![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki
a masz już wybraną sukienkę?bo ja wyboru za bardzo nie mam, gdyż sycie dobiega końca...jak mierzyłam tego nie bylo
![]()
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
a krawcowa nie może tego poprawić?
#243 |
Zadomowienie
|
pewnie może i jeszcze ją o to poproszę, ale chodzi o to, że to mi się robi w zależności od ruchów
![]() ![]()
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Teoretycznie może, ale to by zmieniło wygląd sukienki. U mnie też to jest zależne od ruchów a poza tym wyszłam z założenia że i tak to wrzesień więc poza salą wszędzie muszę mieć bolerko.
#245 |
Zadomowienie
|
właśnie kochana...pocieszyłaś mnie
![]()
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Ja mam pierwszą przymiarkę za dwa tygodnie i wtedy zobaczymy co i jak. Co do odstających boczków to mam taką jedną zwykłą sukienkę z wiązanymi ramiączkami i jak je zawiążę na szyi to jest ok, a jak wiążę równoległe ramiączka to boczki odstają - jeśli to jest ten sam efekt o jakim mówicie to może rzeczywiście trzeba takie ramiączko przez szyję, odpinane uszyć do sukni? No ale fakt, że zmieni to całkiem efekt.
#247 |
Zakorzenienie
|
to i ja się meduję na 19.09.09
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
witamy i słuchamy jak przygotowania
![]()
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było
![]() Pokazuje suknie i proszę o podpowiedź jakie bolerko, czy koronkowe czy może zwykłe jakieś gładkie z satyny. Melduje, że do ślubu tylko 65 dni!! Aaaaa ![]()
![]() ..::Nasz Ślub 05.09.2009::.. ![]() ..::Nasz Synek 26.08.2011 godz: 11:00, 3450 g i 52 cm ::.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój ślub też za 65 dni, przymiarki nawet jeszcze nie miałam ![]() ![]() Osobiście liczę na ładną pogodę - słyszałam nawet że ma być letnia, ciepła aura więc trzymając meteorologów za słowo liczę na to, że na suknię nie będę musiała nic wkładać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Moj ślub też za 65 dni, a przymiarka dopiero ostatniego lipca.
Póki co łazimy z zaproszeniami ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Raczkowanie
|
a nasz za 87 i zaproszenia już dawno rozdane!:p
przymiarka (pierwsza) 14.09 - hheehe będzie sie działo ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
a poza tym proszę Koleżanki o radę, bo nie wytrzymiem....
który zestawik???? ![]() (tylko mi nie piszcie żebym sobie poprzymierzała i zobaczyła w którym lepiej! ;p szczególnie kasiooola88 ![]()
życie jest piękne...! ![]() 26.09.09 ![]() Edytowane przez Martita29 Czas edycji: 2009-07-03 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
cholender, oba ładne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Mnie sie wydaje, że zestaw 2, bo albo mi sie w oczach mieni, albo suknia jest taka jakby coś na niech migotało a raczej I zestaw by migotał razem z nią co dało by nieciekawy efekt :P Swoje zdanie wypowiedziałam i nie kazałam przymierzac:P
![]() ..::Nasz Ślub 05.09.2009::.. ![]() ..::Nasz Synek 26.08.2011 godz: 11:00, 3450 g i 52 cm ::.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Ja dla siebie wybrałabym zestaw 1 ale widze, że sukienka raczej skromnego kroju i biżuteria z zestawu 2 ładnie będzie uzupełniać całość
#257 |
Raczkowanie
|
Jak przesądna nie jesteś to zestaw nr 2.
#258 |
Raczkowanie
|
Moja mamuśka stwierdziła, ze jak sztuczne to się nie liczą, tak więc też mam zestaw biżuterii ze sztucznych perełek
![]()
#259 |
Zadomowienie
|
zestaw drugi...moim skromnym zdaniem
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Przyczajenie
|
19.09.2009
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
nie strasz, bo ja też wtedy ślubuję, a tu jeszcze tyle załatwiania
![]()
![]() |
#262 | ||
Zakorzenienie
|
Ale Mnie dawno tu nie było
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Witam i czy mogę sie przyłączyć?
![]() ![]() mam takie pytanie, czy kupujecie bolerka czy jednak liczycie na ładną pogodę? nie wiem co mam robić, bolerka są dość drogie.... a jak będzie ładnie to po co tracić kasę ..... hmmmm nie wiem co mam robić boję się że będzie zimno |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczorek ;* Ja też ślubuje 12 września
![]() a co do bolerka to zależy od sukienki czy nie za duzo odkrywa,a pogoda jaka by nie była i tak później sie zrobi gorąco ![]()
#265 |
Zakorzenienie
|
co do sukni moja nie ma żadnej szeleczki, biust zakrywa hehehe
ja sie tym nie przejmuje ze do kościoła z odkrytymi ramionami ![]() boje się jednak tego ze może być zimno..... tak generalnie liczę na to że będzie ładna pogoda.... musi być ![]() a poza tym to mam już: -suknia +buty -sala ( jest to lokal weselny to wiec ułatwioną mam sprawę z cała reszta co się z nia wiąże ) -muzyka -foto+video -wybrane zaproszenia ( na allegro jeszcze nie przyszły ) -1 wizyta u ksiedza + spowiedz -kurs przedmałżeński -zapisana do fryzjera i kosmetyczki brak: - zaproszonych gości ( ale lista juz jest ![]() -obrączki -wódka -garnitur TZ -wybranego menu -samochodu -biżuterii -poradni -dnia skupienia hmmm wiecej nie pamietam co jest potrzebne ![]() Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2009-07-07 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Ale długo mnie tu nie było. Dopisze do listy nowe wizazanki,ale bylabym wdzieczna za PW
![]() Sporo się u mnie wydarzyło. Przypominam,ze mam ślub 19.09. Już 1/3 zaproszeń rozwieziona. W ogóle już są gotowe, bo jak cześć z Was wie mialam z nimi troche problemow (sama robiłam,a wlasciwie nie ja tylko mój TŻ zrobił wszystko sam). A wlasciwie to robi cały czas. Mamy małą manufakturę w domku. Wieczór panienski byl fantastyczny. MIalam pieknego torta, piekne prezenty,ale o tym innnym razem ![]() ![]() A tak to jeszcze nie mam butow i bardzo mnie to martwi. Chcialabym sandalki diamencikowe na niskim (najlepiej 4cm) obcasie. I to jest naprawdę bardzo duży problem. Widziałyście może gdzieś takie? Zastanawiam się czy nie można kupić innych sandałków i później dać do jakiegoś przerobienia czy coś żeby te diamenciki nie wiem gdzie kupione przyczepić. A moze widzialyscie w jakims sklepie internetowym? Napisze o tym ejszcze w watku bucikowym. |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
co do moich przygotowan to
-suknia juz przyjechała ale przymiarke pierwszą mam 8.08 (w złączniku) - bukiet chyba wybrany - buciki etola bielizna bizuteria kupiona - tż mierzył garnitury i dwa mu sie spodobały jeden jasny a drugi gorzka czekolada choc w sobote bylismy na weselu i przy kolejnym kielichu z naszym swiadkiem wpadli na pomysł zeby ich stroje weselne nawiazywały do gangsterskiego stylu czyli buciki ala al capone kapelusz na głowie wiec zaczelismy sie rozgladac ale nei wiem czy pomysł nie upadnie - muzyke mamy załatwioną przetestowana na weselu znajomych - kamerke i fotografa tez (secja dopiero po slubie wiec bawimy sie całe wesele) - zaproszenia w 3/4 rozniesione (juz nam ze 20 osob od tz odmowiło u mnie nikt) - nauki odbebnione - usc załatwiony teraz tylko prptokół do ksiedza spisac i zapowiedzi dac - menu ustalone z gory przez włascicieli sali teraz tylko powybierac i dopracowac - ciast nie musimy bo mamy je od wlascicieli - tort weseli w prezencie od włascicieli - dekoracje sali robi włascicielka ![]() - obrączki odbieramy 11.08 u jubilera musimy załatwic -wódeczke tylko - napoje dostarcza nam własciciel sali musimy u nich wziasc - stroje na poprawiny - samochod - tu nie wiemy bo mamy duzy wybór (mini coopera, kia ceed, toyota camry a ostatnio kolega zaproponował chryslera 300c ) cieżki wybór i moj sie nie umie zdecydowac ![]() - dekoracja koscioła - kłopot bo ksiadz nei chce nam podac danych innych par zeby to zrobic razem ale zaczyna mieknac i mowił ze zalatwimy to jak przyjedziemy spisac protokół - fryzura i makijaż ( mam przetestowaną w sobote wizazystkę ale nei wiem czy sie zdecyduję robiła mi makijaż przy 30 stopniowym upale w tę sobote potem jezdziłam 2 godziny autem miedzy szpitalem a domem (ok 40 km w jedna strone) i jak wpadłam do koscioła na slub to sie swieciłam jak..... fryzure za to zrobiła przepiekną i to bez dwoch zdan wszystcy mowili ze mam ładniejsza niz panna młoda niestety ![]()
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Dziweczyny czytam że jesteście na etapie zapraszania gości
jak piszecie, odmieniacie nazwiska? np. SzP Elżbietę i Jana Kusak czy może SzP Elżbieta i Jan Kusak czy może SzP Elżbietę i Jana Kusaków ??????????????????? POMOCY! nie wiem jak mam pisać, czytałam żew polskie nazwiska się odmienia, ale co będzie jak źle to zrobie to wtedy jeszcze większy wstyd kasienkakg proszę o dopisanie mnie -ślub 12 wrzesień Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2009-07-08 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Też miałam ostatnio ten problem jak drukowaliśmy zaproszenia. My pisaliśmy że zapraszamy np. Sz. P. Elżbietę i Tomasza a nie Elżbieta i Tomasz bo tak mi się wydaje ładniej. Co do nazwisk to moja siostra polonistka mówi, że teraz jest tendencja do odmieniania, ale przy tym można zrobić błędy (np. osoby o nazwiskach Robak, Bocian, Kot) nie powinno się odmieniać. Jeżeli natomiast nie odmieni się nazwiska to to jest poprawne w 100 %. My w dosłownie w kilku przypadkach odmienialiśmy jak bez odmiany brzmiało dziwnie, np. Sz.P. Sebastiana Borkowskiego a nie Sebastiana Borkowski
![]() ![]() Zatem według mnie opcja nr. 1 Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za rady też sie skłaniam do wersji pierwszej, czekam na zaproszenia z allegro.
ostatnio mialam taka sytuację że taki znajomu mojego TZ bierze ślub po nas i już zaprosił go na wesele i wyobraźcie sobie że napisał SzP XXXXXXX YYYYYYYY z osobą towarzyszącą. nie wiem czy jak ja mam sie czuć bo idąc na to jego wesele to my juz będziemy małżeństwem i mogli pofatygowac się choć trochę żeby napisac mnie chociaż z imienia, a teraz ja mam im wypisać zaproszenie i nie wiem co mam robić ..... mam im odpłacić tym samym? też wypisać tak zaproszenie i tym samym urazić ta laskę czy wypisać z imienia i nazwiska wiedząc że za kilka dni biora ślub Pomóżcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.