Facebook - serwis społecznościowy, pytania, problemy. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-01, 07:51   #241
SamSzef
BAN stały

Dot.: FACEBOOK serwis społecznościowy

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
Ja właśnie założyłam konto i nie ogarniam tego totalnie. Ale ja jestem upośledzona informatycznie, więc nie ma się co dziwić Zresztą nie lubię takich portali, ale wszyscy mają wokół tego facebooka, to i ja się poczułam w tyle i założyłam, eh.
Mam natomiast pytanie: jak zapraszałam do znajomych koleżankę, to musiałam wpisać kod z rysunku. Pod spodem napisane było, że można autoryzować swoją tożsamość przez sms i wtedy już w te rysunki się nie trzeba będzie bawić. Podałam więc swój numer, dostałam smsa. Kod, który mi przysłali oczywiście nie zadziałał. Jakoś przeżyję, ale zastanawiam się teraz ile ten sms kosztował? Dostanę rachunek na jakąś nieprzyzwoitą sumę, typu 15-20zł, czy zapłacę tyle co za smsa normalnego? (mam abonament w Plusie).

nic nie zapłacisz.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Titane Pokaż wiadomość
A wiesz jak sprawdzić kiedy dany użytkownik ostatnio się logował?
nie, nie można.

ewentualnie jeśli jest to twój znajomy i widzisz jego tablicę albo jest to osoba, której nie masz w znajomych ale która ma otwarty profil i nieznajomi mogą oglądać zdjęcia i mieć dostęp do wpisów na tablicy, to wtedy po dacie wpisów, korzystania z aplikacji i quizów możesz mieć ogólny podgląd kiedy osoba była ostatnio online - ale nie ma co się tym sugerować, bo nie codziennie korzysta się z aplikacji czy umieszcza się coś na tablicy jak jest się zalogowanym.
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 11:02   #242
gabryssiaa
Zakorzenienie

Podaję stronę do tych fanów http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/mytopfans/?ref=nf

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;21045952]Z tego co kojarzę ta aplikacja wybiera losowo, czyli nie działa jak należy [/QUOTE]

z tego co mi wyszło to chyba nie losowo..
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 11:27   #243
curlygirl84
Raczkowanie

GG do curlygirl84

A ja mam konto na Facebooku już bardzo długo i uwielbiam z niego korzystać Zwłaszcza z gier i innych aplikacji Jak mi jakaś fajna gra przypadnie do gustu to trudno mnie od komputera odciągnąć
Z NK praktycznie nie korzystam, jak dla mnie zbyt komercyjna się zrobiła, kopiuje pomysły z innych stron społecznościowych :/
Ostatnio zmienili w ogóle regulamin. Czy to prawda, że w regulaminie jest teraz, że zdjęcia które się udostępnia na własnym profilu mogą być dowolnie wykorzystywane bez naszej wiedzy? Słyszałam coś takiego od koleżanki i zaczynam się zastanawiać, czy nie usunąć swojego konta :/
Stary 2010-08-01, 11:41   #244
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez curlygirl84 Pokaż wiadomość
Czy to prawda, że w regulaminie jest teraz, że zdjęcia które się udostępnia na własnym profilu mogą być dowolnie wykorzystywane bez naszej wiedzy? Słyszałam coś takiego od koleżanki i zaczynam się zastanawiać, czy nie usunąć swojego konta :/
Ja nie korzystam, ale czytałam artykuł na ten temat i faktycznie po zmianie regulaminu (który trzeba zaakceptować, by móc korzystać dalej z portalu), Nasza Klasa ma prawo do wykorzystania nie tylko zdjęć użytkowników, ale ich danych również.
Stary 2010-08-01, 11:48   #245
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
z tego co mi wyszło to chyba nie losowo..
Ta aplikacja wylicza kto pisał na Twojej tablicy, komentował. Nie ujawnia, kto wchodził najwięcej razy na profil i kto ostatnio.
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 13:55   #246
Titane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SamSzef Pokaż wiadomość

nie, nie można.

ewentualnie jeśli jest to twój znajomy i widzisz jego tablicę albo jest to osoba, której nie masz w znajomych ale która ma otwarty profil i nieznajomi mogą oglądać zdjęcia i mieć dostęp do wpisów na tablicy, to wtedy po dacie wpisów, korzystania z aplikacji i quizów możesz mieć ogólny podgląd kiedy osoba była ostatnio online - ale nie ma co się tym sugerować, bo nie codziennie korzysta się z aplikacji czy umieszcza się coś na tablicy jak jest się zalogowanym.
Szkoda Ale dziękuję za odpowiedź
Titane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 14:39   #247
seroxatomanka
Raczkowanie

Mam pytanko-bo jestem laikiem w tych sprawach-czy wchodzac na czyjes konto na facebooku dana osoba to widzi-jak np. na nk-czy trzeba gdzies to zabezpieczyc w ustawieniach??
Stary 2010-08-02, 14:48   #248
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seroxatomanka Pokaż wiadomość
Mam pytanko-bo jestem laikiem w tych sprawach-czy wchodzac na czyjes konto na facebooku dana osoba to widzi-jak np. na nk-czy trzeba gdzies to zabezpieczyc w ustawieniach??
nic nie widać
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 15:51   #249
69love69
Zakorzenienie

A czy można zobaczyć kiedy ktoś ostatnio był na fb?

edit: wyczytalam, ze nie :P

Edytowane przez 69love69
Czas edycji: 2010-08-02 o 15:55
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 16:33   #250
mesarka
MUSEarka

Dziewczyny, jak nazywa się ta aplikacja z wirtualną półką na ksiązki? Bo Living Social mi wyrzuca jakąś organizację społaczną
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 16:40   #251
aurinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MELISAzRED BULLEM Pokaż wiadomość
A ja sie zastanawiam po co sa te 'zaczepki' i w ogole o co z tym chodzi
o właśnie! też się nad tym zastanawiałam
Może ktoś wie?

aurinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 17:03   #252
lunerin
Rozeznanie

Zaczepki służą do zaczepiania Jak zaczepisz konkretną osobę, to zostaje ona poinformowana o tym przy następnym logowaniu i może odpowiedzieć na zaczepkę.
Jak masz ochotę zwrócić czyjąś uwagę na facebooku, ot tak, po prostu, to nie musisz pisać nic na jego tablicy czy coś, tylko możesz zaczepić. To jest też sprytny sposób na sprawdzenie czy ktoś był na facebooku, bo zazwyczaj się od razu odpowiada na zaczepkę. Z tego co ja wiem, nie ma to jakiegoś głebszego "przesłania", ot zwykłe nawiązanie jakiegoś tam niezobowiązującego kontaktu z kimś znajomym.
lunerin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 17:36   #253
aurinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lunerin Pokaż wiadomość
Zaczepki służą do zaczepiania Jak zaczepisz konkretną osobę, to zostaje ona poinformowana o tym przy następnym logowaniu i może odpowiedzieć na zaczepkę.
Jak masz ochotę zwrócić czyjąś uwagę na facebooku, ot tak, po prostu, to nie musisz pisać nic na jego tablicy czy coś, tylko możesz zaczepić. To jest też sprytny sposób na sprawdzenie czy ktoś był na facebooku, bo zazwyczaj się od razu odpowiada na zaczepkę. Z tego co ja wiem, nie ma to jakiegoś głebszego "przesłania", ot zwykłe nawiązanie jakiegoś tam niezobowiązującego kontaktu z kimś znajomym.
Dziękuję za odpowiedź lunerin.
Też tak właśnie myślałam, choć po głębszym zastanawieniu się stwierdziłam, że może jednak do czegoś służą. A tu się okazało że nie. Tak oo są, po prostu, aby kogoś zaczepić.

aurinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 19:48   #254
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lunerin Pokaż wiadomość
ja przeważnie nie odpowiadam i sama nie zaczepiam :P
Stary 2010-08-02, 21:44   #255
lunerin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aurinka Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź lunerin.
Też tak właśnie myślałam, choć po głębszym zastanawieniu się stwierdziłam, że może jednak do czegoś służą. A tu się okazało że nie. Tak oo są, po prostu, aby kogoś zaczepić.
Nie ma za co
Mi się zdaża zaczepiać TŻta No i czasami znajomych, którym chcę zwrócić na coś uwagę, np, że dodałam zdjecia z nich udziałem, albo, że byliśmy jakoś umówieni
lunerin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 08:26   #256
curlygirl84
Raczkowanie

GG do curlygirl84

Cytat:
Napisane przez SamSzef Pokaż wiadomość
Ja nie korzystam, ale czytałam artykuł na ten temat i faktycznie po zmianie regulaminu (który trzeba zaakceptować, by móc korzystać dalej z portalu), Nasza Klasa ma prawo do wykorzystania nie tylko zdjęć użytkowników, ale ich danych również.
Czyli coraz większa komercja :/ Ktoś jeszcze o tym słyszał? Bo powiem szczerze, nie wczytywałam się jak mi się wyświetlił nowy regulamin do zaakceptowania - tak, wiem, czyste lenistwo A potem mi koleżanka wyskakuje z takim tekstem i przestało mi się podobać...
Tylko się zastanawiam w jaki sposób oni chcą te zdjęcia wykorzystywać :/ Bo dane to zakładam, że do rozsyłania reklam np.
Stary 2010-08-04, 08:45   #257
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez curlygirl84 Pokaż wiadomość
Czyli coraz większa komercja :/ Ktoś jeszcze o tym słyszał? Bo powiem szczerze, nie wczytywałam się jak mi się wyświetlił nowy regulamin do zaakceptowania - tak, wiem, czyste lenistwo A potem mi koleżanka wyskakuje z takim tekstem i przestało mi się podobać...
Tylko się zastanawiam w jaki sposób oni chcą te zdjęcia wykorzystywać :/ Bo dane to zakładam, że do rozsyłania reklam np.

ja słyszałam tylko tyle co widziałam jakąś wzmiankę chyba na gazeta.pl bo nie mam konta na naszej klasie. a zdjęcia pewnie do reklamy...
Stary 2010-08-04, 12:27   #258
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak nazywa się ta aplikacja z wirtualną półką na ksiązki? Bo Living Social mi wyrzuca jakąś organizację społaczną
ja mam weRead, ale chetnie sie dowiem czy sa jakies inne
Stary 2010-08-04, 13:59   #259
WhiteCherry
Zakorzenienie

mam pytanie : w jaki sposób ustawić, by moja galeria zdjęć była dostępna dla wszystkich lub znajomych znajomych? ale żeby przy okazji tablica była tylko dla znajomych.
wchodzę na ustawienia prywatności albumów i nic się nie zmienia :| albo co najwyżej pojawia się tablica dostępna dla wszystkich.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-04, 14:16   #260
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
mam pytanie : w jaki sposób ustawić, by moja galeria zdjęć była dostępna dla wszystkich lub znajomych znajomych? ale żeby przy okazji tablica była tylko dla znajomych.
wchodzę na ustawienia prywatności albumów i nic się nie zmienia :| albo co najwyżej pojawia się tablica dostępna dla wszystkich.
pokombinuj coś w Konto-> ustawienia prywatności
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 14:26   #261
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
pokombinuj coś w Konto-> ustawienia prywatności
własnie o to chodzi, że kombinowałam i bez efektów co najwyżej tablica była dostępna dla wszystkich.
Stary 2010-08-04, 22:50   #262
SamSzef
BAN stały

Cytat:
własnie o to chodzi, że kombinowałam i bez efektów co najwyżej tablica była dostępna dla wszystkich.
konto -> ustawienia prywatności -> po lewej stronie klikasz powiedzmy na "tylko znajomi" -> niżej "dostosuj ustawienia" -> i masz takie 3 kategorie jedna pod drugą:
Rzeczy, które udostępniam
Rzeczy, które inni udostępniają
Informacje kontaktowe

w każdej zakładce wybierasz co chcesz zeby ktos widział

-> w zakładce "Rzeczy, które udostępniam" niżej pod spisem wszystkich rzeczy "edytuj ustawienia prywatności albumu" i tam wybierasz sobie nawet albumy - ktore dla wszystkich, ktore tylko dla znajomych itp

jakby co moge wrzucic printscreany Tobie ze swojego fejsa zebys widziala jak co po kolei
Stary 2010-08-04, 23:32   #263
WhiteCherry
Zakorzenienie

właśnie robiłam dokładnie tak, jak mi napisałaś i owszem, zdjęcia robią się dostępne, ale tylko profilowe? a akurat zależy mi na innym albumie, który byłby widoczny dla wszystkich. I przy nim zaznaczyłam, żeby widzieli go wszyscy. A mimo to tak się nie dzieje

''Nie można wyświetlić żądanej strony. Może ona być chwilowo niedostępna, wybrany link może nie działać lub możesz nie mieć uprawnień do wyświetlania tej strony.''

takie coś się pojawia przy tym albumie? :|

aa no nic, trudno

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-08-04 o 23:39
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 00:15   #264
SamSzef
BAN stały

Cytat:
właśnie robiłam dokładnie tak, jak mi napisałaś i owszem, zdjęcia robią się dostępne, ale tylko profilowe? a akurat zależy mi na innym albumie, który byłby widoczny dla wszystkich. I przy nim zaznaczyłam, żeby widzieli go wszyscy. A mimo to tak się nie dzieje

''Nie można wyświetlić żądanej strony. Może ona być chwilowo niedostępna, wybrany link może nie działać lub możesz nie mieć uprawnień do wyświetlania tej strony.''

takie coś się pojawia przy tym albumie? :|
aa no nic, trudno
pomyślę nad tym, może to jakiś błąd serwera na którym jest facebook.
Stary 2010-08-24, 11:19   #265
little19
Rozeznanie

wiecie co ja jestem pewna, ze jest taka aplikacja, ktora sprawdza kto wlazil ci na profil, tylko nie wiem jaka to aplikacja, bo jest rowniez mnostwo takich falszywych... nie wiem juz sama jak to sprawdzic, ale wiem ze jedna osoba sprawdzila ze wlazilam na jej profil na 100%.. nie wiem teraz co mam zrobic, tez chcialabym wiedziec kto wchodzil mi na profil. Ale jak to sprawdzic, czy ktos zna tą aplikacje?
little19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 11:50   #266
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez little19 Pokaż wiadomość
wiecie co ja jestem pewna, ze jest taka aplikacja, ktora sprawdza kto wlazil ci na profil, tylko nie wiem jaka to aplikacja, bo jest rowniez mnostwo takich falszywych... nie wiem juz sama jak to sprawdzic, ale wiem ze jedna osoba sprawdzila ze wlazilam na jej profil na 100%.. nie wiem teraz co mam zrobic, tez chcialabym wiedziec kto wchodzil mi na profil. Ale jak to sprawdzic, czy ktos zna tą aplikacje?
Pewnie po prostu tak się trafiło i tyle, nie ma takiego czegoś.
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 11:59   #267
little19
Rozeznanie

jak sie trafilo, ten chlopak mnie nie zna i nie zna mojego imienia i nazwiska, tzn teraz juz zna, ale wczesniej nie znał... więc wątpię, żeby to był przypadek, skąd by wiedział, że mu wchodziłam na profil? A gdyby nie wiedzial tego na 100% chyba nie pisałby mi zebym go nie szpiegowała.
little19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 12:01   #268
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lotuus Pokaż wiadomość
Living Social - Movies - tworzenie wirtualnej półki z książkami które się przeczytało, czyta, lub chce przeczytać
ooo a jak się do tego "dostać" ?
bo chętnie bym skorzystała z takiej aplikacji

http://nescaa.tumblr.com/

Nescaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 15:01   #269
go2me
Rozeznanie

Cytat:
jak sie trafilo, ten chlopak mnie nie zna i nie zna mojego imienia i nazwiska, tzn teraz juz zna, ale wczesniej nie znał... więc wątpię, żeby to był przypadek, skąd by wiedział, że mu wchodziłam na profil? A gdyby nie wiedzial tego na 100% chyba nie pisałby mi zebym go nie szpiegowała.
dziwne, ale moim zdanie to lipa. Facebook musiałby dac informację o tym że jest taka możliwośc podglądania kto widział Twój profil, i byłaby pewnie tez możliwośc ustawienia tego czy ktoś ma widziec że byłaś na jego profilu czy też nie (coś jak na nk)
odkąd jestem na fb (zamierzchłe czasy, jeszcze zanim urodziła się nasza klasa) to takiej informacji nie było.

go2me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 18:02   #270
Konto usunięte

Cytat:
Na to trzeba mieć pozwolenie drugiej strony
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości