Pomoc w wyborze perfum dla kobiety (WĄTEK ZBIORCZY) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
CHANCE 10 24,39%
ALLURE 13 31,71%
MADEMOISELLE 18 43,90%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-09-07, 17:58   #241
elve
Rozeznanie

Dot.: Początkująca szuka zapachu na jesień

Cytat:
Teraz potrzebuję czegoś nieco cięższego (czyli zdecydowanie ciężkiego ), może nieco mniej słodkiego, zmyslowego, ale przy tym raczej chłodniejszego i dość ekscentrycznego
Baiser du Dragon? ne wiem, czy jest ciężki, bo jakoś nie moge go zdzierżyć, ale reszta mi pasuje. niesłodki, ekscentryczny, chłodny.
poza tym może rzeczywiście Nu? na mnie - wiadomo co - ale jestem raczej wyjątkiem w tej kwestii z tego co widze.
Ale oczywiście najbardziej polecam Ci Scent Intense Costume National - androgyniczny, kadzidlany, baaaardzo przyjemnie "cielesny" (ambra w najlepszym wydaniu), lekko mroczny (czarny flakon), nie ciepły - ale ma w sobie coś rozpalającego. I jak to ktos ładnie napisał: transparent, but full of body
ooo, widze, że się spóźniłam z poradą - ale na kolejnej wyprawie koniecznie spróbuj tego ostatniego
elve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-19, 12:32   #242
Varinia
Raczkowanie

Cos w stylu Tommy Girl - czy ktos zna?

Niedługo chciałabym kupić jakąś wodę perfumowaną lub trwałą wodę toaletową. Szukam czegoś w stylu Tommy Girl, tzn świeżego, ale nie w stylu odświeżaczy toaletowych. Ma byc swiezy ale zarazem niebanalny, charakterystyczny, ale nie meczacy, na pewno nie w stylu "jeden z wielu" - bardzo podobnych do siebie. Czy ktos zna cos takiego?
Varinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-19, 13:48   #243
Kasiulka22
Zakorzenienie

Talking Dot.: Cos w stylu Tommy Girl - czy ktos zna?

Może spróbuj aktualnie mojego ulubionego zapachu czyli DKNY Woman, lub Hilfigera T Girl. Życzę owocnych poszukiwań i pozdrawiam ciepło
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-20, 21:03   #244
Varinia
Raczkowanie

Dot.: Cos w stylu Tommy Girl - czy ktos zna?

Dzięki Kasiulka za podpowiedź , na pewno sprawdzę.

Może ktoś jeszcze coś podpowie?
Stary 2005-09-23, 09:26   #245
oaza
Rozeznanie

Proszę o rade.....

Zazdroszcze odobom które mają swój ukochany, jedyny zapach. Ja jeszcze na taki nie trafiłam a może nie trafie, może należe do tych osób którym zawsze sie znudzi.
Kazda, wycieczka do perfumerii konczy sie metlikiem albo co gorsza kupnem zapach, który oczywiscie używam ale to znowu NIE TEN.
Mam chęc cos sobie kupic i prosze Was o rade to troche zawęży mój krąg poszukiwań.
Szukam zapachu, świeżego(nie owocowego) ale takiego eleganckiego, troszke męskiego, chłodnego, marzy mi zapach taki trudny do zidentyfikowania, nie słodki ale taki piżmowy.(zdaje sobie sprawe to sprawa bardzo subiektywna i jednej zapach elagancki bedzie banalnym)
Taka nuta która mi sie podoba jest w hugo red, i naturze brazowej z YR.
Poszykuje czegos lżejszego.
Jesli po przeczytaniu mijego haotycznego opisu , jakies perfumy nasuneły sie wam na myśl to prosze o podpowiedzenie mi (ułatwi mi to poszukiwania)
oaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-23, 11:28   #246
colliere
Przyczajenie

Dot.: kto się zna na perfumach? :D

Perfumy to sparwa indywidualna, na kazdym z nas pachna inaczej. Np mnie bardzo podoba sie Noa Cacharel napalilam sie kupialam i nie uzywam poniewaz ten cudowy zapach na mnie jest "zniekształcony". Jest wiele pieknych zapachow proponuje zebys udała sie do perfumerii i dobrala zapach do siebie, spryskujac nadgarstek. Sama osadzisz czy ci odpowiedaja, czy przypadkiem nie sa duszace. Ja jak juz wspominałam na kilku forach uwielbiem Romance-Laurena choc mam dokładnie 14 perfum( moj slaby punkt) uzywam glownie jednego.Udanego zakupu
colliere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-23, 12:44   #247
ropuszka
Zakorzenienie

Joey, na poczatek przepraszam, bo nie przeczytalam wszystkich wypowiedzi, wiec moze sie powtorze, ale chyba nie. Mysle, ze mam dla Ciebie idealne propozycje: koniecznie wyprobuj O oui Lancome (biale) - ja je uwielbiam, sa lekkie, sweze, ale odrobinke slodkie, romantyczne. Podobnym zapachem, ale wg mnie ladniejszym jest Fleur de diva Ungaro - uzywalam, majac 16 lat wlansie i poderwalam na nie mojego faceta Zycze udanych lowow
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-24, 08:44   #248
Joey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ropuszka
Joey, na poczatek przepraszam, bo nie przeczytalam wszystkich wypowiedzi, wiec moze sie powtorze, ale chyba nie. Mysle, ze mam dla Ciebie idealne propozycje: koniecznie wyprobuj O oui Lancome (biale) - ja je uwielbiam, sa lekkie, sweze, ale odrobinke slodkie, romantyczne. Podobnym zapachem, ale wg mnie ladniejszym jest Fleur de diva Ungaro - uzywalam, majac 16 lat wlansie i poderwalam na nie mojego faceta Zycze udanych lowow
dzięki O oui wypróbuję, ale z Fleur de diva moze byc problem, bo nigdzie nie widziałam testerów tego zapachu, a tak sie sklada, że Ungaro w kazdej perfumerii szukam, bo chcialabym poniuchac sobie Desnudę
Joey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-24, 09:44   #249
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joey
dzięki O oui wypróbuję, ale z Fleur de diva moze byc problem, bo nigdzie nie widziałam testerów tego zapachu, a tak sie sklada, że Ungaro w kazdej perfumerii szukam, bo chcialabym poniuchac sobie Desnudę
Desnudę jakiś czas temu widziałam w Sephorze w Komornikach......ale czy jeszcze maja po tej akcji promocyjnej? Zapytaj moze tester im został
geonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-24, 13:24   #250
Joey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geonia
Desnudę jakiś czas temu widziałam w Sephorze w Komornikach......ale czy jeszcze maja po tej akcji promocyjnej? Zapytaj moze tester im został
dzięki za podpowiedz
Stary 2005-09-24, 14:29   #251
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Podobno najnowszy zapach Cacharela - Promesse - jest właśnie taki porzeczkowo-kwiatkowy, nie wąchałam, bo do nas jeszcze nie dotarł
Muszę odszczekać wcześniejsze - Promesse dotarł wreszcie do nas i jest maksywalnie obrzydliwy, ohydny nieznośny ulep, brrr

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-24, 14:39   #252
Joey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Muszę odszczekać wcześniejsze - Promesse dotarł wreszcie do nas i jest maksywalnie obrzydliwy, ohydny nieznośny ulep, brrr
niuchałam go w niemczech i też mi sie nie podobał
Stary 2005-10-01, 02:55   #253
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

A co sadzisz o Eternity Moments? A tak a propos to Tommy Girl to moje ulubione perfumy, jeszcze nie znalazlam innego zapachu, ktory tak bardzo by mi sie podobal i byl totalnie w moim stylu! Ostatnio spodobaly mi sie jednak te perfumy Guessa (niestety nie znam dokladnie nazwy) ale Tommy Girl i tak nic nie przebije!
jenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-01, 10:58   #254
Mego
Raczkowanie

GG do Mego

Cytat:
Napisane przez jenn
Tommy Girl i tak nic nie przebije!
Zgadzam się A w związku z tematem to kiedyś siostra przez przypadek kupiła jakieś perfumy oriflame nie znam nazwy ale flakon był okragły i miał pomarańczowe wstawki, zapach mają prawie identyczny jak Tommy Girl.
Mego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-01, 15:35   #255
ropuszka
Zakorzenienie

Zapach uniwersalny

Szukam wlasnie kolejnego zapachu do mojej kolekcji, ale nie moge sie na nic zdecydowac. Problem polega na tym, ze znam wszystkie nowosci, ale zadna z nich mi nie odpowiada. Ciekawa jestem ktory zapach wg Was jest najbardziej uniwersalny, nadaje sie na niemal kazda pore roku i dnia i pasuje do kobiety po 20 - ce. Mysle o Lempickiej, ale nie wiem czy nie jest zbyt ciezka i czy nie drazni otoczenia. Angel raczej odpada, bo jest zbyt popularny. BC kontrowersyjny i za bardzo kadzidlany. Szukam czegos co kojarzy sie z kobiecoscia, cieplem, a jednoczesnie zmyslowoscia i wyrafinowaniem Wpiszcie w miare mozliwosci swoje typy, zapachy, ktore uwazacie za takie jak opisalam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-01, 15:41   #256
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20
Dot.: Zapach uniwersalny

Uważam, że taki jest 5th Avenue Elizabeth Arden lub Yria z Yves Rocher, jest ze sredniej półki, ale uważam, że naprawdę powinnaś ją powąchać, jest bardzo uniwersalna wg mnie

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-01, 18:13   #257
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Jak dla mnie uniwersalne są Sensi. Ładne, ciepłe, miłe, nie budzą kontrowersji. Tylko... no właśnie, jak dla mnie brakuje im "pazura", czegoś wyróżniającego. Nie padłabym przed nimi na kolana, ani też nie uciekłabym z krzykiem Ot, fajne, ale nic ponadto. Tylko nie wiem, czy tego szukasz
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-01, 18:22   #258
ropuszka
Zakorzenienie

Niestety we mnie Sensi wywoluje mdlosci uzywa ich moja babcia i wtedy od nije uciekam
Stary 2005-10-01, 18:54   #259
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Aha... czyli z pewnością nie jest uniwersalny... ani zmysłowy, czy wyrafinowany
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-01, 19:57   #260
zapalka
Zadomowienie

GG do zapalka

Ja również cchciałam napisac Sensi, ale tu ZONK ! A myąślałam, że są naprawde unwersalne, cipełe, zmysłowe. W każdym razie z pewnością jest lubiany przez 90% kobiet .Może go nie uwiebiają, ale lubią . To moze Deep Red Hugo Bossa?
Stary 2005-10-01, 20:07   #261
zapalka
Zadomowienie

GG do zapalka

Light Blue D&G .
Stary 2005-10-01, 20:58   #262
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Dla mnie takim zapachem jest Very Irresistible Givenchy.Tzn. nie wiem czy o to Ci chodzi, ale ja to rozumiem tak: to jest po prostu ładny zapach, który niczego nie wyraża, nie ma w nim żadnego głębszego przesłania, nie można nim czegoś zamanifestować, czy coś przez niego powiedzieć.To jest zapach na taki dzień, kiedy nie mam pomysły czym pachnieć, a chcę czymś pachnieć. Podobnie sprawa wygląda z Comme une Evidence Yves Rocher- bardzo fajny, kobiecy zapach bez drugiego dna.
koko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-01, 21:03   #263
ropuszka
Zakorzenienie

Moge sie zgodzic z VI Givenchy! I najlepsze jest to, ze tego rowniez uzywa moja babcia Co do CUE YR to mi strasznie przypomina Envy... A co sadzicie o Organzie? Nazwalybyscie ten zapach uniwersalnym, ladnym?
Stary 2005-10-01, 21:09   #264
koko
Zakorzenienie

GG do koko

O nie! Organza nie jest bynajmniej uniwersalna.To jest bardzo charakterystyczny zapach.Ja akurat nie lubię - drażni mnie. Na pewno nie jest neutralny, jest "jakiś"

A fakt, że CuE może przypomniać Envy, które też bym do tej kategorii zresztą zakwalifikowała na siłę (chociaż IMO Envy co nieco "wyraża" i nie jest tak zupełnie uniwersalne ).

A Noa? Mi pasuje jako zapach uniwersalny.
koko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-01, 21:53   #265
Varinia
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za odzew
Jenn - ten zapach Guess mnie intryguje, tzn na razie butelka mnie intryguje, muszę to sprawdzić, powiedz jakie ma nuty, jeśli wiesz

zapałka- Light&Blue miałam, ale fakt, że to świetny zapach, idziemy zatem dobrym tropem , może znasz coś jeszcze godnego polecenia?
Stary 2005-10-01, 22:25   #266
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Organza klasyczna nie jest moim zdaniem uniwersalna, jest dość specyficzna, i tak jak Koko - mnie osobiście drażni, niestety - choć lubię ten zapach, dobrze mi się kojarzy, przez wiele lat używała moja przyjaciółka.
Dla mnie najbardziej uniwersalnym zapachem jest Desnuda. Przekonałam się o tym gdy pierwszy raz powąchałam ten zapach 6 lat temu w gdyńskiej perfumerii i nie zmieniłam zdania - ciepła, zmyslowa, pasująca do pracy i na randkę...

Stary 2005-10-02, 08:02   #267
aragosta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Dla mnie najbardziej uniwersalnym zapachem jest Desnuda. Przekonałam się o tym gdy pierwszy raz powąchałam ten zapach 6 lat temu w gdyńskiej perfumerii i nie zmieniłam zdania - ciepła, zmyslowa, pasująca do pracy i na randkę...
Czy gdzieś można jeszcze zdobyć Desnudę? Nie mam pojęcia czy ten zapach jest wycofany , ale na pewno trudno go dostać , a tak chciałam zobaczyć jak pachnie....
aragosta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-02, 09:04   #268
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez aragosta
Czy gdzieś można jeszcze zdobyć Desnudę? Nie mam pojęcia czy ten zapach jest wycofany , ale na pewno trudno go dostać , a tak chciałam zobaczyć jak pachnie....
Tak, Desnuda jest wycofywana ale u mnie w mieście ciągle można ją powąchać - jest np. w jednym Douglasie i w jednej Sephorze. Popytaj dziewczyn z Twojego miasta

Stary 2005-10-02, 09:35   #269
elve
Rozeznanie

jest na allegro, niedawno była wyprzedawana w sephorach.
elve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-02, 12:53   #270
zapalka
Zadomowienie

GG do zapalka

Hmm .. Wspónym torpem, mówisz ?? No nie wiem ,bo ja raczej wole słodkie zapachy. Ale powąchaj rożne Kenzo albo Bossa. O, tego : http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=1555

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości