|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe? | |||
poniżej 20 lat |
![]() ![]() ![]() ![]() |
168 | 74,01% |
powyżej 20 lat |
![]() ![]() ![]() ![]() |
59 | 25,99% |
Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Microgynon 21
![]() ![]() ale w sumie ja mam tak, że to zależy glównie od dnia cyklu i mojego nastawienia (stresy, sen itp) nie zauważyłam, żeby pigułki jakoś sobie radziły z PMSem, albo ze wzrostem czy spadkiem chęci. Moja rada: korzystaj póki się da ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | ||
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie z yasmin zrezygnowalam ze wzgledu na zbyt duza ilosc skutkow ubocznych jakie mnie meczyly.
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Brałam je przez rok i byłam bardzo zadowolona
![]() ![]()
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
ja biorę juz 10 miesięcy i jestem bardzo zadowolona, jedyny minus jest taki, ze przytylam
![]()
![]() |
#245 |
*sportaddict*
|
Mi na początku brania było bardzo niedobrze, na szczęście biorę o 20. więc szybko szłam spać. Teraz jest już ok, tylko waga podskoczyła trochę i pojawiło się kilka pryszczykow ;P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Dot.: Microgynon 21 - zbiorczy
w czwartek zażyłam 21tabletkę ...to moje pierwsze opakowanie dlatego chciała zapytać czy jest możliwe żeby okres nie pojawił sie w ciągu tych 7dni?
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
podobno jest. czasem wogóle zdarza się że okres nie wystąpi bo na początku musi się organizm przystosować do wszystkiego, ale brak "okresu" ( a raczej krwawienia z odstawienia) może oznaczać i inną możliwość, sama wiesz pewnie jaką...więce lepiej skonsultuj się z lekarzem...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Ja biore microgynon od wakacji napoczątku było okej nic mi nie było ale teraz..moja libido wynosi chyba 0
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie nie to nie to ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
oj to na pewno
![]() ![]() a koleżanki na tych samych nieraz dostają nawet 5, 6 dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zawsze biore ostatnia tabletke w poniedzislek o 22, a okres dostaje w piatek ok 3 nad ranem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
Dot.: ????? MICROGYNON 21 ??????
Ja biorę juz Microgynon 21 od 4 lat może nawet troszkie dłużej i bardzo dobrze je toleruję nie przytyłam po nich wogóle więc to chyba zależy od organizmu. Wcześniej brałam Mercilon miałam okropne bóle brzucha po nich. Z tych tabletek jestem zadowolona i cena jest niska bo kosztują niecałe 10zł ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
![]()
W czasie przyjmowania ostatniego opakowania pigulek przez pomylke wzielam dwie tego samego dnia, w efekcie pigulek wystarcza tylko na 20 dni. Wie ktos moze jak w takim przypadku postwpowac? Dziekuje z gory
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Microgynon - dwie na raz
Cytat:
Majac jakiekolwiek watpliwosci najpierw zajrzyj do ulotki , znajdziesz odpowiedzi na niemal wszystkie pytania. wklejam czesc ulotki uniwersalnej: 1) z czym sie wiaze zazycie 2 pigulek tego samego dnia: Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
![]()
Jakos sama nie moglam tych faktow pokojarzyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Microgynon - dwie na raz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Microgynon 30
w anglii jest chyba 30 a nie 31 słyszałam o nim, ale to jest to samo podobno więc poszukaj sobie wątpku i czytaj. Tabletki jak tabletki. Lek to zbyt wielkie słowo, bo co niby leczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może jak już to 28? Bo 30 albo 31 mi serio nie pasuje...
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
nie, nie. musze poszukać, ale w Anglii właśnie ma inny numerek i widocznie nie odnosi się do ilości dni. Jedna z wizażanek na tym forum już o tym pisała, że musiała przenieśc się z Microgynonu 21 (który nota bene biorę i ja) na Microgynon o jakiejś innej cyferce, bo taki jest dostępny w Anglii.
ok. znalazłam. wystaczy wygooglować ![]() Tutaj dla autorki wątku odnośnik na inne forum gdzie dziewczyny o tym piszą: http://www.ginekologia.med.pl/forum/...c.php?p=158968 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | ||
Zakorzenienie
|
Microgynon 21 to i ja biore, ale że w innym panstwie cyferka jest inna a sklad taki sam to w szoku jestem ;P
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
właśnie gdzies się doczytałam że to ilość (jakiejś jednostki :P) zawarta w leku. Nasz microgynon ma nazwę pewnie od 21 tabletek a ich od ilości chyba samego microgynonu czy pochodnej o ile jest taka substancja, bo ja nie znam się na medycynie, jestem ekonomistką przyszłą
![]() ale fajna rzecz za to, żeby się kobiety w Anglii nie pomyliły podobno ma 21 tabletek normalnych i 7 witamin z magnezem, żeby wiedziały co i jak i kiedy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
No więc dziś zaczynam moje pierwsz opakowani micro. Ciekawa jestem jak to bedzie ze mną. Jedynie teraz moge napisac ze przy cileście moje libibo równe jest zeru. Na szczescie juz nigdy wiecej nie wezme tego do ust
![]()
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanie bo z ulotki nie za bardzo umiem to zrozumiec,
biore microgynon juz pare miesiecy, dzisiaj mialam zazyc ostatnia tabletke z opakowania, ale opakowanie mi sie zgubilo, na ulotce poczytalam ze po prostu mam zrobic przerwe od tego dnia w ktorym nie wezme tabletki , ale pisze tez ze przy zapomnianej tabletce z poczatku lub konca listka jest duze ryzyko zajscia w ciaze, ja kochalam sie ostatnio w nocy z soboty i niedziele, czy jest jakakolwiek szansa ze zajde w ciaze? teraz nie bede uprawiala seksu dluuugo (tż daleko) ![]() ![]() z gory dziekuje za odpowiedz ![]()
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Cóż, są trzy wersje tego co można zrobić:
- odstawić pozostałe tabletki - zrobić przerwę (nie więcej niż 7 dni łącznie z dniem pominięcia tabletki) - kontynuować przyjmowanie tabletek z następnego opakowania Sama wybrałabym opcję numer 3 by mieć pewność, że nie zajdę w ciążę.
![]() |
#267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
no to juz za pozno bo ja wczoraj nie wziełam tabletki z nowego opakowania
![]() wybralam opcje z przerwą, no teraz licze na moje szczescie ![]() dziekuje dziewczyny
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
będziemy trzymać kciuki
![]()
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
Microgynon 21 - skutki uboczne
Mam takie pytanie otóż zmiam tabletki na Microgynon 21 i chciałabym się dowiedzieć, jakie mają one skutki uboczne. Doczytałam się, iż
"pobudzają oba rodzaje receptorów odpowiadających za pracę hormonów: progesteronowe i androgenowe; mogą wywoływać niewielką androgenizację, czyli pojawienie się cech męskich; przede wszystkim obniżenie głosu i intensywne owłosienie nóg oraz twarzy" i szczerze mówiąc trochę mnie to przestraszyło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.