dzidzius w 2010/2011r.czyli odlegle planowanie...;) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-17, 13:10   #241
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176
Dot.: dzidzius w 2010/2011r.czyli odlegle planowanie...;)

Witam Dziewczyny.
Ale mnie dlugo nie bylo ;p... Tyle naskrobalyscie, ne moge wszystkiego nadrobic...
Ja mam taki szybk internet u siebie, ze strony laduja mi sie 15 min
Dzisiaj przyjechalam do rodzicow, bo musze zalatwiac w urzedach papiery do szkoly. Ile latania mnie czeka. Jutro jade wszystko pozawozic i mam nadzieje,ze juz bede miiala spokoj.
madmuazelle przykro mi. Trzymalam kciuki.... Ale uda sie nastepnym razem!
Vanessa176 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 14:38   #242
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Madmuazelle bardzo mi przykro , ale nastepnym razem bedąII

Za to ja juz czuje @ za rogiem, brzuch mnie boli od rana
u nas z porzadkami jest tak ze jak nie powiem ze cos ma zrobic ... to sam sie nie domysli, sam o tak to smiecie wynosi, ale przynajmniej dzieckiem sie zajmie jak ja cos robie(sprzatam, gotuje , pieke)
Stary 2009-09-17, 14:58   #243
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176

Dziewczyny moze Wy mi cos doradzicie,bo juz nie wiem co mam myslec. Od jakiiegos czasu strasznie bolal mne brzuch , wszystko tam w srodku i jajniki. Myslalam,ze to obawy owu,ale po wczorajszym seksie znowu mam te bole. Jak myslicie co to moze byc?? Bylam w lipcu u gina i powiedzal,ze jest ok- ksiazkowo.
Stary 2009-09-17, 15:01   #244
ilonkaczapela
Zakorzenienie

nie, no mój mąż też się nie domyśla z reguły Woli żeby mu powiedziec co ma robić krok po kroku, bo inaczej nie wie w ogóle Ale to dlatego, że w domu mam wszystko za nich robiła i nie nauczyła ich zasad sprzątania

Chociaż jak jestem chora, to dziwnym trafem robi wszystko to co trzeba

Vanessa ja nie wiem w ogóle co to może być... Ale może fosolinka?

Edytowane przez ilonkaczapela
Czas edycji: 2009-09-17 o 15:04
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 15:18   #245
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
nie, no mój mąż też się nie domyśla z reguły Woli żeby mu powiedziec co ma robić krok po kroku, bo inaczej nie wie w ogóle Ale to dlatego, że w domu mam wszystko za nich robiła i nie nauczyła ich zasad sprzątania

Chociaż jak jestem chora, to dziwnym trafem robi wszystko to co trzeba

Vanessa ja nie wiem w ogóle co to może być... Ale może fosolinka?
Nie, fasolka na pewno nie.
Stary 2009-09-17, 15:20   #246
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vanessa176 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moze Wy mi cos doradzicie,bo juz nie wiem co mam myslec. Od jakiiegos czasu strasznie bolal mne brzuch , wszystko tam w srodku i jajniki. Myslalam,ze to obawy owu,ale po wczorajszym seksie znowu mam te bole. Jak myslicie co to moze byc?? Bylam w lipcu u gina i powiedzal,ze jest ok- ksiazkowo.
mialam cos podobnego ze 4 m-ce po porodzie taki bol ze za przeproszeniem sie zalatwic nie moglam nie mowiac juz o użyciu papieru toaletowego... poszlam do gina i mowie ze mam chyba jakies zapalenie, zbadal popatrzyl i tez powiedzial ze ok, ale mowie ze jak czuje dyskomfort to dal mi 1 tabletke przeciw zapalna- to byla cala kuracja(nie pamietam jak sie nazywa... i przeszlo mi...

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2009-09-17 o 16:25
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 15:24   #247
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
mialam cos podobnego ze 4 m-ce po porodzie taki bol ze za przeproszeniem sie zalatwic nie moglam nie mowiac juz o urzyciu papieru toaletowego... poszlam do gina i mowie ze mam chyba jakies zapalenie, zbadal popatrzyl i tez powiedzial ze ok, ale mowie ze jak czuje dyskomfort to dal mi 1 tabletke przeciw zapalna- to byla cala kuracja(nie pamietam jak sie nazywa... i przeszlo mi...
ja przy braniu tabsow czesto miialam takie zapalena,ale teraz to inny bol, taki jakby gniecenie, cos jakby skurcze macicy przy @, trudno opisac,ale w nocy tak bolalo,ze nie moglam se na bok przewrocic.
Stary 2009-09-17, 15:28   #248
ilonkaczapela
Zakorzenienie

a jesteś pewna, żeto nie nerki? Ich ból może promieniować na inne narządy. A intensywość jest ogromna.
Stary 2009-09-17, 15:35   #249
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176

Cytat:
a jesteś pewna, żeto nie nerki? Ich ból może promieniować na inne narządy. A intensywość jest ogromna.
o kurcze! teraz to mnie przestraszylas. Ne wiem nawet jaki to bol, bo nerki nigdy mnie niie bolaly. Najbardziej boli w okolicach jajnikow,a jak ucsne to narasta.
Stary 2009-09-17, 15:46   #250
madmuazelle
BAN stały

Dzięki dziewczyny. Mówi się trudno,żyje sie dalej.Jak już gdzieś indziej napisalam,dziecko pewnie czeka aż z przyszłym tatusiem wezme ślub.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 16:00   #251
etherna83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny. Mówi się trudno,żyje sie dalej.Jak już gdzieś indziej napisalam,dziecko pewnie czeka aż z przyszłym tatusiem wezme ślub.
Moja droga doczekasz się 3mam kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 16:01   #252
ilonkaczapela
Zakorzenienie

boli tylko od przodu, czy też od pleców? Czy jak staniesz na palcach i skoczysz z nich na pięty to przenika cię ten ból?
Stary 2009-09-17, 16:22   #253
elianka
Zakorzenienie

dostałam nowy komputer w pracy, właśnie się zagniezdżam

Wyskoczyły mi dwa rozstępy na brzuchu, załamałam sie. jestem wielka, ale ostatnio schudłam a nie przytyłam buuuu
Stary 2009-09-17, 16:22   #254
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176

Cytat:
boli tylko od przodu, czy też od pleców? Czy jak staniesz na palcach i skoczysz z nich na pięty to przenika cię ten ból?
Nie mam opisanych przez Ciebie objawow wiec to chyba jednak cos z moja macca jajnkami.
Stary 2009-09-17, 16:27   #255
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
dostałam nowy komputer w pracy, właśnie się zagniezdżam

Wyskoczyły mi dwa rozstępy na brzuchu, załamałam sie. jestem wielka, ale ostatnio schudłam a nie przytyłam buuuu
JESLI ZBYT SZYBKO ZRZUCASZ KG TO TEZ ROBIA SIE ROZSTEPY

A MAM PYTANKO CZY JESTES POD OPIEKA JAKIEGOS DIETETYKA CZY SAMA NA WLASNA REKE SIE ODCHUDZASZ??
Stary 2009-09-17, 16:35   #256
elianka
Zakorzenienie

na własną rękę. Nie chudnę jakoś bardzo szybko, koło 1 kg na tydzień. Moje odchudzanie to niejedzenie słodyczy, białego pieczywa i wieczorami, tak więc nie robię żadnych głupot. Ruszam się, dużo pije.

Inna sprawa, że odchudzałam się milion razy w życiu skóra już nie ta sama. problem może być w tym, że przytyłam w to lato 7 kg i teraz próbuję to zrzucić...
Stary 2009-09-17, 16:44   #257
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
na własną rękę. Nie chudnę jakoś bardzo szybko, koło 1 kg na tydzień. Moje odchudzanie to niejedzenie słodyczy, białego pieczywa i wieczorami, tak więc nie robię żadnych głupot. Ruszam się, dużo pije.

Inna sprawa, że odchudzałam się milion razy w życiu skóra już nie ta sama. problem może być w tym, że przytyłam w to lato 7 kg i teraz próbuję to zrzucić...
NIBY PODEJŚCIE DO ODCHUDZANIA SENSOWNE, ALE MOŻNE DLA ORGANIZMU 1 KG NA TYDZ TO ZA DUŻO... I STĄD ROZSTĘPY
JA TEZ POWINNAM SIE WZIĄĆ ZA SIEBIE... BO DALEKO MI DO WAGI SPRZED CIĄŻY...ALE MOTYWACJI BRAK, A POZA TYM KOCHAM SŁODYCZE WIEC CO ROBIĆ

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2009-09-17 o 16:45
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 16:56   #258
elianka
Zakorzenienie

ja straciłam resztki linii przez piwo i fast foody. Niestety, muszę to odpokutowac
Stary 2009-09-17, 17:07   #259
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
ja straciłam resztki linii przez piwo i fast foody. Niestety, muszę to odpokutowac
NIE PRZEPADAM ANI ZA PIWEM ANI ZA FAST FOODAMI ... ALE SLODYCZE IM WIECEJ TYM LEPIEJ... NAWET JUTRO MAMY WYCIECZKE Z PRACY NA UKRAINE... JA NIE JADE Z POWODU MALEGO... ALE UKRAINSKIE KRWKI ZAMOWILAM AZ 2 KG
Stary 2009-09-17, 17:09   #260
Beataboni
Raczkowanie

Cytat:
Beatko, aż tak różne kierunki chcesz studiować? A dlaczego konkretnie do 26 roku?
Jestem alergikiem, takze w ktorym roku moze sie okazac, ze juz nie moge byc kosmetyczka. Dlatego wole miec jakas alternatywe.
A do 26go roku, bo do 26go mam znizke na autobusy i pociagi

Cytat:
Napisane przez stokrotka81
NIBY PODEJŚCIE DO ODCHUDZANIA SENSOWNE, ALE MOŻNE DLA ORGANIZMU 1 KG NA TYDZ TO ZA DUŻO... I STĄD ROZSTĘPY
JA TEZ POWINNAM SIE WZIĄĆ ZA SIEBIE... BO DALEKO MI DO WAGI SPRZED CIĄŻY...ALE MOTYWACJI BRAK, A POZA TYM KOCHAM SŁODYCZE WIEC CO ROBIĆ

Moj chlopak chcial mnie dzisiaj rzucil, bo przytylam 8 kg od kiedy mnie poznal i nic z tym nie robie. Dlatego postanowilam wziac sie za siebie mimo, ze wiem, ze dla niego nie powinnam.

Edytowane przez Beataboni
Czas edycji: 2009-09-17 o 17:11
Beataboni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 17:11   #261
elianka
Zakorzenienie

beataboni- jak to cię rzucił... poważnie mówisz?
Stary 2009-09-17, 17:20   #262
Beataboni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez etherna83 Pokaż wiadomość
a ja pije albo mocna sypana albo rozpuszczalna z mlekiem(wtedy do posiłku zamiast herbatki) i wszystko bez cukru bo mi psuje smak kawusi
Ja w ogole nie pije kawy, bo nawet po 3w1 mam palpitacje serca, trzesa mi sie rece, jest mi niedobrze i nie moge myslec

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
beataboni- jak to cię rzucił... poważnie mówisz?
Poszlam z nim na spacer. Usiedlismy i sie pytam czemu taki chamski jest. A on nic nie mowi. W koncu mowi, ze chyba nie mozemy ybc razem i zaczelismy gadac. I on mowi, ze dla niego wyglad jest bardzo wazny. No a ja przytylam 8 kg, a mam 167cm wzrostu, wiec jak waze 72 to duzo jak na mnie jak mi w tylek idzie :/. No ale sama sie z tym zle czuje dlatego od jutra dietka a dzisiaj juz cwiczenia. I w ogole walnal mi tekstem, ze on nie wie, czy mnie jeszcze kocha. No ale postanowilismy walczyc jeszcze o zwiazek, a za tydzien 10 miesiecy wybija :/. I najbardziej mnie dobilo to, ze ja go kocham jak na poczatku,a on mi mowi, ze nie wie.

Czas edycji: 2009-09-17 o 17:21
Stary 2009-09-17, 17:36   #263
elianka
Zakorzenienie

beata- to jest dołujące co mówisz. Tak jakby kochał cię za wygląd... a rozum, inteligencja, poczucie humoru...?

Ja rozumiem, ze może się mu nie podobać, ale to NIE jest powód do zerwania. Jeżeli on z takich powodów chce kończyć znajomość, to nie jest odpowiedzialny, dorosły człowiek.
Nie mówię, że ma być dla niego obojętny wygląd partnerki. Nic z tych rzeczy. Ale można kobiecie zasugerować zrzucenie paru kilo, nie musi byc miło i przyjemnie. Ale TONIE JEST POWÓD DO ZERWANIA

Zastanów się czy warto walczyć. teraz zrywa bo przytyłaś. To watek dla przyszłych mam- w ciąży i po przytyjesz jeszcze więcej i co będzie. A co będzie jak się pomarszczysz, biust ci zwiotczeje, włosy się przerzedza i posiwieją?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 17:57   #264
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Beatko, to brzmi jakoś strasznie bezuczuciowo. Pomyśl nad tym związkiem, czy warto ci w niego inwestować? 10 miesięcy to jeszcze nie jest dużo, a takie powód zrywania ze sobą brzmi naprawdę niedojrzale.

Jeżeli chcesz się odchudzać, to zrób to, ale dla siebie. Pójdź na aerobik, to bardzo miłe uczucie, pozwaa oderwać się od codzienności i skupić myśli.

Będzie dobrze, choć może nie tak jak sobie wcześniej planowałaś.

Co do moich kilogramów, to najwięcej ważyłam 56 kilo, kiedy moj K. był w wojsku (na ochotnika). Chyba z nudów tak jadłam

Później, kiedy już jakoś opanowałam wagę, to miaam z reguły 53kg, a po wypadku schudłam, z tego stresu itd i teraz mam 48 I jestem zadowolona, bo mam 156cm i to akurat Mój mąż po szpitau też bardzo schud i przy 192cm waży tyko 75kg

A ja mam czkawkę teraz. wąśńie mnie zapała.

A tak w ogóle, to leżę w łóżeczku, miałam znowu atak bóu, pojechałam na zastrzyk i teraz jest dobrze. Męża wysłałam na spotkanie z kolegą i siedzę sobie przed kompem, troszkę się nudzę, coś oglądam Ogólnie leń.
Stary 2009-09-17, 18:12   #265
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176

Cytat:
Beatko, to brzmi jakoś strasznie bezuczuciowo. Pomyśl nad tym związkiem, czy warto ci w niego inwestować? 10 miesięcy to jeszcze nie jest dużo, a takie powód zrywania ze sobą brzmi naprawdę niedojrzale.

Jeżeli chcesz się odchudzać, to zrób to, ale dla siebie. Pójdź na aerobik, to bardzo miłe uczucie, pozwaa oderwać się od codzienności i skupić myśli.

Będzie dobrze, choć może nie tak jak sobie wcześniej planowałaś.

Co do moich kilogramów, to najwięcej ważyłam 56 kilo, kiedy moj K. był w wojsku (na ochotnika). Chyba z nudów tak jadłam

Później, kiedy już jakoś opanowałam wagę, to miaam z reguły 53kg, a po wypadku schudłam, z tego stresu itd i teraz mam 48 I jestem zadowolona, bo mam 156cm i to akurat Mój mąż po szpitau też bardzo schud i przy 192cm waży tyko 75kg

A ja mam czkawkę teraz. wąśńie mnie zapała.

A tak w ogóle, to leżę w łóżeczku, miałam znowu atak bóu, pojechałam na zastrzyk i teraz jest dobrze. Męża wysłałam na spotkanie z kolegą i siedzę sobie przed kompem, troszkę się nudzę, coś oglądam Ogólnie leń.
ja dzisaj tez mam lenia. Za to moj TŻ mnie mile zaskoczyl.
Zadzonil i powiedzial,ze pozmywal, poodkurzal,posprzatal mieszkanko
Normalnie az mnie zatkalo.Tak sam z wlasnej woli...
Stary 2009-09-17, 19:56   #266
Beataboni
Raczkowanie

Za tydzien jade juz do Gdanska on zostaje w Gizycku zobacze co bedzie dalej. Smutno mi. Zal mi tych 10ciu miesiecy, bo naprawde dobrze bylo mi byc singlem. A tu dalekopomne plany. Nie klocilam sie z nim od dluzszego czasu a on mi nagle wali z takim tekstem.

A co do aerobiku to chetnie bym poszla, ale nie mam pieniedzy. Musze isc do pracy w Gdansku. 4 osoby zyja tylko z renty taty.

Czas edycji: 2009-09-17 o 20:06
Stary 2009-09-17, 20:25   #267
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176

Cytat:
Napisane przez Beataboni Pokaż wiadomość
Za tydzien jade juz do Gdanska on zostaje w Gizycku zobacze co bedzie dalej. Smutno mi. Zal mi tych 10ciu miesiecy, bo naprawde dobrze bylo mi byc singlem. A tu dalekopomne plany. Nie klocilam sie z nim od dluzszego czasu a on mi nagle wali z takim tekstem.

A co do aerobiku to chetnie bym poszla, ale nie mam pieniedzy. Musze isc do pracy w Gdansku. 4 osoby zyja tylko z renty taty.

Bardzo dobrze zrobi mu ta przerwa!moze sobie przemysli to ii owo.Slonce wiem,ze to bardzo boli i przepraszam,ze to pisze,ale warto?? Skoro on Ci mowi takie rzeczy to moze szkoda Twojego czasu.... Czlowiek, ktory kocha nie rani w ten sposob ukochanej osoby... A jak on Ci teraz mowi takie rzeczy to co byloby po slubie?
Cekawe jak on by siie poczul jakbys to TY mu waliila podobne teksty... Ah....z tymi chlopami.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

a tak w ogole to co tu taka cisza???
jak jestem to Was nie ma,a jak mnie nie ma to tyle naskrobiece,ze nienadazam z czytaniem

Ilonka, Stokrotka, Elianka....spicie juz?
Stary 2009-09-17, 20:33   #268
elianka
Zakorzenienie

nie śpimy ja pracuje jeszcze. Mam dyżur do 22. Jestem już w domku (na szczęście dyżur mogę pełnić zdalnie), zaraz szybciorem wskoczę pod prysznic i zrobię sobie herbatki
Stary 2009-09-17, 20:34   #269
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Ja nie śpię i nudzę się już dosyć

Beatko, to dobrze, że wyjeżdżasz. Dystans pomaga w podejmowaniu decyzji i myśleniu. Będzie git

Ja sobie właśnie przeglądałam allegro, dział dziecięcy Jak cudnie byłoby kupować wyprawkę Coraz bardziej podobają mi się wózki qunni buzz. Chciałbym mieć taki ładny wózek dla dziecka. A do tego wszyscy chwalą,z tego co widzę A co wy porabiacie? Pewnie te, które nie odzywają się teraz wieczorkiem, to mają swoich mężczyzn przy sobie
Stary 2009-09-17, 20:38   #270
Vanessa176
BAN stały

GG do Vanessa176

Cytat:
nie śpimy ja pracuje jeszcze. Mam dyżur do 22. Jestem już w domku (na szczęście dyżur mogę pełnić zdalnie), zaraz szybciorem wskoczę pod prysznic i zrobię sobie herbatki
oj Ty biedna...zapomnialam,ze Ty zapracowana jestes...nie to co ja
czasem az mi glupiio i jestem zla,ze niie mam jeszcze tej pracy. Wszyscy pracuja,a ja jak ten odludek

ja tez uciekam zaraz pod prysznic i do lozia,bo nadal to moje brzuszysko boli.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Ja nie śpię i nudzę się już dosyć

Beatko, to dobrze, że wyjeżdżasz. Dystans pomaga w podejmowaniu decyzji i myśleniu. Będzie git

Ja sobie właśnie przeglądałam allegro, dział dziecięcy Jak cudnie byłoby kupować wyprawkę Coraz bardziej podobają mi się wózki qunni buzz. Chciałbym mieć taki ładny wózek dla dziecka. A do tego wszyscy chwalą,z tego co widzę A co wy porabiacie? Pewnie te, które nie odzywają się teraz wieczorkiem, to mają swoich mężczyzn przy sobie
ojej ja ich jeszcze nigdy nie widzialam. Swietne,ale ceny tez maja niezle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości