![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prace pseudostylistek II
Jak sie poczyta troche o tej okazji, to juz jest dopelnienie calosci
![]()
![]() |
#242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zafunduj sobie odrobinę luksusu!!! Pamiętaj dłonie są Twoją wizytówką! chyba nie w tym przypadku.... ;d |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
ej dziewczyny...wykonanie profesjonalne
![]()
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/item962007031_...eka_55_zl.html
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- hmm... Profesjonalna kosmetyczka.. co o tym sądzicie? nie znam sie dobrze ale moim zdaniem ochydne robi paznokcie takie łopaty..fuuuu ,nie wspomne juz nic o makijazu.. http://doriscosmetika.bloog.pl/ ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- porównajcie wszystkie paznokcie do tych fiolet french-komuś zapitoliła zdejęcie odrazu widac ze to nie ona robiła je....reszta paznokci do kitu...!! ![]() http://www.allegro.pl/item961600446_...n_gorczyn.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
wlasnie jak obejrzalam ten frencz to pierwsez co sie rzuca w oczy... ze cos tu nie gra
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
A czy ten fioletowy french nie jest autorstwa Agnieszki Futkowskiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
........
mi sie wydaje,że to french jednej z wizażanek ,nie pamiętam jednak jak się ona nazywa.
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
chyba jednak fruty... jest taki wodny jakby podpis... szok...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Jak widzę samo wyrażenie "tipsy żelowe" to mnie nosi. Jak ona te tipsy żelowe wykonuje? Może jest jakaś nowa technika, o której nie wiemy?
![]()
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kod:
(UWAGA PALĄCE PANIE MOŻNA ZROBIĆ PRZERWĘ NA DYMEK!) ![]() Wow, sam luksus. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
BAN stały
|
jak tak patrzę to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
po tym co czytam i oglądam na wizażu, a także po odbytym kursie chyba mogę stwierdzić że kiedyś chodziłam do pseudostylistki.. dość długo przedłużałam paznokcie w gabinecie kosmetycznym, który cieszył się dużym powodzeniem.
Ale jednak patrząc na to z perspektywy czasu, chyba nie był to profesjonalny salon. -Sam zabieg przedłużania paznokci trwał czasem nawet 3 godziny!! Bo w salonie było też solarium, które obsługiwała ta sama pani która robiła mi paznokcie. Więc co chwilę odrywała się by zmyć łóżko, żeby skasować za solarium, odebrać telefon, umwić kolejne klientki które przyszły itp itd.. -Nie było mowy o osobnych pilnikach dla każdej klientki, był jeden kubeczek z pilnikami, których używano do wszystkich klientek! -Na początku miała lampę na jedną żarówkę i zawsze wychodziłam z nieutwardzonym żelem na bokach. Pani była bardzo zdziwiona jak to możliwe. Więc w czasie kolejnych wizyt sama delikatnie obracałam paluszki w lampie (jak na grillu ![]() -Nigdy nie miałam równych paznokci, każdy był inny, zdarzały się buły.. -pani pracowała na najtańszych produktach, które sama sobie potem kupiłam na allegro (bo wyjeżdżałam za granicę i zaczęłam sama sobie robić). Gdy jej o tym powiedziałam była wielce zdziwiona że kazdy może takie żele zakupic bez kursu. Teraz wiem dlaczego nigdy nie miałam równych i ładnych paznokci, bo tymi żelami ciężko by je bylo zrobić. Do tego żel się bąblował i nie raz miałam dziury w żelu po takim bąbelku. aaa oczywiście za paznokcie kasowała niezłą sumkę.. -jedynymi ozdobami jakie wykonywała były cyrkonie, trochę brokatu, niteczek i hologramy. Zazwyczaj jedno i to samo zdobienie na "linii usmiechu" -piszę na "linii uśmiechu" bo to co miałam zrobione białym żelem, nie miało nic wspólnego z uśmiechem. Zawsze były to proste linie. -sama wiele razy zwracałam jej uwagę że tu i ówdzie jest za dużo albo za mało żelu, bo nie sprawdzała wyglądu paznokci z perspektywy klientki. I tak czy siak nieraz zostawały buły. Żałuję że nie robiłam wtedy zdjęć paznokci, bo mogłabym Wam pokazać te pseudo paznokcie..
KAMILA http://lb3f.lilypie.com/VUF1p1.png DANIEL http://lb1f.lilypie.com/NDH2p2.png Edytowane przez milka_kamilka Czas edycji: 2010-03-28 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
wiecie co WIZAŻANKI tak sobie mysle po co te pseudo stylistki wklejaja sobie fotto profesjonalistek..:confus ed:
przeciez to i tak wyjdzie w "praniu".. tu takie piekne pazurki na ogłoszeniu a zrobi takie szambo!! normalnie szok!! ![]() ja gdybym na takie cos trafiła to po pierwsze zażądała bym zwrot kasy a pozniej gdzies to zgłosiła ...!! pozdrawiam ![]() 10.04.2010-szczęśliwy dzień ślub!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po drugie: dziewczyny interesujace sie w tym temacie od razu beda wiedzialy, ze cos jest nie tak, chocby po tym jak taka "pani" wykonuje usluge i na jakich produktach. Teraz z perspektywy czasu nie dalabym zrobic swoich paznokci takiej pani oglaszajacej sie na allegro czy innym portalu ogloszeniowym bo wiem czym zazwyczaj to sie konczy..
![]() |
![]() |
#256 |
BAN stały
|
A co powiecie na to
![]() ![]() ![]() No dla mnie super extra disco szał ![]() ![]() http://www.favore.pl/88813_tipsy-zel...-warszawa.html http://www.favore.pl/12868_stylizacj...pomorskie.html Edytowane przez Margerita3310 Czas edycji: 2010-03-29 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
a patrzcie, co znalazlam na pudelku ; DD
http://e4.pudelek.pl/p2547/f9104646000809954bb141df |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Nacius tez dzis ta fotę podziwiałam
![]()
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Witam. Zarejestrowałam się już jakiś czas temu ale do tej pory siedziałam cichutko bo też jestem samoukiem
![]() 5 lat temu chciałam mieć ładne pazurki na wesele kuzynki więc zdecydowałam, że przedłużę sobie żelem. Popytałam, poszukałam i znalazłam salon który cieszył się dużym powodzeniem. Przyjęła mnie dziewczyna która była bardzo sympatyczna. Na moje pytanie o doświadczenie uraczyła mnie katalogiem swoich prac i pokazała kilka certyfikatów wywieszonych na ścianie więc wzbudziła moje zaufanie. Zaznaczyłam jednak że mam bardzo delikatne skórki i proszę o ostrożność stwierdziła że już takowe osoby miała i postara się nie zrobić mi krzywdy. Efekt? Przepiłowana płytka która przybrała kolor żywej czerwieni (byłam totalnym laikiem więc nie miałam pojęcia że to źle ), skórki zdarte do mięsa o łopatach i innych mankamentach nie będę wspominała. Ale to nie koniec !po przyjeździe do domu mama zapytała czy przypadkiem nie podłożyłam palców pod nadjeżdżający tramwaj bo były tak spuchnięte. ![]() ![]() aaa zapomniałam dodać że ta "stylistka-sadystka" miała 4 letnie doświadczenie a zdjęcia były "zapożyczone" ![]() ![]() i co wy na to ? ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Po tamtym doświadczeniu sprzed 5 lat trudno było mi zaufać następnej stylistce ale 2 lata temu zbliżał się mój ślub cywilny więc się przemogłam. Znalazłam cudowną osobę którą z pełną odpowiedzialnością mogę nazwać stylistką przez duże "S" i byłam zadowolona. Niestety wyjechała 3 miesiące temu za granicę więc mężuś sprezentował mi "sprzęcik do żelków" ( tak na marginesie zdolna z niego bestia bo informacji szukał między innymi tu na wizazu ![]() BTW na kurs się wybieram ale na razie z braku czasu nie mam takiej możliwości ( małe dziecko posiadam ![]() ![]() ![]() Reasumując chciałam tylko powiedzieć że nie zawsze dyplomy i certyfikaty robią z kogoś stylistkę. Zastanawia mnie jedno jakim cudem takowa "stylistka" dostaje dyplom lub certyfikat? Czy instruktorzy nie mają oczu ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Różowy Jednorożec
|
Może kupiła certyfikaty na all. Albo sama zrobiła
![]()
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Przyczajenie
|
PinkSlip a może tylko z tego co się dowiedziałam właścicielka salonu byle kogo nie zatrudniała więc w jakiś sposób musiała zweryfikować czy certyfikaty i dyplomy są autentyczne nie sądzisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Różowy Jednorożec
|
Ja po prostu nie wierzę w to, że osoba z certyfikatami FACHOWYCH firm nie potrafi budować prawidłowo paznokci. Może i certyfikaty były prawdziwe, ale... no cóż. Firmy Krzak.
![]() (a tego co przeszłaś szczerze współczuję. )
![]() |
#264 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu ![]() Z zawodu kosmetyczka, masażystka. Doradca Forever Living Products, Bandi. Edytowane przez Gringoo Czas edycji: 2010-03-30 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
o rany ropa...zabilabym
![]() ![]() http://www.favore.pl/93621_paznokcie...pomorskie.html Piekne slubne paznokcie
http://suza87.pinger.pl/ nudzi mi się mniej bo robię pocieszne gadżety ![]() Edytowane przez suza87 Czas edycji: 2010-03-31 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=suza87;18253489]o rany ropa...zabilabym
![]() ![]() całe szczęście że skończyło się tylko infekcji i antybiotykach a nie np na grzybicy bo inaczej ![]() a na weselu miałam oryginalne pazurki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że w ten sposób psują sobie renomę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a nie znała podstawowych zasad budowy paznokcia!!! Może krzywdy mi nie robiła ale jak robiła frencha zawsze prostego, krzywa C dla niej nie istniała, zalewała mi skórki, nie zawsze odtłuszczała paznokcie.... Ja więcej wiedziałam o paznokciach żelowych z wizazu niż ona ![]()
![]() |
![]() |
#270 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.