam czasami ![]() ![]() Agia - uzywam znienawidzonego przez wielu fotografow Sony A700 z obiektywem 16 - 105 czyli do wszystkiego i do niczego ![]() ![]() a jaki aparat wybralas dla siebie? w ogole super pomysl z ta akcja! w koncu cos normalnego i na poziomie ![]() ![]() denise - ja walentynek nie obchodze,za co moj luby ostatnio bardzo mi dziekowal <po rozmowie ze swoim przyjacielem, ktory powiedzial mu o planowanych wydatkach zwiazanych z tym dziwnym dniem ![]() ![]() a co do spotkania < nie pamietam juz w czyim poscie to bylo, przepraszam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |||
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, mam nadzieje, ze kazdej dzien minal milo. Moj byl bardzo interesujacy, mialam szkolenie w pracy i jestem bardzo zadowolona. Luca zgapilam od ciebie, zeby polaczyc przyjemne z pozytecznym i zaproponowalam ekipie ze szkolenia wspolny lunch i poszlismy na chinszczyzne. Bylo tak wesolo, ze sie spoznilismy na dalsza czesc kursu
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |||
Wtajemniczenie
|
na poczatku, witam wszystkie i dziekuje za rozkręcenie wątu, bo już sie bałam ze umrze smiercią naturalną
![]() Cytat:
![]() ![]() Chcemy isc do kina w sobote i na jakas dobra kolacje a potem na jakies pare(nascie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
6 marca 2011 - Manchester, spotkanie integracyjne Wizazanek godzina do ustalenia zmykam na pare chwil, ale powróce, gdyz musze kupic zarcie online :P
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
gasiennica umknelo mi to spotkanie. 6 marca a gdzie? chetnie sie wybiore
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
a tego jeszcze nie wiemy dokładnie
![]() ![]()
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
hahah Primark to chyba kazda z nas wie gdzie jest
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
no ja z klubem to odpadam, bo 6 marca to niedziela, a ja poniedziałek mam pracujący
![]() ![]()
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
ach no fakt ze niedziela jest
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
no to restauracje to moja domena
![]() To moze ja podam jakies propozycje, zagłosujemy i potem znajdziemy odpowiedni lokal ![]() kuchnia włoska kuchnia grecka chinszczyzna curry i te sprawy british food kuchnia polska (chyba jest jakas polska knajpa w manchester) fast food kuchnia hiszpańska no to narazie tyle z moich propozycji. jak macie jakies inne pomysły na spedzenie tego dnia to walcie śmiało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.