|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Początkująca szuka zapachu na jesień
Cytat:
poza tym może rzeczywiście Nu? na mnie - wiadomo co - ale jestem raczej wyjątkiem w tej kwestii z tego co widze. Ale oczywiście najbardziej polecam Ci Scent Intense Costume National - androgyniczny, kadzidlany, baaaardzo przyjemnie "cielesny" (ambra w najlepszym wydaniu), lekko mroczny (czarny flakon), nie ciepły - ale ma w sobie coś rozpalającego. I jak to ktos ładnie napisał: transparent, but full of body ![]() ooo, widze, że się spóźniłam z poradą - ale na kolejnej wyprawie koniecznie spróbuj tego ostatniego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Cos w stylu Tommy Girl - czy ktos zna?
Niedługo chciałabym kupić jakąś wodę perfumowaną lub trwałą wodę toaletową. Szukam czegoś w stylu Tommy Girl, tzn świeżego, ale nie w stylu odświeżaczy toaletowych. Ma byc swiezy ale zarazem niebanalny, charakterystyczny, ale nie meczacy, na pewno nie w stylu "jeden z wielu" - bardzo podobnych do siebie. Czy ktos zna cos takiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
![]()
Może spróbuj aktualnie mojego ulubionego zapachu czyli DKNY Woman, lub Hilfigera T Girl. Życzę owocnych poszukiwań i pozdrawiam ciepło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cos w stylu Tommy Girl - czy ktos zna?
Dzięki Kasiulka za podpowiedź
![]() Może ktoś jeszcze coś podpowie? |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
Proszę o rade.....
Zazdroszcze odobom które mają swój ukochany, jedyny zapach. Ja jeszcze na taki nie trafiłam a może nie trafie, może należe do tych osób którym zawsze sie znudzi.
Kazda, wycieczka do perfumerii konczy sie metlikiem albo co gorsza kupnem zapach, który oczywiscie używam ale to znowu NIE TEN. Mam chęc cos sobie kupic i prosze Was o rade to troche zawęży mój krąg poszukiwań. Szukam zapachu, świeżego(nie owocowego) ale takiego eleganckiego, troszke męskiego, chłodnego, marzy mi zapach taki trudny do zidentyfikowania, nie słodki ale taki piżmowy.(zdaje sobie sprawe to sprawa bardzo subiektywna i jednej zapach elagancki bedzie banalnym) Taka nuta która mi sie podoba jest w hugo red, i naturze brazowej z YR. Poszykuje czegos lżejszego. Jesli po przeczytaniu mijego haotycznego opisu , jakies perfumy nasuneły sie wam na myśl to prosze o podpowiedzenie mi (ułatwi mi to poszukiwania) |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
Dot.: kto się zna na perfumach? :D
Perfumy to sparwa indywidualna, na kazdym z nas pachna inaczej. Np mnie bardzo podoba sie Noa Cacharel napalilam sie kupialam i nie uzywam poniewaz ten cudowy zapach na mnie jest "zniekształcony". Jest wiele pieknych zapachow proponuje zebys udała sie do perfumerii i dobrala zapach do siebie, spryskujac nadgarstek. Sama osadzisz czy ci odpowiedaja, czy przypadkiem nie sa duszace. Ja jak juz wspominałam na kilku forach uwielbiem Romance-Laurena choc mam dokładnie 14 perfum( moj slaby punkt) uzywam glownie jednego.Udanego zakupu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Joey, na poczatek przepraszam, bo nie przeczytalam wszystkich wypowiedzi, wiec moze sie powtorze, ale chyba nie. Mysle, ze mam dla Ciebie idealne propozycje: koniecznie wyprobuj O oui Lancome (biale) - ja je uwielbiam, sa lekkie, sweze, ale odrobinke slodkie, romantyczne. Podobnym zapachem, ale wg mnie ladniejszym jest Fleur de diva Ungaro - uzywalam, majac 16 lat wlansie i poderwalam na nie mojego faceta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
A co sadzisz o Eternity Moments? A tak a propos to Tommy Girl to moje ulubione perfumy, jeszcze nie znalazlam innego zapachu, ktory tak bardzo by mi sie podobal i byl totalnie w moim stylu! Ostatnio spodobaly mi sie jednak te perfumy Guessa (niestety nie znam dokladnie nazwy) ale Tommy Girl i tak nic nie przebije!
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Zapach uniwersalny
Szukam wlasnie kolejnego zapachu do mojej kolekcji, ale nie moge sie na nic zdecydowac. Problem polega na tym, ze znam wszystkie nowosci, ale zadna z nich mi nie odpowiada. Ciekawa jestem ktory zapach wg Was jest najbardziej uniwersalny, nadaje sie na niemal kazda pore roku i dnia i pasuje do kobiety po 20 - ce. Mysle o Lempickiej, ale nie wiem czy nie jest zbyt ciezka i czy nie drazni otoczenia. Angel raczej odpada, bo jest zbyt popularny. BC kontrowersyjny i za bardzo kadzidlany. Szukam czegos co kojarzy sie z kobiecoscia, cieplem, a jednoczesnie zmyslowoscia i wyrafinowaniem
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zapach uniwersalny
Uważam, że taki jest 5th Avenue Elizabeth Arden lub Yria z Yves Rocher, jest ze sredniej półki, ale uważam, że naprawdę powinnaś ją powąchać, jest bardzo uniwersalna wg mnie
![]()
#257 |
Killing me softly
|
Jak dla mnie uniwersalne są Sensi. Ładne, ciepłe, miłe, nie budzą kontrowersji. Tylko... no właśnie, jak dla mnie brakuje im "pazura", czegoś wyróżniającego. Nie padłabym przed nimi na kolana, ani też nie uciekłabym z krzykiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Niestety we mnie Sensi wywoluje mdlosci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Killing me softly
|
Aha... czyli z pewnością nie jest uniwersalny... ani zmysłowy, czy wyrafinowany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Ja również cchciałam napisac Sensi, ale tu ZONK
![]() ![]() ![]()
#261 |
Zadomowienie
|
Light Blue D&G
![]()
#262 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie takim zapachem jest Very Irresistible Givenchy.Tzn. nie wiem czy o to Ci chodzi, ale ja to rozumiem tak: to jest po prostu ładny zapach, który niczego nie wyraża, nie ma w nim żadnego głębszego przesłania, nie można nim czegoś zamanifestować, czy coś przez niego powiedzieć.To jest zapach na taki dzień, kiedy nie mam pomysły czym pachnieć, a chcę czymś pachnieć.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Moge sie zgodzic z VI Givenchy! I najlepsze jest to, ze tego rowniez uzywa moja babcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
O nie! Organza nie jest bynajmniej uniwersalna.To jest bardzo charakterystyczny zapach.Ja akurat nie lubię - drażni mnie. Na pewno nie jest neutralny, jest "jakiś"
![]() A fakt, że CuE może przypomniać Envy, które też bym do tej kategorii zresztą zakwalifikowała na siłę (chociaż IMO Envy co nieco "wyraża" ![]() A Noa? Mi pasuje jako zapach uniwersalny. |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odzew
![]() Jenn - ten zapach Guess mnie intryguje, tzn na razie butelka mnie intryguje, muszę to sprawdzić, powiedz jakie ma nuty, jeśli wiesz ![]() zapałka- Light&Blue miałam, ale fakt, że to świetny zapach, idziemy zatem dobrym tropem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Organza klasyczna nie jest moim zdaniem uniwersalna, jest dość specyficzna, i tak jak Koko - mnie osobiście drażni, niestety - choć lubię ten zapach, dobrze mi się kojarzy, przez wiele lat używała moja przyjaciółka.
Dla mnie najbardziej uniwersalnym zapachem jest Desnuda. Przekonałam się o tym gdy pierwszy raz powąchałam ten zapach 6 lat temu w gdyńskiej perfumerii ![]()
#267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
jest na allegro, niedawno była wyprzedawana w sephorach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
Hmm
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.