Polish Next Top Model ..? ;) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-09, 22:47   #241
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Polish Next Top Model ..? ;)

Cytat:
Napisane przez khloe_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyznam, że jestem zażenowana i dobita po obejrzeniu wczorajszego odcinka!
Przede wszystkim ciesze się, ze nie poszłam na casting bo jak widać jury nie podeszło profesjonalnie do sprawy i nie dało szansy dziewczynom, które faktycznie mogłyby się nadawać na modelke, a brało pierwszą lepszą z ładną twarzą. Uważam,że osoby, które twierdzą iż są profesjonalistami powinny to pokazać w tym programie,a nie sie kompromitowąc. Dawid Woliński - świetny projektant i mił gość, miał szukać dziewczyn, które świetnie prezentują się na wybiegu i poza tą jedną blondynką (która moim zdaniem wygra ten program) reszta prezentuje się fatalnie (obwisłe pośladki to już jest masakra!!!!! po jakim wybiegu ona chce chodzic? chyba tym w ZOO!)
Krupa- chyba nie wymaga komentarza, widocznie nie ma pojęcia o pracy super modelki, dla przykładu podam,że Anja Rubik to super modelka i te dziewczyny nijak się do niej mają ja sobie ich nie wyobrażam w jej roli u takich projektantów u jakich ona chodzi!
Tyszka - jak dla mnie jedyny rozsądny gość z całego towarzystwa!! Potrafi dać do zrozumienia dziewczynie,że sie nie nadaje i czego ona tu szuka z tym cellulitem. No jak można przychodzić na casting z takim zaniedbany i sflaczałym ciałem?!!! Na wybiegu nie ma PS!
Korwin Piotrowska - liczyłam na tą babke,ale się zawiodłam. Sama nie jest piękna i zgrabna,ale chyba leczy swoje kompleksy w tym programie jeśli jest za dziewczynami (tak znów to napisze) z cellulitem i boczkami!
Jeśli ktoś wierzy w to,że dziewczyna 168cm wzrostu, tłuszczyk na brzuchu i obwisłe pośladki mówi,że się wyrobi, schudnie itd to jest w wielkim błędzie. Jeśli ktoś z natury ma taką beznadziejną budowe to nie da rady stać się rozmiarem 34 w 2 tygodnie! A nawet jeśli to wpędzi się w anoreksje lub/i na maksa zaniedba swój organizm nie jedząc nic co odbije się negatywnie na jej skórze i całym wyglądzie..
pfff.co to za profesjonaliści.. wielkie mi halo. to jakaś żenada...
myśle,że w roli modelki najlepiej sprawdziłaby się ta dziewczyna, która prowadzi program z Pirógiem ona jest świetna i bardzoo ładna!!!

to jest program tv ma miec ogladalnosc i zarobic kasę a jak ktos ma zrobic karierę to zrobią ją bez tvn ,nie ma sie co nadymac i traktowac tego poważnie.

zreszta nie ma co sie oszukiwac u nas rynek modelingu,wielkiej mody jest na szarym końcu.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 23:36   #242
Neciak89
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeśli nie wiecie, to oglądać można na vod.onet.pl za darmo

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 00:19   #243
whoaboa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
za gruba, za gruba, za gruba..
Kurczę, chyba trochę przesadzają...
Nie powiedziałabym, jeśli idzie o ten odcinek. Ot, taki fach.
whoaboa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 00:38   #244
magd00sinek
Zakorzenienie

No wlasnie, zgadzam sie z khloe... nie przesadzaja, no czy ktos widzial na wybiegu Chanel czy innym takim modelke z cellulitem, boczkami i trzesacym sie tylkiem?!
(pomijam coraz bardziej popularne ostatnio specjalne kolekcje XXL bo o tym mowy nie bylo )

Nie chodzi o to co sie komu podoba, bo mnie to nie przeszkadza ze ktos nie jest idealny, ale to jest casting NA MODELKE, wiec trzeba okreslone wymogi spelniac... bardzo proste.
Stary 2010-09-10, 08:21   #245
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magd00sinek Pokaż wiadomość
No wlasnie, zgadzam sie z khloe... nie przesadzaja, no czy ktos widzial na wybiegu Chanel czy innym takim modelke z cellulitem, boczkami i trzesacym sie tylkiem?!
(pomijam coraz bardziej popularne ostatnio specjalne kolekcje XXL bo o tym mowy nie bylo )

Nie chodzi o to co sie komu podoba, bo mnie to nie przeszkadza ze ktos nie jest idealny, ale to jest casting NA MODELKE, wiec trzeba okreslone wymogi spelniac... bardzo proste.

jeśli ktoś idzie do tego programu to musi być przygotowany na lustrację od góry do dołu w przeciwnym wypadku po co? polansować się przed kamerą i znajomymi, że byłam w Top Model?
ot, wymogi jak wszędzie. Spełniasz - przechodzisz, nie spełniasz - out.
to tak jakby w Idolu występowali ludzie zupełnie bez głosu/słuchu, w You Can Dance ludzie nie potrafiący tańczyć, a ludzie niewidomi zostawaliby chirurgami.
no ludzie...
a świat modelingu wbrew pozorom jest okrutny i te dziewczyny naprawdę muszą być pewnie siebie i nie zrażać się krytyką, bo będzie ona wycelowana w nie przez cały okres 'kariery'
Stary 2010-09-10, 09:00   #246
TOMORROW
Zakorzenienie

ja w końcu obejrzałam odcinek i jestem zauroczona Kasią Smolińską

a kompletna pomyłka to chłopczyca i dziewczyna z Kebabu

Edytowane przez TOMORROW
Czas edycji: 2010-09-10 o 09:05
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 09:03   #247
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez khloe_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyznam, że jestem zażenowana i dobita po obejrzeniu wczorajszego odcinka!
Przede wszystkim ciesze się, ze nie poszłam na casting bo jak widać jury nie podeszło profesjonalnie do sprawy i nie dało szansy dziewczynom, które faktycznie mogłyby się nadawać na modelke, a brało pierwszą lepszą z ładną twarzą. Uważam,że osoby, które twierdzą iż są profesjonalistami powinny to pokazać w tym programie,a nie sie kompromitowąc. Dawid Woliński - świetny projektant i mił gość, miał szukać dziewczyn, które świetnie prezentują się na wybiegu i poza tą jedną blondynką (która moim zdaniem wygra ten program) reszta prezentuje się fatalnie (obwisłe pośladki to już jest masakra!!!!! po jakim wybiegu ona chce chodzic? chyba tym w ZOO!)
Krupa- chyba nie wymaga komentarza, widocznie nie ma pojęcia o pracy super modelki, dla przykładu podam,że Anja Rubik to super modelka i te dziewczyny nijak się do niej mają ja sobie ich nie wyobrażam w jej roli u takich projektantów u jakich ona chodzi!
Tyszka - jak dla mnie jedyny rozsądny gość z całego towarzystwa!! Potrafi dać do zrozumienia dziewczynie,że sie nie nadaje i czego ona tu szuka z tym cellulitem. No jak można przychodzić na casting z takim zaniedbany i sflaczałym ciałem?!!! Na wybiegu nie ma PS!
Korwin Piotrowska - liczyłam na tą babke,ale się zawiodłam. Sama nie jest piękna i zgrabna,ale chyba leczy swoje kompleksy w tym programie jeśli jest za dziewczynami (tak znów to napisze) z cellulitem i boczkami!
Jeśli ktoś wierzy w to,że dziewczyna 168cm wzrostu, tłuszczyk na brzuchu i obwisłe pośladki mówi,że się wyrobi, schudnie itd to jest w wielkim błędzie. Jeśli ktoś z natury ma taką beznadziejną budowe to nie da rady stać się rozmiarem 34 w 2 tygodnie!
Zgadzam sie w calej rozciąglosci. Wiekszosc z dziewczyn nie ma ciala do zawodu modelki.
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 09:26   #248
kasieni887
Wtajemniczenie

mi sie wydaje ze jest tez tak ze dziwczyna pojdzie 2 razy na jakas sesyjke(np majaxc 165 wzrostu i bedac "niewymiarowa") i jej sie wydaje ze zostanie wieelka modelina
a przeciez sami mowili w programie ze w kontrakcie maja podane wymiary itd wiec troche bez sensu ze biora te "grubsze" bo one i tak szans nie maja zadnych..
o i jeszce we worek jury bylo w pytaniu na sniadanie i mowili ze 180 to juz w sumie za duzo a jak ponad 180 to juz wogole odpada .. powiem szczerze ze nie wiedzialam myslalam ze wlasnie najlepiej tak pod 180 wzrostu..

kasieni887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 10:32   #249
aa2
Zakorzenienie

he widze że dyskusja wrze ciekawe co będzie po nastepnym odcinku
mam nadzieję ze nie wzmą już żadnej laski która sie rozpłacze bo dla mnie to troche tak na litość

co do całego programu to musimy sie liczyć z tym ze nie zawsze wezma kogos własnie bardzo odpowiednieg do programu , bo muszą nagonić ludzi przed tv więc na pewno juz tam zdrowo przeszukali wszystkie zgłoszenia aby wybrac tez parę osob które narobia jakiegoś zamieszania
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 10:57   #250
FeelingGood
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasieni887 Pokaż wiadomość
mi sie wydaje ze jest tez tak ze dziwczyna pojdzie 2 razy na jakas sesyjke(np majaxc 165 wzrostu i bedac "niewymiarowa") i jej sie wydaje ze zostanie wieelka modelina
a przeciez sami mowili w programie ze w kontrakcie maja podane wymiary itd wiec troche bez sensu ze biora te "grubsze" bo one i tak szans nie maja zadnych..
o i jeszce we worek jury bylo w pytaniu na sniadanie i mowili ze 180 to juz w sumie za duzo a jak ponad 180 to juz wogole odpada .. powiem szczerze ze nie wiedzialam myslalam ze wlasnie najlepiej tak pod 180 wzrostu..
Tak jak oni mówili, 178 to tak "idealnie".

Niestety, teraz w dobie internetu i wszelkich portali społecznościowych wiele dziewczyn myśli, że są supermodelkami, bo koleżanka zrobiła im sesje.

Według mnie, jeśli mieli do wyboru te 120 ( 150?) dziewczyn i jak już ktoś tu wspomniał, to jest telewizja, musieli wziąć "kilka grubszych" dziewczyn i albo teraz one wykorzystają te szanse i zadbają o siebie ( niestety mają mało czasu) lub do widzenia, bo światowej kariery nie robią. A do ścisłej czołówki wezmą te, które najbardziej się nadają, wymiarowo oczywiście też ( mam taką nadzieję).

Już nie mogę doczekać się kolejnego odcinka

PS.
Cytat:
Niestety odniosłam takie same wrażenie, może nie, aż tak, że leczy swoje kompleksy, ale wyglądało jakby na siłę chciała przepchnąć takie dziewczyny aby pokazać, że nie tylko "chude" się nadają.

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

Edytowane przez FeelingGood
Czas edycji: 2010-09-10 o 11:08
FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 11:50   #251
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FeelingGood Pokaż wiadomość
Tak jak oni mówili, 178 to tak "idealnie".

Niestety, teraz w dobie internetu i wszelkich portali społecznościowych wiele dziewczyn myśli, że są supermodelkami, bo koleżanka zrobiła im sesje.

Według mnie, jeśli mieli do wyboru te 120 ( 150?) dziewczyn i jak już ktoś tu wspomniał, to jest telewizja, musieli wziąć "kilka grubszych" dziewczyn i albo teraz one wykorzystają te szanse i zadbają o siebie ( niestety mają mało czasu) lub do widzenia, bo światowej kariery nie robią. A do ścisłej czołówki wezmą te, które najbardziej się nadają, wymiarowo oczywiście też ( mam taką nadzieję).

Już nie mogę doczekać się kolejnego odcinka

PS.

Niestety odniosłam takie same wrażenie, może nie, aż tak, że leczy swoje kompleksy, ale wyglądało jakby na siłę chciała przepchnąć takie dziewczyny aby pokazać, że nie tylko "chude" się nadają.

z tego co wiem to wybierali 50 z nimi jechali na poligon i z tej 50tki ostateczną 13
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 12:00   #252
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
z tego co wiem to wybierali 50 z nimi jechali na poligon i z tej 50tki ostateczną 13
ej, ja bym chętnie się przeleciała po takim poligonie
Stary 2010-09-10, 12:33   #253
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Dodam, że na Pudelku mieliśmy parę tygodni temu przeciek, gdzie pokazano zdjęcia prawdopodobnie ostatniej szóstki
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 13:20   #254
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ej, ja bym chętnie się przeleciała po takim poligonie
ja teżna pewno by mi sie przydało

a tak swoją drogą ciekawe jak w tak krótkim czasie chca pozbawić te dziewuchy cellulitu
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 13:50   #255
kasieni887
Wtajemniczenie

ja sobie nie wyobrazam niektorych tych chudzielcow na poligonie i tez sie zastanawiam jak niektore z nich musza byc chude, ponoc tv dodaje z 5 kg conajmniej...

kasieni887 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 14:18   #256
WhiteCherry
Zakorzenienie

http://www.figa.pl/Jest-tak-CHUDA-ze...ie-Wideo-a1169
Stary 2010-09-10, 15:16   #257
_divinity_
Zadomowienie

Kandydatki, których nie było w odcinku a przeszły...

Izabella Miszk http://www.plejada.pl/3,37073,wideo,...i,artykul.html
Milena Kwiecińska http://www.plejada.pl/3,37073,wideo,...i,artykul.html
Beata Szarłowska http://www.plejada.pl/3,37073,wideo,...i,artykul.html
Nicole Rosłoniec http://www.plejada.pl/3,37073,wideo,...i,artykul.html

Beatka wydaje się bardzo sympatyczna, a Nicole rzeczywiście ma śliczną figurkę
_divinity_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 15:25   #258
Talantea
Zakorzenienie

widzialam audycje programu, jurorzy sa beznadziejni, fotograf obraza dziewczyny, wszyscy jada po ich rowno. To nie to samo co edycja angielska czy amerykanska. Zalamalam sie ogladajac to badziewie. Do samych dziewczyn nie mam zadnych zastrzerzen, ale jurorzy to katastrofa. Nie bede ogladala programu bo mnie denerwuje. Ogladam aktualnie angielska British Next Top Model. Calkiem inny poziom.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 15:38   #259
ever-dream
Wtajemniczenie

Dla mnie ten program to porażka. Pomijam dziewczyny, które przeszły dalej, bo na tym się nie znam, ale prowadzący to dla mnie tragedia...

Wszystko wychodziło tak strasznie sztucznie, te wymuszone złośliwości od jednego z jurorów (nie wiem jak się nazywa), chyba się chciał wykreować na takiego Kubę Wojewódzkiego tego programu, niestety nie wyszło, złośliwości na tak kiepskim poziomie, bez nutki inteligentnego sarkazmu, dowcipu. Żenada.

A ta dziewczyna, która rozmawia z uczestniczkami z Pirógiem (również nie wiem jak się nazywa) - też mnie nie przekonuje, te jej wymuszone emocje, widać, że próbuje być kimś kim nie jest.

Spodziewałam się czegoś lepszego
Stary 2010-09-10, 16:08   #260
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez _divinity_ Pokaż wiadomość
Kandydatki, których nie było w odcinku a przeszły...

Izabella Miszk http://www.plejada.pl/3,37073,wideo,...i,artykul.html
Milena Kwiecińska http://www.plejada.pl/3,37073,wideo,...i,artykul.html
Beata Szarłowska http://www.plejada.pl/3,37073,wideo,...i,artykul.html
Nicole Rosłoniec http://www.plejada.pl/3,37073,wideo,...i,artykul.html

Beatka wydaje się bardzo sympatyczna, a Nicole rzeczywiście ma śliczną figurkę
+
http://www.plejada.pl/3,37073,wideo,...i,artykul.html
/nie wiem czemu przypomina mi Sochę/

Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 16:23   #261
kitkulka
Zakorzenienie

A ja teraz najbardziej jestem ciekawa kolejnego odcinka, jaki teraz poziom zaprezentują :P i jurorzy i "modelki"

Co do Mielcarz - piękna kobieta, zachwyciła mnie w Quo Vadis, ale tutaj jakoś dziwnie się zachowuje, robi dziwne miny i ogólnie zachowuje się jakoś nie bardzo ale show must go on
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 16:44   #262
muszynianka
Zakorzenienie

Jezu jaka ta Nicole jest brzydka...
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 17:25   #263
Muffi
Wtajemniczenie

A gdzie można obejrzec ten odcinek ?
Stary 2010-09-10, 17:32   #264
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
+
/nie wiem czemu przypomina mi Sochę/
l
ja też nie wiem dlaczego.
do sochy jej daleko. małgosia ma gęste i ciemne brwi

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Jezu jaka ta Nicole jest brzydka...
modelka nie musi być piękna.ma być zgrabna i miec ciekawą urodę.
ona prezentuje ubrania,nie siebie

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ogladam aktualnie angielska British Next Top Model. Calkiem inny poziom.
kiedy lecą nowe odcinki i na jakim polskim programie?
nie dopatrzyłam sie godziny i terminu nowej edycji,choć ją już reklamowali

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kasieni887 Pokaż wiadomość
ja sobie nie wyobrazam niektorych tych chudzielcow na poligonie i tez sie zastanawiam jak niektore z nich musza byc chude, ponoc tv dodaje z 5 kg conajmniej...
ciekawe jaki cel ma być przegonienie ich po poligonie.czy to program na wytrzymałość fizyczną,czy psychiczną
ciekawe byłoby,gdyby po takim wysiłku od razu musiałyby umiechac się do obiektywu
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 17:47   #265
tutmirlajt
Zadomowienie

Z pierwszego odcinka z tego wynika ze w finałowej 6 jest:
Kasia ( blondynka o chudych ramionach)

-Beata Szarłowska ( której nie pokazali: http://www.plejada.pl/3,37073,wideo,...i,artykul.html

i chyba ta dziewczynaktóra wyszla jako pierwsza w stringach

Sami zobaczcie na pudelku:http://www.pudelek.pl/artykul/26923/...ie_finalistki/
Stary 2010-09-10, 18:42   #266
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
modelka nie musi być piękna.ma być zgrabna i miec ciekawą urodę.
ona prezentuje ubrania,nie siebie
Bez jaj, dziwnym trafem Ufo nie przepuścili
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 18:45   #267
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Bez jaj, dziwnym trafem Ufo nie przepuścili
Z tym porownaniem do ufo czy do ptasiego jaja czy jak tam szlo, bylo zupelnie nie na miejscu. Jak taka dziewczyna ma sie czuc zakladajac ze jest wrazliwa? Moze naqwet przeciez w akcie desperacji ze zostanie pokazana w TVm popelnic samobojstwo!
Stary 2010-09-10, 18:47   #268
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muffi Pokaż wiadomość
A gdzie można obejrzec ten odcinek ?
Podbijam, bo nie będę mogła obejrzeć jutro powtórki w tv. Można zobaczyć go gdzieś w necie?
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 18:53   #269
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

można, na VOD.
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 19:19   #270
Talantea
Zakorzenienie

TmargoT ja mieszkam w Anglii wiec nie wiem czy jest w Polskiej telewizji.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości