|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Melduję się i ja!
![]() U nas odpukac synuś nadal budzi sie raz w nocy do karmienia - dziś dopiero o 4, wiec wyspana jestem jako- tako, Bella, baaaaardzo wzruszajacy opis porodu. Też swój przezyłas - ja tez z tych co rozumieją i swój pamietają.I raczej go nie zapomne (wbrew temu co mowią), chociaż patrzac na synka wiem ze warto było... Ela co ty za ramki robisz? Ja dopiero dzis zamowilam te z odbiciem łapki i stopki. ( Dziadkowie już wiedzą ze dostana prezent, ale spóźniony)...Sobie tez musze taka zostwic, bo mam kompletnego fiola na punkcie stópek Stasia....To nasze kochane "nóżki - pachniuszki " ![]() Wychodzicie dziś na spacer? ja chyba dziś spasuje przy tym mrozie. Zmykam pichcić obiadus, do poźniej, pa.
#242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
u mnie - 10 wiec nie idę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. zabawa w sumie ograniczała się na początku do gadania, śpiewania, przytulania i bujania, bo mała bardzo dużo spała 3. karuzelka przyszła jako przezent na Mikołaja, to było jak Sandra miała jakieś 3-4 tygodnie. 4. Mała na cycku mi nie wisiała, chociaż na początku jadła na raty i całe karmienie trwało ok 1-1,5 godziny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy mi się wydaje, czy Brombusi jeszcze dzisiaj nie było? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Mamusie czy któraś z Was zamierza migać ze swoim maleństem? Była u mnie wczoraj kuzynka w która niebawem urodzi i mówiła, że zamierza od początku uczyć swoje dziecko kilku gestów migowych bo podobno dzieci w mig to łapią i zaczynają pokazywać o co im chodzi zanim jeszcze zaczną mówić ![]() podobno za granicą to jest dość popularne a u nas jest 1 przedszkole migowe na cały kraj. więcej o miganiu jest w tym artykule http://www.bycrodzicami.pl/montessor...afi-ono-mowic/ i na stwonie tego klubu-przedszkola http://www.migowy.pl/ ja się chyba skuszę na miganie z Oleńką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Córa Ci dorasta ![]() I daj znać jak po USG. Cytat:
![]() W "Zaklinaczce" jest napisane, żeby to dokarmianie na śpiąco kontynuować do 9 miesiąca ![]() Słodki jest ![]() Na drugim zdjęciu widać że cwaniaczy i chce zobaczyć co tam za Mamy ramieniem się dzieje ![]() Cytat:
A widzisz, że jest zmęczona i mimo to nie potrafi zasnąć? Czy jest ciągle aktywna? Cytat:
Cytat:
A ramionko pewnie aż tak nie boli, to ta szczepionka na gruźlice jej wychodzi, w temperaturę ma jakoś wyższą niż zwykle? Jeśli nie to nie ma się co martwić. Cytat:
![]() Jak Twój marudzi to próbuj z temp. może jest mu za zimno albo za ciepło? 2. Opowiadałam mu różne rzeczy, śpiewałam i tyle, i tak mnie olewał na początku ![]() 3. Ja karuzelkę kupiłam jak miał koło miesiąca, na początku sie nią nie interesował, wolał słuchać samej pozytywki, teraz ma na odwrót libu ogladać, ale za muzyczką z karuzelki nie przepada ![]() 4. Mój na początku odwrotnie, nie lubił cycka i długo walczyliśmy, aż go pokochał ogromną miłością i znowu walczyliśmy, żeby nie wisiał na nim non stop ![]() Cytat:
![]() I mam nadzieję, że Bianeczka szybko wróci do zdrowia ![]()
![]() |
#247 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie wróciłam z usg i potwierdzone ze wszystko oki. tylko jeszcze skontroluje za jakies 4-5 misiecy. i jestem załamana, ten ortopeda zwrócił mi uwagę zeby zbadać Olke na żółtaczke ![]() jak sie okaze ze jest żółtaczka, to chyba odnajde tą połozna i ja ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#248 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ta babka to takie srodowisko - nie ma sie co dziwic Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A spać to ona wcale nie musi do 10. Dla mnie dobrze jak da mi pospać w jednym kawałku 8 godzin ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedne maleństwo już na starcie ma przechlapane, za dużo znam dzieci z FAS, coś o tym wiem ![]() Cytat:
![]() Malinka jest po surdopedagogice, może będzie wiedziała o tym coś więcej ![]() Eluś Ty się nie denerwuj na zapas, a jak się okaże najgorsze, to jeszcze ode mnie możesz im dołożyć ![]() Jak na nauczyciela w gimnazjum, to wyjątkowo mało tolerancyjna jestem wobec głupoty i niekompetencji ![]() Guciu ![]() Jak nie przestaniecie mi słodzić, to moja narcystyczna natura weźmie w końcu górę i wpadnę w taki samozachwyt swoją osobą, że przestanę golić nogi ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-01-21 o 14:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Zanim doczytam, co napisalyscie musze skomentowac to....
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
Brombri ty to wszystko pamiętasz
![]() Faktycznie jestem po surdopedagogice i skończyłam 3 stopnie języka migowego ale na temat tego języka zdania są podzielone i wzbudza on wiele kontrowersji nawet w nauczaniu niesłyszących. Uważa sie że jezyk migowy opóźnia przyswajanie języka mowionego- i że wogle zaburza ten proces. Jeśli chodzi o dzieci niesłyszące to nie wyobrażam sobie opracy bez tej metody komunikacji, ale jesli chodzi o dzieci słyszące to miałabym pewne obawy- czy dziecko posługując sie migami (gestami)- gdy bedzie rozumiane i bedzie zaspokajało swoje potrzeby- nie zacznie poźniej mowić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A natura... no cóż, w końcu jest naturą no nie ![]() Simpatica, właśnie doczytałam nt tej kobiety. Normalnie żal serce ściska, przez co takie maleństwo przechodzi ![]()
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
dokładnie o tym myślałam jak byłam w szpitalu. jest tyle kobiet które na rzesach stają żeby zajśc w ciążę i nie jest im to dane a inne nie potrafią docenic tego daru jakim jest dzidziuś. wiem ze to temat rzeka ale tak mi było wtedu tego słoneczka małego szkoda...
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A caluskami zawsze mozemy Cie rozpieszczac ile sobie tylko zyczysz ![]() ![]() Cytat:
A ze spaceru własnie wrocilsmy,u mnie - 5 i bezwietrznie wiec wyszlam z młodym na godzinke a teraz dalej spi jak suseł Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dużo pisałyście o mleku swoim i sztucznym. Ja się zastanawiam też czy nie zacząc ją dokarmiać sztucznym. Mam wrażenie że mam go teraz mniej i mała jakby cześciej piła. Czasem się denerwuje nie wiem o co chodzi... Lekarz doradził mi żebym karmiła tylko piersią i jak najczęsciej karmiła w tedy mleczka będzie więcej i dużo pić. Czy jak stwierdziłyście że dziecko się nienajada to kupiłyście same mleko czy poszłyście najpierw do pediatry i ona zadecydowała o sztucznym mleku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | ||||
Wtajemniczenie
|
Bella jeszcze raz gratulacje!
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam awaryjnie NAN, zdarzyło mi się go użyć kilka razy. Mała nie protestowała jedząc go. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Witam was dziewczyny i gratuluję maluszków...
Mam do was pytanko apropo przedłużającej się żółtaczki u noworodków. Miała lub ma któraś z Was z tym prolemy? Bardzo się martwię o mojego maluszka- w pobniedziałek skończy 4 tygodnie, był naświetlany w szpitalu a nadal na buźce żólty ![]() ![]() Mamusia styczniowo- lutowa ( choć w sumie grudniowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Mamusie czy może mi któraś wysłać na maila tą Zaklinaczkę dzieci? ![]() ![]() ![]() Jeśli tak to zaraz wyślę maila na pw Bella gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Dobra już mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
dostałam sms-a od Magdy:
"Jestem z Grzesiem w szpitalu, okazało sie że ma początek oskrzeli." Biedny Grześ - 3 mamy kciuki za szybki powrót do zdrowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja póki co nie kupiłam żadnego sztucznego mleczka... zresztą mam jeszcze troche zamrożonego na czarną godzinę Cytat:
![]()
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
a tak sobie jeszcze wrócę do tego posta
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Simpatica ale masz ładne ząbki
![]() Idę kąpać brudaska, a raczej asystować. TŻ potrzebuje instrumentariuszki ![]() I'll be back ![]()
#265 |
Raczkowanie
|
witajcie Mamusie
mam mega problem z moim Michasiem. juz mi doradzalyście co ewent.zrobić jak myli dzień z nocą ale raczej nie skutkuje w naszym prztpadku. opadam już z sił. Nie dosc ze w nocy nie sypiamy to teraz jeszcze w dzień jest MEGA marudny.Ciągle tylko jęczy, piszczy i potem wielki płacz. Z tego co czytam, to nie jest chyba regularna kolka. wprawdzie pediatra przepisała syrop na pomoc w perystaltyce jelit ale widze zeczasem ma odwrotny skutek-Mały denerwuje sie puszczanymi bączkami i częstymi "kleksami"-aż sie wybudza ![]() Dziś to nawet trzymanie na raczkach nic nie daje. On uwielbia cycka i chetnie w takim płaczu bym mu dała ale pediatra nied zezwolił na tak czeste podawanie-min. ma być co 1,5-2 godz., aby dobrze trawił laktozę z mleka. Czy miałyście podobne problemy??? jak was czytam to zjada mnie zazdrość ![]() ![]() Nie wiem co robić??? ![]() sorki za styl ale Mały płscze mi na ręku |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() my też sie powoli szykujemy do kąpanka. Madzia napisała że jak jutro wróci do domu to zajrzy na wizaż i zapoda szczegóły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#268 | |
Zadomowienie
|
i niestety Olka nadal ma podwyższony poziom bilirubiny
![]() Jutro idziemy do lekarza, jestem załamana! nie wiem jakie sa konsekwencje tak długo utrzymującej sie żółtaczki ![]() ![]() ale jestem wściekła, że wcześniej tego badania nie zrobiłam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Konspi- napisz mi coś proszę na ten temat, bo u Was tez była niedawno ta cholerna żółtaczka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się naczytałam i naprawdę zgłupieć można!!! Z jednych źródeł wynika, że przy karmieniu piersią to się zdarza, że żółtaczka szybko nie mija i jak dzieciątko ładnie przybiera na wadze nie oddaje mało moczu i robi często kupki- nie ma powodów do zmartwień. A z innych żródeł, ze to patologiia żółtaczki i wymaga znajdowania przyczyny... Ciekawa jestem co Tobie lekarz powie:\ my nie badaliśmy poziomu bikirubiny od wyjścia ze szpitala ale wtedy też był żółty a poziom był niski... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma to jak intuicja Matki. Mam nadzieję, że szybko go wyleczą ![]() Cytat:
![]() Zebra współczuję zmartwień, może lepiej nie czytaj już o tym, bo tylko się bardziej zestresujesz . Konspi może zajrzy wieczorem, to napisze coś więcej, Filuś miał tylko naświetlania w szpitalu i na tym się skończyło ( mam nadzieję), więc ja nic na ten temat niestety ( albo i stety) nie wiem. Gosik a smoczka mu dajesz? Jak on tak ssać lubi, to może smoczek go uspokoi? Jak on sypia w dzień? Co ile je? Napisz troszkę jak wygląda Wasz dzień, to może wspólnie wymyślimy coś, może trzeba coś zmienić, wyregulować? Filuś śpi, tylko sąsiedzi znowu hałasują, słychać takie odgłosy, jakby rzucali po podłodze kulkami, takimi z łożyska ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.