![]() |
#241 |
zielony stworek
|
Dot.: Seria brutalnych napadów na kobiety w Zielonej Górze.
Słyszałam o tym w RMF,po co one to robiły?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Jestem normalnie wstrząsnieta zachowaniem tych głupich kobiet,powinny zostac dotkliwie ukarane np.zaplaceniem za cala akcje jaką w tym czasie zorganizowala policja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Wtajemniczenie
|
właśnie o tym w wyborczej czytałam
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
też przeczytałam, szok
idiotki niesamowite |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
![]() Ale trzeba mieć nasr*ne w głowie żeby takie coś zrobić. Totalne idiotki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
Wg mnie to one mają takie same zaburzenia psychiczne jak ten gwałciciel
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
Przed chwilą widziałam jak jakiś chłopak kopał dziewczyne za blokiem, szok. Potem wziął ją za kurtkę i przeczołgał kawałek. Na szczęście zdołała uciec, ale kto wie ile takich sytuacji zdarza się codziennie? A te napady, brutalne gwałty o których słyszymy, w których nic się nie wyjaśnia? Co się dzieje z tymi facetami, co się dzieje z ludźmi?
I jak ja, jako zwykły człowiek mam na to reagować? Co my możemy w takiej sytuacji zrobić? Ta bezsilność mnie przeraża.
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem samo krzykniecie "zostaw ja, albo dzwonie na policje!" moze pomoc.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najgorzej jest wlasnie kiedy ludzie sie przygladaja za firanek i udawaja , ze nic nie widza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aaa, no przecież chcieli zarobić na idiotycznych wywiadach typu: Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...WIAT/293781588 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Co z tego, że zdołała uciec? Może gdzieś się na nią przyczaił po drodze ... a tak to może by się przestraszył.
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Mi napad w Leśniowie wydał się trochę nieprawdopodobny, gdy zobaczyłam, że tego samego dnia zgwałcona kobieta opowiada o tym przed kamerą.
Nie wiem jak czuję się zgwałcona kobieta, ale mogę to sobie wyobrazić. Wątpie, że po całodziennych zeznaniach na policji taka kobieta tego samego dnia miała by jeszcze siłę i chęć mówić o tym w telewizji....
![]() |
#258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te kobiety powinny za wszystko zapłacic...bo nie dośc, że naraziły policję na koszty, to jeszcze niepotrzebnie nakręciły większą panikę w ZG i okolicy...i w ododatku wszyscy szukali gwałciciela w białym samochodzie, bo ta w Leśniowie właśnie taki widziała...
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-02-21 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
kobieta z Krosna podobo kłóciła się ze swoim konkubentem. narobili hałasu na całą ulice, poszarpali się później zgoniła na gwałciciela.
głupota ludzka mnie przeraża. powinni kazać zapłacić tym głupim idiotkom za całą akcje policji i jeszcze troche, do końca życia się nie wypłacą. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Ech i przez takie właśnie zachowanie kobiet, te kobiety ,którym naprawdę stała się krzywda będą gorzej traktowane.Może z niedowierzaniem ,może z pogardą.
Brak mi słów.
![]() |
![]() |
#261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadzwonić na policję można, jasne, ale ta przyjedzie z takim opóźnieniem, że po napastniku śladu już nie będzie.
![]() |
![]() |
#263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przeciez nie trzeba sie wychylac z tego okna , wystarczy chodzby krzykac z uchylonego okna, dzwiek sie rozniesie . czyli krzyczec z okna nie , bo moze sie mscic pozniej.. zadzwonic na policje nie ma sensu bo zanim przyjedzie, to on juz ucieknie.. z takim nastawieniem to bandyci maja raj. Potem sie dziwic, ze mimo iz sa napady na kobiety to nikt nic nie wiedzial i nikt nic nie slyszal - ludzie wola nic nie slyszec i nie wiedziec. Tylko , ze to niestety dziala w dwie strony , innym razem to wlasnie Ty mozesz potrzebowac pomocy i tej pomocy mozesz nie otrzymac bo ludzie udaja , ze nic przeciez nie widza. Edytowane przez rimlora Czas edycji: 2010-02-21 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Nie - bandyci mają raj z takim prawem, jakie u nas jest. Nic dziwnego, że ludzie boją się reagować, skoro nikt - policja - im w razie czego nie pomoże.
Cytat:
Otóż byłam. I nawet nie mogłam spokojnie zeznań złożyć w komisariacie, bo się dowiedziałam, że jeśli złapią sprawców, ci będą mieli wgląd w moje dane. Czytaj: nie mogłabym wyjść z domu. Taką właśnie opiekę roztacza nad nami państwo. Nic więc dziwnego, że każdy woli zajmować się swoimi sprawami.
![]() |
![]() |
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wspolczuje Ci naprawde sytuacji w jakiej musialas sie znalezc. Tylko mimo to ja jestem za tym , ze jezeli widzisz , ze komus dzieje sie krzywda nalezy zareagowac , chociazby tel 112. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przede wszytkim naraziły nas podatników na koszty i dlatego kara nie powinno być więzienie gdzie beda znowu utrzymywane za nasze pieniądze ale powinny zwrócic koszty tej akcji ,moze to oduczyłoby takich bezmyslnych zachowań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak za wydzieranie się z okna czy inne ujawnienie napastnikowi - podziękuję. Za duże ryzyko. A społeczeństwo samo się nie naprawi, jeśli nie będzie miało wsparcia "z góry".
Edytowane przez Germini Czas edycji: 2010-02-21 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
racja, jak zadzwonisz na policję to albo przyjadą z dużym opóźnieniem, albo w ogóle nikt nie będzie odbierał
![]() natomiast w mgnieniu oka przyjeżdżają firmy ochroniarskie - również sprawdzone (kiedyś chcieli nas w domu okraść w nocy ![]()
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Bardzo się ucieszę jak te idiotki dostaną po 3lata więzienia za coś takiego. Ludzie przez to wszystko mieli mylne info na temat psychola. I naprawdę mogliby go już złapać. Byłam parę dni temu w militarnym na deptaku to chyba z 5 kobiet kupowało gaz pieprzowy. Sama się boję, a jeszcze zajęcia w szkole kończą się po 20 czasem (zaoczna) to nie dość, że mam kawałek do domu to jeszcze sama muszę wracać. A jeszcze co do forum gazety lubuskiej - nie ma co czytać w ogóle. Każdy nakręca każdego i wypisują takie rzeczy, że książkę hybrydę (fantasy - horror - thriller - sf - komedia) można by napisać. ; p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
Nie zrobiłam nic. I to ze strachu, wiem jak działa policja, wiem ile rzeczy nie mogą zrobić przez nasze głupie prawo. Byłam już w takich sytuacjach, że musiałam wezwać policję, widziałam jak oni potraktowali tych pokrzywdzonych ludzi. Chociaż większość ludzi stosuje zasadę - nie wtrącaj się do mojego życia. Miałam taką sytuację, jakaś facetka siedziała w krzakach, bez kurtki, bez butów, (była zima) wrzeszczała jak nie wiem, podeszłam z kolegą, owszem dała nam telefon żebyśmy zadzwonili do jej syna - syn nic. Zadzwoniłam po karetkę i policję a ona? Zaczęła uciekać. Gdy ją złapaliśmy i przyszedł mąż elegancik od razu było wiadomo. Policja nic nie zrobi. I nic nie zrobiła, spisała zeznania, nawet niekompletne i na tym się sprawa skończyła. No bo po co ufać "wariatce" bez butów?
I w 100% zgadzam się z Germini i WhiteCherry. Nie mogłam krzyknąć z okna, wiem co by potem zrobił. I co miałam go tylko tym pobudzić do dalszego działania? Kto dzisiaj boi się policji? Kto? Niewinni. Jeszcze nie słyszałam o tym, żeby "odejdź bo zadzwonie po policję" coś dało. "A sobie dzwoń" i co? I właśnie można tylko "sobie dzwonić". Miał wybiec z domu i pomyślałam, że zanim tam dojdę to się zesram ze strachu. Co ja mu powiem? Ej sorry ale mógłbyś ją zostawić? A może zostaw ją gno.u dałoby coś więcej? Źle się z tym czuję, że nic nie zrobiłam. W takich sytuacjach to nie jest takie proste, jak się o tym myśli.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.