![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ROZWÓD bez orzekania o winie - jakie pytania padną?
Cytat:
![]() ![]() Będzie jeszcze długo bolało.......ale wiem , że czas goi rany ![]() Violetta "łeb" to Ty możesz mu urwać , mój tez tak gadał, ale jak mu rozjaśniłam przyszłość za jego pensję i dwie lewe ręce do roboty to .....głupio mu było. Musiałabyś być totalną patologią żeby sąd odebrał Ci dzieci. Skoro kocha to niech nie mówi tylko to okaże...gdzie obowiązki i reszta życia wspólna?? Kurna......porażka teraźniejszych facetów ![]() Dziewczyny a może to my Za Bardzo Wymagamy ![]() ![]() U mnie cisza na razie, minęło 14dni na jego odpowiedź na pozew, czekam na termin i za każdym razem jak o tym pomyśle ręce mi się trzęsą ......ale czuję się silna...mam przyjaciół , dopingują i tak naprawdę żeby nie Oni to.....chodziłam jak galaretka. Niby On grzeczny i miły ale.......to co mnie czeka jeszcze to wiem , że nie kaszka . Dobrze , że już nie czuję do niego , skupiłam sie teraz na dzieciach i studiach.....właśnie w sobotę zaliczam dwie poprawki ![]() Miłego weekendu dzielne kobietki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie ma jak przyjaciele i rodzina, ostatnio mocno nasze stosunki się zacieśniły, fajnie czuć duże wsparcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
Mysiak,co fakt,to fakt,z dzieciakami mam potężne problemy,przez kilka dni po króciutkim spotkaniu z ojcem łażą dosłownie po ścianach.Są wybuchy agresji,kłótnie i awantury,nawet najmłodszy jest nieznośny.Wolałabym,żeby tatuś albo nie spotykał się z nimi wcale,albo raz na jakiś czas,ale konkretnie,cały dzień,bo potem odbija się to na mnie.Mam dużą cierpliwość do moich dzieci,ale czasem chcę tłuc głową o mur albo rozedrzeć mężulka na strzępki tak jestem wściekła na niego za to co robi swoim dzieciom
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie jak im wytłumaczyłaś co się dzieje, w sensie, że rozwód i ojciec nie mieszka z Wami ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
Dorinka i tu są właśnie te schody,MJM zabrał dzieci i swoją panią na wspólny wypad za miasto,po czym nie wyjaśniając im niczego obściskiwał się z nią na ich oczach,a na pytanie syna dlaczego całuje się z obcą panią,rzucił im tekstem,że to ich nowa mama.Dzieci wpadły do domu jak tajfun w ostrej histerii i baaaardzo dużo czasu i cierpliwości zużyłam na wyjaśnienie im sytuacji,A MJM dostał ode mnie po pysku aż zafurczało,oczywiście na osobności.Mój najstarszy syn ma 9 lat,to bardzo inteligentny facet,wrażliwy,czasem nawet aż za bardzo,wykrzyczał ojcu w twarz,że go nienawidzi,przeraża mnie ta sytuacja.Po tej akcji MJM po prostu zgarnął parę rzeczy w garść i wyniósł się do pani.Ja zostałam z potężnym problemem,jak mam tłumaczyć dzieciom,co powiedzieć. Na standardowe - tata nie kocha już mamy,ale was kocha bardzo - usłyszałam,że kłamię,bo tata ich też już nie kocha,bo jakby kochał,to by sobie nie poszedł.Jedyne co zostaje mi dalej i co robię,to przytulam,chwalę,pieszczę ,co chwila zapewniam,że ich kocham i że nie zostawię,bo teraz tego boją się chyba najbardziej,że i ja zniknę.Mam problemy,kiedy muszę jechać do pracy,nie chcą mnie puścić,nie wierzą,że wrócę,to jest najgorsze. I jestem zdania,że tylko najgorsze bydlę bez wyobraźni może robić taką krzywdę swoim własnym dzieciom!!! Z takim bydlakiem przeżyłam 1o lat,takiemu bydlakowi wierzyłam,gdzie ja miałam oczy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ech, moi rodzice rozwodzili się prawie 5 lat. Rodzina mamy bardzo mnie rozpieszczała, ale pamiętam że nie raz wymsknęło im się jakieś niefajne określenie pod adresem "taty rozwodnika". Za każdym razem było mi przykro. Potem z kolei tata nie trzymał poziomu: niby pocieszał mnie kiedy mama brała ślub po raz drugi, ale na zasadzie: "A jak się nazywa ten fagas mamy? (...) Nie martw się, ja ci tego nie zrobię. Obiecuję, że się nie ożenię po raz drugi, przynajmniej do twojej 18-stki". Chyba nie tędy droga ![]()
![]() |
![]() |
#247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale ciekawi mnie to co napisalas, moj maz bedzie mial 14 dni zeby odpowiedziec na pozew? co to oznacza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
Mam we wtorek pirwszą sprawe rozwodową bez orzekania o winie denerwuję się bo niewiem jakich pytań mogę się spodziwać. proszę o odpowiedz proszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-11-23 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
Witajcie
ostatnio pracuję na nocki i chodzę lekko niedospana,dlatego rzadko siadam do kompa,brak sił po prostu.Dorinka,na wersję oficjalną to już jest za późno,dzieci to czego miały nie wiedzieć-zobaczyły na własne oczy.Tatuś zachował się jak pięciolatek chwalący się ukochaną nową zabawką.Ja mogę teraz tylko łagodzić nastawienie dzieciaków,chociaż w napadach szału na niego chodzi mi po głowie żeby nabuntować młodzież ![]() Idę się zbierać po malutku,kolejna pasjonująca noc przede mną,tylko linia,komponenty,ja i kilkadziesiąt innych osób przysypiających nad taśmą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny !
Troszkę mnie nie było, ale zaczęłam znowu studia, cholera sucza mnie uwaliła z prawa i mam warunek...całe 200zł muszę wybulić ![]() Co do dzieci...mojej 9latce powiedziałam że rozwodzimy się jak wróciła z koloni, w tym samym dniu wzięłam ją do siebie na noc do pracy (mam taka możliwość) pytań była nie miara, wszystko szczerze jej odpowiadałam , a z rana jak wstała to zapytała czy choć będę z tatą przyjaciółmi bo jej to wystarczy ![]() Choć przyszły Eks już zaczął robić schody to niestety musze udawać , że wszystko gra. Dostał pozew, minęły już 14 dni kiedy to mógł na niego odpisać , nie mam pojęcia czy coś zmienił , pozostało mi czekać na wezwanie na sprawę . Mieszkanie wystawione na sprzedaż , córa chce mieszkać z tatusiem ale nie wiem jak to wyjdzie bo synek strasznie jest z nią związany i liczę na rozum eksia że przemówi młodej do rozsądku choć na razie to wątpliwa sprawa ![]() Trudno......wszystko w swoim czasie, miałam sporo znajomych , zapomnieli o mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Pewnie że nie chodzi tylko o przywiązanie młodego do młodej.....kocham moją córę nad życie , i nie wyobrażam sobie żeby nie była ze mną , na razie jest jak chorągiewka .....kto coś z nas zabroni leci do drugiego i tak samo jest z młodym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Jestem po rozmowie z przyszłym Eksiem
![]() ![]() ![]() Kobietki.... rozmawiałam z moim znajomym adwokatem, argumenty dlaczego się chcę rozwieść są takie marne....bo to przykładny ojciec, mąż , nie pije, nie pali , nie bije ale dla mnie to ważniejsze jest poczucie bezpieczeństwa, normalności , zrozumienia, ambicji i planów na przyszłość. Wiem może któraś stwierdzi kobieto zwariowałaś ?? ideał !! Być może ale ja potrzebuję faceta z jajami a nie ****y w domu za którą wszystko muszę załatwić , kupić , przynieść , wymyślić , zrobić i mam chodzić uśmiechnięta od rana do wieczora nie narzekać na nic . jestem kobietą z ambicjami, planami, marzeniami które chcę realizować a On MINIMALISTA !!! Może któraś z Was miała podobnie, lub coś zasłyszała od innych, jak to jest !! Pracuję na nocne zmiany , mam szkołę , On twierdzi już , że nie zawsze będzie mi chciał pomóc bo też może mieć w planie jakiś tam wyjazd , a ja nie mam tu rodziny ![]() Jestem ciekawa jak sąd na to może spojrzeć , że pracuję na nocki, mam szkołe , i nie mam rodziny w tej pieprzonej wsi ...czy może oddać mu dzieci . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam swoje kolezanki , swoich znajomych którzy mnei wspierają , rodzinę i to ejst najwazniejsze nie potrzeba mi fałszywych przyjaciół...ale czasem przykro bo nawet wspólni znajomi ze studiów cześc mi na ulicy nie mówią a przeciez co ja im zrobiłam??znali mojego męża wiedzieli ajki jest.mam wrazenie ze w Polsce tak ejst, że jak to kobieta składa pozew to jest najgorsza zołza od razu (potwierdził to nawet mój adwokat ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim,fiolkowa jak tak czytam,to stwierdzam,że ideał może i nie istnieje,ale wszystkie tutaj zgromadzone trafiłyśmy na wyjątkowych kretynów co nie umieją nas docenić.Albo to my ich tak rozpuściłyśmy albo tacy byli od początku tylko się świetnie maskowali.
Z tego co wiem,to nie jest tak łatwo zabrać matce dzieci,to już nie wiem jaka ta matka musiałaby być,żeby sąd zabrał dzieci,no chyba że... twój małżonek ma kupę kasy,żeby władować w psychologów i prawników,wtedy tak,znajomy się teraz rozwodzi,złapał żonę z kochankiem na gorącym uczynku,chce zabrać jej dzieci,żalił się ostatnio,że już 7 tysięcy wpakował w rozwód,żeby tylko dzieci były z nim i chyba mu się to uda.Może lepiej próbuj się z nim jeszcze dogadać.Trzymam mocno za ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
najgorsze , że jego matka ( z która niby mailam super kontakty), jak go wyrzucilam z mieszkania to zadzwoniła do mnie i z ironią w glosie stwierdzila-co wielka milość ci prysła tak niby go kochałas a ja na to-no ale milosc to nei wszystko a ona-no wiedzialas co bralas reklamacji nie przyjmuję ![]() Edytowane przez LUCRETIA82 Czas edycji: 2010-09-17 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za pociechę
![]() Owszem nie ma ideałów ale On za takiego uchodzi, bo jest super ojcem i mężem też w/g znajomych i ludzi z miasta a ja tradycyjnie, wiecznie zabiegana i pyskata , tyle że nikt nie widzi zupełnie czegoś innego : że to Ja byłam od Wszystkiego. Nie ma szans na dogadanie sie , próbowałam, tłumaczyłam że tylko dzieci na tym ucierpią jeżeli będziemy tak sie szarpać po sądach, psychologach czy innych instytucjach ale On Nie..chce dzieci i już bo ja im mało czasu poświęcam ![]() ![]() Byłam dzisiaj u swojego adwokata (znajomy) kazał czekać co On odpisał ja to dostanę i wtedy uzupełnimy pozew o alimenty i odpowiemy na jego zarzutu ![]() ![]() Dostałm jego odpis na pozew, lecę do adwokata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Wróciłam !
Niestety.....w odp na pozew napisał że dopiero od m-ca nie sypiamy razem...tyle że nie współżyliśmy iod maja a spałam z nim w jednym łóżku dla dzieci żeby ich nie martwić...wiem to nie przekona sądu. Napisał że mnie kocha i chce ratować to małżeństwo dla dobra dzieci które sa znim silnie związane , a mi odbiło od kiedy zaczęłam robić mgr w stolicy to dowartościowałam sie i jego uważam za mało ambitnego i nie rozwojowego---to prawda tyle że On cały czas taki był ![]() Chce oddalić powództwo o rozwód i nawet powoła świadków : jego rodziców i siostrę ![]() No cóż...ma tą przewagę że jeszcze nie doszło do całkowitego rozpadu fizycznego i tyle ale to następuję już po woli i zanim będzie rozprawa to trochę minie .Adwokat ładnie odpisze i zobaczymy kiedy będzie rozprawa. ![]() Lucretia...również powodzenia....oj my to się mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Debilizm na całego !!!
Trudno....zanim dojdzie do sprawy i potem kolejnej i kolejnej to i rozpadnie się totalnie wszystko....czas zrobi swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
też tak uważam , po jakiego trzymać przy sobie drugą stronę jak i tak tylko kwestia czasu a dzieci mają patrzeć jak rodzice żyją obok siebie....super wzorzec , choć rozwód tez nie , tłumaczyłam córce że nie kocham jej tatę i chce być szczęśliwa sama.... Stwierdziła , że mam rację i woli radosnych rodziców niż warczących na siebie .
Och moja mała mądra pierworodna.....kochane dziecko choć to tylko a może już Aż 9 latka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Może mi któraś z was coś podpowie, za miesiąc mam pierwszą sprawę rozwodową bez orzekania o winie, jakiś czas temu poznałam kogoś i zastanawiam się czy powiedzieć o tym na rozprawie. Nikt o tym nic nie wiem ani "mąż" ani rodzice zupełnie nikt. Z "małżonkiem" nie jestem już prawie od dwóch lat. Boję się że gdy powiem o tym na rozprawie "małżonek" wytnie mi jakiś numer, mimo że to on złożył pozew. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Skoro myślisz , że wytnie numer to siedź cichutko.....rozstaniecie się szybciej i po kłopocie
![]() Ja tam bym nie mówiła o swoim szczęściu , bo może Ci to zaszkodzić . Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
Mam taką nadzieję że pójdzie gładko, ale to tylko nadzieja, ponieważ każda rozmowa z nim prowadzi tylko do kłótni. Dzięki za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
Dziewuszki mam pytanie. Chcę wnieść pozew o rozwód bez orzekania o winie. Z J. jesteśmy 8 lat (z przerwami - 5 razy rozstawaliśmy się ale potem ulegałam jego obietnicom i wracałam) z tego rok po ślubie. Od jakiegoś czasu zaczęło się między nami psuć. J.postanowił otworzyć firmę i przez większość czasu siedział przed komputerem. Nigdzie nie wychodziliśmy, nie spędzaliśmy razem wakacji (ostatni wspólny wyjazd - 5 lat temu). Zaczęliśmy się kłócić o wszystko - najmniejszy drobiazg urastał do rangi wielkiego problemu. A do przyczyn naszych wcześniejszych rozstań dochodziły nowe. Poza tym jest jeszcze seks - J. po prostu mnie nie pociąga (po roku małżeństwa kochaliśmy się raz na 6 tygodni; i traktowałam to jako "obowiązek" coś na zasadzie - odbębnisz i będziesz miała spokój). W pewnym momencie poczułam że w J. drażni mnie wszystko - jak je, jak siedzi, jak oddycha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.