![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Saga o ludziach lodu"
Ja też czytałam tę sagę i mnie wciągnęła. Czytanie zajęło mi kilka miesięcy.Wiadomo, że nie jest to ambitna lektura, ale czy wszystko takie musi być? Ja czytałam dla przyjemności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam wszystkie sagi Sandemo po kilka razy, a teraz się ich pozbywam
![]() Lekka, niewymagająca lektura, szybko się czyta, wciągająca opowieść, nawet jakieś przesłanie się znajdzie ![]() Wcisnęła mi ją pani w bibliotece, dała mi tylko jeden tom, na drugi dzień wróciłam po kolejne xD Ale jedno wiem: jak będę miała córkę to pozwolę jej to przeczytać dopiero w wieku ok. 16-17 lat, bo wcześniej to może jej nieźle nabałaganić w głowie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Czytałam "Sagę o Ludziach Lodu" jakieś 8 lub 9 lat temu. Zajęło mi to miesiąc, czytałam po dwie dziennie dzięki czemu nadwyrężyłam oczy i okropnie bolała mnie głowa. Jednak wtedy nie powiązałam jednego z drugim (15 lat kto wtedy o takich sprawach myśli)
![]() ![]() Edytowane przez Magdalenja Czas edycji: 2010-08-25 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Wtajemniczenie
|
hej.szkoda,że np. nikt nie wpadł na to,żeby serial nakręcić tej seerii.Z chęcią bym obejrzała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie też, ake z drugiej strony bym się obawiała że zostaną w jakiś sposób sknocone. Nie bylo by łatwo niektorych wątków przenieść na ekran.
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Czytałam "Sagę o Ludziach Lodu" jak tylko pierwszy raz ukazał sie w Polsce. Do tej pory zajmuje w moje biblioteczce poczesne miejsce. Choć dawno jej nie czytałam... Ale nigy sie jej nie pozbęde...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
A propo Sagi. Niedawno pojawił się artykuł (po norwesku) w którym wypowiada się przyszły reżyser serialu na jej podstawie ;D
Wiecej info: http://www.youtube.com/watch?v=2RncRB8emA8 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Chyba będe najbardziej zagorzałą fanką tego serialu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#249 |
Przyczajenie
|
"Saga o ludziach lodu"....mialam chyba z osiemnascie lat kiedy przeczytalam ja poraz pierwszy....bylam jak zaczarowana tymi ksiazkami! Czytalam po 2 tomy dziennie! Co jakis czas wracam do nich i ciagle czytam z przyjemnoscia
![]() Jesli rzeczywiscie maja nakrecic serial to ja rowniez bede jego wielka fankom!!! Nie moge sie doczekac na jakies blizsze informacje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Czytałam Sagę kilka lat temu i bardzo mnie wciągnęła. Mam zamiar przeczytać jeszcze raz, ale niestety książki, które wtedy czytałam były pożyczone ;( Teraz zamierzam skompletować sobie całą serię, żeby móc sobie wracać do niej kiedy tylko będę mieć na to ochotę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Przyczajenie
Lokalizacja: Daleko od mojego i twojego świata W którym oceany krwawią aż do nieba.
|
Czytałam SoLL dwa razy, posiadam wszystkie tomy
![]() Przyznam że nie jest to zbyt górnolotna literatura, ale przyjemnie się ją czytało ![]() Pozdrawiam sagomaniaczki ![]()
And you say, you love me more than everything. and compared to me everything is nothing. __________________ Nie dziel się z ludźmi swoimi problemami, 20% ma to w dupie, a reszta cieszy się, że je masz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Przyczajenie
|
Ja przeczytałam sagę o Ludziach Lodu. Dzisiaj kończę sagę o Czarnoksiężniku.
Chcę kupić "Sagę o Królestwie światła", ale więcej niż 200zł za używaną nie dam. Nowe w wydawnictwie (niestety nie ma wszystkich części) kosztują po 8zł czyli 160 za całą sagę. A na allegro? Najtaniej za 280zł, najdrożej za 310. MA KTOŚ NA SPRZEDAŻ CAŁĄ SAGĘ O KRÓLESTWIE ŚWIATŁA? (20tomów) Chętnie kupię w rozsądnej cenie. Proszę pisać na priva, jeżeli ktoś ma na sprzedaż. Nie na forum, bo zapomnę o tym, ze w ogóle tu pisałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Biała Dama
|
SOLL zaczęłam czytać coś koło 15 roku życia, pierwsze tomy tylko bo nie było ich za dużo w bibliotece. Potem na studiach wróciłam do sagi, przeczytałam z połowę (nie, więcej, do 34 tomu). Lubię bardzo, bo pojedynczą część pochłania się w ciągu jednego popołudnia. Coś w sam raz do czytania w wolnym czasie, w autobusie czy gdzieś. Teraz trzecie podejście, mam całą serię w wersji elektronicznej, więc spokojnie czytam po kolei.
Nie traktuję tego jak typowe tanie romansidło, choć ma taką opinię. Czytałam parę serii M. Sandemo, B. Pedersen i jeszcze kogoś… I ta się wyróżnia, choćby bardziej rozległą tematyką, pomieszaniem wątków fantasy, historycznych, miłosnych i poruszaniem wielu problemów społecznych. Stawianie znaku równości pomiędzy SOLL a Harlequinami uważam za krzywdzące. Części są lepsze lub gorsze, mam kilka ulubionych, najbardziej chyba 9 część – Samotny. Problem depresji szokująco realistycznie przestawiony – chyba autorka sama musiała przechodzić chorobę, albo wiele czytać na ten temat. Aż ciarki przechodzą jak się przeżywa z bohaterem te emocje… Poza tym części 5, 18 i 24 mi na dłużej zapadły w pamięć. Motyw nieszczęśliwego mężczyzny J Ogród śmierci świetny w zupełnie innym stylu, mam nadzieję że w tych nieprzeczytanych do tej pory tomach będą podobne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Wtajemniczenie
|
A moje ulubione części to:
pierwsza część, ,,Demon nocy". Szkoda,że już przeczytałam ;/.Mogłoby być 1000 parę części. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
^ Takie są też moje odczucia
![]() Choć, zbieram się do powtórnego przeczytania wszystkich części... troszkę się obawiam, że juz tak bardzo mogą mnie nie zachwycić, ale co tam... sprobować warto, myślę ![]()
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Można się przyłączyć? ![]() Też kiedyś przeczytałam wszystkie części sagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Konto usunięte
|
Ja tez zaczelam czytac. Jestem na 7 czesci, nie wiem czy dotrwam do konca, ale narazie mi sie podoba.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Witaj, natasia20
![]() Doli, powodzenia! Może yć tak, że przebrniesz przez wszystkie częsci nawet nie wiedząc kiedy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Witam i ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
O widzę że już nas coraz więcej
![]() ![]() ![]() A co z filmem/serialem , który miał powstać? Wiadomo coś na ten temat? ![]()
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W jakim jest języku i gdzie można go wyhaczyć? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Po polsku
![]() ![]()
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
^ Dzięki!
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
słyszałam dużo o sadze i postanowiłam spróbować i padłam w połowie książki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
anjya, przecież "Saga o Ludziach Lodu" to lekka lektura więc czego Ty się spodziewałaś ? co do tematyki to zależy od zainteresowań, mi się bardzo podobała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Może zaczynałaś nie od początku? A może po prostu to nie książki nie leżały w Twoim guście - i tak bywa
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
Właśnie, żeby cokolwiek zrozumieć trzeba zacząć od początku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.