Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-10, 15:24   #241
Gustawek
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)

dzień dobry, pozwólcie że się do Was podłączę, termin mam wprawdzie na przełomie października/listopada ale czuję że to będzie jednak listopad, oboje z tż jesteśmy "listopadowi", tak czy owak wiadomo już że nasze mieszkanko będzie niedługo gniazdem skorpionów hihi
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 15:46   #242
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
dzień dobry, pozwólcie że się do Was podłączę, termin mam wprawdzie na przełomie października/listopada ale czuję że to będzie jednak listopad, oboje z tż jesteśmy "listopadowi", tak czy owak wiadomo już że nasze mieszkanko będzie niedługo gniazdem skorpionów hihi
witamy

i gratuluje!

ja mam termin na 31 pazdziernika.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 17:16   #243
sereniti
Zakorzenienie

hello byłam dziś u ginekologa badała mnie na fotelu i stwierdziła że macica jest powiększona ale na 100% to bedzie wiadomo po usg idę za 2 tygodnie ale powiedziała że wg niej to na pewno ciąża a na moje pytania o bóle i objawy stwierdziła ze to normalne
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 17:16   #244
Gustawek
Rozeznanie

Irsin jak miło ja niby 30.10., więc idziemy "łepek w łepek" Piszę "niby" bo na razie byłam tylko na usg w 6tc, chciałam szybciutko potwierdzić ciążę i musiałam wracać do biura, dopiero w tą sobotę idę na normalną wizytę żeby założyć kartę ciąży itd. A ten 30.10. wyszedł mi z jakiegoś kalkulatora internetowego. Ciekawa jestem jak się czujesz, ja na razie średnio, ciągle jestem zmęczona i mam wstręt do jedzenia
Stary 2010-03-10, 17:29   #245
Juszencja
Raczkowanie

Wróciłam od lekarza. Zrobili mi usg, na którym nic nie widać! Jestem załamana! Na moje pytanie czy może to być kolejna ciąża pozamaciczna, dostałam odpowiedź, że jest takie prawdopodobieństwo, ale jajniki są czyste, więc mam być dobrej myśli. Dostałam duphaston. Mam leżeć, a potem zobaczymy co dalej. Wiecie, jestem tak skołowana, że kupiłam w aptece kolejny test ciążowy. No i wychodzi pozytywnie. Rano robię betę, potem mam wizytę i podejmą decyzję co dalej ze mną.
Tak bardzo się boję.
Juszencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 18:01   #246
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Juszencja Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza. Zrobili mi usg, na którym nic nie widać! Jestem załamana! Na moje pytanie czy może to być kolejna ciąża pozamaciczna, dostałam odpowiedź, że jest takie prawdopodobieństwo, ale jajniki są czyste, więc mam być dobrej myśli. Dostałam duphaston. Mam leżeć, a potem zobaczymy co dalej. Wiecie, jestem tak skołowana, że kupiłam w aptece kolejny test ciążowy. No i wychodzi pozytywnie. Rano robię betę, potem mam wizytę i podejmą decyzję co dalej ze mną.
Tak bardzo się boję.
Juszencja, gdy ja poszlam na 1 usg nie bylo widac nic, dostalam nawet wydruk,zebym sobie popatrzyla.
Lekarka powiedziała,że nie jestem w ciąży , a jak nie dostanę okresu to "se moge bete zrobic"

Nie przyejmuj sie tak bo moze to za wczesnie jeszcze jest , moze wszystko musi "wykielkowac" i "zakielkowac".

Ja tez jestem w sytuacji troche z dupy bo na 1 usg bylam 25 lutego, a na 2 pojde 23 marca, ale starams ie miec dobre mysli

Za Ciebie trzymam kciuki jutro mocno bardzo.
I nie boj sie

Gustawek, ja tez mam date z internetu,ale lekarka ja potwierdzila.
Ide 2 raz dopiero 23 marca i wtedy dopiero mi zalozy karte ciazy.
Stary 2010-03-10, 18:25   #247
bela14
Rozeznanie

Juszencja ale który to tydzien kiedy była ostatnia @ ???
morze jeszcze jest za wcześnie zeby było widać?
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 18:28   #248
Juszencja
Raczkowanie

Irsin, masz rację. Chyba muszę dać sobie czas. Na szczęście jestem teraz w domu na zwolnieniu i mogę po prostu leżeć. A na usg pójdę za tydzień. I wtedy już muszę coś tam zobaczyć!

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
30 stycznia.
Boje się tego krwawienia, bo już jedną ciąże pozamaciczną mam za sobą!
ale nic, czekam dzielnie!
Stary 2010-03-10, 18:58   #249
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Irsin, masz rację. Chyba muszę dać sobie czas. Na szczęście jestem teraz w domu na zwolnieniu i mogę po prostu leżeć. A na usg pójdę za tydzień. I wtedy już muszę coś tam zobaczyć!

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

30 stycznia.
Boje się tego krwawienia, bo już jedną ciąże pozamaciczną mam za sobą!
ale nic, czekam dzielnie!

Ja ostatnia @ mialam 23 stycznia, ale wiem ze do zaplodnienia doszlo pomiedzy 9 a 16 lutego wiec tez bardzo wczesnie i mam swiadomosc, ze na usg moge znowu nic nie zobaczyc.

Nie martw sie, bedzie dobrze

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
bela moze zrobimy liste na 1 stronie?
Stary 2010-03-10, 19:00   #250
bela14
Rozeznanie

bela moze zrobimy liste na 1 stronie?[/QUOTE]

No ja pytałam was wczesniej ale coś nie pisałyście.
a jak najbardziej ale co wkleic ją w mojego pirwszego posta?
Stary 2010-03-10, 19:04   #251
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

bela moze zrobimy liste na 1 stronie?
No ja pytałam was wczesniej ale coś nie pisałyście.
a jak najbardziej ale co wkleic ją w mojego pirwszego posta?[/QUOTE]

chyba tak bedzie najwygodniej?

co mysla inne mamy?

A Weronisia, to chba nas opusciła i uciekla na wrzesniowo/pazdziernikowe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 19:07   #252
bela14
Rozeznanie

no więc kto chce to piszcie
nik-imie -wiek-termin porodu
no morze takie cos jak na pażdzierniku
Stary 2010-03-10, 19:10   #253
Juszencja
Raczkowanie

Juszencja - Justyna - 26 lat - termin na 8 listopada
Stary 2010-03-10, 19:46   #254
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Irsin, Agata, 25l., termin porodu 31 pazdziernika.
Stary 2010-03-10, 20:04   #255
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dobry wieczór!
W pracy fajnie, dostałam dzisiaj umowę, lekarz nic nie wykrył, także wszystko po mojej myśli, umowę mam na rok!
Byłam na usg, dzidzi za bardzo nie było widać ale w sumie widziałam już bijace serduszko, początki raczek i nóżek ale wydawanie 100 zl na dopochwowe to w takiej wczesnej ciąży trochę strata kaski. Myślałam, ze będzie lepiej widać. ale przynajmniej wiem, ze z dzidziusiem wszystko ok i wiecie ile juz ma? 8,8 mm! Prawie cały cm! Dumna jestem z mojego olbrzymka. Małżonek w końcu ze mną wszedł jak zobaczyłam w poczekalni 2 pary przede mną jak wchodziły i zmusiłam swojego.
Beata, 25 lat, termin 28 X

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2010-03-10 o 20:05
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 21:00   #256
natka80
Raczkowanie

Kochane dziewuchy,
mam pytanko...Od owulacji (stymulacja CLO)delikatnie migota, pulsuje mi jajnik w którym była owulacja. Nie mam bóli podbrzusza ani plamień po prostu tryskam energią i jest ok. Czy takie odczucia jajnika mogą swiadczyć o ciąży pozamacicznej czy zaczynam sobie coś wkręcać. Czy Was pobolewa jajnik??? u mnie 5 tydzień. Usg zaplanowałam po świętach dopierotak by już usłyszeć

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Tak bardzo się boję.
Biedactwo, trzeba być dobrej mysli..

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Dziewczyny chyba znzlazłam odpowiedz na to moje pikanie jajnika...

cyt.

Wiele kobiet odczuwa również wyraźne kłucie w okolicy jednego z jajników. Najprawdopodobniej jest to wynik nieznacznego powiększenia się w tym czasie ciałka żółtego, które nie zanika tak jak podczas cyklu, w którym do zapłodnienia nie doszło, lecz rozpoczyna intensywną produkcję hormonów (progesteronu i estrogenów) niezbędnych do utrzymania

Stary 2010-03-10, 21:23   #257
miskowa22
Raczkowanie

Miskowa22, Gosia, 24l., termin jeszcze nie wiem

A tak w ogóle witam po paru dniach nieobecności.
Wróciłam wczoraj z Holandii i pomału odsypiam wesele i podróż.

Kupiłam sobie tam rewelacyjny krem na rozstępy, przynajmniej według rekomendacji moich holenderskich koleżanek, ale został mi odebrany na lotnisku, ponieważ w bagażu nie można przewozić płynów powyżej 100ml:/ a krem to też płyn, moja pasta orzechowa też musiała zostać - dwa bardzo niebezpieczne narzędzia, którymi widocznie można sterroryzować załogę samolotu:///

Poza tym wszystko ok. Zaczyna trochę martwić mnie, że nie mam żadnych objawów:/ Trochę zgagi wieczorem i tyle..

Do gina idę dopiero 19 marca, wg mnie to powinien być koniec 6tego tygodnia od poczęcia, czyli koniec 8 wg gina, no i chyba coś powinno być. Bo na razie to ciąża niepotwierdzona.

Byłam na wizycie 26 lutego i jeszcze nic nie było widać, tzn. coś tam mruknął pod nosem typu "pusty pęcherzyk", ale na tamtym etapie to chyba było normalne.

A mam jeszcze pytanie o luteinę. Bo ja nie brałam i nie biorę, a piszecie że bierzecie nawet do 16tc. ???

A w ogóle to powodzenia i miłej nocki!!
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 21:53   #258
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
Miskowa22, Gosia, 24l., termin jeszcze nie wiem

A tak w ogóle witam po paru dniach nieobecności.
Wróciłam wczoraj z Holandii i pomału odsypiam wesele i podróż.

Kupiłam sobie tam rewelacyjny krem na rozstępy, przynajmniej według rekomendacji moich holenderskich koleżanek, ale został mi odebrany na lotnisku, ponieważ w bagażu nie można przewozić płynów powyżej 100ml:/ a krem to też płyn, moja pasta orzechowa też musiała zostać - dwa bardzo niebezpieczne narzędzia, którymi widocznie można sterroryzować załogę samolotu:///

Poza tym wszystko ok. Zaczyna trochę martwić mnie, że nie mam żadnych objawów:/ Trochę zgagi wieczorem i tyle..

Do gina idę dopiero 19 marca, wg mnie to powinien być koniec 6tego tygodnia od poczęcia, czyli koniec 8 wg gina, no i chyba coś powinno być. Bo na razie to ciąża niepotwierdzona.

Byłam na wizycie 26 lutego i jeszcze nic nie było widać, tzn. coś tam mruknął pod nosem typu "pusty pęcherzyk", ale na tamtym etapie to chyba było normalne.

A mam jeszcze pytanie o luteinę. Bo ja nie brałam i nie biorę, a piszecie że bierzecie nawet do 16tc. ???

A w ogóle to powodzenia i miłej nocki!!
chyba jestesmy w tym samym czasie, ja teraz wg gina mam polowe 6 tygodnia, a wg moich obliczen to 4 tydzien.

Na 1 usg nic nie bylo widac,c iaza nie potwierdzina,a wlasciwie jej brak - tydzien pozniej na badaniu gin. uslyszalam,ze powinnam zachowywac sie jakbym byla w ciazy, ale, ze kart ei usg mi zrobi dopiero 23 marca.

Ja nie mam zadnych objawow, oprocz wzdetego brzucha, ale nie wiem czyu to objaw czy jem wzdymajace rzeczy.
Jedynie bola mnie troche piersi,ale sa miekkie, a nie napiete.

Nie stresujmy sie wszystko sie ulozy i bedzie dobrze.

A Ty nie martw sie brakiem objawow bo to chyba dobrze, ze nie wymiotujesz itp.

A jaki krem kupilas?
Stary 2010-03-10, 21:58   #259
jagda22
BAN stały

GG do jagda22

Cytat:
Tak bardzo się boję.
]
ojojo Napewno bedzie dobrze.... trzymam kicuki....moj TZ zawsze mowi trzeba myslec poztywnie a nie niegatywnie..

a mnie jakos spac sie niecche....ehehe

dobranocka
jagda22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 22:06   #260
Juszencja
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny za dobre słowo!
Pojechałam z narzeczonym na zakupy i jakoś tak mi się lżej na sercu zrobiło. Teraz ja sobie leżę z komputerem, a on sprząta kuchnię W takich chwilach dobrze mieć kogoś bliskiego obok! I dobrze mieć WAS!
Stary 2010-03-10, 22:10   #261
jagda22
BAN stały

GG do jagda22

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za dobre słowo!
Pojechałam z narzeczonym na zakupy i jakoś tak mi się lżej na sercu zrobiło. Teraz ja sobie leżę z komputerem, a on sprząta kuchnię W takich chwilach dobrze mieć kogoś bliskiego obok! I dobrze mieć WAS!
ojj TZ niezastapiony......
jagda22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 07:03   #262
lutien
Wtajemniczenie

To ja proszę o dopisanie do listy:
Lutien, Iza, 26l, tp 22. X (ale na 100% będzie później)

Ja wczoraj zaczęłam poszukiwania mieszkanka, bo chcemy z TŻ-tem jak najszybciej kupić Więc mogę się nie udzielać zbyt często teraz.
Miłego dnia
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 09:26   #263
natka80
Raczkowanie

Prosze dopisać mnie do listy

Natalia, 30lat, termin 11 listopada

choc wszystko potwierdzi gin po swiętach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-11, 10:42   #264
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziewczyny wezcie zabierzcie ten moj wzdety brzuch bo nie wytrzymam!
Stary 2010-03-11, 11:05   #265
Gustawek
Rozeznanie

dzien Dobry podaję dane do listy: Anita,34l, 30.X. Irsin jeśli bardzo ci to dokucza może weź sobie espumisan, w ostatnim m jak mama piszą że można go brać w ciąży
Stary 2010-03-11, 11:39   #266
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Hej
Mam nadzieje, że i mnie przygarniecie i ze zostanę z Wami do samego końca.
Już kilka razy miałam chęć się przyłączyć ale niestety moja ciąża od początku, a dowiedziałam się już w 26 dc, jest zagrożona. Wczoraj byłam na kolejny usg (już 4 niestety w tak krótkim czasie) i po wiadomościach jakie usłyszałam od gina postanowiłam się jednak przyłączyć. Moja fasolka w 6t i 6d ma bijące serduszko i zarazie trzyma się dobrze w przeciwieństwie do mnie. W związku z tym, że pierwszą ciąże straciłam od początku jestem na duphastonie i no-spie forte. Wieże ze będziemy się wzajemnie wspierały i dotrzemy szczęśliwie do dnia porodu.
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 11:52   #267
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
Hej
Już kilka razy miałam chęć się przyłączyć ale niestety moja ciąża od początku, a dowiedziałam się już w 26 dc, jest zagrożona. Wczoraj byłam na kolejny usg (już 4 niestety w tak krótkim czasie) i po wiadomościach jakie usłyszałam od gina postanowiłam się jednak przyłączyć. Moja fasolka w 6t i 6d ma bijące serduszko i zarazie trzyma się dobrze w przeciwieństwie do mnie. W związku z tym, że pierwszą ciąże straciłam od początku jestem na duphastonie i no-spie forte. Wieże ze będziemy się wzajemnie wspierały i dotrzemy szczęśliwie do dnia porodu.
witaj na pewno wszystko bedzie dobrze mocno w to wierze i trzymam kciuki
Stary 2010-03-11, 12:46   #268
Juszencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
Hej
Witamy u Nas
nie ma się czym martwić, skoro zobaczyłaś swoją fasolkę na usg! Ja biorę duphaston, nospę i na usg w 5 tygodniu nie było nic! Ale jak teraz sobie tak myśle, to facet co robił mi usg był beznadziejny. Specjalnie nic tam nie szukał, a jak uświadomiłam mu, że byłam już w ciąży pozamacicznej, to od razu orzekł, że to na pewno to! Kretyn. Mam jutro wizytę u mojego lekarza i wiem, że będę w dobrych rękach. Będzie dobrze, jeszcze bedziemy to wspominać z uśmiechem tutaj latem!
Stary 2010-03-11, 12:48   #269
natka80
Raczkowanie

Co za piękny dzień, u nas wiosna w Irlandii. Jak na razie czuję się znakomicie. A jak Wam mija dzień??: roza:

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Witamy u Nas
nie ma się czym martwić, skoro zobaczyłaś swoją fasolkę na usg! Ja biorę duphaston, nospę i na usg w 5 tygodniu nie było nic! Ale jak teraz sobie tak myśle, to facet co robił mi usg był beznadziejny. Specjalnie nic tam nie szukał, a jak uświadomiłam mu, że byłam już w ciąży pozamacicznej, to od razu orzekł, że to na pewno to! Kretyn. Mam jutro wizytę u mojego lekarza i wiem, że będę w dobrych rękach. Będzie dobrze, jeszcze bedziemy to wspominać z uśmiechem tutaj latem!
Pewnie że będzie dobrze!!!
Stary 2010-03-11, 13:05   #270
Juszencja
Raczkowanie

W Warszawie świeci piękne słońce! A ja z moim kotem przed telewizorem sobie leżymy Narzeczony poleciał na dwa dni do Niemiec, więc nadrabiam zaległości z papką telewizyjną. Pozdrawiam Was słonecznie!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości