|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
BAN stały
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
hehe tak na codzien dzidzi maka sypac? lol
moze jakis kremik czy cos....nie wiem bylam przekonana co do sudocremu ale coraz wiecej opini jest na NIE do codziennego stosowania... |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do pupy możesz nabyć np. penaten w metalowej puszcze, ew. nivea w metalowej , linomag w aptece ( tani a superowy ) czy własnie takim bephantenem smarować . Kremów nadających się do tego celu jest pełno ![]() Zobacz u siebie w aptece napewno cos kupisz . Mam kolezankę w USA która mi robi nie raz zakupy moge jej spytac przy okazji . To Polska mama normalna i ma troje dzieci ![]() darusiaa - ja nie używałam bo nie miałam potrzeby ale moje znajome też bardzo chwala . że jeśli juz jakies pudrowanie to tylko maka
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Mąka ziemniaczana jest super, pomagała nam zwłaszcza gdy mała była jeszcze noworodkiem.
A śmiesznie było jak się myliłam i mówiłam znajomym, że posypujemy dziecko bułką tartą ![]() Łaciata wydaje mi się, że rożek jednak lepszy bo podtrzymuje główkę.
#244 |
Zakorzenienie
|
ten otulaczek jest taki "giętki" wiec chyba nie ma roznicy jesli otuli sie dziecko tym a kocykiem, stawiam na rozek
![]() no wlasnie ja tez o tej mace slyszalam;D, bephanten, linomag chyba tez jest na takie rzeczy prawda?:P maka tarta- hahahahahahhahahaha ;-)
![]() |
#245 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie slyszalam ze usztywniane rozki sa takie sobie, ale dla "poczatkujacych" mamusiek podobno wygodnie jest, okaze sie jak bedzie, w razie czego jutro kupie 2 wiec beda dwa
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- A wiecie o czym sobie mysle? Ze te nasze "wywody" wieczne pytania, wielka nieznajoma wszystkiego( oczywiscie u niektorych) kombinowanie co jakie kupic i tak dalej jest czasami takie zabawne ![]() niedlugo urodza nam sie bejbusie, polowa rzeczy okaze sie zbedna, plany niektorych z nas zmienia sie o 180 stopni a wtedy napiszemy soobie "Boze i po co tyle wydziwiania?"
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
o jej dziewczyny masakra...dopiero nadrobilam...masakra tyle zescie naskrobaly...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
BAN stały
|
http://www.dzieciowo.pl/2009/05/oila...kapielowa.html
Patrzcie jaka fajna stronke znalazlam z recenzjami kosmetykow dla dzidzi-na wesolo ![]() Link akurat z oilatum, bo akurat chcialam troche opinii o tym, ale na dole jest cala masa innch, moze ktoras z Was znajdzie cos dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny, chyba na prawde nabawilam sie jakiegos nie fajnego zapalenia, szczypie nawet jak siusiu robie
![]() mialyscie tak moze?( z gory przepraszam za nie dyskrecje) a raczej nie jest to zapalenie pecherza
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Darusiaa - ale ile w tym frajdy w tym wydziwianiu jest tak naprawdę , kazdą rzecz dla takiego maluszka się starannie wybiera > pamietam moje pierwsze prasowanie małych ciuszków . Najpierw się w nie gapiłam jak wisiały na sznurkach że takie słodkie małe ![]() ![]() ![]() Wogóle pierwsze ciuszki jakie kupiłam to ogladałam milion razy he he . wybieranie rzeczy to samo z kolezanką z Szymkowego forum śmigałyśmy po sklepach ogladałyśmy ciuszki , wózki itp he he . Piękne to były czasy siedziałam w domu obowiązków było mało . Delektujcie się tym , bo przy drugim dziecku już nie ma tak pięknie . teraz nawet jak idę do lekarza to musze mieć kogos kto z małym zostanie itp. ![]() Nie ma że coś boli że chce się spac itp No własnie ide kimac dobranoc laski
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Madziwina – weszłam na nowy wątek. Czytam pierwszą wiadomość i co widzę: NIE MA MNIE. Już miałam pisać di Ciebie że mnie usunęłaś ale patrzę i w następnej jestem jako ten SAMOTNY BIAŁY ŻAGIEL.
No ale mam nadzieję że już niedługo ktoś do mnie dołączy. Megi czekm. ![]() Catro – ja w dalszym ciągu trzymam za was kciuki i mam nadzieję że zakończy się wszystko dobrze. ![]() Izaizula- masz naprawdę wielki brzuch. Ale pocieszę Cię: BĘDZIE JESZCZE WIĘKSZY ![]() ![]() Kurcze dziewczyny wy naprawdę się nudzicie. Jestem dopiero na drugiej stronie i zostało mi jeszcze 5 do nadrobienia ![]()
#252 |
Zakorzenienie
|
no aniu dokladnie tak jest
![]() NIE NAWIDZE PRASOWANIA- ale jak sterczalam 4 godziny przy zelazku i malutkich rzeczach to w zyciu nie mialam takiej frajdy ![]()
![]() |
#253 |
BAN stały
|
Darusiaaaa ja pomyslalam o tym samym jak zaczelam robic liste zakupow dla mamy...no ale w koncu lepiej cos miec w kosmetyczce i spac spokojnie niz pozniej jak dzidzi juz bedzie oczekiwac na przesylke od mamy, i jeszcze np nie uzyc bo cos tam.... akurat rzeczy kosmetyczne to nie najwiekszy wydatek wiec robmy zakupki robmy
![]() Mnie ostatnio z nudow napadaja mysli, roznego rodzaju.... nawet tak glupie ze wstyd sie przyznac.... np wczoraj myslalam czy mam jakies 'niezdarne znajome' ktore np moglby nieswiadomie zrobic krzywde mojej malej.... np trzymanie, wyslizniecie sie itp itd... wiadomo kazdy zaraz chce wziasc na rece, to to to tamto.... a juz na pewno nie pozwole na trzymanie malej jakiemus dziecku :/ niby zawsze ktos asekuruje, ale wystarczy sekunda....... w polsce u mojej sasiadki zmarlo dziecko bo starszy braciszek uposcil....i chyba stad mam uraz :/ chyba nie umiem sie wyslowic o co dokladnie mi chodzi , ale dumam o *******ach byle tylko nie myslec o porodzie.... :P bo takie mysli mam tez coraz czesciej.... az chyba za czesto, ale w koncu to 34 tydzien.... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
mnie nadal porod nie przeraza, a mysle o dzidzi rownie czesto jak wczesniej-czyli prawie caly czas
![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- a dzisiaj sobie nawet obejrzalam pare porodow naturalnych na necie;P
![]() |
#255 |
BAN stały
|
Nie przeraza??????????? JAK TO UCZYNILAS?????
Chociaz jeszcze moze zmienisz zdanie za kilka tygodni hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
od samego poczatku mnie to nie przeraza
![]() taka kolej rzeczy, decydujac sie na dzidzie decydowalam sie na bol porodowy i poporodowy ![]() bol przychodzi i odchodzi a to slodkie nieporadne malenstwo bedzie nam dawalo radosc kazdego dnia! jestem na bol przygotowana, na pewno nie az na taki jaki on bedzie;D ale zdaje sobie z tego sprawe ![]()
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
natalala ja nie bede nic z polski kupowala, (chociaz tez tak planowalam wczesniej) bede uzywac tutejszych kosmetykow, i tak np do pupy na codzien planuje uzywac Desitin , a przy odparzeniach Butt Paste. rozka tez nie bede miala , planuje zakup tego Miracle Blanket - Baby Swaddling Blanket - Blue .
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Triple Paste - tez dobry na odparzenia, chyba nawet lepszy od Butt Paste. |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
natala a wy nie macie tam zadnych kosmetykow, ze z polski paczka musi isc? na pewno sa odpowiedniki
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
AniaP - ja chcę się spotkać, ja chcę!!!! Więc jak tylko dostanę pozwolenie na chodzenie albo już będziemy mamusiami obie
![]() ![]()
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Ja tez sie porodu nie boje mimo tego ze pierwszy byl masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
podziwiam was za to ze sie nie boicie porodu, bo ja sie boje, za duzo sie o tym chyba nasluchalam
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
tez macie takie momenty ze macie dosc wszystkiego?
kurcze ja mam tak teraz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- ja uwazam ze tutaj nie ma sie czego bac, kobiety maja po piecioro dzieci i jest dobrze wiec nie ma co wielkiego halo z porodu robic bo nie my pierwsze i nie ostatnie to bedziemy przezywac, ludzi nie slucham generalnie, tzn. jesli chca mi cos powiedziec to owszem slucham ale wpuszczam i wypuszczam to co mowia, bo tak samo jak nie ma dwoje takich samych ludzi tak samo nie ma dwoch identycznych porodow wiec opowiadania mozemy sobie w buty wsadzic.
![]() |
#263 |
BAN stały
|
Justys dzieki
![]() A kosmetyki mamy owszem, tyle ze ja nie bardzo sie na tym znam, to moje pierwsze dziecko i tak dalej i tak dalej i nigdy wczesniej nie orientowalam sie w skutecznosci,rodzajach... .a chcialabym cos naprawde skutecznego i wyprobowanego przede wszystkim i tak jakos pomyslalam o polskich kosmetykach.... i niech babcia tez ma swoja 'zakupowa radosc' bo ciagle narzeka ze na odleglosc to nie to samo....chociaz powiem Wam, ze chyba dziadek bardziej przezywa to wszystko niz nawet my sami hehe ![]() ![]() Co do porodu to ja przemilcze swoja kwestie bo znowu zaczne rozmyslac,ale nie zapomne opisac Wam szczegolow hehehe ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Darusiaaaa uwielbiam Twoje podejscie do tematu i jednoczesnie zazdroszcze....ale co z tego jak w srodku umieram ze strachu juz na sama mysl pt 34...... chcialabym juz miec to za soba ajjjjj |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
u mnie najbardziej mąż, mama rowniez widac jak chodzi ze mna po sklepach ciagle czegos szuka, a po ojcu nie widze zmiany zachowania chociaz wiem ze bardzo wszystko przezywa tylko ze w srodku( zawsze taki byl).
---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- a z trenton nie masz zadnej Polki znajomej co ma dzidzie zeby sie wypytac? bo faktycznie tamte kolezanki sie raczej nie nadaja do dawania dobrych rad ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- kurcze chrzesniak mojej mamy jest w stanach, mieszkal wczesniej w Trenton zreszta, oni maja teraz 5 miesiecznego maxa ![]() ( zona) to sie zapytam. ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- bedziesz miala za soba ![]() pomysl sobie czym jest pare godzin bolu(pozniej po wolutku, ale mija) do 9 miesiecy strachu zeby bylo ok z dzidzia wszystko??? no czym??? niczym !! bo to dla dzidziulkow, ktore najpierw pielegnujemy, tulimy, a one pozniej rosna i pyskują ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- no nic ![]() uciekamy sie polozyc bo mlody kopie juz dobra godzinke wiec ide plecki wyprostowac a moj tz za poltorej godzinki do pracy wstaje biedaczek:P a jutro nas zakupy czekaja ![]() buziaczki ![]()
![]() |
#265 |
BAN stały
|
Wszystkie znajome polki, jeszcze bez dobytku takze pewnie tyle wiedza w tym temacie co i ja...a te z dobytkiem .....same wiecie
![]() Slodkich Snow spiochy ![]() U mnie jeszcze nie ma 7 wiec troche pobuszuje bez Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
natalala to tez moje pierwsze dziecko, ale mam znajome, ktore maja juz dzieci i one wlasnie uzywaly tych kremow i mowily ze dobre (a dzieci swoje kapaly w wanience nie w umywalce ;-)) . ale wybor nalezy do ciebie. ja tez chcialam z polski sprowadzac, ale powiedzialy mi ze tych kremow sie duzo uzywa ,szczegolnie tego co za kazdym razem, i co za kazdym razem bedzie ci mama przysylala? jak chcesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
BAN stały
|
Fakt faktem zuzywa sie w tempie zastraszajacym....musze to faktycznie przemyslec, ale z herbatek hipp'a koperkowych (od 1 tygodnia) pewnie nie zrezygnuje..... nie znam mamuski ktora by jej sobie nie chwalila....a przy tym sa bardzo wydajne...
chcialabym juz miec wszystko zapiete na ostatni guzik, i tylko czekac i przygotowywac sie psychicznie....ale z kazdym dniem pojawia sie cos nowego...ajjjj, no ale damy rade ![]() Justyska a Ty w ktorym tyg jestes?? |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
jestem w 32 tygodniu. a nad tymi herbatkami sie jeszcze nie zastanawialam, musze popytac znajomych co one dawaly na kolki, a jak nie to tez sie do mamy usmiechne ;-), a w polskich sklepach lub aptekach tutaj ich nie ma, rozgladalas sie moze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Ło matulu ale naskrobałyście
![]() Co do porodu to mam podobne podejscie do Darusi ![]() ![]() Miłego Dnia ![]()
#270 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- zostało mi 53 dni do terminu ![]() ![]() ![]() ![]()
K & I ![]() Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2010-02-04 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.