Alli - na odchudzanie - ktoś stosował?? - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 10:05   #241
marlon666
Przyczajenie

Dot.: Alli - na odchudzanie - ktoś stosował??

takie badanie może zrobić dietetyczka, bierze się pod uwagę wzrost, wiek, wagę, aktywność fizyczną i mają na to jakiś tam specjalny wzór z którego wychodzi ile Twój organizm spala sam i o ile trzeba obniżyć kaloryczność diety, żebyś zaczęła chudnąć.
Mi po takim badaniu wyszło, że metabolicznie mój organizm ma jakieś 40lat więc się przeraziłam

Opakowanie Alli starcza mi na miesiąc (dokładnie 28dni, 84tab. 3x dziennie)
I płacę niecałe 70zł za opakowanie - http://www.aptekafarmaco.pl/product_...oducts_id=4999
marlon666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 12:04   #242
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlon666 Pokaż wiadomość
takie badanie może zrobić dietetyczka, bierze się pod uwagę wzrost, wiek, wagę, aktywność fizyczną i mają na to jakiś tam specjalny wzór z którego wychodzi ile Twój organizm spala sam i o ile trzeba obniżyć kaloryczność diety, żebyś zaczęła chudnąć.
Mi po takim badaniu wyszło, że metabolicznie mój organizm ma jakieś 40lat więc się przeraziłam
znam chyba ten wzór, jeśli to chodzi o ten którym mam na myśli. Mogę obliczyć. Jaką miałaś wartość podstawowej przemiany materii ? Pytam, bo porównałabym sobie ile lat ma mój organizm pod względem metabolizmu

Cytat:
Opakowanie Alli starcza mi na miesiąc (dokładnie 28dni, 84tab. 3x dziennie)
I płacę niecałe 70zł za opakowanie - http://www.aptekafarmaco.pl/product_...oducts_id=4999
dziękuję za odpowiedź. W niedługim czasie postaram się go nabyć.....

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Agna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 17:30   #243
marlon666
Przyczajenie

1550 kcal mi wyszło
nie wiem jak jest teraz

kupuj, mam nadzieję, że Ci pomoże
Stary 2010-10-05, 10:58   #244
Agna
Zadomowienie

Cytat:
1550 kcal mi wyszło
nie wiem jak jest teraz

kupuj, mam nadzieję, że Ci pomoże
mi wyszło też coś ponad 1500kcal bliżej 1600 kcal
tzn. że też jestem 10 lat starsza

regulowałaś czymś metabolizm? czy tylko dietą?

miałaś jakieś niepożądane działania przy stosowaniu alli? nie wiem na co się nastawiać , a boję się zapoznać z ulotką bo na bank nie odważę się zażywać alli.

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Edytowane przez Agna
Czas edycji: 2010-10-05 o 11:06
Agna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 21:42   #245
marlon666
Przyczajenie

nie robiłam nic poza dietą i ćwiczeniami

ja nie mam żadnych efektów ubocznych, nic nie odczułam
Stary 2010-10-09, 23:06   #246
Nocturna89
Przyczajenie

Pozazdroscic... mnie efekty uboczne po prostu załamuja... dopiero 5 dzien zazywam to świnstwo (bo inaczej tego okreslic nie moge) a juz daje o sobie znac... mam totalny rozstroj jelit :/ i cos czuje ze powinnam przerwac kuracje bo nie podoba mi sie w jaki sposob te tabletki na mnie oddziałują... chociaz szczerze powiedziawszy nie wiem czemu tak jest bo wg instrukcji objawy niepożądane nasilają się w momencie gdy spozyje sie wieksza ilosc tłuszczu niz zalecana... a ja tluszczu spozywam tyle co kot napłakał... moze któras z Was poznała tajniki jak pohamowac te przykre skutki uboczne?;/
Nocturna89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 07:44   #247
marlon666
Przyczajenie

może więc Twoje posiłki mają za mało tłuszczu?
albo po prostu masz zbyt wrażliwe jelita na przyjmowanie tego środka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-11, 17:22   #248
Nocturna89
Przyczajenie

Cytat:
może więc Twoje posiłki mają za mało tłuszczu?
albo po prostu masz zbyt wrażliwe jelita na przyjmowanie tego środka
Bardzo możliwe że ja po prostu nie powinnam tego brać bo w sumie tłusto zjem raz na rok ;/ ogólnie mój żołądek tłustych rzeczy nie znosi dlatego unikam. Teraz widzę że zbyt pochopnie kupiłam te tebletki. Najchętniej bym się ich teraz pozbyła bo widzę że brać nie ma sensu :/ tylko kto mi je teraz odkupi? poza tym już 2 dzień ich nie zażywam, bo bardziej sobie cenie komfort moich jelit niż jakieś tabsy :/
Stary 2010-10-11, 19:33   #249
enjoy89
Zakorzenienie

Ja biorę te tabletki od tygodnia i jak narazie nie narzekam (dokładnie jutro będzie równy tydzień). Do tej pory schudłam 3 kg. Nie mam żadnych skutków ubocznych jak narazie (odpukać ). Nie mam żadnej konkretnej diety, poza tym, że staram się jeść bardziej zdrowo niż wcześniej (i oczywiście mniej tłuszczu). Czasem pozwolę sobie na jakąś słodkość, ale staram się nie przesadzać. W tamtym tygodniu (chyba w 4 dniu brania tabletek) zgrzeszyłam cheesburgerem z frytkami (eh ta moja słaba wola), ale jakoś później nic mi się nie działo. Poza tym postanowiłam sobie co jakiś czas chodzić na siłownie, dzisiaj jestem po 1 dniu (30min bieżnia, 15min rowerek - myślę, że na początek wystarczy). Narazie jestem zadowolona, zobaczymy jak będzie później
Stary 2010-10-11, 23:59   #250
paulina1974
Przyczajenie

Post Dot.: alli - pierwszy i jedyny lek bez recepty

Cytat:
Napisane przez FiFiFi Pokaż wiadomość
Hej
Bardzo ważne jest uzupełnianie witamin szczegolnie rozpuszczalnych w tłuszczach. Mam 2 kg mniej. Bede zdawała relacje na bieżąco.
Witam serdecznie, brałam Alli gdy występował u nas jeszcze pod nazwą bodajże Xenical (nota bene, był bardzo drogi) pod kontrolą lekarską. Gdyby nie to, na pewno miałabym problemy z wit. A, D i bodajże K (czyli właśnie tymi rozpuszczalnymi w tłuszczach). Trzeba bardzo dbać o utrzymanie ich prawidłowego poziomu.
Muszę przyznać, że pomimo zdrowego odżywiania, 3-4 razy w tygodniu na siłowni i braniu "Alli", po odstawieniu tabletek niestety doświadczyłam efektu jojo.
Co oczywiście nie oznacza, że każda/y z nas tak reaguje. Mój organizm już taki jest. Pozdrawiam.
paulina1974 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 06:14   #251
12345ania12345
Rozeznanie

witam Ja się dołaczam do Was, dziś mam zamiar wybrać się do apteki po alli i spróbowac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 16:21   #252
Nocturna89
Przyczajenie

...

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-12-03 o 17:30
Stary 2010-11-09, 09:12   #253
12345ania12345
Rozeznanie

...

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-12-03 o 17:31
12345ania12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 06:02   #254
gohasamoha
Przyczajenie

hey dziewczyny! od ok. 5 dni biorę alli. Nie narzekam, ale pojawił mi się pewien problem: mam strasznie opuchniętą połowę czoła. Na początku myślałam,że to pryszcz, ale opuchlizna rośnie i trwa już drugi dzień. A do tego jest strasznie bolesna... Z profilu wygląda jak ogromny guz... Czy to możliwe,że to po alli?
gohasamoha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 07:09   #255
ni_nka
Przyczajenie

Hej dziewczyny!!!
Jeśli mogę się wtrącić to doświadczyłam na własnej skórze alii i musze stwierdzić, że miałam niezłego stracha związanego ze skutkami ubocznymi , każdy wie o co chodzi jak czytał ulotke. Mój organizm przyjął alii bez większego sprzeciwu, i wszystko było super.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez gohasamoha Pokaż wiadomość
hey dziewczyny! od ok. 5 dni biorę alli. Nie narzekam, ale pojawił mi się pewien problem: mam strasznie opuchniętą połowę czoła. Na początku myślałam,że to pryszcz, ale opuchlizna rośnie i trwa już drugi dzień. A do tego jest strasznie bolesna... Z profilu wygląda jak ogromny guz... Czy to możliwe,że to po alli?
To bardzo dziwne, wg mnie to trudno powiedzieć czy to po alii, każdy organizm reaguje inaczej.
ni_nka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-14, 20:25   #256
zaklinek
Przyczajenie

Stosowałam Alli.
Szkoda zdrowia. Najpierw w połowie cyklu dostałam plamienia, które utrzymywały się do miesiączki a pod koniec wyglądało jak miesiączka. W tym czasie miałam 2 razy usg. Lekarce nawet się nie przyznałam, że brałam alli . Nic nie schudłam. Oczywiście odstawiłam to. Mógł to być po prostu zbieg okoliczności chociaż pisze w ulotce, ze mogą wystąpić krwawienia a nawet krwawienia wewnętrzne. Poźniej znów zaczęłam i srasznei boli mnie wątroba juz 3 tyg. Może to też zbieg okoliczności. Już nei wrócę. zaczełam jeść tran i omega 3 i czuję się znacznie lepiej. Nie musze chyba mówić, że nic nie schudłam, a kiedy odstawiłam to 2 kg mi przybyło. nie polecam. Zużyłam 1 opakowanie 84 szt. Każdy mądry człowiek powi, że tłuszcz w diecie jest bardzo potrzebny. Plus jest taki, że zainteresowałam się zdrowiem, czytam książkę bardzo znanej fitneski i powoli zdrowe rady wprowadzam w czyn. na alli szkoda zdrowia i kasy.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

No i oczywiście starałam sie brać witaminki na noc (jak przykazano w ulotce) i kwasy omega itd. Ale to nic nie dało.
zaklinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 20:36   #257
12345ania12345
Rozeznanie

złamanie zakazu handlu

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2010-11-24 o 07:06
12345ania12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 14:21   #258
Kancia
Zakorzenienie

zostało mi 42 tabletki alli jak ktoś chętny pisać na PM
Stary 2011-01-27, 17:13   #259
katesysa
Przyczajenie

Talking Dot.: Alli - na odchudzanie - ktoś stosował??

Tłuszcze akurat przyswajają się najwolniej, największym wrogiem wymarzonej wagi i sylwetki są węglowodany. Więc Alii to kolejny szarlatański ogłupiacz z mediów. Tłuszcze i białka stanowią podstawowy budulec naszych komórek i enzymów.
Wróć do natury, do nisko przetworzonej żywności, w niej nie ma miejsca na cukier, białą mąkę ryż i inne trucizny. I zero ciasteczek, cukiereczków, no chyba, że akurat padamy z głodu w drodze na Mount Everest.
Nie ma co przyjmować suplementy. Wybaczcie, ja wole swoje truskawki, czy jabłka. Wiem co jem, a jak te witaminki wygladają. Już w jedzeniu znajduje się zbyt wiele chemii, aby wydawać kasę i pakowaćw siebie kolejne trutki. Cóż, każdy ma swój rozum, i swoje życie. Sam decyduje. Pozdrawiam

Edytowane przez katesysa
Czas edycji: 2011-01-27 o 17:22
katesysa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 20:23   #260
kasiunia84
Przyczajenie

Witajcie, dzisiaj dowiedziałam się o tabletkach Alli od męża ktory zobaczył je na promocji za ok 60 zł za 84 kaps.
Przeczytałam cały watek o tym "cudownym" leku i sama nie wiem co zrobić. Bardzo chce schudnąc (mam 162 cm/76 kg) a raczej musze schudnac bo od dłuzszego czasu staramy sie o dziecko i jednen gin powiedzial ze moja tusza moze byc powodem braku ciąży (to juz ponad 3 lata). jestem na diecie dukana, 2 razy w tygodniu chodze na fit + raz siłownia w tygodniu.
Obawiam sie efektow ubocznych i jeszcze wiekszych problemow z zajsciem w ciaze.
powinnam sporobowac jedno opakowanie wziaść czy sobie darowac?
dziekuje z gory za pomoc
kasiunia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-03, 15:17   #261
Ginxa
Przyczajenie

Cenowo widzę, że niezły rozstrzał jest. Ja kilka dni temu za opakowanie 42 kapsów niecałe 55 plnów w łódzkiej aptece za grosze. Chyba mają na to obecnie jakąś promocję stąd ta cena. Same kapsułki są dobre, ale trzeba je odpowiednio stosować, pamiętać i przestrzegać o diecie. Błędem jest kupienie ich i od tak sobie łykanie na zasadzie, że przez noc 5kg ubędzie...
Ginxa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 00:07   #262
212megan
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasiunia84 Pokaż wiadomość
Witajcie, dzisiaj dowiedziałam się o tabletkach Alli od męża ktory zobaczył je na promocji za ok 60 zł za 84 kaps.
Przeczytałam cały watek o tym "cudownym" leku i sama nie wiem co zrobić. Bardzo chce schudnąc (mam 162 cm/76 kg) a raczej musze schudnac bo od dłuzszego czasu staramy sie o dziecko i jednen gin powiedzial ze moja tusza moze byc powodem braku ciąży (to juz ponad 3 lata). jestem na diecie dukana, 2 razy w tygodniu chodze na fit + raz siłownia w tygodniu.
Obawiam sie efektow ubocznych i jeszcze wiekszych problemow z zajsciem w ciaze.
powinnam sporobowac jedno opakowanie wziaść czy sobie darowac?
dziekuje z gory za pomoc

Gdzie można tak tanio kupić???
212megan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 13:33   #263
21magdalena
Przyczajenie

Witajcie dziewczęta pragnące schudnąć
ALLI jest dobrym sposobem na pozbyciu się tłuszczu z naszego organizmu żaden lek nie zadziała gdy nie będziemy stosować diety ćwiczyć choćby w domu przy muzyce.wiadomo że jak każdy środek ma skutki uboczne
Co do kasiunia84 bardzo dobrze że CHCESZ schudnąć przed ciążą poniwaz później może być to o wiele trudniejsze gdy dobrze przeczytasz ulotkę dołączoną do opakowania na pewno Ci się uda zrzucić zbędne kilogramy powodzenia
21magdalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 07:23   #264
RaiseYourGlass
Raczkowanie

3 miesiące temu zjadłam 3/4 opakowania i :

+
- schudłam może 2-3kg.
- była jakaś motywacja ( bo się wydało kase)
- fajnie się brało tabletki z tego opakowanka..

-

- rozwolnienie ( przynajmniej u mnie)
- zatrzymanie okresu ( a nie głodziłam się)
- brak powalających rezultatów

Zdecydowałam więc odstawić tabletki, pójść na zdrową dietę. No i spadło już tyle co widać poniżej

Ale oczywiście jeśli chcecie spróbować to wasza decyzja. Może na was akurat lepiej to cudo zadziała.
RaiseYourGlass jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 16:19   #265
jahania
Przyczajenie

Alli nie jest złe ale bez diety nie ma sensu ze względu na wiadomo jakie paskudne następstwa ;-). Ja stosowałam ale musiałam odstawić. Włosy mi zaczęły wypadać i paznokcie poleciały strasznie. Brałam witaminy, ale chyba nie zadziałały z Alli. Schudłam może ze 2 kilo. Gdybym dłużej stosowała to pewnie straciła bym więcej, ale wolałam odstawić.
Stary 2011-04-05, 07:54   #266
dirtsa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jahania Pokaż wiadomość
Alli nie jest złe ale bez diety nie ma sensu ze względu na wiadomo jakie paskudne następstwa ;-). Ja stosowałam ale musiałam odstawić. Włosy mi zaczęły wypadać i paznokcie poleciały strasznie. Brałam witaminy, ale chyba nie zadziałały z Alli. Schudłam może ze 2 kilo. Gdybym dłużej stosowała to pewnie straciła bym więcej, ale wolałam odstawić.
Dlatego nawet w reklamie jest mowa o zmianie diety i ćwiczeniach. Ten środek ma tylko wspomagać odchudzanie.
Pozdro dla lasek, które myślą, że najedzą się kapsułek leżąc brzuchem do góry, wciągając KFC przed TV i będą wyglądały jak Kate Moss.
Jeśli jesz dużo czerwonych warzyw i uzupełniasz witaminy to jest ok.
Ja nie mam problemu. jestem zadowolona. Żadnych przykrych sytuacji. Wystarczy się zastosować do zaleceń. Jeśli komuś brak dyscypliny to nic mu nie pomoże.
dirtsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-19, 01:27   #267
emilciakofanie1990
Przyczajenie

Wink Dot.: Alli - na odchudzanie - ktoś stosował??

Hej dziewczyny
zakupiłam wczoraj Alli i mam zamiar brać od dzisiaj oczywiście w połączeniu z dietą i ćwiczeniami
Skutki uboczne mnie nie zrażają bo dla ładnego wyglądu zdecyduję się totalnie na wszystko. (wiem to głupie myślenie)
Niestety z samą dietą i ćwiczeniami ciężko mi schudnąć bo biorę sterydy na astmę i przez długi czas brałam hormony :/
A więc zacznę dzisiaj i na bieżąco będę opisywać jak mi idzie
pozdrawiam
emilciakofanie1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-19, 13:28   #268
Amira_
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny.

Przeczytałam prawie cały wątek i czuję się skuszona do nabycia tego specyfiku.
Otóż mam 23 lata i obecnie ważę 87kg. Odchudzam się od dłuższego czasu w sposób standardowy (ćwiczenia, zero cukru, ograniczam węgle i dużo warzyw). Straciłam sporo bo 17 kg (3 wróciły) ale od pewnego czasu nie bardzo mogę ćwiczyć (kolano wysiadło, bez szczegółów) i moja waga stoi mimo diety. Staram się ćwiczyć i choć trochę spacerować ale bywa różnie. W związku z tym mam do Was pytania.

1. Czy jeśli nie jem normalnie zbyt dużo tłuszczu (po prostu nie lubię) to te tabletki pomogę mi schudnąć? Moją słabością są węglowodany (chleb, makaron, ziemniaki) i owoce.

2. Czy jest tu jakaś dziewczyna z UK ? Chciałabym się dowiedzieć czy jak pójdę do np Bootsa to mi sprzedadzą od razu czy każą się ważyć? (słyszałam że tak robią). Widać po mnie że jestem bardzo gruba ale wolałabym uniknąć ważenia. Po prostu wstydzę się.

Będę wdzięczna za odpowiedzi

emilciakofanie1990 Będę śledzić Twoją przygodę z Alli
Amira_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-19, 22:52   #269
emilciakofanie1990
Przyczajenie

No i dzisiaj pierwszy dzień
jak narazie czuję się ok bo wcale nie jestem głodna
w toalecie byłam chyba z 5 razy i troszkę mnie gazy męczą ale jest ok
emilciakofanie1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-22, 18:48   #270
aurelia80
Raczkowanie

Pod rozwagę:
http://fitness.sport.pl/fitness/1,11...udzajace_.html
aurelia80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości