|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D
Kurde, byłam we wtorek u lekarza i dostałam takie tabletki, po których muszę bardzo dużo pić - a ja nie lubię dużo pić
A jak się dużo pije to się dużo sika i co chwilę biegam do toalety. Jak w ulotce przeczytałam, że tabletkę mam popić szklanką wody byłam w szoku ![]() Ale chyba pomagają |
|
|
|
#242 | ||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba nie mają zbyt szczególnych składów. Takie zwyczajne raczej. Ale tu może też spradziłby się patent z sokiem? Albo pomyśl o Fitomedzie, om przynajmniej SLES'a ma daleko w składzie. Chociaż nie wiadomo, czy Ci skalp nie reaguje także na zioła ![]() Ja też. Muszę kupić jakiś i nie wiem czy nie skuszę się na taki z pestek winogron. Widziałam w hiperaku - 12,95 za 250 ml. Bo Himalayę już skończyłam, kokosa znam, migdała nie było ostatnio w DOZ'ie a i chciałabym spróbować coś nowego ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
].A plany, hiehiehie... nie idę jutro do pracy ![]() Że tak powiem, urlop sobie troszkę przedłużyłam Cytat:
O dziwo, nigdy nie miałam żadnych problemów z nerkami ani odwodnienia, po prostu nic... Nawet na wczasach w gorącym klimacie nie potrzebuję dużo pić ![]() Teraz staram się trochę zmieniać nawyki, ale słabo mi wychodzi
|
|
|
#243 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że niedobrze, strasznie mnie to dobija i już nie wiem co robić, bo przez ten łojotok, łupież od zaschniętego łoju i drapania osłabiają mi się włosy
![]() Cytat:
Cytat:
Może tym razem rumiankowy kupię? ![]() Cytat:
Jak byłam z TZ w Złotych Tarasach w Wawie i popatrzyłam sobie na te wszystkie oleje... ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Ale muszę przyznać, że nie miałam problemów z oddawaniem tego co zjadłam - to jest zaleta dużej ilości picia |
||||
|
|
|
#244 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a nawet nie piję porannej kawy tylko pod wieczór trochę mnie łapie pragnienie... ale więcej jak dwa kubki to w siebie nie wleję ![]() I właśnie o dziwo upały czy zmiana klimatu na mnie nie działają
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#247 |
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#249 | |
|
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj w pracy miałam wypić kawę, ale oczywiście zapomniałam ![]() Więc tylko pół szklaneczki gazowańca. U mamy szklankę herbaty i ciutkę mleczka. W domu szklankę zielonej - na siłę. Koniec
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym te tabletki, które biorę, po których mam tak dużo pić, są na zapalenie pęcherza - przyplątało się jakieś cholerstwo, więc tak sobię myślę - im więcej będę pić i sikać tym szybciej te bakterie wypłuczę ![]() Wcinam pszenicę w miodzie
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2009-08-20 o 23:38 |
|
|
|
|
#251 | ||
|
|
Cytat:
![]() Na początku tylko poprosiłam o zakup owocowej herbaty dla mnie... a teraz wszyscy to piją tak posmakowało Cytat:
Łoooo, co to za cudo?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę, że chyba trzeba zacząć pić jakiś soczek
![]() Przez 5 dni brałam Urinal, zanim znalazłam czas, żeby iść do lekarza, nawet trochę pomogło, tzn zmniejszyło ból, ale za tę cenę myślałam, że lepiej podziała ![]() Żadne cudo tylko takie płatki do mleka - ziarna pszenicy oblane miodem - coś jak Nestle Cheerios tylko tańsze I o wiele lepsze na sucho niż z mlekiem
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. czytam i czytam i mam do was prośbę o poradę. od niedawna też mam taki dziwny łojotok ale nie łupiez. łeb mnie swędzi jak cholera. wogóle nie wiem skad mi sie to cholerstwo wzielo. moze pomożecie i powiecie jak to zwalczyć??
|
|
|
|
#254 | ||
|
|
Cytat:
Przy okazji - po wrzuceniu hasła 'urinal' w google: http://www.foundshit.com/tag/urinal/ Cytat:
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Finlora;13827596]Tak sobie myślę, że chyba trzeba zacząć pić jakiś soczek
![]() Przez 5 dni brałam Urinal, zanim znalazłam czas, żeby iść do lekarza, nawet trochę pomogło, tzn zmniejszyło ból, ale za tę cenę myślałam, że lepiej podziała ![]() Ja zapalenie pecherza przechodziłam i wiem co to znaczy. współczuje ![]() zurawinke polecam, nawet w tabletkach, nie musi byc soczek. i nawet pozniej jak sie wyleczysz to tez zurawinka tak profilaktycznie a te wszystkie specyfiki z apteki to g.. daja. lepiej odrazu do lekarza i Furagin, a jak juz jest gorzej to antybiotyk. mam nadzieje ze szybko Ci to minie ![]() |
|
|
|
#256 | |
|
|
Cytat:
![]() Bo przyczyn może być bardzo wiele i trudno tak diagnozować na ślepo ![]() A na forum fryzjerskim --> wątki o swędzącej skórze i przetłuszczających włosach
|
|
|
#257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak tylko wróce napewno sie wybiore ![]() nie spodziewałam sie ze może byc az tak powaznie hmm pozyjemy zobaczymy. dzieki jeszczze raz |
|
|
|
|
#258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żurawinkę w tabletkach pewnie zakupię Cytat:
|
||
|
|
|
#259 | |||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie chce Cie straszyc ani nic takiego ale musze Cie ostrzec, że zapalenie pęcherza niestety wraca ( wiem po sobie i moich koleżankach bo one też miały z tym problem. u niektórych szybciej u niektórych po długim czasie. także musisz uważać na Siebie i dbac bardzo mocno. bo z tym to nie ma zartów. i zurawinka obowiazkowa. Zdrówka Zycze ![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- [QUOTE='Estelle';13827952]Nie musi być aż tak groźnie, ale to zależy od wielu czynników, wiek, stres, hormony albo np. flora bakteryjna, więc ciężko stwierdzić, co zaważyło u Ciebie ![]() więc sama nie bede z tym walczyc bo jeszcze sobie narobie i wtedy bedzie płacz i zgrzytanie zebów
|
|
|
|
|
#261 |
|
|
Uciekam lulu Kociaczki
![]() Słodkich snów
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny ! Weekend przed nami !!! Chociaż ja to mam weekend cały czas. Do tego w sobotę i w niedzielę mniej autobusów jeździ i trudniej się z domu
wyrwać. A w niedzielę u nas "Dożynki" ! Szkoda tylko, że w oddalonej o kilkanaście kilometrów wsi. Miałam nadzieję, że wiejskiego chlebka ze smalcem pojem do syta i może jakiś dżemik do domu przytacham - a tu tzw. kicha ! Moja Koleżanka w pracy i nie ma samochodowo-towarzyskiego ensemblu. Szkoda ! Wy z tym piciem to tak poważnie ?! Ja wypijam dziennie {oprócz paru kaw } dwie- trzy- 1,5 litrowe butelki niegazowanej wody mineralnej . Co prawda, to prawda : jestem stałym gościem przybytku pod nazwą : Water Closet. Pewnie będę musiała pomyśleć o przerzuceniu się na herbatę owocową {same suszone owoce}. Mam zabronione picie herbaty zielonej, bo straszliwie śluzówkę wysusza, a czerwonej - nie lubię. Zgodnie z Waszą sugestią wypróbowałam wczoraj jeden z ostatnich nabytków { "zdrowe" kosmetyki do włosów}. Efekt : garście włosów przy myciu, włosy przylizane jakby po nich krowa jęzorem pociągnęła i swędząca skóra głowy. To był ten zestaw na wzmocnienie i odnowę włosów z algami i z vilcacorą; dla skóry wrażliwej i skłonnej do alergii. Drugiego zestawu już próbować nie będę, bo efekt przewiduję. ![]() Na serię p.t. : "Doliva" też mam chętkę. Jeszcze na nią nie trafiłam. Ale mam wątpliwości ... Ta seria oparta jest na oliwie z oliwek {ile w tym prawdy ?!}. Czy kosmetyki te nie będą zbyt ciężkie dla cienkich włosów ?! Spróbować trzeba. Używałam szamponu NUXE z miodem. Istne cudo ! Ale przy drugiej butelce już dla mnie takie znowu cudo nie było : bardzo obciążył włosy. Chociaż nadal twierdzę, że to bardzo dobry szampon. Ja przez długi czas do farbowania włosów używałam henny. Teraz już nie. Mam przez nią włosy dodatkowo oblepione. Może właśnie dlatego szampon ten okazał się na ciężki. Z henny zrezygnowałam i powrócę za pewien czas do NUXE. Styczność z szamponami i odżywkami L'anza - miałam parę lat temu. Bez żadnego zachwytu ! O ile pamiętam baaaardzo naładowane chemią, włosy wypadały i były bez życia. 'Estelle' - paskudnico Ty jedna ! Ja chcę ten "marchwiany" szampon i odżywkę ! Sephorę i kupiłaby mi to to cudo ?! Już pisałam, że mam na zbyciu podkład z firmy Mary Kay dla bladolicych - "300". Bardzo dobrze kryjący i nie powodujący żadnych problemów na liczku. Ja Wam to mówię : wrażliwiec i alergik. Dla mnie jest zbyt jasny. Próbowałam mieszać z ciemniejszym - "400", ale też za jasny. Mam też pudło pudru mineralnego z tej samej firmy - "Ivory 2". U mnie się nie sprawdził. Za sucha buzia. Wolę się świecić. Nikt z mojego otoczenia nie używa takich kosmetyków - same nieskazitelne cery. Chce, któraś z Was ?! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
niestety siła wyższa...
![]() ałłłaaa! ![]() ![]() miałąm dziś wczesnie wstać, ale oczywiście nie chciało mi się zwlec z łóżka tak więc to co sobie zaplanowałam, w planach zostało... i zamast jakoś się zorganizować to ja przed komputerem siedzę... muszę się w koncu ruszyć, troszkę poćwiczyć i doprowadzić się do użytku publicznego bo wieczorem idę szaleć na disco
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam weekend cały czas
no jeszcze tylko tydzien...![]() co do picia to aj staram sie pic1,5 litra wody neigazowanej dziennie plus zawsze z 2-3 czerwone herabatki, jedna zielona i skrzypek, czasami jak jestem kawka i jakas owcowa herbatka ![]() mogłas oddac te kosmetyki jak radziły dziewczyny, szkoda pieniędzy wyrzuconych w błoto, bo sama pisałąs, że kosmetyki drogie były, ale zawsze mozesz wymienic za cos na wizazu, albo sprzedac na allegro... Herdolin Ja właśnie miałam kupić sobie puder mineralny loreala true match, tylko nie było najjaśniejszego koloru, wiec mogłabym odkupić od ciebie ![]() a tak w ogóle mogłabym wiedzieć gdzie pracujesz?
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
pomyliłam wątki
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
ja gdyby się uprzeć, to mam jeszcze "weekend" przez tydzień i miesiąc ale we wrześniu mam praktyki, więc jakoś tak nie będę się z tym wolnym rozpędzać
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 | |||||
|
|
Cytat:
Od zawsze tak mam. Dziś dzień w domku, więc wypiłam poranną kawkę i potem jeszcze jedną popołudniową... Teraz mam zamiar jeszcze może kubeł [albo dwa] mrożonej zielonej herbaty w siebie wleję, chociaż nie wiem, czy dam radę ![]() Cytat:
Cytat:
Ale trzeba uważać ze składami, jeden szampon jest fajny, o ten --> http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2269 ale inny już ma uboższy skład i SLES --> http://alejahandlowa.pl/tr/produkt/d...z_3516310.html zatem trzeba uważać mocno na nazwy i nie pomylić. Z odżywkami to nie wiem dokładnie jak jest, jedną ze składem na KWC znalazłam --> http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8058 w sumie skład bardzo, bardzo prosty, ale oliwa jest Dostać je można w aptekach. Cytat:
Ja się mogę zaoferować Cytat:
![]() A gdzie będziesz odbywać praktyki? Masz już jakieś upatrzone miejsce?
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dodatkowo troszkę w poradni i policyjnej izbie dziecka, ale w większości na oddziale
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ! Od rana pada !
Z zakupami kosmetyków, w tym i tych włosowych, to zawsze jest ryzyko. Nigdy nie wiesz czy się z nimi polubisz. Jeden "tak" inny "siak". Tak jest już w tej naszej ukochanej Ojczyźnie, że próbek nigdzie nie uświadczysz. ALLEGRO za to prosperuje ! Abstrahując od normalnych transakcji kupna - sprzedaży. Mam na myśli oferty sprzedaży wszelakiego rodzaju tzw. próbek i testerów {szczególnie perfum}. W moim przypadku zirytowało mnie trochę ewidentne kłamstwo. Produkty są ze znanej na rynku firmy A.T.W. Firma posiadająca wiele nagród, medali, odznaczeń za swoje produkty. Ale ... nie dodawajmy sobie problemów. Koszt znowu nie aż tak duży . Szampon i odżywka już u sąsiadki. W ubiegłym tygodniu próbowałam {też nowy zakup} : Garnier Fructis - nowość / bez silikonów - Volume Restructure. Recenzja : toż to się nawet do prania nie nadaje ! Będą jednak tacy, dla których to będzie istna rewelacja {tak jak np. maska Gloria}. Tak jest urządzone, że jeden lubi ogórki, a drugi : organisty córki ! Mirelkaaa - nie ma sprawy ! Mogę Ci puder wysłać. Ale ten "mój" sypki mineralny nie jest jasny. Jest dosyć ciemny {Ivory 2}. Odcień dla mnie jest idealny, tylko konsystencja nie odpowiada mojemu liczku. Jeszcze w ubiegłym roku mizałam się po podkładzie pudrem sypkim. Obecnie jakoś mi już nie służy. No cóż, człowiek się starzeje i wysycha ! Ten "jasny odcień" dotyczył pudru w kremie {podkład}. Chodzi o Full-Coverage Foundation {do normalnej i suchej skóry} nr "300"-Beige. "Wejdź" na stronę internetową firmy Mary Kay i zorientuj się w kolorach. Jak się zdecydujesz - daj znać.Gdzie pracuję ?! Nigdzie ! Chociaż - nie ! Wczoraj w "Nocy Kabaretowej" usłyszałam znakomite określenie rodzaju mojej pracy. Pracuję w POM-ie { powolny obchód miasta} ! 'Estelle' - dzięki, że mnie przestrzegłaś z tą "Dolivą". Nazwa "dobrego" szamponu zapisana i będę go szukać. Muszę {!!!! Dziękuję za propozycję i bardzo chętnie {dot: marchewkowej serii}. Przejdę na PW. Składy czytałam. Jak na moje oko - nie ma w nich nic zdrożnego. Trochę ciężkawe jak na mój gust. No cóż - jam nałogowiec i spróbować nużno ! A co to za "pomidorowa" seria ?! Nie dziwcie się, że ja tak z tymi szamponami szaleję ! Parę miesięcy temu zniknął "mój" idealny szampon i od tamtej pory totalna klapa. Teraz będę pralkę octem "odkamieniać" ! Jak mi ostatnio podpowiedziano : 0,5 litra octu spirytusowego, temperatura : 40 stopni, czas : 'ca 30 min. - 1 godz. Podobno "odkamienia" lepiej niż te wszystkie sklepowe odkamieniacze. Znacie może ten sposób ?! Miłego weekendu ! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

A jak się dużo pije to się dużo sika
i co chwilę biegam do toalety. Jak w ulotce przeczytałam, że tabletkę mam popić szklanką wody byłam w szoku