![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: coś tu śmierdzi
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Ilsa, nie bulwersuj się. Zdaje się, że depilacja intymna nie jest póki co wpisana w konstytucję. Nie ma ona wpływu na infekcje i nieprzyjemny zapach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Dziękuje wam wszystkim!
Ja to taka ciemnawa jestem w tych sprawach.Nie będę tu cytować wszystkich koleżanek, ale wielkie dzięki. Jak mam zwalczyć ten nieświeży oddech?bo jedna dziewczyna pisała,Ilsa Lund że to może być powiązane z moim oddechem czyli halitosis, ten mój smród z pochwy. Ja goliłam się tak, że dawałam żel a później tą maszynką zwykłą, jednorazówką z Gillette po prostu przejeździłam i włosków nie było, może takie maluteńkie niewidoczne.I swędziało okropnie! Ciągle musiałam się tam drapać, ten wzgórek łonowy ![]() ![]() Mam już dość tego smrodu. Dziewczyny jaką mam mieć dietę? Jestem bardzo chuda, tak w ogóle to wolałabym przytyć, ale wolę nie śmierdzieć.Jak pozbyć się smrodu oprócz higieny żelem intymnym (Nivea lub laktacyd) i golenia chyba kremem veet.Bo za maszynkę i swędzenie podziękuje. ![]() I tak dziwie się, że tyle osób mi pomogło.Naprawdę dziwie się, że ktoś się mną w ogóle zainteresował.;] ![]() Jak macie jeszcze jakieś rady dotyczące właśnie zdrowego odżywiania ( od dziś jem dużo owoców i pije sok z marchwi) higieny intymnej, tego swędzenia czy golenia to proszę piszcie.Dodam, że jak golę nogi, tak samo jak wzgórek itd. to nic mnie nie swędzi. Aa i jeszcze jedno, prawie bym zapomniała.Jak golicie odbytnicę? Bo nie wiem czy macie, ale ja mam włosy też w odbytnicy, tzn w tyłku, rzecz prosto ujmując. I jak się ich pozbyć? Też je maszynką jednorazowką goliłam i też swędziało i było okropnie nie wygodnie.A I TAK WSZYStkich nie wygoliłam, to bez sensu było.;]
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. wyklucz problemy ginekologiczne typu infekcje, czyli do gina marsz i sprawdź czy wszystko jest ok. 2. dieta - dobrze włączyć produkty wspomagające florę bakteryjną, tzn. jogurty, maślanki, kefiry + doustne preparaty regulujące florę kobiecą (typu Lakcibios Femina) 3. dodatkowa higiena: po skorzystaniu z toalety dokładnie się wytrzyj, w domu możesz mieć w łazience chusteczki nawilżane dla niemowląt, w szkole i w ogóle poza domem jednorazowe chusteczki nawilżane, mogą być te do higieny intymnej, Ziaja ma bardzo fajne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne chusteczki do higieny intymnej ma też lactacyd, nie są tanie niestety, ale ja je kupilam razem z plynem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
noelia nie obraz sie ale masz nietypowy sposob wyrazania sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Anka, może w Twoim wypadku. U mnie to się kończyło zawsze drapiącym koszmarem i dałam sobie spokój. Większość dziewczyn reaguje dobrze na depilację i golenie intymne. Dla mnie to był koszmar. Mój mąż widząc jak się męczę, widząc moje totalne zniechęcenie do seksu z powodu bólu, pieczenia i innych wesołych objawów, kazał mi kategorycznie zaprzestać męczarni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
A może problem tkwił w złej maszynce, złej piance/żelu lub złym sposobie golenia?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Neciaku, jestem chodzącą encyklopedią na temat depilacji intymnej właśnie dlatego, że próbowałam się nie poddawać. Mam tu na myśli różne maszynki, pianki, żele, kremy do depilacji, maści i inne specyfiki łagodzące zapalenie mieszków włosowych i inne cuda, które nic nie dały. Mam dziwną skórę, bardzo często reaguję odparzeniami, mama miała ze mną problem już w dzieciństwie, a to jaką bieliznę kupić, a to jakie trampeczki, a to jakie sandałki. Widać taka moja uroda. Nie mam dzikiej potrzeby depilacji intymnej, mój chłop też nie, nie mam problemów z higieną i infekcjami, więc dla mnie skórka nie warta wyprawki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Czyli co nie będę się golić?
A odbytnica? Czemu nikt mi nie napisał.To tak dziwnie z włosami w pupie;]... W sumie i tak mi to nie potrzebne, ale będę się czuła lepiej.To bez kremów i bez maszynki i żelu? to czym ja mam się ogolić? palcami?
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
No fajnie, szkoda, że nikt mi nie odpisał
![]() Czyli mam się nie golić,tak? Bo nikt mi nie pomoże.No ale to XXIw.dopiero.
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Przecież Ci odpisałyśmy. Na dodatek dość szczegółowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Wiem i dziękuje ślicznie.
![]() Tylko, że mnie swędzi jak gole się maszynka i dziewczyny odradzały kremu veet.Co w takiej sytuacjii mam zrobić? Nikt nie odpisał.Cisza.;]
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Pytanie brzmi, czy Twój problem tkwi w usuwaniu włosków.
Myślę, że niekoniecznie. Myślę, że krem Veet czy inny krem do bikini możesz wypróbować. Ale swędzieć przy odrastaniu i tak będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Czemu będzie swędzieć, dlaczego? Bo taka już jestem.Czy są na to jakieś lekarstwa?
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Mnie swędzi, bo mam niezwykle delikatną skórę. Ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Bo jak sporadycznie, z przerwami dłuższymi, to może swędzieć bo skóra nie jest przyzwyczajona ![]() Zawsze można zbierać na laser... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
tak sobie teraz myśle
![]() ![]() ![]()
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
Lokalizacja: Daleko od mojego i twojego świata W którym oceany krwawią aż do nieba.
|
...
And you say, you love me more than everything. and compared to me everything is nothing. __________________ Nie dziel się z ludźmi swoimi problemami, 20% ma to w dupie, a reszta cieszy się, że je masz. Edytowane przez vingusia Czas edycji: 2011-01-17 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Przyczajenie
|
Mój obecny chłopak tez był niechlujny. Nie mył włosów, generalnie nie przykładał uwagi do ubiory, prezencji.
Rozmawiałam z nim dwa razy. Mówił, ze to zmieni, jednak niewiele się w tej sprawie ruszyło. Kiedy pewnego razu się spotkaliśmy, znów miał brudne włosy i chciał się do mnie przytulić. Powiedziałam mu, że nie mam ochoty bo po prostu mnie od niego odrzuca. Że jakbym go nie kochała, nie jestem w stanie się przemóc. Że czasami jest mi wstyd za to, jak wygląda. Za to, że z wypłaty woli kupować bzdety niz np nową koszulkę, żeby nie chodzic w tych dziurawych i poprutych. Powiedziałam mu, że musi to zmienić. Że ja zaczynam dzień od wanny, dokładnego się mycia,zadbania o włosy i o resztę tego typu rzeczy. Byłam przy tej wypowiedzi dość oschła i używałam sformułowań, przez które prawdopodobnie zrobiło mu się głupio. Zdawałam sobie z tego sprawę, ale on przyznał mi rację, no i oczywiście stwierdził, że nie wiedział o tym, jakie to ważne i że postara się to zmienić. Od tej pory zaczął o siebie dbać. Być może robi to dla mnie, a nie z takiej wewnętrznej potrzeby, ale może wejdzie mu to w krew i będzie ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
Nie chcę Cię załamywać, ale jeśli facet nie dba o siebie, to żadna rozmowa tego nie zmieni. Założę się, że nawet jeśli zacznie coś ze sobą robić, to będzie to krótkotrwałe i co jakiś czas będziesz musiała powtarzać wykład. W dodatku będziesz musiała go we wszystkim instruować, bo założę się, że mamusia go niczego nie nauczyła.
Ten typ TAK MA i koniec. Takie nawyki wynosi się z domu. Smroda nie wyplenisz. Wiem to z doświadczenia - mieszkał z nami kiedyś taki współlokator, co mył się tylko z rana, a z jego pokoju strasznie capiło - o sprzątaniu mieszkania nie wspomnę! Jak za niego wyjdziesz, to może wrócić do swoich nawyków. Tak czy owak, rzuć go, chyba, że stracisz węch i poczucie higieny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Ogólnie nie wyobrażam sobie, aby mój chłopak był na NIE z kąpaniem i myciem się. Rozumiem, że czasami ze zmęczenia może się nie chcieć iść kąpać, no ale jakaś granica gdzieś jest.
Ja bym na twoim miejscu deliktanie pogadała z partnerem i powiedziała, że ci nie odpowiada jego brak higieny. I nie wyobrażasz sobie jak ma wyglądać wasze pożycie, jeśli on nie zacznie o siebie dbać. A jak to nie zda egzaminu to jak wraca z pracy czekać z wanną pełną wody i odrazu do mycia. ![]()
the pain that was eating me inside Razem! ![]() Edytowane przez m@rtynka Czas edycji: 2010-08-18 o 13:43 Powód: Błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
' life taste great Edytowane przez Sherrry Czas edycji: 2010-08-19 o 17:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
rany, przepraszam za offtopa, tym bardziej że to stary temat, ale wlasnie jest prawie 2ga w nocy a ja zaczęłam się śmiac i nie mogę przestać z powodu
OKLIKANYCH MAJTEK ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#269 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ja tam się do dzisiaj śmieję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
ja też
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.