Wszystko o Oriflame cz. IV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-26, 11:08   #241
ja_guska
Raczkowanie

GG do ja_guska
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Powinien prowadzić spotkania dla Twoich nowych osób i w ten sposób pokazywać i uczyć Cię jak prowadzić takie spotkania/warsztaty. Powinien uczyć Cię rozmów z ludźmi nie tylko o kosmetykach ale też jak przedstawić plan marketingowy, powinien umieć Cię zachęcać i wspierać w Twoich poczynaniach.
Hmmm... no to nie wiem, czy tak będzie. Póki co jak się zapisywałam, to nic poza katalogami nie dostałam. Można zmienić sponsora jakby co?
ja_guska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 12:25   #242
Jul084
Raczkowanie

No nie bardzo Twój obecny sponsor musiałby wyrazić na to zgodę i musiałabyś poszukać osoby która na prawdę dba o swoich konsultantów. Ja zapisywałam sie przez internet czyli tak w ciemno, sponsorki nie znam, ale za to Dyrektorka jest super, mieszka ode mnie dość daleko ale to nie przeszkadza w tym, żeby trzymać grupę i motywować konsultantów do działania. Jeśli mogę Ci coś doradzić to spotykaj się z innymi konsultantkami i konsultantami na spotkaniach i szkoleniach kosmetycznych, które są bezpłatne, terminarz znajdziesz na stronie. Warto chodzić na takie spotkania, poznajesz nowych ludzi, uczysz się wiele od nich, no i poznajesz nowe kosmetyki, (na szkoleniu poznasz zapachy, konsystencję, działanie kosmetyku, skład itd..) które później możesz polecać swoim klientkom.
Jul084 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 12:39   #243
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
No to jesteś na dobrej drodze

Jeszcze fajnie by było żebyś miała konkretnego sponsora, który Ci w mądry sposób pomoże i będzie dobrze
No właśnie ja mam beznadziejnego sponsora, zajętego dyrektora i w ogóle bez sensu. Jeśli napiszę o tym do Oriflame to i tak nie pozwolą mi zmienić? Bo nie chce mi się bawić w zapisywanie siostry, czekanie aż moje członkostwo wygaśnie i znowu zapisywanie. Za długo . Wiecie coś na ten temat?

Czy jeśli uczuli mnie produkt na biuro, to mogę go zwrócić?
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 12:53   #244
Jul084
Raczkowanie

Dziewczyny z innej beczki. Mam na zbyciu żelowy tusz do kresek GG w kolorze brązowym, użyłam go dosłownie trzy razy, Jakby któraś z Was była zainteresowana proszę o kontakt na PW.
Stary 2009-11-26, 15:20   #245
monitta89
Raczkowanie

Hejka!!! Mam pytanko. Zostałam konsultantką w 16 katalogu dlatego też nie wszystko jest dla mnie jasne, a moja sponsorka jakoś tak czasu dla mnie niestety nie ma a ja na prawdę mam dosyć dzwonienia do niej bo ona cały czas o mojej sprawach zapomina. Ale do rzeczy. Więc miałam zamówienia z tego katalogu na 214 punktów tylko że niestety jest masa w brakach i zostało mi raptem 130 punktów.(braki były na mój dom, na oddział regionalny i na filie) Moja sponsorka powiedziała że postara mi się jakoś załatwić te kosmetyki albo da znać jak uzupełnią magazyn żebym mogła złożyć jeszcze jedno zamówienie co niestety wiąże się z kosztami bo będzie ono mniejsze niż 100 punktów a do fili mam niestety daleko.I czy będę mogła zamówić brakujące rzeczy razem z zamówieniem z katalogu 17 ale w cenach z katalogu 16? Czy takie coś jest w ogóle możliwe? I jeszcze skąd w ogóle będę wiedzieć czy te kosmetyki z katalogu 16 nie są już w brakach nawet jeżeli będę chciała je jeszcze raz zamówić w katalogu 16? Z góry dziękuję za odpowiedź

Edytowane przez monitta89
Czas edycji: 2009-11-26 o 15:28
monitta89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 15:25   #246
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monitta89 Pokaż wiadomość
Hejka!!! Mam pytanko. Zostałam konsultantką w 16 katalogu dlatego też nie wszystko jest dla mnie jasne, a moja sponsorka jakoś tak czasu dla mnie niestety nie ma a ja na prawdę mam dosyć dzwonienia do niej bo ona cały czas o mojej sprawach zapomina. Ale do rzeczy. Więc miałam zamówienia z tego katalogu na 214 punktów tylko że niestety jest masa w brakach i zostało mi raptem 130 punktów.(braki były na mój dom, na oddział regionalny i na filie) Moja sponsorka powiedziała że postara mi się jakoś załatwić te kosmetyki albo da znać jak uzupełnią magazyn żebym mogła złożyć jeszcze jedno zamówienie co niestety wiąże się z kosztami bo będzie ono mniejsze niż 100 punktów a do fili mam niestety daleko.I czy będę mogła zamówić brakujące rzeczy razem z zamówieniem z katalogu 17 ale w cenach z katalogu 16? Czy takie coś jest w ogóle możliwe? Z góry dziękuję za odpowiedź
Tak to właśnie działa, a nie jest możliwe . Możesz przez 3 katalogi kupić te produkty za tą cenę (np. gdybyś wyrzuciła je z koszyka przy pierwszym zamówieniu i chciała przy drugim je wziąć).
Stary 2009-11-26, 15:39   #247
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

a co ile oni uzupelniaja te braki?;/ glupio mi do osob ktore 1 raz u mnie zamawiaja co chwile biegac i tluamaczyc ze dalej nie ma
zagubiona_w_swoich_snach jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 15:43   #248
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona_w_swoich_snach Pokaż wiadomość
a co ile oni uzupelniaja te braki?;/ glupio mi do osob ktore 1 raz u mnie zamawiaja co chwile biegac i tluamaczyc ze dalej nie ma
Bardzo różnie .
Stary 2009-11-26, 16:01   #249
Jul084
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monitta89 Pokaż wiadomość
I czy będę mogła zamówić brakujące rzeczy razem z zamówieniem z katalogu 17 ale w cenach z katalogu 16? Czy takie coś jest w ogóle możliwe? I jeszcze skąd w ogóle będę wiedzieć czy te kosmetyki z katalogu 16 nie są już w brakach nawet jeżeli będę chciała je jeszcze raz zamówić w katalogu 16? Z góry dziękuję za odpowiedź
Jeśli te produkty się pojawią będziesz mogła zamówić je w cenach z katalogu 16 jest to możliwe
A dostepnośc produktów możesz sprawdzić logując się na Ori. wchodzisz w Biznes->Raporty->produkty niedostępne. wybierasz czy dom czy filia/biuro i wyświetla Ci się raport. Możesz też wpisać produkty do koszyka i przejść dalej nie zatwierdzając zamówienia pokazuje Ci się lista produktów które są i których nie ma wtedy wiesz wszystko.
Stary 2009-11-26, 17:13   #250
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Tak to właśnie działa, a nie jest możliwe . Możesz przez 3 katalogi kupić te produkty za tą cenę (np. gdybyś wyrzuciła je z koszyka przy pierwszym zamówieniu i chciała przy drugim je wziąć).
Ale jak brakujące produkty można kupić przez 3 katalogi w pierwszej cenie? Bo ja miałam taki problem, klientka zamówiła w 14 nastce serum z HairX do włosów i one bylo w brakach. I teraz dopiero podczas 16 katalogu dowieźli to serum i je zamówiłam (u mnie w brakach już go nie było usunęli mi z faktury) i musiałam zamówić po normalnej cenie czyli 19,90 co dla mnie jest to 15 zł z groszami ale klientce sprzedam po cenie takiej jak wtedy czyli 12,90 (kobieta duzo rzeczy zawsze u mnie kupuje wole raz dołożyć te 3 zł ważne żeby klientka była zadowolona i nie czuła sie oszukana). Wiem że te 3 zl to mało ale Oriflame nie fair sie zachował...
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 18:05   #251
o Catherine o
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Ale jak brakujące produkty można kupić przez 3 katalogi w pierwszej cenie? Bo ja miałam taki problem, klientka zamówiła w 14 nastce serum z HairX do włosów i one bylo w brakach. I teraz dopiero podczas 16 katalogu dowieźli to serum i je zamówiłam (u mnie w brakach już go nie było usunęli mi z faktury) i musiałam zamówić po normalnej cenie czyli 19,90 co dla mnie jest to 15 zł z groszami ale klientce sprzedam po cenie takiej jak wtedy czyli 12,90 (kobieta duzo rzeczy zawsze u mnie kupuje wole raz dołożyć te 3 zł ważne żeby klientka była zadowolona i nie czuła sie oszukana). Wiem że te 3 zl to mało ale Oriflame nie fair sie zachował...
Bardzo nie fair Ale raczej oni się tak zachowują, więc? Radzę się przyzwyczaić. Heh, ja już jestem b.długo w O. i muszę przyznać, że strasznie mnie wkurzało jak czegoś nie było, gdyż musiałam ''świecić'' oczyma przed moimi klientkami. Poza tym w sumie gdybym sama była potencjalną klientką to nie zawsze chciałoby mi się czekać tydzień, dwa, dłużej? na kosmetyków, który potrzebuję TERAZ! Powinni liczyć się, że trzeba więcej po prostu mieć w zapasie, oni tego nie dopuszczają chyba. Śmieszne w pewnych momentach, ale już mnie chyba tam lubią w systemie, bo jakoś braków mam mało. Heh, no wbiło się najwyżej w sumie przez te kilka pracowitych lat.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 19:28   #252
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Dziewczyny, potrzebuje szybkiej pomocy, otóż zapisałam ostatnio koleżankę pod siebie i teraz ta koleżanka chcę zapisać swoją koleżankę, ale nie może, musi najpierw dostać tą kartę i starter tak? Czy trzeba jeszcze spełnić jakieś warunki?
Proszę napiszcie mi szybko, bo głupio mi jest, że sponsor nie wie
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 20:17   #253
Sumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CoffeeWithMilk Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuje szybkiej pomocy, otóż zapisałam ostatnio koleżankę pod siebie i teraz ta koleżanka chcę zapisać swoją koleżankę, ale nie może, musi najpierw dostać tą kartę i starter tak?
Musi tylko znać swój numer konsultanta by go wpisać na formularzu.
Stary 2009-11-26, 20:37   #254
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Akurat serum zmieniło swój status z BO na O, dlatego nie pojawiał się w koszyku i został usunięty z faktury. Produkty objęte BO można zamówić przez 3 katalogi.
Stary 2009-11-26, 20:44   #255
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

ale przez internet nie może nikogo zarejestrować :/ Wyskakuję "brak uprawnień do sponsorowania" coś takiego
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 20:46   #256
madzia9018
Raczkowanie

Dziewczyny mam takie pytanie mianowicie, zapisałam sie do oriflame w zeszłym roku jakoś własnie w listopadzie i teraz za niedługo właśnie będzie mijać rok i wiem że jeżeli chce sie dalej byc w tym oriflamie to trzeba przedłuzyć członkostwo no i tu jest cały problem bo ja nie wiem jak, a głupio mi jest iśc do filii, ponieważ nie zamamwiałam kompletnie kosmetyków przez ok 5 miesięcy ale znów chcę wrócic i proszę powiedzcie mi jak mogę przedłużyć to członkostwo??
Stary 2009-11-26, 20:48   #257
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia9018 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie mianowicie, zapisałam sie do oriflame w zeszłym roku jakoś własnie w listopadzie i teraz za niedługo właśnie będzie mijać rok i wiem że jeżeli chce sie dalej byc w tym oriflamie to trzeba przedłuzyć członkostwo no i tu jest cały problem bo ja nie wiem jak, a głupio mi jest iśc do filii, ponieważ nie zamamwiałam kompletnie kosmetyków przez ok 5 miesięcy ale znów chcę wrócic i proszę powiedzcie mi jak mogę przedłużyć to członkostwo??
Złożyć zamówienie. Opłata sama się dołączy.
Stary 2009-11-26, 21:30   #258
sunkissed
Raczkowanie

Za chwilę składam zamówienie. Jak usunąć produkt, który był niedostępny w zeszłym katalogu i teraz jest automatycznie dodany?

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

A może któraś z Was chciałaby 2 dezodoranty w sprayu Giordani Gold, jeśli nie sprzedam?
sunkissed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 21:35   #259
opo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunkissed Pokaż wiadomość
Za chwilę składam zamówienie. Jak usunąć produkt, który był niedostępny w zeszłym katalogu i teraz jest automatycznie dodany?
Wchodzisz do koszyka, klikasz dalej, potwierdzasz adres dostawy (adres domowy bądź biuro), następnie na dole strony klikasz "zobacz oczekujące" i tam odznaczasz to czego nie potrzebujesz / nie chcesz.
opo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 21:45   #260
Asgoja
Rozeznanie

GG do Asgoja

Cytat:
Napisane przez CoffeeWithMilk Pokaż wiadomość
ale przez internet nie może nikogo zarejestrować :/ Wyskakuję "brak uprawnień do sponsorowania" coś takiego
Brak uprawnień jest wtedy gdy ona ma nie wszystkie dokumenty dostarczone do oriflame tzn nie mają jeszcze jej wniosku w oryginale i ksera dowodu, lub po prostu ma na stronie oriflame w administracji niezaznaczone ż echce być sponsorem online
Asgoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 22:22   #261
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunkissed Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

A może któraś z Was chciałaby 2 dezodoranty w sprayu Giordani Gold, jeśli nie sprzedam?
Polecam również przeszukanie tematu . Było już kilka razy .
Stary 2009-11-26, 22:33   #262
niepodobna
Wtajemniczenie

Ma ktos może zdjęcia torby z katalogu 16, ze strony 98?
niepodobna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 04:13   #263
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Cytat:
Napisane przez niepodobna Pokaż wiadomość
Ma ktos może zdjęcia torby z katalogu 16, ze strony 98?
Będę mieć około 1 grudnia jak przyjdzie Tylko podejrzewam że potrzebujesz wcześniej, ale gdybyś jednak zamawiała później to mogę wstawić jak mi przyjdzie zamówienie

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 08:21   #264
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Polecam również przeszukanie tematu . Było już kilka razy .
Ale chyba nie w tym temacie Moja Droga Radzę szukać w cz III

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 08:38   #265
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Ale chyba nie w tym temacie Moja Droga Radzę szukać w cz III
Wiem, że nie dokładnie w tej części . "Temat" w znaczeniu Oriflame .
Stary 2009-11-27, 12:16   #266
monitta89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jul084 Pokaż wiadomość
Jeśli te produkty się pojawią będziesz mogła zamówić je w cenach z katalogu 16 jest to możliwe
A dostepnośc produktów możesz sprawdzić logując się na Ori. wchodzisz w Biznes->Raporty->produkty niedostępne. wybierasz czy dom czy filia/biuro i wyświetla Ci się raport. Możesz też wpisać produkty do koszyka i przejść dalej nie zatwierdzając zamówienia pokazuje Ci się lista produktów które są i których nie ma wtedy wiesz wszystko.

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i wyjaśnienie mojego problemu Zwłaszcza Tobie Julio84 ponieważ nie wiedziałam jak mam sprawdzić czy dane produkty są już dostępne a teraz już wiem
monitta89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 13:22   #267
Julianka_7oo7
Zadomowienie

Cytat:
Ma ktos może zdjęcia torby z katalogu 16, ze strony 98
Zrobione i wrzucone w odpowiednim wątku
Julianka_7oo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:08   #268
kasiencja
Pani Buka

ponawiam pytanie o zestaw do golenia North for Men - może ktoś ma na zbyciu? (najlepiej z Krakowa)

a pamiętacie mój problem z pustą fakturą? ona tam nadal jest od 24 października!!!! i w niczym mi nie przeszkadza, poza tym że Oriflame nadal wisi mi rabat 30zł

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 21:24   #269
dodus89
Raczkowanie

Dziś w paczce zabrakło kredki do powiek - tzw. brak ilośćiowy a klientce bardzo zależało , oj to Ori wkurzyło mnie po raz kolejny.
Co najgorsze muszę sam za to zapłacić, w biurze powiedzieli mi że 2-3 tyg. czeka się na zwrot kasy.
Spotkało Was coś takiego ? :/
dodus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 22:33   #270
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodus89 Pokaż wiadomość
Dziś w paczce zabrakło kredki do powiek - tzw. brak ilośćiowy a klientce bardzo zależało , oj to Ori wkurzyło mnie po raz kolejny.
Co najgorsze muszę sam za to zapłacić, w biurze powiedzieli mi że 2-3 tyg. czeka się na zwrot kasy.
Spotkało Was coś takiego ? :/
Ja czekam na zwrot 2-3 dni. Maksymalnie tydzień mi się zdarzyło.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości