Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011?
Tak, przybede z miła chęcią. 8 80,00%
Nie, i nie pytajcie dlaczego. 2 20,00%
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 08:53   #241
muaa
Raczkowanie

Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic

witajcie kochane
ja mieszkam w Eccles ktore tez nalezy do Manchester i tez nie narzekam ale Salford moim zdaniem nie jest naladniejsza dzielnica Manchester Hale Sale sa ladne i bezpieczniejsze. u nas nie jest zle ale mogloby byc gorzej. mamy juz nasz domek i tutaj bedziemy przynajmniej 5 lat ale mamy wszedzie blisko - Trafford Centre, wszystkie supermarkety dookola i autostrada

jade dzisiaj na jakies male zakupy ciuchowe o ile cos znajde w ogole ciekawego.... wczoraj bylam w Next malej mojej po buty i myslalam ze mnie szlag trafi byly jakies Cyganki i zajely cala polke z butami wrrr!!! a bylo ich z 8 i mowily glosno jak nie wiem.... no myslalam ze oszaleje! wyszlam stamtad wsciekla!
muaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 09:03   #242
shehzadi
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Czy mogę się do Was przyłączyć? Nie jestem jeszcze co prawda w UK, ale w przeciągu kilku miesięcy planujemy z TŻ przeprowadzkę do Manchesteru. Chętnie poznam wszystkie wizażanki z tych okolic .
shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 11:48   #243
hana_sakura
Raczkowanie

nastepna baba w Manchesterze
shehzadi witamy a kiedy planujecie przyjechac? i na dlugo? przepraszam ze sie tak wypytuje ale ja wscibska z natury jestem

w ogole przepraszam, bo ja jak taka burak wczoraj poszlam spac i nawet sie nie pozegnalam

ale teraz mowie dzien dobry
Joplin - no i wykrakalas nam brzydka pogode
Muaa - ja nie powiedzialam, ze Salford jest fajne :P tylko ze ja mieszkam w fajnej dzielnicy

co do prania i TŻow, to ja nawet nie narzekam, bo od razu jak z moim zamieszkalam, to powiedzialam zeby sie do prania nie dotykal, bo niestety biedaczek nie przejmuje sie ani temperatura ani segregacja kolorow i wrzuca co popadnie a ze ja swoje ciuszki uwielbiam, to wole sie pomeczyc sama a miec pewnosc ze mam w czym chodzic
Milego dnia babeczki, Luca - powodzenia na wloskim
ja spadam do pracy, pomeczyc sie z dziadkami...:nuda :

do wieczora

hana_sakura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 12:25   #244
muaa
Raczkowanie

shehzadi witaj witaj nie wiem czy Ci sie uda zapoznac wszystkie wizazanki z okolic ale powodzenia i pewnie ze sie mozesz przylaczyc

i pojechalam na zakupy z moja mala i kurcze chyba zrezygnuje z zakupow ze mna bo wszystkie wieszaki sciagala, chodzila po calych sklepach i musialam ja szukac i ogolnie stresowo bylo w rezultacie kupilam tylko jej dwie pary butow i tyle sobie nic i mi sie szybko odechcialo zcalych tych zakupow....

hana spoko tak zrozumialam ze tak napisalas zwracam honor moja znajoma mieszka od Ciebie niedaleko i tez jest ladnie i spokojnie i tam otworzylysmy domowe przedszkole
Stary 2011-02-09, 12:38   #245
hana_sakura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muaa Pokaż wiadomość
shehzadi witaj witaj nie wiem czy Ci sie uda zapoznac wszystkie wizazanki z okolic ale powodzenia i pewnie ze sie mozesz przylaczyc

i pojechalam na zakupy z moja mala i kurcze chyba zrezygnuje z zakupow ze mna bo wszystkie wieszaki sciagala, chodzila po calych sklepach i musialam ja szukac i ogolnie stresowo bylo w rezultacie kupilam tylko jej dwie pary butow i tyle sobie nic i mi sie szybko odechcialo zcalych tych zakupow....

hana spoko tak zrozumialam ze tak napisalas zwracam honor moja znajoma mieszka od Ciebie niedaleko i tez jest ladnie i spokojnie i tam otworzylysmy domowe przedszkole
no wlasnie tak sie robi zakupy z dziecmi niestety... to samo przezywalam z moim siostrzencem
a co musialas zrobic zeby zalozyc takie przedszkole? bo moja przyjaciolka i ja myslalysmy o tym tez, tylko przeraza mnie cala procedura, papierki, zalatwianie no i oczywiscie koszty :/

a co do zakupow jeszcze, to wiem,ze to nei to samo, ale zawsze zostaje ebay, tam mozesz duzo fajnych rzeczy kupic przeciez

Edytowane przez hana_sakura
Czas edycji: 2011-02-09 o 12:42
Stary 2011-02-09, 14:04   #246
muaa
Raczkowanie

hana oj ebay to ja codziennie przegladam kiedys bylam od niego uzalezniona ale jesli chodzi o ubrania to wole jednak przymierzac bo nie moge dopasowac rozmiarow. i wole dotknac i obejrzec itd
co do przedszkola to nie ma wcale az tak duzo przygotowan. kurs pozniej inne kursy i juz wyslac aplikacje czekac na inspekcje i dzialac koszta sa minimalne uwierz mi opowiem Ci wszystko jak sie juz spotkamy roboty papierkowej to sie dopiero nabywa jak sie ma dzieciaczki bo trzeba prowadzic obserwacje i je pozniej zapisywac itd.
ech nastepnym razem jak bede jechcala sobie cos zakupic to mala zostawie w domku bo kurcze widzialam pare fajnych rzeczy na szybko i widzialam ze byly przecenione ale Nika mi znikala i juz zapomnialam albo mi sie odechcialo ....
Stary 2011-02-09, 16:29   #247
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Czy mogę się do Was przyłączyć? Nie jestem jeszcze co prawda w UK, ale w przeciągu kilku miesięcy planujemy z TŻ przeprowadzkę do Manchesteru. Chętnie poznam wszystkie wizażanki z tych okolic .
Witaj Shehzadi jak masz na imie? i skad jestes w Polsce, opowiedz cos o sobie?

Cytat:
ech nastepnym razem jak bede jechcala sobie cos zakupic to mala zostawie w domku bo kurcze widzialam pare fajnych rzeczy na szybko i widzialam ze byly przecenione ale Nika mi znikala i juz zapomnialam albo mi sie odechcialo ....
dlatego ja nie chce miec dzieci ograniczaly by moja wolnosc osobista hehe. a sie klops rob, bo TZ cos niesmialo przebakuje, ze moze bysmy sie jednak zdecydowali. o taki c...j jak slonia nos :P ja sama jeszcze jestem 25 letnie dziecko, i jakos nie wyobrazam sobie tak wielkiej odpowiedzialnosci jaka jest dziecko. czy moze jestem nienormalna, ze nie mam instynktu?

tak sie fajnie nam watek rozkrecil, ze az w pracy musialam na niego wejsc sie uzalezniam chyba

do wieczora moje kochane
lucaa_rules jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 18:39   #248
Gasienica
Raczkowanie

hej dziewczyny, dlugi dzien mialam, znow zostalam godzinke dluzej, bo dalam odpowiedz, ze zostane chrzestna z przyjemnoscia i szykuje mi sie wypad do Polski i okazja by kupic nowe ciuszki i buty

Cytat:
jade dzisiaj na jakies male zakupy ciuchowe
jak juz jestesmy przy zakupach to mam pytanko czy ktoras byla w cheshireoaks czy jakos tak, podobno jakis outlet i duzo fajnych tanich rzeczy.

Cytat:
Napisane przez hana_sakura Pokaż wiadomość
nastepna baba w Manchesterze
shehzadi witamy a kiedy planujecie przyjechac? i na dlugo? przepraszam ze sie tak wypytuje ale ja wscibska z natury jestem
rowniez witam i przylaczam sie do pytan

Cytat:
Napisane przez lucaa_rules Pokaż wiadomość
czy moze jestem nienormalna, ze nie mam instynktu?
jestes jak najbardziej normalna. z czasem przyjdzie a jak nie to zawsze mozna byc najlepsza na swiecie ciocia

buziaki i byc moze do pozniej, teraz lece jesc i moze jakis spacer
Gasienica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 21:13   #249
lucaa_rules
Wtajemniczenie

witam ponownie! własnie sie przyturlałam z włoskiego. niby trzecie spotkanie a jedziemy z koksem równo mam bardzo zróznicowana wiekowa grupę i jestem najmłodsza:P ale jest super i na zakonczenie zajec wybieramy sie na kolacje do włoskiej knajpy pocwiczyc w praktyce.

ide zmyc z siebie trudy nauki i wracam do was
Stary 2011-02-09, 21:46   #250
Gasienica
Raczkowanie

Luca widac, ze bardzo przyjemna ta twoja nauka

Zmykam do lozka poczytac gazety, bo mi dzis przyszly (sponsorowane przez tesco clubcard). Wpadlam tylko pozyczyc wszystkim slodkich snow.
Stary 2011-02-09, 21:47   #251
lucaa_rules
Wtajemniczenie

och te gazetki z Tesco kolorowych snów Madziu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 22:46   #252
hana_sakura
Raczkowanie

ufff...w koncu udalo mi sie dotrzec tutaj.
oj ciezki to byl dzien, dziewczyny mowie wam, nigdy nie piszcie sie na prace w domu starcow!! istny dom wariatow
luca - popieram gasienice, wszystko z Toba ok to chyba kwestia indywidualna, ja mam joba na punkcie dzieci i bardzo chcialabym miec swoje, ale to nie jest zadna norma chociaz z drugiej strony wydaje mi sie, ze to wcale nie jest tak ze masz dziecko i juz dupa, zero zycia. jest duzo trudniej wiadomo, ale dziecko to nie choroba. chociaz moge sie mylic

gasienica - ja tam bylam, szczerze mowiac jakiegos mega szalu to tam nie ma, ale tez nie zaglebialam sie jakos wiec duzo moglo mi umknac. warto jechac dla samego polazenia, bo fajnie tam jest, sama idea takiego 'centrum handlowego' na swiezym powietrzu bardzo mi sie podoba. i maja tam super sklep firmowy "Lindt" i maja fajne promocje i najlepsza czekolade na swiecie

muaa - wysylam ci wiadomosc na priv z informacjami co do przyszlego tygodnia

i chyba nie posiedze sobie z wami niestety bo padam na twarz
dobrej nocki

Edytowane przez hana_sakura
Czas edycji: 2011-02-09 o 23:00
Stary 2011-02-10, 06:14   #253
lucaa_rules
Wtajemniczenie

Madza - ja oczywiscie nie doczytałam o Cheshire Oaks ja mieszkam rzut beretem stamtad i polecam!!! jest bardzo duzo sklepow z nizszej i górnej pólki i mozna wyhaczyc dore okazje. ja tam zawsze robie napad na Jane Norman bo mozna kupic rzeczy o 70% taniej. Zaopatruje sie tez w Warehouse outlet i Next outlet moj TZ nagminnie do Nike zaaglada i czasem do Gapa.

jak bys miala ochote sie wybrac na weekend np to ja słuze pomoca i ramieniem

Kasia - dom starców, podziwiam! ja to jestem malo cierpliwa, wiec naprawde jestem pełna podziwu ze pracujesz w ten sposob

Miłego dnia moje piękne hehe.!
Stary 2011-02-10, 07:38   #254
Gasienica
Raczkowanie

Witam drogie panie

Cytat:
jak bys miala ochote sie wybrac na weekend np to ja słuze pomoca i ramieniem
Cytat:
gasienica - ja tam bylam, szczerze mowiac jakiegos mega szalu to tam nie ma, ale tez nie zaglebialam sie jakos wiec duzo moglo mi umknac. warto jechac dla samego polazenia, bo fajnie tam jest, sama idea takiego 'centrum handlowego' na swiezym powietrzu bardzo mi sie podoba. i maja tam super sklep firmowy "Lindt" i maja fajne promocje i najlepsza czekolade na swiecie
Przekonalyscie mnie i w jakis weekend chetnie sobie skocze ale finansowo to chyba dopiero w kwietniu bede mogla sobie pozwolic. Luca z tego co pamietam ty niedziele masz wolne bo Tz cos trenuje, prawda? Zglosze sie w ktoras a czekoladki Lindt pychotka!!!! lubie znajdywac informacje, ze w czekoladzie sa dobre skladniki i dobrze wplywaja na zdrowie, wtedy bez wyrzutow zajadam sie nia dowoli!

Cytat:
och te gazetki z Tesco kolorowych snów Madziu
a co tez zbierasz punkty tesco i masz prenumerate? ja mam 'she' i 'zest' i korzystalam tez z wymiany punktow na bilety do muzeum beatelsow w liverpoolu i ogolnie jestem zadowolona. i tak tam robie zakupy to mi nie szkodzi zeskanowac karte..

Dobra koniec ploteczek, trzeba zaczac sie szykowac do pracy. Milego dnia!
Stary 2011-02-10, 08:16   #255
shehzadi
Zadomowienie

Dziękuję Wam bardzo za miłe przyjęcie . Mam na imię Anka i mieszkam w Warszawie. Do Manchesteru wybieramy się latem, na jakieś 4 lata , tzn. na okres studiów mojego TŻ. On kiepsko zna polski i dlatego zdecydował się na studia w UK. A że już kiedyś przez kilka lat mieszkał w Manchesterze, to celujemy w to miejsce . Cieszę się, że Was poznałam i mogę dołączyć do tak wyborowego towarzystwa
Stary 2011-02-10, 08:37   #256
muaa
Raczkowanie

dzien dobry Wam kochane :

hana sakura wiadomosc otrzymalam i zobacze jaki dzien mi pasuje

luca tez sie zgadzam z dziewczynami, przyjdzie i na Ciebie czas albo i nie znam pare kobiet ktore nie maja swoich dzieci i nie chca miec zazwyczaj sa to kobiety z wiekszych rodzin gdzie musialy sie opiekowac rodzenstwem. nie ma w tym nic zlego ze nie chcesz dzieci przynajmniej dla mnie , kazdy jest inny. ja chcialam miec dzieci i bardzi wczesnie poczulam instynkt zaszlam w ciaze jak mialam 23 lata

gasienica slyszalam o Cheshireoaks ale jeszcze tam nie dotarlam ... moj maz uwaza ze nie bedzie tak daleko jezdzil na zakupy a ja sama to nie chce jechac bo co to za przyjemnosc samej...a jakos kolezanki nie chca tam jechac ale wkoncu namowie TZ bo ja chce jechac wlasnie do Cheshire i niedaleko tego centrum jest plan serialowy mojego ulubionego soapsa brytyjskiego czyli Hollyoksa

shehzadi bedziemy czekaly teraz az dolecisz piszesz ze Twoj TZ kiepsko zna polski to moge zapytac skad jest? w sumie w Manie nie ma nic ciekawego oprocz oczywiscie nas wizazanek hihihi : ale z przyjemnoscia poznamy Was

dzisiaj biore sie za lodowke i rozmrazanie zamrazalki bo ledwo kieszenie mozna otworzyc tyle lodu na zakupy juz nie jade

a moze dziewczyny z czasem poznamy sie wszystkie w sumie? jakies spotkanko na kawce albo cos takiego? co wy na to?
Stary 2011-02-10, 11:42   #257
shehzadi
Zadomowienie

luca popieram przedmówczynie i bardzo dobrze Cię rozumiem. Ja też na razie nie czuję wielkiego parcia na dzieci , a latka lecą . Może jak się nasza sytuacja ustabilizuje, to pomyślimy, ale na razie, jak widać, jestem w zawieszeniu.

muaa Mój TŻ ma już polskie obywatelstwo, które nabył przez małżeństwo ze mną i ponad 3-letni pobyt w Polsce. A oryginalnie pochodzi z Pakistanu. Właśnie za 2 tygodnie wybiera się do rodziny a ja już się martwię
Stary 2011-02-10, 12:34   #258
Denise
Raczkowanie

Nie noooooo kochane , wystarczylo tu 2 dni nie zagladac i juz tyle naspamowalyscie Witam serdecznie nowe Wizazanki , super ze watek nam kwitnie

hana w sprawie slubu to jest to dopiero etap rozmow o nim , bo TZ sam siebie okresla mianem rajskiego ptaka to mi sie egzemplarz trafil A o sesje slubne zapytalam z ciekawosci , bo nie bylo takowych w Twoim portfolio .

Lucaa Twoje autko rzadzi na tym forum , jak je zobaczylam , to humor mi sie od razu poprawil .

A czy macie jakies plany na Walentynki?
Denise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 13:38   #259
Agia*
Rozeznanie

Czesc Przez kilka tygodni nie mialam czasu zagladac na Wizaz, a tu widze watek ladnie sie rozwinal - super!

Ja mam na imie Agnieszka (nie lubie byc nazywana Aga) i mieszkam w Eccles. Nie uwazam, zeby ta okolica byla niewiadomo jak wspaniala, ale stad jest blisko wszedzie, a do tego w koncu zaczyna sie tu cos dziac

Starsznie zajeta bylam ostatnio i nie bardzo mialam czas siedziec na forum. Od kilku tygodni ja i moj partner uczestniczymy wraz z grupa ludzi w organizacji charytatywnej, ktora ma na celu zajecie sie rozwojem polskiej kultury w Manchesterze. Idea jest prosta - rozbudzanie zycia kulturalnego polskiego srodowiska, a takze integracja z lokalnymi spolecznosciami (nie tylko angielskimi) i przyblizanie innym polskiej kultury (a przy okazji poznawanie innych kultur). W planach polskie ksiazki w bibliotece w Eccles, spotkania literackie, projekcje filmowe, moze zorganizowanie jakis grup sportowych? To wszystko dopiero zaczyna sie jakos rozwijac, ale mysle ze jest to rewelacyjna okazja do poznania kreatywncyh ludzi, ktorzy chca sie udzielac spolecznie. Jak na razie jestesmy po pierwszej imprezie kulturalno-integracyjnej, ktora okazala sie sporym sukcesem, bo pokazala, ze jest potrzeba, by cos takiego powstalo

Troche mi sie nie chce wierzyc, ze juz czwartek jest - ten tydzien blyskawicznie mi mija! Dopiero co mielismy przerwe w pracy, a juz teraz juz czekamy na nastepna - yupi! Czy macie moze jakies plany na nadchodzacy weekend?

Hana_sakura - bardzo podobaja mi sie Twoje zdjecia! Czy mozna wiedziec jakiego aparatu uzywasz i jakich obiektywow? (mam nadzieje, ze mnie nie wywalicie z tym pytaniem na forum fotograficzne ).
Smieszna sprawa, ale akurat w sobote dosyc mocno zirytowalam sie jakoscia zdjec w moim bardzo biednym aparacie (tzn. aparacie typu 'pstryknij ten przycisk to bedzie zdjecie' ) i stwierdzilam, ze kupie sobie jakas tania i prosta lustrzanke. Wiem, ze nauki przede mna sporo, ale fotografia jakos nigdy wczesniej specjalnie mnie nie interesowala, a teraz tak mi 'kliknelo' i zachcialo mi sie bardzo. No wiec sie zaczelam interesowac aparatami i takimi tam

Muaa - czy to Aga Cz? Tu Agnieszka K - jaki ten internet maly

Lucaa-rules - a jak to jest z Twoimi lekcjami wloskiego? Masz kurs w college'u i mozesz wybrac poziom z ktorego startujesz, czy tez jak to wyglada? Wyglada, ze masz bardzo fajna ekipe

W temacie dzieci - gdy mialam lat okolo 25 bardzo chcialam miec dziecko, bo mialam wrazenie, ze to juz chyba 'ten czas', itd. W ciagu dwoch lat niestety (albo stety?) przeszlo mi i teraz totalnie nie chce mi sie ustatkowac. Chce miec meza i dzieci w przyszlosci, ale na razie delektuje sie tym co mam Dziecko to obowiazek, ktory zmusza nas do przewartosciowania swojego zycia i zmiany priorytetow i niektorzy decyduja sie na to wczesniej, inni pozniej, a jeszcze inni nigdy - ot kwestia indywidualna.

A Jagoda to przepiekne imie, tak samo jak Malina zreszta
Agia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 14:58   #260
muaa
Raczkowanie

lodowka umyta i juz mi sie nic nie chce mala wlasnie wstala i teraz spacerek

agia tak ja to Aga z Eccles :p no jak widac swiat jest mniejszy niz myslalam.
pytasz o aparat a przeciez Twoj partner zna sie na tym :P:P ( nie dogryzam )
ten caly projekt to swietna sprawa, czekam na kolejne spotkanie

shehzadi wszystko bedzie wporzadku. nie martw sie na zapas szybko wroci i bedzie znow razem i jak mu sie Polska razem z jej rzadem i prawami podoba ?

denise my narazie nie mamy planow na Walentynki bo jak tu cokolwiek planowac jak moj maz nigdy nie wie o ktorej skonczy ale chyba poprosze szwagra aby zajal sie nasza Nika i pojdziemy na jakas kolacje albo ja cos upichce a ty masz jakies plany?
Stary 2011-02-10, 15:21   #261
Agia*
Rozeznanie

Cytat:
pytasz o aparat a przeciez Twoj partner zna sie na tym :P:P ( nie dogryzam )
ten caly projekt to swietna sprawa, czekam na kolejne spotkanie
Ja juz wybralam jaki aparat chce kupic, ale teraz to pytam jakim Hana_sakura fotografuje
To Lukasz mnie zarazil fotografowaniem tak naprawde, gdy zobaczylam porownanie fotek z jego aparatu i ze swojego Fotografie byly zrobione w dosyc ciemnym, klimatycznym miejscu, a w moim aparacie w ogole nie moglam pobawic sie ustawieniami swiatla.

Projekt jest jeszcze w bardzo wczesnej fazie, ale nastepne spotkania na pewno beda
Agia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 17:36   #262
hana_sakura
Raczkowanie

jeeeeeeeny tyle naskrobalyscie tutaj, ze nie wiem od czego zaczac
Luca - ja tez siebie podziwaiam czasami taka praca ma swoje zle i dobre strony, zreszta jak kazda, ale jest bardzo wyczerpujaca fizycznie i psychicznie i niestety juz pomalu moje zasoby energii sie wyczerpuja...
Agia - uzywam znienawidzonego przez wielu fotografow Sony A700 z obiektywem 16 - 105 czyli do wszystkiego i do niczego wiele osob mowi ze sony to marna podrobka lustrzanki dla amatorw blablabla...ja go mam juz kilka lat i jestem mega zadowolona, cudnie mi sie na nim pracuje, jest duzo stabilniejszy niz moj stary Nikon <a z serwisem nikona co przeszlam to osobna historia :/ >, Canon ma beznadziejny system obslugi w ktorym sie nie moge polapac, a Olympus ma bardzo slabe obiektywy <ponoc> i maly wybor. jednym slowem nie zaluje swojego wyboru i zdecydowanie polecam soniaszki. poza tym wszystko co japonskie jest cudowne
a jaki aparat wybralas dla siebie? w ogole super pomysl z ta akcja! w koncu cos normalnego i na poziomie daj znac jak sie bedzie cos dzialo, moze uda mi sie zajrzec

denise - ja walentynek nie obchodze,za co moj luby ostatnio bardzo mi dziekowal <po rozmowie ze swoim przyjacielem, ktory powiedzial mu o planowanych wydatkach zwiazanych z tym dziwnym dniem > ja tam mam walentynki caly rok

a co do spotkania < nie pamietam juz w czyim poscie to bylo, przepraszam > to z tego co pamietam to na 6 marca bylo jakies plotkowanie integracyjne zaplanowane, czyz nie?

Stary 2011-02-10, 17:50   #263
Gasienica
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, mam nadzieje, ze kazdej dzien minal milo. Moj byl bardzo interesujacy, mialam szkolenie w pracy i jestem bardzo zadowolona. Luca zgapilam od ciebie, zeby polaczyc przyjemne z pozytecznym i zaproponowalam ekipie ze szkolenia wspolny lunch i poszlismy na chinszczyzne. Bylo tak wesolo, ze sie spoznilismy na dalsza czesc kursu ale fajnych ludzi z innych dzialow poznalam.

Cytat:
a moze dziewczyny z czasem poznamy sie wszystkie w sumie? jakies spotkanko na kawce albo cos takiego? co wy na to?
Wczesniej pisalysmy, ze spotkanie jest 6 marca. Pasuje Ci?

Cytat:
Napisane przez Agia* Pokaż wiadomość
Od kilku tygodni ja i moj partner uczestniczymy wraz z grupa ludzi w organizacji charytatywnej, ktora ma na celu zajecie sie rozwojem polskiej kultury w Manchesterze.
Agnieszka, czy to jest to: http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/...w-Manchesterze ?
Cytat:
Projekt jest jeszcze w bardzo wczesnej fazie, ale nastepne spotkania na pewno beda
Jak to to, to przyznam sie szczerze, ze chcialam isc zobaczyc, ale jakos tak wyszlo, ze nie poszlam.. Na stronce jest, ze co drugi piatek spotkania, ale nie wiem, ktory to ten co drugi.. poza tym doczytalam, ze ograniczona liczba czlonkow.. Mozna by bylo sie tam jeszcze przylaczyc? Udzielilabys mi moze wiecej informacji?

Pa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 18:03   #264
lucaa_rules
Wtajemniczenie

na poczatku, witam wszystkie i dziekuje za rozkręcenie wątu, bo już sie bałam ze umrze smiercią naturalną

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo za miłe przyjęcie . Mam na imię Anka i mieszkam w Warszawie. Do Manchesteru wybieramy się latem, na jakieś 4 lata , tzn. na okres studiów mojego TŻ. On kiepsko zna polski i dlatego zdecydował się na studia w UK. A że już kiedyś przez kilka lat mieszkał w Manchesterze, to celujemy w to miejsce . Cieszę się, że Was poznałam i mogę dołączyć do tak wyborowego towarzystwa
Witamy Anie, po raz kolejny

Cytat:
Napisane przez Denise Pokaż wiadomość
. A czy macie jakies plany na Walentynki?
Chcemy isc do kina w sobote i na jakas dobra kolacje a potem na jakies pare(nascie) drinkow hehe.

Cytat:
Czesc Przez kilka tygodni nie mialam czasu zagladac na Wizaz, a tu widze watek ladnie sie rozwinal - super!

Ja mam na imie Agnieszka (nie lubie byc nazywana Aga) i mieszkam w Eccles. Nie uwazam, zeby ta okolica byla niewiadomo jak wspaniala, ale stad jest blisko wszedzie, a do tego w koncu zaczyna sie tu cos dziac

Starsznie zajeta bylam ostatnio i nie bardzo mialam czas siedziec na forum. Od kilku tygodni ja i moj partner uczestniczymy wraz z grupa ludzi w organizacji charytatywnej, ktora ma na celu zajecie sie rozwojem polskiej kultury w Manchesterze. Idea jest prosta - rozbudzanie zycia kulturalnego polskiego srodowiska, a takze integracja z lokalnymi spolecznosciami (nie tylko angielskimi) i przyblizanie innym polskiej kultury (a przy okazji poznawanie innych kultur). W planach polskie ksiazki w bibliotece w Eccles, spotkania literackie, projekcje filmowe, moze zorganizowanie jakis grup sportowych? To wszystko dopiero zaczyna sie jakos rozwijac, ale mysle ze jest to rewelacyjna okazja do poznania kreatywncyh ludzi, ktorzy chca sie udzielac spolecznie. Jak na razie jestesmy po pierwszej imprezie kulturalno-integracyjnej, ktora okazala sie sporym sukcesem, bo pokazala, ze jest potrzeba, by cos takiego powstalo

Lucaa-rules - a jak to jest z Twoimi lekcjami wloskiego? Masz kurs w college'u i mozesz wybrac poziom z ktorego startujesz, czy tez jak to wyglada? Wyglada, ze masz bardzo fajna ekipe
Jak mam kurs w collegu, wybrałam, sobie Level 1. mam 3 semestry na kazdym levelu, własnie robie 2 (na pierwszy nie chodziłam bo nie wiedzialam ze jest)

Cytat:
a co do spotkania < nie pamietam juz w czyim poscie to bylo, przepraszam > to z tego co pamietam to na 6 marca bylo jakies plotkowanie integracyjne zaplanowane, czyz nie?
tak moje drogie powtarzam po raz kolejny:

6 marca 2011 - Manchester, spotkanie integracyjne Wizazanek
godzina do ustalenia

zmykam na pare chwil, ale powróce, gdyz musze kupic zarcie online :P
Stary 2011-02-10, 18:09   #265
muaa
Raczkowanie

gasiennica umknelo mi to spotkanie. 6 marca a gdzie? chetnie sie wybiore
Stary 2011-02-10, 18:40   #266
lucaa_rules
Wtajemniczenie

a tego jeszcze nie wiemy dokładnie to juz jakies miejscowe Wizazanki musza zadecydowac. ja wiem gdzie w Manchesterze jest dworzec Picadilly i Primark
Stary 2011-02-10, 18:57   #267
muaa
Raczkowanie

hahah Primark to chyba kazda z nas wie gdzie jest hehehe typowa kobietka ale co macie za pomysl? jakas kawka czy moze jakis wypad do pubu a pozniej moze club ? czy cos spokojniejszego ?
Stary 2011-02-10, 19:17   #268
lucaa_rules
Wtajemniczenie

no ja z klubem to odpadam, bo 6 marca to niedziela, a ja poniedziałek mam pracujący ale do pubu na jakiegos drinka to czemu nie. mozemy tez isc do pubu cos zjesc
Stary 2011-02-10, 19:24   #269
muaa
Raczkowanie

ach no fakt ze niedziela jest a to ja tez odpadam na club bo w poniedzialek na 7.30 musze byc w pracy i to z dzieciaczkami wiec nie chce miec bolu glowy no to moze umowmy sie na piccadilly i moze ktoras zna jakas dobra restauracje w ktorej mozna zjesc i wypic na spokojnie a moze zamowic stolik jesli wieksza liczba sie szykuje ile macie w sumie chetnych ?
Stary 2011-02-10, 19:30   #270
lucaa_rules
Wtajemniczenie

no to restauracje to moja domena moge poszperac w necie co nieco. macie jakies specjalne preferencje?

To moze ja podam jakies propozycje, zagłosujemy i potem znajdziemy odpowiedni lokal

kuchnia włoska
kuchnia grecka
chinszczyzna
curry i te sprawy
british food
kuchnia polska (chyba jest jakas polska knajpa w manchester)
fast food
kuchnia hiszpańska

no to narazie tyle z moich propozycji. jak macie jakies inne pomysły na spedzenie tego dnia to walcie śmiało zróbmy burze mózgów
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości